- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
codec
senior tag
Üdv!
Forgalmaz vki itthon NZXT TEMPEST "Airflow King" házat?
Erről lenne szó:
[link]Az intelligencia hiánya gyógyíthatatlan betegség, azonban a tünetei jól kezelhetőek!
-
Szatesz
őstag
-
nyunyu
félisten
Ha ATX lap belemegy, akkor mATX is bele fog menni, mivel direkt ugy van kialakitva a szabvany, hogy a rogzitesi pontok ugyanott legyenek, tapcsatik meg (majdnem) ugyanazok. leszamitva a -5V-t, ami a mATXnek nem kell
Esetleg annyi lehet, hogy regebbi hazakon meg nem volt R meg S rogzitesi pont, mig az uj alaplapokhoz ajanljak, de oda legfeljebb nem raksz tavtartot+csavart.
Ja, egyebkent ha hatulrol ranezel a hazra, es van rajta a slotok folott egy ~16x4.5 centis femlap az alaplapi kivezeteseknek, akkor ATX.
(Regi AT hazakon maskepp volt, de olyat lassan 10 eve nem kapni.)Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
válasz westlake #5391 üzenetére
Ja, nagyon unatkoztam az ejjel, aztan berajzoltam a szerverlapok procihuto felfogatasait is.
Kinek szamlazhatom?D, I, P lyuk csak azert nincs rajta, mivel nem talaltam semmi konkretumot a regi AT szabvanyokrol.
Bar, lassan mar tiz eve kihaltak a babyAT-s alaplapok, ugyhogy azokra ma mar nincs szukseg.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
terkaz
csendes tag
Üdv. Meg tudnád mondani, hogy egy adott házról, hogy lehet megállapítani, hogy megy-e bele mATXes alaplap is? Ez meghatározza azt is, hogy milyen táp kell bele? mATXes alaplapot szeretnék venni, csak nemtudom, hogy a házam amiben most ATX táp van beveszi-e, bár pontosan azt se tudom, hogy maga a ház ATXes-e vagy sem mert nincs rá írva semmi. :-)
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Casetek házakról szeretnék véleményeket, tapasztalatokat kérni olyanoktól, akik rendelkeznek / rendelkeztek ilyen cuccokkal.
-
nyunyu
félisten
válasz westlake #5386 üzenetére
Milyen jo, hogy az elobb rakerestem az SSI CEB-re meg az EEB-re.
Ugyanott vannak a lyukjaik, mint az ATX-ben definialt A, C, F, G, H, J, K
ezen felul van egy G*-gal jelolt potlyuk, ha a legalso vagy legfelso kartyahely 64 bites PCI-X, es igy a G vagy H lyuk nem elerheto: ez a microATX S lyukjatol 0.9"-lal lejjebb van.Ezen felul a nagyobb EEB hasznalja meg az AT formatum N, O, Q lyukjait.
(Bezzeg egy nyamvadt baby AT specifikaciot nem birok talalni, igy fogalmam sincs, hol vannak a D, I, P lyukak, igy nem tudok rajzolni egy mindent egyben lyukkiosztast.
Raadasul wikipedia azt irja, hogy 8.5"*13" egy baby AT lap merete, mig mindenhol mashol 10"*13"-at irnak )[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
westlake
félisten
hello..
nekem egy olyan doksira lenne szuksegem, ahol a hazakban levo furatok egymashoz viszonyulo tavolsagai vannak megadva (ertsd: azok a furatok, amikbe az alaplapot rogzito csavarokat kell csavarni)
Play nice!
-
nyunyu
félisten
Asztali lampanal mukodik az a megoldas, de a LEDek maskepp mukodnek.
Ha a raeso feszultseg magasabb, mint a LED nyitofeszultsege, akkor mar 100%-on vilagit, ha kisebb, akkor egyaltalan nem...Szabalyozni max ugy tudod, hogy a rakotott feszultseg kitoltesi tenyezojet valtoztatod. (ezt csufoljak PWM-nek)
-
Kombat
őstag
Jajj emberek!
Többen panaszkodtok, hogy sok a led meg, hogy a kék led kiégeti a szemeteket!
Mindössze annyit kell tenni, hogy nem kell bekötni a ledek vezetékeit és nem fognak világítani!
[ Szerkesztve ]
-
Drang
tag
A tokeletes haz keresese.
Na kabe egy honapja ezzel foglalkozom, minden letezo angol nyelvu forumot vegigolvastam tulajdonkeppen ra kellett jonnom, hogy egy pc osszeallitasanal a legnehezebb resz a megfelelo haz kivalasztasa. Mindenkinek megvan a preferenciaja, hogy milyen alaplapot-cpu-t videokarit-tapot ramot szeretne, ezt eleg gyorsan eldontjuk es rohanunk megvenni, aztan orulunk, hogy milyen faxa az egesz, de hoppa valamibe be kene tenni. Na es akkor jovunk ra, hogy uvazzee sokkal tobbfele haz van a piacon, mint gondoltuk volna.
En a mostani konfigomnal mar a 4-ik hazat nyustolom es meg mindig nem tetszik.
Tiszta szegyen. Kezdtem egy CoolerMaster 690 el, de nem tetszett, mert bazi nehez volt, de ami sokkal nagyobb baj, hogy beletorte a sata csatlakozot a vinyomba a hatlap. Oke, haz visszakuld, vinyo kicserel (szerencsere csak egy OP volt rajta) nezzunk valami mast. Antec 900. Cool. Hasznaltam 2 hetig, de zajosnak talaltam es tul sok volt a kek led ezen kivul brutalisan porosodott. (Viszont a 4.3 gigat csak itt tudtam kihozni a procimbol. )Oke Antec vissza, nezzunk valami dragabb hazat. Lian-li volt a kovetkezo PC 65B .
Akinek mar volt Lian-li-je az tudja, hogy milyen minoseget kepvisel. Gyonyoru es rohadt draga. 2 hetig hasznaltam aztan vissza. Akkor megfogadtam, hogy soha tobbet nem lesz olyan hazam, amin 120 asnal kisebb venti van.)
Most egy Raidmax Iceberg-em van, amin elvileg 4 db 120 as venti figyel, viszont a 2 felso venti gyakorlatilag a kabelek miatt szart sem er, a 8800 GTS emet nem tudom 50 fok alatt tartani. Szoval itt tartok most es meg mindig keresem a TOKELETES HAZAT!!A jo hir, hogy meg is talaltam Viszont olyan brutalis draga, hogy szegyen erte annyi penzt adni. Jo egy honapos kutatomunka utan szvsz a most piacon levo legjobb gyari leghuteses haz a Silverstone TJ10 es de a 80+ ezres ara annyira megsem bejoncsi es meg itt az usaban is 350 dollar korul van az ara. Szoval alom marad. Van neki egy Nvidias kiadasa is, ami szerintem a hazak non plus ultraja forever.
A masodik legjobb haz szvsz es mintegy 25345 db teszt es review elolvasasa utan a CoolerMaster Cosmos S 1100 ami mar joval elerhetobb aru es tenyleg komolyan gondolkodtam rajta vagy egy hetig, de megint csak 50 rongyot kiadni egy hazert..hmmm. Hozzateszem, hogy amennyit eddig buktam eddig a hazakon, nyugodtan megvehettem volna ha nem is a TJ10 est, de a TJ 9 est siman.
Visszaterve a tokeletes hazra, nagyjabol es altalaban szvsz ennek kene megfelelnie:
Alu haz. Foleg egy full towernel nem mindegy a suly ezen kivul az alu kicsivel jobben hut.
120 asnal ne legyen kisebb venti benne, kinek hianyzik egy suvito hajszarito?
Also tapegyseg. Eleinte nem szerettem (az antec 900 nal) de a Cosmosnal is es a TJ10 esnel is ez van, meg minden mai modern haznal, uis tok fuggetlenul lelegzik a tap es nem a proci meleget szivja fel. Szerintem jo.
Megfelelo hangszigeteles. A mindenhol nyitott hazak (oldalan ventik stb) sokkal hangosabbak, persze ez nem mindenkinek szempont, nekem az. Az Antec P182 az egyik legjobb haz, ha a hangszigetelest nezzuk, en viszont full towet keresek es nem mid-et. Amugy ezen is gondolkodtam eleg sokat, marmint a p-182 esen.Es ne legyen agyonledezve meg ablakozva, hanem legyen egy massziv eleganciaja, megint csak: Silverstone hazak gyonyoruek es a CM Cosmos S 1100 is! Csak az aruk!
Egy korabbi hozzaszolasomban 3 kozepkategorias hazat kerdeztem, de azokat mar kilottem azota, reszint, mert nem a legjobb teszteket olvastam roluk, reszint pedig nem lehet oket (kesobb) h2O-ra kotni. Szoval ugy alakult, hogy a Silverstone-Antec-Thermaltaket-CoolerMaster szuperfogatbol egyszeruen nem talaltam olyan hazat, ami ar-ertek aranyban megfelelo lenne
a Silverek a vilag legszebb es legjobb hazai (a Lian-li mellett) de a felso kategorias hazai elerhetetlenek. Thermaltake: minden haza agyonvilagitott es agyonledezett (full towerekrol beszelek) az armor 6000 esen szinten gondolkodtam, de nem akarok karacsonyfavilagitast az iroasztalom melle. Antec 1200 szinten zenesz: Brutalis hutese lehet de az egesz haz egy aluminium halo, zajszures nuku plusz fenyszennyezes a kobon.
Antec P182: esetleg szoba johet, bar en kifejezetten full hazat keresek es ez nem az.
CoolerMaster: Cosmos s 1100 nagyon nagyon bejon kiveve, hogy nincs reset gombja, az erinto power kapcsolo sokaknal bedoglott es draga. A regi Cosmos 1000-es egy 20 kilos vaslada, es a hutese sem az igazi.Ennel a pontnal mar ugy voltam, hogy orokre atterek laptopra es soha tobbet nem kapcsolom be a gepemet...Ekkor kezdtem kicsit lejjebb adni es ugy dontottem, hogy nem erdekel tobbet a Silverstone-CM-Tt-Antec negyes hanem szetnezek mas markak kozott is.
Most ott jarok, hogy Gigabyte 3d Mars ami az Aurora 570 es szintu haznak felel meg.
Full tower. Full alu. Tetszik a megjelenese (igaz a kek ledes ventiket kicserelem szintelenre, csak elore teszek majd egy voroset )
Oke, van neki 2 80 as ventije, ami a vinyokat huti es ez ellentmond a `csak 120 as ventit` elvemnek, hanemazonbandeviszont ezekrol azt olvastam, hogy szuperhalkak mert nem nagy hocserelo venti szerepuk van, hanem szepen finoman huvosen tartjak a HD-okat.
Igaz, nem also tapos, viszont 2 hatso 120 as ventije van ami szepen leszivja a hot a procirol es nem a tapom nyeli be. Lehet cserelni az oldalpanelt ablakosra, vagy halosra.
Qrva jo kritikakat olvastam rola...Es foleg a felebe kerul meg egy Cosmosnak is nemhogy egy TJ10-nekSzoval most Gigabyte 3d Mars-nal jarok, ami nyilvan rohejes egy CM Cosmos S 1100 vagy a hazak kiralynoje a Silverstone Temjin 10-es mellett, de erre fussa
Ezenkivul szeretem a Gigat, miota az alaplapom is az (abbol is volt mar egy par )
Persze most majd jol lehuzzatok szegeny kis hazat en meg kezdhetem elolrol az egesz haz-keresosditna joccakat
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
Végre elkészült az írásom a Lian Li PC-A09 B típusú házról. Akit érdekel olvasgassa.
-
Dani_kp
addikt
megveszed 15600 Ft.ért a CM 690-et és 10k.ért meg veszek pl. a TESCO-ba asztalt és 25k.ba került. Azzal a 690-essel jór járnál, csak jó olvastam róla, itt PH!-n is emberkéktől, illetve honlapokon ahol lehet értékelni a cuccokat.
[ Szerkesztve ]
https://ingatlan.com/33821564
-
szumo
senior tag
válasz Dani_kp #5369 üzenetére
25-ig simán elmegyek, ha egy jó minőségű házról van szó.
Amúgy szemezgettem már ezzel a házzal, csak eddig azért nem jött számításba, mert a második monitorom a ház tetején trónol, az asztal mellett.
De felírom a listámra ezt is, hátha asztalcsere is lesz.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
Kornel213
tag
Hello!
Nem nagyon láttam hogy kaptál volna választ!Én ezt ajánlanám:[link] nekem is ilyen van 10 ezer alatt meg lehet kapni, a baj vele hogy eléggé hangos mert 3 db 8cm venti van benne!Meg ha nem kék neont akar bele akkor ventillátor csere!Vagy vannak még ezek:[link]
csak nem olyan nagy az oldalplexijük![ Szerkesztve ]
" A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."
-
Kornel213
tag
Hello!
Nem nagyon láttam hogy kaptál volna választ!Én ezt ajánlanám:[link] nekem is ilyen van a baj vele hogy eléggé hangos mert 3 db 8cm venti van benne!Meg ha nem kék neont akar bele akkor ventillátor csere!Vagy vannak még ezek:[link]
csak nem olyan nagy az oldalplexi!" A halál előtt a nagy fényesség nem a mennyország, hanem a torkolattűz..."
-
szumo
senior tag
Üdv mindenkinek!
Az új leendő gépemhez valami házat keresnék.
Az igényeim: legyen konzervatív, szóval semmi villogás, csillogás. Szerver jellegű házat keresek a szerelhetőség miatt, meg eddig is ilyenem volt csak a szellőzése a 99' -es trendeknek megfelelő.
Szóval nézegtem egy csomó weboldalt, voltam jónéhány boltban is, de valahogy vakvágányon vagyok, mert ami tetszene, azt nem forgalmazza senki itthon, amiket meg lehet kapni, abból a chieftec talán ami tükrözi az ízlésvilágomat, de 1-ből választani nem túl mókás.Minden apró probléma kis türelemmel, megoldhatatlan gonddá fejleszthető!
-
-
Cyberslider
őstag
Hát megnézhetitek élőben mielőtt megveszitek, ez szerintem alap.
Biztos van több féle belőle, de amit én vettem (meglepően olcsón az is kb. ilyen áron volt) borzalom.
Kb kodegány, vékony hajló anyag, rezonál, mondom led kiesett.... Méltatlan minőség ahhoz képest hogy ASUS, nem erre számítottam..A jelenlegi Chieftec-et szerintem egy légvédelmi ágyú se tudná romba dönteni
"Az Asus házaira jellemző volt, hogy meglepően könnyűek, még táppal együtt is. Ez nem amiatt van, hogy a tápból kispórolták az anyagot, hanem mert a ház borítása csak 0,6 mm-es acélból készült. Nem olyan merev, mint az erősebb házak 1 mm-es anyaga, de valahol kompromisszumot kell hozni, ha alacsony árat szeretnénk. Átlagos használatnál a vékony falak nem jelentenek problémát, aki viszont sokat nyitogatja, szereli és cipeli házát, annál gondok lehetnek a deformálódással"
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/cyberslider/index.html
-
nyunyu
félisten
Foxconnoknak meg ordit a tapventijuk
-
nike_
addikt
válasz Cyberslider #5361 üzenetére
Pedig szép lenne, de ha ennyire gyenge semmi értelme..
-
Dani_kp
addikt
válasz Cyberslider #5361 üzenetére
A codegánytól is rosszabb? pedig az ASUS egy jó márka... na mind1 akkor gépházat attól se kell venni .
-
100b
tag
válasz Dani_kp #5356 üzenetére
Max egy húszasig mennék el árban. Ugyanis volt egy szuper HTPC házam [Silverstone LC16MR], ami 54.000 forintba került. Marha jó és igényes cucc volt, így nem bántam, hogy ingem gatyám ráment. Viszont volt egy-két hibája, amiért visszavittem a szervízbe. Miután 3 hónapot vártam rá (hiába), inkább visszakértem az árát. Most egy házilag összeépített HTPC-t szeretnék egy IMON UltraBay-el (ami 2 helyet foglal), mert így ugyanaz kesz a kezelőfelületem (szoftverileg), és a kezelőgombok is (a gépen). Már arra is gondoltam, hogy egy húszasért csináltatok egy igényes alu műszerházat (a megfelelő kivágásokkal) és beleszerelem a régi gépemből a 3,5-ös és a 5,25-ös kereteket, az alaplaptartót és a hátsó panelt. Kicsit melós lesz...
De ha nincs más...
Egyébként köszönöm a javaslatokat! Még barátkozom ezekkel a szerkezetekkel.
-
Dani_kp
addikt
válasz Dani_kp #5356 üzenetére
mégis találtam.....
FOXCONN 3GTS-001 - 10980 Ft.
de sztem ez a neked megfelelő....MODE COM Muse, itt van egy részltesebb leírás róla. - 8220 Ft.https://ingatlan.com/33821564
-
Dani_kp
addikt
Hali.
Olyan amibe 3x5,25-ös hely van, sztem az csak az van amit Sátán44 belinkelt, de nem full fekete.
Én ezeket találtam neked, de ezekkel az lehet a "bajod" hogy 4 db 5,25.ös hely van rajta.
Spire SP3005B BlackFin V táp nélkül - 4998 Ft.
Foxconn 3GTSAA-804 ATX ház 350 W táppal - 8572 Ft.
ASUS TA-863 Midi ATX táp nélkül - 6250 Ft.Amúgy mennyi pénzt szánsz erre a célra?
-
Sátán44
addikt
Ez talán? Codegen 3319-CA P4 350W ATX 7,332 Ft
Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
100b
tag
Sziasztok!
Tudnátok segíteni azzal, hogy ajánlotok egy házat?
Amit szeretnék:
3db 5,25"-os hely
előlapi audio alaplapi HD audio csatlakozóval
előlapi USB
lehetőleg matt fekete szín
és semmi csicsa! sem plexi, sem ajtós front, stb.
HTPC háznak kellene, ezért nem lenne jó, ha túl nagy lenne, viszont a 3 hely kell a iMON UltraBay-nek (2 hely) és a DVD-nek (1 hely). Ez lehet akár fekvő házban is (bár erre nem sok esélyt látok.Köszi!
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Nem olyan régen láttam egy házikót, aminek a hálulján 10db bővítőhely volt, de elfelejtettem a nevét és egyszerűen nem találom.
Ha volna olyan kedves valaki belinkelni, vagy csak a gyártót/típust beírni, nagyon megköszönném!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
nike_
addikt
válasz s7evcsenko #5350 üzenetére
Hinnye, akkor jó.
-
TazLeacher
nagyúr
válasz Tothgera30 #5341 üzenetére
Én az nVidia edition-t néztem ki. Már beszéltem is engusz-szal, azt mondta, hogy 1 hét alatt megvan. Az a gond, hogy a bele tervezett lap cseszik bejönni Európába. Ha bejön, szerintem megrendelem. Neked is érdemes benézni hozzá, van 1-2 olyan háza, amit nem igazán kapni itthon. Itt a honlapjuk.
[ Szerkesztve ]
-
nike_
addikt
válasz s7evcsenko #5345 üzenetére
Nem tudom, én is ezen parázok, de azt hiszem táphoz nem lehet porszűrőt kapni semelyik háznál...
Max. barkácsolsz magadnak egyet.
Én is panelban lakok, itt is elég sok a por... Bár hetente porszívózok, remélem olyan nagy gond nem lesz max. vmivel kitakarítom a tápot.
Tényleg, a táp nem fújja a levegőt? Úgy meg kevesebb az esély rá, hogy annyira sok por megy bele.
[ Szerkesztve ]
-
sNiP3rFun
tag
Jó ház meg minden de szerintem felesleges 5,25" 9 HDD-ből meg 4?Én egy Chieftect BA-0-B-B - t ajánlanék 27000 szerintem ez egy tökéletes ház, csavarmentes rögzítés, 8HDD - nek van hely 5DB 5,25" (ami bőven elég), jó szellőzés nagyonjó, sok venti fér bele,modding lehetőségek tárhelye, olcsobb is! Ennél drágább és jobb ház szerintem felesleges!
Huh kétszer küldte el ha erre jár egy moderátor kérem szerkessze,köszönöm és bocsánat
[ Szerkesztve ]
-
sNiP3rFun
tag
Jó ház meg minden de szerintem felesleges 5,25" 9 HDD-ből meg 4?Én egy Chieftect BA-0-B-B - t ajánlanék 27000 szerintem ez egy tökéletes ház, csavarmentes rögzítés, 8HDD - nek van hely 5DB 5,25" (ami bőven elég), jó szellőzés nagyonjó, sokventi fér bele,modding lehetőségek tárhelye, olcsobb is! Ennéldrágábbésjobb ház szerintem felesleges!
-
s7evcsenko
addikt
válasz Tothgera30 #5344 üzenetére
Én erről beszéltem! Ennél alul van a táp:
Cooler Master CM 690Amúgy az egyet 1 gy-vel írják!
[ Szerkesztve ]
"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
Tothgera30
Ármester
válasz s7evcsenko #5343 üzenetére
Biztos hogy nem szív fel sok port! Találtam eggyet használtan, lehet hogy megveszem, csak annyi a gond hogy 34000ft, és az új pedig 40000ft,... ! Szóval még alkudok, ha lehet!
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
s7evcsenko
addikt
-
Dani_kp
addikt
válasz Tothgera30 #5341 üzenetére
Szívesen.
Hm itt egy PH!-s teszt a 830-asról. Szerintem nem nagyon találsz ilyen házat eladót használtan, de sok siker hozzá.https://ingatlan.com/33821564
-
Tothgera30
Ármester
válasz Dani_kp #5327 üzenetére
Köszönm a válaszod, de most látom hogy a CM Stacker 830 NVIDIA Edition-nak és a CM Stacker 832-nek külömbözik az előlapja a normál Stackerétől! Akkor én a Cooler Master Stacker 830-at választom! De ha van valakinek használt Stacker 830/830 akkor én megveszem!
-
Dani_kp
addikt
-
nike_
addikt
válasz s7evcsenko #5337 üzenetére
Nekem ez nem tetszik.
-
nike_
addikt
válasz s7evcsenko #5335 üzenetére
Szia!
A Cooler Master CM 690 mindennek megfelel, kivéve az előlapi panelt, de azt vehetsz hozzá..
Amúgy szerintem nagyon jó házikó, nekem is ilyen van.
-
s7evcsenko
addikt
Sziasztok
Szeretnék venni egy jó "kis" házat....
A követelmények nem kicsik:
- Nagyon jól szellőzzön
- Nagyon halk legyen
- Legyen előlapi panel benne min. 3 vezérelhető ventivel
- Viszonylag tágas legyen
- Táp nem szükséges
- Ne legyen túl drága
Létezik ilyen ház?"Az őszinteség a bátrak erénye, és mint ilyen, kevesek kiváltsága."
-
ProEvoFan
nagyúr
[link]
ilyen házam van és kivettem a kürtőt és beletettem egy 8cmes CM ventit helyettemegvagyok vele elégedve, bár elől kiszürödik a zaj, de a hütésért ugye mindent
alaplapom nem megy 46foknál feljebb, állandóan 44-45fokos
E8200 procim alapon 28-32 fokos komolyabb játék alatt max 45fokos (gyári venti van rajta,azt hittem hogy ez sokkal melegebb lesz, de valószinüleg a 8cm venti is segit nekigondolkozom hogy a ház oldaláról leveszem a ventit és elöre rakom, mert a vékony lemez mintha berezonálna és zajt kelt
szerintetek ha visszarakom a kürtöt és elöre teszem a 8cm ventit jobban járok mintha marad minden igy?[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz Theodolit #5332 üzenetére
akkor egy kis segítség....
Cm elite 331 - 7900 Ft.
Xilence 120mm piros LED ventillátor - 1400 Ft.
Nos ez a cég 10000 Ft felett ingyen! házhoz viszi a cuccott 2-3 napon belül!!
Igaz ha összeadod akkor a vég összeg 9300 Ft, de mondjuk veszel még egy piros 120-as ventit és akkor az már 10700 Ft és azt ingyen kiviszek neked bárhova! vagyis akkor rendelnél tőlük 1 db cooler maste elite 331-es házat és 2 db! 120-as piros ledes ventit. Én így csinálnám, de te tudod.[ Szerkesztve ]
-
Theodolit
tag
válasz sNiP3rFun #5330 üzenetére
sajnos nincsen iponban és Sopronban sincs, ha meg más boltból rendelnék akkor meg ki kéne fizetnem annak a boltnak is a szállítási költségét az meg ugy mar kissé húzós, a mai vonat árakról nem is kivánok szólni...pedig én is olyat szeretnék...de kemény ez az élet
[ Szerkesztve ]
Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
sNiP3rFun
tag
Osztoma véleményt...
-
Theodolit
tag
helo!
A cooler Master elite 331 házon az elején van egy univerzális hűtőhely.
Na már most a kérdésem milyen vastag szövet van elötte(ha az van elötte )?
Látszani fog normálisan ha ledes ventit veszek?(THERMALTAKE A2452 CYCLO 8CM)
Vörös fényt akarok amikor éjjel gépezekAz élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Dani_kp
addikt
válasz Tothgera30 #5326 üzenetére
A cooler master honlapján megtalálod a kérdésedre a választ.....
CM Stacker 831
CM Stacker 830 Evo
illetve itt a CM Stacker 832Nos akkor kezjük....
a 830-asba E-ATX, ATX, m-ATX, BTX, m-BTX, PICO-BTX,
a 831-esbe pedig E-ATX, ATX, m-ATX, szabványú alaplapok mennek. Ezen kívül ha jól láttam akkor a 830-asba több féle-fajta venti jó és az előlapon többféle kivezetés található. A 832 és a 831 között lényeges különbség nincs "csak" ventillátor téren, mert ha jól olvastam akkor talán a 832-eshez több venti van. De a linkeken részletesebben átnézheted a különbségeket. De a fontosabb ennyi szerintem, szóval a döntés rajtad áll.Esetleg ha vkinek nem tetszik vagy nem pontos az írásom akkor az majd kijavít .
[ Szerkesztve ]
-
Tothgera30
Ármester
Nézegettem a Cooler Master kuckókat, és megláttam a Cooler Master RC-831-t ennek az ára 41000, és a Cooler Master RC-830-t ami 42000-be kerül, eddig nem is lenne gond, de miben külömbözik az oldallapon és az előlapon kívül, és miben található az ár külömbség! Szóval milyet vegyek, ha Cooler Master lenne a kiválasztott márka, és abból a 830, 831, 832 közzül kellene választanom és 50000 pénzem lenne rá, mert ezek tetszenek, de nagyon!
[ Szerkesztve ]
-
Dani_kp
addikt
válasz old gray #5323 üzenetére
Értem.
20-25 centis venti.... - a raidmax-es topicba írta egy srác hogy neki egy Raidmax X-force van és azt mondta hogy tűrhető a venti a hanja. a rezonlálst meg meglehet oldani kis gumitalpakkal a ház aljára.
Ahogy engusz kolléga is mondta a CM 690-be minden elfér . De itt rendesen kivesézik .https://ingatlan.com/33821564
-
old gray
addikt
válasz Dani_kp #5319 üzenetére
Az Aerocool AeroEngine II. kiesik a plexi oldallap miatt.
A Sharkoon Rebel 9 Value Ed. oldalsó óriási ventije milyen hangerővel bírhat? Eleve: az ilyen nagy, 20-25cm-es ventik motorhangja hangos lehet? Ill. nem rezonál be tőle az egész ház
A CM 690-et már régóta nézegetem, kérdés, hogy a toronyhűtők (pl. Scythe Ninja) gond nélkül elférnek-e benneBroadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Szatesz
őstag
Ha valakit érdekelne van egy ritkaságnak minosulo eladó házam ....[link]
>>> HUN eXtreme OC Team <<<
-
Kombat
őstag
válasz Grave Digger #5320 üzenetére
Nem!
Azért nem, mert csak nemrég jelent meg és még nem jutott el hozzánk! -
Grave Digger
csendes tag
Hi
Nem tudja valaki, hogy széles e hazában forgalmaznak-e Point of View Voyager számítógépházat? És ha igen hol. És ha nem miért nem. -
Dani_kp
addikt
válasz old gray #5317 üzenetére
Cooler Master CM 690
Aerocool AeroEngine II
talán Sharkoon Rebel 9 Value Edition (ez azért nem biztos, mert nem olvastam és nem is láttam róla tesztet.)[ Szerkesztve ]
-
old gray
addikt
Vajon hol találhatok olyan tesztet, ahol azonos konfiggal hasonlítják össze különböző házak hatékonyságát szellőzés szempontjából?
Magyarul olyan házat szeretnék venni, ami nagyon jól szellőzik és 20k-nál nem drágább.
Broadcasting lies on the television screen / Trying to get us hooked on your american dream
-
Dani_kp
addikt
Hali.
Raidmax Smilodon - igaz ez fekete/szürke színű, de jól szerelhető, csavarmentes, és a szellőzésre sem panaszkodnak.
Cooler Master Stacker 810 - ez is fekete/szürke, de jó nagy van benne hely, csavarmentes és jól is szellőzik.
[ Szerkesztve ]
-
Zala81
tag
Sziasztok! Szeretnék kérni pár tippet, milyen házat vegyek. A főbb szenpontok: Max. 2-3 vinyo menne bele, 2 DVD-ROM, jól szellőző halk, nagyon jó hűtése legyen, táp nem kell, csavarmentes szerelhetőség és fekete szin. Ár: 40.000-ig. Előre is köszi! Tudom hogy a ház igazából a sajáz izlés tárgya, de érdekelne a tapasztalatotok az ajánlott házzakkal kapcsolatban.
Ja és elférjen benne egy hyper 212![ Szerkesztve ]
-
bozont
veterán
Sziasztok
Milyen házat érdemes venni max 25k körül ami nagy és jól szellőző? Na meg persze az sem baj ha minél masszívabb, ne rezonáljon nekem. Nem kell plexi, és ne legyen túl "csicsás".
Eddig van két jelöltem, de ha van jobb jöhet az is.
Gigabyte Aurora 3d, az újabbak nem tetszenek, ez még egész jól néz ki.
A másik pedig Chieftec Dragon
A Dragon kicsit jobban tetszik, viszont a Giga meg nagyobb.[ Szerkesztve ]
-
nike_
addikt
Sziasztok!
Haveromnak kéne ház, valami olcsóbb, aminek plexi oldala van, mert neont rakna bele.
ATX formátumú kéne.
Köszi.
-
Kombat
őstag
Antec Three Hundred
CM 590
CM 690Kiszerelhető alaplapi panelnek annyi értelme van, hogy szerelés közben nem az egész házat kell forgatnod össze-vissza, hanem csak azt a tálcát.
Legalábbis addig, ameddig az alaplapot csavarozod, utána úgyis kell forgatnod a házat is![ Szerkesztve ]
-
Hukkle
tag
Kollégák, szakik, mesterek!
Milyen típust tanácsoltok az alábbi igényeimhez:
- 12 cm-es venti elől, hátul
- beleférjen egy Scythe Ninja passzív CPU hűtő. Ezt úgy is értem, hogy ha a későbbi alaplapomon a CPU foglalat a szélen van, akkor se kelljen félnem
- táp ne legyen benne (Egy Corsair VX450 boldog tulajdonosa vagyok
- mondjuk 20K-nál ne legyen több újonnan vagy használtan
- előlapi USB legyen
- csavarmentes szerelés nem szempont
- halk és jól szellőző legyenJa és van értelme a kiszerelhető alaplapi panelnak?
-
Kombat
őstag
válasz F1r3b1rd #5307 üzenetére
Ott vannak még a Cooler Master Elite-k. Azok még jók ilyen arkategóriában.
Én még nem hallottam gyári hűtőt halknak, ezért inkább az olyan házakat szeretem amikhez minél kevesebb ventit adnak!
Picit talán drágább, de ajánlanám az Antec Three Hundred-ot (kb. 13k).
Nekem is ilyen lesz, csak még nem értek Mo-ra ezek a házak, de már lefoglaltam egyet, így enyém lesz az első példányok egyike! -
F1r3b1rd
tag
Sziasztok !
A következő házakakat néztem ki:Sarkoon Rebel 9
POV Turbine
Gigabyte X1-5igFontos lenne a jó szellőzés, és a csendes gyári házhűtők(semmi nyikorgás, kelepelés, felszálló helikopter és hasonló zajok).
Hasonló árban várom az egyéb gyártó/típusokat !
Válaszokat előre is köszönöm
-
nyunyu
félisten
Jó, persze tudom, hogy egyik anyag jobban vezeti a hőt mint a másik, de két fém esetében ilyen alacsony hőmérséklet mellett, mint ami a házon belül van, nem gondolnám, hogy jelentős különbség van!
Ha kicsi a homersekletkulonbseg a vas ket oldala kozott, akkor a vas alig tudja leadni az altala elvezetett hot.
Regi kazanok pont emiatt mentek 80-90C-s vizzel, mert az ontottvas radiator hidegebb vizzel egyszeruen keptelen atmelegedni, es a szobaban leadni a meleget.
Alu radiator meg jol elvan a szobahomersekletnel alig melegebb vizzel is.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
nyunyu
félisten
Ezt még nem hallottam, hogy a ház alapanyagától is függ a hűtése! Hogy mik vannak...?
Pedig logikus, mivel az alu sokkal jobban vezeti a hot, mint az acel.
Emiatt van az osszes hutoborda alubol, meg ezert van a korszeru kozponti futesekhez alu radiator az oldschool ontottvas helyett.Fa meg kifejezetten nem vezeti a hot, egy 5 centi koruli falvastagsagu fahaz jobban hoszigetel, mint egy B30-as teglafal.
-
sNiP3rFun
tag
Jóhogy függ, fém elvezeti a hőt fa PL nem annyira.
-
Kombat
őstag
Szerintem az összes ilyen sok/nagy ventis házba bemegy a por, bár a szűrő talán segíthet valamit!
Az alsó tápos megoldásban az a jó, hogy nem hevül fel a táp, így az sokkal halkabb lehet.
Ezt még nem hallottam, hogy a ház alapanyagától is függ a hűtése! Hogy mik vannak...?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Seasonic Focus GX850 full modular
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- MSI MAG A750GL 750W Gold Moduláris Tápegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest