- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen alaplapot vegyek?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Amazon Fire TV stick/box
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Megkövetel egy ajánlott árazású modellt az érkező GeForce-okból az NVIDIA
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Necro_Ramone #6398 üzenetére
Ha nem kell netflix és HBO Go androidon, akkor X 96 air vagy max 4GBs, mert annak van 5Ghz-s wifije Menjen rá egy CoreElec. Tökéletes hálózati lejátszó lesz. (EU raktárból elérhető)
vagy Mi Box kicsit drágábban itthonról.. -
Necro_Ramone
tag
Sziasztok!
Mit ajánlanátok ezekre a szempontokra:
- Csak wifi
- Csak plex
- 1080p mindenképp menjen, 4k előny lenne.
- Nem tudom számít-e, de a hang képpel együtt mehet a TV-be.
(Ezt így tudta a 4 éves LG TV-m, de karácsonykor sikerült venni egy nem okos Sony-t azzal a felkiáltással hogy okosítani lehet utólag, de a képminőségen javítani nem. A beépített lejátszója is jó lenne, de hát plex után a könyvtárakban lépkedő UI kb 1990 ms-dos.)
Köszi -
Land
veterán
Jelenleg így működik az otthoni rendszerem:
Van egy LG 42LM660S kb 8 éves TV-m.
A PC-re fel van telepítve a Nero Media Home, azon belül hozzá vannak adva a filmes mappák. A PC és a TV csatlakozik a routerhez, így a Tv-n a bemenetek között ott van a Nero Media Home.
Ami hátránya van:
Egyre gyakrabban nem tudja lejátszani az mkv videókat, illetve ha nem szó szerint ugyanaz a felirat címe, mint a film címe, akkor nem látja. Továbbá ha nem a magyar nyelv az elsődleges a filmnél, akkor megszívtam. Ekkor hangsáv vágóval ki kell vágnom az angol hangsávot.Tudnék ezekben előrelépés elérni egy Xiaomi Mi Box S-sel vagy egy Chromecast 3-mal? Ha igen, akkor hogyan? A lényeg, hogy a filmek a PC-n vannak és ezeket TV-n szeretném nézni. Köszi!
-
Whynot?
aktív tag
Sziasztok!
Boxot szeretnék venni, de a wifi nagyon fontos kritérium, mert nincs lan.
Szóval Horizon go és Kodival való film lejátszás nasról, wifivel, ez minden ami kell. És ne kelljen rá sokat várniSegítsetek légyszi!
-
Nem csapja be, azért megy csak szoftveres kódolással a Netflix
-
Squirrel
őstag
Köszönöm szépen a linkeket!
-
aram01
nagyúr
Sziasztok
Kis segítségre lenne szükségem. Ma reggelre elköszönt a boxom.
alfawise a8x rk3328 android 9.0 hdr 4k mini tv box. [link]
Tudnátok valami alternatívát amin fut a horizon go tudja a 4K-t és külső vinyót is kezel? Igazából csak tv és film nézése használnám.
ja meg ne legyen egy vagyon. Akinek van eladó és postát a is Hollandiába kérem ne tartsa magában.
köszönöm szépen előre is. -
Necronom
senior tag
-
djnice
veterán
Bonyolítjátok ám, ezek szerint láthatatlan az előző hozzászólásom
-
-
-
pronyo01
csendes tag
Szevasztok!
Kissé offtopic segítséget szeretnék kérni, de azért kapcsolódik:
Tönkrement szeretett x96maxom, így boxváltásban gondolkozok. Átpártolok az egyszerűség felé, így mi box S lesz a vétel, viszont! Az x96 egyik előnye, a mindenféle ki és bemenet, leginkább a sima jack hangkimenet a fontos, ami eddig ment egy régi technics erősítőre és a hangfalaira ( szeretem, nem cserélem le.) amivel az mi box nem rendelkezik. Így párhuzamosan ment a hang a tv-re hdmi-n keresztül és az erősítőre jack-rca-val.
A tv-m egy ostoba állat, és csak optikai hangkimenetet tud. Tud valaki olyan átalakítót, ami optikából megbízhatóan tud hangot továbbtolni a múlt század technikái felé, mostmár a TV-n keresztül, vagy valami alternatív megoldást esetleg létezik?
Ugyanitt hibás x96max átvehető, a hard factory reset sem működött rajta. -
Luissimo
veterán
válasz
*Mukeey* #6366 üzenetére
ilyen nekemis van, ez az egyik leginkább kézreálló és hasznáható airmouse, ha nem ragaszkodsz a billentyüzethez.
de aztán rátaláltam erre a háttérvilágitós verziora az alin:
[link]
egyébként a MiBox S-t teljes funkcióban kezeli, mert amikor keresés kell, akkor kikapcsolod a légegér funkciot és csak a nyilakkal navigálsz a betük között.
és ez sokkal praktikusabb az éjszakai órákbanez pedig ha billentyüzet is kell, meg görgető gomb, meg touchpad, és háttérvilágitás.
és ami a legnagyobb pozitivuma, hogy bluetutin kapcsolodik a boxhoz és a MiBox imádja -
Necronom
senior tag
válasz
Squirrel #6374 üzenetére
Szeretném a hangot az erősítőre kiküldeni, dekódolja az. Elméletem: box hdmi-tv-hdmi arc-erősítő
Ez igy nem az igazi....
ha normalis hangot szeretnel, akkor mindenkepp: box hdmi-->erosito hdmi in, onnan hdmi arc-->tv hdmi in
bizd a hang dekodolasat mindenkepp az erositoreAz első két igényemre kezdek attól tartani, hogy 2 boxot kell venni. Még ezzel ki is egyeznék. A hangot viszont kiküldik rendesen, hogy az erősítő dolgozzon meg vele vagy ez sem olyan egyszerű kérdés?
Nem feltetlen!
Egy jo kis S905x2 vagy 905x3 rajta CoreElec es az ismert streaming szolgaltatasok maris futnak a Kodin belul
(Neftlix 90% FHD, maradek 720p), viszont a kulfoldi streaming szolgaltasasokat nem ismerven, abban nem tudok nyilatkozni
Nalam az X96 Air teszi kb ugyanezt, Youtube + Netflix + NAS (nalam semmi mas nincs), rajta CE - azt a kis Netflixes kompromisszumot bevallalom, hogy kb 10% csak 720pDe ugye van a Mibox, ami sokkal jobb idehaza streamingre, viszont csak wifi (jojo lehet karacsonyfat csinalni belole es lehet USB-LAN radugni), viszont a 7.2 vagy az Air egytalan nem garantalt
Kinek mi a fobb celja, van akit a hang kicsit sem erdekel, nekem pl fontos -
Squirrel
őstag
Sziasztok!
Átolvastam pár száz hozzászólást, de csak részben lett világosság a fejemben. Külföldön élünk (Svájc) és gyakorlatilag csak angol csatornákat nézünk, mett korábban ott éltünk. Ezek csak részben elérrhetőek itteni sima kábeltévén. Streaming lehetőség van (pl. Zattoo de biztos mást is találnék). Jelenlegi média felállás:
Panasonic VT60 plazmatv, még csak semi-smart, így applikációkat nem tudok rátölteni - valamikor lesz upgrade egy nagyobb LG oledre
Cambridge Audio erősítő+bluray/média lejátszó (b.szik lejátszani mindent)
7.2-es hangfalrendszer
NAS a filmeknek/zenéknekIgényeim:
Szeretnék tv adást streamelni (pl a fent említett zattoo) + netflix, disney
Szeretnék egy média lejátszót, ami tényleg mindent lejátszikSzeretném a hangot az erősítőre kiküldeni, dekódolja az. Elméletem: box hdmi-tv-hdmi arc-erősítő
Az első két igényemre kezdek attól tartani, hogy 2 boxot kell venni. Még ezzel ki is egyeznék. A hangot viszont kiküldik rendesen, hogy az erősítő dolgozzon meg vele vagy ez sem olyan egyszerű kérdés?
Köszönöm a tanácsokat!
-
Necronom
senior tag
Igazbol az nem igy van
Ha csak streaming kell, akkor Mibox es kesz - icipicit kell csak "mokolni" a tvgo-hoz, mashoz talan nem is
Ha NAS (USB) a forras, akkor egy barmilyen S905x, de inkabb ma mar S912, S905x2, S905x3, vagy S922 a nyero
Itt annyi a mokolas, hogy erdemes feltenni egy max 10 perc munkaigenyu (+amig elolvasod hogyan kell) oprendszert es kesz, de ha nagyon ockodsz, akkor akar elmegy nelkule is, icipici kompromisszummal (amit lehet eszre sem veszel egyebkent)A bibi akkor van es a nagyobb mokolas, ha mindkettot akarod egyszerre (streaming is, meg NAS is)
Ez is megoldhato es nem sok a varia, vagy vasarolsz 2db boxotja es...
Miért nem minegy a strreaming szolgáltatoknak hogy min nézem a szolgáltatást amiért fizetek???
a kerdes jo, erre a szolgaltato tudna felelni, de szerintem kezzel labbal tiltakozik ellene, hogy valamikepp rogzithesd az anyagot - de vajon ki az aki a baratok koztet akarja tarolgatniszerencsesnek erzem magam ez ugyben, 12 eve nem nem nezek semmilyen formaban televizio adast, sem a streamingjuket, egyszeruen elvagyok a Youtube-bal + NAS, pedig nagyon filmes vagyok napi szinten
-
quby
őstag
Sziasztok,
Vásárlást tervezek, de még nem tudom milyet. Gyorsan átfutottam az uccsó pár lapot, és rögtön kérdés merült fel:
Jol értem hogy az hbo go/netflix/akármelyik tv-s app (digionline horizon) jó esélyel nem fog menni kábelen teljes felbontással? Ha igen miért? Miért nem minegy a strreaming szolgáltatoknak hogy min nézem a szolgáltatást amiért fizetek???
Esetleg van e olyan amin megy minden normálisan mokolás nélkül? Nem vagyok a mokolás ellen de már kicsit kezdek belefáradni hogy mindennel kell valami b@sza....ni hogy menjen az amiért vettem..... -
teleahocipöm
senior tag
A geekbuying-ról még nem rendeltem, fenn is akadtam az ékezetes karakterek miatt, remélem ebből nem lesz gond, mert a postán a fordított név sorrend miatt is néha nem tudják hol keressék a csomagot.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
teleahocipöm #6363 üzenetére
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
Beni2360 #6364 üzenetére
Köszi, filóztam én is, hogy kell légegér vagy inkább tapipados, de akkor nem nyújt akkora előnyt a légegér....
Amit linkeltél, valószínűleg az lesz, kb 5 nap alatt megjön, (most nézem csak előrendelés van) ha igaz, csak sima távirányító van hozzá, billentyűzetes meg külön rendelés az is csak Kínából elérhető :/ és 30-50 nap, egyik sem magyar billentyűzetes, igaz a Gearbest-en sincs más. -
Beni2360
félisten
válasz
teleahocipöm #6363 üzenetére
Persze, ott egyfajta volt mellette egy delfin alakú én így hívom az LG TV távját is. Napokkal később tettem bele elemet de nekem szokatlan és filmnézéshez nem is nagyon kell. Az adatokat szöveget meg egy mini billentyűzettel írom. Azon van egy kis tapi az egérnek bőven elég nekem. Na meg hiányzik róla a görgő ami a tapicson két újjal megvan.
-
fulemuless1
csendes tag
Itt van a kicsike:
[kép] -
fulemuless1
csendes tag
Müxik rajta minden. 6600 Forintot megér, egy X96Q/2Gb/16Gb, csak lassan érkezett meg a Covid 19 miatt, kb. két hónap.
-
Beni2360
félisten
válasz
#37391872 #6358 üzenetére
Meny át ide ott fognak majd részletesen segíteni: Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
OLvasd el az összefoglalót elég hosszú de részletes. -
törölt tag
Most látom. hogy CE 9.2.0-tól támogatott az S922X csip, tehát ha letöltöm a legújabbat (9.2.4.1.) akkor az nagy valószínűséggel jó lesz?
Sajnos a leírásban ez szerepel: "A nevükből lehet következtetni nekünk melyik kell.
Értelemszerűen az S912-es boxokhoz az S912-est kell válasszuk.
Az S905-S905W-S905D és S905X-ekhez pedig a sima S905 verziókat."A CE oldalán ilyenről szó sincs, vagy csak én nem látom. Például ez szerepel: CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.4.1-Generic.img.gz
De hogy ez melyik procihoz jó, az nem derül ki egyértelműen. -
törölt tag
Az alábbi boxot vettem: X88 King Amlogic S922X
Nincs gyakorlatom, még egy pici sem, ezért kérdezem, hogy ehez milyen CE kell? -
teleahocipöm
senior tag
Sd, mi az?
Az a baj a wifi -vel, hogy van egy kb 1,5 éves LG okos tv a családban azt szoktam nézni, és azon HBO GO sajna filmnézés közben megáll, töltöget, időnként elhomályosodik a kép, majd visszaélesedik, roppant zavaró. Ezét gondoltam a tv-boxot vezetékes internettel használnám, de akkor ez így nem megy. A mi box, meg elég gyengusnak tűnik.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
teleahocipöm #6353 üzenetére
Sd és wifi.
Sajna ezeken a boxokon kell kicsit mókolni.
Vagy mi box s, azon megy minden. -
blakey
titán
válasz
teleahocipöm #6353 üzenetére
Kodi alatt fut, amúgy csak SD és Wifi-n.
-
törölt tag
Rendbe jött, de a Sony tv-n a Netflix sokkal jobb!
-
törölt tag
Csináltam egy gyári visszaállítást. Meglátom, hogy mi lesz.
-
törölt tag
Segítsetek!
Megjött a box, és alapból bele rondítottam! Rákattintottam a Netflixre, és olyasmit írt, hogy nem jó ez a változat a boxra. Letöröltem, és most nem tudom vissza rakni. A Play áruházban nincs meg az alkalmazás, csak a guidék. Mit tegyek? -
fulemuless1
csendes tag
Szakszerűen szétszedtem ezt a kínai bóvli távírányítót, vagyis a körmeimmel, szét is repedt
Picit megmozgattam az elemek érintkezőit és lőn világosság. Müxik. Asszem véglegesítem és összetapasztom valami enyvvel a távot
-
Luissimo
veterán
válasz
fulemuless1 #6340 üzenetére
és ha teszel bele elemet ?
(bocs)
Amihez plusz infravevős kábelt adnak, abban is van gyárilag infraport beépítve, a kábel olyan esetekre praktikus, ha pl a tv hátuljára rászereli valaki a boxot és ilyenkor nincs rálátás a belső vevőre.
Ha bedugod a vevőt, akkor pirosan világítania kell.szerintem vegyél hozzá egy légegeret...
előbbutóbb biztosan vettélvolna, mert sok alkalmazáshoz fontos.
ezt meg dobd ki.
vagy írj a mukinak, aki küldte, hogy küldjön mégegy távirányítót, mert ez nemmüxik. -
Luissimo
veterán
válasz
fulemuless1 #6334 üzenetére
Egy telefon kamerajaval ellenorizted, hogy ad e ki jelet a taviranyito?
-
fulemuless1
csendes tag
Van benne gyárilag infra érzékelő vagy az infra/jack portra be kell dugni egy jack/infra kábelt. Ez nem tartozék hozzá, külön kell megvenni, kb. 1000 Forint.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
Én is sokáig olvasgattam a topikokat, allwinnert nem nagyon ajánlják.
-
csibe1
addikt
válasz
Miért pont Allwinner procival vettél boxot.
Nem igazán ajánlott sehol. -
Anathema67
tag
válasz
Lehet először párosítani kell a távirányítót és a boxot.
-
fulemuless1
csendes tag
A ki-be kapcsolás se müxik. Szar kínai gagyi, úthenger alá való
-
fulemuless1
csendes tag
Sima usb egérrel megy a navigálás, de a hozzáadott távval semmi :( Frissítést is végeztem a boxon, de így sem müxik a táv. Az op rendszer Android 10.
-
fulemuless1
csendes tag
Sziasztok!
Az új Allwinner H313, X96Q, 2gb/16gb boxom, nem érzékeli a távírányítot. Valamit telepíteni kell? Elem van benne :)
-
teleahocipöm
senior tag
Lehet nagyon értetlennek tűnök, de mivel valószínűleg olyan is fogja használni, aki csak a gombokat akarja nyomogatni, nem akar semmit állítgatni, letöltögetni, ezért fontos az egyszerű kezelés. Ezek az X96 max és air boxoknál csak a Netflix-et emelik ki, de ha fut rajtuk fhd-ben ("hd ready" a tv-m) a HBO GO buhera nélkül, csak bekapcsolom, kikeresem a filmet és indítom, akkor minden rendben.
-
-
*Mukeey*
addikt
Tök kivan. Én pl nem akarok mókolgatni ce-vel meg kodival, anyámék is használják a boxot. Nekik éppen elég volt elmagyarázni, droid alatt hogy működik. Hbo is tiltja a kábelt, de hogy miért
Nem mindegy nekik? Windows alatt meg megy kábelről, tök érdekes ez is...
-
Somatom
veterán
Köszi! Én is próbálnám, de sajnos, nekem tableten nem megy Kodiban. Valószínűleg a Kodis beépülője allergiás a Mediatek SOC -ra. A telómmal meg az a gond, hogy Samsung DeX -en egyáltalán nem megy a Kodi. Tök jó, hogy itt egy teló, ami vasban az összes boxot megeszi reggelire, van gyári asztali mód, meg ethernet, mégsem tudom normálisan használni.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
teleahocipöm #6317 üzenetére
Droid alatt is megy a Hbo go, pont sorozatozok rajta. Nem igényel buherálást. Felbontást nem tudom, h mekkorában, fhd tv-n teljesen jó a képe, de valszeg nem fhd-ban, inkább hd.
-
Beni2360
félisten
válasz
teleahocipöm #6317 üzenetére
eddig a kodi-ról se nagyon halottam, ez egy android alatt futtattható app?
Ez gyakorlatilag minden ilyen boxon megtalálható esetleg más néven: Mediacenter stb. Manapság ez az androidon futó media player amin sok egyéb is futtatható. Ajánlom a gugli keresőt.
Na és azokat a boxokat amiket nézel pl X96 max + Egy CE rendszert futtatnak ami egy KODI. És ez tudja kadenciahelyesen a lejátszást. De droidon már csak sok buherálással talán. -
Somatom
veterán
válasz
teleahocipöm #6314 üzenetére
HBO GO megy Kodiban.
-
*Mukeey*
addikt
válasz
teleahocipöm #6314 üzenetére
X96max+ van, nagyon jó box, ajánlom.
Észrevehetően erősebb az s912-es boxoknál. -
SZULTA
tag
sziasztok!
segítségeteket szeretném kérni.
Full hd -ra kéne nekem best buy tv stick/box tudtok valamit?
külföldre kéne ahol lehetne vele nézni a mindigtv alkalmazást.
(mi box s-nél esetleg kicsit olcsobban?)
köszönöm -
*Mukeey*
addikt
válasz
Anathema67 #6300 üzenetére
Korrekt kis cucc az. Használd sokáig!
-
Beni2360
félisten
válasz
teleahocipöm #6299 üzenetére
Igen van nekem is egy ilyen 1 be 1 ki HDM-s boxom amibe bele lehet vezetni a STB kimenetét és akkor egy TV bemenettel megoldható. Ez pl a ZIDOO Z9X vagy egy régebbi X8, X9S na de ezek jóval drágábbak mint egy közösítő. Amlogicos média boxot érdemes venni Pl: X96 max Plus. Egy hete jött meg nekem is ez lesz a 6. ilyen boxom. Kb 1 hét alatt megjönnek.
De itt tudsz olvasni és okosodni sok mindenről . .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i3 Proci
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- Szinte új, minőségi, állítható ritkítóolló
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Biostar TB250 i5 6400 8GB DDR4 120GB SSD 500GB HDD GTX 1050Ti 4GB AeroCool V3X 500W
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest