Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz micafighter #71717 üzenetére

a hozzászólásaidból, hogy alapvetően nagyon szivacs-ellenes vagy :DDD
    Nem vagyok teljes mértékben szivacsellenes, van több olyan billentyűzetem, ahol nem járt hozzá és mégis használtam, mert az adott célhoz/esetnél kellett. A nyák és ház közé kerülőnek szerintem sokszor van/lehet értelme, de amikor az ötödik réteget számolom meg a robbantott ábrán, akkor azért adja magát a kérdés, hogy tényleg kell ennyi (nem) vagy csak éppen kimaxolják a divatot (igen).

Abban igazad van, alapvetően nem szeretem a trendet*, hogy libának kell nézni a billentyűzetet és tömni kell, mert csak, és ezt szoktam hangoztatni :DDD Így alapvetően olyan billentyűzetek között válogatok, amelyek még a mai divat ellenére is az egyszerűségre törekednek ezen a téren. Persze akadnak olyan darabok, amelyek a sok szivacs ellenére tetszettek meg valami más miatt (van billentyűzetem az Owlabtól, akikre többször hallottam a Foamlab elnevezést :D), akkor azokat a szivacsokat igyekszem kihagyni, amelyek szerintem nem tesznek hozzá a végeredményhez nekem tetsző módon.

Az emberek észre sem veszik, hogy egyes billentyűzeteknél a 4-5 féle szivacs és egyéb téritöltő felhelyezése-igazítása viszi el egy építés idejének legalább a felét.

* nemrég megkérdeztem egy tervezőt, hogy miért ad szivacsot az egyik billentyűzetéhez, amikor köztudott róla, hogy nem szereti, az adott billentyűzetnek sincsen szüksége rá, és az volt a válasza, hogy eléggé magas MOQ-ra lő, mert úgy tudja az amúgy designból eredően eléggé drága billentyűzet árát értelmes szinten tartani, és megéri billentyűzetenként 5 dollár költséget beáldozni a szivacsra azért, hogy a szivacsot nem igénylő célközönség mellett további embereket vonzzon be.

Gondolom akiket követsz a témában, ők is hasonlóan naturalisták.
    Nem, ez saját vélemény. Úgy vettem észre, hogy egy eléggé nagy törés van a régebben és újabban belépők között, akiknél az első group buy-ok még szivacsmentesek voltak, azok inkább szivacsellenesek, és akik később, azok már inkább szivacspártiak, ezt a váltást olyan 2,5 évvel ezelőttre tenném. Abban igazad van, hogy nem én vagyok Keybored célközönsége :)

Például a Bakeneko nem tudom mennyire számít jónak, nyilván nagyon olcsó a custom billentyűzetek világában.
    Egy billentyűzet nem attól jó, hogy drága, és nem attól rossz, hogy olcsó. A három legjobb gépelési élményt nyújtó billentyűzet listámon az egyik egy 3D nyomtatott házas billentyűzet, míg ment a háztól drága alumínium darab az építést követő 20-30 percnyi próbálgatás után.

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák