-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amerigo57
őstag
válasz Winne #109053 üzenetére
Winne
Szinte hasomló a két monitor tudása .
Link:
AOC U2777PQU
Teszt értékelés : 89/100
Link:
vásárlói értékelések.
Link:AOC U2790PQU
Teszt értékelés : 98/100
Link:
vásárlói értékelések:
Link:Mind a teszt értékelések , mind a vásárlói értékelések alapján ,
picivel jobb monitor az AOC U2790PQU.[ Szerkesztve ]
-
*Ropi*
félisten
válasz Winne #108707 üzenetére
Ha figyelembe vesszük, hogy az U2312 egy e-IPS paneles irodai monitor (ami még a web szabványos sRGB színteret sem képes csak 93-94%-ban megjeleníteni), az Y27G pedig 8 évvel fejlettebb, viszont ívelt paneles és játékra van optimalizálva...Az a véleményem, hogy egy erősen szubjektív tesztben hasonlítasz össze egy almát egy körtével - és ez a teszt kizárólag azt mutatja meg, hogy a Te szemednek mi a kellemesebb az adott monitorok adott beállításai mellett.
Weboldalam: http://karpatisandor.hu
-
Amerigo57
őstag
válasz Winne #108699 üzenetére
Winne
27 colos vagy nagyobb méretnél , csak az
AOC U2777PQU ajánlott 4K-s monitorban , 100K-ig.
Illetve a AOC U2790PQU - ( jól sikerült monitor ) , hamar elkapkodják.
Link:
Afölött Hardver Aprón , fiatalabb , keveset futott 4k-s monitor.a közepes 4K-s monitorok 190K-nál kezdődnek , a jobbak 300K -nál.
-
félisten
Oké, ha az ár az elsődleges, akkor vedd!
Csak aztán utána ne gyere ide, hogy "Ídösapám', én nem ilyen lovat akartam"!80k körül még AOC C27G1, amiről jókat írnak, illetve annak 24"-os C24G1 kistesójáról is.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
félisten
-
félisten
Szvsz semmiképpen nem jobb, eszembe nem jutna cserélni!
(#98491) Dasefx
IIYAMA-nak a 4K-s változatáról elég jókat írtak: XUB2792UHSU-B1
Az 1440p-s modell sem lehet sokkal rosszabb...A B277U a VG270U "bizniszesített" változata, b@xogatható VESA állvánnyal, DP porttal, amin valszeg' az Nvidia kártyák is tudják majd az Adaptive Sync-et. 1080p-s változatáról szintén jókat írtak.
Nekem nagyon tetszik mindkettő, ideális kompromisszumnak tűnnek az "általános fellhasználás-munka-kazuál játék" vonalon. Egyéni preferencia, pénztárcavastagság függvénye a döntés, az olcsóbb mellé beférhet egy kalibrálás is...
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
-
Ciccuka
veterán
A monitorban is be kell kapcsolni a FreeSync módot. DP kábellel kell csatlakoztatni. Monitor driver is fent kell, hogy legyen. Nvidia driver-ből a legfrissebb kell.
[ Szerkesztve ]
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
mcmike
őstag
Either or multiple of the following apply:
1) You don't have a G-Sync capable display. (illetve FreeSync)
2) You need to install the monitor driver.
3) You need to toggle a setting in the monitor's OSD (not a OSD that is accessed within Windows).
4) You need to update the monitor's firmware.
5) You need to update Windows with the latest updates from Windows Update.Azt hogy a monitor menüben miért inaktív a freesync opció, azt sajnos nem tudom megmondani...
By the way...DP porton vagy összekötve?
A konfigodnál GTX680-at látok. Az valós? Mert hogy a FreeSync minimum feltétel Pascal architektúrától felfele...magyarul minimum GTX1xxx és ettől felfele...
[ Szerkesztve ]
LIDL Richard featuring Billy Auchan...
-
saen
veterán
24"-ig semmi gond nincs a TN-nel, e felett már elkezd kijönni az alacsony látószög okozta problémák. Hiába ülsz előtte mozdulatlanul, akkora már a képernyő, hogy mindenképp lesz olyan része a képnek ahol már kicsit torzulnak a szinek az alacsony betekintési szög miatt. Ha ez nem zavar vagy nem veszed észre akkor hajrá. Én is TN panelt használok, csak 24"-en, semmi baja nincs, nem grafikus munkát végzek rajta és egy kalibrálással rendben vannak a szinek.
-
Winne
nagyúr
Most jutottam el odáig, hogy tesztelgessek kicsit és arra jutottam, hogy a lejátszóval van valami bibi, amit nem is értek, mert évek óta a mpchc-t használom hd felbontású filmek lejátszására, minden szűrőt kikapcsoltam és úgy is csinálja, de a VLC-vel nem ilyen csíkos. hmm
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
-
Isual
veterán
tényleg igaz, vagy ezt nem ironikusan írtad?
(#19926) Nikla: ja így már más a leányzó fekvése, persze. Ami a (leg)kisebb Ultrasharpot illeti, az első hsz végén van egy összehasonlító hsz (amit történetesen én irtam vmikor, csak nem szeretem saját magam linkelni), abban minden benne van ~ egy fokkal jobban eltalált monitor a kisebb, ugyanakkor természetesen érthető ha az elhanyagolható felár miatt inkább a méretre mész rá.
[ Szerkesztve ]
-
Isual
veterán
Ne is álmondj róla... kahalt ez a felbontás gyakorlatilag - sajnos... A 2233RZ-t nem lehet kapni, használtan nemrég volt egy fent tán aprón, aztán innentól a "Gamer" monitorok világa egy jó nagy lutri. Teszt kevés van - pl a BenQ XL2420T az egy jó cucc ~110-120k-ért, aztán a többiről semmi értékelhető review, vagy jó vagy pedig olyan, mint épp ennek a BenQ-nak az elődje az XL2410T - silány szar, orbitális overshoottal...de gémer és a TN minden jó tulajdonságával.
Unreal Tournamentet próbáld ki mindenképp a Dell-en, ha azzal baj van, akkor vagy egy rendkívül (túl) kifinomult érzékeléssel meg
átkoz..áldott úriember vagy, vagy a monitor nem hozza azt, amit elvileg tudna és amivel nem kéne, hogy ilyen bajaid legyenek...meg úgy senkineksenem... (esetleg tényleg a BF3-nak volt/vannak rossz napjai) -
stranger28
addikt
TN-nél ritka az 1920x1200. Azért volt mondva a 24-es Dell, mert be fog válni.
Ezt az egyet találtam konkrétan, de ez semmivel nem lesz jobb, akkor meg miért vennél TN-t.
Próbálj meg egy "sima" FPS játékot, valami régebbit, ott jobban látszik milyen a monitor.
[ Szerkesztve ]
-
Winne
nagyúr
"A tftcentralos cikkeknél referenciának használt 3ms-os 22"-es Samsung 2233RZ teljesítményéhez jelenleg egyetlen prémiumpaneles monitor sem ér fel."
Ilyesmiben nem gondolkodtam eddig, csak az ips-ben, de belevehetjük ezt is az ajánlásba, ha már itt tartunk. Köszi
Az ízlésem a lehető legegyszerűbb. Mindenből beérem a legjobbal...
-
Nyugdíjas
nagyúr
Persze, mert az alkalmazottank nem fáj feltenni a kupac tetjére. Egy kisebb boltnak viszont pár ilyen eset komolyabban tud fájni. Persze más kérdés, hogy mondjuk milyen szinten áll egy MM-beli "személyzet" szakértelme.
Ribi: Van, persze. Mire kellene?
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
vond
MODERÁTOR
Én úgy gondolom, hogy a két ajánlott bolt pixelgarancia(+kalibrálás) szolgáltatásával ott nyersz igazán, hogy egy tesztelt, garantáltan hibamentes példányt küldenek, adnak át Neked... Így megelőzheted az esetlegesen pixelhibásan kiküldött monitor miatt megkerülhetetlen garanciális / visszaküldözgetős / időhúzós / ráfizetéses procedúrát... ENNYI...
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet ennyit sz@rozni - kalibrálással együtt - 3 ezer forinton... Főleg egy ilyen tételnél...
De a gépekbe meg röpködnek bele az i5-ösök, i7-esek, HD7850/70-ek, GTX670/680-ok súlyos tíz-, meg százezrekért... És akkor a méregdrága kiegészítőkről még nem is beszéltem...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
Inv1sus
addikt
Igazad van, ezzel én is tisztában vagyok. Csak PCX-nél annyiban előnyös, hogy ingyen elviszik és hoznak másikat, ha probléma lenne.
Ha nincs rajta, akkor pénzért viszik vissza és nem hoznak helyette egy másikat.[ Szerkesztve ]
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
-
vond
MODERÁTOR
1. Nem lesznek jók, mert minden egyes darab monitor más, és ezáltal más kalibrációs beállítások kellenek a lehető legtökéletesebb eredményhez (ha más valaki értékeit használod, ugyanannyi esélye lesz a romlásnak, mint a javulásnak)... S ezen felül még valószínűleg a VGA-d sem lesz pontosan ugyanolyan...
2. Olyan nincs, hogy U2312H, főleg nem HDMI-vel...
(#19397) stranger28: Jahhh, én is arra gondoltam, pont ezért írtam a HDMI-t...
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
petata
őstag
U2212HM/U2312HM
Mindkettő tudja a 72Hz-et (módosított driver-rel).I didn't poison your dinner. I wouldn't do that to food.
Új hozzászólás Aktív témák
- LG (35WN75C-B.AEU) 35" QHD GAMER MONIOR ! AKCIÓ
- LG (32QP880N) 32" QUAD HD WIDE GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ASUS ROG Swift PG42UQ , 41,5", OLED, 3840x2160, 0,1ms GTG, USB3.2HUb,24 hó gyári gari,OLEDCare
- Akció!!! Márkás monitor, 50 darab, HP, Samsung, Philips, SUB, DVI, hibátlan, olcsón eladó!
- LG UltraGear 27MP60GP-B Monitor