Hirdetés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Micro Four Thirds
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Zeneszerkesztő és DJ topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Fujifilm X
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Aktív témák
-
mohotol
aktív tag
Sziasztok!
AKG K518DJ-t érdemes lecserélni egy használt Superlux HD668B-re? Hordoznám is néha, és főleg laptopról meg ipodról hallgatnám.
Használt füles vásárlásnál van valami, amire érdemes külön figyelni, vagy csak meghallgatom, és ha tetszik akkor megveszem? -
Ear001
addikt
válasz
bigmasterg #42997 üzenetére
Ugyan már, egy M9 a fasorban sincs a G2 zsenialitásától. És igen, van neki...
-
Ear001
addikt
válasz
bigmasterg #42972 üzenetére
Én egyszer egy Contax G2-vel szeretnék menni kirándulni...
-
Ne haragudjatok az új probléma miatt: de változott picit a dolog.
Egyelőre (sajnos) nem Én keresem a pénzt, így alkalmazkodnom kell ahhoz, aki adja. A szüleimhez!Szóval jelenleg 15öt tudnék kompletten rákölteni a dologra, ez max 17.. de ez tényleg a tető.
Ebben lehet hangkártya is, ha úgy jobb a hangzás PC-n..
Nem feltétlen kell változtatni a felálláson, de azért 5-7ezerrel nőtt a keret, aztán lehet változtatni, ha egyáltalán kell.Kinéztem egy hangkártyát: Asus Xonar DG személyében, illetve hozzá -általatok ajánlott- Superlux HD 668B.
A kettő kijön a rááldozott összegből, elvileg.
Viszont erőteljesen próbálnak rábeszélni a picivel több árra, ugyanebben a felállásban, csak a Sennheiser HD 205-tel.
Két kérdésem van:
- Ez az Asus Xonar DG megéri-e a pénzét, és kell-e Nekem ? HA kell hangkártya, de ez nem felel meg.. akkor milyet 'ilyesmi' áron ?
- A már sokszor, sok ember által tanácsolt Superlux HD 668B, vagy higgyek az idegennek, aki azt mondta, hogy a Sennheiser HD 205 jobb a tajvani gyáróírás termékétől?!UI.: Még egyszer elnézéseteket kérem, hogy ilyen körülményes vagyok, de mint látjátok: könnyen befolyásolható vagyok ilyen téren..
-
törölt tag
válasz
petata #42986 üzenetére
A Hangszerker szombaton nyitva van, de el tudom képzelni, hogy a két fórumtárssal is tudsz egyeztetni speciális időpontot.
Azt nyilván tudod, hogy a hivatalos csatornákon kívül terjesztett "új" fejhallgatók között sok a hamisítvány, bár talán az AKG-ra kevésbé jellemző ez, mint több más márkára. Szóval az óvatosság és az odafigyelés indokolt.
-
törölt tag
válasz
petata #42984 üzenetére
No, az éppenséggel nem rossz ötlet. Viszonylag dinamikus, de azért civilizált hangú. Nem túl nagy, elég kényelmes, valamennyire zár is (bár azért nem olyan nagyon-nagyon). Hallgasd meg, valószínűleg tetszeni fog annyi pénzért.
A másik aspiránsod, a Major "egy kategóriával felsőbb" hangminőségbe tartozik, de mint az itteni hozzászólásokból is és a tesztjeiből is láthatod, sokkal szélsőségesebbek a vélemények róla (okkal), mint a K430-ról. A K430 "kiszámíthatóbb". Persze hallgasd meg mindegyiket.
Szerk.: ha tényleg újonnan van tízért, akkor az nagyon jó vásár, mármint a 16-17ezres új árához képest. -
Canonfan
senior tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném megkérdezni, a Sennheiser HD 201-es fülesről...
Én nemrég vettem egy ilyet, elsősorban otthoni zenehallgatás, (nagyrészt New Age, Pop, Musical) TV/DVD nézés és játék céljára. Volt szerencsém meghallgatni a HD 202-est is, ami tényleg szépen szólt, de sajnos a keret elég behatárolt volt, + mindenképp fület körülölelő fülest szerettem volna, sokkal drágábbat meg nem is akartam venni, mert ritkán fülesezek.
Nekem eddig nem volt csalódás a cucc, attól eltekintve hogy tényleg halk, és van amikor tényleg lehetne több mély benne, de úgy vettem észre hogy inkább neutrális hangzása van, úgyhogy ez számomra nem nagy gond, mert egy régi Denon (avr 1306) erősítőről hallgatom, aminek a mai napig imádom a steril, túlzásoktól mentes hangját.
Viszont ahogy eddig olvastam elég vegyes a megítélése ennek a fülesnek, van ahol sokan dicsérik, máshol meg eléggé lehúzzák, ezért szeretnélek megkérdezni titeket, hogy ettől a fülestől mi várható el szerintetek, tényleg gáz, vagy megfelelő hanganyaggal és erősítővel szépen szól ez is?
Bármilyen infót előre is köszi!
-
válasz
bigmasterg #42972 üzenetére
Még jó, hogy ez a fejes topic.
Tök jóTegnapi táskamentes séta: Gép a nyakban és két obi a két nadrágzsebben. Priceless
-
bigmasterg
addikt
válasz
schawo #42949 üzenetére
Mi voltunk már D3-al és markolatos D700-al kirándulni.
Ha egyszer ez van...A pro vázak pont, hogy kényelmesebbek, rendesen meg lehet őket fogni.
(Ilyen szempontból a D700 is elbújhat a D3 mögött)
Mondjuk zsebbe nem rakod őket, de már a kisebb dslr-eket sem.
Egy M9et viszont elfogadnék, de pénzt nem nagyon adnék érte.
_
Még jó, hogy ez a fejes topic. -
törölt tag
válasz
petata #42969 üzenetére
Ha nem lenne alapelem számodra, hogy jól zárjon, akkor lehetne Sony MDR-V150. A hangja elég jó, kellemes a színe, ha szereted a mélytónusú hangot. De jóval kevésbé masszív, mint a másik kettő, és nem zár egyáltalán, és a másik kettő jobban is szól. Ebben az alsó árkategóriában szerintem nem nagyon találni olyat, ami egyszerre kicsi, jól zár és jól is szól, legalábbis nekem nem jut eszembe, talán másnak igen. Ami ezen a szinten jól szól, az vagy kicsi vagy jól zár.
-
petata
őstag
Hali.
Új helyzet állt elő... úgy tűnik, kéne egy fejhallgató ajánlat max 5-7k körül. A lényeg, hogy minél jobban zárjon. Előny, ha fehér.
thx!
-
BBéci
legenda
válasz
schawo #42964 üzenetére
Tudom, egyik hobbim a fotózás, régebben gépteszteket is írtam.
Pityuval értek egyet.
A nagyszenzoros csúcs kompaktok DSLR árban vannak, csak arra tartogatni, hogy néha azt vigyem magammal a tükrös helyett... Inkább kihagyom.
Kompromisszum a Canon 3 számjegyű sorozata, a kiváló képminőséget ötvözték a viszonylag csekély mérettel. Én olyat használok. -
bajnokpityu
félisten
válasz
p_adam #42960 üzenetére
Haveromnak a HD580,600 amit ilyen szemszögből használni tud(na).
Ő úgy teszteli a realitást, hogy felvesz egy komoly, nagyfelbontású mikrofonnal, és azt kapja-e vissza. Jó felvétellel tényleg lenyűgözött engem is az 580asa,mint már beszámoltam egyszer erről. Kár,h kevés ennyire valós felvétel van.AKGk jóval irreálisabbak (K500is), de alapvetően a többi általam hallott seni sem nagyon éri el. Ezek "csak" szórakoztatnak.
Egyébként anno erre értettem,h borzasztó igényes ez a füles erősítésre, forrásra.
BBéci: én is elajándékoztam a kompaktomat. Jó dolog, ha elfér a zsebemben a gép, de útáltam, hogy visszanézve "de jó lett volna, ha ott a DSRL". Pedig nem nagy szám ez a gép sem...
Egyébként a kocsiban valahogy mákom volt. Mikor először hallottam a Tomi erősítőjét, pont kocsiban tudtam először halkan zenét hallgatni. Ez zavart legkevéssé, hogy "másképp" működik, mint a Heed kapcsolás. -
BBéci
legenda
válasz
bajnokpityu #42950 üzenetére
Aki igényes a képminőségre, kirándulásra is a megszokott gépét viszi magával, legfeljebb objektíveken spórol némi méretet és súlyt. Eszembe nem jutna DSLR helyett kompaktot hurcolászni. Ugyanez vonatkozik a fülesre, aki otthon high-endet használ, inkább nem hallgat semmit útközben, mintsem valami sokkal gyengébb hangminőségű utazó modellt. Bár azok között is akad kiváló darab.
-
Dave™
nagyúr
-
Superlux HD-668B.
-
válasz
bajnokpityu #42950 üzenetére
A D3100 APS-C, nem 4/3, azt én használok.
-
válasz
bajnokpityu #42948 üzenetére
Azt nehéz. Obival együtt kábé megfelel K1000-nek egy Lavryval és egy generátorral kombinálva. Az őrület (az elhivatottság szinonimája
) biztos jele.
Mi az a 3/4-es?
-
gezatata
aktív tag
Köszönöm szépen mindenkinek az válaszát
-
válasz
contaxg #42945 üzenetére
Oké, de mondd nekik, hogy én üzenem.
(#42942 ) dragon11
Fejhallgatós felhasználáson nagyon sokat, hangszórós felhasználáson kevesebbet. Füleshez mindenképpen ajánlott.(#42941 ) BBéci
A gond az, hogy normális DAC nem létezik tízezres értékben. Ebbe a szegmensbe füleserősítős hangkártyát lehet javasolni, mint a DG, vagy a következő árszinten Audiotrak HD2. -
Most lehet picit off, de muszáj megkérdeznem:
Ez az Asus Xonar DG mennyit segítene a fülhallgató / később 5.1 hangzásán ?
Ez már elég jónak minősül átlag(!nem stúdiói!) felhasználásban ?
-
BBéci
legenda
Alaplapi hangkártyától sok jót ne várj, tök mindegy, milyen fejhallgatót kötsz hozzá.
Az is lehet, hogy túl igényes vagyok, de szerintem egy USB-s fejhallgató erősítő feltétlenül szükséges. Vagy komolyabb hangkártya a PC-be, azzal megspórolod a minőségi USB kábel árát. Nagyságrenddel jobb hangzást kapsz. -
mohotol
aktív tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, fejhallgató vásárláshoz.
Zenehallgatáshoz, circumaural füles, más megkötésem nincs (vagy nem tudok róla, még).
Néha utcára is használnám, de nem ez a legfőbb szempont.
Az amazont néztem első körben, lehetőségem van onnan hozni fülest, és nem tudok választani, egyelőre az alábbiakat néztem ki, de ha van még a max. 12-15 környékén alternatíva, az is érdekelhet, de ha olcsóbb, az még jobb.Szóval, amiket kinéztem (nem csak a sennheiser jön szóba, de egyelőre ezek voltak szimpik):
Sennheiser HD 202 II [link]
Sennheiser HD203 [link]
Sennheiser HD 205-II Studio Grade DJ [link]
Sennheiser HD 419 [link]Ezek közül melyiket miért érdemes választani? Jobb-e annyival a hd205, mint a két kisebb testvére, mint amennyivel többe kerül? És a hd419 vs hd205 közötti különbség is érdekelne.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
LW
őstag
Superlux HD660 150 ohmja mennyire nagyon sok egy alaplapi hangkártyához? (GA-P55-UD3)
-
contaxg
veterán
válasz
schawo #42931 üzenetére
Hát az igaz, hogy messze több van benne mint egy átlag iPhone-os fejhallgatóban és egy jobb otthoni rendszerben is képes szépen muzsikálni, de ettől ez még egy utazós darab. Egyébként nagyon klassz hardcase jár hozzá !
-
válasz
contaxg #42929 üzenetére
Tudom, de nekem akkor is inkább otthoni füles, bármilyen címkét is aggat rá a Focal marketingosztálya.
Persze, lehet utcán is hordani, mint szinte bármit: említettem már a 840-t?
Az is összecsukható. Összecsukva már csak alig nagyobb, mint két rendes hordozható füles kinyitva
(#42930 ) dragon11
Örömmel. Majd egy véleményt és élménybeszámolót szívesen fogadunk -
Kösz mindenkinek, még egyszer!
-
Dave™
nagyúr
Ismerjük ezt a fajtát
Egy terméket árulnak csak valójában, tapasztalatnak hívják. Aki megveszi, sokkal gazdagabb lesz vele
Na de azért a paypalt nem értem, vajon kihúzzák 45 napon túlra? Vagy lehet fizetéskor derül ki, hogy a paypal mégsem működik, legyen inkább direkt transzfer...
-
Bodz
nagyúr
Micsoda árak.
De pofátlanok...
-
Dave™
nagyúr
válasz
dudika10 #42902 üzenetére
Háhá, 30k
Lehet ő is kezelte a membránt! Éreztem, hogy nagyon vicces fiú lehet, én már csak az ár nélküli verziót láttam. Szerencsére eddig nem nagyon dőlt be neki senki. De az ilyen gyökereket úgy bannolnám, hogy a lába nem éri a földet, ez azért már masszívan félrevezetés/hazudozás kategória...
Nem bírom abbahagyni a röhögést, 30k...
-
Szerintem akkor marad a Superlux HD-668B 9,5k-ért.
Már a legelején mindketten mondtátok, hogy ez egy nagyon jó fülhallgató, így nincs több kérdés..Köszönöm még egyszer Nektek!
-
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget.. tényleg jófejek vagytok.
PC-ről hallgatnám egy 'mezei' hangkártya segítségével..
Akkor eddig a HD 668B és a HD 330, vagy a HD 660 is szóba jöhet ?
-
Dave™
nagyúr
válasz
dragon11 #42918 üzenetére
Zsepimoddal és tágítva a 668B egészen vállalható kényelem szempontból, alapból viszont szorít. De könnyen lehet rajta segíteni, nem kell megijedni. Az SRH440-hez akkora szerencse kellene, mint ma Írországnak kellett volna, tehát erre építeni nem érdemes
Szerintem 668B, már csak azért is, mert azok piacképesek, ha továbblépsz, el lehet adni akár veszteség nélkül is (persze csak ha használtan és jó áron veszed).
ui: de mint említettem, nekem a 330 kimaradt, elfogadom schawo véleményét. Bár úgy rémlett, hogy némileg mélyorientáltat szeretnél, a 668B pedig V alakú, vagyis ilyen.
schawo: nem tudom miről hallgatná, de a 150 ohmjával azért nehezebben hajtható, mint a 668B, nem?
-
válasz
dragon11 #42918 üzenetére
A 330 jobb, mert kiegyenlítettebb, jobb a tere és a dinamikája. A 668B kicsit sok magasban, de talán valamivel transzparensebb.
Ha a nevem alatti blogra kattintasz, akkor ott találsz egy HD668 vs HD660 összehasonlítást. A HD660-t nyugodtan behelyettesítheted a HD330-cal, nagyon hasonlóak, csak talán a HD330 egy picit szellősebb.
-
-
LW
őstag
válasz
Deadzone41 #42913 üzenetére
Fiziknek már írtam. Ha nem jönne össze, még valamiféle alternatíva?
-
Ha eddig nem tartottatok körülményes vevőnek, akkor e hozzászólásom után mindenképp annak fogtok..
Nah mindegy.
Igaz, hogy basszus-orientált fejhallgatókról informálódtam, de azért nem minden áron.
Tehát nem lenne rossz, ha nem csak a basszust hallanám a számból, mert nem csak 'olyan' típusúakat hallgatok.
House zenéket hallgatok, talán Avicii is idetartozik.. szóval a napi slágereket.
Így már tényleg triviális, hogy nem csak a basszust akarom hallani az egészből -nyilván nem szó szerint értve-.Hajlandó vagyok kompromisszumra: tudom, hogy 'kevés' a rászánt összeg, de sajnos ennyi jutott rá..
Nem várok tökéletes hangzást egy mezei hangkártya - fejhallgató párostól, de a lehető legjobbat szeretném kihozni az egészből, ami passzol mindenben..Ezek alapján még mindig a Sony XB500 a győztes, vagy már Magam sem tudom hol járunk..
-
LW
őstag
válasz
Deadzone41 #42897 üzenetére
Superlux fejhallgatókat hol lehet elérni? Nagyon kevés helyen találtam, és ingatag árakon. Hardveraprón találtam egy bazárt jó árakkal, remélem érkezik hozzá hamarosan.
-
Dave™
nagyúr
válasz
dragon11 #42903 üzenetére
Akiről én beszélek azt írta, hogy lenyomja a basszuskiemelős nagyágyúkat 40-50 ezerig. Igaz azóta szerkesztette a hirdetését, most már csak fele annyira félrevezető, mint eddig volt. Az "audifil füleknek" bevezetés meg már megadja a hirdetés alaphangulatát. Nem is értem minek adja el, ha ennyire marha jó. De azért nincs is nagy tolongás...
-
válasz
dragon11 #42899 üzenetére
Csupán annyi, hogy 30-40 k alatt a legjobb hangú basszusorientált füles. Ez nem azt jelenti, hogy annyira fergeteges, hanem csak azt, hogy nincs másik jó mélyorientált füles a Denon D1100-ig.
Aki nem volt jó véleménnyel a Sonyról, annak annyiban igaza van, hogy az XB500 és XB700-t kivéve (a félreértések elkerülése végett: az árcímke ellenére inkább az XB500 ajánlott) nincs több jó fülesük (oké, Qualia) a többség szóra sem érdemes.
(#42902 ) dudika10
Speciálisan nagyon mélyorientáltat keresett. -
dudika10
veterán
De azért kérdezgetett itt is, hogy milyen fejhallgatót vegyen annyi pénzért...
30.000 pénzért rakta fel az újonnan 10.000 királyi valutába kerülő fejhallgatót, majd töröltette az összes hozzászólást, ami megkérdőjelezte a baromságát.
Azóta se adta el...(#42899) dragon11: a sonyt akkor, ha csak a basszust akarod hallani, jól elmosva, jó erőteljesen. Minden másra nagyon rossz választás. De legalább kényelmes.
Aktív témák
- Hegesztés topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Micro Four Thirds
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motoros topic
- Nintendo Switch 2
- Videó stream letöltése
- További aktív témák...
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Samsung Galaxy A32 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új szintre emelnéd a géped sebességét? Ne várj tovább!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450 - i5-5GEN I 8GB I 500GB I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest