Hirdetés
- 4K-s okosmonitor huppant le az MSI tervezőasztaláról
- Almás felhangokat pendít meg a Cougar legújabb, E-ATX-es háza
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- Komoly technikai frissítést kap a Grand Theft Auto V
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- És akkor bevillant a nagy ötlet: miért ne lehetne hűteni egy tápcsatlakozót?
- Philips LCD és LED TV-k
- Milyen TV-t vegyek?
- A kelleténél jobban lebutítja egyes GeForce RTX 5090-es VGA-it a Zotac
- OLED TV topic
- OLED monitor topic
- Házimozi haladó szinten
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
borzas71 #11497 üzenetére
Ahogy a kűlföldi teszteket és demokat letöltöttem és nézegettem, én úgy látom ebben az árkategoriában (260-310 EFt) kialakult rangsor:
-Panasonic HC-X 920,
-Canon NF-G 25,
-Sony HDR-PJ 810E.
A Sony esetében alig van lehetőség a képjellemzők részletes beállítására. A Panasonic képe dinamikusabb, árnyalatban gazdagabb, tűéles kristálytiszta a kép, már-már a profi szintet súrolja. Eddig Sony kameráim voltak, megszoktam a semleges szinvilágát, a Panasonicra jellemző kép-szinárnyalat azonban nekem nem igazán jön be. Ettől függetlenül élőben is meg fogom nézni ezt a cuccot is, sőt lehet hogy ezt fogom megvenni nem a Sonyt..
Mellesleg nem tudja valaki: a Panasonic rendelkezik magyar menüvel? -
borzas71
tag
válasz
Perillustris #11496 üzenetére
Szerinted a Legria jobb választás lenne?
-
Perillustris
senior tag
válasz
borzas71 #11495 üzenetére
A 850-es a duplakamerás "csoda", felejtsd el, válaszd a 920-ast (kivéve, ha kell a slow motion, mert akkor a 750-es kell neked is, mint nekem).
Borzas: Canon LEGRIA HF G25
[ Szerkesztve ]
-
borzas71
tag
Tudja valaki mi a különbség a két kamera között?
Panasonic HC-W850EP
Panasonic HC-X920Eléggé egy árban vannak...
[ Szerkesztve ]
-
borzas71
tag
Sziasztok!
Már kértem és kaptam is tőletek tanácsot amit nagyon köszönök, de kamerát akkor nem tudtam venni. Most viszont egy héten belül KELL vennem egyet.
Amire kell: iskolai rendezvények rögzítése, kisfilmek, riportok készítésére. Állvány, mikrofon, SD kártya illetve amit gondoltok hogy kellhet még hozzá.
Keret: 300.000
Mit gondoltok? Mit vegyek?
-
Ottó58
senior tag
válasz
Perillustris #11491 üzenetére
Általában elég a 20x-os zoom, de vannak kivételes esetek, amikor jól jön az intelligens zoom, én már nemegyszer használtam a Sony CX-250 55x-s zoomját, a digitális sosem volt beállítva semelyik kamerán.
Ja, a "profik" másképp használják a kamerát. Példa: egy versenygyőztes nyilatkozott, mint amatőrök kb. 4-5 méterről vettük úgy hárman, a "PROFI" beállt elénk, 1 méterre az alanytól, szinte az arcába tolva a kamerát, meghiúsítva a többi felvételét. De nézzél meg természetfilmet, félénkebb állatokat igen távolról nagy zoommal vesznek, ha nincs lehetőség a közeli rejtőzködésnek, vagy rejtett kameraállásnak. -
Perillustris
senior tag
-
Zolee11
senior tag
Sziasztok!
Első videó-kamerának milyen kamerát ajánlotok, költségnek úgy 130k-t lőttem be. Olvasgattam visszafelé, a Sony az ajánlottabb, szebb képminősége miatt. Nekem illetve nekünk nyaraláshoz, családi eseményekhez, összejövetelekhez, ami esetenként szürkületben is lenne, esetleg este mesterséges világítás mellett. Nagy extra elvárásaim nincsenek, csak ebből a keretből szeretném megvenni a leghasználhatóbb kamerát.
Köszönöm! -
PeterPH
senior tag
válasz
Maksifül #11487 üzenetére
Az Intelligens zoom ha jól tudom úgy működik, hogy tele állásban elkezdi a teljes (mondjuk 10 megapixeles) képérzékelő szenzor egyre kisebb részét használni, míg végül már csak 2 megapixelt használ belőle (FullHD).
A digitális zoom innentől lép életbe, vagy is amikor már 1080*1920-nál kevesebb pixelből kell előállítani a FullHD tartalmat.[ Szerkesztve ]
-
tsyl
aktív tag
válasz
Maksifül #11485 üzenetére
A v720-nak (nekem az van) 21x-es optikai és 50x-es intelligens zoomja van.
Ezt a tesztet csak 21x-es optikaival Tokaj mellett próbáltam válltámasszal amit nem igazán lehet már tökéletesen kitartani...a combosabb zoom-ot mire szeretnél használni?[ Szerkesztve ]
-
Maksifül
senior tag
válasz
Perillustris #11483 üzenetére
Nagyon köszönöm!
A V750-nél azt írják, hogy csak 20x-os optikai zoom-ja van. Ami nekem van az 12x-es /szintén Panasonic/, de annál valami jóval combosabbat szeretnék zoom tekintetében, mert ez a 12x elég harmatos.
Egyéb javaslat? -
Maksifül
senior tag
Sziasztok! Sportesemények felvételéhez keresnék olyan FULL HD-s videokamerát, lehetőleg 1080p felbontással, aminek nagyon nagy az optikai zoomja /30-40x felett/, és jó a képstabilizátora.
Milyen típusokat ajánlanátok? Köszönöm! -
pibácsi
senior tag
válasz
epahladin #11479 üzenetére
Szia!
Hát én csak a CCD pixelhibáról tudok mondani dolgokat.
Ha valóban CCD pixelhiba van akkor a szervizben szoftveres remappingot kell csináltatni. A remapping azt jelenti, hogy a gép a CCD hibás pixeleiről karbantart egy táblázatot, a táblázatban szereplő pixelek nem vesznek részt a képalkotásban, helyettük a környező pixelekből interpolál a gép. Ha a gyártáskor elvégzett remapping után újabb rossz pixel keletkezik, akkor a táblázatot frissíteni kell. Nálam érdekes volt, mivel egy vadi új gépet vettem, ami már vagy 4 éve ott ált a polcon. Ezután vettem észre, de nem volt másik, így szervíz lett belőle. Ott a szerelő azt mondta, hogy sajnos állásban is tönkre mennek az érzékelők. Hivatalosan 6.500 +Áfa egy remappng, a JVC-nél. máshol nem tudom. Meg kell érdeklődni a Sony-nál. Dehát akkor is érdekes, hogy csak ennyit bírnak ki. Ezek szerint lehet számítani az esetleges új gép vásárlásakor is, mivel nem lehet tudni, mennyit állt a raktárban. Érdekes.Üdv. Pibácsi
[ Szerkesztve ]
-
epahladin
csendes tag
válasz
pibácsi #11477 üzenetére
Keves Pibácsi!
Köszi az infót. Nem is gondoltam volna, hogy ez ilyen népbetegség. (Legalábbis azt írtad, hogy neked már 3 db kameránál is volt hozzá "szerencséd")
Amit nem értek, hogy a kamera ment összesen a másfél év alatt max 5-6 órát és eddig semmi baja nem lett akkor miért ennyi idő után jelentkezik pixelhiba...
Lehet, hogy ennek ahhoz van köze, hogy az első 2009-ben vásárolt fullhd Sony kamerám még a mai napig hibátlanul meg egy videózással foglalkozó srácnál (aki napi szinten használja) és annak az aljára az volt írva, hogy Made in Japan, míg erre az, hogy China?Egyáltalán milyen kamerát érdemes megvenni aminél a ccd/cmos nem hal be biztosan és magyar fizetésből megvehető?
Amúgy mennyibe lehet egy ilyen CMOS javítás szerintetek és hol lehet érdemes elvégeztetni? A magyar "hivatalos" Sony szervízekről nagyon rossz tapasztalatom van.
-
jozsef m.
tag
Üdv Urak!
Egy kérdésem lenne . Aki jártas Videókamera kontrollmonitor témában segítsen.
HDMI kimenet van, arról menne, legalább 5-7"-os kellene, minél nagyobb felbontású a józan ész határain belül. Az autós monitorokat nézegettem, mi a véleményetek róla? -
pibácsi
senior tag
válasz
epahladin #11473 üzenetére
Szia epahladin!
Nekem JVC kameránál jelentkezett két, ill hárompontos pixelhiba. Az CCD-s érzékelős, nem CMOS, de a jelenség hasonló. Nálam zoom-oláskor a pontok ott maradtak, ill. csak akkor változtatták a helyüket, ha már a digitális zoom-ot használtam. Ezek a hibák - amennyiben nem nagyok a beégések - javíthatók. Nekem két gépemet is "lehúzták" sikeresen. A harmadik kamerámnál lent van középen és eléggé be van égve, úgyhogy az nem javítható már, csak CCD cserével. Itt viszont kikisérleteztem egy logo eltávolító alkalmazásával a pixelpontok letakarását és így élvezhető. Ha valaki nem tudja, hogy ott takarás van, akkor nem lehet észrevenni. Ez csak akkor működik, ha a pont nem mozog.Üdv. Pibácsi
-
Watt25
veterán
válasz
epahladin #11473 üzenetére
Márpedig szerintem a CMOS a hibás, és pásztázás esetén a képstabilizátor miatt változik a helye, zoom közben meg gondolom zoom arányban változik. Ez logikus. (Kikapcsolt képstabilizátor mellett nem kéne, hogy változzon a helye. Ha így van, akkor egyértelmű a helyzet.)
-
epahladin
csendes tag
Ha nem tudom megoldani a hibát akkor ugyanitt ez a kamera eladó annak aki együtt tud élni ezzel a hibával. Minden másban tökéletes, nem volt sokat használva. 2012. októberében vásároltam, gari 1 év volt rá. Akkori ára brutto 160.000 HUF volt, fogalmam sincs mennyit érhet most és ilyen állapotban.
Akit érdekel priviben küldjön árajánlatot.
[ Szerkesztve ]
-
epahladin
csendes tag
Sziasztok!
Ezzel egyetértek én is. A Sonyknak valamiért jobb, természetesebb képük van.
Az alábbiakban kérnék segítséget.
2 éve használok (ritkán) egy Sony HDR-CX-250E kamerát. Eddig semmi bajom nem volt vele, de az elmúlt héten valamiért 2 db kékes, lilás pötty jelenik meg mind az állóképeken, mind a videofelvételen.
Mellékelten két fénykép.Nem veszélyesen rosz a dolog ám engem személy szerint zavar.
Érdekes, hogy ezeknek a pöttyöknek a pozíciója (pl zoomoláskor vagy pásztázáskor) változik. Először arra gondoltam, hogy meghibásodhatott a CMOS, de akkor fixen ugyanott kellene lennie mind2 hibának nem?
Esetleg elkoszolódhatott volna? Akkor meg általában szürke folt szokott lenni a képen.
Valakinek ötlet? Tapasztalat?Ha nem lehet orvosolni a problémát milyen kamerát lenne érdemes vennem helyette Sony vonalon maradva? Én a 330-ast néztem bár nem tudom mennyivel jobb/rosszabb mint a 250-es. Azt látom, hogy kisebb a CMOS érzékelő fizikai mérete a 330-as nak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz
Ottó58 #11467 üzenetére
Osztom a véleményedet. A Sony képe valósághűbb.
Úgy néz ki meg fogom rendelni a Sony PJ810-et, addig még kuporgatok egy kicsit. Remélem a PJ810-nél már nincs a 410, 420-ra annyira jellemző hangprobléma. Előtte azonban látni szeretném élőben a ketyerót, azaz mennyire robusztus kinézetű, mennyire fér el a kézben, mennyire jól kezelhető a PJ810. Ehhez viszont fel kell utaznom egyszer valamikor BP-re (talán decemberben várhatóan), egy Sony Centerben megnézni. Mifelénk itt "lenn" vidéken ilyesmit sajnos nem lehet sem megnézni, sem megvenni ugyanis nem kapható sehol, a netes megrendeléses zsákbamacskát meg nem igazán szeretem....[ Szerkesztve ]
-
Nagya21
addikt
válasz
föccer #11470 üzenetére
HAli!!
Arra sztem tökéletes, de a fullhd, hd, csak interlaced módban van, ha neked ez jó akkor minden O.K.Képalkotó eszköz: Méret 1/5.8 típusú (3.1 mm) hátulról megvilágított Exmor R™ CMOS-érzékelő
Képpontok száma, összes (K) Kb.1500 ezer
Valódi pixelszám (videó) Kb.1310 ezer pixel (16:9), kb. 980 ezer pixel (4:3)
Valódi pixelszám (állókép)Movie formátum HD: MPEG4-AVC/H.264 AVCHD™ formátum, ver.2.0 kompatibilis Normál: MPEG2-PS
Felvételi adathordozó Memory Stick PRO Duo™ (Mark 2), Memory Stick PRO-HG Duo™, SD/SDHC/SDXC memóriakártya (legalább 4. osztály)
Videofelbontás HD: 1920x1080/50i (FX, FH), 1440x1080/50i (HQ, LP) Normál: 720x480/50i
Filmfelvételi sebesség (átlagos bitsebesség/VBR) HD FX: Kb. 24 Mb/s/FH: Kb. 17 Mb/s/HQ: Kb. 9 Mb/s/LP: Kb. 5 Mb/s – Normál HQ: 9 Mb/sÜdv Nagya
-
föccer
nagyúr
Helló!
Ehhez a videókamerához mit szoltok? Ilyen árban vállalható? Évente kb 1x lenne használva, tényleg csak hobby célra. A havi keretbe sajnos nem fér bele sokkal több.
Köszi.
üdv, föccer
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Édesapám hobbija a kamerázás és mióta tavaly év végén beújított egy Full HD televízióra (50-es Samsung 6650-es LED), azóta nyugtalan, mert a régi digitális kamerája illetve a merevlemezes tuneres dvd felvevő-lejátszója nem igazán használható.
Keresünk egy jó kis Full HD kamerát és hozzá egy merevlemezes tuneres blu-ray felvevő-lejátszót. A keret összesen jelenleg kb. 250-300 ezer Ft. Ha indokolt a keret emelése, akkor pár hónap kivárással lehet 350-400 ezer Ft.
A kamerához PC-t egyáltalán nem akar használni! Felvételt nem vág, ami készül azt rá akarja tolni a felvevő merevlemezére, amiről néha-néha DVD/BR lemezt szeretne írni.
Igények kamerára:
1. Felvétel családi események beltérben, természet. Amikor kevesebb a fény az max. a karácsony.
2. Halk működés, azaz zoom motor, gombnyomás, markolásból adódó recsegés ropogás ne nagyon legyen.
3. Optikai képstabilizátor csak akkor ha ajánlott. (A fater keze biztos, nem remegős, könnyen kitart ,viszont tudjuk, hogy a könnyű kamerát nehezebb remegésbiztosan kitartani.)
4. Nagyobb látószög nem feltétel, de jól jönne pl. 16 nm-es szobába.
5. Aksival és töltővel ne legyen bonyodalom, 1 db pótakku minimum kell.Igények asztali felvevő-lejátszóra:
1. Az asztali felvevő célja kettős: a) kamerafelvételek kezelése, b) dvb-c tuneren keresztül adás rögzítés.
2. Belső merevlemez min. 1 TB és ha kell, akkor legyen cserélhető 2/3/4 TB-osra. Nem feltétel, hogy rack-es legyen.
3. Az asztali felvevő tudjon külső USB-s merevlemezt kezelni.
4. Az asztali felvevő ne sajátítsa ki a vinyót saját magának úgy, mint a tévé felvevője vagy timeshift funkciója.
5. Felvételek vagy fotók böngészése során bélyegkép kezelés.
6. Mappázások, mappaműveletek.
7. Minimális videó szerkesztés nem feltétel, de jól jönne (kettédarabolás illetve összefűzés).A fentiekhez bármilyen javaslatot szívesen fogadok!
Elnézést kérek, hogy az asztalit is ebben a topikban kérdezem, de a médialejátszós topikok úgy vélem, hogy nem igazán erről a felhasználásról szólnak. Remélem, hogy a fenti felhasználás kamerásoktól nem áll távol.
Köszönöm: sinick
-
törölt tag
Sony HDR-PJ810 vs. Panasonic HC-X920
Melyiken élethűbb a kép? Mi a véleményetek? -
kiborg
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsot kérnék a guruktól.
Valami digitális kamarát szeretnék venni. Fő cél a családi események rögzítése, gyerkőc első lépései, szülinapok, stb... kül és beltér vegyesen. Full HD legyen lehetőleg.
Olyan 50-80 000 Ft között szánok rá.
Van-e olyan ebben a kategóriában amire érdemes költeni vagy keresgéljek feljebb?Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv Kiborg -
silboy
aktív tag
Sziasztok!
Én végül egy Canon HF R506-ot vettem,hosszas agyalás után.Most 70 az ára,de van a Canon-nál egy promóció,aminek keretében ha minden igaz vissza térítenek belőle 9 ezret.Sajnos nem sok infó és tapasztalat van a neten a kamerákról,ha valakinek van ezzel a tipussal kapcsolatban kérdése,kérdezzen,ha tudok válaszolok. -
törölt tag
Megvettem a Sony HDR-PJ420VE kamerát. A hétvégén teszteltem.
-Nagyszerű képstabilizátor, jó képminőség (sokkal jobb mint a jóval drágább PJ570-nél volt!).
-A felvett hang nem a legjobb, valamint a felvételen a halkabb részeknél kissé behallatszik a kamera saját zaja.[ Szerkesztve ]
-
Mr.Peter
aktív tag
Sziasztok!
Ismerősömnek kamerát kellene venni, ebben kellene egy kis segítség.
A lényeg, hogy full HD-s legyen, minimum 30X optikai zoom-al rendelkezzen, és USB-n keresztül lehessen webkameraként használni. Igazából közvetítésre lenne használva. A mai modern kamerák közül már az össze használható webkameraként?
Szerk.: 90-100e Ft lenne rá.[ Szerkesztve ]
-
Aletta
csendes tag
Köszönöm a tanácsokat. Ige,n láttam a másik választ de akkor vettem észre, hogy rossz topikba írtam
-
tsyl
aktív tag
válasz
Aletta #11455 üzenetére
Válaszoltam a másik topikba, de ott még nem írtad, hogy a Pana v720-asáról van szó. Akkor még annyit tennék hozzá, hogy nincs belső memóriája a kamerának és mivel én is használtan vettem ezt a típust, a megbeszélt helyen nem tudtuk kipróbálni, mert az eladó nem hozott magával memóriakártyát. Szerencse, hogy az autóba volt a GPS és abból vettem ki a próba erejéig. Sok sikert a vásárláshoz és legyen hosszú távon jó társad!
[ Szerkesztve ]
-
Aletta
csendes tag
5 hónapos, még garanciális, alig használt videokamera (720) megvásárlására nyílt lehetőségem, jó áron. Szeretnék tanácsot kérni, hogy mik a lehetséges buktatói használt kamera vásárlásának , mire kell odafigyelni, mit kell nézni ilyenkor? köszi előre is a segítséget.
-
tsyl
aktív tag
válasz
Perillustris #11452 üzenetére
Mai napig is használom, igaz már csak digizésre. Első digitális kamerám volt és én is imàdtam...
-
Perillustris
senior tag
válasz
#63463168 #11451 üzenetére
Eros erv. Nem fogod megbanni a Sonyt, jomagam evekig egy Sony DCR-TRV355-t hasznaltam es imadtam. Ahhoz kepest ocska muanyag jateknak hat az 530-as es a 750-es is, ez teny.
-
törölt tag
válasz
Perillustris #11450 üzenetére
Nem az ár miatt választom a gyártót, hanem az előző Sony kamerámhoz vásárolt tartozékokat még szeretném használni. (A Panasonic 750 nagyon tetszik amúgy!)
Ma a Mediamarkt-ban megnéztem a PJ530 kamerát. Csináltam néhány tesztfelvételt kizárólag a boltban, műfényben:
-meglepően jó képminőség, nem kenődik/kockázik/szemcsézik a gyors kameramozgás alatt, (PJ420-nál volt ilyesmi),
-a PJ420-nál jóval erősebb kivetítő,
-blende és élesség aut. érzékelhetően gyorsabb mint az elődé volt,,.
-mikroadatkártya kell hozzá, lespórolták a belső memóriát, valamint a GPS-t,
-a kijelzőn nagyon kicsik a betük és a jelek, nehéz kezelni emiatt ,
-talán lehetne a felvételeken egy kicsivel több szín.
-eléggé fapados a "drága"[ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
-
törölt tag
válasz
Perillustris #11447 üzenetére
Köszönöm a segítséget. Kizárólag kézben használnám a cuccot, állványról nem. A Sony PJ530 teszik, de nem túl jókat olvasok róla. A PJ420 kifutott típus, végeredményben hasonló.
Ezek után tovább kell keresgélni... -
vazol
tag
válasz
Perillustris #11447 üzenetére
Várom!
-
Perillustris
senior tag
Rendben, eddig csak egy konferencián használtam, állványról, nincs benne sok izgalom. Annyi bizonyos, hogy nagyon szép képe van és a manuális beállítások is elég jól használhatók.
Nemsokára csinálok pár felvételt a legjobb, 1920 x 1080p (50Mbps) beállításon. Azért ez már vélhetően megdolgoztatja majd a magokat rendesen.
(#11446) atjeng: Az 530-as nálam is játékban volt kis ideig, aztán több review elolvasása és tesztvideók megnézését követően döntöttem a fentebb említett Panasonic mellett. A Sony-nak jobb a képstabilzátora, ha sokat használod majd kézből, akkor ez egy komoly érv. Számomra is fontos a jó OIS, de én gyengébb fényviszonyok között is sokat használom, így ezt az igényt is ki kellett elégítenem, és ebben számomra a Panasonic tűnt jobbnak (és a slo-mo lehetőség is izgatott).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Segítséget szeretnék kérni.
A következő két típusú kamera közül melyiket érdemes választani:
Sony HDR-PJ420VE (2013)
Sony HDR-PJ530 (2014)
Árban nagyjából ugyanaz a kettő. 180 EFt körül vannak.
Valaki esetleg használ ilyet? Mi a tapasztalat?
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
vazol
tag
válasz
Perillustris #11444 üzenetére
Asszem nem vagyok egyedül a kéréssel... Várjuk a tapasztalatokat a V750-el!
Eddig nem találtam átfogó teszteket pedig már jó hónapja a piacon van! -
Perillustris
senior tag
válasz
Multikiller #11443 üzenetére
Egyszeru, de nem szerencses kompatibiltasi problemanak tunik. Az atalakito alapvetoen nem szerencses egy ilyen erzekeny berendezesnel. En vegul megvettem a 750-es Panasonicot, de pont emiatt egy normal meretu 64GB SDXC-t vettem hozza.
A Canonhoz huzott a szivem, de az csak erositett mikrofonokkal hasznalhato, ezert kiesett.
[ Szerkesztve ]
-
Multikiller
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy kis segítséget kérni! Most vettem egy Canon Legria R56-os videokamerát. 32 Gb-os Class 10-es Samsung microSD kártyát a hozzá adott SD átalakítóval nem fogadja el. Felismeri a méretét, de Class 2-nek írja és nem hajlandó rámenteni. A hozzá adott C10-es SD kártyát benyeli gond nélkül. Mi lehet a gond? Megzavarja az átalakító?
-
maxika2004
őstag
válasz
Perillustris #11441 üzenetére
A sonyt- nem tudom,
de a v750-nel szerintem nem egy csapatban játszik, annak csak azért 180 az ára mert idei modell...kb 50k val van feljebb árazva.....
inkább a x920-al val egy csoportban ! szóval én most a v750 ért nem adnék 180-at az tuti ![ Szerkesztve ]
-
Perillustris
senior tag
Szerintetek a Sony HDR-PJ530E, a Panasonic HC-V750, és a Canon LEGRIA HF G25 képminősége hogyan viszonyul egymáshoz?
A Canon eredetileg egy magasabb kategóriát képvisel, ez persze előre vetíti első helyét, ám a 750-es friss modell, nem tudom, ez esetleg nem hozza-e ki szoros(abb)ra az eredményt. Árban jó lenne 200 alatt maradni, de ha jelentősen jobb a Canon, akkor esetleg beleférhet.
-
klepto
addikt
Sziasztok!
60.000.-Ft környékén, de mindenképp max. 80.000.-Ft alatt melyik videó kamerának van a legszebb képe; illetve a döntéshez mennyire mérvadó segítség a YouTube-ra feltöltött "teszt" videók; valamint ezek az "olcsó" kategóriás kamerák mennyire tartósak?
-
törölt tag
Sziasztok.Nagyon szeretnék valami sportkamerát,csak vízálló legyen és fel lehessen szerelni sisakra bicikli vázra stb...Tudtok nekem ilyenben segíteni? Milyet ajánlotok? Mivel még kezdő vagyok,így elég lenne egy 10ezert Ft-ig.
Válaszokat köszönöm. -
Mtomasz81
tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne kinéztem magamnak a panasonic HC-V550 [link] videókamerát. Mi a véleményetek róla? Szerintetek megéri az árát? Vagy milyent tudnátok ajánlani hasonló típust és hasonló árban?
[ Szerkesztve ]
-
sonaj0203
aktív tag
Szia!
Én nem rég vettem egy panasonic x920-as kamerát, esküvőn is videóztam vele, (gyertya fényes tánc stb.)
20 mp képeket is készít, nagyon szép minőségben, (jó azért nem egy DSLR), kamerától még nem láttam ilyen szép fotókat.
Kiváló optikai képstabilizátora van, (nekem szinte állvány se kellett). Nagyon jó az intelligens felvételi módja, és manuálisan is sok mindent tudsz állítani.
Az ára 240000ft körül alakul, de egyre kevesebb helyen kapni. -
charlie22m
csendes tag
Sziasztok!
Videókamera vásárlás előtt állva szeretném a hozzáértők segítséget kérni.
Maximum kb. 100k-t tudnék rááldozni. Alapvetően semmi különleges és extra igény nincs, egy jó ár/érték arányú gépet keresek, márka kérdéskörében nyitott vagyok bármire. A felhasználási terület a családi videók készítése volna szabadban és beltérben, jobb és rosszabb (leginkább lámpafény) fényviszonyok között egyaránt. Minél jobb felvételek készítése a cél minél egyszerűbben. 1080p mindenképpen jó volna és azt hiszem már alapkövetelmény a memóriakártyára való rögzíthetőség. Pozitív, ha jó minőségű fényképeket is lehetne vele készíteni (ne kelljen egy-egy családi eseményre két gépet vinni), rendelkezzen hosszú akkuidővel és/vagy olcsón lehessen hozzá kapni pótakkut is.
Nagyjából ennyi volna az elképzelés, szívesen fogadom és megköszönöm a javaslatokat, tanácsokat a vásárlás kapcsán
.
-
19ati93
senior tag
Max 65 ezer FT-ig mi a legjobb kamera választás?
Szabadidős dolgok felvételére kellene főleg. -
Déve
tag
Hali!
Youtube videózáshoz szeretnék beszerezni egy kamerát, használt is játszik.
Tipikus piano coveres videók lennék, nappali, aránylag jó fényviszonyok között, egy helyben, egy pontra nézve állna a kamera, csak az a lényeg hogy a felvétel több mint megfelelő minőségű legyen. Mikrofon minősége nem számít, mivel várhatóan azt digitálisan venném fel. HD, inkább fullHD felbontás gondolom kéne.Mi a minimum árkategória szerintetek erre a célra?
-
st81
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni. Egy tizenéves HP fényképezőgépet szeretnék lecserélni oly módon, hogy az új készülék videót is tudjon rögzíteni (elsődleges szempont) és normális fényképet is tudjon csinálni. Ahogy olvastam a topikot, két úton lehet elindulni: kézikamera vagy fényképezőgép.
Nekem bármelyik megoldás megfelelne, ami az igényeimnek megfelel.
A piszkos anyagiakkal kezdem: kb. 200-250eFt környéke lenne a keret (garis új készülék).
Fontossági sorrend:
- változó fényviszonyok között jó videót készítsen gyorsan mozgó tárgyakról (modellrepülők és helikopterek repülésének felvétele).
- este, szürkületben, hajnalban, villanyfénynél is értékelhető felvételt tudjon készíteni.
- minél jobb minőségű fényképfelvétel.
- könnyen megtanulható kezelés (kézi üzemmódok használatának "egyszerűsége").Jellemzően rövid, pár perces videókat készítenék és természetesen családi fotók is készülnének. A pénzügyi keretbe úgy szeretnék (egyelőre) beleférni, hogy ne kelljen profi állványt, kiegészítő vakut stb.-t használni egy normális eredmény eléréséhez.
Kaptam olyan véleményt is, hogy az elsődleges felhasználási területemre elég lenne egy GoPro akciókamera is, de én azért ennél több mindent szeretnék felvenni. Nyilván kompromisszumot kell kötni az egyes területeken, de remélem, hogy tudtok készüléket ajánlani v. elindítani a két terület közül az egyikre.
Amely típusokat eddig néztem:
- videókamera: Sony hdr-pj530, Panasonic V750 és W850, Canon HF G25
- fényképezőgép: Nikon D3300/5100/5200, Canon eos 600D, Pentax K-50.Válaszaitok előre is köszönöm.
-
narumon
őstag
Ebben az esetben akkor DSLR vagy m43 a neked való. Én is ezekkel "mókolok". Van egy Canon DSLR-em meg egy Pana GH2 egész jól kiegészítik egymást, bár egy videóba belerakni mindkettőt elég nehéz a totál eltérő kép miatt.
A Sonyt én azért nem ajánlom soha senkinek mert csak magával kompatibilis és a felhasználó bázisa sem túl nagy. Így míg pl én 15-ért vettem egy minimálisan használt 50/1.8-at a Canonra addig Sonys haver nem talált ilyesmit használtan és vehetett szépen 65-ért újat. Illetve Canon-nál nagy előny a Magic Lantern hack ami hallatlanul megkönnyíti a munkát, Pana GH2-nél meg a mindenféle bitrate és képjavító hack. Azt nem követtem, hogy GH3-hoz van-e már ilyen, lehet, hogy még nincs. -
válasz
narumon #11426 üzenetére
Pont, hogy több, rövidebb (max 1-2 perc) snittet szoktam felvenni. Ritkán 3-4 perc.
Igazából a végeredmény számít, vagyis, hogy minél több részlet legyen a képen. Utómunk után.
Néha látszik a GH3 videóin az utólagos élesítés nyoma, de néha nem.
Nem tudom, hogy pl. egy Sony SLT A58, vagy A65 videóiból kihozható-e azonos részletesség, mint a HG3-ból.Leginkább a DSRL/MILC/SLt vonalhoz húz a szívem, mert pont a sok manuális beállítás és a jó érzékenység is fontos, csak a GH3-hoz mérten kevesebb részlet miatt gondolkodtam el GH3-on, vagy videokamerán.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Hát ha sok folyamatos felvétel kell olyan igazi handycam stílusban akkor vegyél handycamet - messze azoknak a legélesebb a képe egyébként (ha nálad ez a szempont), bár bitrateben és sötétben lehetnek gondok. Ha a képminőség fontosabb (figyelem a képélesség nem egyenlő a kép minőségével!!) és a sötét felvétel is fontos akkor viszont a minél nagyobb érzékelő kell. Ez esetben a DSLR felé kell elmozdulnod, bár ezek már "filmes" vénát követelnek kicsit mert gondolkodásban a nagyfilmes kamerákhoz állnak közelebb. Azaz gondolkodni kell használat közben, sőt sokszor kicsit előre tervezni. Viszont utómunkával lényegesen jobb eredményt lehet velük elérni mint akármilyen videó kamerával, a számtalan manuális beállításról nem is beszélve, nem vagy lelimitálva hülye automatikák által.
Tehát ha csak run & shoot kell neked akkor egy akármilyen handycam 150-200 körül. Ennyiért már vannak jók és márkásak. Ha terveznél kicsit, vágnál és filmeznél akkor DSLR vagy akár az általad említett Panasonic ami m4/3-as érzékelővel bír (ez kisebb mint az egyszerű DSLR-ek APS-C szenzora, így sötétben is kicsit rosszabb), ez még mindig sokkal nagyobb érzékelő mint akármilyen normál handycam-ben.
Én utóbbi esetben sem költenék a GH3-ra egyszerűen nem tud annyival többet mint amivel többet kérnek érte egy GH2-ért. Egy használt GH2 fika pénzért meg lehet venni - annyi pénzért egyszerűen nincs jobb. Fel kell rá tolni egy stabil bitrate hack-et és minden megvan amit szeretnél utána már csak obira kell költeni (csak győzzed pénzzel).
Itt egy jó kis összehasonlítás más profi cuccokkal. Jól látszik, hogy messze a GH3 a legélesebb, ennek ellenére szerintem annak van a legrosszabb képi világa. Nem véletlen, hogy a moziban a Scarlettel találkozol inkább.
-
válasz
narumon #11424 üzenetére
Köszi a választ!
Először is: nekem bőven elég a fullHD, mert nincs és nem is tervezek 5-6 éven belül ilyen TV-t venni.
Így inkább a GH3 az összehasonlítási alap.
A videó témáim: sport (repülős bemutatók, rally - gyorsan mozgó téma), bulik (változó fényviszonoyok néha sötét, néha erős fények).
A fényképezőgépek között tudtommal a GH3-nak van a legélesebb fullHD videója a dpreview összehasonlítás szerint. Gondolom a magas bitrátája is segít a jó szerkeszthetőségben. Viszont videokamerákkal nem láttam még összehasonlítást, ezért kérdeztem.Persze, ha már szerkeszthetőségről beszélünk, akkor nem hátrány, ha a kamera tudja a 4K-t, mert abból utólagos javításokkal együtt is tűéles fullHD videót lehet készíteni, de nagy felárat ezért nem szeretnék fizetni. Megelégszem a tűéles fullHd-vel.
[ Szerkesztve ]
-
narumon
őstag
Tisztázni kellene pár dolgot, hogy mire szeretnéd használni. Ha családi videózásra akkor inkább egy 4K handycamet kellene nézned, illetve számolni azzal, hogy a Panasonic GH4 sem éppen 2-300K szóval 250K kamerával teljesen felesleges hasonlítani. Egyébként mivel a GH4 az egyik legjobb ár/teljesítményű 4K kamera így kétlem, hogy olcsóbban kapnál olyat ami hozza azt a szintet...
-
mellov
csendes tag
Sziasztok!
Családi események megörökítésére, és esetleges iskolai projektekhez is használható kamerát keresnék. Az ár maximum 170 környékén mozoghat, ennél többet sajnos nem tudnék rá szánni. A témában nem vagyok igazán jártas , elöljáróban ezeket a modelleket találtam ami talán megérheti. Segítségeteket kérném, ti melyiket ajánlanátok? Van bármiféle tapasztalatotok esetleg a készülékekkel kapcsolatban?
1.Panasonic HC-V720
2.JVC Everio GZ-GX1
3.Sony HDR-CX410
4.Panasonic HC-V750
5.Sony HDR-CX410Előre is nagyon szépen köszönöm.
Tibor
-
válasz
narumon #11418 üzenetére
Kössz!
200k és 500k között van olyan, ami hozza legalább azt a képminőséget (színek, élesség, részletesség, zaj, stb.), vagy csak jóval 500k felett?
Azt akarom kideríteni, hogy a Pana GH4-et mivel lehet helyettesíteni legolcsóbban.
Egyelőre csak elméleti a kérdés, hogy képbe kerüljek a témában.[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
válasz
SMartin-HU #11416 üzenetére
Ilyen áron rossz nem lehet. Próbálj keresni teszt felvételeket, de a legjobb az lenne, ha Sony mintaboltban csinálnál felvételt, SD kártyára. Ha kéred megengedik. Venni viszont weben keresztül vásárolj, mert ha később valami mégsem tettszene, akkor "4. §15 (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat."
-
SMartin-HU
tag
A Sony HDR-PJ420VE kameráról mi a véleményetek?
-
SMartin-HU
tag
Sziasztok.
Szeretnék venni egy videokamerát, de egyáltalán nem vagyok benne a témában.
Fontos lenne a minőség és hogy normálisan bővíthető legyen vagy megfelelő belső háttértárral rendelkezzen.Szenzorban milyet érdemes nézni? (MOS, CMOS CCD) ha létezik más arra is kíváncsi vagyok.
Itthon és az utazásoknál szeretném a gyerkőc minden lépését megörökíteni, a mai kornak megfelelő minőségben.
Márka, típus stb.... Mindenre vevő vagyok. Az ár felső korlátját egyenlőre nem maximalizálom, de nyilván ésszerű keretek között gondolkozom (nem milliós tétel)
-
anwalen
csendes tag
Szeretnék venni egy 1080i kamerát. Fontos, hogy szinte minden körülmények között jó képet vegyen és villogásmentesen legyen erre képes. A felső limit 250e Ft körül van, de nem feltétlenül kell, hogy ennyibe kerüljön.
Nézegettem egy linket, amit valaki betett, azon egy Panasonic ... 920 vagy valami hasonló felvétele volt, és az tetszett. Teszteken viszont pár Sony kamera jobb értékelés kapott. Ha valami hozzáértő tudna tanácsot adni, azt előre is köszönöm. -
pitimany
tag
válasz
maxika2004 #11399 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
A 220 voltnál tegnap megrendeltem a Panasonic V750-et 132.000-Ft-os áron.
Most hívtak vissza, hogy bocsánat de rossz ár volt kiírva, a tényleges ár 189.000-ft. Így visszamondtam.
Lehet, hogy ez égi jel volt, hogy inkább mégse camcordert vegyek?
Mit szóltok a Panasonic DMC FZ200-hoz, vagy SonyDSC HX400-hoz? Elvileg jó átmenet kompakt kamera és DSRL között. -
JaniS
senior tag
válasz
pitimany #11398 üzenetére
A DSLR géphez képest lényegesen alacsonyabb színvonalat képviselnek képminőségben, ez már csak az érzékelő méretéből is fakad, nem beszélve a felrakható optikákról. Viszont DSLR-rel körülményesebb bánni.
Bocs a dupláért, szerkesztési időn túl jutott eszembe válaszolni.
[ Szerkesztve ]
-
JaniS
senior tag
A v720-as utódja, a 2014-es modell. Úgy tudom még nem kapható, de már rendelhető, lásd az árgépen (ill. a pécsi cégnél lehet van is raktáron). Összehasonlítás a gyártói oldalon
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Ukrajnai háború
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- A Nothing Phone (3a), feketén-fehéren
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...