Hirdetés
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
-
Ármester
(rögzített hozzászólás)
Szeretnék megkérni minden kedves fórumozót, aki gépajánlást szeretne, hogy a Téma Összefoglalóban összeállított kérdéssorra szíveskedjen pontosan válaszolni. Így nekünk is könnyebb az ajánlás, illetve gyorsabban is megy az ajánlás.
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gyárfás
tag
válasz #12516608 #167092 üzenetére
Pontosan milyen műveleteket nézzek, vagy melyik a releváns teszteset? Azzal tisztában vagyok, hogy nem Battlefield benchmark-ját kell nézni, de vajon akkor melyiket?
A két topikgazda olyan jó hsz-eket írt, használható, jó gondolatok, merítek belőlük.
A tieidet nem tudom hová tenni, nem értem. Először leírod, h centrálprocesszorjúnit, utána meg mégiscsak Te is azt írod, h a 4GB RAM, meg a SATAII winyó miatt nem megy. Már az előző hszedet is törölték, mert nem volt értelme, de privátban is csak annyi volt, h ilyenekkel nem beszélsz,de könyörgöm... Te írsz nekem, nem én kereslek...
-
M3aN
senior tag
Sziasztok!
Egész jó árak vannak, ismeri valaki őket? [link]
-
-
törölt tag
válasz Gyárfás #167091 üzenetére
Hajjaj... Vannak bőven még hiányosságok hardver ismeret terén.
"Itt van valami NVidia 7700 vagy mi.." --- A pontos típus sokat segítene."de úgy gondolom, hogy a 16GB RAM és a tesztek alapján kb 3x gyorsabb SSD-ből többet profitálok majd, mint egy gyorsabb prociból. Szerintem nekem ez a két komponens adja a teljesítmény nagy részét és a procira meg úgy tekintek, mint más a merevlemezre, hogy kell bele egy olyan is. " --- A processzor ( CPU = Central Processing Unit) végzi el a műveleteket - nem pedig a ram és az SSD. A RAM az az operatív tár amibe/amiből a CPU dolgozik. Az SSD és HDD pedig a háttértár. Tessék felfrissíteni az ismereteidet.
"Sokszor a jelenlegi core2 Quad, 4GB RAM, WD HDD 1TB, azért nem ülök ide, mert az Android Studio kb 10m-15m míg betölt," --- Persze, hogy 15méter - vagy perc inkább? - amíg betölt, mert 4GB ram rohadtul kevés. A WD HDD meg lehet, hogy egy 10-12 éves SATA2-es WD Green, ami sohasem volt rendszer alá való. (Az összetett mondat első részéből meg kimaradt az állítmány.)
Jól használható az az AMD R5 1600AF proci 60k-ért, de ha olyan alaplapot akarsz, ami majd biztosan fog menni a Ryzen 5000-es szériával, ráadásul olcsón, akkor MSI B450 Tomahawk MAX, vagy B450M MORTAR MAX (ez mATX méretű) kell neked.
Egyébként a B450 csipszetes lapok élből kezelik a Ryzen 1000 és 2000 sorozatot a 3000-shez kell a megfelelően friss BIOS verzió. Az 5000-s meg erősen gyártó függő.Persze, hogy drágállod az 5600G-t és a hozzá való B550-es lapot. De ez van.
Egyébként amire neked kell a gép arra egy intel i3 10-100 és egy B460 lap is elég lenne a kinézett mennyiségű memóriával. Már ez is ocsmányul elgyalázza a C2Q-s gépedet.[ Szerkesztve ]
-
Gyárfás
tag
válasz palfitom #167089 üzenetére
Ja, ok értem, azt hittem van más jelentősége is az ATX-nek. De van Tomahawkból is micro.
Azt hittem, hogy megoldom IGP-vel, de egyszerűen túl drága. Nem gondoltam volna... Itt van valami NVidia 7700 vagy mi.. Nem akartam használni, megmondom őszintén. Az 5600G fogyasztásra is nagyon jó. Használtan sem nagyon kapni...
Nem vagyok teljesen biztos benne, de úgy gondolom, hogy a 16GB RAM és a tesztek alapján kb 3x gyorsabb SSD-ből többet profitálok majd, mint egy gyorsabb prociból. Szerintem nekem ez a két komponens adja a teljesítmény nagy részét és a procira meg úgy tekintek, mint más a merevlemezre, hogy kell bele egy olyan is. Általában egy Eclipse és egy Android Studio van nyitva, meg a sallangok, Notepad++, IrfanView, Böngésző, stb és közben lehet h a család erről nézi az 1080p mesét. Sokszor a jelenlegi core2 Quad, 4GB RAM, WD HDD 1TB, azért nem ülök ide, mert az Android Studio kb 10m-15m míg betölt, nagyjából ennyi egy build is, amíg elkészül a telefonra. Lap vásárlásnál figyelembe vettem az USB csatikat is, általában semmi nem hoz USB 3.1, 3.2-t. Amit fejlesztek, egyszerű Desktop, nem számításigényes.
Az 1600-as 60.000, egy 5600G meg 66,666%-al drágább. 40.000 Ft fáj kicsit, de egy 10-es a gyorsabb SSD-re nem annyira.
-
droti25
őstag
Sziasztok,
Platform csere előtt állok. Ebben kérném a segítségeteket.
Intel vagy AMD: mindegy ár\érték arány domináljon
Nagyon Köszi!!Régi gép:
i5 4570, Gigabyte GA-B85M-D3H, 16 GB DDR3 1600MHZ Corsair Venegance
CMZ16gx3m2a1600c10, Nvidia GTX 1650S, HDD Hitachi HDS7210CLA630 1TB, SSD
Kingston HyperX 120GB Fury Sata3 2.5, Ház: Sharkoon Vaya, TÁP: chieftec 500W1. Mire fogod használni a gépet?
inkább singleplayer játékok
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
16 GB DDR3 1600MHZ Corsair Venegance CMZ16gx3m2a1600c10,
Nvidia GTX 1650S,
HDD Hitachi HDS7210CLA630 1TB,
SSD Kingston HyperX 120GB Fury Sata3 2.5,
Ház: Sharkoon Vaya,
TÁP: chieftec 500W3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Proci:
Alaplap:
Esetleg Ház és Táp:4. Mennyi a kereted rá?
100.000Ft5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók
vannak rajta?
Egyelőre 60FPS full HD játékokkal játszom de később érdekes lehet a 4K is. -
palfitom
félisten
válasz Gyárfás #167087 üzenetére
GyárfásA B550 a legfrissebb csipszet, az kapja a leghosszabb terméktámogatást.
"Nem értem, hogy miért kell ATX" - Nem KELL, Symbi csak felhívta a figyelmedet, hogy az általa említett Tomahawk ATX méretű.Összességében a konfigról:
Én biztos nem vennék most egy rosszabb ár-érték arányú konfigot azért, mert egyszer talán ebbe kerülhetne egy jobb proci. Ráadásul mire elérkezik az idő, addigra simán lehet, hogy lesz jobb vétel.
SSD: nem értem a választásod, ez a típus nem is volt ajánlva. Spórolsz ahol csak lehet, itt pedig kidobsz kb. 9000 Ft-ot a semmire. (vs. A2000 1TB)
Ha van VGA-d, akkor írhattad volna a legelején...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
-
Gyárfás
tag
Hááááát pont ez az oka, hogy nem akartam B550-et. Igazából annyira nem tudom, hogy mi a különbség B450 és B550 közt. Azt hittem a B550 csak újabb és valószínűbb, hogy egy következő generációs Ryzent még befogad, a B450 meg szerintem már nem fog. 40 ropival olcsóbb procit tudok tenni bele, sztem nem mindegy. Nem értem, hogy miért kell ATX sem, az elvileg csak a mérete, több csatival, vagy tévedek?
Nem lesz ház.
Szerk.: SyMbioTe véletlen nem a válaszra mentem
[ Szerkesztve ]
-
Ármester
válasz Gyárfás #167084 üzenetére
Ezt újonnan vagy használtan vennéd?
Support list szerint 5950X nem megy bele a lapba, csak 5900X. Mondjuk 5900X-hez meg azért nem árthat egy erősebb lap is, pl B550 Tomahawk. (ATX méretű!)
Szerk.: Apró probléma, hogy a B550 lapokba meg a Ryzen 5 1600 nem fog menni.
Ház milyen lesz?
[ Szerkesztve ]
„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”
-
Gyárfás
tag
Hali!
Szerintetek ez így összeáll? Az SSD-ben nem vagyok biztos...
ASRock B450M STEEL LEGEND
AMD Ryzen 5 1600
G.Skill Aegis 2x8GB 3200Mhz
KINGSTON SSD NVMe M.2 1TB KC2500
FSP Hydro Pro 600WVGA van itthon valamilyen
Kicsit sokallom a ryzenek árát, de LGA1200-at nem akartam, mert így egy ryzen 9 5900x-et vagy ryzen 9 5950x-et fejleszthetek később és ahogy láttam, ott egy core i9 11900-nak van lemaradása. Valami meglátás, vélemény?
-
-
palfitom
félisten
válasz vlorika #167078 üzenetére
vlorikaSzia,
Hajjj, azt a gépet felejtsd el!
Ez a példa konfig alig drágább, de minden tekintetben minőségibb, jóval erősebb, és nem kell rögtön bővítéssel kezdeni:
1 x ASROCK B560M Pro437 790 Ft
x INTEL Core i5-11400F 2.60GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral64 290 Ft
x KOLINK Citadel Mesh RGB23 790 Ft
x ASUS DUAL-RX6600-8G RX 6600 8GB GDDR6 PCIE272 590 Ft
x PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3600MHz CL17 KIT PVS416G360C7K25 490 Ft
x FSP Hydro M Pro 600W24 690 Ft
1 x WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX13 190 Ft
1 x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G13 490 Ft
1 x ID-COOLING SE-213V26 190 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 485 500 Ft
Monitor: Milyen monitort vegyek?Több boltban is kérhetsz összeszerelést (illetve érdemes csekkolni a készletet/árakat), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb.
Windows és Office mehet az apróról: [link]
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz katokacaj #167077 üzenetére
katokacajSzia,
Példa konfig:
1 x INTEL Core i5-11400F 2.60GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral64 290 Ft
x KOLINK Citadel Mesh18 990 Ft
x PALIT NE6165001BG1-1175A GeForce GTX 1650 4GB GDDR6 GamingPro PCIE141 590 Ft
x PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3600MHz CL17 KIT PVS416G360C7K25 490 Ft
x FSP Hydro M Pro 500W22 790 Ft
x WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX13 190 Ft
1 x SAMSUNG 500GB 980 M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V8V500BW23 890 Ft
1 x Gépösszeszerelés3 990 Ft
Összesen: 358 200 FtTöbb boltban is kérhetsz összeszerelést (illetve érdemes csekkolni a készletet/árakat), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb.
Ez a megadott játékokhoz nagyjából elég, de ha többet költenél, akkor inkább vegyél az apróról egy erősebb VGA-t, pl. RX 6600-at (pl) / 6600XT-t (pl).
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
vlorika
csendes tag
Sziasztok,
Ismerős kért meg középiskolás gyermekének egy gép összerakására,
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Tanuláso, office, játékok, főleg online multiplayer fortnite és társai, illetve Fifa22.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
semmi
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Mindenre szükség van, +monitor és perifériák is. +jogtiszta windows és office
4. Mennyi a kereted rá?Ebből a konfigból indultam ki. Szerintem 500k körül kellene tartani, +/- 100k.
https://www.pcx.hu/pcx-i5-9400f-gtx-1660-ti-341602-szamitogep-00441793
Amit szerintem érdemes lenne azonnal bővíteni az 8ról 16Gb RAM-ra.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)Nincs monitor, de ehhez a konfighoz szerintem Full HD lenne ésszerű, esetleg G-syncel, 144Hz körül, ha egyetértetek. 24col körül
Gondolom ez kb 80-150k között
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?Nincs márkafüggőség
Köszönöm az ötleteket.
-
katokacaj
tag
Sziasztok, Segítséget szeretnék kérni én is gép választáshoz. Kicsit bajba kerültem, a mostani nem szerencsés időszakra sikerült olyan élethelyzetbe jutnom, hogy vegyek magamnak gépet, most viszont az elszállt árak miatt nem tudom, reális-e az elképzelésem a megadott árszegmensben..:
1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játszanék és munkára (hobbi videó vágás nagyon ritkán, webdesign tanulás -> Adobe programok) használnám.
Játékok: witcher3, zoo planet, jurassic world e2, kena, ori, ARK ezek volnának tervben.
Multis lövöldözős, e-sport nem. Viszont a fent említett játékokat jó lenne high-on játszani.
-
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
mindenre
4. Mennyi a kereted rá?
Hát..Örülnék, ha a PC megállna 350 körül. Ha ez esélytelen (gondolom az), legyen a plafon 450 (monitor nélkül)
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
Monitorom jelenleg egy irodai HP EliteDisplay E233 (2PD30AA) Monitor , de később váltanék erősebbre, csak hát egyszerre a PC-vel valószínűleg nem fog menni, de a fent említett játékokhoz szerintem nekem megfelel (jelenleg is erre van kötve a laptopom és ezen játszom low-on) addig is.
Felbontás 1920 x 1080
Válaszidő 5 ms
Képfrissítés 60 HzAjánlásoknak monitorra vonatkozóan szintén örülnék, számomra a szép kijelző, élénk színek fontosak.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Csak az ár lényeges, és hogy a fenti igényeket még kiszolgálja pár évig. A legjobb lenne kész konfig de ha építéssel meg lehet oldani olcsóbban jelen helyzetben arra is hajlok.Köszönöm szépen a válaszokat, és boldog új évet!
-
palfitom
félisten
válasz lev@bps #167073 üzenetére
lev@bpsSzia,
"elsősorban használt gépben gondolkozom" - Ez alapvetően érthető, azt reméled, hogy így kapod a legjobb ár-érték arányt, de az újabb szériák érkeztével ez az ötlet kevéssé sikeres. Az újabb platformok egyre jobb ár-érték arányú procikat eredményeztek, így sokszor a hasonló teljesítményt nem kapod meg olcsóbban régebbi platformmal (példa: i7 7700 vs i3 10105, az öregedő i7 drágább használtan, mint az új i3).
Az általad említett eladó gépeit sajnos nem tudom jó szívvel ajánlani, néhányszor kerülnek a gépeibe "nem oda illő" komponensek.
"200k-ba (+monitor) szeretném, ha beleférne, de lövésem sincs a valós árakról" - Hááát, a jelenlegi árak mellett egy jobb netezős gép kb. ennyi, egy normális videószerkesztő gép ennél jóval drágább. Ha ez munkaeszköz, és bevételt termel, akkor érdemes jóval mélyebben a zsebedbe nyúlni, hosszabb távon megtérül(het) a befektetés.Példa konfig:
1 x INTEL Core i5-10400 2.90GHz LGA-1200 OEM58 790 Ft
1 x ZALMAN M3 fekete15 790 Ft
x PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3600MHz CL18 KIT PVS416G360C8K25 190 Ft
x SEASONIC Core GM 500W23 790 Ft
x KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/1000G36 490 Ft
Összesen: 204 030 Ft
Ennél lényegesen jobb teljesítményt nem kapsz használtan sem. Ezt a gépet később fejlesztheted, bővítheted pl. több rammal, videókártyával, HDD-vel, erősebb procival is.Több boltban is kérhetsz összeszerelést (illetve érdemes csekkolni a készletet/árakat), pl. Alza, Aqua, Ipon, PCX, Zóna Computers, stb.
-
palfitom
félisten
válasz bitafter #167071 üzenetére
bitafterSzia,
Máskor az Összefoglaló szerint kérdezz!
Példa konfig:
1 x INTEL Core i5-11500 2.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral81 390 Ft
1 x PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3600MHz CL18 KIT PVS416G360C8K25 190 Ft
1 x SEASONIC Core GM 500W23 790 Ft
1 x KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/1000G36 490 Ft
Összesen: 226 630 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
lev@bps
csendes tag
Sziasztok,
videós munkákhoz gondolkozom fejlesztésen. Eddig fullHD-ban dolgoztam csak, egy régi alap laptop simán elboldogult vele, de gondolkozom a 2.7k-ra (95%-ban 50 fps lesz, de ha elbírná a 200-at is a gép, nagyon jó lenne), vagy ártól függően esetleg 4k-ra való váltáson asztali géppel - az alábbiak szerint:
A videovágáson kívül semmi egyéb komoly igénybevételnek nem lenne kitéve.
Semmi, laptop-ot használtam eddig.
Minden.
4. Mennyi a kereted rá?
200k-ba (+monitor) szeretném, ha beleférne, de lövésem sincs a valós árakról. Feltételezem, hogy ebbe a 4k már nem fér bele, de a 2.7k igen használt gép esetében.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
Tárgytalan, mert 1080p-s monitorom van, mindenképp vennék újat.
+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Semmi egyedi igényem nincs ilyen téren (azon túl, hogy ne rózsaszín vagy babakék legyen), csak a funkcionalitás számít.
FONTOS: elsősorban használt gépben gondolkozom. Nem gamer vagyok és a videós produkcióim is bőven az egyszerűbbek közé tartoznak, így tényleg nincsenek az egekben az igényeim, és a gamer-ekkel ellentétben nemcsak nem értek hozzá, de nem is okoz örömet a válogatás, így a legjobban annak örülnék, ha konkrét gépet ajánlana valaki - ez a hirdető pl. nagyon szimpatikus a 728 pozitív értékelésével és óriási a választék.
Nagyon köszönöm a segítséget előre is!www.budapestscenes.com
-
bitafter
csendes tag
Sziasztok!
Új gépet szeretnék venni. A keret rugalmas, mind a két irányba, célozzunk meg olyan 250 ezer Ft-ot.
Alapvetően c# fejlesztésre lenne használva a gép, nagyon ritkán Unity is akad. Mindenre szükség lenne, ami a házon belül van, illetve arra is.
Köszönöm előre is a segítséget
-
palfitom
félisten
válasz ProEvoFan #167068 üzenetére
ProEvoFanNincs nagy ellenvetésem azzal a géppel kapcsolatban, bár elég gyengus az alaplap, nem 12 szálon dolgozó proci alá való. Az 1600AF jóval gyengébb, mint az i5 10400.
Én inkább összeraknék egy minden tekintetben megfelelőt (kicsit erősebb, időtállóbb procival), és vennék az Apróról egy RX 6600-at (pl 233k):
1 x INTEL Core i5-11400F 2.60GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral62 191 Ft
x KOLINK Citadel Mesh18 990 Ft
x PATRIOT 16GB Viper Steel DDR4 3600MHz CL17 KIT PVS416G360C7K25 591 Ft
x FSP Hydro Pro 600W22 090 Ft
x KINGSTON 1TB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/1000G36 490 Ft
Összesen: 209 332 FtLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
ProEvoFan
nagyúr
válasz palfitom #167065 üzenetére
Ok.Rendben.
1.Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Egyjátékos is, de inkább multi.
Semmivel.
Alaplap, cpu (intel, amd), 16GB ddr4 ram, vga (amd, Nvidia)1TB ssd, táp de nem csirketáp, ház amibe elfér.
4. Mennyi a kereted rá?
400000-480000ezer
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
FullHD, 75hz. -
palfitom
félisten
Ezúton hívom fel minden segítséget kérő figyelmét, hogy az Összefoglaló kérdéssorának megválaszolása nélkül, nem tudunk segíteni!
(abszolút minimum, hogy megadjátok azokat az infókat, amiket kérünk)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Andor22
aktív tag
Sziasztok mi a véleményetek a következő konfigról?
ASUS ROG STRIX Z690-A GAMING WIFI D4
LIAN LI PC-O11DX TG fekete
EVGA SuperNOVA P6 850W
INTEL Core i7-12700K 2.70GHz LGA-1700 BOX
CORSAIR iCUE H100i ELITE CAPELLIX
G.SKILL 32GB Ripjaws V DDR4 4000MHz CL18 KIT F4-4000C18D-32GVK
SAMSUNG 1TB 970 EVO Plus M.2 PCIe M.2 2280 MZ-V7S1T0BW
Asus rog strix 3080
Köszönöm előre is -
-
ProEvoFan
nagyúr
Erről mi a véleményetek? [link] Jó ez a 6 magos intel cpu?
Ugyan ez, csak más procival: Ryzen5 1600AF
Csak fullHD játékra kell. Veszek bele még 1TBos ssd-ét.
400K környékén nincs jobb ennél, csak ugye a "régi" procikkal nem tudom, hogy jó döntés-e... -
-
Nemgézaa
csendes tag
Ha lehet egy nem idevaló kérdésem...
Silent Base 600 házba a tápot ugye úgy kell beépíteni, hogy a ventije alulra kerüljön? -
onethierry
csendes tag
Sziasztok!
Gta Rp-hez milyen konfigot érdmemes venni? Nem kell max grafikán, másra nem is nagyon használnám, csak erre.
Előre is köszi!
-
palfitom
félisten
válasz balazs025 #167054 üzenetére
balazs025Szívesen.
Ház: Igen, teljesen OK.
CPU: Nem. Egyrészt felesleges, másrészt az i5 alá komolyabb alaplap is kellene, legalább egy Asrock B560M Pro4. Ha meg már i5, akkor inkább 11500, az erősebb IGP miatt.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz hobizoli #167053 üzenetére
És ha nem fér bele a házába, akkor mit csinálsz? Most ITX lapja van.
Kérlek csak teljes körültekintéssel ajánlj, ennek nincs értelme![ Szerkesztve ]
-
balazs025
senior tag
válasz palfitom #167047 üzenetére
Köszönöm a segítséged! Lenne egy-két kérdésem, felvetésem, ha nem gond.
Az egyik, hogy jobb lenne valami porszűrős ház. Ezt néztem ki. Ez is megfelelhet?
A másik, hogy ha beleférne a keretbe, akkor van e értelme mondjuk egy INTEL Core i5-11400 2.60GHz cpu-nak vagy telejesen feleleges plusz kiadás lenne?
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz gypatrik13 #167051 üzenetére
gypatrik13Akkor jó.
Nem rossz a 10400, de hosszabb távra a 11400-at ajánlottam.
"és legalább 4-5 évre számolnék vele" - Nem tudjuk mi lesz 4-5 év múlva, de még az 1-2 év is homályos.
"AMD szériákat néztem, de mintha azzal most elszálltak volna kicsit." - Sajnos most nincs igazán jó kínálatuk az alsóbb kategóriákban, 5600X - 5800X tud versenyképes lenni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
gypatrik13
csendes tag
válasz hobizoli #167048 üzenetére
Igen, az is tervben lenne a processzor+alaplap után, de már ezek lassan kezdik megadni magukat teljesen, legalábbis a procin érződik. Ezt követően természetesen videókártya is jön, de először erre lenne szükség. Amint mondtátok, az ASRock B560M Pro4 + i5-10400F- elegendő erre, kérdésem még annyi lenne, hogy ez a processzor teljesiti azt a teljesitményt, hogy megfelelő alkatrészek mellett megy akadásmentesen, és legalább 4-5 évre számolnék vele. AMD szériákat néztem, de mintha azzal most elszálltak volna kicsit.
-
palfitom
félisten
válasz rolcsi910 #167049 üzenetére
rolcsi910OK.
Először is: nem véletlenül kérjük a szükséges adatokat. Pl. hogy ajánljak neked alaplapot (és hűtőt), ha azt sem tudom, mekkora fér be a házadba? Azt látom, hogy most ITX lapod van, de vajon csak ekkorát fogad a házad Nem adtad meg, hogy milyen házad van...
A monitorod tudása szintén fontos infó, mely nélkül nem lehet korrekten procit ajánlani, ezt sem adtad meg...
"új alaplapot és mellé akkor valami i9 procit" - Terveznél venni egy i7-6700K-t, ami egy jelenlegi i3 szint ([link]), tehát már az i3 is előrelépés lenne, az i5 pedig sokkal erősebb. Minek i9
Amúgy az RX 570 kihajtásához nem is kell hatalmas proci. Lesz mostanában VGA-fejlesztés?Van itt a fórumon jó néhány segítőkész ember, de ha az általuk kért infókat (Összefoglaló) nem adod meg, akkor gyakorlatilag egy szembeköpéssel köszöntöd azt, akitől segítséget vársz.
[ Szerkesztve ]
-
rolcsi910
csendes tag
multiplayer játék
radeon rx 570 nitro+ 8gb videokártya, asus z170 progaming mini itx alaplap,16gb ddr4 ram, coolermaster elit 500w táp, Samsung 2.5 870 EVO 500GB SATA3 ssd
processzor(ha olyan a proci akkor másik alaplap)
4. Mennyi a kereted rá?
80-100 ezer Ft
Mindegy a márka, szeretném hogyha a játékok mennének több mint 80fps el(leginkább roleplay,rust,forza horizon 4)Előre is köszi
-
hobizoli
nagyúr
válasz gypatrik13 #167036 üzenetére
akadasmentes jatekra high-n 1080p-ben inkabb kene vmi epkezlababb videozsuga is
több drón kell ;P
-
palfitom
félisten
válasz balazs025 #167043 üzenetére
balazs025Szia,
Lap: H410M / H510M / H470M / B560M csipes lapok, pl. Gigabyte H410M S2H / Asus Prime B560M-K
CPU: Pentium G6405 / G6605 / i3 10100 / 10105
Ram: DDR4 16GB (2x8-as KIT) 2666(+) MHz, pl. Aegis 3200, olcsóbban 2x4-es KIT
SSD: Kingston UV500 / A2000 / Patriot Burst / Crucial BX500 / MX500 / WD Blue 3D / WD SN550
HDD: HDWD110UZSVA vagy WD10EZEX
Ház: pl. Deepcool Matrexx 30
Táp: pl. FSP Hexa 85+ 350W / BQ System Power 400, olcsóbban olcsóbb FSP-k: [link]Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rolcsi910 #167044 üzenetére
rolcsi910Ismétlem magam:
"Az Összefoglaló szerint kérdezz, mert így sok fontos infó hiányzik!"Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
rolcsi910
csendes tag
Sziasztok! Van nekem most egy Intel i5 6600k procim, ami játékra kicsit gyenge már szerintem(RP illetve rustot játszok gyakrabban 40-50fps)
Jelenlegi alaplapom Asus z170 programing mini itx, az lenne a kérdésem hogy mivel járok jobban? Ha pl veszek egy i7 6700k T vagy ha veszek új alaplapot és mellé akkor valami i9 procit? Vagy ti mit ajánlotok? Az lenne a cél hogy a játékoknál ne 40fps em legyen hanem mondjuk 110.
Ha csak procit veszek akkor 80ezer a keret, hogyha alaplapot és procit akkor 100ezerből jó lenne ha ki tudnék jönni.
Nekem mindegy hogy milyen márka, csak jobb legyen a mostaninál és ne csak picivel hanem jelentősebb mértékben.
Előre is köszönöm a válaszokat :D -
balazs025
senior tag
Szaiasztok!
Ismerősömnek elég régi és gyenge gépe van, és sajnos a mostani rossz időszakban lenne esedékes a csere. Ehhez kérnék segítséget.
Word, Excel, böngészés és filmnézés.2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?
Semmivel, minde nagyon régi, nem érdemes belőle semmit se megtartani.3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
Mindenre, perifériát leszámítva.4. Mennyi a kereted rá?
Jó lenne minél olcsóbban kihozni (új alkatrészekkel), de az időtállóság lényeges.5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?
24" FHD HDMI csatlakozóval.+1. Elkötelezett vagy-e valamelyik gyártó/márka iránt? Van-e valamilyen speciális elképzelésed a gép megjelenését, színvilágát illetően, esetleg egyedi igény valamelyik alkatrésznél?
Elkötelezettség nincs,. Jó lenne egy viszonylag kompakt, de mégis halk gép.Előre is köszönöm az esetleges segítséget!
-
palfitom
félisten
zsizSzia,
FHD filmekhez elég a 4440 IGP-je.
Ház: pl. Deepcool Matrexx 30
Táp: olcsóbb FSP-k mehetnek, [link]
SSD: pl. Adata, PatriotLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
zsiz
őstag
Sziasztok.
Lehet, hogy nem ez a legjobb topik, de talán mégis. A most lecserélt félgépemből szeretnék összerakni egy netezős gépet. Mivel ezentúl 90%-ban Facebook-ra, receptekre meg kérdőívezésre lesz használva, (plusz mivel most költöttem egy csomót az újra,) szeretném a lehető legolcsóbban megúszni.
1. Mire fogod használni a gépet? Internet, YouTube
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel? ASRock H81M-DGS, i5-4440, 16GB DDR3 RAM
- Az első fő kérdés az lenne, hogy VGA fog-e kelleni 1080p youtube-hoz, vagy az i5-4440 és az IGP-je megbírkózik-e vele.
- Gépház, teljesen mindegy milyen, párezer forintos olcsó
- Táp, nagy teljesítmény nem hiszem, hogy kell, úgyhogy inkább az olcsóság számít és az, hogy megbízható legyen.
- És fog még kelleni egy 2,5" SSD 128GB
4. Mennyi a kereted rá? Egy olcsó ház+SSD szerintem 15k-ból kijön, tápról fogalmam sincs mennyit kéne rászánni. Azt látom, hogy 25k körül kezdődnek, amit ajánlani szoktatok. Na erre nem szánok annyit, de nem is kell 600-700WOpel Astra G Bertone Coupé X18XE1 | GTA Online: zsiz88 |
-
palfitom
félisten
válasz WNorbert85 #167039 üzenetére
WNorbert85Szívesen.
Hűtő: mindegy, mindkettő jó. Alternatíva (jót, olcsóbban): Arctic Liquid Freezer 280 II. (az itt spórolt pénzből mehetne gyorsabb ram, pl. Fury 3600 / Fury Renegade 3600 / Ballistix 3600)
Táp: igen, elég. Alternatíva: SilentiumPC Supremo FM2 650W / Seasonic Core GC 650W / Seasonic Core GM 650W / Seasonic Focus GX 650W (10 év gari) / EVGA SuperNOVA GA 650W (10 év gari) / Fractal Design ION 650W (7 év gari)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
WNorbert85
csendes tag
válasz palfitom #167015 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsod.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x
CPU hűtő: NZXT Kraken X63 vagy Be Quite Pure Loop 360 ?
Alaplap: MSI MPG B550 GAMING PLUS B550
Ház: Be Quiet Pure Base 500DX
VGA: RX 6700 XT (hardverapró-ról, 280-tól már lehet találni)
Ram: G.SKILL 16GB Aegis DDR4 3200MHz CL16 KIT
Táp: COOLERMASTER MWE Gold V2 Modular 650 Elég ez a táp a cucchoz ?
SSD: Samsung 980 500 GB M2 PCI[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz gypatrik13 #167036 üzenetére
gypatrik13Jó az ajánlott ASRock B560M Pro4 + i5 11400F.
-
dReeZyr
csendes tag
Sziasztok! Feleségem váltana laptopról PC-re. Helyhiány miatt mATX lenne előnyös.
Semmi játék, film vagy egyéb speciális ,csak office és net.
-
Kompletten mindenre, perifériákon kívül.
4. Mennyi a kereted rá?
A felhasználást tekintve az igények nem lettek magasak így szeretném költséghatékonyan letudni a dolgot, 150e-nél nem szeretnék többet költeni.
Csak az mATX a lényeg azon belül is minél kisebb ház. Jó lenne ha csendes is lenne de ilyen felhasználás mellett gondolom ez nem igen lesz probléma. Laikusként i3 10105 ből (integrált vga-val) indultam ki, de majd felvilágosít aki tényleg ért hozzá.Előre is köszönöm.
-
hobizoli
nagyúr
válasz gypatrik13 #167031 üzenetére
ASRock B560M Pro4
i3-10105F
G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4
~95k
i5-10400F-l ~120ktöbb drón kell ;P
-
gypatrik13
csendes tag
Sziasztok!
Segitséget szeretnék kérni.
Alább láthatóak a jelenlegi számitógépemről az információk. Ezt 2015-ben raktam össze, kivéve a VGA, azt 2 éve vásároltam bele. Viszont már érződik rajta, hogy kezdi idejét múlni a proci, stb. A kérdésem/kérésem az lenne, hogy mire lenne érdemes cserélnem az alábbi konfigot. Kitérium nem nagyon van, munkaeszköznek használom, és ezen kivül egy kis játék, Fortnite(ez az utóbbi időben kezdett akadozni), GTA. A videókártyát szeretném hagyni benne, azon kivül amit szükséges cserélnék.Monitor: AOC 27G2U Monitor
Alaplap: GIGABYTE GA-970A-DS3P
Processzor: AMD FX8320 3.3ghz 8mag
VGA: MSI geforce gtx 1060 6gb camo
RAM: 2x 8gb ddr3 1866mhz
HDD: western digital caviar blue 1TB
SSD: Samsung 750 EVO 250gb
TÁP: Thermaltake TR2 S 700W -
hobizoli
nagyúr
válasz Supi0711 #167020 üzenetére
hat, ez gaz...
igazabol az a baj itt, ha uj gepet vennel, akkor a videokartya miatt ezt a monitort is cserelni kene egyuttal, mert a jobb gamer videokartyakon, amik a FH5 es a hasonlo gamek futtatasahoz erosen ajanlottak, mar evek ota csak digitalis kimentek vannak, RX470 is 2016-s technika, es az is DSUB nelkul jott mar csak ki
ezeken DVI is mar csak digitalisan van kivezetve, ha meg van egyatalan az is, analog DVI mar reg nincs, de HDMI-nel regebbi csatik mar erosen felejtosek egyebkent is, hiszen az is 15+ eves, a Displayport is 10-12 eves
550W-s tap elbirna a 470/570-t is, az nem para
en aszondom, eloszor vegyel egy videokartyat ebbe, meg egy HDMI/DP-s monitort [link]
ha ezzel elbirja ez az i3 FH5-t mar, akkor ennyi eleg volt hozza
meg lehet probalni egy aktiv(!) DVI-VGA adapterrel is, de... igazabol az a halottnak a csok, monitorcsere elobb-utobb kelleni fog egyebkent is
ahogy latod a videon a 4core 8 thread i7 se fut max-n (csak 50% korul = egy i3 100%), de a videokartya igen, azaz igy is VGA limites a dolog, de 60-70fps-t azert ezzel mar tud stabilan
i5 is megoldas lehet, az olcsobb is, mint egy 4770/4790több drón kell ;P
-
palfitom
félisten
válasz 3.Aragorn #167026 üzenetére
3.AragornSzívesen.
Amennyiben kaptál hozzá AM4 lefogatót (valószínűleg igen), akkor igen! (az ajánlott ház max. 166 mm-ig fogad hűtőt)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Teasers #167025 üzenetére
TeasersSzívesen.
Abban a 10105F-ben nincs IGP.
Erős IGP-s példa konfig:
1 x MSI B450M MORTAR MAX (Basic garancia)28 390 Ft
1 x AMD Ryzen 5 PRO 4650G 3.70GHz AM4 OEM 100-100000143MPK85 090 Ft
1 x G.SKILL 16GB Ripjaws V DDR4 3600MHz CL18 KIT F4-3600C18D-16GVK24 889 Ft
1 x FSP Hydro Pro 500W20 290 Ft
1 x WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX13 291 Ft
1 x KINGSTON 250GB A2000 M.2 PCIe M.2 2280 SA2000M8/250G13 390 Ft
1 x JONSBO CR-1000 fekete RGB8 291 Ft
Összesen: 209 421 Ft
Így futnak rajta a játékok: YT videó, később mehet bele dVGA, az alapok elbírják.
Ha többet költenél, akkor TUF Gaming B550M-Plus + 5600G."késöbbiekben milyen VGA-t javasolnál?" - Erre az adott pillanatban térjünk vissza, addig még "megfordulhat" a világ. Az ajánlásom lehet, hogy már holnap nem lesz lesz jó...
-
palfitom
félisten
válasz Teasers #167022 üzenetére
TeasersSzia,
Normális lenne az elképzelésed, de a mai őrült VGA-árak miatt kissé irreális lesz, hisz csak egy 1050Ti-nál erősebb vga elviszi a keretedet.
Példa konfig:
1 x ASUS PRIME B560M-K29 489 Ft
1 x INTEL Core i3-10105F 3.70GHz LGA-1200 BOX Intel hűtő ventilátorral32 890 Ft
1 x FSP Hydro Pro 500W20 290 Ft
1 x WD Blue 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA WD10EZEX13 291 Ft
Összesen: 150 029 Ft
+ VGA az apróról, pl. 1050Ti / 1060.
Ez jóval erősebb a jelenleginél, akár később mehet bele komolyabb VGA.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz 3.Aragorn #167021 üzenetére
3.AragornSzívesen.
Igen, az.
Pontosan! BitFenix Formula 550W Gold most "bestbuy".
Nem érdemes lejjebb menni, ez egy ideális lap APU alá, az IGP-t is lehet vele szépen tuningolni.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Teasers
tag
Sziasztok.
Szeretnék összerakni, pontosabban rakatni egy pct. Az oka, hogy 2017-ben össze állítottam egy akkor low budget gépet, melyet lentebb láthattok majd. Viszont a videókártya megadta magát. Hozzá teszem, hogy ez a konfig nekem továbbra is megfelelő teljesítményt nyújtana, de ha már így alakult és van rá mód és lehetőség akkor szeretnék egy újat, ami ha lehet teljesítménybeli növekedést eredményezzen.
A régi/jelenlegi konfig:
Asrock B250m-hdv
Fsp 400w Hexa
Intel G4560
240gb kingston ssd
2x4 gb kingston ram
gtx 1050 ti, aminek ugye kapufa.1. Mire fogod használni a gépet? Ha játékra, akkor multiplayer, vagy inkább singleplayer játékok?
Játékra, legfőképp single, alkalomadtán multi.
2. Milyen alkatrészekkel rendelkezel, amit az új gépben meg szeretnél esetleg tartani?Maga a konfigből minden kellene, ha mást nem mondtok. Bill., egér, monitor van.
3. Milyen alkatrészekre van szükséged?Minden, házat is beleértve.
4. Mennyi a kereted rá?250.000 Ft-ra gondoltam, ha ennyiből lehetséges egy használható, de a fenti konfignál érezhetően erősebb konfig.
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat?1080p, de tervezek venni egy AOC 27G2U ( FHD) monitort, szóval a jövőben ezzel lenne használva.
Nincs. Ha üveges lenne az oldala a háznak, az csak egy plusz pont, de nem feltétel.Köszönöm előre is!
-
3.Aragorn
addikt
válasz palfitom #167014 üzenetére
Köszi szépen!
Egész vállalható ez az IGP-s összeállítás.
600W tápot gondolom a későbbi bővíthetőség miatt tettél bele. Hasonló árban kicsit kisebb (500-550W) esetleg jobb hatékonyságú versenyző létezik?
Alaplapra egy nem TUF-os alternatívát tudsz mondani? (nem tudom, hogy ott érdemes-e lejjebb adni) -
Supi0711
friss újonc
válasz hobizoli #167017 üzenetére
Szia!
Ilyen kábel van a gép és a monitor közt, a monitoron nincs másik opció.
A tápegység egy Hamburg Thermaltake 550W. -
Kolox
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segítsetek egy gép összeállításában. Előre is köszönöm.
1. Mire fogod használni a gépet?
Általános használatra kell, internetezni, videókat nézni játszani nem fog rajta(lehetőleg időtálló konfiguráció kell sokáig nem lesz lecserélve)
Ház, monitor, egér, billentyűzet, SSD van.
Alaplap,proci,memória, táp
4. Mennyi a kereted rá?
100-150e
5. Mekkora a monitorod natív felbontása, képfrissítési frekvenciája, milyen csatlakozók vannak rajta? G-sync-et vagy Freesync-et támogat? (ez videókártya választásnál lényeges szempont)
FullHD, Hdmi,Display port, videokártyát nem tennék bele
Nincs -
hobizoli
nagyúr
válasz Supi0711 #167016 üzenetére
ha nem feltetlenul akarsz eltapsolni ennyit, akkor erdemes lenne egy kicsit update-lni a konfigot
az sokkal kevesebbe kerul
ezek a game-k meg a FH5-n kivul nem igazan igenyelnek tul eros uj hardvert, ha eddig sem volt gond vele igazabolpl nezd meg az MSI Afterburner-l mi a gyenge benne a game-hez, de szerintem a VGA az, leven egyebkent se volt egy kifejezett gamer zsuga
RX550 = 640:40:16 128bit 10CU
RX570 = 2048:128:32 256bit 32CU
(Unified Shaders : Texture Mapping Units : Render Output Units , CU = Compute Units)
szoval egy RX570 pont 3x annyi keppontot meg akarmit tud kiszamolnimeg bele egy E3-1270 Xeon CPU ami desktop i7-4770 3.5GHz 4core 8thread
ez olyan 25k korul van
2x8GB DDR3-1600 = 15kezt igy ~120k, minusz amiert eladod az RX550-t meg a RAM-t es a i3-t
most neztem hogy csak egy RX550 45-50k korul mozog a HA-n, azaz kb 70-75k-bol meguszthato a buli, hogy az FH5 teperjen 60+ fps-ltapegyseg milyen?
a monitoron milyen csatik vannak?
mondjuk en eloszor megneznem csak a 4GB-s RX570-t belpattintva is, esetleg RX470 is jo, az kb ugyanaz igazabol, kicsit kisebb GPU orajellel[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
Supi0711
friss újonc
Sziasztok!
Segítséget kérnék, egy gép összerakásához. Időközben biztosan kiderül, hogy láma vagyok a témában, ezért már most elnézést kérek, ha butaságot írok, vagy kérdezek.
Jelenleg van egy 2016-os Gigabyte GA-B85M-D3H alaplapon, 8 Gb Ram, Intel(R) Core(TM) i3-4150 CPU 3,50 Ghz ASRock Radeon RX 550 2GB GDDR5 128bit alkatrészekből összerakott gépünk, ami a karácsonyra kapott Forza Horizon 5 játékhoz kevésnek bizonyul. Ez helyett szeretnék összerakni (rakatni) egy modernebb gépet, ami azért néhány évig használható lenne.
Ha beleférne 200000 - 300000 Ft-ba, az nem lenne hátrány.
A gyerekek, Fifa, F1, Farming, Minecrafttal játszanak, multiban is.A segítő hozzászólásokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz WNorbert85 #167012 üzenetére
WNorbert85Szia,
A konfig rendben van.
Ram: 2 modulos KIT legyen!
VGA: nyilván jobb lenne, ha beleférne egy 6700XT.
Lap: Én inkább egy B550-et vennék, pl. MSI Gaming Plus / Tomahawk.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz 3.Aragorn #167011 üzenetére
3.AragornValami ilyesmi IGP-s konfigban gondolkodnék:
1 x ASUS TUF GAMING B550M-PLUS38 090 Ft
1 x AMD Ryzen 5 5600G 3.90GHz AM4 BOX 100-100000252BOX104 790 Ft
1 x COOLERMASTER MasterBox NR400 ODD fekete31 590 Ft
1 x FSP Hydro Pro 600W22 090 Ft
1 x TOSHIBA P300 4TB 3.5" 5400rpm 128MB SATA HDWD240UZSVA27 990 Ft
Összesen: 262 829 Ft
+ monitor.
Így futnak az IGP-vel a játékok: YT videó, később mehet bele dVGA, az alapok elbírják.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Torry #167008 üzenetére
TorrySzia,
Régi platform, nem éri meg rá költeni. Egy húzott 3770K-val valamennyit (kicsit) nyerhetnél, de ha van lehetőséged áfa nélkül vásárolni, akkor egy jóval erősebb és nettó 25k körül beszerezhető i3 fényében szerintem nincs kérdés. Természetesen ez lap és ram-cserével is jár.
-
WNorbert85
csendes tag
Sziasztok, új gép összerakása van tervben. A keret max 600k
Elsősorban csgo + egyéb játékok. Fhd felbontás, 144 hzKb összeállt a setup, érdekelne a tanácsotok, véleményetek az összeállításról. AMD vonalra tervezek.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x
CPU hűtő: NZXT Kraken X63
Alaplap: MSI X570-A-Pro
Ház: Be Quiet Pure Base 500DX
VGA: RX 6600 XT (hardverapró-ról)
Ram: G.Skill 16GB 3200mhz
Táp: Coolermaster Masterwatt 750W moduláris
SSD: Samsung 980 500 GB M2 PCI -
3.Aragorn
addikt
Singleplayer játékok (legújabbak is medium grafikán fussanak)
általános felhasználás: netezés, multimedia stb.
Cooler Master Hyper 212 (ha bele lehetne tenni az új gépbe, jó lenne)
WD Blue 500 GB
DVD olvasó3. Milyen alkatrészekre van szükséged?
monitor, kb. BenQ GW2480 szint kellene
ház (DVD hellyel)
táp, alaplap, proci, RAM
SSD, 3-4 TB vinyó
videókártya???
4. Mennyi a kereted rá?
max. 300 ezer
új monitor lesz, de full HD 60Hz elég
Nincs márkahűség.
Ha integrált videókártyával megoldható lenne ilyen szint az jó lenne (és esetleg később alacsonyabb áraknál lehetne rendes videókártya).A válaszokat előre is köszi!
-
hobizoli
nagyúr
válasz Iroil #167002 üzenetére
alaplapbol olyat nezz, aminek a VRM-jen is van hutoborda
ezt a korben, a CPU hutorol leváló levego tudja érni elvezetve rola a meleget
ha ez elmelegszik terheles alatt, mert csupasz, akkor le tud lassulni miatta a rendszer, ezert jobb az, amin van erre hutofeluletVRM = Voltage Regulator Module
ez az, ami a CPU tapfeszultseget csinalja a 12VDC-bolpl a Asus Prime 510M-A 32.7k-ert, vagy a 560M-K 33.7k-ert ilyen mar, az ennel dragababbabbak meg altalaban mind
e kettobol nyilvan az 560 lenne a jobb vetel, vagy esetleg az Asrock B560M Pro4RAM-t majd vmikor kesobb csereld le 2x8GB DDR4-3200-sokra
[ Szerkesztve ]
több drón kell ;P
-
hobizoli
nagyúr
az RX560 ez egy fél RX570 mindenben
arban meg ujonnan volt ~15k a diffi, ami most nem feltetelenul ennyi, de gamerkedni akarsz, akkor inkabb a dVGA legyen tuttibb, foleg 1080p-ben hasznalva
RX560 = 1024:64:16 128bit 16CU
RX570 = 2048:128:32 256bit 32CU
RX580 = 2304:144:32 256bit 36CU
(Unified Shaders : Texture Mapping Units : Render Output Units , CU = Compute Units)
sot, a 560-nak letezik egy még butabb verzioja is: 896:56:16 128bit 14CU belso felepitessel
a RAM-t at tudnad rakni abba is, de nyilvan 2133MHz-n tekernetöbb drón kell ;P
-
Torry
addikt
Sziasztok!
Milyen irányba fejlesztenétek ezt a gépet, hogy a vga-t teljesen kiszolgaljam és ne is költsek feleslegesen?
A nem annyira távoli jövőben azt hiszem érkezne egy ps5/Xbox.2600k@4.2 GHz
2*8gb 1600 ddr3
ASRock z68 extreme 3
Rx580 4gb (sajnos a 4gb komoly korlát kezd lenni, de a mostani VGA árak mellett inkább a konzol felé hajlok)Van egyáltalán értelme hozzányúlni?
Halo infinite amin rajta vagyok éppen, általában kiprobalgatom az újdonságokat, de úgy érzem, hogy a legtöbb mai játéknál CPU limites vagyok.
Áfát el tudom számolni, így talán az új piacon nézelődék.
Köszi,
P[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
IroilIgen, ez a jó irány, az öreg i7 nagyon túlárazott.
1. Nyilván mehet az is, de a kollégák által ajánlott x70-esek sokkal erősebbek, azokkal már egész jó minőségben lehet játszani.
2. Igen (de tudd, hogy minden konfigot lassít az alacsony órajelű ram).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Borsó96 #166999 üzenetére
Borsó96Intel 1155-ös lap + használt i5 (pl. 3470 - 3570) + 2x4 vagy 2x8 GB ram.
Táp: elég erős, de nem megbízható kategória, én cserélném. Pl. FSP Hexa 85+ 450-550W / FSP Hydro Pro 500W / BQ System Power 500W / BQ Pure Power (CM) 400-500W / Bitfenix Formula 450-550W / Seasonic GC 500-550 / Seasonic GM 500 / EVGA 550 B5Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz desigo #166998 üzenetére
desigoAhogy gondolod, számszerűen valóban nem drága, de százalékosan nagy a különbség használt és új között. Természetesen mehet egyébként.
-
palfitom
félisten
válasz Gyárfás #166996 üzenetére
GyárfásNem igazán, hisz mindkét platform "kifutó", jön a DDR5.
-
Iroil
tag
Szia, olvasgattam amit mondtál, eddig az jött össze, hogy ezek közül a lapok közül [link] a "MSI H510M-A PRO 25990 Ft" megfelelne a célnak + ha hozzádobnám ezt [link] akkor igazából jobban megúsznám az egész váltást. Két kérdésem lenne:
1., A vga-k közül miért nem felel meg az rx560-as változat? 4gb gddr5-ös kiadásban nem lenne megfelelő?
2., Ha lecserélném a lapomat is, akkor a 2x8gb 2133mhz ddr4-es ramokat beletudnám rakni ugyan úgy?[ Szerkesztve ]
Milu
-
hobizoli
nagyúr
válasz Iroil #167000 üzenetére
egy H510-s socket1200-s alaplap egy i3-10100F vagy i3-10105F-l siman lehet olcsobb egyutt, mintha a mostani lapot szamolva ahhoz vennel egy tullihegett aru i7-7700-t
videozsuga 4GB-s RX470-480-570-580, vagy esetleg egy 3GB-s 1060
RX460-560 az felejtos...több drón kell ;P
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdezel olvasd el a téma összefoglalót!
- Hirdetni csak a Hardveraprón szabad!
- Beárazást kérni a beárazós topikban lehet!
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- Gamer PC Eladó: i7 6700K RTX Asus Rog 2070
- Akció ! Gamer PC Intel i5 10400/16GB DDR4/RTX 3060 12GB/512GB NVME SSD/GARANCIA/BESZÁMÍTÁS/
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- Belépő kategória (GARIS , KIVÁLÓ ÁR ! ) Ryzen 5 2600X / 16 gb drr4 / 5600 xt 6gb
- Dell OptiPlex 3010 SFF i5-3450CPU / 8GB RAM / 120GB SSD / 500GB HDD / Office 2024
- Intel NUC 12 Pro Kit - garanciális, 64GB RAM, 2TB SSD
- Intel Holiday Bundle - Assassin's Creed Shadows és Ubisoft+ Classics!
- Intel i5-8600k + Asus Prime Z390M-Plus alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest