- iPad topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Melyik tápegységet vegyem?
- Házimozi haladó szinten
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pjen
félisten
-
g947
tag
Köszönöm soraidat. Nekem azt mondta egy szerelő, hogy könnyű szerkezetes ház tető könnyebben berezonálhat.
Mobil klímára is gondoltam, bár azt meg nem lehet a fal mellé rakni, mert a leírásban min. 40 cm-t kell hagyni a faltól.
Ha meg tudnám oldani, h valami tartókonzolon állna a kültéri egység, ami a földön fekszik és nehezen leszedhető lenne arról, az is megoldás lehetne.
. -
g947
tag
Sziasztok!
Hétvégi könnyűszerkezetes házamba szeretnék klímát szereltetni. Nem javasolják a kültéri egységet tetőre, földre rakni meg nem szeretném, mert ki lenne téve pl. havazásnak, stb. Talán még lába is kelne.
Arra gondoltam, hogy talán egy kültéri egység nélküli klíma lenne megfelelő.
Kb. 25 nm-t kellene hűteni.
Akinek van ilyen fajta klímája és van pár perce véleményt mondani, megköszönném.üdv g947
-
Chaser
legenda
30-as fal elég jó hangszigetelő, a hőszigetelés ilyen szempontból nem mérvadó, abból csk a gyapot szigetel valamennyi hangot
ha nem az átfúrásnál lesz a kültéri, és jó minőségűek az ablakok, lehet semmi nem is hallatszik belőle be, nálam most erkélyajtó mellett van egy daikin ftxf, átfúrás az ajtó mellett és egyből ott a kültéri, beltéri kb 80cm-rel beljebb, eddig csak fűtésre próbáltam, ott hangosabbak a kültérik, nagyon minimálisat hallottam benn a kültériből, szóval ha minőségi, halk klímát veszel, nem kell a zajtól annyira félni
az meg a lakás adottságain múlik, mennyit kell hűtened, de simán lehet elég csak délután, ahogy mondtad hőszigetelés van, max du nem 24-5 fokra lövöd a targetet, hanem 21-22-re, kitapasztalod majd, de nagy eséllyel akkor sem lesz zavaró ahang, ha járatod mindig, ha már egyszer elérte a targetet, onnantól csak temperál, sokkal kevesebb energia/hang kell hozzá -
Male
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #30689 üzenetére
Közben megvan: előírás, árszabás kb. A klíma amit néztél, úgy látom 15.5kW-os, tehát már beleesik ebbe.
Dudee: Simán rakathatod a kondenzvizet és a kültérit máshová. Amúgy ha nap közben járatod, szerintem éjjel nem fog felmelegedni... de ha jól szerelt, csendes klíma, akkor nem lesz gond éjjel sem a kültérivel.
-
Dudee
senior tag
Sziasztok!
Idén vagy jövőre szeretnék spli klímát szereltetni egy családi ház emeleti szobáiba.
Tegnap volt kint egy klímás, vagy 45 percen át nézegettük és agyaltunk hogy hová lehetne elhelyezni a kültéri egységeket.
Sajnos a ház elrendezése olyan, hogy lényegében nem találtunk igazán jó megoldást. Mindkét hűtendő szoba 2 fallal határos a külvilággal, és úgy néz ki csak ezekre a falakra lehetne tenni a külső egységet.
Magyarán a kültéri kb a hálószobában levő ágy fejrészénél lenne, csak kívül (illetve talán el lehet még külső kábelcsatornázással tenni onnan 2-3 méter távolságra).A kérdésem az lenne, hogy egy jobb minőségű klímában gondolkozva vajon mennyire lehet zavaró ennek zaja? behallatszik majd ebből valami a szobába? (az nappal amúgy nem lenne gond)
A falazat 30cm tégla, 17cm grafitos EPS hőszigetelés.Illetve ha igen, keményebb nyári időszakban mennyire járható az, hogy a hűtés az esti órák előtt, mondjuk délután történne, de mondjuk az alvási időszakban (mondjuk este 10 után) teljesen kikapcsolnánk?
A legforróbb napokon az emeleti szobák jelenleg simán felmelegszenek 28-29C fokra.
Köszi a segítséget!
ps: amúgy simán lenne onnan távolabb is jó külső falfelület, de ez legalább 10-12 méteres csövezést jelentene, illetve a kondenzvíz elvezetéshez nem lenne biztosítva a lejtés (padláson kéne végigvinni a csövet). A szerelő szerint ha csak lehet kerülni kell a kiegészítő szivattyús megoldást.
ps2: illetve nem lehet-e esetleg külön elvezetni a kondenzvizet, tehát máshová kerülne a kifolyó, mint a külső egység..
-
Chaser
legenda
válasz
Gaaabeeesz #30691 üzenetére
ilyen biztos nem sok mindenkinél van, kérdés, már le van szerelve, v még le kell szerelni? utóbbi esetben legalább tudod, h értelmes szerelők normálisan fejtik le a gázt, előbbi esetben meg nem, azt nem tudom lehet-e ellenőrizni valahogy
no meg az ár, mint majdnem minden, ár kérdése, 1-200e-ért 4 beltérivel simán ( : hogyha minden rendben van vele, félmilláért' részemről már kösz nemha meghal egy beltéri nem olcsó, ha a kültéri hal meg akkor kukázhatsz mindent, ha nem találsz a beltérikhez új külső egységet, de ha találsz is, horror ára lesz
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Gaaabeeesz #30689 üzenetére
Na kozben megtalaltam, hogy inverteres ez is.
Inverteres vezérlésű kettős forgódugattyús kompresszor
A ventilátor fejlett kialakítása maximális teljesítményt tesz lehetővé minimális zajkeltés és áramfelvétel mellett
Az összes beltéri egység legoptimálisabb ellátásáról az intelligens hűtőközeg-kezelés gondoskodik, a készülékek épületen belüli helyzetétől függetlenülTehat akkor az esetleges velemenyek érdekelnének rola.
-
Csorbi
addikt
válasz
Miklósbácsi #30677 üzenetére
Köszi!
-
Gaaabeeesz
senior tag
válasz
Chaser #30688 üzenetére
Lehet, hogy minden esetben fel sem tuntetik. (2016-os keszulek, allitolag csak 17-ben hasznaltak egy evet)
En nem lattam elso blikkre egy leirasban sem, de egesz komoly cuccnak tunik szamomra.
De mivel total vakon vagyok, igy nem akarok beleugrani
Utoljara talan 12eve vettem klimat, akkor még az on/off ment.Male:
Fogalmam sincs hogy ezt hogy keressem :/
Ha valaki esetleg tud errol linket, infot, azt is megkoszonnem. -
Chaser
legenda
válasz
Gaaabeeesz #30686 üzenetére
ha nem inverteres, akkor valószínűleg régi, ha régi, akkor valószínűleg a hatásfoka sem a legjobb
sok éve nem lehet már eu-ban csak inverteres klímát forgalmazni/forgalomba helyezni, úh érdekes lehet h jött ki az egy év használat, egyébként az on/off pont annyit tesz, h vagy csőgázon megy, vagy sehogy, tehát nem tud halkan temperálni mint az inverteres, és nem minden on/off klíma tud fűteni semszerk:
Petyuska111
nekem átjött, én se hallgatnám, garis gond nyilván, biztos megoldják -
Male
nagyúr
válasz
Gaaabeeesz #30686 üzenetére
Aminek esetleg nézz utána: a klímagáz miatt valami rendszeres ellenőrzés van előírva bizonyos teljesítmény felett, és ez lehet, hogy fölötte van... (sajnos halványan emlékszem már csak rá, hogy olvastam erről, talán a topicban is volt egy link ezzel kapcsolatban, csak a sima lakossági klímák kisebb teljesítményűek, és azokat nem érintette)
-
Gaaabeeesz
senior tag
Sziasztok
Valakinek esetleg van tapasztalata Toshiba mcy-mhp0604hs8-e tipusu keszulekkel?
Egy evet hasznalt elado keszuleket talaltunk es gondolkodunk ezen tipus beszerelesen.
Egy ket lakasos, ~100nm-es haz huteset szeretnénk vele megoldani 4db belterivel, ha ajanlott tipus lehet. Ide overkill lenne?
Ha jol latom, ez még nem inverteres, lenne ennek hatranya szamunkra?
2-2db belteri viszonylag messze lenne egymastol. Van ennek esetleg hatulutoje?A futest egyelore nem gondoltuk ezzel kivaltani, csak ha takarekosabb lenne, mint gazzal.
Koszi -
feco70
senior tag
válasz
Petyuska111 #30684 üzenetére
Nekem is j3 van, de nagyon halk, ilyen hangok nincsenek. Hívd a szerelőt
-
Petyuska111
tag
válasz
Csabroncka #30683 üzenetére
Köszi, remélem ilyen egyszerű lesz nálam is a probléma megoldása!
-
Csabroncka
addikt
válasz
Petyuska111 #30682 üzenetére
Lehet a mókust meg kell zsírozni. Nálam a Fujinál is volt hasonló, Laciék szerelték, azt mondták normális jelenség minden 2.-3. darabnak nem úgy sikerál a siklócsapágy zsírozás a gyárban ahogy az kellene. Nekem is ált a gép szerelés után télen, lehet van összefüggés e között. Hívd fel őket és kijönnek megcsinálják...
Egyébként azóta végigment egy szezont, ma indítottam újra be és tökéletes!
-
Chaser
legenda
válasz
Petyuska111 #30678 üzenetére
nálam egyik daikin sem csinált ilyet, de a videóban nem tudom mit kellene hallani, az óra hanghoz hasonló tik-takolás lenne az?
-
Male
nagyúr
válasz
Petyuska111 #30678 üzenetére
Talán hőtágulás miatt kattognak a műanyag burkolati elemek? Nyomkodd meg a burkolatot, hátha abbahagyja... (Nekem fűtésnél volt ilyen a legelején Fujitsuval, az alsó műanyagját leszedték a bekötésnél, és nem nyomódott a helyére rendesen amikor visszatették... megnyomtam, azóta csend.)
-
Petyuska111
tag
Sziasztok, Daikin FTX35J3/RX35K klímáról van szó, tavaly szeptemberben szerelte a Pannonklíma, eddig ugye nem volt használva, most kezdtem igazából. A gond az, hogy furcsa zajok jönnek időnként a beltéri egységből, olyan kattogásszerű, vagy ilyesmi. Pár másodpercig kattog, aztán utána megszűnik. Pár perc után (kiszámíthatatlan időközönként) újra kezdődik. Elképesztően idegesítő. Ismerősnek ugyanilyen klíma van, kérdeztem tőle, ill. el is mentem meghallgatni, nála semmi ilyen nincs. Kikapcsolás után is hallatszik jó darabig. Volt olyan, hogy kikapcsolás után 40-50 perccel is előjött ez a zaj. Feltöltöttem ide, maga a felvétel nem túl hangos, de nagyobb hangerőn jól hallatszik, élőben pedig hihetetlen idegesítő. Arról nem beszélve, hogy emellett biztosan nem lehet aludni! Van valakinek tippje, mi ez? Korábban egy on-off ezeréves Fisher klímám volt, az semmi ilyen hangot nem adott, pont azért vettem Daikint, hogy milyen csendes... A guta megüt. A falra van egyébként szerelve a kültéri, lehet hogy ez a baj, túl közel lenne a kültéri egység és onnan jön be a zaj? Akinek Daikin van tapasztalt ilyesmit? Vélemény? Még tesztelem, járatom, hátha elmúlik, aztán hívom a Pannont, remélem nem hajtanak el, bőven garanciális. Azt biztos nem fogadom el, hogy ez ilyen, ennek így kell működni!
-
Chaser
legenda
válasz
abrax1 #30675 üzenetére
vegyük a mai napot, egy darabig nyár volt, aztán ősz, nálunk legalábbis, ebből előr megmondani bármit. hát, találgatni én is tudok ( : attól még nem valósul meg, h a klíma kiszámolja mikor kell bekapcsolnia, h este 6-kor meglegyen a 23 fok, olyat simán tudhat, h bekapcsol délben és ha eléri addig akkor már csak kompenzál, de ezt meg mindegyik inverteres tudja, ez a dolga, amit ő szeretne, h a lehető legrövidebb idővel kapcsoljon be a gép 6 előtt, de úgy, h 6-kor már biztosan 23 fok legyen, az max akkor járható, ha konstans külső és belső hőmérséklet lenne
-
abrax1
csendes tag
válasz
Chaser #30671 üzenetére
meglepne ha bármelyik líma tudna ilyet...
ahhoz tudnia kellene előre a pontos kinti hőmérsékletet h úgy kapcsoljon be, h a legrövidebb idő alatt adott időre elérje a kívánt hőmérsékletet bentre, ami szintén változhat, akár egy hűtőszekrény hőtermelése függvényáben, szóval elég utópisztikus, ahogy mondod
Nest termosztátom van, az tud ilyet, bár az is inkább csak elvileg
A fűtési tendenciák, illetve a külső hőmérséklet figyelésével idővel "megtanulja", mennyivel korábban kell bekapcsolni, és lehet úgy programozni, hogy ne a fűtés kezdetét, hanem az elérni kívánt hőmérséklet idejét add meg.
Persze ez a valóságban nem pont így van, mint ahogy az egész termosztát "learning" fícsörei több problémát okoznak, mint hasznot.Na de ez OFF volt, csak eszembe jutott, a Nestet elve csak fűtésre lehet használni
-
8zabi
őstag
nem tudom érdekel-e valakit, de találtam két oldalt, ahol egész sok Daikin service manual megtalálható
airconservice.ru
daikintech.co.ukhasználjátok egészséggel
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Esetleg van-e valakinek infója arról hogy a Daikin FTX35KM(v1b) beltéribe való titanium apatite fotokatalitikus szűrőnek mi a pontos típusa (SKU)? Sehol nem találok erre vonatkozó pontos infót
Tippem a KAF970A46 lenne, de nem vagyok benne teljesen biztos. -
törölt tag
Daikin Perferától kezdve, nagyon részletes napi 4 időpontot,
lehet 4 célhőmérsékletre programozni, minden nap más-más
időtartomány és célhőmérséklet értékkel.
Mint egy profibb szobatermosztát.Ha esetedben csak 1 időpontot lehet 1 célhőmérséklettel, akkor be kell
állítani 23 fokos célhőmérsékletet 17 ( vagy 16 ) órás bekapcsolással,
automata ventilátor fokozattal. -
Chaser
legenda
válasz
ph2012 #30665 üzenetére
keress rá, lehet van, de itt a mitsutól ez:
PANASONIC TZ25TKE KIT-TZ25-TKE TZ INVERTER R32 hűtő-fűtő hőszivattyús inverteres split klíma klímaberendezés 2-210e ft, biztos nem lősz vele mellészerk.
No.01
meglepne ha bármelyik líma tudna ilyet...ahhoz tudnia kellene előre a pontos kinti hőmérsékletet h úgy kapcsoljon be, h a legrövidebb idő alatt adott időre elérje a kívánt hőmérsékletet bentre, ami szintén változhat, akár egy hűtőszekrény hőtermelése függvényáben, szóval elég utópisztikus, ahogy mondod
-
Miklósbácsi
tag
válasz
ph2012 #30665 üzenetére
Érdemes lenne telefonon megbeszélni velük a gondodat. Nekem is voltak szakmai kérdéseim, amire az udvarias ügyfélszolgálatos hölgy munkatársuk nem tudott aprólékosan válaszolni - de nem is ez a dolga. Viszont a hozzáértő főnökhöz kapcsolt, aki segített, hogy megszülessen a jó megoldás.
Úgy gondolom, hogy egy, a honlapjukon nem szereplő készülék beszerzése egy ilyen vagy hasonló cégnek nem okoz nagy gondot. Sok sikert !
-
kelzsoca
félisten
Meg kell nézni, hogy az adott helység(ek)et mennyi idő alatt hűti le egy átlagos napon ilyen hőmérsékeltűre a klíma, és úgy beprogramozni, hogy a kívánt időre elérje ezt a hőfokot.
Amennyiben a lakásban 23 fok, vagy az alatti hőmérséklet van, a kílma bekapcsol, majd kis idő múlva le is kapcsolja magát, majd ha szükséges bekapcsol, és tartja a kívánt értéket. -
No.01
addikt
A Daikin guruktol kerdeznek egy hulyeseget
Olyan programozasi opcio letezik, h minden hetkoznap legyen 23 fok este 6-ra? Ugy lenne a legtutibb, h eleve csak akkor kapcsolna be, ha az valoban szukseges? (logikusan 23 alatt be sem kapcsolna)Vagy ez igy mar nagyon utopisztikus?
-
partxxx
tag
Sziasztok,
El kell költenem a maradék fundamenta pénzt és klímára gondoltam.
4. emeleti, zárószinten lévő panel+ lakás
22m^2 nappali (keleti fekvésű) + 12m^2 szoba (nyugati) egybenyitvaa nappaliba szeretném felszereltetni
ezek közt vacillálok:
daikin-ftxf35a-rxf35a-sensira
panasonic-cs-tz35tkew-cu-tz35tke
midea-mb-12n8d6-spdaikin és pana tudom, hogy ajánlott, midea pedig 5 év garija bíztató
melyik csendes és jó hatásfokú ?
válaszokat előre is köszi!!
Szerk.: Minél kevésbé párátlanítson, így is száraz a levegő
-
ph2012
senior tag
válasz
Miklósbácsi #30645 üzenetére
Pont a Budaklimát nézegettem. A weboldalukon nincsenek 2 kW-os Panasonic klíma, ami R32 hűtőközegű, pedig az egyik 13 nm-es kisszobába elég lenne: [link]
Nem tudtok ajánlani 2kW, hűtő fűtő, R32-es, 200.000 Ft-os Panasonic klímát?
Köszi.
-
badabum
tag
válasz
konyvi #30626 üzenetére
A nagyáruházi 100e Ft-os klimáknál valamivel jobb minőségű, csendesebb a kül- ill beltéri egységgel, kínai klíma (a kültéri egység megegyezik egy AUX modellével)
Természetesen egy japán klímával nem veszi fel a versenyt.Szerelők ajánlják mert nem nagyon kell visszajárni garanciális problémák miatt. -
Male
nagyúr
válasz
Elektrosokk #30660 üzenetére
Fujitsu 09LTCA-m van, mert az fűti az egész lakást. (Elbukott gázterv... konvektor lett volna, már fel is volt szerelve, de nem fogadták el, mert nincs kémény tisztító nyílás.... hogy a kéménynek mi köze a parapetes konvektorhoz, arra nem tudtak választ adni. ...de utólag már örülök neki, hogy így alakult
)
-
TeeJay
félisten
válasz
Chaser #30647 üzenetére
fotózok neked ettől 3x nagyobb gányolást
Havanna utca 1-ben pont windyék rálátnak a raktárról van fent a 8. emeleten egy klíma aminek kint vagy 3méter cső lóg így féloldalasan a kültéritől az átfúrt falig
na az visz mindent pedig nézegettem a telepen ki tud nagyobb hulladékot felrakni legbrutálisabb gányolással -
Male
nagyúr
válasz
Elektrosokk #30658 üzenetére
Igen, szerintem a legtöbb ember vagy minimumra rakja, vagy auton hagyja (egy ideje nálam utóbbi... oldja meg, ahogy a legjobb, az a dolga alapon
)
-
Male
nagyúr
válasz
Elektrosokk #30654 üzenetére
Köszönöm!
Tehát a max venti fokozatot nézték... hát ez nem sokat számít, nem ismerek olyat, aki így használná a klímáját. ( ráadásul a légszállítást nem nézték hozzá, így ha az egyik gyártó csinál egy még nagyobb légszállítású fokozatot, akkor ezzel rosszul jár, pedig azonos légszállítás beállítás mellett lehet, hogy halkabb az adott típus ) -
windy
tag
válasz
Chaser #30653 üzenetére
A görögöknél a tengerparton 3-4 évente cserélik a gépeket, mert egyrészt nagyon sokat mennek, másrészt tényleg megeszi a hőcserélőt a sós-párás levegő. Alig látni náluk mást, mint olcsó kínai gépet, ráadásul, kb. semennyire nem tartják be az uniós szabályokat, mai napig rengeteg fixfordulatos klímát csempésznek be és helyeznek üzembe. Így hát nehéz lenne Daikint, Fujitsut, Toshibát vagy Mitsubishit látni náluk, ugyanis ezek már évek óta nem gyártanak csak inverteres spliteket.
-
windy
tag
válasz
Chaser #30653 üzenetére
A Midea berendezésekről az én tapasztalatom - ami nem biztos, hogy jelenleg releváns, mert az utóbbi öt évben már tényleg nagyon kevés Midea fordult meg a cégünknél.
Régebben mindenki forgalmazott Mideát, mert a noname kínaiakon kívül ez volt viszonylag jó áron. A minőségéről az alábbi kép alakult ki : gyenge minőségű műanyagokból készített beltéri egység. Az akasztófülek rendszeresen letörtek újkorában is, de két három évesen már szinte tilos volt szétszedni a beltérit, mert utána képtelenség volt összerakni, elrepedeztek a fülek, a patentok. Akkor is sárgultak a műanyagok, ha egyáltalán nem érte nap a készüléket. Egy hároméves Midea beltéri egység úgy nézett ki, mint egy húszéves Toshiba. Terelőlapátok szinte kivétel nélkül letöredeztek az első öt évben, ez is a gynge minőségű műanyagoknak tudhatók be. A Multi berendezéseiknek a vezérlése gyalázatos volt, rendszeres panelhiba lépett fel. Most nem jut eszembe más jellemző műszaki hiba. Ezektől függetlenül egyébként vállalhatók voltak a Midea gépek egészen addig, ammíg a Gree előre nem tört. Sokkal jobb minőség, nagyobb készülékválaszték, profibb berendezések. A Gree még a csúcskategóriában is képviselteti magát, a U-Crown bármelyik japán gyártó csúcsgépével felveszi a versenyt mind kidolgozottságban, mind minőségben, design-ban, szolgáltatásban. Innentől kezdve nem tudnék érvelni a Midea mellett, mert a Gree többet, jobbat ad hasonló árfekvésben.
Az már csak a hab a tortán, hogy az utóbbi években a Midea gépek supportja is gyalázat volt, legalább öt cég importálta, és nem volt egyszerű kideríteni, hogy az adott, garidőn belül meghibásodott berendezéshez ki fog adni alkatrészt.Én ezért szoktam javasolni, hogy ha valaki kínait akar venni, mert az olcsóbb, akkor válassza inkább a Gree gyártót.
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30649 üzenetére
22 klímát teszteltek, és a micsu nyert: MSZ-FH25VE/MUZ-FH25VE 345K második a DAIKIN FTXG25LW / RXG25L 425K. szóval nem mindenben a midea lett a legjobb, viszont ha az árérték arányt nézed akkor felettébb jól szerepelt. 3. 4. helyezett toshiba.
(#30652) Male
Hogyan teszteltünk : Légkondi, klíma
Hűtés
A hűtési funkció vizsgálatát az EN14825 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket 27°C-ra állították és vizsgálták azok hűtési hatékonyságát 35°C, 30°C, 25 °C és 20°C-os külső hőmérséklet mellett.Fűtés
A fűtési funkció vizsgálatát is az EN14825 szabvány alapján végezték el a szakértők, ahol a külső hőmérséklet -7°C, 2°C, 7°C és 12°C volt, és 20°C-ra fűtötték fel a helységet.Párátlanítás
A készülékek párátlanítási hatékonyságát szakértők az EN810:1997-06 szabvány alapján végezték. 27°C-os külső és belső hőmérséklet és 58,5%relatív páratartalom volt a kiindulási állapot, innen hűtötték a levegőt a megengedett legalacsonyabb hőmérsékletre, és vizsgálták, hogy milyen hatékonyan csökkenti a készülék a levegő páratartalmát.Zaj
A teszt során vizsgáltuk azt is, hogy a készülékek mennyire hangosak működés közben. Ezt a tesztet az EN 60704-2-7 szabvány alapján végezték a szakértők. A készülékeket hűtési módban tesztelték, a mikrofont a készülékektől 1 méterre, 1,5 méteres magasságban helyezték el. A tesztet a szakértők maximális ventilálás mellett végezték el, a legalacsonyabb és legmagasabb fokozatban.Komfort
A szakértők azt is vizsgálták, hogy a készülékek milyen hamar érik el a komfortállapotot. Ezt a tesztet 35°C és 24°C kiindulási hőmérséklet mellett végezték el. Az volt a cél, hogy a belső helyiségben elérjék a 25°C és a 17°C léghőmérséklet, és megtartsák azt 2 órán keresztül. Emellett azt is nézték, hogy mennyi idő alatt hűti vissza a légkondi a szoba levegőjét 20°C-ra. A készülékeket maximum ventilálással és „swing” módban, ha volt rá lehetőség akkor „powerful” módban is tesztelték.Sokoldalúság
A készülékeket pontoztuk sokoldalúság alapján is, itt többek között azt vizsgáltuk, hogy van-e légáramlás szabályozás, távirányító, csak ventilátor funkció, gazdaságos üzemmód, öntisztítás és éjszakai üzemmód.Használhatóság
A teszt során azt is vizsgáltuk, hogy milyen könnyű használni a készüléket, pl. hőmérséklet és erősség beállítása, programozás, távirányító használata, tisztítás. -
Chaser
legenda
válasz
Elektrosokk #30651 üzenetére
nem mondtam h numero uno, árából is látszik h csak belépő, de nagyon kíváncsi lennék, melyik midea verné el hangban
vagy a mostani ftxf-et
mideával sincs bajom, elég strapák, tudok párról a görögöknél, amik már sok éve teszik a dolgukat közvetlen tengerpart mellett, a sós víz "eszi" a klímát, de nem halkak
mondjuk ha random válogattak 2-3,5w-osak közt, az már max érdekességnek való, de nem teszt, kb letesztelek intel egy 4 magos cpu-t, amd-től egy 2 magosat, aztán megmondom melyiken volt halkabb a hűtés és az a faca' ( : -
Male
nagyúr
válasz
Elektrosokk #30651 üzenetére
Ha már úgyis megvetted: A hang tesztnél hogy ment a dolog? Adott teljesítményt kellett leadniuk közben, vagy csak benyomták a min. venti fokozatot, és megmérték a hangját?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Chaser #30649 üzenetére
Nézd, én elhiszem hogy a Daikin a numero uno, de az hogy nem lehet kijelenteni hogy egy midea is jól teljesít vagy hozza a kötelezőt az nincs rendben!
de mindegy is, én nem szeretnék meggyőzni senkit, csak leírtam amit láttam, ennyi. Az is lehet hogy megkenték az ICRT hálózatát, nem tudom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! VALVE INDEX virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest