-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lala6
őstag
válasz
fatalista22 #8948 üzenetére
Igen, egy ilyen kábel kell hozzá: https://www.bestmarkt.hu/gembird-usb-otg-af-atalakito-kabel-micro-bm-micro-bf-015-m-a-otg-afbm-04-p305054
-
fatalista22
tag
Realme 4K TV okosító
Létezik, hogy erre a stickre rá lehet dugni pendrive-ot? -
brombadeg
tag
Első körben a régi LG 43 TV béna Plex kliensét akarom kiváltani.
Nézelődök én is egy ideje, Thomson THA100 jött szembe, Mi TV Stick 4K, aztán láttam, hogy vannak jobb HW-ok is ennyiért (Mecool KM6 stb), de ott meg nem garantált (nincs?) firssítés, és nincs Netflix TV, meg kitudja még mi. plusz macerás a gari.
Thomson-nál nem megy az SPDIF...
Sima Mi TV sticket (nem 4k) már vittem vissza gariba, mert nem indult..Kicsit tanácsatalan lettem mi legyen, kézenfekfő a Mi 4k, de mégis időtállóbb lenne egy jobb hardver AV1 támogatással, és nem lenne baj, ha lehetne rádugni külső tárolót, bár az nem létkérdés.
Tipp?
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
Sajnos a tv-men (LG 43LF630V) már nem fut az HBO, milyen okosítót érdemes venni ha csak ez a cél?
Most a Xiaomi Mi box S / Mi stick full HD / Mi stick 4K között vacilálok, ezek közül jó lehetne valamelyik? -
lorinho
tag
Sziasztok!
Vettem egy Xiaomi TV Stick 4K -t, és valamiért nagyon halk (LG tv+ alap LG hanprojekror). HBO max-en meg youtube-on is a max hangerő nagyon kevés. Hiába állítgattam, nem sikerül többet kihozni belőle. Mi lehet az oka? Mit lehet vele kezdeni?
Köszönöm a választ előre is! -
Fall-N
veterán
válasz
*Mukeey* #8926 üzenetére
Máskor is írtam. A box hangkimenetére kötni egy PC hangszórót. Nálam amúgy is így van, mert a TV hangszórók gyötrelmesen szar minőségűek. Mi Box S-en vagy egy optikai Jack-es Toshlink kimenet arra van rákötve egy olcsó Genius hangszóró. Sokkal jobb a hang, pedig ez is még a gagyi kategória egy jobb sztereó hangszóróhoz képest.
-
Imi1981
veterán
válasz
fatalista22 #8935 üzenetére
Nem. Csak a kép akad időnként. Én legalábbis sosem vettem észre hang akadást.
-
Imi1981
veterán
válasz
fatalista22 #8933 üzenetére
Milyen mecool? Ha km2 akkor hiába állítasz be kodiban tartalomfüggő képfrissítést arra nem reagál semmit. Csak manuálisan tudod állítani az Android beállításokban. De ugye ez macerás.
Ha mecool km6 deluxe van ott van lehetőség rendszerszinten beállításra és így mindenhol (minden lejátszó alkalmazásban) vált frekit. -
fatalista22
tag
válasz
Somatom #8932 üzenetére
Beálllítottam a Mecoolon és majd tesztelem az eredményt. Azt látom, hogy a kodi menüjében az oldalirányú menümozgások kissé szakadozottabbak lettek, ebből látszik az alacsonyabb képfrissítés, de a lejátszóban beállítottam a tartalomfüggő képfrissítést, így a filmek közben nem láttam eddig szakadozást. A tévé biztos tudja, abban nem kételkedem. Engem amúgy nem az zavart eddig, hogy néha oldalirányú mozgásos jeleneteknél szaggatott a kép, hanem inkább az, hogy a hang szaggatott néha. Sokat próbálkoztam ennek megszüntetésével, s most a kadenciahelyes lejátszással remélem, hogy a hang megoldódik. Ha ez tényleg így lesz, a Mecoolt ajánlott kategóriába emeli, hiszen eddig mindent be tudtam állítani, ami fontos volt számomra. És ennél a Km2-es típusnál tényleg kikapcsolható a folyamatos Hdr is.
-
Somatom
veterán
válasz
fatalista22 #8931 üzenetére
Vagy, a többszöröse. De, a megjelenítőnek is tudnia kell. A lényeg, hogy ha a filmen új tartalom (képkocka) jelenik meg, akkor a jel is azzal szinkronban frissüljön. Ellenkező esetben egy új képkockához nem frissül a kiküldött jel, majd egyszerre több képkockával arrébb frissül, ami ugrást eredményez.
-
fatalista22
tag
Őszintén szólva soha nem foglalkoztam a kadencia fogalmával, de most kicsit utánanéztem, de nem tudom, hogy a képkockaszámmal kell, hogy megegyezzen a box frekvenciája? Tehát 24-es képkockánál 24 legyen a képfrissítés? Meg tudom csinálni egy-egy film előtt, csak tudjam, mi a helyes megoldás.
-
*Mukeey*
addikt
Lehet beruházok egy mi stick-re az x96max helyett. HboMax most pont tökre kellene, de a hang ugye...
Vagy milyen alternatívái lennének ~25k-ig?
Ne kelljen kodival meg másokkal vesződni, az a lényeg. (Szülők + bnő használná). -
pepexyvz
tag
Sziasztok!
Megoldásért fordulok hozzátok.
Tvboxba lévő sd kártyára irni pendrivről nem sikerül többszszöri prbálkozásra sem (saját kép, videók okostelóval) , 3 fájlkezelőt is kipróbáltam hiába,
Tudja valaki a megoldást. KM9 a tvbox tipus.Köszönöm!
-
csibe1
addikt
válasz
Donki Hóte #8924 üzenetére
Köszi a bemutatót!
Most éppen azon töprengek, hogy egy ilyen boxot vagy egy mini PC-t vegyek 50-60k-ért.
Majd meglátom még mi lesz.
Ismerősnek viszont teljesen jó lesz ez a box, köszi, hogy írtál! -
Rendeltem egy ilyen A95X-F4 TV boxot, a hétvégén be is üzemeltem. Valóban nagyon gyors cucc, az eddigi TV boxaimhoz képest elég jól észrevehető a sebességkülönbség.
A wifi egység is nagyon gyors benne.
Nekem az volt a fő szempont, hogy pendrive-ról, memóriakártyáról gond nélkül játsza le a filmeket, az megy szépen, ismeri az AV1 formátumot is.
Netflix/HBOMax van a TV-n is, arra nem kell a boxot használnom. Azt mondjuk a teszttel szemben úgy vettem észre, hogy youtube videókat nem játszik le 4K felbontásban, csak FHD-ban, de nem küzdöttem a beállításokkal, mert a TV-n 4K-ban jön a youtube.
Ami még nekem fontos volt, hogy torrent progamot is tudjon futtatni, ez is pipa, a uTorrent gond nélkül megy rajta
Ha kell, launchert is lehet rá telepíteni, de nekem egyelőre nem kell, a gyári launchere (bár elég egyszerű) mindenre jó.
Mivel 10 eFt-al olcsóbb, mint a Mecool/Strong/Thomson trió, ezért számomra ez a A95X-F4 TV box bestbuy vétel volt
-
Csicsóka
őstag
válasz
Steve1207 #8922 üzenetére
Köszönöm az infót! Elég szomorú hogy még mindig itt tartunk Android fronton. Nekem fontos lett volna a kadencia helyes lejátszás. OpenElec alatt is már ez remekül működött, pedig az már nem most volt. Azóta is a leszármazottjait használom mint fő media player. 2. készüléknek kellett volna egy olcsóbb kategória. Valószínűleg Mibox lesz a választott, arra reméljük lesz még később is frissítés.
-
Steve1207
veterán
válasz
Csicsóka #8921 üzenetére
Android tv 12-vel rendszer szinten támogatott lesz a funkció, de kérdés, hogy megvalósul-e egyáltalán CCWGTV-n vagy csak a lehetőség került be. Eddig ott se volt támogatott. KM2 és társain pedig nem, de ezeken én frissítésben se bízok, hogy lesz valaha. Mi Box S-en is csak a xiaomin múlt, hogy foglalkoznak vele, de ott is csak az utolsó frissítésekkel pofozták helyre azon az 6-7 éves hardveren (addigra már nem volt meg a Mi Box).
-
Csicsóka
őstag
Mecool Km2 és társai (Thomson, Blaupunkt, Strong) a Refresh Rate appal sem tud frekit váltani? Magyarul, egyáltalán nem megodható a kadencia helyes megjelenítés?
Mibox S-en működik, és legalább a Netflix, HBO nem 60 Hz-en tol ki mindent. Plex, Smart Tube alatt sem vált frekit a KM2? Az új Chromecast vajon hogy áll ezzel e témáva? -
macgywer
tag
válasz
fatalista22 #8916 üzenetére
Szia!Sajnos nálam csak a túllógást lehet kalibrálni (H10Max) ,képernyőméretet nem lehet növelni !
Azért köszi!
-
Steve1207
veterán
válasz
fatalista22 #8914 üzenetére
Attól, hogy xy készülékkel még úgy működik nem azt a célt szolgálná hivatalosan, így ne mondjuk rá, hogy kikapcsolható, csak nálad működik
Szerencsére nálam se befolyásol semmit így, hogy ki lehet lőni a tv-n.
Ha nem használsz mást a tv-n állítsd be az IR irányítást, a gyári táv meg mehet a fiókba, nekem ez a kedvencem benne egyébként, nagyon bírom a távirányítóját, Mi és társai elbújhatnak. -
csibe1
addikt
válasz
fatalista22 #8915 üzenetére
-
Salex1
őstag
Esetleg ti tudtok olyan okosítót ajánlani, amivel tudok Windowsról is képernyőt megosztani vezeték nélkül (miracast?)?
-
zsola400
aktív tag
válasz
headhunter #8911 üzenetére
Köszi, Xiaomi lesz. 2014-óta csak Xiaomi telóim voltak eddig nem csalódtam a márkában.
-
zsola400
aktív tag
válasz
headhunter #8902 üzenetére
Szia!
A két tévé okosító közül melyiket ajánlod? Xiaomi TV Stick 4K / MECOOL KD3
Azt néztem a tesztekben, hogy ugyanaz a proci van mindkettőben, hasonlók a paramétereik. HBO MAX / Netflix lejátszás az elsődleges szempont, a KD3-nál láttam, hogy kis trükkel, OTG kábellel bővíthető ez a Xiaominál is múködhet. -
Steve1207
veterán
Nem tudom más futott-e ilyen hibába anno, de nekem a VLC app-al sose sikerült az smb login korábban, fel se kínálta a logint vagy elhasalt a bejelentkezésnél. Teljesen véletlen néztem rá az "új (februári) verzióra és gond nélkül felkínálta a hálózaton a gépezetet, felugrik a kis user-pw pop up is végre és login után megy egyből. Szépen listáz, jól működik a felirat kereső is, egyszerűen űber.
-
ojpenge
csendes tag
válasz
Imi1981 #8906 üzenetére
Úgy sikerült, hogy a tv okosítón a Beállítások, Eszközbeállításoknál a Hang menüpont alatt az összes formátumot engedélyeztem. És lett hang. DE.
Csak 1 film erejéig, ugyanis amikor egy új filmet indítok el, vagy átlépek a műholdas adásra, majd vissza akkor újra nincs hang. DE, ha a HBO MAX-on vagyok és kikapcsolom a TV-t, majd bekapcsolom a TV-t, újra van hang.
Összegezve, nem tudom mitől van hang és mitől nincs. Az biztos, hogy akkor van hang, ha a TV-ki/be kapcsolom és a HBM-n vagyok. De ez nem normális megoldás, szóval még nyomozok, hogy mit lehetne tenni, hogy normálisan működjön -
ojpenge
csendes tag
Sziasztok
Segítséget kérnék. Van egy X96 max+ TV okosítóm. Viszont a HBO MAX-nál nincs hang, csak kép. Minden másnál (KODI, youtube, pendrive) van. A két eszköz HDMI-vel van összekötve.
Tudnátok segíteni, hogy mi lehet a gond?Előre is köszönöm
-
Beni2360
félisten
válasz
headhunter #8902 üzenetére
Néha az az érzésem, hogy egy angol nyelvű topikba tévedtem.
-
headhunter
addikt
Mecool KD3 First Looks. Google TV with Amlogic S905Y4 and Android 11...
Perfect Firestick Alternative - MECOOL KD3 Android TV Stick Setup Tutorial with Tips and Tricks...
MECOOL KD3 Android TV Stick Review for 2022 – Bonus Tips & Tricks
"...Do I like this better than the Amazon Fire TV Stick 4K Max? Yes I do. Now that Amazon is pushing out updates to block 3rd party launchers, I’m starting to give up on them. What will they take away from us in the next Firestick update?..."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Jövedelem
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Projektor topic
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- OLED TV topic
- Honda topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
- Közép Kategóriás Gamer Számítógép Újszerű Állapotban
- GAMER PC Intel i7-11700F/Asus PRIME Z590-P/RTX 3060 12 GB/32GB DDR4
- Gamer PC - i5 12400f, RTX 3080 és 32gb RAM + GARANCIA
- AMD Ryzen 7 7800X3D / Radeon RX 7900 XTX / 32GB DDR5 RAM / 1TB NVMe SSD konfig eladó
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest