-
PROHARDVER!
Vagy legalább az ajánlott egerek listáját nézd át!
Aktuális hozzád illő legjobb ajánlatokért pedig kérdezz bátran itt a fórumban!
Forma összehasonlító oldalak: RTINGS, EloShapes
Gyakori fogások: Reddit
Hirdetni tilos a fórumban, használd a Hardveraprót!
Utoljára frissítve: 2021. 11. 25.
Amennyiben billentyűzetet keresel: Milyen billentyűzetet vegyek?
Egér / egérpad beárazás: PERIFÉRIA beárazás
-
(rögzített hozzászólás)
Mielőtt ajánlást kérnél az alábbi kérdésekre válaszolj:
1 - Mennyi a keret?
2 - Használtpiac játszik?
3 - Külföldi rendelés játszik (Maxgaming, ebay, amazon)?
4 - Mire használnád az egeret?
5 - Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip)?
6 - Mekkora kezed van? Tenyér tövétől középsőujj végéig + szélesség, cm-ben.
7 - Milyen egered volt korábban?
8 - Egyéb igények (plusz gombok, RGB, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pardise
senior tag
Nos, a Mionix Naos 7000-es egérke mindenhol elfogyott. Bestbyteban volt, ott leadtam a rendelést, de semmi. Ma már az árukeresőn sincs fent. Ha nincs már ebből tényleg, akkor helyette jó választás lehet a Mionix Naos 8200? Ez olcsóbb is pár ezerrel.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
Wolfskin #68745 üzenetére
G100s görgője puhább, mind a görgetés, mind a klikk, de szerintem rendben van mindkettő. G203-é kicsit röcögősebb. kábelt már nem tudom, G100s-re rögtön ment a paracord, G203-é viszonylag hajlékony, vékony gumibevonatú kábel, nem rossz, de azért paracordhoz köze nincs. anyaghasználatra egyértelműen jobb, masszívabb a G203, cserébe néhány grammal nehezebb is.
-
Wolfskin
őstag
válasz
FireKeeper #68744 üzenetére
értem, köszi. és egyetértek.
a g100s görgője és minősége (kábel, klikk, anyag stb) hogy viszonyul a g203-hoz? ahogy nézem, abban még a régi típusú görgető van. -
Wolfskin
őstag
válasz
ussseal #68739 üzenetére
Köszi a tippeket, megnéztem. A g203 tényleg jól néz ki, de akkor már a G pro jobb ebben a kategóriában. Bár én nem hinném, hogy kihasználnám a különbséget. Ami nem tetszik benne, ez a világítós - űrhajós dizájn, így sem győzöm leragasztgatni a gépem és perifériái köröl derengő több tucat led-et, olyan az asztalom , mint egy karácsonyfa
Megnéztem, egyébként tévedtem, 2012 év elején vetem az 518-at, de használtan, tehát februárban lesz 6 éve, hogy nyüstölöm. A dpi állítgatáson kívül eddig nincs baja, lehet a kapcsoló "húz át" vagy zárlatos, lehet a kábel van megtörve és ezért lassul be időnként.
Közben olvasgattam még teszteket éjszaka, meg a régi összefoglalókat is. Arra jutottam, lehet, hogy felújítom inkább, és tovább használom. Itt lehet venni japán kapcsolókat, az aliexpresen láttam házat (igaz 400-hoz, de kompatibilis. Ennek tetszik a festése, de a hátán már kezd bemattulni a lakk, ahol állandóan rajta tarom a tenyerem, sajnálnám, ha lekopna, elteszem emlékbe), van görgő is, kábel s, teflon talpak is, még lencse is. egyedül a led és a szenzor, ami nem cserélhető.
A tervezett elavulást meg nem is kell bemutatni. Ami meg nem megy tönkre hardveresen, azt pedig a fejekben kell elavulttá tenni - én is a marketing területén dolgozom.
-
ussseal
tag
válasz
Wolfskin #68738 üzenetére
Szia!
A g100 utódja a g203, ez a széria már oldalgombokat is kapott, kifejezetten ajánlott egér ha ebben a méretben és kategóriában keresel.
Az mx518/g400 vonalnak (sajnos) nincs közvetlen utódja ami a formát illeti, a g403 áll talán legközelebb hozzá, de tapogasd meg egy MM-ben ha van rá lehetőséged, mert vannak akiknek nem jött be a forma a g400 után. Esetleg még Roccat Kone vonal (EMP pl.) ami hasonlít még a g400 formára.Teflontalpat utólag bármire tudsz szerezni, jaffa a te embered ebben
“ ...következő 15-20 évre”
Ilyen sajnos nincs, csak a mesében2-3 évet bírnak átlagban a mai egerek, pár év a támogatás és ennyi (a tervezett elavulás meg nem mítosz, trust me, az egyik legjobb barátom ebből írja a PhD-ját
)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok, egérvásárlásra adnám a fejem.
akkor gyorsan a kötelező körök:
1. Mennyi a keret?
igazából nincs, ha annyira meggyőző, akár 20 fölé is megyek... hosszú távra gondolom
2. Használt piac, és / vagy eBay?
leginkább használt (német, osztrák oldalak, meg a hazai kínálat), az aliexpressen tényleg csak hamisítványok vannak?
3. Mire használnád az egeret?
Munka, photoshop, meg irodai használat
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van?
Kétféle egér jött be eddig, az egyik a klasszikus logitec G2,G3, g100s forma, és az, amit most használok, az MX518
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod?
sosem játszom, viszont nagyon érzékenyen szeretem, ha alig kell mozdítani az egeret. két nagy (24"+22") monitort használok, és utálom, ha a csuklóm is mozdul... csak ujjheggyel.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.)Most egy MX518-at használok, vagy 15 éve, nagyon megszoktam, de néha magától leveszi a dpi-t (sőt elég sűrűn) , idegesítő állandóan kapcsolgatni. Meg sajnálom is teljesen elhasználni, lehet felújítom, és elteszem a többi közé a gyűjteménybe. Ez a váltás fő oka.
Nagyon bejönnek a nagy teflon talpak. volt egy egéralátétem, valami filléres reklám cucc, olyan áttetsző, recés bevonat volt rajta, azon úgy csúszott, mint a légpárnás. meglöktem és centikkel arrébb ált meg. tényleg, mintha lebegne. na olyat nem tudok szerezni. vettem boltban egy drágát, de ... had ne részletezzem.
a gombokból a dpi váltó gomb az fontos, meg ha lenne programozható, amin be lehet programozni, hogy vízszintes görgetésre váltson. bár ez inkább driver kérdése. régen, egy xp-hez vett párszáz forintos egérhez vett driver tudta ezt, hogy a görgető megnyomására vízszintes görgetésre váltott. de a fejlődés töretlen, ezt a funkciót azóta sem tudtam reprodukálni.
van pár vezeték nélküli egerem laptophoz, nekem a régi görgető (mx518, g1, g3, g5) jobban bejött mint az új fém (m705, 557, anywhere, performance lx), bár a szabadonfutó néha hasznos, de akkor is. (itt kb 1:1, végül is egyik sem döntő/kizáró)
dizájn: ultraknzervatív
("régen minden jobb volt" illetve "nyertes csapaton ne változtass").
tulajdonképpenim tudom is, hogy mit szeretnék, megvannak a favoritok:
• g100s, (esetleg G pro) mert az a forma is bejött, régen nagyon szerettem, de ennek kevesebb talán a funkciógombja, azokat pedig (talán) lehet használni, meg kisebbek a talpai...
• mx518/g400/g400s ezt mondani sem kell miért
• g500, ebben tetszik, hogy több a funkciója, szinte programozható, a lehetőségek új horizontját nyitná meg... de lézeres, meg újfajta görgetős.ezek közül, amelyiknek a legpontosabb az érzékelője, legjobbak a kapcsolói, legkönnyebben siklik, legstrapabíróbb a háza... a következő 15-20 évre (és lehessen hozzá alkatrészt kapni: talp, ház, kábel, kapcsolók, optika.)
szeretnék megszokni egy egeret, és azt megint nagyon hosszú ideig használni.vagy van valami szempont ami egyik/másik mellett szól? vagy amiről nem tudok, de fontos lehet a döntésélnél?
-
Addel
senior tag
válasz
Papesz01 #68729 üzenetére
[Eszerint] a teszt szerint 25.6ms input lagja van, ami elég durva.
-
Papesz01
tag
-
-
-
Papesz01
tag
Sziasztok, remélem nem gond, hogy itt kérdezek, de talán ide illik legjobban a gondom, lecseréltem a monitorom egy 28" UHD-re, és azóta az egér kurzor egyszerűen lassú, olyan mintha késne és pontatlan lenne, mi okozhat ilyet? régi az egerem? hiányzó driver?
-
-
Sev!er
aktív tag
Sziasztok,
Szeretném lecserélni a jelenlegi G400-as egerem valami újabbra. Mit tudnátok ajánlani?
1. Mennyi a keret? - Max 30k.
2. Használtpiac, és / vagy eBay? - Csak új és csak itthonról.
3. Mire használnád az egeret? - FPS játékok.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? Claw és Palm átmenet, a jelenlegi G400-as egerem nagyon kényelmes.
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? - Jelenleg 800 DPI-vel használom a G400-at.
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) - Ne legyen rajta sok felesleges gomb.
Előre is köszi!
-
Vanir
veterán
válasz
MaxxDamage #68714 üzenetére
Eléggé vitatott, hogy valós-e az a probléma, ha visszakerül hozzám a G102-m, akkor többet tudok mondani.
-
-
TeebyKay
őstag
válasz
MaxxDamage #68714 üzenetére
A jelzett szoftverhiba rendkívül kis mértékű és nem is bizonyított. Ha tudod így is használni nem muszáj updatelni de egyébként ajánlott.
-
-
Vanir
veterán
válasz
MaxxDamage #68712 üzenetére
Szerinted, ha kéri a szoftver, hogy updateld a fw-t, és nem tudsz beállítani addig semmit, akkor updatelni kell a fw-t?
-
válasz
MaxxDamage #68711 üzenetére
-
kemotox
addikt
-
Ma megérkezett a Logitech G203 -as egerem, jó anyaghasználat jellemzi és jó a fogása is. Gombok rendben, görgője is megfelelő.
Szoftverezettség nélkül 4 mód kapcsolható (DPI) és az utolsó és azelőtti között nagy különbség van. (ez szoftveresen állítható gondolom)Milyen szoftvert töltsek le hozzá ? (DPI állíthatóság és állandó szín az kellene, mint beállíthatóság)
Pár kép.:
MD
L -
Pardise
senior tag
A mionix egerek gumi boritasuak. Ez mennyire tartos? Illetve nekem nagyon izzados a tenyerem, ez mennyire erintene a gumiboritast? Most latom h ezek lezeres egerek. Az optikai jobb lenne? Vagy van optikai mionix? Arukereson az van h optikai a bestbyteon meg h lezeres. Telorol vagyok sajnos es csak este leszek gepnel.
-
MM
őstag
válasz
Evil Snowman #68688 üzenetére
Köszi, a rugós gombok már a 402-n is bejöttek nekem is, meglesem majd a 403-at akkor...
-
Darkness
aktív tag
Üdv!
Szeretnék egy új egerentyűt a mostani Luom G10 helyett. sajnos nem bírta a kiképzést a bal szeme DIO 3 alatt.
s utána már semmilyen helyzetben.
1. Mennyi a keret? 20 - 25 K
2. Használtpiac, és / vagy eBay? nem
3. Mire használnád az egeret? Diablo 3, SG, és Munka. sok kattintgatós.
4. Hogyan fogod az egeret (palm / claw / fingertip), mekkora kezed van? fingertip
5. Milyen érzékenységgel játszol / használod? most 1250 dpi, de jelen egerentyű 250 és 4000 között állítható. (4 különböző módot tárol)
6. Egyéb igények (pl. plusz gombok, stb.) 6 plusz gomb. (DPI, Fel, Le, előre, hátra, frissítés)ja kezem: 9 cm széles és a a középső új és csukló között 18 cm.
nem venném zokon, ha a tenyér alatti rész magassága állítható lenne. -
Vanir
veterán
válasz
Pardise #68700 üzenetére
Elvileg jó a Basilisk is, gyakorlatilag meg még nem tudtuk tesztelni. Saját zsebből elég drága, tesztpéldányt pedig ilyen jöttment söpredékek, mint mi, soha nem fognak kapni a Razertől.
Mindenesetre arról sem hallottam még rosszat.
Ezeket is meglesheted:
Logi G402/G403
Roccat Kone EMP
Mionix Naos 7000
Zowie EC1-A/EC2-A
SS Rival 310
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● olvasd el a topik összefoglalót!
- Politika
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Elektromos autók - motorok
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Linux kezdőknek
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AliExpress tapasztalatok
- További aktív témák...
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- ASUS X301 (RX170HD)
- Lenovo Thinkpad T495s Ryzen 5 PRO 3500U/16GB RAM/256 SSD/14" FHD touch Magyar bill. laptop eladó
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga 4th i5-8265U/8GB/256GB NVME SSD/FHD Touch UltraBook garanciás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- 98 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i7-13705H, RTX 4060 (ELKELT)
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest