- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Projektor topic
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- E-book olvasók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 november
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az csak úgy jó, ha eltérő irányba forognak, vagy van valami komolyabb ellenállás (pl radiátor) köztük, különben csak turbulenciát és rezonanciát kapsz cserébe. Nem véáletlen, hogy a ventilátorok páros számú motortartóval és páratlan számú lapáttal rendelkeznek.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Keresek egy minél kisebb házat mITX alapra, SFX táppal, 280-as AIO-val és egy minimum 32x14x6cm-es VGA-val. Meghajtó csak NVMe van tervben.
A hűtés a legfontosabb, a kinézet másodlagos.
Előre is köszönöm!Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Pop Air XL tulajdonképpen a Meshify 2 XL "olcsósított" változata, ha méréseket keresel. A jobb hűtés nem feltétlenül igaz, mert a több ventinek ugye nagyobb térfogatot kell átmozgatnia, inkább a mi fér, mi nem kérdésben van előnye az XL modelleknek.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Callmaster #80080 üzenetére
+1 Pop Air.
Pörögjenek a svédek, nagyon megérdemlik.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz NeoPampalini #79544 üzenetére
Néztem Silver cuccait, de mind 16-20cm magas, gyak egy sima asztali ház az oldalára borítva. Multimédia nem kéne az elejére, de a formátum az kéne, mert toronyba lenne illesztve és hülyén venné ki magát, ha kilógna.
És igen, ITX-re több a megoldás, de ott se passzol a formátum, mert azok meg tipikusan kisebbek.
Lenne hozzá kedvem, vennék egy döglött erősítőt és abba költöznék bele.
Így most -méretek okán- SSUPD Meshroom S-sel szemezgetek, az is 15l és elvileg bele lehet paszírozni egy teljes ATX rendszer. Igaz, az nem fog toronyba illeszkedni...Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Nem tudom ki mozog mostanság HTPC körökben. Olyan házat keresek, ami a lehető legközelebb áll az egykori ThermalTake Mozart SX-hez, lehetőleg egy kicsit rövidebb, mert meghajtók nem lennének benne, csak egy ~33cm videókártya. Full ATX lap, ATX táp, minden teljes méret.
Létezik még ilyesmi?
Előre is köszönöm.Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Thermaltake Core szérián kívül van még más gyártótól hasonló elrendezésű open-frame h/váz?
Minél laposabb és kisebb, függőleges elrendezést szeretnék vízhűtélshez, ami képes fogadni egy 420-as radiátort. ATX minden.
Előre is köszönöm!
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Keresem azt a legkisebb (rövidebb) házat, aminek az elejébe befér egy 48cm hosszú/magas) radiátor.
Használt is jó, az se baj, ha vágni kell, csak legyen olcsó és/vagy masszív.
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz attiati #30353 üzenetére
Szerintem egy ilyen összehasonlításnak csak akkor van értelme, ha a körülmények azonosak, vagyis egy helyen/környezetben készültek a tesztek, vagy ami még jobb, ha egy tesztben szerepel a hét ház.
A legtöbb teszt nem labor-jellegű, csak fognak egy gépet, beleteszik, aztán méricskélnek.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz Beretvás #30345 üzenetére
Például a 95W-os az nem BE (HDX955WFK4DGM). Meg van 125W-os is, ami nem BE. C2-es (HDX955FBK4DGI) és C3-as (HDX955FBK4DGM) stepping. Egyik sem BE.
BE-ből is van C2 (HDZ955FBK4DGI) és C3 (HDZ955FBK4DGM) stepping, de azok megint mások.
norci84: Egyébként tökmindegy, hogy BE vagy sem, ha alapon járatják. Nincs jelentősége.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz AndrewTdi #29811 üzenetére
Mondjuk Asus megoldotta a helyhiányt... Ha rövid a nyákod, told meg egy kártyával.
sz: Valahol mintha láttam volna PCIe-hez olyan Riser-t, ami 1x16-ból csinál 2x8-at. De ITX-hez nem kapsz CF-kompatibilis házat, úgyhogy...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz AndrewTdi #29808 üzenetére
Nálam a "tuningos lap" hiánya azt jelentette, hogy a 2.4V-ra hitelesített 1200MHz-es DDR2-est nem tudtam a gyári értékeken járatni, mert a lap nem volt képes JEDEC-szerinti 1.8V-nál többet adni...
MiniITX-től max azért óckodjon, mert procituningnál általában szűk keresztmetszet a VRM. CF-et meg ne akarjon. Több a nyűg vele, mintha vesz egy nagyobb kártyát az új szériából...
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz AndrewTdi #29805 üzenetére
Egy időben nekem is volt indíttatásom ilyen kis gépre, csak akkor még nem volt rendes ház. Alaplapról meg ne is beszéljünk... Olyan, hogy "tuningos mATX" csak 2 évvel az én gépem után lett a piacon...
Mikot kijött, nagyon tetszett a TJ08-E. Most is tetszik, csak vízhez felejtős... Meg én inkább magam építem a házamat.
Ami kicsit visszás, mert lassan 4 éve nincs házam...
sz: Felépítésre az FT03-asok is mozgatják a fantáziámat.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Üdv.
Kéne némi infó egy bizonyos BitFenix Prodigy nevű cuccról.
Faterom beleszeretett, ami számomra valószínűleg szerelést jelent majd...
Előre is köszönöm.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Az a bajom, hogy nincs védőgázas hegesztőm, anélkül meg necces(ebb) lenne a vékony(abb) lemez. Ezért érdekelt, hogy melyik a masszívabb. Aztán majd elválik, mert a hűtőnek is be kell férnie, de az a legkevesebb. Mármint a tápot feljebb tenni.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz mrbig25 #11233 üzenetére
Nem tudom (azért kédtem), Lancool sose járt még nálam. Apu akart venni, de hiánym iatt Lian Li lett belőle. Chieftec viszont van 2 is, amit átszabtunk Faterral, azzal csak jó tapasztalataink vannak anyagminőség szempontjából.
A teli oldallap nálam előny, mert hangszig megy rá(juk). Az egész gépben egyetlen vinyó lesz, úgyhogy a rezonancia nem hiszem hogy olyan nagy gond lenne. A ventik... Előre két db 18 vagy 20cm-es van betervezve, hátulra semmi. Nyomott, hosszirányú áramlási rendszer.Messze laksz. Postával meg már drágább, mint a gyári. Az extrákkal se tudok mit kezdeni, mindet szedhetném ki, ami plusz meló.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Új ház, illetve mod-alap vásárlása elött állok. Sikerült két házra szorítanom a lehetőségeket. Az egyik a Lancool K58, a másik a Chieftec egybeajtós szerverháza (BH-01, BH-02, CH-01 - csak az előlap változik). A Lancool el van látva minden földi jóval, a Chieftec viszont hihetetlenül masszív szerkezet, hála az 1-1,5mm-es minőségi acélnak.
Úgy érzem, fontos megemlítenem az átalakítás mivoltát. A ház le lesz rövidítve, egészen pontosan a beltér hossza lesz 35cm-re redukálva. Ebből következik, hogy a 3,5 és 5,25"-os bővítőhelyek zöme röpül, a csavarmentes rögzítéssel együtt, valamint a Lancool esetén a tető-n levő hűtő-nyílások be lesznek foltozva, mivel a "nyomott" hosszirányú légáramlásnak csak ártana a megléte. Igy a K58-asnak már csak 2-3 előnye van, az alsó táp (ha ez az egyáltalán), a táp-heveder, és az egyszerü, gyors és precíz kártya-rögzítés. Az alsó táp miatt lehet, hogy meg kell emelnem a házat, vagy a feje tetejére fordítanom, mivel sok helyen panaszkodtak, az elégtelen lég-ellátás hiányában melegedő tápokra (Ugye nem sok levegőt kap egy táp, ha a ház alatt csak 1cm-es légrés van).
A Chieftec előnye még, hogy a masszívabb felépítés miatt -gondolom-, jobban állná majd a hegeszést, illetve nincs a tetején műanyag, amit szintén alakítani kéne, hogy kultúráltan nézzen ki a rövidülés után...K: Dolgotok megkönnyítendő, azért megfogalmaznék egy-két kérdést:
Szerintetek megéri a K58 nyujtotta 1-2 plusz szolgáltatás a nehezebb és több munkát, amit az átalakítása igényel majd? (Valamint persze azt a +2-3k-t, amivel többe kerül...)
Azoktól kérdeném, akiknek volt már tapasztalatuk vele, mennyire masszív a Lancool? Vajon hogy bírná a hegesztés közben fellépő terhelést?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Szia!
NZXT Lexa
Ennél olcsóbban nem találtam olyan, ami minden kritériumodnak megfelelt volna.Aerocool-nak vannak házai gyári hűmérővel/venti-szabályzóval, de ezek oldallapján nem plexi van, hanem egy bazinagy venti. (23-45cm)
Aztán van olyan, ami kék, plexis, de nincs hőmérő. Ezekből van a legtöbb.
B.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
mrbig25: Személyes tapasztalatom nincs, de: #1044 - Thermaltake Element S Case Video Review Az értékelése nem túl hiteles, de kivesézi a házat az biztos.
DrJános: Személyes tapasztalatom nincs velük, de ha választanom kéne, én a HAF-szériára szavazok. Persze ez ízlés és igények kérdése. A CM 690 nem rossz, a dizájn letisztult és visszafogott, de messze nem olyan jó a hűtése, mint a HAF-nak. Ha teljesítmény kell, akkor tudod melyiket válaszd.
#1065 - Cooler Master HAF 922 Case Video ReviewNa és akkor az én problémám :
Nagyon régen nem vettem már házat, de most házvásárláson gondolkodok. (Ki gondolta volna ebben a topicban... ) A dolog szorítópontja a vízhűtés, mert nagy teljesítményűt szeretnék, de nem állhatom a házra távtartókkal kifüggesztett külső radiátorokat.
Jelenleg 2 jelöltem van. Az egyik a Thermaltake Spedo Advance Package, ami telis tele van számomra tetszű fícsörökkel (és a tetejében némi barkácsolás útján elfér akár 2 db tripla radi is, amt igény esetén meg lehet fejelni a hátulján egy duplával), a másik a Thermaltake Mozart TX. Utóbbi egy 10-essel drágább, de a hátuljába lazán befér egy 2x2-es QUAD-radi, amit talán még duplázni is lehet, valamint rengeteg hely marad még benne minden másnak is.
Szóval ez a helyzet. A vásárlásra vmikor novemberben kerülhet sor legkorábban, addigra szeretnék minden lehetőséget kivesézni. Szívesen várom más gyártók termékeit is, jelölteket, ha tudtok kérlep mondjatok.
[ Szerkesztve ]
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
TESCO-Zsömle
félisten
Sziasztok!
Nem olyan régen láttam egy házikót, aminek a hálulján 10db bővítőhely volt, de elfelejtettem a nevét és egyszerűen nem találom.
Ha volna olyan kedves valaki belinkelni, vagy csak a gyártót/típust beírni, nagyon megköszönném!
Sub-Dungeoneer lvl -57
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Olvasd el a topic összefoglalót!
AJÁNLOTT HÁZAK 2024
GN: 2024 Legjobb házai
GN: 2022 legjobb házai
GN: 2021 legjobb házai
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Lexus, Toyota topik
- Steam topic
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Parfüm topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest