Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    nagyúr

    válasz 0xmilan #91516 üzenetére

    Ezt a kiosztást ismertem korábbról, nagyon logikusan van felépítve, könnyen tanulható, és ha ékezetek nélkül gépelsz, akkor teljesen élhetőnek tűnik. Ékezetekkel már nem igazán.

    Az ilyen kiosztásokkal nekem az a problémám, ami egyúttal az előnyük is: teljesen kétkezes használatra vannak optimalizálva, így ha éppen nem tudod mindkét kezed gépelésre használni (telefonálsz, papírokat kezelsz, be van gipszelve a kezed, tömöd a búrádat és közben olvasol/keresel), akkor esélytelen a töredéksebességű egykezes használat is. És én úgy vettem észre magamon, hogy napi rendszerességgel szokott ilyesmi adódni, így a redundanciában hiszek a kétkezes szénné optimalizálás helyett.

    Az emlitett Win+Shift+←/→ -hoz konkretan egyik ujjamat se kell elmozditanom a home poziciojarol.

    Nekem meg rétegen van.

    De ezt nezd, mutatok rosszabbat.
    Az óriási keret Jackynél a designnyelv része, az Elephant és a Piggy egyike a legszebb billentyűzeteknek szerintem (ahol legszebb alatt azt értem, hogy a szemnek jó ránézni, de egyúttal nem kéne), érdekes módon éppen az általad linkelt 40%-os méretben nem működik számomra a design.

    De ha 40% mellett a feleslegesen nagy méret demonstrálása a cél, akkor ott van Jack és az ő őrült mémjei Longest Boi billentyűzete, amiből van 2 méter feletti szélességű változat is (sajnos arról a verzióról nem találok képet, ahol az Escape a bal felső sarokban van közel méternyi távolságra a legközelebbi gombtól) :DDD

    Ispy: én lusta vagyok átmeppelni, kitalálni, megszoktam és kész.
    Én is úgy kezdem az ilyenek esetében, azaz leütöm ott, ahol gyárilag van. Azonban amint azt kezdem érezni, hogy nagyon kényelmetlen így használni, keresek neki egy jó helyet layeren. Így került fel 60%-on a Ctrl+PageUp/Dn, a Shift+Del vagy minden kiosztásnál a Win+Shift+← egykezes layerre, mert ugyan mindegyik leüthető direktben is, de túl sokat használom ezeket ahhoz, hogy ne kényelmesebben üssem le.

    Az egyetlen kivétel a Caps Lock, az sokkal rosszabb helyre került, mint ahol eredetileg lenne, de az eredetileg volt a funkciójához képest méltatlanul jó helyen.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák