- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RAM topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ViZion
félisten
válasz
Synthwave #95810 üzenetére
Szerintem az sokat elmond a termékről, ha valaki X hónap után veszi a fáradtságot és ad rá egy ilyen hibajelentést. Nyilván nem minden vélemény mérvadó, azokat az 1 csillagos értékeléseket szeretem, hogy nem jött meg időben az áru...
annak meg mi köze a termékhez?
Alin szoktam sokat vásárolni, ott érdemes átpörgetni, pl. SSR relénél volt, aki konkrétan szétkapta, felrakta a fotókat, h lássa a nép, h mi van a fake Fotek SSR "lelkében". Pár dolgot én is szétkapok amikor megjön, érdekel, h "mi hajCSa"
Ispy: ez nem vita, ugorj be a VGA topikba...
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Egen. Inkább nem akarom tudni, hogy 11 hónap alatt mennyit nyomtam bele a háromba, még úgy is, hogy a barebone-okat kevesebb, mint az MSRP feléért vettem.
Sárgaréz, PC, FR4, POM és CF twill plate, csuklótámasz, coiled aviátor kábel, három akril porvédő, más színű knobok, acoustic kit, mindenféle kupakok, kapcsolók. Már össze tudtam volna rakni egy nylonházas, custom 5x7-es Dactyl Manuformot Signature Plastics kupakszettel...
-
micafighter
nagyúr
Billentyűzetes akciók októberben szoktak lenni (thocktober), tervez valaki Geontol rendelni most? Nem tudom még mit fog akciozni, de en az MX2A kenetlen verziójaval szemezek, a Geon drótokkal, illetve a zero wobble-s GEON Raw ZERO kapcsolókat tervezek
Illetve érdekelne a Venom60HE ha esetleg addig kapható lesz
Ha rendelne valaki írjatok privátot, emlékeim szerint 30 USD + áfa a szállítási költség tőlük, arra érdemes összeállni, hogy szétdobjuk
-
7
addikt
válasz
SkyTrancer #95800 üzenetére
Membrános (értsd: nem mechanikus) billentyűzeteket azért nem szoktak ajánlani, mert
- többnyire rövidebb élettartamra lehet számítani,
- nem konzisztens a gépelésélmény,
- a membrán állaga is alakul az idő múlásával, kényelmetlenebbé téve a használatot
- a legtöbb nem tud 6KRO-t / NKRO-tEnnek tükrében fejtsük ki egy kicsit a mechanikusokat. Egy mechanikus billentyűzetben 3 jellemző hibafaktor van:
- kapcsoló elkezd duplázni, cserélni kell
- nyákon valamelyik forrasztás elengedi magát a gépelési erőbehatások miatt
- kábelcsatlakozó forrasztása megpurcan, ha nem elég védett vagy nincs megerősítvePersze ezeken felül előfordulhatnak egyéb dolgok is, de ezek jelentkeznek a legsűrűbben. Ha költségérzékeny vagy, akkor egy forrasztópákával (meg cserealkatrésszel) általában alacsony ráfordítással tudod orvosolni ezeket a problémákat, amikor előfordulnak.
A fentebbiek előfordulhatnak prémium és fapados billentyűzeteken is.
Ami igazán megkülönbözteti a mechanikus billentyűzeteket, leginkább ezekre szűkül:
- komfortérzet (gépelésélmény és/vagy hang)
- funkcionalitás, szoftvertámogatás (pl. könnyen cserélhető kapcsolók, átprogramozható gombok)
- anyaghasználat
- quality controlA Keychron és White Shark között leginkább a itt van különbség: a White Shark fapadosabb, hamarabb/nagyobb eséllyel várhatóak hibák, hamarabb öregszik el, korlátozottabb a tudása -- sajnos konkrét statisztikát nem tudok felhozni, úgyhogy maradnak a topicban fellelhető élménybeszámolók és tapasztalatok.
Long story short: Alapvetően te tudod, hogy számodra mik a prioritások. Ha neked nem számít a fent felsorolt különbségek zöme, valószínűleg jól jársz egy olcsóbb modellel is.
Ugyanakkor érdemes azt is végiggondolni, hogy pl. a Logitechben mit szerettél eleinte, illetve mostanra miért érzed úgy, hogy elfáradt -- ezek még faktorok lehetnek a döntésedben. -
coolpet
senior tag
válasz
Gyereknek vettem egy csilli villi GaMeR Spirit of Gamer Elite K70 nagytudású billentyűzetet kb 12K-ért.
Színes, villog, szivárványhányás is van, meg tudja a BT-ot, van hozzá receiver, és TypeC.
Egyszerre 3 BT eszközhöz is hozzá lehet rendelni, és kikapcsolható a WIN gomb.Mindent is tud amit a nagyok, miért fizetnénk többet érte?
Szuper.
6 hónap alatt ez történt vele.
Már nem kapcsolódott a bluetooth-on, bedugtam a receivert.
Rá 2 hétre folyton szakadt, aztán már azon sem ment.
Kábelen is kb még 1 hónapig működött.Szétszedtem, kitakarítottam, újracsatlakoztattam a kábeleket, voilá működik!
2 napig.A WASD gombokról kb 10-15%ban lejött a festék, a karakterek már nem voltak rendesen olvashatóak.
Rubber Dome-os, volt olyan bill amit már szinte ütni kellett, hogy érzékelje.
A Manualjában a magyar nyelv kivételével mindenhol jól le van írva hogy melyik a wired és melyik a wireless kombó csak ugye francia/német kiosztással. A magyar fel volt cserélve.
Igényes darab, de ennyi pénzért ilyen tudású TKL billt hol kap az ember?
Van akinek megfelel, van aki azzal verekszikEnnyi. Preferencia és igény kérdése.
A színorgiát nem lehetett beállítani, kikapcsolás után meg kellett erőszakolni, hogy világítson.
Ment vissza gariba, cserélték, most egy ugyan olyan van, eddig király.
-
Ispy
veterán
válasz
Synthwave #95809 üzenetére
Q8? Onnan kezdődik az igazi finomság, meg az anyagi csőd is.
Egyébként meg partalan vita, akinek nem ér annyit, az vegye az olcsót, aki meg szeretne minőségi eszközöket használni, annak meg van fejjebb. Ugyanezek a párbeszédek lemennek a barkács topikban is stb, a minőségnek ára van, az ár nem feltétlenül jelent jobbat, de sok esetben mégis.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
ViZion #95805 üzenetére
"Nem, ezek alatt nem értékelések vannak, hanem konkrét hiba leírások, meg hogy ennyi-annyi idő után ment tönkre."
Meg értékelések. Olvastam ilyen blődségeket eleget, hogy tudjam, legfeljebb csak akkor adhatnak valamilyen támpontot, ha olyan cuccot keresek, ami mögött nincs extenzív (angol/magyar) fórumos tapasztalati háttér.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SkyTrancer #95807 üzenetére
"Ez a nem volt még a kezem alatt normális cucc sem igaz mert hiszen ez a billentyű is 40 rongy volt mikor 105 ezer volt a minimálbér itthon szóval ez jónak számított akkoriban"
Ahogy írtam, azóta eltelt nem kevés idő, a mai piacot össze sem lehet hasonlítani az akkorival. Vagyis lehet, csak értelme nincs. Arról nem beszélve, hogy arányaiban a valóban minőség manapság sokkal olcsóbb, mint akkor volt. Mit vettél akkor a közértben 10 000-ért és mit veszel most? Nem kicsi a differencia. Egyébként akkor is bőven voltak már Topre/Alps kapcsolós, esetleg MX-es mecha billentyűzetek, azokhoz képest meg a fasorban sem volt a Logitech.
"Nekem napi 16 órát van használatban a billentyű"
Akkor tényleg nem értem, hogy miért ilyen nehéz elfogadni, hogy egy olyan eszközből, amivel az ember-gép kapcsolat megvalósul, és alapjaiban határozza meg a felhasználói élményt, miért nem 16 forint 20 fillérbe kerül egy valóban jó. És hogy miért nem éri meg túl sokat spórolni rajta.
Teljes más érzés használni a számítógépet egy 3000 forintos Omega membrános atomhulladékkal, egy csörgő-zörgő-csattogó, alsópolcos random mechával, meg egy hardveresen/szoftveresen szénné konfigurált Keychron Q8-cal, érted.
Ha nem hiszed el, amit egy szakmai topikban írnak, akkor nem sok ráció van a kérdezésben.
-
viperabácsi
addikt
válasz
SkyTrancer #95807 üzenetére
Ez az utolsó hozzászólásod alapján akkor vedd meg az általam is linkelt V6 maxot , KIDD el jó lesz nem fogsz csalódni.
Nekem a v6 maxon most egy 20k-s magyar keycap set van még ezzel is javult sokat a bill hangja / komfort érzete
Most már a knob is piros
-
SkyTrancer
senior tag
Nekem napi 16 órát van használatban a billentyű mert egyrészt erről dolgozom, utána meg még a saját munkám, meg egy pár óra játék is megy, szóval szart én sem akarok venni
Ez a nem volt még a kezem alatt normális cucc sem igaz mert hiszen ez a billentyű is 40 rongy volt mikor 105 ezer volt a minimálbér itthon szóval ez jónak számított akkoriban
A mostani cuccokat tartósan még nem használtam csak máshol nyomkodtam de az ugye nem elég.
A hülye kérdéseket meg azért teszem fel mert így ahogy írjátok 2020 óta feje tetejére állt a világ és már semmit nem lehet elhinni hogy a drága jobb is, sőt.
Szerencsére marha sok termékkel találkozom és bőven rá tudok cáfolni ezekre
Vannak gyártók akiknek csak a csúcs termékük jó a többi már kutyaszar, szóval ezért a félelem.
Sokszor megfordul a fejemben, hogy lehet az ember rendel a temuról 500 forintos szart, de abból egy szatyorral és ha félévente cserélni is kell még mindig árban olcsóbb mintha venne egy valami 50 ezerért
... na majd megálmodom ezeket, köszi mindenki -
ViZion
félisten
válasz
Synthwave #95799 üzenetére
"Az arukeresos értékelésekkel..."
Nem, ezek alatt nem értékelések vannak, hanem konkrét hiba leírások, meg hogy ennyi-annyi idő után ment tönkre.SkyTrancer: írtam már, de akkor egyszerűbben: minőségi billencsnek (Func-om 2016-os) a 9 év semmi, de semmi. Játszok én is és a két fiam is. Ők nem kímélik... (szerintem túl erősen nyomkorásszák
) napi 8-10 óra használat, hétvégén a duplája. MX Red, nem lötyög, nem zörög. Nem a lelghalkabb kapcsoló, de nem peng, a háza nem rezonál.
Írtuk, h a Redragon egy jó belépő lehet, nem drága, olcsón lehet halkítani, most is azon írok, behoztam a céghezAzt meg senki nem tudja megmondani, h a mittomén' 10 csoportba osztható, 4000 (szerintem ennél is több...) féle kapcsolóból melyik lesz a Te kedvenced (kupak profil és egyéb részletekbe ne is menjünk bele).
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SkyTrancer #95802 üzenetére
"mert egy 1000 forintos billentyű is lényegében megfelelő mikor kicsomagolod"
Kérdés, hogy mire. Nem mindegy, hogy napi 6-12 órában használni, vagy a felkövéredett legyeket csapdosni a ház falán, esetleg köptetőtea helyett.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SkyTrancer #95802 üzenetére
"Ha veszek valamit általában az mindig jó minőség"
Akkor nem tizenezerért veszel billentyűzetet, ez ilyen egyszerű.
"Tapogattam már sok helyen drága cuccokat, de nem éreztem azt hogy jaaaaj de jó mert világos hogy mit nyújt,"
Ami a legtöbb helyen ki van állítva, az legfeljebb csak az árában drága, a minőségben, amit képvisel nem. Pl. az összes, magyar viszonylatban is ismert, nagy mainstream gyártó palettája átlagban véve felejtős (Logitech, Razer, SteelSeries, Corsair stb.).
Amit meg valaki nagyon régóta használ, az egy minden szempontból elavult konstrukció lesz, aminél manapság töredékáron háromszor különbet lehet venni. Vagy egy vintage finomság, de az akkoriban sem volt olcsó, ahogy most sem az, és már csak használtpiacról hozzáférhető. A COVID óta, különösen az elmúlt 2-2,5 évben rengeteget fejlődött a szegmens.
Az egyszerűen, hazai forrásból beszerezhető, normálisabb cuccokat ezeknél érdemes nézni: Keychron, Akko, Varmilo. Különösen a Keychron Q/Q Max/V, de inkább V Max szériák.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Synthwave #95801 üzenetére
hát igen persze... érthető
Mint írtam, g510s nekem teljesen megfelel
Tapogattam már sok helyen drága cuccokat, de nem éreztem azt hogy jaaaaj de jó mert világos hogy mit nyújt, de nem igazából érdekel, mert egy 1000 forintos billentyű is lényegében megfelelő mikor kicsomagolod
A mostanival is csak annyi bajom van hogy sajnos már így is bőven túlteljesítette az idejét, bár én mindenemre nagyon vigyázok, szóval nyilván ez is hozzájárult, de sajnos a legtöbb gombja ha nem telibe nyomom le hanem nagyon a szélét akkor már picit szorul, gondolom kikopott, vagy kiszáradt nem tudom, meg hát megszolgálta az idejét Emiatt gondolkodom a cserén
Ha veszek valamit általában az mindig jó minőség csak a mai világban már vadászni kell azokat is mert minden összetaposott kólásüvegből készül aztán vagy vagy.
Na meg aztán sok esetben nem is éri meg az árat, mert sok esetben ( még nem az a szint ) holott az ára meg már borsos
de köszi az infókat, még kutakodom meg olvasgatom meg próbálom kideríteni használ e valaki nagyon régóta valamit és hogy az hogy működik -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Sajnálom, varázsgömbünk nincs.
"szóval nekem aztán teljesen mindegy milyen hangja van meg hogy zörög hogy nem zörög, hogy világít mit csinál mert nem érdekel"
Igen, ezt olyanok szokták mondani, akiknek még nem volt a keze alatt normális motyó. Aztán amikor már van viszonyítási alap, hajlamosak ezt a kijelentést átgondolni.
"De ezt lehetne mondani a fórumra is, hogy a "berögzült" drága dolgok mennek a többi szar"
Nem. A fórumra azt lehet mondani, hogy ott olyanoktól kapsz tanácsot, akik naprakészen képben vannak a valós piaci felhozatallal (ami nem korlátozódik a magyar boltok siralmas kínálatára), évek óta hobbijuk a téma, és nagyságrendekkel több tapasztalatuk, illetve viszonyítási alapjuk van, mint a random arukeresos embereknek. Különben minek járna ember szakmai topikba?
A kérdés, amit fel kell tenni, az az, hogy filléres fost akarsz egész nap tapodni, vagy egy korrekt árú, igényes, végletekig testreszabható cuccot.
Amíg meg ki nem próbálod, írhatunk bármit.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
Synthwave #95799 üzenetére
na persze, nyilván
Csak arra lennék kíváncsi hogy milyen állapotban van egy keychron teszem azt 8-10 év után és milyen állapotban egy redragon meg társai ?
Most jelenleg is membrános billentyűt használok szóval nekem aztán teljesen mindegy milyen hangja van meg hogy zörög hogy nem zörög, hogy világít mit csinál mert nem érdekel
Csak hogy megéri e a felárat és hogy mennyire tartós
1000hz se érdekel csak vezetéken használnám hát nem viszem sehova, nem elfér a kábel ?
árukeresős értékelések persze
De ezt lehetne mondani a fórumra is, hogy a "berögzült" drága dolgok mennek a többi szar
Félreértés ne essék értem én hogy mi van, csak mégis a lényeg hogy mennyire szar a szar és mennyire jó a jó ?! -
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SkyTrancer #95792 üzenetére
Mert a White Shark egy legalsó polcos, csörögő-zörgő cucc, a V6 Max meg egy korrektül összerakott, átgondolt, könnyen átépíthető és jobb anyagokból álló konstrukció, amihez QMK/VIA/Keychron Launcher támogatás van, ergo minden egyes gombot – a cserélhető fémfejes knobot is – arra programozol, amire akarsz, a komplex makrókat is beleértve.
Arról nem beszélve, hogy 1000 Hz-es polling rate-tel dolgozó 2,4 GHz-es rádió is van benne a Bluetooth-on kívül. Kb. a kupakjai érnek annyit, mint az egész White Shark, úgy, ahogy van, és kb. az első szó begépelése után nyilvánvalóvá válik mind érzetre, mind pedig hangra, hogy nagyon nem egy kategória a kettő.
Értsd az előbbit azzal a mozdulattal rugnám le az asztalról, amelyikkel felkerült rá, a Keychront meg nem.
Az arukeresos értékelésekkel csak az a baj, hogy egyáltalán nem mérvadóak, és átlagban 10-ből 8 kommentelő a világát nem tudja, nemhogy egy adott terméket a valós piaci kínálathoz mérten felmérni.
-
ViZion
félisten
válasz
Mr.Csizmás #95797 üzenetére
Nem mondom, h fizetnek Nektek, de gondolom...
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
SkyTrancer #95795 üzenetére
csak minden délelőtt és délután kerül itt szóba a keychron, mindennap
-
ViZion
félisten
válasz
WhiteShark-ig én sem megyek le, pedig én itt a khm... "budget" vonalon vagyok. Olvasd el árukeresőn, vagy máshol a visszajelzéseket. Olcsó mecha az az aprós Redragon, kicsit mókolva halkítani kell, kész. Kumara keresőbe itt.
Minőségre: 2014-ben használtan vett Roccat Ryos-t eladtam anno, most visszakerült. Pár led kiégett, annyi. Func billencsem 2016ban újan vettem, kupakokat cseréltem, mert lehet. De amúgy hibátlan.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
viperabácsi #95794 üzenetére
de mivel komolyabb ez ? Mi volt a baj a redragonnal ? Mennyi ideig használtad ?
ViZion
Olvasom aha, hát nyilván nem véletlenül olcsóbb, persze, csak míg ezekről van 77 vélemény addig a Keychronról 1
így aztán összehasonlítani ott nem lehet -
viperabácsi
addikt
válasz
Nekem ez elütt egy redragon kumara volt , aztán egy K10pro , mindhez képest ez a leg komolyabb szerintem.
-
SkyTrancer
senior tag
válasz
viperabácsi #95789 üzenetére
pont ezt néztem yt- alapján így a kóddal együtt köszi
Már csak azt kell eldöntenem, hogy miért jobb ez nekem mint pl egy white shark 10 ezerért, vagy mennyivel tartósabb ez, meg úgy általában véve
g510s majdnem 10 éves és újszerű még most is, na ezt szeretném én a következővel is -
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
coolpet
senior tag
Szóval akkor ha megveszem AH-ból a V6 MAX-ot, és nem leszek elégedett a kapcsolókkal meg a kupakokkal, akkor ezzel a billel kompatibilis milyen silent linear switcheket ajánlasz? A kupakszett amit linkeltem az AH-tól az general jó minden swtich fajtához? Kereszt, rámegy nem?
Köszi!
-
viperabácsi
addikt
válasz
SkyTrancer #95785 üzenetére
Ezt tedd a kosárba és add meg a kosárnál a " PETERP " kódot , akkor postával együtt annyi lesz mint a te linkeden a k10 pro
Ja és ez magyar ISO át világítós keycap -ekkel. -
RazoR
Topikgazda
Mi a különbség az AKKO 5075S és a 5075B Plus között?
A wireless.... -
dqdb
nagyúr
válasz
SkyTrancer #95785 üzenetére
jobb belső felépítés + játékra is alkalmas, 1000 Hz-es 2.4G wireless a kábel és BT mellett
-
dqdb
nagyúr
válasz
coolpet #95783 üzenetére
V6 MAX-hoz Gateron Jupiter RED kapcsolók jönnek alapból.
Miben különbözik a K-Pro-tól, ha esetleg silent-re cserélném?
A Gateron Jupiter és a Keychron K Pro körülbelül egykutya, az utóbbit egy OEM gyártja a Keychronnak. Eladhatóság szempontjából a Gateron jobb.Halkítottból pedig nem biztos, hogy a K Pro Silent a legjobb választás, de az AH akciós árával nem nagyon lehet verseneyezni.
Nem kicsit hülye megoldás a Keychrontól, hogy csak 110 darabos csomagokat gyárt a kapcsolókból és 120 darabosat. TKL-nél teljesen rendben van, de egy V6 ISO esetében a négy extra gombbal a numpad felett már 109 billentyű van, így egyetlen tartalék kapcsoló van csak, az úgy eléggé karcsú.
Egyáltalán létezik forgalomban ISO barebone ebből?
Nem, az ISO változatból csak komplett változat van.Általánosan kijelenthető, hogy Keychronból a barebone nem éri meg (a hazai extrém olcsó Q2 és Q8 anomáliát most hagyjuk). 20 dollárral adják olcsóbban, annyiból a kapcsolók sem jönnek ki, nemhogy kupakok.
-
7
addikt
válasz
SkyTrancer #95780 üzenetére
Sztorno, latom kozben kaptal valaszt
-
coolpet
senior tag
Sziasztok!
V6 MAX-hoz Gateron Jupiter RED kapcsolók jönnek alapból.
Miben különbözik a K-Pro-tól, ha esetleg silent-re cserélném?https://afterhours.hu/products/keychron-silent-k-pro-halkitott-kapcsolo-szett-110-db-switch?_pos=6&_fid=04ccb064b&_ss=c
Továbbá ez a keycap akkor fittel a V6 MAX mindkét kapcsolótípusára?
https://afterhours.hu/products/keychron-iso-hu-oem-profile-dye-sub-pbt-keycap-set-univerzalis-135-billentyuAH-tól a magyar ABS kupakos V6 MAX 44K huf, Keychron-tól az angol ANSI bill meg 109 USD.
Egyáltalán létezik forgalomban ISO barebone ebből?
Köszönöm!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
SkyTrancer #95780 üzenetére
Inkább V6 Max.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #95775 üzenetére
Na jó, de csak barebone-ként 20, kapcsolókkal és kupakokkal 32. Mondjuk még ez is elég jó, mert a barebone MSRP-je nettó 130 dollár, és a kék ISO sold out.
QMK/VIA. Bármi ott van bárhol, és nem igazán kell elmozdítani a kezet a home row-ról, mindent elérsz ujjakkal. -
SkyTrancer
senior tag
Sziasztok!
Keresek valami tartósabb billentyűzetet
2016 óta használok egy Logitech g510s-t nagy megelégedéssel, de sajnos mostanra már picit elfáradt, bár még most is 100% ban funkcionál
Egy Keychron K10 pro-t néztem ki, ez ennyiért jó vétel vagy mondanátok helyette jobbat ?40 ezer körül érdekelne max
Nekem teljesen mindegy hogy Angol vagy magyar
Az sem zavar ha kicsit más a kiosztás, megszokok bármit
Numerikus azért kell, és hangerő gomb, szóval ha lehet teljes kiosztás legyen
használt is szóba jöhet, de csak igényes, megkímélt, újszerű állapot -
dqdb
nagyúr
válasz
ViZion #95757 üzenetére
A billegő billentyűzetnek nulla köze van a rugalmas bottom out érzéshez. A wobble pedig atommerev billentyűzetnél is jelen lehet, az a kapcsoló "érdeme" főleg, ritkábban a kupakkészleté.
Bottom outra van gyűrű
Nem a hangról van szó, hanem az érzetről. O-gyűrűvel nyúlós-tapadós-gumis lesz a becsapódás érzete, egy jól megtervezett rugalmas felfüggesztés mellett marad feszesen rugalmas.A rugalmas felfüggesztés csak akkor halkít érdemben, ha van jelentős flex is (= a belső meghajlik gépelés közben), ha a flex elhanyagolható és csak bounce van (=a belső egyben mozog), akkor halkabb lesz, de nem jelentősen. A gasket mount a bounce-ról szól, érdemi flex csak műanyag plate-tel vagy flex cutokkal van.
Hangban csak jelent vmit a sok réteg szivacs... gondolom.
Ja, jelent. Egy jó billentyűzet hangját elrontja, egy rossz billentyűzetét elviselhetővé teszi. -
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #95759 üzenetére
Az üvegben megpróbálta pár napig az ebédem vinni, mert hát mégsem műanyag, de melegíteni már nem lehet benne az ételt, mert az üveg túlhevül, a lényeg meg legfeljebb langyos lesz, szóval tényleg csak tárolásra használjuk hűtőben.
Az üvegben tárolni lehet és sütni (ez utóbbihoz van kimondottan erre való tető), a műanyagban csak tárolni. Sosem melegítem az ételt a műanyag dobozban, mindig kiszedem tányérra.Az AKB OGR viszont ... az a hedonista helykihasználás
A tervezője szereti a billentyűzetek Nick Cave-jének nevezniAzt nézem, hogy a Command64 kiosztásával rém hatékonyan tudnám kihasználni a két alfa kit-et és a modokat az SA Oblivionból az Ergo mellett. Mindkettőhöz kellenek Tsangan modok, de mindkettőhöz elég egy fél.
Mindig jó, ha lehet ilyen trükkökkel élni.Régebben bevett szokás volt az olyan kupakkészleteknél, ahol külön volt mod kit és alpha kit, két Tab kupakot tenni a mod kitbe, így 1 mod + 2 alpha felállásban meg tudtál építeni egy akármekkora billentyűzetet és egy 60%-ost. Persze ez utóbbi a kiosztás terén kompromisszumos volt (egyik ANSI, másik ISO, egyik 7u, másik 6.25u, egyik ANSI, másik ISO), de olyan 30%-kal több pénzedbe került csak.
-
7
addikt
Hasznos infó: a Windows 11 hivatalosan hónap elején elrajtolt, jelenleg szakaszosan roll-outolt 24H2-es frissítése natívan tartalmazza a Colemak layoutot.
Ezzel gyakorlatilag mindhárom mainstream rendszer kipipálta ezt a mérföldkövet.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #95768 üzenetére
Hanem nyolcszorosért?
Így nem vagyunk előrébb. -
Molydeus
őstag
válasz
Roland861010 #95768 üzenetére
Innen nézve az a 4ms-os Logi G213 7k-ért nem tűnik nagy kockázatnak, ha a latency-je valóban ennyi és ez a legfontosabb szempont.
Feltéve, hogy rendben működik, a kupakok vállalható állapotban vannak és a gumidóm még nem keményedett fel. Ha beválik majd végül a felkeményedik és mind a kezdeti halkságnak, mid a reszponzivitásnak annyi, akkor szerintem újra találkozunk.Addig hátha valamelyik tömeggyártó feltalálja a Silent HE switcheket.
M.
-
Throme
veterán
válasz
Roland861010 #95761 üzenetére
A linkelt redragon fizz oldalán megnyitottad azt a kis videót, ahol gépel rajta valaki?
K.rva hangos. Lehet atom biztos, atom gyors ez a magnetic hall kapcsoló, de nem csendes.Nincs mese, másik szobába is kell venned egy tévét asszonynak
-
Valkűr
addikt
válasz
Roland861010 #95763 üzenetére
Vegyél egy barebone házat, bele kapcsolo és kupak..Se vám semmi, max 1-2 hét alatt megkapod
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Roland861010 #95762 üzenetére
Inkább azt mondd, hogy mennyi a nagyon max keret.
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
engedd el az rtings-et, a latency csak egy dolog, de ha halk kell, az nem logitech lesz.
legolcsóbb valami hotswapest fogni, kibélelni, és feltölteni silent peach kapcsolókkal + vastag kupakokkal. (A Q8-asomon - ami azért magasabb liga a témában - a leghangosabb dolog az ujjaim súrlódása, és az enter pengése, mert nincs megkenve rendesen a stab)
-
Csandi
őstag
válasz
Roland861010 #95763 üzenetére
Logi billek off
azt a Redragont meg nem ismerem
-
Roland861010
veterán
válasz
Ezzel a G413-al most mi van igazából?
Egyik oldalt szinte a sárba van döngölve valahol meg 8-9 pontot kap a 10ből.. -
Roland861010
veterán
válasz
Mindegyik kuka szerintetek ?
-
Roland861010
veterán
Redragon Fizz K617 magnetic hall 20k ???
Találtam a szomszédban 7k-ert egy Logitech G213 Prodigy...latency 4ms.
Logitech G413 TKL 14k ...
-
Molydeus
őstag
Tálca
OK, akkor ezt elengedem és marad a dobozolás. Köszi!Doboz
Nekünk van üveg és műanyag 365+. Az üvegben megpróbálta pár napig az ebédem vinni, mert hát mégsem műanyag, de melegíteni már nem lehet benne az ételt, mert az üveg túlhevül, a lényeg meg legfeljebb langyos lesz, szóval tényleg csak tárolásra használjuk hűtőben.Retro
Amit a végén írsz, azzal nagyon egyetértek. A Class közül sem mindegyik működik, de a T9-nél sem. Az AKB OGR viszont tud valami időtlenséget és az a hedonista helykihasználás, minden eleméből sugárzik a minőség.
A Command65 és a PC66 kifejezetten a kompakktabb műanyag váz miatt érdekelne, a külső csak a hab a tortán. Azt nézem, hogy a Command64 kiosztásával rém hatékonyan tudnám kihasználni a két alfa kit-et és a modokat az SA Oblivionból az Ergo mellett. Mindkettőhöz kellenek Tsangan modok, de mindkettőhöz elég egy fél.
M.
-
Molydeus
őstag
válasz
ViZion #95757 üzenetére
Ne abból indulj ki, hogy a szemléltető ábrákon mennyire be mozdul a belső.
Azt képzeld el inkább, hogy a bottom out nem gumis az o-ringtől, mégis csillapítva van*. A gasket mountnál - ha jól van megoldva - akkor a teljes belső egyben mozog (bounce), amit igazából észre sem veszel használat közben. Emellett lehet finom hangolni a gasketek anyagának variálásával. Míg mondjuk a tipikus tray mount-ok jó része hiába merev, valójában inkonzisztensen az, mert a csavarok körül valóban merev, de mondjuk a sarkokban már hajlik a belső (persze nem acél, réz vagy CF Plate-tel).
Szóval a gasket mount nem légpárna, inkább egy csillapított becsapódás, ami segít a hangon és az izületeken is.*: A switcheknél hasonló hatása van a Haimu, Haimu x Geon vagy Ws halkított kapcsolóknak a stem anyagából képzett rugós csillapítása a szilikon padok gumis megérkezéséhez képest. Ezt csak azért írom, mert írtad, hogy a Peach halk, de nem olyan az élmény.
M.
-
ViZion
félisten
Ha az atommerev gépelési élményt szereted...
yepp, ha a bill lába alá kerül vmi, picit billeg, vagy a key lötyög, akkor végem.
Hangban csak jelent vmit a sok réteg szivacs... gondolom. Bottom outra van gyűrű, de ott sem a leütés zavar, engem a hang sem, de az asszony mögöttem ül... de a redet tűri. -
ViZion
félisten
válasz
Roland861010 #95752 üzenetére
Steelseries Apex raw volt, játszottam rajta sokat. Ez újabb, csak nem rontottak rajta...
-
dqdb
nagyúr
válasz
ViZion #95703 üzenetére
ócón akarom a gasket mountot kipróbálni, mert gyanús, h nem az esetem
Azt nem árt tudni, hogy a gasket mount megvalósítások eléggé kis százaléka sikerül jóra. Nagy részük legfeljebb elmegy, és akadnak kifejezetten rosszul sikerült implementációk is.Közel 2019 közepétől kezdve közel egy évig a gasket mount volt a divat a custom világban, a group buy-ok 90%-a ilyen volt (legtöbbje nulla egyéniséggel, okkal született akkoriban ez a mém), aztán visszatért az egyensúly, a 90% bőven visszaesett, ismét előkerült a top mount, mint korábbi kedvenc, és mellette újabb ötletek jelentek meg, és bár azóta is az egyik legnépszerűbb mounting megoldás a gasket mount, de csak egy a sok közül. Ahogyan maga a gasket mount is fejlődött, az eredeti designhoz képest, ami ma már tab gasket mount néven fut inkább (fülek a plate-en, amit két szivacs közé szorít a ház), is sikerült továbblépni, jobb megoldásokat találni.
Aztán egy-másfél évvel később a Glorious elővette, kijelentette, hogy ez a legjobb mounting megoldás, alátolta a marketinget, és csinál belőle egy csapnivalóan rossz implementációt a GMMK Próhoz. A többi gamer gyártó pedig saját ötlet híján felült a hype trainre, és azóta a gasket mount az új ergébé. Kivéve persze, ha az annál is eggyel újabb hype trainről van szó, azaz a HE-ről, mert akkor pár kivételtől eltekintve simán használják a korábban megszokott tray mountot és integrated plate-et, csak nem dicsekednek ezekkel.
Nálam a gasket mount nincsen benne a három legjobb mounting megoldás között, a plate leaf spring mount, pin mount , top mount után jön csak. De ez preferencia alapvetően. Ha az atommerev gépelési élményt szereted, akkor nem fog bejönni a gasket mount. Ha szereted a némileg csillapított bottom out érzetet, akkor már implementáció kérdése, hogy működik-e nálad vagy sem.
-
Csandi
őstag
válasz
Roland861010 #95752 üzenetére
Valszeg amugy jatekra jobb az apex, de egyik billt se ismerem annyira hogy igy vakon tudjak ajánlani
-
Mr.Csizmás
titán
válasz
Roland861010 #95748 üzenetére
amíg egyet nyomsz le, addig jobb.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Autós topik
- Robot fűnyírók
- World of Tanks - MMO
- Gitáros topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Apple MacBook PRO 15" 2018 i9 32GB 500GB 560X 4GB notebook garanciával hibátlan működéssel
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest