Hirdetés
- Milyen notebookot vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Házimozi belépő szinten
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Steam Deck
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz
Molydeus #71538 üzenetére
Eddig nem volt gondom a cherry profilos klónokkal, vagy csak szerencsém volt.
Cherry profilos dyesub PBT vonalon van pár nagyobb gyártó a háttérben, amelyik csak üres kupakokat gyárt, és a legtöbb gyártó csak dyesubot csinálja. Így például az XMI, a Shenpo és a Cannon Keys egyik "márkája" is ugyanazt az alapot használja, és dyesub terén vannak eltérések. A dyesub PBT kategóriában jelenleg etalonnak tartott CRP is úgy kezdte, hogy vásárolt kupakokra ment a dyesub, csak az egyik általuk indított group buy-nál a beszállítójuk beintett, és ott álltak egy rakás megrendeléssel kupakok nélkül, és beruháztak a kupakgyártásba is.Doubleshot vonalon a gyártó saját magának gyárt, és ott előfordulnak érdekes dolgok. A két linkelt CSA készlet amúgy 10 dollárba kerül .
Elsősorban nem B, inkább |\, <> lenne jobb (bár ez ISO-UK lenne mégiscsak) de akár egy 00 vagy blank is megfelel, ha nincs más.
Én második B-t, alfa színű blank kupakot, 1u 0-t és módosító színű felfelé nyilat tettem eddig oda, a második B és a blank a két legjobb választás szerintem.A profilok közül ugyan tetszik az MT3, de ha lehet inkább PBT-t szeretnék, mint tiszta ABS-t.
MT3 esetében jó tapasztalatom van az ABS változat fényesedésével.Az SA-nál van egy olyan érzésem, hogy nekem túl sokat szűkül a felület a tetején,
Szerintem itt kevered az MT3-at és az SA-t. Amit leírtál, az éppen az MT3-ra illik, ott sokkal kisebb a kupakok felülete és az is mélyebb, mint SA-nál.Így jött az MDA és legutóbb ez a CSA, amiről korábban nem láttam semmit. Az MDA még érdekel, csak a konkrét Iceberg klón vetettem el, de a profil lehet hogy jó lenne nekem.
Az MDA jó, az egyik legnagyobb felületű kupak, és olyan a profil kialakítása, hogy közben nem félreütésgenerátor, mint például az XDA. Elvileg a Melgeek saját profilja, de kínai cégeknél sosem tudni, hogy milyen összefonódás van a háttérben (és a partnercég árusít AliExpressen), vagy azt, hogy ők gyártják-e magát a kupakot vagy csak gyártatják (amit aztán a gyártó másnak is elad, és azért vannak nem Melgeek MDA készletek AliExpressen), vagy az is elképzelhető, hogy egy másik kínai gyártó klónozza a profiljukat.A Melgeek által forgalmazott MDA-ról tudok nyilatkozni, az egy gépelésre nagyon kényelmes profil közepes magassággal és kellemes ívvel R1-R4 között (a legalsó sor is R4), a kupakok minősége jó, nem csavarodik a stem, a felületük nagyon sima, a dyesub minősége eléggé jó (nincsen reverse dyesub). Simán lehet gépelni rajta az ujjaidat csúsztatva, R2 → R1 esetében sem akad be* az ujjad, a többi sornál pedig kisebb a távolság.
A profilnak szerintem egy nagy problémája van, és ez maga a Melgeek. A Big Bone esetében tökéletes volt a kitting, a Vision esetében már rosszabb, de még elment, ellenben amit műveltek a Dawnnal , arra nehéz magyarázatot találni. Sokan próbáltuk meggyőzni őket a Discord szerverükön sokan az IC után, hogy változtassanak** ezen, de semmi sem történt, azóta pedig az egész profil parkolópályára került náluk.
A helyedben még a KAT-ot nézném meg, a feltételeidnek megfelel. Ezek pár készlet kivételével csak group buy-ban voltak elérhetőek, szóval extrákat kell nézegetni, és abból pedig olyan készletet, ahol nem volt QC nyűg.
* szerintem itt az MT3-mal keverted, annál a kupakok kialakítása olyan, hogy vonzza az ujjakat, és ott tényleg beleakad az ujjad csúsztatáskor, mert így van tervezve. Többször jegyeztem meg a topikban, hogy akármennyire is imádom ezt a profilt, numpadra éppen ezért nem az ideális
** az összes készletben volt ISO Enter és az ISO Ű helyére kupak, de nem volt sem 1.25u Shift, sem Í helyére kupak, és még ez volt a kisebbik baj. A nagyobbik baj az volt, hogy minden méretre külön készlet készítettek, és ha azt szeretted volna, hogy 65% + TKL lefedettséged legyen, akkor két komplett készletet kellett volna megvenni az összes betűvel és módosítóval, és egy szimpla split jobb Shifthez még egy komplett harmadik készletet
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- AM 5 lapok
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest