Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- OLED monitor topic
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Milyen házat vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
Sziasztok! FullHD kamera vásárlás elött állok és egy kis segítséget kérnék tőletek.
Milyen gyártó(k) tipusai között lenne érdemes keresgetnem szervízellátottság, garancia(évek), meghibásodás figyelembe vételével? Álltalános otthoni, családi vidóra és néha kisebb kirándulásokra, rendezvényekre.
Kinéztem két kamerát. CANON HFR406-osat (CMOS) illetve a PANASONIC HCV-510 (MOS).
1, Nem tudom a CMOS vagy a MOS érzékelő a jobb e?
2, Szükségem van segédfényre vagy a 0,4-1lux szükséges megvilágításnál is szép videót kapok lámpafénynél?
3, Fontos vagy csak jó ha van érintőképernyő a készüléken?
4, a 3" 230000 pixelCanon) elegendő vagy kell a 460800 pixel(Pana)Ár/érték tekintetében mi most a bestbuy?!
Köszönöm a válaszokat.[ Szerkesztve ]
-
rybak111
csendes tag
Nekem ilyen van már vagy 3 éve:
http://smartykamera.hu/keszulek/autos-kamera/smarty-bx1500hd-gps-kamera/
Elég drága, de szerintem megéri. Egy kisebb balesetnél bizonyítékként is szolgált a rendőrségen. Nélküle nem tudtam volna bizonyítani az igazamat. A kár több 100 ezer volt, tehát már "visszajött" az ára. -
tsyl
aktív tag
Nekem jelenleg egy Vateráról vásárolt ún.fedélzeti kamera van az autóba.
Ezeket tudja és így hirdetik és ezért is futottam bele...
- 120 fokos szuper széles látószögű objektív
- 270 fokban elforgatható 2,5 "TFT LCD képernyő
- Beépített 6 kapcsolható infravörös IR LED, amely automatikusan bekapcsol, amikor a fény nem elegendő
- Lítium akkumulátor
- "Loop" felvételi funkció (az új felvétel folyamatosan törli a régit) felvételi idő beállítása (2/5/15 perc)
- Kapcsolható a video / kamera / böngésző funkció
- Alacsony fényviszony LOW LUX funkció
- Gépkocsi indítás kapcsolhatja be a felvételt
- Automatikusan kikapcsola gépkocsi leállása után
- Felbontás: 1280 x 960/720 x 480/640 x 480 pixel
- SD-kártya bővítési lehetőség, akár 32 GB-ig
- Beépített nagy érzékenységű mikrofon
- Akkumulátor: BL-4C, 3,7 V, 550 mAh
Ezért vettem meg anno. Nos Bár Hd felbontásról szól a fáma az 1280x960-as(avi) felbontás csak szikrázó napsütésben (ami nem szemből van persze) élvezhető.
Az akkuja egyszerű standard Nokia akkumulátor, de a szivargyújtóról lehúzva még 20 percig sem bírja.
A nyáron nagy melegben többször ki is fagyott a kamera...szóval ezt az olcsóbbik kategóriát én nem javasolnám ha fontos a minőség.
Normál digitális kameránál ott a technikai kérdés, hogy hogyan fogatod fel és akár zavaró is lehet a nagysága miatt és a rázkódások biztosan nem tesznek jót az optikának. -
Süni.
csendes tag
Hello!
Segítségeteket szeretném kérni a következővel kapcsolatban. Mindenképp szükségem lenne egy menetrögzítő kamerára, ami autóban használatos. Arra gondoltam, hogy lehet jobban járnék egy normál kamerával, vagy egy akció kamerával, mert így több dologra is tudnám használni, csak azt nem tudom, hogy ezek a készülékek tudnak-e felvenni úgy, hogy mikor megtelik a memórikártya elkezdi felülírni a legrégebben tárolt adatokat azaz amolyan biztonsági kamera funkcióval rendelkeznek-e, ill mondjuk egy digitális kamera mennyire bírja az autó keltette rezgéseket.
Válaszotokat előre is köszönöm
-
Ágógreen
senior tag
Canon Legria mini-ről mi a véleményetek ?
van valakinek birtokában ez a pici kamera ?
Az új Canon Legria mini X eléggé felkeltette az érdeklődésem a jó minőségű mikrofonja miatt.
tetszik, h befér a zsebembe és mégis állítható a kijelző szöge. -
-
SPeti1984
senior tag
Ezek közül melyiket ajánlanátok Panasonic HC-V720-as kamerához? legjobb minőségben vennék fel ezért is kérdezem hogy mindegyik tudja-e azt a sebességet illetve kompatibilis-e a kamerával.
Transcend SDXC kartya 64GB Class 10 - 11050ft
Kingston SDXC kartya 64GB Class 10 - 13030ft
ADATA Premier micro SDXC kartya 64GB UHS-I Class 10 + SD adapter -- 13420ft -
nglc
csendes tag
Sziasztok,
Kamera vásárlás elött állok, a megfelelő model kiválasztásában kérném a segítségeteket.
Felhasználás köre vegyes, kirándulás-beltéri adott esetben gyengébb fényviszonyok-sportesemény.Kicsit nézegetve a kínálatot és olvasgatva a fórumot az alábbi tipusokra szűkítettem le:
Canon Legria HF M56
Panasonic HC-V520
Panasonic HC-V720Ezek közül szerintetek melyik lenne a legjobb választás egy átlag felhasználónak?Esetleg pro-kontra hogy miért.
Illetve érdekelne, hogy a V520-V720 közötti kb. 25K árkülönbség a képminőségben is jelentkezik-e vagy csak a szolgáltatásokban nyújt többet a V720?Ha ebben az ársávban /100K körül/ tudtok más alternatívát ajánlani azt is megköszönném.
Üdv.
nglc -
hollozoli
tag
válasz
rybak111 #10979 üzenetére
Szia!
(Mondjuk más a te pénztárcád mérete, mint az enyém.)
Nekem Sony van, ami tud rögzíteni MP4-ben, de akkor csak HD lesz a felvétel (720p) vagy AVCHD-ban (.mts) és akkor full HD (1080p) lesz a felvétel.
Nem ismerem a Canon-t, de valószínűleg ugyanígy tud rögzíteni.
üdv:
hollozoli
[ Szerkesztve ]
-
rybak111
csendes tag
Sziasztok!
Próbáltam máshol is segítséget kérni, de nem kaptam.
A Panasonic HC-V720 és a Canon Legria HF M56 között ingadozom. Mi a különbség a felvételi módban? Mit jelent az, hogy a Canon párhuzamos rögzít AVCHD és MP4 formátumban? Ezt a Pana nem tudja?
Megéri várni a Canon R56-ra? Vagy van valami jó tippetek ebben a kategóriában?
Köszi[ Szerkesztve ]
-
válasz
pali2013 #10975 üzenetére
miért ne csinálna tűrhető felvételt?
bár ha 25 éves a gép, akkor az valószínűleg video8, ott azért a rögzítési formátum a szűk keresztmetszet, annál ma már egy közepes telefon jobb képet készít. persze az optika a kamerában jobb, de az érzékelők nagyon sokat fejlődek...
mindenesetre a telefon, amit odaadtál, valószínűleg jóval többet ér -
pali2013
csendes tag
Köszönöm szépen a válaszokat.Odaadtam a telefonomat neki.Ezt találtam legjobb megoldásnak.
Még egyszer köszönöm a válaszokat..azért érdekes.hogy ha előveszem a sony kamerát ami kb 25 éves .Feltöltöm az aksiját.és megy rendesen.
És elég tűrhető felvételt csinál.[ Szerkesztve ]
-
hollozoli
tag
Sziasztok!
Végül megvettem a Sony HDR-CX220-as full HD progressive videokamerát.
Pár kérdésem lenne vele kapcsolatban:
1. Nincs rajta OIS (csak valami digitális kézremegés korrigáló cucc), mégis kevésbé remeg a képe, mint a volt Samsung HMX-Q10-emen, amin volt OIS. Ez hogy lehet?
2. Akárhogy állítom 1080/50p-be, AVCHD-ra a felvételt, a képet 16:9-es formátumúra, a felvett video nem 1920x1080 lesz, hanem 1440x1080. Ez miért van így?
3. Ha MP4-re állítom a felvételt, automatikusan HD-ra vált, azaz 720p-re. Ez miért van így?
Egyébként gyönyörű felvételeket készít, mindenkinek csak ajánlani tudom.
Ja igen, és köszönet a tanácsokért!üdv:
hollozoli
-
Ottó58
senior tag
Pontosabban: Hi8=analóg, Digital8 és miniDV, ez így jött sorba.
-
válasz
Vyndree #10968 üzenetére
ennél a philipsnél szerintem a kazettás sony is jobb
bár nem tudjuk, milyen kazetta, analóg video8-cal csak nem kéne szegény srácot szívatni, de egy minidv/d8 egy hétig játszani pont jó. tényleges értékük amúgy sem sok van már ezeknek, hacsak nem a profibb eszközökről beszélünk, de azok újonnan nem is 200ba kerültek.[ Szerkesztve ]
-
Vyndree
őstag
válasz
pali2013 #10966 üzenetére
Mindenképp memóriakártyás kamerát vegyél neki, mert gondolom youtube-ra megy az anyag, nem kell szenvedni konvertálással, letöltéssel. Közvetlen feltölti és ott meg is tudja szerkeszteni.
Legyen márkája, tudja legalább a 720p-t, nagyon gagyit ne vegyél. Itt egy Philips (ez ráadásul fullHD), bár ennek nincs szervize Mo-n, ha elromlik kuka, akárcsak a többi használt gari nélkülinek.
Ebben a kategóriában, ehhez hasonlót keress, szép a képe, egyszerű kezelni, könnyen leszedhető az anyag és olcsó, általában 15k vagy kicsivel alatta van.
Esetleg okostelefon? Olcsó és ha megunja másra is jó. -
pali2013
csendes tag
Sziasztok..
Segítséget szeretnék kérni.Keresztfiam videókat szeretne készíteni/játék végigjátszás.külömböző kütyük tesztelései.stb../Nem komolyan.csak ez a legújabb hóbortja.Max egy hétig fog tartani.Van egy sony kazettás videókamerám/anno 200 volt az ára/.ezt nem szeretném oda adni neki.Kellene valami nagyon olcsó kamera amivel elszórakozna egy darabig.
Tudtok valami nagyon olcsó kamerát ajánlani?
Köszi.. -
MENDI
csendes tag
Sziasztok
Üdvözlöm a fórumozókat.szeretném ha segítenétek nekem a kamera választésban.
Eredetileg egy Canon Legria m52 szerettem volna megvenni,mert 130-ért meg lehetett kani, de mindenhol elfogyott ezen az áron. e fölé nem akarok menni árban.
Nekem a legfontosabb szempont hogy kevés fény mellett is jó képminősége legyen
Leginkább családi felvételekre kell. Ha szerkeszteni kell minél egyszerűbben lehessen megoldani, és ne kelljen konvertálgatni, Azt hiszem ezek már erre megfelelnek.
Jelen pillanatban a CANON kamerái győztek a legjobban, de nem igazán tudok különbséget tenni az adatok alapján köztük.
HF m506
HF m56Arra is kíváncsi lennék hogy mi a különbség az m5 és az utóbbiak közt.
-
zsolt734
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni kamera vásárlásában, mert kicsit el vagyok veszve.
A helyzet röviden a következő; többnyire beltéri családi felvételek készítésére kellene, valamint néha kirándulások megörökítésére. Jelenleg egy Samsung WB 150 kompakt fényképezőgépet használunk (pontosabban többnyire feleségem használ) erre, de nem vagyunk elégedettek a végeredménnyel. Gondoltam a DSLR-rel való videózásra, de ahhoz új vázat kéne vennem, ami nem lenne egy olcsó mulatság (rendszert váltani meg pláne), meg kicsit feleslegesnek is érezném.
Az elvárásaim:
- max. 60eFt, lehet használt is (sőt!),
- nem kell 20-30x zoom (sőt, valami 10x-esnek örülnék a legjobban),
- elég, ha HD-ben jó minőséget produkál, nem feltétel a full HD,
- jó mikrofon (ha külső mikrofon csatlakoztatható, az előny)
- normális színleképezés (főleg a bőrszín esetében),
- ekv. 30mm alatti kezdő gyújtótávolság,
- objektív szűrőmenet,
- fényképet nem készítenénk vele,
- kevés fényben is elfogadható minőség,
- ha használt a masina, legyen megbízható típus, mivel garancia már valószínűleg nem lesz rá.Létezik ilyen készülék?
-
a mostani wifis kamerák milyen sebességgel tudják számítógépre átdobálni a videókat?
-
Vyndree
őstag
válasz
lcee79 #10957 üzenetére
Canon Legria HF M506-ot nézted?
<hivatalos oldal>
<teszt videó> -
lcee79
addikt
Hi!
Családi videók készítéséhez milyen kamera ajánlott?
-Főleg az lenne fontos, hogy viszonylag rossz fényviszonyok mellett mostani eszközöknek (htc one x, huawei ascend p6, panasonic fz-38) otthon a felkapcsolt villanynál is rossz videóik vannak, az én ízlésemnek
-Kövesse valamelyest a témát (nikon d5100 nem rossz videokat csinálna, ha egyhelyben maradnának a kislányaim)Fényképezni egyáltalán nem kell...arra jó a nikon bőven
-Legyen rajt pause, (ettől kapok hülyét, hogy most már mintha ez is extrának számítana)
Árban max 150.000-re gondoltam... Persze ha olcsóbban is van nem baj, de nem vagyok naív, nem gondolom hogy nagyon alá tudok menni...
Hirtelen ennyi jut eszembe
Remélem van jó gép ennyiért is![ Szerkesztve ]
-
esrevnoc
tag
Köszönöm a segítségeteket
!
-
Vyndree
őstag
válasz
esrevnoc #10954 üzenetére
Nekem is ilyen van, nagyon szeretem.
Ilyen képeket produkál. -
esrevnoc
tag
válasz
Vyndree #10952 üzenetére
Ez a Panasonic lesz akkor, gyönyörű képe van szerintem.
-
Vyndree
őstag
válasz
esrevnoc #10949 üzenetére
Újonnan 30k alatt nem kapsz HD kamerát, illetve ami van az a "nem szabad megvenni" kategória, ilyen felvételt készít, árának megfelelőt.
Philips CAM295BL olcsó, ahhoz képest egész jó, de csodát ne várj tőle.
Esetleg ez a Philips? 720p-ben 60fps, 1080p-ben pedig 30.Vegyél egy bridge gépet, találni 30 körül jókat, ezekkel már szép videót lehet készíteni:
Sony DSC-H100
Canon SX130 IS (majdnem ilyet vettem)
Panasonic FZ38
Fujifilm S4700
és a többi... -
esrevnoc
tag
Sziasztok!
Egy HD kamerát szeretnék venni 40eFT-os körüli árért. Adott legyen a 30fps és az is, hogy ne legyen (annyira) szemcsés a kép. Használt cucc is szóba jöhet. Ti milyen ajánlanátok?
-
törölt tag
válasz
qnadam #10947 üzenetére
Igazából egy ismerősömnek kell, de ezidáig nem tudtam meggyőzni DSLR/mFT vázakról. Nálam simán jó lenne, amit a GH2 tud. Használtan még kijönne egy alapzoom, meg egy tisztességes fix is az ezresből a váz mellett. De nem vagyunk egyformák, így mindenképp kell neki a "videokamera" kinézet. Mondjuk ebben annyi jogos észrevétel azért van, hogy ott a lencsére rá van építve a motoros zoom, míg a jobb képet adó DSLR/mFT-nél ez nincs. (Most a kézi rigektől tekintsünk el, mert nem mindenre elszánt amatőrfilmes a felhasználó
)
"mondanám hogy használt sony z7 + nagylátó előtét, de az drágább lesz"
Hát ez már eleve a többszöröse a keretösszegnek, még használtan is (B&H-nál 2400 USD pl)Ami már nekem is tetszene camcorder külsővel, az meg 5...6000 USD-től indul
-
törölt tag
válasz
maxika2004 #10945 üzenetére
Hát, szégyellem magam, de csak a kis izé formája nem tetszik.
A paraméterei egyébként megfelelnének, még a 29mm-rel is kiegyeznék, DE olyan kis tüncibünci, gyerekkézbe való. Persze ne betacam dimenziókkal bírjon, csak mégse ez a véglet legyen.
Az a helyzet, hogy aminek jó a fogása, az mind az ezer ojró többszöröse. Csak gondoltam van vmi (számomra) best buy, de újfent kiderült, hogy ilyen nincs.Használtban esetleg vmi? Ami úgy néz ki mint egy vx2000-es, de már fHD?
Vagy gyűjtsek inkább még? -
maxika2004
őstag
válasz
#22145024 #10944 üzenetére
Nem a méret a lényeg
ez nem orosz technika !
-ne fényképezőgép formája legyen, hanem kamkorder - ok
-tudja a fHD-t min. 25p-ben - 50p- t is tud
-kártyára rögzítsen, ne szalagra - ok
-városi környezetben jól lehessen használni,
vagyis nem ártana ha ekv.24mm-ről indulna - 29 ről indul, .. majdnem
-napfényben is használható kijelző - ok
-lehetőleg értelmes képet nyújtson még szürkület környékén is. (0 lux" nem érdekes) - elmegy
-normális bőrszín - ok ( beállitás kérdése !
-használható beép. mikrofonja legyen. (nem ártana egy külső bemenet sem) - ok
-ne avatkozzon bele a beép. mic. hangerőbe zoomolás közben - ok
-érdemben utómunkázható formátum (ne valami szénnétömörített izé) - ok
-többsebességes zoom (?) - okmi itt a kérdés, minden elvárásnak megfelel 99 % ban !
és olcsóbb is mint a kivánt összeg ! szóval minden happy ! -
törölt tag
válasz
maxika2004 #10937 üzenetére
hát, ez eléggé játékszernek tűnik (mégha nem is az!).
Ennyi pénzért ne várjak olyat, ami a fenti felsorolást tudja? -
Ottó58
senior tag
A Pinnacle Studio HD 14vers. nem hoz létre MKV fájlokat.
MP4 max. 12000kbit/s adatsebességre képes, ellenben MPEG-2 formátumban 50000-ig és közben bármely adatsebességre beállítható. A hang 48kHz-ig állítható és az MP3 formátum is variálható, vagy PCM-be (1536kbit/s) rögzít sztereó, vagy többcsatornás beállításban.
Valamint kezeli a 720p, 1080/24p és 1080p formátumot állandó és változó bitrátával.
Ha már szerkesztem az anyagot, inkább MPEG-2 formátumba mentem (17, vagy 25000kbit/s) az MP4-nél jobb minőséget képvisel. -
Vyndree
őstag
Pinnacle Studio HD 14-től felfelé tuti kezeli mind a két formátumot
Támogatott bemeneti formátumok:
* Video: AVCHD*, BD Blu-ray*, DV, HDV, AVI, MPEG-1, MPEG-2, DivX®*, MPEG-4*, 3GP(MPEG-4)*, WMV, Non-encrypted DVD titles (incl. DVD-VR/+VR), QuickTime (DV, MPEG-4*, H.264*)A kettő úgy viszonyul egymáshoz mint ha azt mondanád: az Opel 10,4 mp alatt van a százon, a Ford fogyasztása pedig meg 6,2 liter/100km. Az 50p képkocka per másodperc, a 35 Mbps pedig adatátvitel. Az esetek 90%-ban az AVCHD lesz a nyerő választás.
-
minas
aktív tag
válasz
Vyndree #10939 üzenetére
Kösz. Az elsőre közben én is megtaláltam a választ.
A Pinnacle az mp4-et is olvassa/kezeli?Közben látom azt is a használatiban, hogy AVCHD-ben a legjobb beállítható minőség az 50p, mp4-ben meg a 35 Mbps. A kettő tulajdonképpen hogyan viszonyul minőségben egymáshoz? Az adatok szerint ebből az mp4-ből kevesebb fér ugyanazon tárolóra, tehát nagyobb terjedelmű. Ennyit tudtam kihámozni eddig.
-
Vyndree
őstag
1. nem kellett sokat keresni, google.hu -> canon hf 406, az első találat kidobta: AVCHD és MP4 formátumban
2. inkább érdemes
3. minden konvertálásnál romlik az anyag minősége, célszerű a nyers fájlt beolvasni a szerkesztőbe, majd mikor kész elmenteni. A Pinnacle tudja olvasni az mts-t és tud mkv-ba menteni. -
minas
aktív tag
Visszaolvasok éppen, de van egy kis zavar még:
1. Pl. egy Canon HFR406 milyen formátumú fájlokat készít (full hd felvétel)?
2. Ezt ebben lehet/kell szerkeszteni, vagy előbb konvertálni érdemes? Ha igen mibe?
3. A végén én mkv fájlokat szeretnék kapni. Erre és a szerkesztésre jó a Pinnacle Studio?Köszönöm a segítséget
-
törölt tag
válasz
Vyndree #10935 üzenetére
Hi,
Tudnátok segíteni, hogy 1000EUR alatt milyen új videokamerát érdemes venni? Márha létezik olyan, ami az alábbi kritériumoknak megfelel.Ami fontos:
-ne fényképezőgép formája legyen, hanem kamkorder
-tudja a fHD-t min. 25p-ben
-kártyára rögzítsen, ne szalagra
-városi környezetben jól lehessen használni, vagyis nem ártana ha ekv.24mm-ről indulna
-napfényben is használható kijelző
-lehetőleg értelmes képet nyújtson még szürkület környékén is. (0 lux" nem érdekes)
-normális bőrszín
-használható beép. mikrofonja legyen. (nem ártana egy külső bemenet sem)
-ne avatkozzon bele a beép. mic. hangerőbe zoomolás közben
-érdemben utómunkázható formátum (ne valami szénnétömörített izé)
-többsebességes zoom (?)A lencse cserélhetősége nem kritikus.
Nem tudom, hol tart ma az ipar érzékenység tekintetében. 1000EUR alatt létezik már olyan, mint amit régen tudott mondjuk a sony vx2000?
Leginkább városban lenne használva, riport jellegű felvételekre, kisebbrészt "youtube"-os dolgokra, beltérben felvett anyagokhoz.
-
Vyndree
őstag
válasz
Watt25 #10930 üzenetére
Ez jogos és eszembe sem jutott. Harmadik éve 20Mbit-tel töltök fel. Jelenleg három szolgáltatótól is kapunk ilyen netet vidéken az egykori ADSL árának töredékéért. Az összes képem, videóm a neten is tárolom, havi 2,42 UDS-ért bérelek korlátlan tárhelyet.
-
Vyndree
őstag
válasz
mokiber #10926 üzenetére
Milyen kamerát sikerült venned?
Általában a 30 napos demó verziók ingyenesek. MTS-t minden komolyabb szerkesztő kezel konvertálás nélkül.
A youtube viszont ingyenes, oda ha feltöltöd máris tudod szerkeszteni, nem kell drága programokat vásárolni, valamint a sok videó nem foglal helyet a gépeden. Nem a legjobb megoldás, de amíg nincs más megteszi. Bárkivel-bármikor megoszthatod, vagy teheted védetté, családi videózásra a minősége szerintem elfogadható.
-
M.machinátor
újonc
Szervusztok.
Szedett már valaki szét mini dv kamerát?(pana nvgs90)
Az a gondom hogy leesett a dohányzó asztalról és az előre ,hátra, lejátszás gombok nem mennek csak szgépről,meg hogy üresen nem ment le a kazetta tok.Na erre bevittem a szervízbe hogy a gombokat csinálják meg a kazetta levivőt hagyják békén(nem kell hogy üresen lemenjen),erre a finom kezü műszerésznek messziről sem nevezhető vadállat erőből belenyomta a tokot nagy recsegés közepette.Na pont így kaptam vissza két hónap múlva,szétszedtem atomjaira és a mechanikából kiszedtem egy oda nem illő beleszorult rugót,majd csodák csodája már nem recsegett és üresen is működik.
De nem ez a kérdésem hanem hogy a nyomógomb panelon(kivezetéseken)az ég világon semmit sem tudok mérni se rövidzárt se ellenállást ill amikor kapcsolom hirtelen felugrik az ellenállás és vissza esik. Van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata?Előre is köszönőm.Üdvéter.
-
mokiber
tag
Sony cx 220
ami mellette szól: nagylátószög, 8,9 Mpixel állókép.
ami ellene szól: gyenge akksi, nincs optikai képstabilizátorCanon hfr 406
mellette: optikai képstabilizátor, 1790mAh aksi
ellene: 2 M pixel fotomódban, nincs nagylátószögeezek alapján melyiket választanátok?
egyéb jelentős különbség van-e?
illetve akinek van 220-asa érdekelne, hogy meddig bírja valójában az aksi?köszönöm előre is!
-
mokiber
tag
szeretnék mindenkit megnyugtatni, hogy nem a memokártyák ára alapján választok majd kamerát.
60 ezerig tudok elmenni, jelenleg a canon HFR 406 a szimpatikus, de ha van más full Hd-t és 50p teljes képet tudó készülék, akkor szívesen veszem az ajánlásokat továbbra is. -
maxika2004
őstag
-
SPeti1984
senior tag
A Panasonic HC-V720-hoz az ADATA Premier Pro Micro SDXC 64GB UHS-I Class 10 kártya (13.250 Ft + posta) jó választás hozzá szerintetek? Vagy inkább 2db 32gb-os legyen?
-
Vyndree
őstag
válasz
mokiber #10892 üzenetére
A napokban pont azon gondolkoztam, kik dőlnek be a (Euronics féle) csereakciós lehúzásoknak (TV, hűtőgép, mosógép), valamint a termékek mellé járó sokszor gagyi ajándékoknak, amit ha külön megveszed sokszor olcsóbb, és még sorolhatnám átverős akcióknak. Amíg a kameraválasztásnál szempont a memóriakártya, ez alapján választ 50-80eFt-os gépet, addig nincs több kérdésem. Szerintem megtaláltam a keresett emberünket, gyanítom csak egy példány van belőle az országban.
Csak ismételni tudom az előttem hozzászólókat, ne a memóriakártya legyen a fő szempont a kamera választásnál. 90%-ban igaz, minél nagyobb a fájlméret azonos hosszúságnál, annál jobb minőségű felvételed lesz, valamit valamiért.
-
Ágógreen
senior tag
ugye nem komoly, h valaki a memóriakártya árak miatt választ magának videókameratípust ? ...
ez még a tv-káva design-nál is rosszabb vásárlási alap... -
Ottó58
senior tag
válasz
liszi70 #10912 üzenetére
Így van, a Pinnacle Studio HD 14vers. magyar nyelven van, ezt használom legtöbbször a Vegaszon kívül, átlagfelhasználónak bőven megfelel. Csak azért szerkesztem én is DVD-re, mert kevésnek van még BluRay lejátszója, viszont az eredeti mts fájlokat vinyókon raktározom.
-
válasz
SPeti1984 #10911 üzenetére
A DVD-hez MPEG2-re van szükséged, utána akár menüt is csinálhatsz a DVD-nek. Bármilyen szerkesztő progit használhatsz, ami tud MPEG2-be konvertálni, menteni. Én a Pinnacle Studio-t vagy a Corel Video Studio-t ajánlom, ezek egyszerű, de sokat tudó progik, bőven elég a tudásuk az átlagfelhasználóknak. A szerkesztés, vágás, effektezés után, akár közvetlenül DVD-re is írhatod az anyagot, a programon belül. A Pinnacle Studio-t magyar nyelven is megtalálod.
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz
SPeti1984 #10908 üzenetére
Én Adobe Premiere programmal szoktam megvágni a felvételeket és DVD-t az MPEG Video Wizard DVD nevű programmal szoktam elkészíteni.
De azért azt ugye tudod, hogy óriási pazarlás az a kamera DVD minőségű felvételek készítésére? Ugye nem csak DVD-re akarod kiírni az anyagot? (Mintha egy sportautót arra használnál, hogy 40-nel araszolj vele a dugóban.)[ Szerkesztve ]
-
válasz
Ottó58 #10907 üzenetére
"Most megnéztem, hogy a leghosszabb felvételem HD minőségben (1440X1080) egy folyamatos felvétel, ami esküvőn volt 32:10' perc! 1.252GB! -és nem állt le a felvétel"
Ki mondta egy szóval is, hogy leáll a felvétel?
2 gigánként új fájlban folytatja a rögzítést, ami hozzávetőlegesen, az általam használt 1080/50p-ben 10 perc. Egyébként 13 órát tud folyamatosan rögzíteni.
"S én nem fűzöm, hanem szerkesztem az anyagot."
Nem kell azt fűzni, a Play Memories Home automatikusan összerakja a 2 gigás/10 perces fájlokat. Nem tudom, hogy miért csinálja ezt a bontást, de így van. Először én is megijedtem, mert legelőször PC-sajátgépből, csak simán kimentettem a felvételeket, és akkor ért a meglepetés, hogy egy 12 perces felvételt kétfelé bontott. Nagyon zabos lettem, próbáltam szerkesztőprogival összerakni, és lehetetlen volt úgy összeilleszteni, hogy ne legyen a két fájl között döccenés, ugrás. Aztán végső elkeseredésemben a saját szoftverével csináltam egy mentést, és láss csodát, ott pihent a mentési helyen a szépen összeillesztett, egyben lévő 12 perces fájl!
[ Szerkesztve ]
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Kipróbáltam a karácsonyra vásárolt Panasonic HC-V720-as kamerát és az lenne a kérdésem, ha Én DVD-re szeretném kiírni a felvett filmeket úgy hogy lejátszón is meglehessen nézni, akkor milyen programmal tudom átkonvertálni a kamera által felvett filmet? Mert számomra elég ismeretlen formátumban menti le (legjobb minőségben veszek fel 1080/50p. Köszönöm a segítséget.
-
Ottó58
senior tag
válasz
liszi70 #10905 üzenetére
Van CX-250-es kamerád?
Most megnéztem, hogy a leghosszabb felvételem HD minőségben (1440X1080) egy folyamatos felvétel, ami esküvőn volt 32:10' perc! 1.252GB! -és nem állt le a felvétel, én állítottam meg, mert vége lett a szertartásnak!
Úgyhogy én sem tudom, valójában mikor áll meg, de le fogom tesztelni. S én nem fűzöm, hanem szerkesztem az anyagot. Valószínű, hogy a 4GB a limit.
De kérdezem, honnan vetted ezt az adatot?[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz
mokiber #10904 üzenetére
Jaja. MP4 max bitrate-el kb. 15 perc alatt éred el a 4GB limitet, szerintem bőven vállalható. Vagy ha gáz van akkor AVCHD és nincs ilyen limit.
liszi70: canon oldaláról: "MP4 esetén a max. felvételi idő 30 perc, a max. fájlméret pedig 4 GB. Ha a két feltétel egyike teljesül, a rögzítés automatikusan leáll."
[ Szerkesztve ]
-
válasz
mokiber #10904 üzenetére
AVCHD esetén, Sony CX250-nél 10 perc a limit, annyit rögzít egyben. Exportáláskor a saját szoftverét (Play Memories Home) kell használni, az fűzi össze a "klip"-eket egésszé, a számítógépedre már úgy kerül rá, bármilyen hosszú lehet. Ez nem így van az MP4 esetén is? Sosem próbáltam, leáll a kamera??? Furcsa lenne.
[ Szerkesztve ]
-
taranis
addikt
válasz
mokiber #10902 üzenetére
Ja látom már, kisbetűsben írja ezt MP4-hez, és igen, le fog állni, amint vagy a 30 perc, vagy a 4GB teljesül. Furcsa, nem tudom, miért van ez a limit, vagy hogy minden típusnál ez van e. Amikkel én találkoztam, azok eleve nem is tudtak MP4-et, csak AVCHD-t.
Mondjuk ritkán fut bele az ember ilyesmibe, 10 perc feletti klipjeim még sosem voltak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- OLED TV topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OLED monitor topic
- Windows 11
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Szuperhősös mókára fókuszál az új GeForce driver
- Milyen házat vegyek?
- További aktív témák...