Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dqdb

nagyúr

válasz Molydeus #71538 üzenetére

Eddig nem volt gondom a cherry profilos klónokkal, vagy csak szerencsém volt.
    Cherry profilos dyesub PBT vonalon van pár nagyobb gyártó a háttérben, amelyik csak üres kupakokat gyárt, és a legtöbb gyártó csak dyesubot csinálja. Így például az XMI, a Shenpo és a Cannon Keys egyik "márkája" is ugyanazt az alapot használja, és dyesub terén vannak eltérések. A dyesub PBT kategóriában jelenleg etalonnak tartott CRP is úgy kezdte, hogy vásárolt kupakokra ment a dyesub, csak az egyik általuk indított group buy-nál a beszállítójuk beintett, és ott álltak egy rakás megrendeléssel kupakok nélkül, és beruháztak a kupakgyártásba is.

Doubleshot vonalon a gyártó saját magának gyárt, és ott előfordulnak érdekes dolgok. A két linkelt CSA készlet amúgy 10 dollárba kerül .

Elsősorban nem B, inkább |\, <> lenne jobb (bár ez ISO-UK lenne mégiscsak) de akár egy 00 vagy blank is megfelel, ha nincs más.
    Én második B-t, alfa színű blank kupakot, 1u 0-t és módosító színű felfelé nyilat tettem eddig oda, a második B és a blank a két legjobb választás szerintem.

A profilok közül ugyan tetszik az MT3, de ha lehet inkább PBT-t szeretnék, mint tiszta ABS-t.
    MT3 esetében jó tapasztalatom van az ABS változat fényesedésével.

Az SA-nál van egy olyan érzésem, hogy nekem túl sokat szűkül a felület a tetején,
    Szerintem itt kevered az MT3-at és az SA-t. Amit leírtál, az éppen az MT3-ra illik, ott sokkal kisebb a kupakok felülete és az is mélyebb, mint SA-nál.

Így jött az MDA és legutóbb ez a CSA, amiről korábban nem láttam semmit. Az MDA még érdekel, csak a konkrét Iceberg klón vetettem el, de a profil lehet hogy jó lenne nekem.
    Az MDA jó, az egyik legnagyobb felületű kupak, és olyan a profil kialakítása, hogy közben nem félreütésgenerátor, mint például az XDA. Elvileg a Melgeek saját profilja, de kínai cégeknél sosem tudni, hogy milyen összefonódás van a háttérben (és a partnercég árusít AliExpressen), vagy azt, hogy ők gyártják-e magát a kupakot vagy csak gyártatják (amit aztán a gyártó másnak is elad, és azért vannak nem Melgeek MDA készletek AliExpressen), vagy az is elképzelhető, hogy egy másik kínai gyártó klónozza a profiljukat.

A Melgeek által forgalmazott MDA-ról tudok nyilatkozni, az egy gépelésre nagyon kényelmes profil közepes magassággal és kellemes ívvel R1-R4 között (a legalsó sor is R4), a kupakok minősége jó, nem csavarodik a stem, a felületük nagyon sima, a dyesub minősége eléggé jó (nincsen reverse dyesub). Simán lehet gépelni rajta az ujjaidat csúsztatva, R2 → R1 esetében sem akad be* az ujjad, a többi sornál pedig kisebb a távolság.

A profilnak szerintem egy nagy problémája van, és ez maga a Melgeek. A Big Bone esetében tökéletes volt a kitting, a Vision esetében már rosszabb, de még elment, ellenben amit műveltek a Dawnnal , arra nehéz magyarázatot találni. Sokan próbáltuk meggyőzni őket a Discord szerverükön sokan az IC után, hogy változtassanak** ezen, de semmi sem történt, azóta pedig az egész profil parkolópályára került náluk.

A helyedben még a KAT-ot nézném meg, a feltételeidnek megfelel. Ezek pár készlet kivételével csak group buy-ban voltak elérhetőek, szóval extrákat kell nézegetni, és abból pedig olyan készletet, ahol nem volt QC nyűg.

* szerintem itt az MT3-mal keverted, annál a kupakok kialakítása olyan, hogy vonzza az ujjakat, és ott tényleg beleakad az ujjad csúsztatáskor, mert így van tervezve. Többször jegyeztem meg a topikban, hogy akármennyire is imádom ezt a profilt, numpadra éppen ezért nem az ideális

** az összes készletben volt ISO Enter és az ISO Ű helyére kupak, de nem volt sem 1.25u Shift, sem Í helyére kupak, és még ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik baj az volt, hogy minden méretre külön készlet készítettek, és ha azt szeretted volna, hogy 65% + TKL lefedettséged legyen, akkor két komplett készletet kellett volna megvenni az összes betűvel és módosítóval, és egy szimpla split jobb Shifthez még egy komplett harmadik készletet

Új hozzászólás Aktív témák