Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi haladó szinten
- Apple MacBook
- Milyen házat vegyek?
- SSD kibeszélő
Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
válasz
runner 125 #10682 üzenetére
Szerintem konkrétan ilyen követelményt nem lehet megfogalmazni. Egy jó videókártyával rendelkező notival VLC Playerrel esélyes, hogy menni fog.
-
-
válasz
anonym1s #10696 üzenetére
"En penzt es faradsagot nem kimelve megvettem, teszteltem a kamerakat, es irtam roluk tapasztalatbol szarmazo velemenyt"
Komolyan hősnek érzed magad, miután a harmadik kamerát dobod vissza használtan a kereskedőnek, csak azért, mert te alapvetéseket tesztelgetsz?
[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz
Watt25 #10690 üzenetére
En penzt es faradsagot nem kimelve megvettem, teszteltem a kamerakat, es irtam roluk tapasztalatbol szarmazo velemenyt, te meg elkezdesz itt baszakodni faszsagokon.
En nem vartam halakodast erte egyaltalan, de azt sem gondoltam hogy valaki belemkot emiatt.En nem ertem miert vannak ilyen emberek, hogy nem annak orul amit ingyen kap, hanem azt keresi hogyan tud belekotni abba amit ingyen kap.
Nem kell haromszoros v720 arkategoriaban keresgelni, mert egy normalis fenykepezo jobb videot csinal mint a v720, stabilizator is jo, es meg olcsobb is, a zoom hang meg csak hatterzaj nelkuli videokon hallatszik, ami eleg ritka.
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
Mai humor is megvolt, úgy látom érdemes néha idenézni
-
anonym1s
őstag
válasz
Nagya21 #10687 üzenetére
Hali.
Igen, eleg szar a toshiba, de meg mindig jobb mint a samsung, ami eleg szegyen a samsungra nezve, mivel joval dragabb, es tartozekokkal sem raktak tele a samsung dobozt. A toshibahoz van usb kabel, av kabel, hdmi kabel, cserelheto fejes tolto, kamera taska, mig a samsunghoz csak usb kabel, av kabel, meg fix fejes tolto van, semmi mas.liszi70!
Kerdeztem mielott megvettem, de tapasztalatbol senki nem tudott valaszolni, en meg hajlamos vagyok nem nagyon bizni a "biztos szar mert olcso" kijelentesekben, ezert ki kellett probalnom.
Watt25!
A fenti valaszom neked is szol.
Azon kivul a en penzem, en idom, en tapasztalatokat irtam nem feltetelezeseket.
Ezt a "meg lett mondva" dumat meg nem igazan birom.[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz
anonym1s #10685 üzenetére
Most nem azért, de te tiszta hülye vagy, már bocs. Meg lett mondva, hogy a kameráknál azért nagyrészt igaz, hogy a drágább jobb. Mi a francot vártál, ha a V720-t is lefikáztad? Meg lett mondva, hogy amiket választottál helyette, azok rosszabbak lesznek. Tök felesleges volt ezt végigjátszanod.
A képlet nagyon egyszerű: ha sötétben is jó minőséget akarsz, akkor a V720 árát szorozd meg 2-3-mal és abban a kategóriában keresgélj.[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
-
Vyndree
őstag
válasz
anonym1s #10685 üzenetére
Ezt nem én csináltam, ez is egy eredeti nyers "sample video" Lumix fz38 a pixinfo.com-ról.
Vedd számításba, hogy ez már több mint 4 éves gép, ma már nem nevezhető top kategóriásnak. -
anonym1s
őstag
válasz
Vyndree #10681 üzenetére
Hali.
Ezt milyen tipusu geppel csinaltad?
Nekem volt egy sony dsc-hx9v tipusu kompakt fenykepezom (epp ma adtam el), es az jobb videot csinalt mint ez amit ide kiraktal. En is video kamera helyett vettem, de a zoom motor hangja belehallatszott a felvetelbe, meg gyenge fenynel nem igazan tetszett amit produkalt, ezert eladtam.Megjottek a kameraim, toshiba x400 es samsung f90.
A v720 videoja szar volt gyenge fenynel, de ezek nezhetetlenek, szamomra ertekelhetetlen mindketto.
Abszolut nem ajanlom senkinek! Gyerekeknek talan jo lehet bohockodni.
Nappali fenynel sajnos nem tudtam kiprobalni mert mar sotet volt mire hazaertem es kiprobaltam.A ritka szemet nezhetetlen esti videon kivul meg ezeket tapasztaltam:
A toshiba kb ketszer olyan nehez mint a samsung, kisebb a latoszoge de konnyebben kapja el a fokuszt, a zoom hangja egyaltalan nem hallatszik a felvetelbe, es jobb a stabilizatora, viszont a kijelzoje komplett hulladek. Ha nem merolegesen nezem akkor alig lehet latni rajta valamit, tovabba magyar nyelv sincs benne, ami nalam nagyon rossz pont.
A samsungban van magyar de a zoom hangja belehallatszik a felvetelbe, nagyon nehezen kapja el a fokuszt, van hogy nem is sikerul zoomnal, a stabilizatora egyenlo a nullaval, olyan mintha nem is lenne benne. A kijelzojet lehet latni normalisan szogbol is, nem csak merolegesen.
A fentiek figyelembe vetelevel azt mondanam, hogy a toshiba jobb, foleg hogy majdnem fele annyiba kerul mint a samsung. Ha kenyszeritenenek hogy valasszak, akkor a toshibat tartanam meg, de szerencsere nem kenyszerit senki
Roviden es tomoren, mocsok szar mindketto, ezeknel egy olcsobb fenykepezo is jobb videot csinal.
Inkabb veszek egy normalis fenykepezot es kiegyezek egy kis zoom hanggal.Igaza volt maxika2004-nek.
Ja, meg annyit, hogy a kis sony fenykepezo jobb videot csinalt a panasonic v720-nal is gyenge fenyben. Nappal nem vettem eszre kulonbseget, mindketto jo volt.
-
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Talán ez a legközelebb álló topik a kérdésemhez.
Sehol nem találom, h a 4K videólejátszásnak mi a minimális rendszerkövetelménye notebook fronton.
Tudtok segíteni?
Köszi. -
Vyndree
őstag
válasz
maxika2004 #10680 üzenetére
Bridge géppel - kompakt helyett - lehet jobban járna az ismerősöd, azok általában jobb vidiket készítenek. A kompakt gépek videói viszonylag gyengék. Használtan elérhető félkomoly fényképező ilyen videót tud.
[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
Kicsit más téma :
nem tudtok valami jó helyet, ahonnan nyers videókat lehetne találni?CANON SX160 - 170
vagy SX240 - 260 -as fényképezőgépek videóira lennék kiváncsi
esetleg nincs valakinek, és nem tudna valaki feltenni ?Ismerősömnek kellene, és a videó funkció lenne a döntő .
mekkora külömbség van szerintetek ? -
Vyndree
őstag
válasz
anonym1s #10673 üzenetére
Kamera tekintetében lehet nem jár elöl a Samsung, de nem rosszabb mint egyes kategória társai.
Viszont van aki a csúcson kezdte és esik a színvonal, az egyik ilyen cég az Apple. Az iPhone 2 és 3 még jó volt annak idején, de beérték a koreaiak és mire kijött a 4-es már le is kőrözték. Ipad tekintetében szintén ez a helyzet, az első nagyon nagy dobás volt, de jöttek a Tab-ok és onnantól csak kapaszkodnak az almások.
Telefon tekintetben a mostani kedvencem pedig ismét a Nokia, nagyon remélem talpra állnak, a 1020-as Lumia-t nagyon eltalálták. -
Ottó58
senior tag
válasz
narumon #10672 üzenetére
A részbeni egyetértésed valóban tapasztalati dolgokra vezethető vissza. Nekem Samsung tv-m nem volt, véleményt nem tudok róla mondani, de viszont volt több kamerám a DV "korszakból" , sajna nem volt megfelelő számomra, de viszont volt több Samu HDD-m, ami 6 év után is kifogástalanul működik, (100/100).
Egy gyártó termékeit szerintem a termék alapján kell megítélni, és nem a nagy név alapján, pl. a Pio DVD írói sem azt a minőséget képviselik, mint a 216 előtti írók, azaz a később gyártottak Pio néven futnak QSI "minőség " alatt!!! -
narumon
őstag
válasz
maxika2004 #10674 üzenetére
Rám biztos nem érvényes. Mindent a helyén kell kezelni - sehol nem írtam, hogy a Samsung tévé az a minőség teteje lenne, csak éppen ár/teljesítményben nem rossz. (Mondom ezt úgy, hogy látok mindenfélét) Ráadásul pl a nagyszobában egy 46" hagyományos LCD van aminek kb 2x jobb a képe mint az ultramodern LED-nek a hálószóbában. Mondjuk az egyik egy felsőkategóriás tévé volt a másik meg egy alsó kategóriás. Az átlag magyar ember egyébként ott tart, hogy megveszi a pénzéért a legnagyobb legolcsóbbat, pedig hát nem (csak) méret alapján áraznak. Én annyit fizettem annó a 46"-ért amiért bőven kaptam volna gyengébb 50 vagy akár 55"-t is.
Egyébként ha most vennék tévét akkor Pana plazmát vettem volna, de mivel kiszálltak így most ebben a pillanatban Sharp Aquost vennék. -
maxika2004
őstag
válasz
narumon #10672 üzenetére
Ezt most nem rád értem, de :
" meg vagyok elégedve a Samsung tévékkel " álltalában 10 tulajból 8 ezt mondja ugy hogy
nem is igen néz mást, mert ugye az üzletben 10 ből 4 samu 3 meg lg a maradék 3 meg sony, pana vegyesen !és persze jó mert nem is tudják mennyivel jobb is lehetne, erre van példám is !
több is , rokonságban 2 helyen is vettek samut, mondták hudeszép,dejo, aztán mikor jöttek hozzánk és egyből látták a különbséget, és bánták hogy nem halgattak rám ! ...
Hozzáteszem árban egyiknél sem volt 20-30k-s árkülömbözet .Ezt persze az átlag vásárlókra értem, ( aki bemegy egy boltba tv-t venni, és hanyatt esik az azokon menő teszt adásokon.... otthon meg rádugja a kábeltv-t és vinné is vissza mert a régin szebb volt a kép !
)
nem arra aki bujja a fórumokat és a netet és tudja mit vesz !
-
anonym1s
őstag
válasz
narumon #10672 üzenetére
Hali.
Nem akarom vedeni a samsungot mert nagyon elszalltak az araik, de nekem 4 eve samsung telefonjaim vannak es hibatlan volt mind, most meg egy lg g2 telefont tervezek venni. Tevem 2 van lg, hibatlanok. Az elmult 3 honapban volt 3 jo minosegunek beallitott kinai telefonom. Na azokhoz kepest valoban csucs a mostani galaxy s2, de mas markakhoz viszonyitva sincs szegyenkeznivaloja.
A ferrari, meg egyeb csucsmarkak sem a csucson kezdtek de oda jutottak. 20-25 eve valoban nem volt nagy marka a samsung meg lg, de azota fejlodtek. Van benne reklam is erosen, de azert el kell ismerni, hogy nem csinalnak szemetet. -
narumon
őstag
válasz
Ottó58 #10663 üzenetére
Így van. Én pl meg vagyok elégedve a Samsung tévékkel (kettő is van), de a Samsung mosógép az egy átok volt, a Samsungnak fogalma sincs arról egyelőre, hogy kell mosógépet gyártani. No és Samsung hifi sem létezik csak szeretnék, hogy legyen. HDD, TV ez a kettő ami szerintem Samsungban nyugodtan megvehető - más igazán jó termékük nem jut eszembe, legalábbis olyan nem ami mellé nem tudsz jobbat tenni hasonló árban.
Amúgy teljesen igaz - minden márkának megvan, hogy miben jó még ha szeretnének ezerféle dolgot rásózni a vásárlóra akkor is.
-
maxika2004
őstag
válasz
Vyndree #10670 üzenetére
Jó a ferrarit elismerem tulzásnak, mercit akartam... csak hirtelen nem találtam és sietnem kellett ....
de ott se kicsi a különbség ! .. amugy anno nem egy termék volt csak, nem akartam sorolni...
na igen a goldstar, meg az LG ... szintén zenész, nem én mondtam, de részemről szintén mehetnek a levesbe !" Senki nem mondta " ezt nem is rád értettem, de sokat hallottam már hogy
" márkás cuccot vesznek- vettek "... samsungot- LG-t
Gondolom anno ezt tudták olcsóbban behozni, és kimosták az agyakat hogy ez egy NAAGY márka,
pedig csak átnevezték a szart ! .. de attól még büdös marad[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz
maxika2004 #10669 üzenetére
Senki nem mondta hogy a Samsung vagy a Gold Star (LG) csúcsmárka, csak butaság egy 20 éves termék miatt leírni valamit egy egész életre. Semmivel nem rosszabb mint kategóriában (árban, tudásban) a vetélytársai, ahogy telefonban sem rosszabb mint a többi.
Mondjuk mikor már a Skodát egy Ferrarihoz hasonlítjuk, ott már nincs minden rendben.
Senki nem mondta, hogy a Skoda a világ legjobb autója lett, viszont van olyan jó mint a kategória társai. Ha annyi pénzem lenne én sem vennék olyat, de ez megint más kérdés. -
maxika2004
őstag
válasz
Vyndree #10668 üzenetére
Hát mivel én az akkori modellekhez viszonyitottama samut, ami akkor is egy szutyok volt....
Ha ezt a viszonyitási alapot megtartjuk, akkor amit linkeltél is szar, ehez képest :Amugy ha lenne ennyi pénzem, vacs csak látnék annyit egyszerre, akkor se ezt a skodát venném !!
Csak közben annyi változott, hogy az árak elszálltak, a fizuk meg maradtak... tisztelet a kivételnek !!
... és azért vesz mindenki samsungot, mert azt ajnározzák, és azzal a szeméttel hintették tele az országot !!
és azt hiszik hogy az a csucsmárka[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz
maxika2004 #10661 üzenetére
Képmagnó volt a neve, nem videómagnó.
A Skoda 120-as nem volt olyan jó akkoriban, tehát ez a modell se jó? Nem értek veled egyet. -
válasz
nem
tudományos tévévásárlás, az esélyeseken szép sorban kikapcsolgattam a mindenféle képjavítónak csúfolt izéket, és a samsung képe volt a legszebb. ettől függetlenül a felhasználói felülete borzalmas volt, csak azt nem kell folyton piszkálni...
de tévéjükkel is szívtam, rendezvényen színpad köré került x darab pana plazmamonitor, meg a megrendelő hozott két samsung lcd-t. vga splitterre szépen fellógattunk mindent, csak a samsunggal volt a baj, az egyik az istennek nem akart splitterről menni (ugyanazzal az osztóval a plazmák simán mentek), dugdostuk az összes portjára, kábelcsere stb, az egyik folyton eldobálta a jelet, a másik tök ugyanolyan meg simán ment. egyszerűen nem sikerültek egyformára
-
code1005
senior tag
Sziasztok, olyan kamerát keresnék ami képes webkamera módban is működni ha összekötöm a géppel. Létezik ilyen? Max. 50-60e-et adnék érte.
-
anonym1s
őstag
válasz
Na igen, 25 eve meg eleg ismeretlen marka volt a samsung de azota kisse valtozott a helyzet. Nalunk eleg sok samsung cucc van a csaladban, es soha egyikkel sem volt gond. Illetve a tesom innov8 telefonjaban kellett szalagkabelt cserelni 3 ev hasznalat utan, amit en vettem ebayen pici penzert es kicsereltem fel ora alatt de ez minden csuszkas telefonnal megdoglik elobb-utobb. Pl. tesomek samsung mikroja 14 eves es hibatlan.
Persze ettol meg lehet hogy a video kamerajuk nem valami jo, de hamarosan kiderul
Ja, a v720-at mar visszavittem reg, azzal mar nem foglalkozom, meg a hozza valo akksival sem.[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz
Nagya21 #10662 üzenetére
Minden gyártónak vannak "erősebb" és "gyengébb" cuccai. Ha kamera, tv beválik, nem biztos, hogy a mosógép is kitűnő termék lesz.
Régebben a Samsung kameráktól (DV) én is menekültem, nem volt pontos a szín, a fókusz stb., de a vinyójuk több, mint hat év után is 100/100-asként működnek napi használatban H.D. Sentinel szerint. -
Nagya21
addikt
válasz
HAli!!
Na a Pana mosógépre is panaszkodnak, olyat ne vegyé!!
Üdv Nagya -
maxika2004
őstag
válasz
qnadam #10659 üzenetére
" samsung dolgaival inkább rossz tapasztalataim voltak "
áááá szintén zenész
Engem már a névtől is a hideg ráz !
" ismerősnek " ellenség volt mi ?Anno videomagnót láttam magamhoz közel, ilyen elvetemült márkában 20 éve.... elég is volt !
kb 1 hónap szenvedés után váltottam panára.... hát mára ebből van a háztartási és müszaki cuccok nagyrésze :öööö a hűtő és a sütő nem pana
-
maxika2004
őstag
válasz
anonym1s #10654 üzenetére
" Arra akartam celozni, hogy gyenge fenynel a draga kamera is szemet felvetelt produkal, nem csak az olcso. "
ez valamennyire igaz is, csak majd ahogy nő a fény a jobb kamera " húúdejobb " lesz !
az ocsó meg egy picivel jobb csak ! ...Szóval én tuti ráfeküdnék a v720 akksi témára, és inkább abból rendelgetnék 2-3 at próbálgatni,
, mint kamerákból !! -
-
válasz
huppancs89 #10657 üzenetére
lényegében egy választási lehetőség, hogy a mozgás folyamatosságát felezed meg (25p) vagy a függőleges felbontást (50i). előbbivel filmszerű képet kapsz, utóbbival tévéset.
megfelelő eszközzel választható 50p, azzal szép sima mozgást kapsz, teljes felbontással
-
taranis
addikt
válasz
huppancs89 #10655 üzenetére
A 25p 25 teljes képet tárol másodpercenként. Az 50i is ennyiből gazdálkodik, de egy képen belül két félképet tárol, váltottsorosan. Megfelelő megjelenítéssel 50fps-es videót láthatsz így, ahol fontos a mozgás folyamatossága, pl. sportvideók, ott ez a jobb választás.
-
huppancs89
tag
Mi a különbség az 1080/25p és az 1080/50i között?
-
anonym1s
őstag
válasz
qnadam #10651 üzenetére
Pedig epp a samsungban van a legnagyobb erzekelo
Itt van egy teszt video az x400-rol keves fenynel, nekem nem tunik annyira rossznak mint amennyivel olcsobb a tobbinel.
Rendeltem egy f90-et meg egy x400-at, jovo pentekre erkeznek.
Kivancsi vagyok melyik eri jobban a penzt, meg arra is, hogy mennyivel gyengebbek a v720-nal
maxika2004!
Arra akartam celozni, hogy gyenge fenynel a draga kamera is szemet felvetelt produkal, nem csak az olcso.
[ Szerkesztve ]
-
AT.
tag
válasz
maxika2004 #10652 üzenetére
+1
-
válasz
anonym1s #10650 üzenetére
a konkrét darabokkal nem volt dolgom, a piacnak ezt a részét már rég nem ismerem
de személy szerint a samsungot nem szeretem, a toshiba meg nem kameragyártó
a sötétben működést leginkább az optika fényereje és az érzékelő mérete befolyásolja, egy 1/3" érzékelő felülete négyszer akkora, mint egy 1/6"-é.
-
anonym1s
őstag
válasz
Nagya21 #10648 üzenetére
Hali.
Volt egy panasonic v720 kameram. Este, egy eleg eros fenyu asztali ejjeli lampa fenyenel ertekelhetetlenul szar felvetelt csinalt. Szinte teljesen fekete-feher volt es rettenetesen szemcses, zajos, pedig az otszor annyiba kerult mint ez az x400.Ezek kozul melyik eri meg legjobban azt az arat amibe kerulnek?
Toshiba X400 (28.000ft)
Samsung F90 (49.000ft)
JVC GZ-E105 (52.500ft)
Sony CX220 (52.500ft)qnadam!
Kossz az infot!
Te velemenyed is erdekelne a kerdesre, meg persze mindenki mase is.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
TOSHIBA Camileo X400 kamerarol mi a velemenyetek?
Fele annyiba kerul mint a panasonic v210, sony cx220, vagy jvc gz-e105.
Annyival rosszabb is? -
huppancs89
tag
Mi a véleményetek a Samsung VP-HMX20C-ről? Megérné venni egy ilyet?
-
Vyndree
őstag
Kamerája válogatja. Szerintem sokszor semmi értelme, a legtöbbször inkább zavaró. Egy autós menetrögzítő kameránál lehet van értelme, de már egy családi felvételen lényegtelen egész film alatt azt bámulni, hogy mikor lett rögzítve. A felvétel elején fel lehet tüntetni (helyszín, időpont stb), amit a fájl tulajdonságinál úgyis megtalálsz. A felvételeim felteszem a youtube-ra, ott a megjegyzésbe pedig sok mindent bele lehet írni.
-
nokri
csendes tag
a mostani kamerákban tényleg nem lehet beállítani, hogy rakja oda a dátum/időt a felvétel alá? (az LCD-n kijelzi, de a felvételbe nem "égeti" rá)
-
anonym1s
őstag
válasz
liszi70 #10639 üzenetére
Tudom hogy nem a legjob modszer, de nem tudtam kartyat rakni a gepekbe.
En neztem jopar tesztvideot teljes zoommal, es en nem lattam semmi torzulast, pl. 60x zoomnal is normal kerek volt a toronyora szamlapja. Nem studio minosegu, de azert teljesen jol lathato.[ Szerkesztve ]
-
anonym1s
őstag
válasz
Watt25 #10638 üzenetére
Eddig nem hasznaltam es valoszinuleg ezutan sem surun fogok, en azert mentem ki a digitalis zoom vegeig, hogy lassam mennyire hatekony a stabilizator.
Viszont ha valamit fel akarok venni a tavolbol, akkor meg mindig sokkal jobb egy combos zoom a nem tul eles es kisse szemcses keppel amin jol lathato hogy mi van a videon, mintha tueles, tiszta kep lenne de a gyenge zoom miatt olyan messze hogy fel sem ismerheto mi van a videon.
Ha megvan a lehetoseg a nagy zoomra, az nem jelenti azt, hogy azt kotelezo minden esetben kihasznalni. Aki nem akar kimenni 50x zoomig, az megall 10x-nel es kesz, de a lenyeg hogy a lehetoseg megvan ra. -
válasz
anonym1s #10637 üzenetére
"Hogy erted azt hogy ekkora zoomnal hianyos lesz a kep valamelyik vegen? A legkisebb zoomnal is hianyos a kep."
Azt írta, hogy "egy ekkora átfogású optika képminősége legalábbis hiányos lesz legalább az egyik végén"!
Ez a virágnyelven fogalmazás azt jelenti, szar lesz a képminőség a zoom-átfogás elején vagy végén. Gyenge fényerő a hatalmas zoom-átfogás végén, tetézve jelentős torzulásokkal. Szóval ne várj csodát.Egyébként a kamera lcd-kijelzőjének képe alapján megítélni a kamera képminőségét, vagy akár csak a stabilizátort, nagyon elhibázott módszer.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
-
anonym1s
őstag
válasz
qnadam #10634 üzenetére
Hogy erted azt hogy honnan indul? Nullarol indult es 40x zoom az optikai vege. Eddig tudtam tartani de ezutan a digitalis zoom rendesen felnagyitotta a kepet es ott mar remegett a kep. A v720 es cx410 eseteben apro kilengesek/hullamzasok voltak de remeges egyaltalan nem, teljesen elvezheto volt a kep, ezek stabilizatora jo.
Hogy erted azt hogy ekkora zoomnal hianyos lesz a kep valamelyik vegen? A legkisebb zoomnal is hianyos a kep.[ Szerkesztve ]
-
válasz
anonym1s #10633 üzenetére
a 20x tartomány végét (ami egyébként önmagában semmit nem mond, mert tudni kellene azt is, honnan indulunk) nincs az a stabilizátor, ami megfogja, ha nem elég stabil a kezed. innentől kezdve az 52x-nek sincs sok értelme, max állványról. de egy ekkora átfogású optika képminősége legalábbis hiányos lesz legalább az egyik végén...
-
anonym1s
őstag
Nehany napja voltam kamera tesztelesen egy uzletben.
Ezeket tudtam kiprobalni:Sony CX220, CX410
Panasonic V210, V510, V720
JVC GZ-E105, GZ-EX315Felvetelt sajnos nem tudtam csinalni, ezert csak a kijelzon latott kep alapjan tudok velemenyt mondani.
En teljes zoomon neztem a kep minoseget, es a stabilizatort.E szerint a cx220, v210 es gz-e105 szerintem nemsokban kulonbozhetnek.
A stabilizator mindharomban eleg szar, a kepminoseg meg kijelzon kb. ugyanolyan (jo) volt.
Ami miatt mentem az a Samsung F90 volt ami az 52x zoom miatt tetszik nekem, de azt nem tudtam kiprobalni.
Van esetleg valakinek tapasztalata ezzel a samsunggal?
Foleg a stabilizatora erdekelne, mert teljes zoomon mar a jvc-t is alig tudtam ugy tartani hogy hogy ne legyen remegos a kep, 52x zoomnal meg nagyobb mutatvany lenne, ezert nem lenne baj ha a gz-e105 stabilizatoranal hatekonyabban mukodne.[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz
huppancs89 #10631 üzenetére
Ha lenne 30eFt-om akkor már inkább Sony CX115 vennék, inkább a 15eFt-os kategóriában keresgélek. A lent említett SilverCrest-be belevágok, reméljük nem fogom megbánni.
-
huppancs89
tag
Szia, nekem van egy szinte zsír új hasonló, bár inkább kicsit jobb kategóriában, csak kipróbálás szintjén volt használva. A 720HD 60fps egész ügyes
Az ár még így is alkuképes.
kamera[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
Sziasztok!
Szeretnék valami egyszerű memóriakártyás kamerát, de nagyon gagyit nem szeretnék. (remélem jó helyen járok) Akár használtan is érdekel, vagy esetleg eBay-en milyet lenne most érdemes?
Ha már olyan videót csinál mint egy 100eFt-os okostelefon, az már nagyjából jó nekem.Ebben a kategóriában gondolkozok:
HD Pocket Camcorder SilverCrest
Toshiba Camileo S20 HD
Philips CAM295BL
Ezek nagyon gagyik? -
Ottó58
senior tag
válasz
cobrakigyo #10627 üzenetére
Nálam csak egyszer volt kölcsönbe (260 vagy 270), akkor is többen néztük kivetítve, így érdekes volt, de én nem használnám ki ezt az opciót.
-És talán jobban is merítette az akkut. -
nokri
csendes tag
sziasztok
tudna valaki segíteni, hogy mi a különbség a kettő között? tudásban és árban
JVC GZ-E110 50e huf http://www.electropark.hu/jvc-gz-e100-p120208.html
JVC GZ-E100SEU 60e huf http://www.electropark.hu/jvc-gz-e100seu-p118561.html
-
Csövy
tag
Sziasztok
Segítséget szeretnék kérni, kamerát szeretnék venni szigorúan otthoni használatra, családi videók stb..,
A keret max 75-80k. Tudom, h ebben a szegnensben ne várjak csodát, de asszonynak lesz aki eddig bridge géppel videózta a kisfiunkat azt szeretném kiváltani...Köszönöm a segítséget.
-
-
válasz
Ottó58 #10619 üzenetére
"Ha HDD- tárolod, hogyan adod a rokonnak, ismerősnek, havernak megnézni?"
Egyrészt egy szóval sem írta Watt25, hogy "rokonnak, ismerősnek, havernak" szánja a BD-ket, sőt, azt írta, "magunknak szánt családi videókról van szó". Én erre reagáltam. Másrészt miért zárná ki a HDD-n tárolás, az alkalomadtán BD-re írást?
Ha majd megtalálja a módját, hogy az 1080/50p-s videóit hogyan játszassa le az anyag konvertálása nélkül egy hagyományos BD-játszóval és BD-re írja majd az anyagait, akkor is érdemes minimum 2 HDD-n letárolni őket. Egyrészt biztonsági mentés, másrészt a HDD-ről történő lejátszás viszonylagos egyszerűsége miatt.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Watt25 #10617 üzenetére
"Nem csak átírom egy másik adathordozóra az anyagot, de próbálok plusz értéket is adni neki azzal, hogy próbálom megvágni, stb"
Ez természetes, én is ezt csinálom, de ennek semmi köze ahhoz, hogy BD korongra, vagy HDD-re kerül a saját "terméked".
"És szeretném, ha ez a termék meg is testesülne."
Ha megtalálod a módját a BD-lemezre írásnak, attól függetlenül még legalább 2 HDD-re mentsd el, mert roppant sérülékeny ám a lemez. Valamikor én is DVD-re írtam a kész, megvágott, főcímezett, alázenézett stb. családi anyagaimat, de amióta HD-ban videózok, teljesen egyértelmű, hogy vinyón tárolom a kész filmeket, és médialejátszón nézem őket. A HDD-n lévő tárhely ráadásul olcsóbb is, mint a BD lemez.
De te tudod, ha jó érzés kézbe venni az adathordozót, ahhoz lemez kell, nincs mese. A vinyót nem akkora élmény fogdosni! -
Watt25
veterán
válasz
liszi70 #10616 üzenetére
Csak.
Részletesebben: Nem csak átírom egy másik adathordozóra az anyagot, de próbálok plusz értéket is adni neki azzal, hogy próbálom megvágni, stb... Szóval, egyfajta terméket csinálok, még akkor is, ha magunknak szánt családi videókról van szó. És szeretném, ha ez a termék meg is testesülne.[ Szerkesztve ]
-
-
Watt25
veterán
válasz
taranis #10613 üzenetére
Hmm.. Erre nem is gondoltam. Gyorsan utána néztem, ezt találtam. Jól hangzik, kivéve a bekezdés utolsó mondata.
Szóval ez így lutri, vagy bejön, vagy nem... (Mondjuk még lejátszom sincs, tehát legalább tudom, hogy majd vásárláskor erre oda kell figyelni, de akkor előbb Blu-ray írót kell vennem, kiírni egy ilyen lemezt és addig járni vele a boltokat, amíg nem találok egy olyan lejátszót, amit lejátssza...)
-
Watt25
veterán
Nekem viszont nem konkrétan kamerával kapcsolatos kérdésem lenne, de talán ide tartozik.
Amióta megvan a HC-V500-am, minden felvételt 50p-ben csinálok, mert elvből is gyűlölöm az interlace-t.Egyelőre Blu-ray írót nem vettem a géphez, de az a tervem, hogy a kész, megvágott anyagokat majd arra írom ki. Azonban az csak most tűnt fel, hogy elvileg a Blu-ray szabány nem támogatja a FullHD 50p-t. A Wiki csak megemlíti, hogy van ilyen lejátszó, ami támogatja, de én azt vettem le, hogy nem ez az elterjedt és az Adobe Premiere sem engedi hogy ilyen formátumba exportáljam a videót, ha azt választom ki, hogy Blu-ray a cél média... Gyakorlati tapasztalata van ezzel kapcsolatban valakinek? Valóban nem evidens, hogy én majd 1080p50-ben fogom kiírni Blu-ray-re az anyagokat?
[ Szerkesztve ]
-
válasz
stingy2 #10608 üzenetére
""nagy" felbontású szenzor legyen benne (8-10 mp) mert fényképezőként is használnám."
Bizony, nagyon igaz, amit Watt25 kolléga mond a videókamerák fényképezőiről! Lényegtelen, hogy hány megapixelt írnak rá, a kamkorderek többsége olyan gagyi fotókat csinál, hogy a fal adja a másikat. Egy 20-30 ezres kompakt is kenterbe vágja őket képminőség terén. Egyben jók, a nagy zoom átfogásban, de annak a zoomnak a vége már szinte egyáltalán nem használható, a borzalmas minőség miatt. Több videókamerát is próbáltam, ez mindre igaz volt. Foltosodás, kromatikus aberráció, zaj, helytelen szín stb. jellemezte őket, egész egyszerűen nem fényképezésre való és kész. Mondjuk 200 ezer feletti kategóriát nem próbáltam, de azokról sem hiszem, hogy csodát művelnek ilyen téren. Persze biztos vannak olyanok, akiknek a képminőség-igényét kielégíti, de a szememben nem más kategória ez sem, mint a telefon-fényképezők. (Van egy ilyen perverzióm, hogy úgy gondolom, mindenre a céleszköz a legalkalmasabb, a kombinált megoldások mindig erős minőség-kompromisszummal járnak.
)
Úgyhogy szerintem próbáld ki feltétlenül a kiszemelt kamerád fotós-képességét is a vásárlás előtt, készíts tesztképeket, hogy megfelel-e neked az a minőség, nehogy későn érjen kellemetlen meglepetés.
-
Watt25
veterán
válasz
stingy2 #10608 üzenetére
Én csak annyit fűznék hozzá, hogy azért készülj fel, hogy ez nem helyettesít egy 10MP-es fényképezőgépet. Mert bár a specifikáció szerint valóban 10MP-es érzékelője van, a leírásában már konkrétabban le van írva, hogy állóképeknél is ebből csak 4-5MP-t használ (4:3 esetén, 16:9 esetén rosszabb a helyzet: 3-4MP-t).
A HDMI capture esetén az a kérdés, hogy a kamera HDMI kimenete HDCP-vel kódolt-e. Erre én is kíváncsi lennék, valaki írhatna arról tapasztalatot, hogy általában a kamerák így adják-e ki a képet? Esetleg kameránként változó?[ Szerkesztve ]
-
stingy2
senior tag
Sziasztok,
kameravásárlással kapcsolatban szeretnék tanácsot, véleményt kérni.
Olyan kamerára lenne szükségem, ami a következőket tudja: "nagy" felbontású szenzor legyen benne (8-10 mp) mert fényképezőként is használnám.
Zárt térben alacsony megvilágításnál(lakás) is elfogadható minőségű felvételt készítsen.Kültéri esti felvételi minőség nem fontos szempont.
Fontos viszont, hogy olcsó nagy teljesítményű utángyártott akku legyen hozzá,ill. tudjak venni hozzá nagylátószögű előtétlencsét (0,5x-0,7x körülit), valamint legyen hozzá távirányító.
Szóval amolyan jobb minőségű minden az egyben felvevőre lenne szükségem.
Némi keresgélés után én eddig egy megfelelő típust találtam: JVC GZ-GX1-et.
Amennyiben vki tudna hasonló árú és tudású alternatívát, azt szivesen meghallgatnám, mert a JVC nem áll túl közel hozzám (igaz nem is ismerem) eddig csak Panasonic-om volt. (viszont a jelenlegi nv gs330-at már kissé túlhaladta a technika)
némikeg off, de azért megkérdezem, hátha tud vki segíteni: a kamera képét hdmi-n át tudom vinni számítógépre ilyen capture kártyával: [link]
hogy online streamelni is tudjak vele? (akkor lenne teljes a minden az 1-ben funkció igazán)
Köszönöm a segítséget előre is.[ Szerkesztve ]
-
huppancs89
tag
-
AT.
tag
válasz
huppancs89 #10596 üzenetére
Ha megvan a számlád, én visszavinném a helyedben hogy téves vásárlás stb.. pénzt vissza.
Kamera vásárlásnál már ennyivel is előbbre vagy.
Eladni szerintem nem lesz egyszerű, nem sokat fogsz kapni érte.
Akkor inkább rendelnék hozzá vmi kínai olcsó nagylátós lencsét, amit patex pisztollyal fel tudsz ragasztani, és már vmennyire használható is lesz a kamera. -
AT.
tag
Ha fel tudsz venni vele 2,5órát, akkuról, akkor küld vissza a gopro-nak mert hibás a kamera
Na viccet félre téve, 2órát sem fogsz tudni rögzíteni vele.
Külső tápról pedig néha melegedni szokott mint a dög
Ha külső tápról megy, akkor nem tudod a házba beletenni, tehát nem lesz sem vízálló, sem porálló stb...
Vmi konzol is kell hozzá, ez se maradjon ki a matekból! -
JanR
addikt
válasz
Watt25 #10600 üzenetére
Akkor baromságot mondtam
Az a lényeg, hogy 5-6 órányi videót fel tudjak venni és nem kell úber minőségnek lennie. A GoPro oldalán néztem, hogy a Hero2-s 720p-ben egy 32gb-s microSD kártyára képes felvenni 8 órányi anyagot (igaz, hogy aksiról 2,5 órát megy el), de szerintem bedugni be lehet egy konektorba, ha egyáltalán úgy működik.
Ez a kamera csinál 1 képet percenként ez milyen megoldás? Erről még nem hallottam, érdekes lehet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Wise (ex-TransferWise)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Suzuki topik
- R.I.P. Aláírások
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asszociációs játék. :)
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...