- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Mini-ITX
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56292 üzenetére
Világítós billentyűzet, ezért északra néz a LED (persze kerestem képet, hogy az ökölszabály jelen esetben működéséről meggyőződjek ), azaz délre néz a kapcsoló, ez bottom out esetében problémát jelenthet Cherry profilos kupaknál (=a kapcsolóházon csattan a kupak belseje még azelőtt, hogy a stem csattanna a kapcsolóház aljának, hangosabb lesz és más a bottom out érzete), így érdemes lehet ezt a profilt kerülni, legalábbis ebből a vastagabb kupakokat (ezzel a kínálat eléggé jelentős részét ki lehet zárni sajnos, pár jó minőségű noname darabon kívül teljes GMK, JTK, EnjoyPBT és Infinikey). Gyárilag az összes világítós billentyűzetet a a magasabb OEM profillal szállítják, ott nincsen ilyen probléma, ahogyan más profilokkal sem (SA, DSA, MDA, XDA, ...). Varmilót és Leopoldot szállítanak Cherry profilos kupakkal, de ott vagy egyáltalán nincsen háttérvilágítás (Leopold), vagy délre néz és világítós kupakkal sokat nem ér, a nem áttetsző gyári kupakkal pedig semmire sem jó (Varmilo), így ezeken nem okoz problémát.
A kiosztást kell nézni még, főleg az alsó sorét, azonban mivel szerencsére szabványos alsó sora van más különcködő megoldásokkal szemben, így ez nem okoz problémát (olyan készletet még nem láttam, ami szabványos alsó sorral és teli Caps Lockkal ne lett volna kompatibilis).
Az Amiga 500 már hengeres volt, a C64 még szferikus kialakítású.
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
nyunyu
félisten
válasz Melorin #56254 üzenetére
Milyen kupakprofillal, milyen nyelvűt/kiosztásút?
Ha magyar kell, akkor innen base+mod+modpro plusz innen magyar addon, de ez valamivel alacsonyabb, mint a Ducky gyári kupakjai, mivel Cherry profilú, nem OEM.
Esetleg ott van a nemszeretem kínai brigád, bár nem tudom, mennyi idő múlva kapnád meg a magyar CMYK TKLjükre való kupakszettet, de az sem jönne ki olcsóbbra.
Ha nem ragaszkodsz a magyar feliratokhoz, hanem elég az ISO, akkor picit színesebbeket is találsz ha Retro Beige helyett 9009-re vagy Mutedre keresel.
Ezeket a színsémákat sokféle gyártó sokféle kupakprofillal utánozza.
ISO kompatibilitásra persze oda kell figyelni, mert nem mindegyikhez adnak minden szükséges kupakot.Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56254 üzenetére
Ez akkor sem lenne túl jó választás ahhoz a billentyűzethez, ha támogatna ISO-t. Ducky One esetében északra néz a LED, délre a kapcsoló a hatékonyabb világítás miatt, és az így elhelyezett kapcsoló okozhat problémát Cherry profilos kupakoknál (bottom outnál a kupak a kapcsolóházhoz ütközik, a képen balra van dél, jobbra észak, és látszik, hogy nem teljes a szimmetria a kapcsolóháznál, ami pont elég ehhez a kellemetlenséghez).
Hasonló színvilág fut retro beige néven a KPrepublicnál SA és DSA profillal (ha már a retró a cél, akkor a szferikus kupak retróbb a hengeresnél), OEM profillal nem találtam hasonlót hirtelenjében.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56169 üzenetére
Nem diszkógömb kell, hanem hogy lássam a karaktereket sötétben, kevés fényben is.
Erre a legegyszerűbb megoldást úgy hívják, hogy világos kupak, elég a monitor fénye, hogy lásd rendesen.Ahogy nézem a Varmilo-t, a LED-ek a gombok alá világítanak, jó nagy hülyeség szerintem, nagyobb mint az általad nevezett "diszkógömb" funkciója.
Annak a funkciónak tényleg nulla értelme van.vince: az élet igazán a Cherryn túl kezdődik, csak a készen kapható választék eléggé korlátozó ilyen téren sajnos.
[ Szerkesztve ]
-
vince
őstag
válasz Melorin #56164 üzenetére
Varmilo esetleg? Most persze abból sem lehet kapni itthon szinte semmilyent sem, ha érkezik újabb szállítmány, az erős forint miatt kérdéses az ár, de azt mondják a szakértő kollégák, hogy jó. Én is egy VA109-re vadászok egyébként. Ma érkezik a 4x4-es cherry switch testerem, ki tudom végre próbálni a többi kapcsolót is. A barnát már ismerem, az van a jelenlegi (egyébként első mechanikus) billentyűzetemben, de nagyon kíváncsi vagyok a többire is...
"Ha eredményesen akarunk valakit megcáfolni, bebizonyítva, hogy téved, előbb vizsgáljuk meg, melyik oldaláról szemléli a dolgot, mert arról az oldalról tekintve rendszerint igaza is van." - Blaise Pascal
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56164 üzenetére
Ha diszkógömb kell, akkor Ducky One és abból lehetőleg UK változat a HU helyett, ha a jelenleg kapható legjobb minőségű magyar billentyűzet, akkor Varmilo VA88M/VA109M. Ha diszkógömbre vágysz és hangosan csattogó Space-re, akkor Corsair.
-
dqdb
nagyúr
válasz Melorin #56159 üzenetére
Nem mostanában fog lemenni, az biztos, ahhoz a forint árfolyamának hatalmasat kellene erősödnie. De az ártól függetlenül sem sok érv szól mellettük a mostani választék mellett.
[link]
Nem TKL, hanem teljes.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!