Új hozzászólás Aktív témák

• waveson

tag

Megjött a Cooper&Hunter S12-FTXLA-NG Arctic WIFI klímám, beüzemelték a Pannonklímás srácok.
    Annak, akit érdekelne, így pár órányi használat után leírnám mit gondolok róla 2 Daikin (Comfora, Sensira) után.
    1. Pofás kis gép! :) Jól néz ki, minden ott van ahol kényelmes, ahol lennie kell, formatervezése teljesen rendben van. Kijelző jó hogy van.
    2. Elég nagy és nehéz beltéri egység, kültéri egység. Jó minőség látszatra, igényes.
    3. Működés, fogyasztás, moduláció: hőmérséklet tartás tesztelés alatt. Nem fűtött túl, nem hagyta kihűlni a helyiséget a beállítotthoz képest, 21 fokra állítva kb 21.7 és 22.4 között volt. Fogyasztás: normál, 4-5 SCOP-hez mérten kajolt, ma kb 2kWh-t de úgy hogy be volt lőve 16 fokra hűtésre meg 30 fokra fűtésre, nézegettük mit tud + bekötés után teszt hogy megy-e.
    Moduláció: itt érkezünk a kényes területre, 450-500W a legalacsonyabb teljesítményfelvétel, amivel fűtés közben üzemel a gép, tehát átmeneti időben megy 5 percet, pihen fél órát, órát, stb! :D Ez jellemző a Gree Amber Royalra is például, hasonló/ugyanaz a kompresszor lehet bennük talán. Itt csak fűtésről van szó, hűtést nem tudom, 1 fokban nehéz értelmes tapasztalatot írni erről. Modulációban a Daikinek egyértelműen jobbak. Nagy területre alkalmas ez a klíma, bivaly erős egy darab.
    4. Hang: csendes üzemmódban 22dB, szerintem elég halk. Csendes automatában (ilyen fokozata is van) nem áll neki ezerrel fújni, nem ébreszt fel (talán) ha éjjel megy. És ezeken kívül van 5 fokozat, ötösben szerintem ha megy 5 percet, az összes létező port felkavarja a helyiségben, és a porszűrőn megragad, tehát egy portalanításon túl vagy amíg kimész a konyhába csinálni egy kv-t...
    5. WIFI: beépített WIFI modullal rendelkezik. Elég érdekes, az app (Ewpe Smart) minden létező dologhoz engedélyt kér a mobilodon kb, majd a wifi ap-d/routered nevét, jelszavát. Hát ez van! :D Eddig bármikor próbáltam az appot, egyből elindult, látja a klímát, 1 másodpercen belül veszi a parancsokat mobilnetről.
    6. 8 fokos temperálás: nyaralóba kiváló energiatakarékos fagyvédelem lehet. Daikinnél 10 fokra lehet állítani a fűtést minimum, szóval a Japán is tudja ezt a dolgot csak nem említi külön fícsörként.

Összességében egy kellemes, teljesen jól használható fűtő/hűtő eszköz, nagyon jó ár/érték arányban. Később még ha érdekel valakit, szívesen írok egy kis szösszenetet pár hetes tapasztalat után! :)

Új hozzászólás Aktív témák