- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Jókora gond volt az ASRock bizonyos alaplapjaival
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Milyen notebookot vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Dell notebook topic
-
PROHARDVER!
Szia!
Mielőtt kérdeznél , alábbiakkal kérlek egészítsd ki (FONTOS! LG monitoroknál a P végződés az új tápegységre utal!):
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amerigo57
őstag
-
*Ropi*
félisten
válasz
Winne #108707 üzenetére
Ha figyelembe vesszük, hogy az U2312 egy e-IPS paneles irodai monitor (ami még a web szabványos sRGB színteret sem képes csak 93-94%-ban megjeleníteni), az Y27G pedig 8 évvel fejlettebb, viszont ívelt paneles és játékra van optimalizálva...Az a véleményem, hogy egy erősen szubjektív tesztben hasonlítasz össze egy almát egy körtével - és ez a teszt kizárólag azt mutatja meg, hogy a Te szemednek mi a kellemesebb az adott monitorok adott beállításai mellett.
-
*Ropi*
félisten
-
Amerigo57
őstag
válasz
Winne #108699 üzenetére
Winne
27 colos vagy nagyobb méretnél , csak az
AOC U2777PQU ajánlott 4K-s monitorban , 100K-ig.
Illetve a AOC U2790PQU - ( jól sikerült monitor ) , hamar elkapkodják.
Link:
Afölött Hardver Aprón , fiatalabb , keveset futott 4k-s monitor.a közepes 4K-s monitorok 190K-nál kezdődnek , a jobbak 300K -nál.
-
Szvsz semmiképpen nem jobb, eszembe nem jutna cserélni!
(#98491) Dasefx
IIYAMA-nak a 4K-s változatáról elég jókat írtak: XUB2792UHSU-B1
Az 1440p-s modell sem lehet sokkal rosszabb...A B277U a VG270U "bizniszesített" változata, b@xogatható VESA állvánnyal, DP porttal, amin valszeg' az Nvidia kártyák is tudják majd az Adaptive Sync-et. 1080p-s változatáról szintén jókat írtak.
Nekem nagyon tetszik mindkettő, ideális kompromisszumnak tűnnek az "általános fellhasználás-munka-kazuál játék" vonalon. Egyéni preferencia, pénztárcavastagság függvénye a döntés, az olcsóbb mellé beférhet egy kalibrálás is...
-
Ciccuka
veterán
A monitorban is be kell kapcsolni a FreeSync módot. DP kábellel kell csatlakoztatni. Monitor driver is fent kell, hogy legyen. Nvidia driver-ből a legfrissebb kell.
-
mcmike
őstag
Either or multiple of the following apply:
1) You don't have a G-Sync capable display. (illetve FreeSync)
2) You need to install the monitor driver.
3) You need to toggle a setting in the monitor's OSD (not a OSD that is accessed within Windows).
4) You need to update the monitor's firmware.
5) You need to update Windows with the latest updates from Windows Update.Azt hogy a monitor menüben miért inaktív a freesync opció, azt sajnos nem tudom megmondani...
By the way...DP porton vagy összekötve?
A konfigodnál GTX680-at látok. Az valós? Mert hogy a FreeSync minimum feltétel Pascal architektúrától felfele...magyarul minimum GTX1xxx és ettől felfele...
-
saen
veterán
24"-ig semmi gond nincs a TN-nel, e felett már elkezd kijönni az alacsony látószög okozta problémák. Hiába ülsz előtte mozdulatlanul, akkora már a képernyő, hogy mindenképp lesz olyan része a képnek ahol már kicsit torzulnak a szinek az alacsony betekintési szög miatt. Ha ez nem zavar vagy nem veszed észre akkor hajrá. Én is TN panelt használok, csak 24"-en, semmi baja nincs, nem grafikus munkát végzek rajta és egy kalibrálással rendben vannak a szinek.
-
Winne
nagyúr
Most jutottam el odáig, hogy tesztelgessek kicsit és arra jutottam, hogy a lejátszóval van valami bibi, amit nem is értek, mert évek óta a mpchc-t használom hd felbontású filmek lejátszására, minden szűrőt kikapcsoltam és úgy is csinálja, de a VLC-vel nem ilyen csíkos. hmm
-
Isual
veterán
tényleg igaz, vagy ezt nem ironikusan írtad?
(#19926) Nikla: ja így már más a leányzó fekvése, persze. Ami a (leg)kisebb Ultrasharpot illeti, az első hsz végén van egy összehasonlító hsz (amit történetesen én irtam vmikor, csak nem szeretem saját magam linkelni), abban minden benne van ~ egy fokkal jobban eltalált monitor a kisebb, ugyanakkor természetesen érthető ha az elhanyagolható felár miatt inkább a méretre mész rá.
-
Isual
veterán
Ne is álmondj róla... kahalt ez a felbontás gyakorlatilag - sajnos... A 2233RZ-t nem lehet kapni, használtan nemrég volt egy fent tán aprón, aztán innentól a "Gamer" monitorok világa egy jó nagy lutri. Teszt kevés van - pl a BenQ XL2420T az egy jó cucc ~110-120k-ért, aztán a többiről semmi értékelhető review, vagy jó vagy pedig olyan, mint épp ennek a BenQ-nak az elődje az XL2410T - silány szar, orbitális overshoottal...de gémer és a TN minden jó tulajdonságával.
Unreal Tournamentet próbáld ki mindenképp a Dell-en, ha azzal baj van, akkor vagy egy rendkívül (túl) kifinomult érzékeléssel meg
átkoz..áldott úriember vagy, vagy a monitor nem hozza azt, amit elvileg tudna és amivel nem kéne, hogy ilyen bajaid legyenek...meg úgy senkineksenem... (esetleg tényleg a BF3-nak volt/vannak rossz napjai) -
stranger28
addikt
-
Winne
nagyúr
-
-
vond
MODERÁTOR
Én úgy gondolom, hogy a két ajánlott bolt pixelgarancia(+kalibrálás) szolgáltatásával ott nyersz igazán, hogy egy tesztelt, garantáltan hibamentes példányt küldenek, adnak át Neked... Így megelőzheted az esetlegesen pixelhibásan kiküldött monitor miatt megkerülhetetlen garanciális / visszaküldözgetős / időhúzós / ráfizetéses procedúrát... ENNYI...
Egyszerűen nem értem, hogy hogyan lehet ennyit sz@rozni - kalibrálással együtt - 3 ezer forinton... Főleg egy ilyen tételnél...
De a gépekbe meg röpködnek bele az i5-ösök, i7-esek, HD7850/70-ek, GTX670/680-ok súlyos tíz-, meg százezrekért... És akkor a méregdrága kiegészítőkről még nem is beszéltem...
-
vond
MODERÁTOR
1. Nem lesznek jók, mert minden egyes darab monitor más, és ezáltal más kalibrációs beállítások kellenek a lehető legtökéletesebb eredményhez (ha más valaki értékeit használod, ugyanannyi esélye lesz a romlásnak, mint a javulásnak)... S ezen felül még valószínűleg a VGA-d sem lesz pontosan ugyanolyan...
2. Olyan nincs, hogy U2312H, főleg nem HDMI-vel...
(#19397) stranger28: Jahhh, én is arra gondoltam, pont ezért írtam a HDMI-t...
-
petata
őstag
U2212HM/U2312HM
Mindkettő tudja a 72Hz-et (módosított driver-rel).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG (34GN850P-B.AEU) QHD 166HZ GAMER 21-9 MONITOR ! AKCIÓ
- Philips Evnia 42M2N8900 - 41,5", OLED, 3840x2160, 138Hz, AMD FreeS, 0.1ms, HDR10 - Eladó!
- LG (32GS95UE-B) 32" 4K OLED 240HZ GAMER CSÚCS MONITOR ! AKCIÓ
- Lenovo D27-30 Monitor!!27"/Full HD/VA/75hz/Freesync/
- LG ( 39GS95QE-B) 39" 240HZ OLED GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest