Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Házimozi haladó szinten
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Titán TUF módra: teszten az NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti!
- OLED TV topic
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Vélemény: de miért kellene eladni az Intelt?
Új hozzászólás Aktív témák
-
narumon
őstag
válasz
silboy #11194 üzenetére
Konkrétan ezt nem, ez direkt H264 tömörítő. Mpeg2-ből a CCE volt a létező legjobb tömörítő, valahogy biztos annak is be lehet adagolni a DV anyagot, de már nagyon rég foglalkoztam ilyen "kihalt" szabványokkal
Esetleg megfontolnám a helyedben egy mp4 lejátszásra alkalmas eszköz beszerzését (kb bármi), használt piacon pár ezer forintból olyan űrtechnológiát kapni, hogy csak pislogsz. Előbb-utóbb meg úgyis cserélned kellene. (Vagy megmarad a DVD lejátszód és nézel használtan egy WDTV, Asus Oplay vagy ilyesmi lejátszót - ezek szinte bármit lejátszanak, és múltkor is láttam valamelyik használt oldalon 5-6e forint körül, de dvd lejátszóból is kapsz ennyiért olyat ami viszi az mp4-et - egyszerűen ezeknek az eszközöknek már semmi értékük)
[ Szerkesztve ]
-
silboy
aktív tag
válasz
Ottó58 #11192 üzenetére
Az első az olyan,hogy az előző jelenet teljesen elsötétedik az áttünés feléig,majd innen fokozatosan kivilágosodik az utánna következő jelenet.Ha ezt a végére teszem egy jelenetnek,akkor túl sok lesz a fekete rész a végén.A második a nyerő,mert ott az áttünés elején már kezd kivilágosodni a következő jelenet,és mivel előtte nincs semmi,itt nincs fekete rész.Köszi.
-
Ottó58
senior tag
válasz
silboy #11191 üzenetére
Az első a kivilágosítás, vagy elsötétedés, a második az áttűnés, attól függ hogyan alkalmazod. Ha klip végére teszed a másodikat elsötétedik a kép, és ha feliratot teszel a végére és nem a képre szeretnéd, akkor be kell illeszteni egy fekete képet, széthúzásával növelhető az idő.
Az elsőnél próbáltad kisebbre húzni? Rövidebb idő=kisebb ideig fekete. -
Ottó58
senior tag
válasz
silboy #11188 üzenetére
Most is ezt (14HD-t) használom, hogy érted a kép fel- és lekeverést.
A narancs színű átmenet a képkocka elé téve "felkevei, mögé téve "lekeveri" a képet, ha így értetted.
Széthúzása pedig az átmenet idejét módosítja.
Vagy még az előtte lévő is hasonlóan működik.[ Szerkesztve ]
-
silboy
aktív tag
Pinnacle Studio videoszerkesztő progit használ valaki?Én a 14-el próbálkozok,de nem találok rajta kép fel-,és lekeverést,csak átmeneteket.Tud valakí segíteni?
-
narumon
őstag
válasz
sinick #11186 üzenetére
Cameronnak? Mármint Steve Jackson-ra gondolsz nem? Legalábbis a Hobbit forgott ennek a duplájával 48fps-el, de végül a vetítéseken az is csúnyán elhasalt mindenki a 24fps-t ítélte jobbnak. (Ezért is játszotta végül azt a mozik 95%-a) De amúgy igazad van, költői túlzás volt, mert a természetfilmesek, tv-sek általában nem 24-re dolgoznak - mondjuk utóbbik nem "profik" abban az értelemben ahogy én gondoltam.
-
narumon
őstag
válasz
Krisz79 #11172 üzenetére
Pl indgyenes handbrake program, ami az ingyene x264 codecet használja (messze a legjobb a piacon). Pofonegyszerű a kezelése, betöltöd a fájl, beállítod, hogy milyen felbontás legyen (vagy hagyod azon ami az eredeti), és nyugodtan hagyhatod első körben a minőséget 20-ason a csúszkán. Aztán start. Géptől és fájlmérettől függően szüttyög vele majd a kész anyagot megnézheted. Ha nem tetszik a minőség akkor lejebb húzhatod a csúszkát 19-17 stb. Annál nagyobb lesz a fájl, felfele meg annál kisebb és romlik a minőség. A legtöbbször 20 teljesen jó. Mivel modern H264 codec így sokkal effektívebb mint az amúgy alig tömörített DV vagy a H264-hez képest kőkorszaki MPEG2.
-
hollozoli
tag
válasz
Ottó58 #11176 üzenetére
Hát a Sony-t még nem próbáltam ki éjjel, várom a jó időt, amikor majd el lehet menni a Duna-partra sétálni.
Amit a két kamerám akksijáról írtam, nem rosszindulatból írtam, a Sony tényleg kevesebb ideig bírja,
dehát, ha veszek hozzá egy 3300 mAh értékű NP-FV100 utángyártottat, akkor ebben sem lesz rosszabb.És amiben a Sony jobb: a Samsung HMX-Q10-nek optikai kézremegés-stabilizátora volt (O.I.S.), míg a Sony-mnak csak digitális, mégis a Sony képe remeg kevésbé.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Nagya21 #11178 üzenetére
Ja, akinek több akksija van érdemes külön töltőt beszerezni.
Általában a Sony HX1-es fényképező töltőjét használom, kamerán még sosem töltöttem, kivéve az USB-t, mert rajtafelejtettem a gépen.
A másik töltőm egy 220/12V szivargyútóról (állandó áram alatt, bezárt autónál is töltődik) is működtethető, ami mindíg az autóban van (10 éve), sosem ért még meglepetés lemerült akku miatt.(#11177) sinick: csak saccoltam az akkuidőt, de érdemesebb beszerezni nagyobb utángyártottat, bármelyik két évig is használható, volt ami 3évet is kibírt.
"Class4, kb 8 GB/óra"-ezt hogy érted?
Én így:[ Szerkesztve ]
-
-
Ottó58
senior tag
válasz
sinick #11174 üzenetére
Néztem a Sony CX220 honlapját és látom FV30-as akkut adnak hozzá. Nekem a CX250-hez FV50-es volt az eredeti, ez több mint 2és fél órát bírt, most majd 2 évesen! is 2óránál is több felvételi idővel bír, még zoomolásokkal is. FV30-nak is legalább másfél órát, vagy többet kellene teljesíteni.
A mem. kártyáról annyit, hogy legalább 4-es osztályt javasolnak, nekem is van CL4, és simán rögzítek 50p-s videót.
Van egy RÉGI SD kártyám, még a CL? sincsen feltüntetve, kipróbálásképpen 50p-s videót rögzítettem rá!
Ennyit a kártyákról.
Még annyit, hogy az akku nálam több idejű legyen, mint amit a kártya tud.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz
hollozoli #11162 üzenetére
"Az akksija viszont a korábbi Samsung HMX-Q10 kamerám felvételi időtartamának jó ha a felét bírja ki."
Köszi az infót. A 220-as kamerához adott akksija kb. mennyi ideig bírja?
+1 Memóriakártya jár hozzá? Ha nem, akkor mekkora és milyen memóriakártyát javasoltok bele? 16GB? 32GB? Class 10-es?
[ Szerkesztve ]
-
-
Ottó58
senior tag
válasz
hollozoli #11162 üzenetére
Csak bele ne essen abba, mint mások, hogy némely Pana kamerához horibilis összegért lehet pótakkut venni.
(#11160)sinick: Nekem Sony CX250 van, az eredeti akku már majdnem 2éves! 2 órán túli konkrét felvételi idővel rendelkezik.
7 ezer környékén vettem nagyobbat, az 4 óránál is többre képes![ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
válasz
sinick #11160 üzenetére
Üdv,
Megnéztem a JVC-t az árukeresőn, és olyan 65 ezer forint körül van, ennyiért már kapsz Panasonic HC-V210-et.
Ami már 1080/50p full HD progressive kamera. Valaki a fórumon akart is ilyet venni, hogy aztán lett-e belőle valami, azt nem tudom.
A hivatalos termékleírása szerint POWER O.I.S. optikai képstabilizátor-a van és 150 perces hosszú időtartamú felvétel-t tud az akkumulátora.
A Sony HDR-CX220E-vel még nem csináltam éjszakai felvételt, majd valamikor tavasszal tervezem. Az akksija viszont a korábbi Samsung HMX-Q10 kamerám felvételi időtartamának jó ha a felét bírja ki.
Én a helyedben a Panasonic-ot venném meg!
Sok sikert!
-
taranis
addikt
válasz
sinick #11160 üzenetére
Használt nem érdekli? Én még mindig árulom a Canon HF10-emet, nem mai modell, de nem is ez a kategória volt, amikor megjelent. Nagyobb a szenzor benne (és kisebb a zoom), azaz nagyobbak a pixelek, így aztán jobban begyűjti a fényt, a színek is jobbak. Persze nem csak ettől függ a rossz fényviszony melletti teljesítmény, de ez az egyik tényező, végső soron teszteket érdemes nézegetni. Ha érdekli, írjon, van eredeti pótakksi, táska, minden, megállapodunk
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Egyik ismerősömnek segítek videókamerát keresni. Alkalmi használatra kellene családi események (ünnepek, kertiparti, stb.) illetve gyerkőcök bel- (tornacsarnok, tornaterem) és kültéri (focipálya) sporteseményeinek megörökítéséhez. A keret max. 60 ezer.
Két kiszemelt példány van:
Az egyik egy Sony HDR-CX220E (ebben a topikban az ajánlottak között van és pár topiktársnak van is ilyen kamerája), a másik egy JVC GZ-E305.
Elsősorban az érdekelne (érdekelné), hogy ezek a kamerák milyen fényviszonyok mellett kezdenek el zajos felvételt készíteni. A régi kb. 10 éves kamerája már világos beltérben is zajosodik.
Fontos még az akkuidő, pótakku (eredeti vagy utánygyártott) vásárlási lehetőségek, töltési lehetőség, és filmanyag átjátszási lehetőség zökkenőmentes kezelése PC-re vagy közvetlen TV-re (Samsung LED).
Vélemény?
Más alternatíva?Köszi: sinick
-
tsyl
aktív tag
válasz
belovary #11155 üzenetére
Részemről nem tudok segíteni neked, csak talán ezzel a linkel Itt a "tűzhöz" közelebb álló kollégák vannak. Hátha jobban benne vannak ebbe a témába.
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
Tegnap írtam, de nem igazán jött még válasz. Nem türelmetlenkedem, csak szeretném tudni,
hogy jó helyre tettem fel a kérdést, vagy esetleg máshol próbálkozzam?Köszi!
-
belovary
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket és véleményeteket szeretném kérni!
Szeretnék vásárolni egy kamerát, amolyan "mindenféle" használatra.
Igaz, egyenlőre még hobbi szinten (szerintem marad is) készítek felvételeket, vágom,szerkesztem, ilyesmi.
Bátyám operatőr, de meguntam, hogy ha valamit szeretnék vele megcsináltatni minimum egy fél év...Szóval egy olyan gépezet kéne, amely használható sima házi videózáshoz is, de nem ijed meg ha egy kis snowboardozás közben használnám. A vízállóság is jól jönne, éppen babaúszásra jár a kisbabánk, de nem csak ezért...
Néztem a Panasonic WA30-at és a Sony HDR GW66E masinákat, de nagyon tesztet nem találok róluk.
Igaz, extrémebb környezetben jobban el tudom képzelni a Drift-et, meg a GoPro-t, de ezekkel mondjuk egy nyaraláson már nem érezném annyira jól magam...Várom hozzászólásotokat!
-
tsyl
aktív tag
válasz
Krisz79 #11149 üzenetére
Úgy 120 körül van felvett kazim, de nekem csak azért kellene, mert fejcserés lett a JVC kamerám és soha nem tudni mikor kell hirtelen...
Én amúgy a számomra nagyon fontos kazettákat még anno átkódoltam mpg2-re és kiírtam dvd-re (1 dvd=90 perc) és párhuzamosan így tárolom egy külső HDD-n is.Biztos ami a biztos alapon.Lagunadci: Igen, sajnos így van.
[ Szerkesztve ]
-
-
tsyl
aktív tag
válasz
Ottó58 #11146 üzenetére
Én is közel 200 ezerért vettem anno (hitelre) a Sony D8-as kamerám (DCR-TRV355E) és valóban már nevetséges összeget lehetne a piacon elkérni érte. De működik még most is és arra nagyon jó, hogy néha-néha ha megkeresnek egy szekrény alján megtalált HI8 vagy D8 kazival, akkor betudjam olvasni a gépre. Szerettem ezt a kamerát régen is, mert ebbe még van "av in" és nagyon szépen lehetett vele külső forrásból digitalizálni.
-
Ottó58
senior tag
válasz
Watt25 #11145 üzenetére
Ja, ezzel már számos esetben találkoztam. Ezért nem válik meg tőle, mert azt nézi, milyen drága volt akkor.
Sajnos az enyéimet, (mert volt több) is még féláron sem tudtam eladni, pedig még néhányra gari is volt.
De azért még néhány (pl. Sony HC-62, Pana némely változatai) még viszonylag jó videót készítenek. -
ha csak a szalag legeleje kockás, akkor nem piszkálnám a technikát, az szinte természetes dolog. pont ezért nem szokás éles anyagot venni a kazetta első negyed-fél percére.
-
Watt25
veterán
válasz
Krisz79 #11140 üzenetére
Aha... Az egy dolog. Nem az számít, hogy mennyiért rakják fel, hanem hogy mennyiért veszik meg. Eladni nem lehet, de legalább is nem ilyen áron. Pár ezerért talán.
Tessék.16 napjafent van 1Ft-os akción, minimálár nélkül és nem jött rá licit. (Elnéztem, nem tudni mióta van fent, de nem hiszem, hogy ez számít.)[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz
Krisz79 #11137 üzenetére
Tisztítókazetta hiányában óvatosan valami puha (monitortisztító?) valamivel, tiszta (96%) alkohollal, finoman megforgatva a fejet.
A minőség nem csak a MP nagyságától függ.
Láttam már 10MP-es telefonos képet, nem közelíti meg minőségre a 12 éves 2MP-t készítő Kodak gépem képeit!!!
Vannak még a Sony 1Mp-es mini DV-s gépei, talán még érnek valamit.[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
válasz
Ottó58 #11132 üzenetére
Jó Reggelt!
Köszönöm mindkettőtöknek!
A lényeg,hogy a szalagról a legjobb minőséget tudjam feltenni gépre. (1h 1szalag,ne kelljen mellette ülnöm.)
Nyilván ha fent lesz,szeretném majd vágni a felvételt. De az is 1 másik téma lesz.
Aztán a HDD-n tervezem fent hagyni a felvételeket.
-A másik kérdésem,hogy mitől lehetséges mikor elinditom a mini dv-n a felvételt, apro kockákból tevődik össze a kép?Ui: Movi Maker-el már dolgoztam.
Krisz.[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
válasz
Lagunadci #11126 üzenetére
Sajnos nem sikerült a videómegosztó programmal sem. Csak ip cameraként tudok címet beírni, de nem történik semmi...
A kamerán a wi-fit bekapcsolva pedig kötelező választás van: távirányítás okos telefonnal, Élőkép (ustream nem kerülhető ki), otthoni megfigyelés (de ehhez is okos telót kér).
Telefonnal működik minden...csak eléggé lassú... sokkal egyszerűbb lett volna megtartani a régi jól bevállt gyakorlatot (pld.: Nv-Gs500) amelyiken volt egy olyan opció, hogy webkamera mód. Ezt a HD kamerát ha usb-vel csatolom a pc-hez akkor csak átmásolási funkciót engedélyez (vagy kikapcsolt állapotban tölti az akkut)
[ Szerkesztve ]
-
Ottó58
senior tag
válasz
pibácsi #11131 üzenetére
A Movie M-ben lehet olyat, hogy "részletek felvéte", ilyesmi. Nem kell egyszerre felmásolni az egész kazettát.
De amúgy is többfelé lehet vágni.
Ha teljes kazettát másoltam, hagytam, hadd menjen, közben tettem a dolgom, mert valós idejű a dolog.
Azért ezt ajánlottam, mert alapból ott van, és ő nem akar hű de nagy dolgokat művelni, de ajánlhattam volna a Sony Vegast, Pinnacle változatait is, ami neki szerintem teljesen fölösleges.
Ezután Nero Vision 2 stb. ilyen egyszerű progival DVD-t lehet készíteni, akár menüt, feliratot lehet rátenni. -
pibácsi
senior tag
válasz
Krisz79 #11125 üzenetére
Szia Krisz79!
Ottónak igaza van, használható a Movie Maker is, de a kimentést DV-1-fájlba teszi, ami a továbbdolgozás miatt nem a legjobb. Ezen belül egy egyszerű, de jó szerkesztést is meg lehet oldani. Ahhoz, hogy a szerkesztettből DVD-t készítsünk a „Filmfájl mentés”-nél DV-AVI(PAL) funkciót kell választani. Ez DV-1 fájlba ment és megtartja a váltottsorosságot. Vagy válasszuk a legjobb wmv 2.1Mbit/s-os változatot, amit csak PC-n nézhetünk meg, de itt már összehozza a két félképet, ami nem szerencsés, mivel remegni fog és ebből egyébként sem lehet DVD-t készíteni, ha ezt akarod később.
Egy másik Capture megoldás az AmCap 9.21 (Demo version). Ez egy egyszerű Capture lehetőség. DV-tip2-be ment megtartva a váltottsorosságot, mivel a miniDV kamerák általában váltottsorosba vesznek fel (Lower Field First). (Már a mostaniak között sok van ami progresszívet csinál). Művelet közben látod, hogy hol tartassz, mert egyébként símán videó nézőnek is lehet alkalmazni. Be kell jelölni a hang felvételét is mivel egyébként azt lehagyja. Lehetőség még – ha van a gépeden Nero – a Nero Vision Express, videó merevlemezre rögzítése. Itt is DV-2-t kell beállítni, vagy MooGear DV Capture, Magix. Nézheted a videót közben, hogy hol tartassz. Ezekkel a progikkal a kamerát is tudod vezérelni. Ezeken kívűl van még elég sok capture lehetőség pl. WinDV, Debut, Stoik, DVApp, DVIO, EZV Capture, Magic Video Capture, DV Capture (DV-1-be veszi), Super Video Capture, Video Capture Master, stb. Ezek közül van sok, ami szabad. Na és a nagyok természetesen: Adobe, Vegas, Pinnacle, Corel, Ulead.
Természetesen mindet FireWire (IEEE1394) kábellal kell csatolni. A vágást, szerkesztést többnyire másik progival kell megoldani.Ü. Pibácsi
-
Ottó58
senior tag
válasz
Krisz79 #11129 üzenetére
A második felére: több vágott, szerkesztett anyagom is van visszamásolva kazettára, nem láttam a 8-9! éves szalagon hibát, digitális jelek vannak rajta, nem FM rendszerű.
De viszont már DVD-re kiírt anyagot volt mikor a szalagról kellett újra DVD-re írni.
A HDD-n is már veszett el anyag. -
Lagunadci
csendes tag
Végülis nem ezt vesszük meg, de tudod, hogy próbáld ki?
Ne ustreamen csináld, hanem simán routeren át.
Csatlakoztasd be a kamerát a routerre ez nem egy nagy történet, majd a gépedre telepíts egy videómegosztó szoftvert, ami IP címről is tud jelet fogadni pl. ezt:
http://www.splitcamera.com/downloading.htm
Majd bemenetnek beállítod a kamera Ip címét és elvileg így mennie kell. -
Krisz79
őstag
Összeraktam 1 asztali gépet a régi hardvereimből.:
Lap:Asus A8N-VM CSM Rev 1.10G
Ezen a lapon alapból van FireWire. (Win fent,driverek kellenek még meg 1 jó progi a munkához!)
Még meg nem veszik a gépet,addig megpróbálom átmásolgatni.
Akkor milyen progival dolgozzak?[ Szerkesztve ]
-
maxika2004
őstag
válasz
qnadam #11121 üzenetére
Nem, csak elinditod és veszi a kamera fireware portjáról a jelet..
független hogy kamerakép, vagy a szalagról megy !32 kb azért többet nemtud.....
azért annyival nem rosszabb, ha egy normális dvd felvevővel átveszed analógban.
Dehát persze, felesleges minőségrondítás.... de ha nincs más a semminél jobb...
Jobb mint az eggyeseknél, a megvett full hd kamera felvételét dvd-n tárolni[ Szerkesztve ]
-
válasz
maxika2004 #11120 üzenetére
jó hogy nem webkamerával örökítjük meg a tévén látottakat
a dvio tud snittenként új fájlt kezdeni? nem volt még vele dolgom.
-
maxika2004
őstag
válasz
qnadam #11114 üzenetére
A legegyszerübb:
a DVIO nevü 32 kb- os programocska !
http://www.videohelp.com/toolsimages/dvio_45.jpg
én mindig ezt használtam minidv-ről másoláshoz !
1 gombnyomás és másol...[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
válasz
Watt25 #11113 üzenetére
Igazat adok!
Én is még WIndows 2000 alatt Adobe premiere 6.5-el kezdtem szerkeszteni anno.
Most visszanéztem egy 2003-as kis lüke családi videómat és én akkor vártam már a "nagycsodát" a megvásárolt 2Ghz-es procitól
Valóban! Nekem is valami 900Mhz-es Celeron-os gépem volt előtte ( a manó sem emlékszik már rá) és nem a digizéssel volt gondom, hanem a szerkesztéssel főleg...[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
Az alálicitálásban szeretnék nyerni.
Volt olyan ismerősöm, akinek még a 2000-es évek előtt már volt DV kamerája. Márpedig akkor még nem volt szó GHz-es procikról és működött nála a dolog.
Szóval, ha jól emlékszem, 300-400MHz-es gépen már működhet a dolog.
Mellesleg az is gond lehet, hogy sokszor már PCMCIA sincs a mai notikon...
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz
Krisz79 #11110 üzenetére
Márpedig Firewire nélkül nem fog menni...
Vaterán 500-ért kapsz FW kártyát, tedd bele a szomszéd gépébe, amíg átmásolod.Szerk.: régi gép esetén problémás lehet a sebesség, bár kérdés, mit értesz régi gép alatt. Csak adatmásolásról van szó, nagy proci teljesítmény nem kell hozzá, de azért csak le kell menteni a 25MBit/s-os adatfolyamot.
Volt egy programom, ami nem igényelt erős gépet (mint mondjuk egy Premiere), sallang nélkül csak a capture-t tudta, de most nem jut eszembe a neve.De keress DV capture-re, biztos találsz valamit.
[ Szerkesztve ]
-
Krisz79
őstag
Samsung VP-D20 kamerához kérnék segitséget.
Hogyan tudnám leszedni a szalagról a filmeket?
Eddig még megvolt az asztali gépem,meg tudtam oldani Firewire csatlakozóval
Ez a notimon (Lenovo G500.) nincs.-Samsung VP-D20 digitális kamera
Mini-DV formátum
2.5-os színes LCD képernyő Easy-Q,
10x optikai,
800x digitális zoom,
1/6-os 800K pixeles precízíós CCD EZ Dial Navigator,
Slow Shutter éjszakai felvétel Night/Power Night Capture éjszakai felvétel (0 lux)
Beépített lámpa,
Digitális képstabilizátor,
Playback zoom Fotó mód,
Színes OSD
Digitális sztereó audió rendszer (PCM),
Kulső mikrofon, IEEE1394
[link]#11111) Watt25
Milyen progi tudná ezt hangal,képpel lemásolni?
Kiárultam az asztalim, de a Firewire kártya megmaradt.
Öreg gépem van itthon,remélem az alaplapba be tudom tenni.[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
válasz
qnadam #11108 üzenetére
Se a tűzfal se a router nem akadályozza a közvetítést.
Valami más gubanc van. Xp alól néztem laptoppal és a kamera kijelzőjén ha rákattintok az email küldésre, akkor el is küldi a felvett videót, persze se kép se hang... de nem soká megnézem win7 alól is asztali gépről.
-
tsyl
aktív tag
válasz
Lagunadci #11104 üzenetére
Szia!
Ma reggel rászántam magam és nekiültem tesztelni a V720-as wi-fi lehetőségeit közvetítésileg.
Közel 3 óra próbálgatás után feladtam. Nem tudtam a használati utasításban leírtak alapján műsort közvetíteni.
A net sebességem:
Nem egy hiper-szuper, de szerintem elégnek kéne hozzá lennie.1. kimásoltam a V-720-as wi-fire és élő műsorközvetítésére vonatkozó leírást a felhasználói könyvéből.(pdf)
itt lesz a linkHa elolvasod, akkor már látni fogod nem is olyan egyszerű a Panasonic által elképzelt módszer.
Ugye beállítottam minden ip-t, címet, jelszót...stb, hogy az ustream.tv oldalhoz csatlakozni tudjak, valamint beregisztráltam a Lumix-clubba is ahogy az le van írva a kamera könyvébe.(nem is volt olyan egyszerű).
Ezek után minden ok volt, felcsatlakozott a kamera, de a közvetítés elindítása már nem jött össze...csak pörgött a videójelet megjelenítő ikon a végtelenségig.
pár kép róla:Lehet, hogy tényleg a sebességem lenne lassú?
A könyv szerint a következő vonal minőségek választhatóak manuálisan:
Magas = 1280x720 5-15 fps
Közepes = 640x360 5-20 fps
Alacsony= 320x176 5-25 fps
valamint automata beállítás. Meggyőződésem, hogy ha sikerült is volna a kapcsolódás nagyon darabos lett volna a képtovábbítás is.
No, de hátha valaki majd ügyesebb lesz tőlem egyszer és sikerül neki ez a tortúra.
Mindenesetre ennyit tudtam segíteni a kérdésedre. -
Lagunadci
csendes tag
válasz
maxika2004 #11103 üzenetére
Köszi a gyors választ kicsit olcsóbbat gondoltunk.
Esetleg ez is tudhatja?
http://www.panasonic.com/hu/consumer/fenykepezogepek-es-videokamerak/videokamerak/hc-v720.htmlElméletileg a WIFI része ugyanaz, mint annak, amit ajánlottál.
És a működési részét jól gondolom? WIFI-n csatlakozás a routerhez, ahova adom a jelet, majd egy IP-s kameramegosztóval cím alapján a gépen leveszem a gépre a jelet, amit aztán a megosztón keresztül tudok küldeni pl. Skype-on?
-
Lagunadci
csendes tag
Sziasztok.
Tudtok valami megoldást? szeretnék kamerát venni, de olyan kellene, amit tudok webkameraként is használni. Sajnos a mai kamerák között újakban nem találtam sehol ilyet.
Viszont az elképzelésem szerint WIFIn kersztül lehet, hogy megoldható.
A kamerával kapcsolódok a Routerhez, ahonnan egy kameramegosztó segítségével az IP-ről le tudom venni a jelet, amit aztán már beállíthatok.Csinált már valaki ilyesmit?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Drift HD Ghost jobb mint a GOPro3 Silver?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Filmvilág
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Vallás
- Házimozi haladó szinten
- Okos Otthon / Smart Home
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...