Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lejátszók
- Bluetooth hangszórók
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolx
tag
válasz
Beni2360 #11631 üzenetére
Köszönöm.
Szét van választva a két sáv ez elvileg nem okozhat hibát.
Az az érdekes hogy nagyjából egy hónapig működött azóta nem lát hálózatot, nem csak az enyémet, a szomszédokét sem. Mivel újra telepítés után sem megy, úgy gondolom belső wi-fi probléma lesz.
A beállításokban az usb-n-nél beállítottam az internetet, viszont hiába dugok rá, több féle eszközt is próbáltam, egyikre nem reagál.
H96MAX M1 a típusa. -
Pancsermeste
őstag
válasz
Beni2360 #11503 üzenetére
Nálam a RN9Pro-val is ugyan ez volt. Közvetlenül TV-re tükrözve is előfordultak képzavarok. Amúgy a Wi-Fi hálózat rendben van, mert Serviio media szerverrel PC-ről 4K-s filmeket (átkódolás nélkül) is átlövök a TV-re hibátlanul, igaz azt 5GHz-es wifin.
Szerintem még megpróbálok egy másik MiraScreen kütyüt beszerezni, hátha az jobb lesz... -
sicc_innen
tag
válasz
Beni2360 #10828 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Igen, tudom, hogy a vezetékes kapcsolat lenne az ideális. Sajnos az egyik tévé (amelyiket gyakrabban nézzük) messzebb van a modemtől, routertől. Át kellene kábelezni a lakást, falakat fúrni, beépített bútorokat elhúzkodni, szegélyeket felszedni. Repeater van beiktatva féltávon, így pl. a YT megy a régebbi smart tévén.
Kérjünk esetleg 200-as netet (havi 7500 Ft-ért), hogy jobb legyen a wifis jelátvitel a leendő tévéboxnak? -
lowzor
veterán
-
lowzor
veterán
válasz
Beni2360 #10816 üzenetére
"Ha olyan jó szolgáltatás miért nem mondja mindenki le a Telekom tv előfizetést."
Én lemondtam, pont az ilyen szarrágások miatt, meg drága is volt ahhoz képest, amit adott. Sajnos a legtöbb ember ennek ellenére sem mondja le, így megtehetik, hogy ezt csinálják. A Smart TV-k / TV okosítók korában már amúgy is hülyeség az iptv, és a társai, mikor egy applikációból ugyanúgy el lehet érni a csatornákat.
-
-
-
válasz
Beni2360 #10275 üzenetére
1/8 Xiaomi Stick elmegyeget, menü kicsit lassú, de ha már elindul Netflix/HBO semmi gond sincs vele. Neleségem minden nap használja, sőt egy projectorhoz is van használatban egy...
Amazon fürgébb, de HBO-t úgy kell ráhegeszteni, SkyShowtime app meg nincs (csak KODI alatt megy)Egy 1bG/8BG amlogic box CoreEleccel meg teljesen rendben van...
-
motown5l
senior tag
válasz
Beni2360 #10150 üzenetére
Szia .Most néztem meg .de ez,melyik verzió ?mert mikor rá nyomok ,egy halokartyat ad be formuler típusnál .Én,azért használom az,android boxot ,mert az internet szolgáltatóm tiltja az IP TV t.es nem tudom nézni a sport csatornákat .máshogy,nem tudom meg oldani ,csak VPN el .
-
motown5l
senior tag
válasz
Beni2360 #10144 üzenetére
Be van uzemelve már a11 pro max
Specifikációk .Introducing Formuler Z11 Pro Max. The fastest and most advanced Formuler yet
TECH SPECS
Specifications:
Output Resolution: 4K (3840 x 2160)
CPU : Realtek RTD1319C
GPU : Mali-G57 MC1
RAM: 4GB DDR4 @2400MHz
Storage: 32GB eMMC
Operating System : Android 11Networking
Wireless : AX 2x2
BT : 5.0
Ethernet : 1000M (Gigabit)Decoder
Video decoder : 4K@60fps, AV1, H.265(HEVC), AVS, H.264(AVC, MVC), Real, MPEG1/2/4, VC-1
Audio decoder : MPEG-1 Layer 1,2,3(2-CH), MPEG-2 Layer 1,2, HE AAC V1/V2
DRM : Widevine L1, L3Dimensions
Length: 105mm
Width: 105mm
Thickness: 21mm
Color: BlackPorts
Power Input : 1
USB3.0 : 1
USB2.0 : 1
HDMI : 1
Gigabit LAN : 1
Micro SD Card : 1
IR Extension : 1Power input
Power rating : 12VDC / 1A
Power Consumption : Max. 12W
Standby Power : Max. 0.5W (Ultra low power)**OFFICIAL UK version with regular OTA software updates from Formuler
-
motown5l
senior tag
válasz
Beni2360 #10139 üzenetére
Hát csak.meg vettem a Pro maxot .a Z8 Pro már.eleg lassuscsa volt nekem .van,belőle kettő a két tévére .az egyiket le cseréltem a múltkor Nokiara .e voltam az aki,cserélte a Z8 Prot .Ne érts félre ,nem rossz a Nokia sem .de ha azt vettem volna meg ,nem tudom meddig volna rá támogatás .mindenesetre erre remélem lesz egy darabig még .a Z8 Pro ra tavaly decemberben volt az utolsó frissítés .azóta semmit nem kapott már .11 pro max on. 1gbit net van már .és az OTT az,mit jelent ?
-
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360 #10042 üzenetére
Hol írtam azt, hogy nem vág le a képből ( széleiből)? Nagyítást írtam ami levág a képből egyértelműen csak lehet nem jól fogalmaztam 🙂. Ezt tudja a FireTv 4k max és shield tv is. Mi box s és mecool km6 deluxe csak nyújtani tudta a képet sajnos.
Én a nagyon szélesvásznú filmeknél a felére csökkentem a fekete sávot ezzel a nagyítással vagy képkivágással mert nekem úgy jó és akkor még nem vág le sokat a képből. Tudom hülye szokás de annyira megszoktam, hogy ez kell nekem.
Szóval ha valaki kipróbálná nekem mi box s gen 2 -n megköszönném! Ha nem tudja hol lehet ezt állítani kodiban itt lehet lejátszás közben [kép] [kép] [kép] [kép] -
boborján2
aktív tag
válasz
Beni2360 #10026 üzenetére
Félreérted. A D+ ,mint app nem tud kimeneti frissítést állítani. Én magam állítom át , és úgy indítom az appot és a filmet.
Ezzel szemben a kodi és vlc opcionálisan és automatikusan a lejátszott tartalom elindításakor kimeneti frissítást vált.
Ha jól tudom talán az apple tv cucca tud olyat, hogy hardveresen megnézi mi megy ki a hdmi-n és úgy váltja a képfrissítést. Így lesz minden is normálisan lejátszva rajta. Ugyanez a megoldás hiányzik a droidból.
-
-
w.miki
veterán
válasz
Beni2360 #9812 üzenetére
Movian mégis tudott jelszó nélkül csatlakozni a Samba szerverhez.
Edit: eddig. Most mióta az FTMC jelszót kér, valamiért a Moviannal sem tudok belépni a saját SMB HDD-mre.
Nem hiszem, hogy vannak még friss pluginja... Talán néhány még működik. A rad.io/shoutcast, opensubtitles, meg azt hiszem valamelyik onlineTV. -
-
-
Georgbob
lelkes újonc
válasz
Beni2360 #9304 üzenetére
Szia!
Kodi-n belül teljesen mind1, hány csatornára állítom, sőt, 5.1-nél csak gerjedő hang hallható.
Eddig sima mezei olcsó andrid 9-es Magicsee N5 NOVA volt, KODI Leia 18.9-cel, semmi mást nem kellett tenni, csak a hangtovábbítást engedélyezni és az AVR váltott is 5.1-re. Pontosan ezért gondolom azt, hogy valami árulás van a 10-es androidoknál és a gyártó-kereskedő oldalról jövő homályos infók miatt. A kadenciahelyesség nem igazán lényeges számomra. -
Beni2360
félisten
válasz
Beni2360 #9289 üzenetére
Na megtalaltam mi kell hozzá.
A menne lévő 2000 mAp aksi ami rasegit lejatszasnal. Napközbeni meg töltődik. -
Louro
őstag
válasz
Beni2360 #9279 üzenetére
Csak pont ezt a hálózati kábelezgetést próbálnám megúszni. A falra tudnék mászni a kábelrengetegtől. Tudom, léteznek kábelvezetők. De eddig úgy csináltuk, hogy ha Chromecast-ra volt szükség, akkor bedugtuk az USB-be és kész. Nem kellett ehhez nonstop bedugva lennie. Van, hogy 3-5 napig be sem kapcsoljuk a TV-t. (Itt jöhetne a köv. kérdés, hogy akkor a TV miért van bedugva, de azt lehetne a sütővel, főzőlappal folytatni. Kényelmes módja volt a Chromecast áramellátásának az USB aljzat.
)
Vagy a TV USB-je nem bírná kiszolgálni? (De akkor a következő kérdés, hogy az utóbbi 3-4 évben miért bírta? "Elfáradt" a TV paneljén az USB és inkább ne használjam?)
Bocsi a rengeteg kérdésért!
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #9273 üzenetére
Azert nem mert sorozatokat nezek ( Family Guy,South Park stb meg streaming szolgaltatasok ( Netflix és társai) mennek+kis jatek lenne.
Az Androidos doboz is azert kellene ha tonkremenne a tablagepem legyen valami amin tudjam folytatni
ezeket a tablagepem is viszi kiveve a 4K videokat. (Kinai tablet )
-
fatalista22
tag
válasz
Beni2360 #9165 üzenetére
A kodiban van youtube bővítmény, amihez van leírás, hogy lehet beállítani a reklámmentességet. Nem túl komfortos lesz a videokeresés, illetve kevésbé komfortos lesz, mint a gyári alkalmazásban, de ezzel együtt kellemesebb reklám nélkül nézni. Mivel én nagyon ritkán nézem a youtube-ot, engem nem zavart a fapadosság, s pont emiatt a fizetős változat sem érdekel.
-
törölt tag
válasz
Beni2360 #9116 üzenetére
Átkonvertáltam egy anyagot h265-re, hanghoz nem nyúltam.
A végeredmény tökéletesen működik. Simán lejátsza a kodi. Úgy látszik ezen az eszközön ez lesz a megoldás.
Még most sem értem ,hogy miért okoz gondot egy konvertálás.[főleg ha felirat is van]. FFmpeg vagy ha lusta vagyok (bár már írtam hozzá scriptet)
, hadbrake tökéletesen megcsinálja. A feliratot ha akatom beleégetem vagy marad mellette.
Ha van kedved ,egyszer leírhatnád akár privátban ,hogy mi az amire ezzel a mondattal gondoltál.
-
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360 #9081 üzenetére
Ma próbálgattam azért még és semmire nem ír a mecool km6 deluxe sd kártyára , 2.5 hdd-re , és pendrive-ra sem !
Van egy nvidia shield tv cső verzióm és az gond nélkül ír küldő sd kártyára! Szóval itt a mecool kavar valamit. Ezt még leírtam de most már tényleg nem offolok. -
Imi1981
veterán
válasz
Beni2360 #9079 üzenetére
Torrent letöltés de nem írhat rá. Android tv 10 fut rajta. Kis fogyasztású letöltő és emby szerver futtató boxot akartam csinálni belőle. Transmission fut szépen, emby szerver is tök jól fut de írni semmivel nem lehet külső merevlemezre. Szerintem ez valami korlátozás android tv 10 romon. A két Patrícióra osztás sem segített sajnos. Emby szerver olyan jó szinte mint PC-n! Legalább lehetne más os-t telepíteni rá de azt sem lehet sajnos. Lassan feladom. Már mindent próbáltam. Ha eszköztárhelyként formázom akkor nem látja se a transmission sem a fájlkezelők csak a belső 64 GB-os tárhelyet. Mindegy nem offolok itt tovább. Köszönöm a tippeket!
-
nOvOp
senior tag
válasz
Beni2360 #9017 üzenetére
Persze, nem is erre gondoltam
Lehet nem írtam helyesen, de nekem egy Chromecast Google TV-m van. Azon nincs külső tárhelynek foglalat. Szóval ahhoz venni kellene egy hub-ot és ha jól tudom, akkor egy erősebb tápot is. Ezért mondtam, hogy akkor már inkább egy másik lejátszó (kb. +10-12k, ráadásul utána a CCGTV-t is eladhatom). Mert microsSD van itthon, így azon a lejátszón már alkalmazható lenne az általad írt progi, mivel van benne kártyaolvasó. -
nOvOp
senior tag
-
nt0524
tag
válasz
Beni2360 #9008 üzenetére
Bocsánat, ha nem vagyok túl képzett a témában, csak arra gondoltam, hogy a tv okosító által okosan elérhető tartalmat nem a tv-n, hanem az ipad-en nézném. De valóban ha jobban belegondolok, akkor ami a tv okosítón elérhető, az nagyjából az ipad-en is elérhető...
Én azt az alaphelyzetet próbáltam modellezni, hogy van egy távoli NAS-om, amit el kellene érni a tv okosítón futó Plex-szel, ami tudja a webdav-ot, és a távoli NAS-on található filmet le tudja játszani. De valószínűleg ezt az ipad-del is meg tudom valahogy csinálni...
MAjd próbálkozom!
mindenesetre köszönöm a válszokat.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung LCD és LED TV-k
- Tőzsde és gazdaság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- LED világítás a lakásban
- Asztalos klub
- További aktív témák...
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 5 3600-5600X + RTX 3060 Ti / 3070 / 3080 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-12400F/14400F + RX 7800 XT 16GB GDDR6 + Új 16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA!!!
- Medion Gaming PC I Intel Core i5-6402P I AMD R9 380 4 GB I 16GB DDR4 I GARANCIA I BESZÁMÍTÁS I
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 480 SSD + 1 TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest