Aktív témák
-
Thommyboj
aktív tag
válasz
Játékos #3480 üzenetére
10 ezer fölé semmiféleképpen nem akarok menni, de 7 ezret most ki tudok adni egyből félre van annyi rakva, de párat még össze tudok keresni elmegyek pár napra valamerre dolgozgatni diákmunkában megvan az. meg még vga hütőt akarok cserélni, mert az alap x1600pro m hűtője baromi hangos és onnan is kiderül mennyi többlet marad vagy nem a vga hütő vásárlásból.
-
bnss
veterán
válasz
Játékos #3418 üzenetére
Még meg sincs az alaplap, CPU és már barkácsoljak?
Majd meglátom, de lehet ''bolba menő, olyat kérdek'' típus leszek!
(Nem azért, mert nem szoktam barkácsolni, csak nem szgépet barkácsolok!)
lbalog: AM2-nél, ha jól tudom, középen van tüske, de ebben nem vagyok biztos!
[Szerkesztve] -
Terminator_
tag
válasz
Játékos #3439 üzenetére
Na látod akkor a halk neked azt jelenti hogy passzív hütést használsz
Én még ezt nem próbáltam de 1900-as fordulat mellett a 3800-as procom 37-38 fok akkor ha leállítanám kb 42-44 lenne,de azért nem tenném meg mert este ki tudja mi történik míg alszom.A gép a dolgozószobámban van és nem hallom a hangját ha ezt annak lehet nevezni.Csendes ha mellette ülök akkor is. -
Terminator_
tag
válasz
Játékos #3433 üzenetére
Lehet hogy neked nem vált be ,mondjuk hogy hangos volt azt nem értem!!!Na mind1 lényeg hogy a zamanozás nem olyan mint a sony hogy csak azért vesszük hogy a szomszédot idegeljük,meg felvágjunk hogy sonynk van.A zalman az jó és szerintem akkor valamit nem jól állítottál ha neked hangos volt.Igaz hogy a Freezer 7 Pro-t nem próbáltam még de nem is akarom
A zalmi a király.Eddig bármilyen konfigom volt mindig meg voltam elégedve mert nem hagos és brutál hűtést ad!
üdv -
Zozzant
addikt
válasz
Játékos #3204 üzenetére
remélem van jó házhűtésed, az elengedhetetlen a passzív cpu sütögetéshez, nem árt ha az alaplap felületén is bukdácsol a friss finom levegőcske, személy szerint a lassú járású halk cpu hűtőket favorizálnám, ami lefúj a lapra is kissé és nem áll meg a levegő a kondik között.
-
Ősember
őstag
válasz
Játékos #2873 üzenetére
a freezer sorozat tényleg nagy király, nekem is ilyen van per pillanat, amig nem szerelem be az ncu-2005-öt
csak a passziv járat miatt cserélem le. a zalman cuccokkal nekem is tele a tököm, mert amennyi pénzt elkérnek érte... na mindegy. érzem a zalman fanoktol majd kapok még ezért a fejemre de be kell látni, sok.
-
Flagstaff2
senior tag
-
tothbe
addikt
válasz
Játékos #2765 üzenetére
azért ne hidd, hogy pesten nem kell várni a rendelésekre.
Eddig a legjobb az egy speckó digitalizáló kártya volt, aminek egy nevenincs cég az importöre és tölünk meg rendelt valaki egyet.
Az importör közölte, hogy egy 168ezres kártyából ö nem tart raktáron, fizessük ki kp-ban vagy elöre utalással és ha nála a pénz, megrendeli taiwan-ról. 2 és fél hónapig tartott a beszerzése és az ügyfél 1 hónap után vissza akarta mondani, hogy igy mégsem kell. Gondolhatod, mekkora szivás lett volna az nekünk, mivel mi nem kértük elöre a pénzt.
[Szerkesztve] -
Warnen
tag
válasz
Játékos #2755 üzenetére
Átérzem a helyzeted...az AeroCool DP-102-es hűtőmhöz akartam egy sz**os 60-80mm fan átalakítót, és Miskolc minden számtech-el foglalkozó boltját felkerestem miatta(!!!).
10-ből 6-ban azt sem tudták mit akarok, és a 6-ből 3-ban még ki is röhögtek. Az arany-corvinban meg egyenesen leb**zott a tulaj, hogy ''mérnem veszel olyan hűtőt amire nem kell ez a sz*r?'' -
TeeJay
félisten
válasz
Játékos #2749 üzenetére
rufusz, aliencomputers, magicomp, bird computer, mistral(csak egyes termékeket szabad ott venni amire nem nagyon fontos gari)
amúgy meg www.kiskerarak.hu és ott megnézed hogy amit venni akarsz hol a legolcsóbb és oda mégy
de ezek a boltok amiket írtam egész jók bár a mistrallal óvatosan mert mások írták hogy a garanciát eléggé leszarják
ma pl a bird-ben voltam kedves női eladók nagyon jó árak
voltam alienben is ma ott is hozzáértő srácok
a magicomp meg az abszolút favoritom mert a legtöbb cuccot ott veszem.
rufusz meg főleg akkor kell ha kellyből kell valami
de még ott a lordcomputers is az is jó -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2749 üzenetére
A bluefish az egy rakás szar. Drága mint a dög.Én Pestre járok alkatrészekért. Van olyan összeg ami miatt már bőven megéri felmotorozni.
pölö most is fogok fölmenni a saját gépem beléért meg a Warnen sóginak még egyszer ugyanaz mint nekem.
Két SLI-s Foxconn lap+3500+A64+Freezer64pro+7600GS lesz 140e. bruttóban. vagyis mindenből KETTŐ amit az előbb leírtam. Na ezt itt Miskolcon megnézem ki mennyiért venné meg.
Útiköltségem oda-vissza nincs 6e Ft.
-
Warnen
tag
válasz
Játékos #2737 üzenetére
Megerősítem amit Flag. leírt, sokkal jobban megérte az Ati Silen.1, mint a Passzív Zalman hűtő. Az hogy kihajtja a házból a meleget felbecsülhetetlen értékű, hiába van tele a házam ventivel, [link] ha a vga telefűti az egészet.
Most, mivel SLI-s lapom lesz ha Flagstaff sógor mehhozzja egy AC Accelero X1-ben gondolkodom, de ami visszatart, hogy a meleget az alaplapra fújja. -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2737 üzenetére
Nemtom ezt a 7e Ft-ot honnan vetted. 4,5-5e Ft körül vannak amik perpill raktáron vannak chiplandéknél. Valószínűleg a GPU is hidegebb lenne mint most és a ház belsejében is csak hűvösebb lenne annak minden előnyével együtt. Arról nem is beszélve hogy így a kari is segíti a ház szelőzését. Szerintem.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Játékos #2737 üzenetére
Passz, ezt egy vga-s topikban szerintem meg tudnák pontosan mondani, én speciel kimaradtam kezdettől fogva a vga-hőmérséklet elemzésekből, mivel az X600Pro-mon nincs hőmérsékletmérő, tehát nem is tudom csak kézzel ''mérni'', és szerintem bőven 50fok alatt van a gpu-ja még terhelés alatt is.
Ha a karid topikjában szétnézel biztos volt már szó a hőmérsékletekről, keress rá topikon belül a hőmérséklet szóra. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Játékos #2734 üzenetére
Jó az 56 fok, ha így összességében nagyon csendes a gép. Csak kérdés hogy lehet-e jobb?
Nekem egyébként 3.0@3.75 Prescottom megy 53-54 fokon terheléskor, igaz én olyankor 1700-on pörgetem a GT Igloo 5700MC ventijét, meg mögüle egyből kiszippantja egy 12-es a meleget. Mondjuk igaz, hogy a tesztben is így valahogy 3-4 fokkal volt jobb az Igloo, de a hangja meg nagyobb(bár mintha idővel csendesedett volna kicsit) viszont boldogít a tudat, hogy ha kellene, akár 3000-et is pöröghetne a ventije, de 2300 fölött már nem látom értelmét a fsz-növelésnek
#2735-re: A Silencer annyival lenne más, hogy hőmérséklet szempontjából tehermentesítené a procit meg a tápot. Meg azért annyira nem rossz az
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2731 üzenetére
Ha meg még a Northpole-t is lecserélnéd AC ATI Silencerre,még lejjebb tudnád vinni a procid hőmérsékletét. A sógimnak Zalman szendvicsborda volt a 9800pro-n és lecserélte AC ATI Silencerre. 8!!! fokot hűlt a procija,pedig van pár venti a gépében. Csak annyi hogy nem a házban fűt a VGA kari hanem egyből kitolja a meleget.
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2723 üzenetére
Hát hallod ezek után 1-a S478-as intelesek kezet csókolhatnak neked az ötletért 2-én ha neked lennék ezt a dokumentációt elküldeném az AC-nek hogy kb két ilyen alakú fémlemezzel kéne többet adniuk a freezer7prohoz és hordanák még a S478 tulajok is. Mert vannak még bőven!
Egy próbát megér sztem. Hátha.
-
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2692 üzenetére
Ne foglalkozz vele. Nekem is belefújt a tápomba. Nagy ügy! A 12cm-es venti egyből kiokádja hátul a meleget.
Így kiiktathatod a hátsó ventit vagy eősen visszaveheted a fordulatszámát. Ha úgyis a zaj a mindened.
A coolerfelfogató keret kialakítása S478-nál aszimmetrikus,ami lehetetlenné teszi a 90 fokkal való elforgatását.
-
Játékos
addikt
válasz
Játékos #2694 üzenetére
Besz@rás... én tegnap rendeltem a Chiplandből (Miskolc), és vissza is igazolták, hogy rendi, megrendelték, mikor megérkezik, értesítenek, hogy mehetek érte. Be akartam nektek linkelni, hogy meg tudjátok nézni, de már nincs az oldalon
, lehet, hogy én rendeltem az utolsót...
Bár írtam nekik, hogy jobb lenne helyette egy Freezer7Pro (majd rákurbinálom valahogy), eddig nem reagáltak semmit...
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2654 üzenetére
Ezeket a varázsszavakat elmormolod a megfelelő energiamezővel rendelkező helyen (pölö EMO eladópultja
) majd a varázslatért járó mana levonódik a manakészletedből (ha más nem fizetsz
) hazaviszed a cuccokat,előkapod a fater pisztolypákáját meg némi cint (vagy szólsz a szomszéd szemüveges elektroniai műszerész gyereknek) és beletoldod a venti drótjaiba.
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2652 üzenetére
A Zalmant azt sztem ne vedd alapul. Annak 5V-ról járatva is van némi hangja,főleg ha már használt. Legegyszerűbb ha HW-esen veszed lejjebb a fordulatot. Pölö csinálsz egy ventiszabályzó áramkört. BD241,ZPD 5,6 meg egy 1K-s poti. És kész. Pár száz forint az egész. Némi kézügyességgel TALÁN megoldható a Freezer7pro moddingja,de annyival azért nem jobb a sima Freezernél hogy megérje a kínlódást. Szerintem.
[Szerkesztve] -
Flagstaff2
senior tag
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2637 üzenetére
Én egész nap hiperintenzív vagyok a zajra.
Családi ház,csöndes szoba. Az előző gépemben az FSP tápom (egyébként kva halk) fordulatszámcsökkentett ventije volt a leghangosabb.
Full terhelésen is.
Voltak páran akik a szobámba lépve egyből azt kérdezték vizes-e a gépem.
Mert még levett oldallappal sem volt hangja,csak közvetlen közelből lehetett hallani a tápból némi morgást.
-
Flagstaff2
senior tag
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2625 üzenetére
Az alaplapod képes lesz NÉMÍTANi a Freezert.
Ez tuti mert szereltem ilyen lapra ilyen coolert. 1500 körül9 fodulatszámon a gépházba bedugod a fejed és se ventizörej,se sustorgás,se szélzaj. Csak látod hogy mozog a venti. Ha terheled,akkor persze rá fog kapcsolni egy kicsit,de ha meghűlt,újból átmegy vízhűtést megszégyenítő üzemmódba.
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2625 üzenetére
Legegyszerűbb ha elmégy valamék multiszuperhiper áruházba és veszel csiszolószivacsot. Azzal kiszeded a látható karcokat,majd autópolírpasztával addig sutulod míg olyan nem lesz mint a Salamon töke.
Én legalábbis így csináltam anno és ez lesz a megoldás hamarosan megint.
-
Prego
senior tag
válasz
Játékos #2625 üzenetére
A kapható legfinomabb csiszolópapírokkal, és azokat is bevizeztem. LÉnyeg hogy tükőrsima legyen az alja, és ne legyen benne karcolás
Ezt a némítás dolgot már a multkor megbeszéltük. Attól függ, hogy az anyalap tudja e a fordulatszámszabályozást. Ha nem, akkor rá kell kötni egy Zalman FanMate szabályozót (920 Ft bruttó), és avval kézzel tudod.
Egyszer már sikerűlt elnémítanom, és akkor is csak 83 fokig ment fel terhelés alatt. Aztán észrevettem hogy egy kábel akadt be a ventibe
[Szerkesztve] -
Prego
senior tag
válasz
Játékos #2619 üzenetére
Én most törlök egy 2GBos mappát a vinyóról, közben zenehallgatás. A Procim 2,8GHz@3,08Ghz, Prescott Celeron, AC Freezer4 el, és 57-58 fokos. Ha lemegy alapra, akkor 10 fokkal hűvösebb. Egyébként hangsúlyoznám, hogy az ACmet le kellett polírozni, mert az alja enyhén szólva is förtelmes. Két óra polírozás után (akkor még megvolt a sérvem is :S) 7 fokot nyertem.
-
Flagstaff2
senior tag
válasz
Játékos #2613 üzenetére
Látom már hirdeted is a 700Cu-t
Sztem menj be Chiplandékhez és kérdezd meg őket mi pézé számolnák be egy Freezer-be a jelenlegi coolered. Az egyik eladósrác (kopaszodó,köpcös) elég csúnyán nézett mikor lefikáztam a VF700Cu-t ami szerinte jobb mint az épp akkor vásárolt AC ATI Silencerem.
Mondtam neki hogy pont azt a shit Zalmant cserélem le a 9800pro-mról. Mert még 5V-on is hangosabb mint a Silencer és ráadásul a 9800pro által gerjesztet nem kevés hőt a házban keingeti,nem tolja ki mint a Silencer. A csapágykopás meg ne izgasson különösebben. A Chiplandben vásárolt AC termékekre 5 év gari van.
Ami több mint sok.
[Szerkesztve] -
BlacKSouL
addikt
válasz
Játékos #2597 üzenetére
Ezt nemtom pontosan mire írtad, de vannak dolgok amiknél nem számít olyanmértékben hogy be van-e kapcsolva a gép miközben ki-/lehúzod, pl ventillátorok vagy azok szabályzói, ellenben vinyót, processzort, memóriát, tápcsatlakozót, dvd-t nem húzkodunk menet közben.
Én egyszer véletlenül kísérletezés közben rövidrezártam egy venti csupasz fém csatlakozóival a 12V-os ágat egy perifériacsatlakozón, amire is a táp azonnali leállással és újraindulással válaszolt. Persze közben ment a gép meg a net. Megúsztam, nem lett maradandó károm, se a gépnek. -
Flagstaff2
senior tag
-
-
Prego
senior tag
válasz
Játékos #2563 üzenetére
Hát jó nehéz kérdés, mivel a Prescottot hűteni kell, az biztos.
Az Arctic Coolin Freezer4 el az a baj, hogy kifutott tokozáshoz készült kifutott modellről van szó, nehéz lesz találni.
A másik a hang: ha olyan lapod van, amelyik tudja szabályozni a fordulatszámát a ventiknek, akkor nincs nagy baj, ha nem, akkor viszont marad a Zalmann, ha van hozzá szabályozó.
Nekem is Freezer4 van, a dolgát végzi rendesen, de sztem neked a 2200rpm fordulat sok (feltéve hogy nem tudod a fordsz ot szabályozni).
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- GENIUS vezetéknélküli, rózsaszín csajos egér
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest