- Milyen TV-t vegyek?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Milyen SSD-t vegyek?
- Milyen monitort vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kicsit elokeszulve a nyarra elkezdtem keresgelni, olvasgatni...
Eddig nem tulsagosan voltam kepbe klimafronton (bar ez most is igaz ) annyit tudtam, h a Mitsubishi jo (de draga) ill az arany kozerpult a Daikin.Ha lesz akkro valoszuni-e kettobol valasztok,
Latatlanba mit tippelnetek (teljesitmenyre) ill ajnalanatok egy ~38nm2-es amerikaikonyhas nappaliba ahol a belmagassag ~3m, deli fekvesu es sok az ablak
Illeytve meg az is erdekelne, h nagysagrendileg mennyiert szerelnek fol egy ilyuen klimat korrekten, garanciaval?
Segitsegeteket elore is koszonom!
-
No.01
őstag
Koszonom a gyors valaszt. Nem tunik veszesnek... foleg, ha beleveszem, h a falba gonolom belefurjak a konzolt meg maganak a cso(vek)nek is kell falat furni... bar ez lehet csak nekem nagy dolog...
Lauda:
Minden relativ ugye... igaz a kalkulalando teljesitmennyel meg nem vagyok kepben, de azy sejtem, h egy ekkora teruletre azert az atlagosnal egy erosebb gep kell (100m3+) es ott hirtelen rakeresve azert volt szemmel lathato kulonbseg a D. es a M. kozott... -
No.01
őstag
Kis segitseg utan kutatnek...es igazabol azt sem tudom merre kezdjem
Adott egy nyugatias fekvesi ~36nm2-es amerikai konyhas nappali. A nappali ebbol ~24nm2 ahol a belmagassag ~3.5m (a konyhaban standard)
Van 4 ablak plusz egy erkelajto mellette egy "uveg fal" (A ketto egyutt durvan 6nm2)Mivel ez egy tetoteri lakas es vannak szomszedok is igy bonyolitja a helyzetet a kulteri elhelyezese.
Amit szeretnenek: Legyen csondes (nagyon csondes) ha megoldhato (es letezik ilyen) akkor kint is bent is.
Hosszutavra tervezunk szoval inkabb egyszer fizetunk ki egy nagy(obb) osszeget, minthogy utolag szivjuk a fogunkat.Az elmondottak alapjan a preferalt japan (Daikin, Mitsibishi, Panasonic) markakbol mely tipusok lennenek ajanlhatoak?
Tudom nehezkes a kerdes, de igy a leirtak alapjan van tippje barkinek, h milyen teljesitmenyuvel kalkulalhatok?
Tippet, tanacsot, velemenyt elore is koszonom!
-
No.01
őstag
Mindenkinek, koszonom! Atragom magama a dolgokon es majd jovok meg ha sikerult szukitenem a kort 2 max 3 tetelre.
Sajna elegge lelogunk a terkeprol igy ez csak neheziti a dolgokat, de azt a reszet konyebben athidalom.Megegyszer mindenkinek koszonom!
-
No.01
őstag
Mar kertem 2 idopontot 2 kulonbozo cegtol akikrol jokat mondtak... de sajnos vagy sem tipikusan beleestunk abba a hibaba, h a foszezon elejen szeretnenk elinteztetni az egeszet. Hiaba, tavaly a koltozes utan meg nem derultek ki, h ilyen meleg lesz (vagy inkabb fogalmaznek ugy, h biztunk abban, h a szigeteles es a redony elegnek bizonyul )
Szukitve a kort az ajanlott markakbol arra jutottam - de kerlek javitsatok ki ha tevednek - hogy a Daikin nem er fol a Panasonichoz es a Mitsubishihez. (nem, nem leszolni akarom a Daikint mielott v.ki felreertene) mint irtam inkabb legyen kicsit dragabb, de a halk mukodes a hosszutavu megbizhatosag jegyeben nem zavar ha a bekerulesi osszeg magasabb.
Viszont innentol mi alapjan valasszak a 2 marka kozul, ha az olyan dolgok, mint a design egyaltalan nem erdekel?
Amitol felek, h jon a szakember es nem feltetlenul azt fogja ajanlani amit mondjuk maganak is venne, hanem azt ami keszleten van vagy amire tobb jutalekot kap... Persze lehet teljesen alaptalan a feltevesem, de jobban szeretek konkret tervekkel eloallni, mert ha kijelentem, h marpedig nekem A vagy B marka kell es szamolja ki a szukseges teljesitmenyt akkor onnantol mar csak max a tipus az amit nekem kell eldonteni azt mag csak konnyebben kimatekozom, h milyen "extrakra" tartok igenyt es mikre nem.
Mit gondoltok?
-
No.01
őstag
Ujfent jelentkeznek... Ma vegre jott a 2 esetleges ceg kozul az egyik. (Vilegvege also)
A reszletekkel senkit nem untatnek legyen annyi eleg, h jobb elore gondolkodni/felkeszulniOK szerelnek mindenfelet, de az ajanlatban a szerintuk vallalhato megoldas a Mitsubishi Mitsubishi MSZ/MUZ-HJ50VA paros lenne.
A technikai reszrol kaptam brossurat es linket. Arban egeszen kellemes az online arakat figyelembe veve...
A fejtorest sokkal inkabb az okozza, h Mitsubishi ide vagy oda mas tipust jelenleg (ebben a szezonban) nem tudnak prezentalni/szerelni. Szoval vagy ez vagy semmi.
A konkret tipus mikent helyezkedik el a Mitsubishi termekpalettajan? Illetve a Panasonic Etherea-hoz kepest?
-
No.01
őstag
Van itt barkinek elsokezbol tapasztalata Emura-val kapcsolatban?
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
A szezont megelozven rakerestem a klimakra remenykedve abban, h esetleg belefutok v.mi akcioba… Lehet talaltam is viszont folmerult bennem 2 kerdes:
- deli fekvesu 36nm2-es nappaliba eleg lehet a 3.5-es valtozat? 2 kulon szakember volt itt tavaly az egyik szerint abszolut elegnek kell lenni a masik azonnal a 4.2-est javasolta. Ti mit tanacsolnatok??
- a masik kerdesem, h a kiszemelt 2 tipus a Daikin FTXP vagy az FTXJ lenne. A sok sallang nemigen erdekel. A megbizhatosagot mind2 tudja, de a masik kriterium a csendesseg lenne. Osszesegeben megeri vajon a komolyabb tipuson gondolkozni?Segitsegeteket elore is koszonom!
-
No.01
őstag
asha07lcc, Met
Mindkettotoknek koszonom!
Abban esetleg tudnatok segiteni, h hol talalhatok reszletesebb infot a Daikin kulonbozo tipusairol? A honlapon elegge szukszavuan fogalmaznak es van egy olyan erzesem, h az ott szereplo tulajdonsagokat is v.mi marketinges irta...
-
No.01
őstag
Kis segitseget szeretnek kerni:
Mi lenne az ajanlhato a letiek kozul es mik a fobb kulonbsegek?
Panasonic: KIT-E15-PKEA vs KIT-E15-QKE
Daikin: FTXS42K+RXS42L vs FTXM-42-M RXM-42-MEzta 2-t ajanlaottak raadasul az aruk is majdnem egyforma egy kis kedvezmennyel. Reszleteket viszont nemigen tudtam kiturni...
-
No.01
őstag
válasz kelzsoca #28284 üzenetére
Inkabb hutes, de ha olyan van es tud futeni akkor a huvos tavaszi estenkent lehet be-bekapcsolnank, mint melegito.
pjen
mit felhasznalo 2 dolog erdekelne csak: zaj es a hoerzet. (Hoerzetnel arra gondolok, h van amikor beallitod 22 fokra, de annal vagy hidegebbet erzel vagy melegebbet es netalantan ezt az erzest meg megfejeli az is, h a homero a szobaban nem 22-t mutat)
[ Szerkesztve ]
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Sajna megint ott vagyok ahol a part szakad. (Sajnos ez igazabol is igaz, igy a jo es elerheto klimaszerelo felkutatasa nem annyira egyszeru, de ez ugye a nyugis videki elet velejaroja)
Tegnapi nap folyaman jott az ujabb felmero ember aki megint jol elbizonytalanitott es nem szeretnek rossz dontest hozzni, igy probalok kutakodni, de az azert vices, h 3+1 szakember (a plusz egy maganak tobbszor is ellentmonodo talan nem is igazi profi) mast kalkulaljon.Addott egy DNY-I fekvesu tetoteri konyha + nappali (~36nm2) 6 ablakkal. Mindezt tetezve azzal, h a nappali folott a belmagassag nem az atlagos ~2.7m hanem sokkal tobb. Amolyan “mini hazteto” formaban kozepen ahol a legmagasabb siman van 5m, de a falak fele nyilvan kevesebb.
Erre 2-en azt kalkulaltak, h eleg a 3.5kW-os mert hiaba a nagy belmagassag a tetoter meg a tobbi nem lesz gond a teljesitmennyel.
A masik 2 velemeny mar azt tanacsolta, h 4.2-es ill. 5kW-os gepet vegyunk. (utobbit nem veszem teljesen figyelembe reven az jot a +1-tol)Ha magam akarom kiszamolni akkor az online kalkulatorok szerint a 3.5kW-os (ami a valosagban egyebkent 3.4-es) meg pont eleg lehet, de mivel tavaly volt 33.5 fok is a nappaliban egy kellemes szerda delutan igy nem vagyok biztos a dolgomban foleg annak tukreben, h ez nem egy 2 eves beruhazas.
Ti melyik velemenyt osztjatok? Szimplan tulgondolom vagy…?
-
No.01
őstag
válasz Chaser #28320 üzenetére
Sajna nem tudok pontosan szamolni mert a kis hazteto forma nem ad ra lehetoseget. Ettol fuggetlenul kb 115m3 az ami kijon neha kicsit tobb neha kicsit kevesebb, de atlagban megteszi.
Ennek tukreben ez a 3.5kW-os felso hatara tehat papirforma szerint akar eleg is lehetne… persze olyanokat is jo lenne figyelembe vennem, h mi a kulonbseg energiafogyasztasban es legfokeppen zajban, a 3.5 vs 4.2 eseten. (ha hangos az jobban zavar, mintha kicsit tobbet fogyaszt)Pjen:
Az sajna csak nehezen megoldhato mert a kis erkelyre kell, h kikeruljon a kulteri ott meg 2 mar nem ferne el. (A homlokzatra nem raknam mert allitolag volt itt mar gond az onkormanyzattal hasonlo ugybol kifolyolag)
-
No.01
őstag
válasz Chaser #28325 üzenetére
Windy nem jatszik a tavolsag vegett, mar kerdeztem tavaly...
Ha a leirtak alapjan a tutira megyek es hallgatok arra aki a 4.2-est ajanlotta akkor meg tovabb tudom bonyolitani a kerdest:
Daikin FTXM vagy Pana ETHEREA??? (arban szinte nincs is kulonbseg es mindkettorol jokat olvasni)
Amit sikerult kiturnom - mar ha lehet hinni a gyari brossuraknak - akkor a Daikin tan halkabb egy picit. (ez a paromnak nagyon fontos, igy nekem is )
A masik, h gyarilag egyik sem wifis es a Pananal a wifi modul horror arban van, mig a Daikinhez lehet talalni eleg konnyen es kb fele vagy harmad aron... -
No.01
őstag
Azthiszem hagyom magam befolyasolni es a Daikin mellett teszem le a voksom.
2 kerdes meg felmerult bennem:
- Az emlitett wifi modul mennyire konnyen telepitheto utolag? Amolyan plug and play tipusu vagy kell szerelo egy esetleges kalibracio vegett?
- A masik kerdesem, h a teraszon jelenleg az egyetlen elektromos kivezetes az a vilagitasnak szant kis szerelodoboz. Nem vagyok hozzaerto, de az onmagaban kizart, h eleg lenne nemhogy a 4,2-es, de meg a 3,5-es gephez is. Ilyenkor mi a bevett gyakorlat a klimasnak van jogosultsaga upgradelni vagy ehhez kell elotte kernem v.kit az ELMU-tol? -
No.01
őstag
Daikin FTXM-hez utolagos wifi modul mennyire maceras telepiteni? Vajon meg tudom oldani magamnak is vagy kell hozza szakember?
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Vegre talaltam egy jo klimast aki nagyon korrektnek tunik, rendelkezik minden olyan tudassal es tanusitvannyal amitol v.kit hivhatunk jo klimasnak (Igen itt ahol szinte a madar se jar ez nagyon nagy kincs am)
Nagyon megorultem mert anelkul, h egymast befolyasoltuk volna azonnal parkolo palyara tette azokat a gepeket amik nem erik el a “szintet”
Summa summarum eljutottunk a reszletekig es ma megkaptam az ajanlatot amin kicsit meglepodtem.
NY/DNY-I fekves, amerikai konyhas nappalival (36nm2) de a nappali folott satortetovel ezaltal ott (igaz csak kozepen) a legmagasabb pont ~5m
O ezt 109m3-nek szamolta ami ha jol csekkolom az online kalkulatorokat akkor epp a felso hatara a 3.5kW-os klimaknak.
Szerintetek felesleges/overkill lenne a 4,2-es? -
No.01
őstag
Sziasztok,
Daikin wifi adapterrel kinek mi a tapasztalata? Valoban noveli a hasznalhatosagot?
En megrendeltem volna, de a klimas szerint nem a plusz penz vegett nem eri meg hanem ugy alltalanosagban. Azt mondja, h a klima a wifi modul nelkul is programozhato (FTXM) igy ha tudom es kicsit elore gondolkozom akkro beallitom es mire hazaerunk hideg lesz..
Ebben van v.mi, de a hab a tortan az volt, h szerinte ezzel a wifi adapterrel egy oriasi rest krealok az otthoni halozaton... Amiben lehet van v.mi ha belegondolok, h iden vagy tavaly olvastam egy cikket (sajna most nincs meg a link) ahol az ilyen IoT cuccok mint mosogatogep, kavefozo es tarsairol szolt ahol 10-bol 9-nel a minimalis biztonsagi szintet sem ertek el a termekek ugy, h volt koztuk olyan Siemens mosogatogep ami 1600EUR-ba kerult. Ennek tukreben mint varjon az ember egy olcsobb/kinai termektol?Folosleges aggodalom vagy azert van benne v.mi szerintetek?
-
No.01
őstag
válasz Chaser #29945 üzenetére
Ha csak a klima folott vennek at az iranyitast az szvsz senkit sem zavarna, de ha jol tudom akkor mar egy kozepes hacker is eleri a tobbi eszkozt az azonos halozaton. Na az mar para lehet.
Pont olyan, minthogy nyilt wifire sem csatlakozom VPN nelkul. Rajtam kivul megis megteszik rengetegen. -
No.01
őstag
válasz ZnVjaw0K #29949 üzenetére
Na ez az info kellett nekem mert alltalaban ezek az IoT-es termekek nem igy mukodnek.
Azt meg nyilvan el tudom donteni, h hasznos-e vagy sem, mert ez pont olyan, mi van ha megsem megyek haza melo utan, de a klima meg mar elkezdett lehuteni csak minek.
Ha taviranyithato az tud hasznos lenni csak nem mind1, h milyen aron -
No.01
őstag
A Daikin guruktol kerdeznek egy hulyeseget
Olyan programozasi opcio letezik, h minden hetkoznap legyen 23 fok este 6-ra? Ugy lenne a legtutibb, h eleve csak akkor kapcsolna be, ha az valoban szukseges? (logikusan 23 alatt be sem kapcsolna)Vagy ez igy mar nagyon utopisztikus?
-
No.01
őstag
Lehet buta a kerdes, de a kifujt levego homerseklete mas kellene, h legyen attol fuggoen, h a helysegben a kivant homerseklet 19 vagy 24 fok? (hutes es futesnel is erdekelne)
Illetve meg az is erdeklene, h nagy atlagban hutesnel milyen szamot kellene latnom a homeron a belteribol kiaramolva? -
No.01
őstag
válasz Chaser #30801 üzenetére
Kicsit keson reagalok, de igazabol az lenne a gondom (remelem nem az), h beallitom a kivant homersekletet 23fokra ugy, h a nappaliban 26,5 volt. Ilyenkor a belteribol kijovo homerseklete nem tunik hidegnek. Meg nem mertem, de erzesre olyan 20 fok korul lehet. Amivel nem is lenne baj, de igy nyilvanvaloan sokkal tovabb tart a hutesi folyamat. Kiprobaltam a powerfull modot, de erzesre ott sincs kulonbseg. Illetve de, mert pontosan 20 perc utan leall teljesen meg akkoris, ha a a homerseklet meg csak 25fok…
-
No.01
őstag
Lehet buta a kerdes, de a ventillator funkcional (Daikin) csak a levegot forgatja?
Olyan opcio esetleg, nincs, h a kinti levegot "bekuldi"?? (akar szures nelkul is) -
No.01
őstag
válasz bluemirage #31413 üzenetére
Ha ebbe jobabn belegondoltam volna...
Azert koszonom
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Van barkinek barmilyen valos tapasztalata, h egy (Daikin) klimaval milyen kulso homersekletig lehet/ajanlott futeni??
Gondolom, h van kulonbseg -3 es +11 fok kulso homerseklet eseten...Elore is koszonom!
-
No.01
őstag
Most nem vagyok otthon, de ha jol emlekszem akkor FXM a tipus 4.2kW-os.
Azt lehet tudni, h meddig lehet egyaltalan hasznalni futesre? Mintha v.hol belefutottam volna, h +3 fok alatt mar a jegesedes vegett jelentosen romlik a hatasfok hiaba mukodik minusz akarmeddig is a futes.Errol van barmi tapasztalat esetleg?
-
No.01
őstag
Mindenkinek koszonom!
Van rendes gazfutes, de reggel arra a 30-40percre folosleges lenne bekapcsolni az egeszet ha ugyis csak ott kellene a meleg ahol a klima is van. Innen jott az otlet... viszont azt el is felejtettem, h a viznek ilyenkor is ki kell folynia (pedig tok logikus ) szoval azt majd csekkolom, mert nem szeretnek bonyodalmat.
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kis segitseget kernek: Tegnap ota nem tudom elerni a klimat egy telefonrol sem.
Otthon, wifirol megy, de melohelyrol (wifi) vagy utkozben (mibilnet) nem is latja a Daikin app az egyseget. Routert mar ujrainditottam otthon, de a jelenseg valtozatlan.Van barkinek, barmilyen otlete, h mikent is kellene ezt megoldanom?
-
No.01
őstag
Fix, IP nincs, de ahogy irtam otthoni halorol mukodik az app csak ugy meg minek
Az lenne a lenyeg, h ha melegszik az ido akkor be vagy ki tudjam kapcsolni mar ugy, h meg nem is vagyunk otthon. Eddig tokeletesen mukodott. App frissites sem volt, igy nem tudom mire velni a dolgot.Titkon biztam benne, h a router restart majd megoldja, de sajna nem igy lett
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kicsit OFF, de remelem vannak itt olyanok akik tudnak segiteni.
Adott egy Daikin FTX-M (ha jol emlekszem) klima amihez kulon lett beszerelve a wifi modul a telepitesnel (gyarilag meg nem volt egybeepitve)
Szoval most internet szolgaltatot valtottunk es a regi router ment a levesbe. Mikent tudom megint osszehangolni az adaptert az uj itthoni wifi halozattal? -
No.01
őstag
Ujabb segitseget kernek mert nem ertem a dolgokat...
Az adapter mar ahogy irtam instalalva van es az out-of-jome opcio is mukodik sot meg a felhasznalo nevet es a jelszot is tudom.Van arra lehetoseg, h ne kelljen felmasznom magasra es lebontanom az egyseg elejet ahhoz, h az uj halozathoz tudjam csatlakoztatni az wifi modult? (a regi ugyanis mar nem el mivel a routert vissza kellett adnom a szolgatatonak)
-
No.01
őstag
Sziasztok,
Kicsit OFF, de annyira talan megsem.
Van egy 4,2 kW-os - tudtommal - nem futesre optimalizalt Daikin FTXM (?) klimank.
Meddig ajanlott es meddig lehet ezt futesre hasznalni?
Azert kerdem mert tegnap kicsit bekapcsoltuk (kulso homerseklet 0 es 1 fok kozott lehetett) majd kb fel ora elteltevel megallt mukodni, de ugy, mintha aramszunet lett volna. Vilagitott szoval mukodott az app sem irt semmit. Raneztem a kulso egysegre es epp tomenytelen mennyisegu viz folyt ki az aljabol, Kb 10percen keresztul... Kikapcsoltam mielott barmi baja lenne.Ti mit gondoltok? Ilyenkor egyaltalan erdemes ezt a fajtat futesre hasznalni?
Segitsegeteket elore is koszonom!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest