- 2,5 gigabites hálózati switch jött a QNAP gondozásában
- 360 Hz-et ígérő QD-OLED monitorral rukkolt elő a ViewSonic
- Nem a vámokra fogná, de felemelné az iPhone-ok árait az Apple
- Egymásra licitálnak a kiadók, hogy kihasználják a GTA VI késését
- A GEEEK új házainak nem lesz gondja a szellőzéssel, és az áruk sem vészes
-
PROHARDVER!
Ajánláshoz szükséges kérdések (alkatrészeknél pontos megnevezést kérünk)
1.: Mennyit szánsz a hűtőre?
2.: Milyen házba kerül?
3.: Milyen alaplapra lesz?
4.: Processzor és videókártya típusa?
5.: Ramok pontos típusa?
6.: Egyéb igények? (szín, RGB, stb.)
>>> Ajánlott léghűtések és paszták táblázata - 2025 <<<
-
Qru
MODERÁTOR
(rögzített hozzászólás)
Felmerült az igény egy CPU léghűtés kibeszélő topik iránt, ami megnyitásra került.
A jövőben itt csak a konkrét választással/vásárlással kapcsolatos dolgok kerülnek a kibeszélő topikba pedig a minden más (tesztek, vélemények, tapasztalatok).
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vertigo
aktív tag
válasz
IreN!CuS #40589 üzenetére
Szia!
Fent emlitett hutom van, igaz nem passzivban, ellenben ultrahalkra vannak bekotve a propellerek (~450, ~650 rpm), 2x14es es egy bazinagy leszabalyozott venti van meg a hazban, a proci (3770) jelenleg 32°C-on uzemel, ugy hogy fut egy aion (cry engine) meg nehany bongeszo, zajszennyezes szempontjabol mindossze a hdd hallhato ha csond van a szobaban, de amig nem indul el es csak ssdrol mennek a dolgok ha a fulemet a gep melle teszem a tapot lehet eszrevenni (corsair tx650, ami koztudottan a legcsendesebb tapok kozott van ami letezik)
...ha gondolod ezen adatokbol inter/extrapolalj, de szerintem ilyen alacsony fordulatszamon eszrevehetetlenek azok a propellerek amik a c14en vannak
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Kal-El #40169 üzenetére
Hasonloan gondolkoztam nemreg en is, nekem a BQ! SR Pro2 lett volna a befuto (igaz 2 ventis), de nem fert be a hazikoba, aztan Noctua C14 lett belole, ami szinten 2 propelleres, kisebb bordaval de kenyelmesen befert (450 es 650-es fordulatszamon vanszorognak a propellerek neman)... Szerintem, ha hutesteljesitmeny, es a csendesseg a szempont, nem biztos, hogy ragaszkodni kell az 1 propellerhez...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Dagobert07 #40151 üzenetére
...ha csak jatek kozben zavaro, esetleg egy jo fules?
-
Vertigo
aktív tag
3770hez, ha nem huzod, es nincs szukseg ultracsondes hutore megteszi a gyari
-----------------
lga775 hutokbol nem is tudom van e olyan amihez ne kene ellendarab (deszka aljara), de ha figyelembe veszem, hogy egy q6600 azert eleg jelentos teljesitmenyu proci (hotermelesben is) szkeptikus vagyok meg tudod e oldani deszka kivetel (foglalatra csimpaszkodo huto) nelkul. azert ezek a bordak mar sulyosak, tepnek rendesen a foglalatot...
nekem a q6600hoz a zalman 9500at bejott, halk es jol hut.
-
Vertigo
aktív tag
válasz
kopa93 #40095 üzenetére
Felfekves, ezaltal a felulet egyenletes terhelese, teljes feluletu hoatadas fontos, nincs kizarva, hogy valamilyen iranyba megfeszul es igy "ferden" fexik fel, de akar az is lehet, hogy szerencsetlenul kavar be egy kozeli ventilator, esetleg valahonnan (pl. vga) forro levegot sziv, de ezutobbiakhoz azert eleg drasztikus a homersekletadat amit irtal, igy kevessbe valoszinu...
-
Vertigo
aktív tag
-
Vertigo
aktív tag
Skacok azert v1.0 usereket (sry, joindulatbol irom csak) ne biztassatok mar a "kupakolasra"!
Amugy ido kozben meglett a Noctua C14, kellemesen befer a helyere, a kibahalk kabellel csatlakoztattam, a felso venti igy 700 az also 400 korul porog, hangja meg ejszaka siri csendben alig van jelen (az egyeb elktronika passziv hatterzajaban tejesen eltunik)...
Alapon a 3770et f1ng@tva sem sikerult 38°C fole vinni. (szolid tuning majd idovel lehetseges, egyelore automatan eleresztettem egy probat, 4300 korulire lotte be, de csak nehany percig, minden esetre akkor sem haladta meg a korabban emlitett homersekletet)Franko leirasa van, a felszerelesi eszkozok is szinte majdnem minden eshetosegre szamitanak, egyedul bodra+ventik combo alaplapra epitett keretre valo rogzitese volt huzos, egyszeruen nem lehet hozzaferni semmilyen csavarhuzoval a rogziteshez, igy papirzsebkendovel puhitott kombinaltfogoval celszeru meghuzni (ha valaki esetleg ebben a hutoben gondolkozna)
Diohejban ennyi lenne!
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Merlinclub #39736 üzenetére
Persze, de az megbeszerezhetetlenebb, mint a noctua...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
KAMELOT #39732 üzenetére
Koszi...
Lehet, hogy a vegen az lesz, de amiket neztem teszteket nem tul meggyozo, valamivel jobb a gyari hutonel, de szamok szerint annyira nem gyozott meg... (most elvileg megint kaptam egy igeretet a c14-re, de majd akkor hiszem el ha a kezembe lesz)
u.i.
nem szeretnek hangosabb hutest mint a 900on vanszorgo zalmanom, ahhoz pedig nem art, ha van nemi borda is... -
Vertigo
aktív tag
válasz
Hunyus #39730 üzenetére
Osszessegeben a BQ jobb artol teljesen fuggetlenul, nem a arral van a problema, hanem avval hogy se a BQ, sem a D14 nem fer be 14 centi magas helyre, csak a C14...
Az meg ugy latszik megse lesz meg, A4Team mar 2.xrra b@xxa at a fejem, hogy idopontot igernek, majd nekem utolag kell telefonon kihuznom beloluk, hogy megsem tudjak tartani...
Uj kerdes, milyen altlanosan kaphato/elerheto huto van, ami 14centi (18.5haz -3belogo oldalventi -1.5tokozasprocival-> 14) magassagba belefer, baromi halk, es kifejezetten jol hut?!?! Arszinvonalba noctua, BQ, alpen stb is megfelel, csak legyan franko!
-
Vertigo
aktív tag
Noctua NH-C14 evvel kapcsolatba tudtok valamit mondani?
(s1155 3770 z7-v le, tuning csak esetleges es nem K leven korlatozott, szoval ~4.3)Cel a csond es a jo hutesi teljesitmeny (bequite drpre2-hoz sajna ki kene vennem az oldalventit, igy az nem jatszik)
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Vertigo #39696 üzenetére
Nezegettem picit...
- Alpenföhn Gotthard
- Noctua NH-L12Ezek magassagra mar jok, nem tudom hutes es csendesseg szempontjabol mit tudnak?
(i7 sima 3770et kene huteni, minimalis tuning esetlegesen jatszhat ugy 4.3ig, de alapvetoen alapon menne)Esetleg, ha kiszedem az oldalso megaventit akkor talan-talan a darkrockpro2 is befer...
-
Vertigo
aktív tag
válasz
Vertigo #39692 üzenetére
Nah, megmertem, es a manoooooooooba!
18.5 a belso ter a nyakig, abbol majdnem 3 centit vesz le a belogo venti, es mondjuk 1.5 centi a nyak felett a foglalat es a proci, szoval marad cirka 14 centi
Befer valami nagyon franko k.rvahalk huto ekkoraba?!?!?
(jelenleg 9500AT van benne az tok kenyelmesen terpeszkedik, es nagyon csondes 900on) -
Vertigo
aktív tag
Szevasztok!
Erdeklodnek BeQuiet hutessel kapcsolatban...
Dark Rock PRO 2-t neztem ki, terv szerint ASUS Z77-V LE (vagy H77-V) lapra menne (memok LP-s corsair-ok)
A haz amibe menne egy eleg jol szellozo Sharkoon Rebel12 ([link] itok ugyan ilyen, csak a nagyventis oldalfalu)
Van hasonlo korulmenyek kozott tapasztalatotok evvel a hutovel, el fog ferni a lapon, mire erdemes figyelni?
Koszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja, hogy a fórumozóknak segítséget nyújtson processzor léghűtések kiválasztásához. Kérdezés előtt kérlek töltsétek ki az összefoglalóban szereplő 6 pontos kérdéssort, amivel az ajánlást segíteni tudjátok. Ebben a topikban nem foglalkozunk kompakt vízhűtésekkel (AiO).
- Teszt DeepCool AK400 Digital: hűtés extra kijelzővel
- Teszt DeepCool Assassin IV: egy igazán különleges toronyhűtő
- Teszt DeepCool AK500 hűtő: elegancia magas áron
- Teszt Megvan-e 250 watt? Jonsbo HX6250 hűtő tesztje
- Teszt DeepCool AK400 hűtő: elegancia és hatékonyság
- Teszt DeepCool AK620 hűtő: színes LED-ek nélkül is megkívánjuk
- Teszt A Zalman CNPS20X trónfosztásra tör a léghűtések piacán
- Teszt Noctua NH-U12A: a hűtők új királya?
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Be Quiet! 730W
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 4GB I 500GB I Radeon I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest