- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyöször
senior tag
válasz
Chrystall #12697 üzenetére
Írtam 60 ezer körül lett volna a hdr sr12, de az minimum 5éves technika, végülis nem is az a lényeg, hanem a 120gb hdd úgyis avul benne, a kamera meg mondjuk hibrid mert memóriakártyás is de mi is a sony m2 nagytesójának a neve? Nem ugrik be, na mindegy lassu meg asszem 16 gb létezik belőle, és gyárilag csak azt eszi meg a kamera. Van valami átalakító de azok meg vagy működnek vgy se.
Használtan pont talátam egy pj810et, de aztán elgondolkodtam,hogy akarok én elutalni előre 160 ezret? Áh. Szóval elgurult a gyógyszer, rendeltem egy újat :-)Eddig fullhd-t mégnem vágtam 720p-t elég sokat, azt elég jól bírja a gépem. Milyen proci adna szerintetek elfogadható teljesítményt? Amd-ben gondolkozni lehet? Most is az van, úgy választottam ki, hogy direkt a premiere-ben nyújtott teljesítméyeket néztem, meg persze az árat. X4 965
-
Chrystall
senior tag
válasz
Gyöször #12694 üzenetére
28 körül van az alap nagylátószög kisfilmen, így ehhez viszonyítva nem sok a Panasonicnál az eltérés. Persze a Sony-hoz képest nagyobb, de nem hiszem, hogy ha nem tudnál róla, annyira feltűnne. Az enyémen 28,7 van, én teremben filmeztem, olykor közelről is embereket, nekem elég volt. Tehát ekörüli értékek már jók.
Ám gyakolatban az a tippem a Sonynál sem lesz nagyobb a látószög. Ahogy látom aktív stabilizátor van benne, az azt jelenti, hogy kifejezetten erős lesz a stabilizálás, lehet még jobb is mint a Panasonic-nál, de emiatt el fog veszni a képből egy sáv a széleken. Sztem ezzel kb. egy értékre kerül a kettő, ráadásul a képélesség is romlik egy kicsit. Persze ezzel együtt lehet élni. Ha az aktív mód ki van kapcsolva, és standard stabilizáláson van, akkor ilyen nem lesz. Itt azt kell meggondolni, hogy ezeket beáldozni megéri e az erős stabilizálásért. De maga ez a funkció tényleg jó, úgy emlékszem ezeknek a kézikameráknak a legstabilabb a képe.
-
Chrystall
senior tag
válasz
Gyöször #12693 üzenetére
Attól függ mennyiért. Az interlace-nek az az előnye, hogy kisebb a gépigény szerkesztéskor, meg a fileméret is, viszont bánni vele macerás. Kicsit jobban oda kell figyelni a beállításoknál, ha konvertálsz. A progresszívet egyszerűbb szerkeszteni és konvertálni, de annak meg a gépigénye nagy. Fel kell készülnöd, hogy lehet kell majd venned plusszba egy médiaboxot, ha le akarod a felvételeket rendesen játszani, hacsak nincs otthon egy erős számítógéped.
-
Gyöször
senior tag
De az is lehet, hogy elgurul a gyógyszer és veszek egy x920at, vagy egy pj 810et újonnan. PJ projektorát tudnám használni, illetve a nagyobb látószög miatt szeretném a PJ810et. Ez a kis CXem is 26,8as és volt, hogy távolabb kellett volna állni, de fal volt. a Panasonic 920 29,8as, az sokat jelent?
nem vágom
-
Gyöször
senior tag
Sony HDR-SR12 őt érdemes még manapság venni? 60ezerért. 1080 de interlacedben tudja ha jól látom.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Sylver001 #12687 üzenetére
Na, azért vedd az árukészlettel rendelkező boltokból a 920-at, ha már ennyi pénzt szánsz rá. Szinte mindent lehet manuálisan állítani. Én már fél éve használom, igaz drága, de ha azt nézzük, hogy megéri-e, azt mondom, Magyarországon minden a lehúzásról szól, akkor semmit sem érdemes venni.
"A V270 sokkal jobb kamera mint a CX405, ezt próbáltam magam is. A V270-el készített Youtube-os videómhoz is odaírta olyan aki a CX 405 kamerát vásárolta, hogy a 405 képe nem túl jó, megbánta hogy megvette. A színvilágról nem is beszélve, ég és föld a két kamera szerintem." -ebben Calibra 72-nek szerintem igaza van. Több, mint tíz év után váltottam Sonyról Panasonicra. Habár más kameráim is voltak párhuzamosan a Sony mellett.
Most is tartok 3CCD-s mini dv-s Panát, színvilága fölülmúlja a volt Sony 250-et.
Tehát Panasonic HC-X920! -
Chrystall
senior tag
válasz
Sylver001 #12690 üzenetére
Nem, csak felesleges ennyit mazsoláznod a dolgon, ha nem tudod, hogy mi való mire a kamerákban, és láthatóan nem is vagy megszorulva, hogy annyira ez számítson. Van 400.000 rugód, nagyon megkötve akkor nincs a kezed, vegyél egyet azok közül amit említettünk, neked is kevesebb lesz vele a fejfájás. Annyira érdemi különbség nincs ezek között, hogy olyan felhasználó mint te annyira észrevegye. Mi szoktunk itt sokat csevegni arról melyik jobb ebben-abban, de ezek specifikus dolgok, olyan dolgora, amire neked kell, nem számít. Nézd meg mennyibe kerülnek az említett kamerák, vedd meg azt, amelyik pont kifutja 400-ból, aztán használd.
Én a te helyedben egyébként nem azon aggódnék milyen a kamera, hanem hogy majd min fogod tárolni azokat a videókat, amit készitetek vele, ki szerkeszti majd meg min, mert ezek aztán produkálnak ám óriási fájlméreteket. Az sokkal neccesebb dolog lesz, mint a prémium kamerák különbségeiben eligazodni.
-
Sylver001
csendes tag
válasz
Chrystall #12689 üzenetére
Azért mert a boltok többségében, ha leveszik, hogy kezdő az ember,
elmondják neked, amit hallani szeretnél és olyat vetetnek veled, amit
később megbánsz.Aki szívesen segít, szívesen veszem.
Ha nem szívesen segítesz, akkor ne tedd.Téged is leb.sztak anno, amikor lövésed nem volt a dologhoz és
megvettél mindent gondolkodás nélkül? -
Chrystall
senior tag
válasz
Sylver001 #12685 üzenetére
Ha ilyen igényeid vannak, miért nem mész be egy szakboltba és kérdezel meg szakembert. Ez jobbára egy amatőr hely, nem értem, hogyha ennyire részletesen érdekel ez, és van rá pénzed miért itt mazsolázol. Belőlünk akarod kierőszakolni, hogy elvégezzük a melót amit a szakboltban tájékoztatás néven kapsz. Látjuk, hogy nem vagy otthon a témában, mondtunk típusokat, válassz közülük egyet, mindegyik kb. Ugyanolyan jó. És ne agyalj rajta ennyit.
-
Sylver001
csendes tag
válasz
Sz.Péter #12680 üzenetére
Értem, amit mondasz, de nem vagyok műszaki szakember.
Van olyan angol/ magyar oldal, ahol részletesen "halandó emberi" nyelven le van írva,
Melyik funkció/ hardver miért felel?(így el lehet dönteni, hogy mi az ami fontos és áldoz rá az ember kicsit többet
vagy
1-1 funkció tök felesleges - adott felhasználásra overkill)Pana v. Sony lényeges a különbség kategórián belül alkatrészek, tartósságuk, kifinomultságuk tekintetében?
-
Gyöször
senior tag
válasz
Chrystall #12667 üzenetére
Nem gondoltam volna, hogy 68ezerért olyan kemarát lehet csak venni ami semmire sem jó. Most is nézegetem a felvételeket, ez édeskevés.
Elnézést kérek amiért nem hallgattam rátok, és még mindig itt kéregetek tanácsot
Közben találtam egy videót, a pana 770 és 777 között mi különbség van?https://www.youtube.com/watch?v=pXaKUO0qVtA
Ezen pld nekem a 620 képe élénkebbnek tűnik, lehetséges? -
Calibra72
aktív tag
válasz
Chrystall #12674 üzenetére
A V270 sokkal jobb kamera mint a CX405, ezt próbáltam magam is. A V270-el készített Youtube-os videómhoz is odaírta olyan aki a CX 405 kamerát vásárolta, hogy a 405 képe nem túl jó, megbánta hogy megvette. A színvilágról nem is beszélve, ég és föld a két kamera szerintem.
-
-
Sylver001
csendes tag
válasz
Chrystall #12669 üzenetére
Chrystall és Tecsu
ill. mindenki, aki szívesen segít a témában.Teljesen kezdő vagyok a témában.
Saját 52 fős céges rendezvényeink, bemutatkozó-, promo anyagaink elkészítése az elsődleges cél.
Sport célokra is vinnénk magunkkal. "Akciókamera" funkció sem árt, ha van benne.
Korlátozott fényviszonyok esetén is jó képminőséget szeretnénk
- Jó hangminőség
- Jó képminőség
- Adatkábellel könnyű legyen a PC/ laptop portolás
- Tartós anyagokból készüljön
- Alacsony szervizigénye legyen
- Opció: jó ha vízálló (csodák persze nincsenek)Bruttó 400 e. Ft-ban gondolkodtunk így elsőre.
Nem kell több milliós űrtechnika - 3/4-e funkciót úgy sem használnánk ki.Így milyen típusok között érdemes mérlegelni optimális ár/ érték arányban?
-
Chrystall
senior tag
válasz
Calibra72 #12673 üzenetére
Azzal kb. ugyanott lenne. Ebben az árfekvésben egyik kamera sem ér annyit mint amibe kerül. Kb. az ár 50%-a az amennyit valóban hoz.
http://www.arukereso.hu/digitalis-videokamera-c38/fn:termekek-osszehasonlitasa:panasonic-hc-v270-p269212237,sony-hdr-cx405-p260051569/
-
tecsu
addikt
válasz
Sylver001 #12668 üzenetére
Hát nem írtál semmilyen kritériumot, csak felsoroltál néhány "paramétert", de nem határoztad meg az értékeit.
Nem írtad le, mi lenne a kompromisszum, meddig tudsz elmenni anyagilag stb. stb.
Gondolom nem ezekre gondoltál, pedig itt egész jó az ár-érték arány. (Ami az egyik legszubjektívabb dolog, mert mindenkinek más igényei és anyagi körülményei vannak.)
Egy egész rendszert, vállkamerát riggel, több objektívvel, ethernet-hálózatos, RAW-ban, külön adattárolós, k. kiljezőst, külön hangmodullal akarsz vagy esetleg egy egybekézit?
Ilyen esetben nem is (csak) kamera a drága.
Ha meg ezt nem tudod, akkor írd le a felhasználás célját.
Semmit sem írtál. -
Chrystall
senior tag
válasz
Gyöször #12666 üzenetére
Eszedbe ne jusson. igazából Sony-t 700-as szériaszám alatt nem szabad venni. Tehát csak afölött. A 620 semmi érdemi különbséggel nem járna. Ha annyit rá tudnál szánni, vidd vissza, és vegyél Panasonic V770-et. Ha nem akarsz annyit rászánni, akkor se tartsd meg a Sony-t, vidd vissza, és használtan vegyél valami jobbat, olyanokat, amiknek a listaára 150 ezer felett volt anno. Pl. Canon HF M4-5x széria, Canon HF S széria, Panasonic V700- és felfele, Panasonic SD90-900, vagy jó még a JVC GZ-HM1 is meg a GZ-GX1 is. Vagy Sony-ból CX v. PJ 7x.
-
Gyöször
senior tag
No, megvettem a HDR-CX405öt, egyenlőre teljes automatikus módban próbáltam, szerintem igazatok volt
Nem nagyon vagyok megelégedve. Ennyiért vettem volna egy mobilt ami zoom nélkül ugyan ilyen videót tud.A színeket el kell felejteni de teljes mértékben. Amúgy még jó is lenne.
media marktban vettem, ott most jelenleg HDR-PJ620ra tudnám cserélni. Netes videókat elnézve azon azért vannak színek. Szerintetek? 30 napig gondolkozhatok rajta. Vagy kérjem vissza a pénzt?
Egyébként pozitívuma annyi, hogy meglepően kicsi ez a 405, a zoom is elég jó, meg a képstabilizátor is meglepően jól működik.
-
Sylver001
csendes tag
-
törölt tag
Ne csak a képminőséget nézzétek, a hangfelvétel minősége, a mikrofon érzékenysége - legalábbis nekem - szintén nagyon fontos! Tapasztalatból tudom, hogy ezen a téren sajnos nagyon nagy a szórás még a drágább készülék kategóriában is... Nemrég küldtem vissza emiatt egy kamerát.
-
snake888
tag
Panasonic V770-hez esély sincs vezetékes távvezérlő csatlakoztatásra? Van valakinek valamilyen tapasztalata vagy infója erről? Állvánnyal , gyorsan mozgó témáknál nem sokra megyek a wifis/telefonos távirányítással. USB-s távvezérlő létezik? Nem nagyon találtam sehol eddig.
-
Sz.Péter
tag
Lehet nem tökéletes,de találtam egy ilyenen tesztet.Talán hasznos lehet.
http://www.videoaktiv.de/images/bestenliste/bestenliste.pdf -
Gyöször
senior tag
Én meg a HDR-CX405 Ről kérném a véleményt. Nézegettem még a canon legria hf r 606ot, de a sony sztem jobb szobába a széles látószög miatt.
-
ElRamos
tag
Néhány napig eltartott, de végül két kamera közül választok majd. Az egyik a Sony HDR-CX240, a másik pedig a Panasonic Hcv-160. Két alap kamera, youtubon néztem tesztvideokat (full hd tv-n), egész jók. Nem ezekkel a kamerákkal forgatom le a Jurassic World 2-t, de nem is akarom. Arra pont elég, hogy megörökítsem a kislányom életének fontos pillanatait. A kettő közül melyiket ajánlanátok? Egy barátom szerint a Sony-nak jobb a lencséje. Köszönöm, M. Sándor
-
Chrystall
senior tag
válasz
Gyöször #12653 üzenetére
A fő probléma az ezekkel, amit majd te is meglátsz ha megveszed. Mégpedig az, hogy az árukhoz képest nem tudnak annyit, amennyit az ember elvár ezektől, valamint ahhoz képest, amennyit egy komolyabb mobiltelefon videózás terén nyújt. Mindössze pár olyan kameratípus van, amire rámondható, hogy ha megveszi az ember, akkor kevésbé fogja utána szívni a fogát, mint a többinél tenné. Ezekről a hozzászólásokban olvashatsz fentebb. Azokon érdemes gondolkozni. Tömören ennyi a lényeg.
Aki meg professzionális kamerát vesz, az úgyis tisztában van vele, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlni, de az kap is érte minőséget, persze változó, hogy ezt pontosan milyen szinten.
-
Multibit
nagyúr
válasz
Gyöször #12653 üzenetére
Nem feltétlenül van vele "probléma". A drágább típusok egyrészt szolgáltatások terén tudnak többet. Másrészt képminőségben is jobbak lehetnek, a nagyobb/több szenzornak, vagy a jobb optikának, stb. köszönhetően. A legtöbb felhasználó nem sok különbséget lát a közel optimális fényviszonyok között készült tesztfelvételeken. Akkor jönnek ki a drágább modellek előnyei, ha a körülmények kevésbé optimálisak (pl. kevesebb fény).
Ezt kell elfogadni. A nagyobb tudás pénzbe kerül. Mindenki maga dönti el, hogy mire mennyit tud/akar áldozni. Amikor vettem a Pana V700-as kamerámat, tudtam, hogy nem remekel rossz fényviszonyok között. Elfogadtam, mivel több pénzt nem tudtam szánni a jobb modellre. -
Gyöször
senior tag
válasz
tibor123 #12652 üzenetére
Én is hasonló kiscipőben járok lassan mint ElRamos kollega, jelenleg 7 hónapos a kisfiam. Régebben ajánlottatok egy Pana kamerát, de 150 körül nem engedhetem meg sajnos.
Sony HDR-CX405 Egy ilyen kamerával mi a fő probléma? Azon kívül, hogy nem hasonlítható tudásban az egymillió forintos társaihoz? -
tibor123
tag
válasz
ElRamos #12651 üzenetére
Ha videózni és fényképezni is akarsz egy géppel, akkor ajánlom a Sony DSC HX50-et. Kiváló fotókat csinál, de a videózás terén komoly kompromisszumokat kell elfogadnod. Lényegesen jobb videót csinál a mobiltelefonnál, de egy alap kamerától elmarad.
Ha nem zárkózol el a használt gépektől, 50-60 ezerért már lehet kapni jó (újonnan 100.000-es) kamerát, a megmaradt 20-30 ezerből pedig tudsz venni egy kompakt fényképezőt. -
ElRamos
tag
Sziasztok!
Már 1 éves a kislányom, de sajnos csak telefonnal készült videók vannak róla, mivel eddig nem tudtuk magunknak megengedni egy videokamera beszerzését. Sokat nem tudunk rászánni, bár mindenkinél relatív, hogy mennyi a "sok". Nálunk a keret maximum 80 ezer Ft. Tisztában vagyunk vele, hogy ne várjunk érte penge videókat, de ennél többet tényleg nem tudunk rászánni.
Ami nagyon fontos, hogy lehessen vele fényképezni is, mivel jelenleg egy nagyon régi, 7,2 megapixeles fényképezőgépünk van, de már az is döglődik. Nem szeretnénk lemaradni a fontos eseményekről (pl. most kezdett el járni a kislányom), ezért nagyon kellene egy "jó" kamera. Főképp a lakásban készítenénk a videókat, de ha lesz hó, az első szánkózást is megörökíteném.
Minden segítséget köszönünk!
Üdvözlettel
M. Sándor
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xbox Series X|S
- Nők, nőügyek (18+)
- iPhone-t használók OFF topikja
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Gitáros topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! MSI Katana GF66 Gamer laptop! I7 12700H / RTX 3070 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest