- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- Asztrofotózás
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
-
PROHARDVER!
Ha lesz egyszer időnk írunk egy téma összefoglalót addig is itt van 2 link...
Új hozzászólás Aktív témák
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
kőbaltás #7999 üzenetére
Ott az apk.mirror a böngészőből való letöltéshez, de ott van a PlayStore-hoz hasonló Aptoide áruház is, amit telepíteni is lehet (de böngészőből is elérhető). Én amúgy arra mennék rá leginkább, hogy PlayStore is rendesen működjön. Lehet tudni mi az oka, hogy nem működik? Mert ha a Box-on lévő firmware (erősen gyanítom), akkor azt firmware cserével/frissítéssel lehet meg lehetne oldani.
-
kőbaltás
tag
Sziasztok 👋
Segítséget szeretnék kérni.
Tönkrement a tv boxom (H96 Max) amit a szervíz elismert. Nagyon rendesek voltak, és egyből küldtek egy csere készüléket. Az új szintén H96 MAX (H616). Ezen viszont nem lehet a Google Play áruházból letölteni az alkalmazásokat. Telepítésre egy apkpure.com weboldalt javasolnak. Sajnos én ehhez nem értek. Ráadásul nem is bízom benne, mert úgy tudom (lehet rosszul) erről az oldalról tört fájlok tölthetők le.
Nem tudom mennyire biztonságos!?
Tudnátok segíteni!?
Tisztelettel: Bajkai László -
csibe1
addikt
-
hurjup
csendes tag
Ugy latom nem vagyok egyedul azzal hogy nem talalok EU raktarbol olcson CE kompatibilis gigabites boxot.
A kapcsoldo kerdesem hogy tudtok barmi mukodo megoldast arra hogy ertesitest kapjak ha lesz ilyesmi raktaron? (Geekbuyingon nyilvan feliratkoztam x96 max plus ertesitesre, csak nem bizom benne hogy pont ez a site lesz annakidejen nyero, es az a hirdetes meg aktualis lesz ha valaha is jon szallitmany.)Illetve a tesztarenan azt bizonygatjak hogy pl a banggod kinabol es kornyekerol az EU-ba mar csak a vamfa mentes szallitasi modokat tartotta meg. Ez annyira sci-fi szagu, utana sem olvastam. Esetleg mas megtette?
-
Aldorfin
tag
köszönöm, valahogy valami sikerült.
a régi tanixról, ami ahdmi1ben van, át tudtam küldeni a mecoolra( hdmi2).wifi nélkül.
kösz Nektek! -
Aldorfin
tag
igen, a pendrive okés, lát róla mindent, leszámítva ezt...
a korábbi tanic tx9sen ez a verzio (3.17) légegérrel, szódával elment.
jó ötlet a chromecast, csak a wifit próbálnám elkerülni.
bíztam benne hogy valahogy meg lehet kerülni a tiltást. -
Imi1981
veterán
válasz
Aldorfin #7990 üzenetére
Tarr mobil tv kb használhatatlan android tv os-en. Viszont mobilról chromecast-al tökéletesen ki lehet küldeni rá majd a mobilon kapcsolgatod a csatornákat. Így tök jól működik!
Nekem is tarr a szolgáltatóm onnan tudom. Az apk-t feltelepítettem de használhatatlan volt. Egyszerűen nem lehet lépkedni irányítani. Légegérrel lehet tenni egy próbát hátha de a saját távirányítójával nem fog menni (én ugyan xiaomi mi box s-en próbáltam de szerintem ugyan ez lesz a helyzet mecool km2 - n is). -
Aldorfin
tag
tegnap megjött a km2. még nem sok tapasztalatom van, a hangja miatt vettem leginkább. nekem a kodi és az iptv a legfontosabb, de a korábbi boxon használt tarr mobil tv-t a play áruházban nem látja, így értelemszerűen nem is hajlandó feltelepülni. hiába töltöttem le apk-ban a tarr aplikációt és aztán valami file izé explorer programmal keresve sem látja pen driveról... van erre valami alternatív megoldás?
-
Scooter74
őstag
Köszönöm szépen az infót mindenkinek.
A baj ugye az, hogy a drága szolgáltató azt mondja, hogy kell még 1 előfizetés a meglévő mellé plussz 10k-s árért és akkor ez csak a tv és hozzá a boxok.
De mivel van előfizetés így ugyan azon a koax kábelen jön be az új is
Mi ez ha nem plussz pénz le húzás.
Azzal magyarázzák, hogy romlik a szolgáltatás minősége.
Kérdeztem, milyen szolgáltatás? Milyen minőség?
21.-k század és optika helyett koax kábel, ez a vicc kategória.
Bocs de ez most kijött belőlem. -
q2w3
senior tag
válasz
Scooter74 #7986 üzenetére
Szia!
Én is hasonló eszközt keresek, de eddig nem hallottam olyanról amin futna a Vodafone TV app. Én most vettem egy Shield TV-t, de ezen is csak a Horizon Go megy szeptember 30-ig, aztán meg leszek lőve.
Esetleg ha valakinek van Beelink GT King vagy Mecool KM6 deluxe az meg tudná nézni, hogy a Vodafone TV a szokásos MG007-es hibával indul el? Nem kell regisztrálni csak elindítani.
Itt egy link az apphoz . -
Scooter74
őstag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni.
Van meglévő TV, Internet, Telefon előfizetésem.
A szolgáltatótól igényeltem 3 média boxot.
Viszont szeretnék még 2db TV-t és több box lehetőség csak úgy lenne ha még 1 új előfizetést kötnék amit nem akarok.
Ti milyen android tv boxot ajánlatok amin működnek a telefonra illetve tabletre letölthető TV alkalmazások? -
Necronom
senior tag
válasz
OberMotz #7980 üzenetére
Ez nem igy van!
Amelyik boxra telepitve van a CoreElec, azokon a boxokon 720p-ben siman, a filmek 25%-a pedig akar 1080p-ben is teljesen jol mukodik Netflixen!
Az ominozus boxon epp DualBoot is van, igy egy restarttal konnyeden megoldhato, hogy Andoid vagy a CE bootoljon.....(Akinek kell a a droid - pl jatekra, Youtubera, egyebre) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Dr. Romano #7981 üzenetére
A Mi-Box Netflix-re jó (de frekvencia váltást, azaz kadencia helyes lejátszást már nem tud vele), lokál videó lejátszásra már nem annyira, max. FHD-ig a KODI-val jó "valamennyire".
Inkább ide kellett volna benézned és kérdezned, sokkal jobb lokál lejátszásra alkalmas Amlogc-os Box-ot lehet venni olcsón is akár, amire a CoreElec rendszer megfelelő. (Mi-Box-ra nincs CE, nem is lesz). De ezekkel nagyon valószínű, hogy ugrik a Netflix (de van olyan Box is, ami CE alatt, kis mókolással akár FHD-ban is viszi).
Ha pedig a Netflix és minőségi lokál lejátszás is kell, akkor az már jóval zsebbe nyúlósabb, erről pedig itt érdeklőd.
-
lali303
tag
válasz
Dr. Romano #7978 üzenetére
X [link]
-
Dr. Romano
veterán
Üdv
Itthonról 20ért melyik a legjobb box?
Filmekhez, netflix, kodi magyar nyelv és erős wifi. Ezek a követelmények. Game nem lesz.
Most ezzel a mi box s-el szemezek. Van ennél jobb ebben az árban? -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan virtuális bill.-zetet keresek, amin van rendes magyar ékezetes kiosztás és Android-os TV Box-okon (a TV-re kötve természetesen) is jól használható, mivel azokat távirányítóval kell használni. A GBoard-ot próbáltam, ennek nagy hátránya, hogy csak légegérrel (tehát kvázi egérrel) kezelhető. Nekem olyan kellene, amit a távirányító "irány gombjaival" is lehet kezelni (tehát lépkedni a betűk között). Ilyet tud valaki?
Köszi!
(Ide is feltettem a kérdést, nehéz megjósolni melyik helyen kapok előbb/jobb válaszokat).
-
kadarcsaba77
csendes tag
Hát ezt a beírást nem láttam, de mindegy is, megjött a Himedia, gond nélkül viszi a 3D filmeket, végre a projektor is megkapja HDMI-n a megfelelő jelet, mert lehet már konfigurálni a 3D beállításokat rajta, Samsung aktív szemüvegekkel kitűnően megy. A Mi Box egyszerűen nem tudott kiadni 3D jelet. Zidoo-t amúgy is drágállottam kicsit. Ha valakinek kell egy 2x használt Mi Box S eladó lett...
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Imi1981
veterán
Próbáld exfat-ra formázni. A pendrive - ot csak kihúzod vagy előtte leválasztod? Esetleg hagyd a pendrive - ot a boxban és hálózaton keresztül másolj rá ha ez megoldható. Nekem van egy sandysk 32 GB-os pendrive azzal sose volt gondja bár csak néha használtam és akkor sem filmekre hanem képek és apk fájlok.
-
satibi
csendes tag
Sziasztok!
A tv boxunkat 99%ban pendrive-ról filmnézésre használjuk(nánk). Pc-n letölt, pendrivera másol, boxba bedug, nézi lenne a cél.
Van egy régi"noname" tv boxom, ami egyszer csak behülyült, ezért "most már legyen tuti"felkiáltással vettem egy mecool km6 -ot. Ami szépen megy, egy dolgot kivéve, ami miatt viszont nemigen tudjuk használni amire vettük. A pendrive(okkal) vannak gondok, legtöbbször nem látja az újonnan felmásolt fájlokat, de számítógépen látszanak utána is, tehát fent van. Van hogy fel sem ismeri a bedugott pendriveot, vagy üresnek látja. Olyan is volt, hogy mintha letörölte volna, utána már gépen sem látszottak az újonan másolt fájlok. Több pendrive-al is próbáltam, mindnél e csinálja(kingstone datatravel-ek mind, 8-32 méret közt).
Hallottatok már ilyet? Mi lehet a hiba, a pendriveok sérültek, a km6 rossz, vagy szériahiba, esetleg csak a kingstone-al nem azeretik egymást? Van jelentősége, hogy fat32 vagy ntfs-re formázom a Pendrive-ot?
Köszönöm előre is ha tudtok segíteni. -
blakey
titán
válasz
kadarcsaba77 #7971 üzenetére
Himedia inkább ne. Zidoo-t válassz, ha kell a 3D és a jó lejátszás.
-
kadarcsaba77
csendes tag
válasz
Beni2360 #7969 üzenetére
Aktív szemüveggel megy a projektor, 3LCD technológiás, samsung aktív 3D szemüveget fel is ismeri, kioszt neki címet. Kodi-ról ha elindítom a 3D filmet, akkor akármit állítok rajta OU vagy SBS jelenik meg, és továbbra is szürke a menü a projektoron. Igazából nagyjából mindegy is, megy a levesbe a Mi box, mert az 1080p filmek közül is van amit nyögve nyelősen vesz át wifin keresztül a NAS-ról, és UTP csati nincs rajta, tehát cserélem olyanra, amin van ethernet csatlakozó (himedia).
-
blakey
titán
válasz
kadarcsaba77 #7967 üzenetére
A Half OU/SBS 3D-t tudja, Kodival. Gyakorlatilag minden Kodi képes eszköz tudja.
-
Beni2360
félisten
válasz
Hát egy kicsit most volt időm utána nézni egyebek közt ezt találtam Támogatott video forátumok: RM,MOV,VOB,AVI,MKV,TS,Mp4,3D
Tehát elvileg tudnia kellene. KODI amiben be tudod állítani a 3D kívánalmakat. Az aktív képhez az SBS az ajánlott.
Az UO a passzívhoz.
Egy cikk a boxodhoz. És egy fórum a 3D HD filmek lejátszása, Egy másik: DLP 3D technológia, 3D-projektor kérdések
Nekem is volt LG TV ami passzív és mellette EPSON proji ami aktív a 3D lejátszás szempontjából. Mindkettőhöz különböző szemüveg kell. Az aktív szemüvegjeim még megvannak a projit elvitte a villám csapás. -
Steve1207
veterán
válasz
De még mindig nem láttunk semmi összefoglalót, hogy mivel működik a 3d, hogy valami viszonyítási alap legyen. Elméletileg alapból felismerné és akkor aktiválódna.
Projektor részről: Pc-ről működik? Milyen felbontáson? Milyen lejátszóval? Milyen típusú film sbs, ou? Milyen formátumokat, tömörítéseket néztél? Mindenhol rendben van a képarány, amit tesztelnél? Firmware frissítve van a projektoron a legutóbbira? Volt teljes gyári beállítás, hátha csak megkergült (bár ez utóbbit csak a legutolsó utánira hagynám)?
Mi Box részről: Próbáltad más felbontás vagy színmódban, hogy úgy küldje ki a jelet? Régen pár tv se kezelte, max 1080p-ig a 3d tartalmakat és vissza kellett állítani a felbontást.
Box-on milyen alkalmazásokkal nézted (Kodi, VLC, Plex, Dime3D Player stb)? Itt is le van tesztelve többféle tömörítéssel, formátummal? Plex-szel mi a helyzet, 3d-ben egy .m2ts-t az is lejátszana, hátha úgy felismeri.Valamint projektoros csoport mit mondott rá? Epson hazai ügyfélszolgálat mit mondott rá, hogy kellene működnie ennek ténylegesen, milyen megkötések vannak hardver oldalról, aminek meg kell felelnie?
User guide-ban az van, hogy bármilyen forrásból is érkezne automatikusan felismerné a hdmi jelből, ezért kellene más lejátszóval is tesztelni, mint egy sima droidos box vagy más alkalmazásokkal.
Szívesen segítenénk, de jó lenne több infó kiindulási alapnak, mert így jelenleg csak "nem megy". Én körbenéztem a netet, nem találtam semmi érdemlegeset, de így semmi irány a fentebbiek nélkül.
-
Beni2360
félisten
válasz
kadarcsaba77 #7965 üzenetére
A kábelt tudja a 3D jelet továbbítani?
A box tudja a 3d-t? -
Beni2360
félisten
válasz
kadarcsaba77 #7963 üzenetére
Be kell állítani a KODI ba és lehet, hogy még a projektben is kell indulás után állítani.
-
kadarcsaba77
csendes tag
Sziasztok, Android TV boxok közül van valakinek tapasztalata SBS, OU 3D filmek lejátszását illetően 3D projektorra? Konkrétan Epson TW7000 4K projektorra keresek olyan android lejátszót, ami megbírkózik a NAS-on tárolt 3D tartalmakkal (nem iso és bd formátum). Van egy Mi Box S-em, de azt akárhogy gyűröm nem képes a projektor felé 3D értelmezhető jelet kiadni.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok van egy km6 deluxe-m. Azt hogy tudom megcsinálni, hogy mikor rádugom az 1 TB SSD-met filmekkel, ne tudja teleszemetelni az android könyvtárakkal? Pictures, music, etc?
Csak olvashatóvá szeretném tenni a drive-ot, hogy meg csak ne is csinálhasson hibat rajta.
Egyszer rajtahagytam ejszakára és mivel alvoban volt a tvbox ezert feszültség alatt volt az SSD.
Másnap mar nem tudta olvasni, meg formazni akarta. -
g@bo
nagyúr
A xiaomi mi box s most 17250 huf, alz…ban
-
vicamuso
tag
válasz
Steve1207 #7955 üzenetére
Netflix km6- moddolt verzióval egyelőre hibátlan én HD-ben használom. Kos érdekesség, hogy hiába auto playbacken van a trailereket nem játsza le automatikusan a főmenübe, illetve, nem tudod customizálva a Amdroid TV home képernyőjére kirakni mint channel, de ez kb semmit nem jelent, nem dobja az arcodba az ajánlásokat. hBO go is hasít rajta (nem kell moddolni), Amazon prime is arra dedikált gomb is van. Én IPTV-t is használok rajta ami szintén megy hibátlanul.
Banggood-ról rendeltem akcióba, megjött CZ raktárból, EU Priority Line-al, nem volt semmi plusz ktg-em. Júliusba rendeltem. Ajánlani tudom. Km2-t nem ksm ismerem.
Egyetlen problémám volt ha visszaolvasol a teljes kikapcsolásnál (tehát full power off Android TVből), hogy az infra a távirányítón nem kapcsolta be, kellett rá egy újabb firmware usb-ről telepïteni. -
Imi1981
veterán
válasz
headhunter #7956 üzenetére
A km2 nem vált frekit! A km6 classic és km6 deluxe tud frekit váltani rendszerszinten (kicsit bénán de végülis jól működik) . Ha arra gondoltál.
-
Steve1207
veterán
Maga a box meglepően jó, részemről szinte egál alternatívája a Chromecast with google tv-nek, panaszom nem volt rá egy hónap alatt. 20e-es kategóriában nem láttam Netflix cert boxot újabb SoC-cal amúgy se (a sok csatlakozóról ne is beszéljünk, bár egyiket se használom ki. Egyedül a 100-as lan csati gáz rajta, ha valaki UTP-vel használná).
Ezen kívül a régebbi Mi Box S van, esetleg Firestick meg a Mi Stick, de előbbiek már korosak, utóbbinál meg el kell felejteni a 4k-t.
(Nekem a Netflix ráhegesztős alternatívák kiestek kapásból, mint a KM6, de itt többen elvannak egyelőre azzal a megoldással is.)
Geek vagy Banggood, el kell olvasni, hogy most mit számolnak fel és hogyan. Elméletileg a BG-ről tuti annyi lesz, amennyibe ki van írva, Geek-ről is javarészt, de ott utána kell nézni, hogy milyen megoldással küldik. -
Necronom
senior tag
válasz
Beni2360 #7952 üzenetére
Amelyik TV-n van ARC, azon van passthrough is
A DTS mar egy dekodolt valami, azt semmikepp sem kell kell atengedni a TV-nek
Azert van a passthrough, hogy meg dekodolas elott tortenjen meg a hang tovabbitasa, majd a megfelelo holmi dekoldolja....
Az pedig tovabbra is az erositoA boxbol pedig mindenkepp az elso ut az erosito fele kell(ene) vezessen, majd onnan megyunk tovabb a TV-re, ami az utolso allomas - minden esetben, kiveve, ha nincs hangcucc
-
Necronom
senior tag
válasz
riicsii123 #7947 üzenetére
A tv boxbol optikai kabellel kell kijonni a Sony hangcuccodba, majd a Sonybol HDMI arc-on a TV-be
A boxnak edesmindegy milyen hangot tud dekodolni meg a tv-nek se nincs koze hozza
Egyedul a passthrough funkciot kell bekapcsolni a boxon, azert, hogy a hangot valtoztatas nelkul tovabb kuldje az erositod fele, majd az megoldja. Mindig az erositonek a feladata ez - mar ha van
Ezt funkciot Android alatt a Kodi variansok jol csinaljak (pl SPMC), CE alatt meg majdnem minden boxon jol mukodikBeni2360
És hiába a lejátszás ha a TV nem tudja átengedni a DTS hangot.
Ez igy messze nem jo megfogalmazas....
A TV-nek nem kell semmilyen modon atengedni a hangot...
TV-t csak akkor hasznalunk hang dekodolasra, ha nincs mas hangeszkozunk...
De akkor sem kell atengednie, csak meg kell szolaljon -
Beni2360
félisten
válasz
Éppen itt írnak erről, hogy nem lesz jó a videó lejátszás rajta.
És hiába a lejátszás ha a TV nem tudja átengedni a DTS hangot. -
Steve1207
veterán
válasz
KM2-ben megnézve: hangbeállításokban az alábbiak szerint tudod állítani: Dolby atmos in Dolby Digital Plus, Dolby Digital, Dolby Digital Plus, DTS, AAC.
Több tapasztalatom nincs ezzel, csak tv hangszórót használok. -
riicsii123
csendes újonc
Sziasztok. Van egy Samsung q6fn-tv sajnos ez csak Dolby digital hangos filmeket játszik le dts-t nem . Találtam egy mecool km2 nevű média lejátszót , csak azt nem tudom hogy DTS kompatibilis ez a készülék ? Külföldi tesztoldalon azt írták elvileg igen, az oldalon ahol meglehet rendelni ott viszont csak dolbyt írnak . Esetleg még van aki részletesen tudná nekem magyarázni a DTS passtrough működését ? PS4 el próbáltam de csak DD be működött a dolog . Ugye a PS összekötve a tv-vel a tv meg a hangal pedig egymással HDMI ARC-n keresztül . Sony HT RT 4. Elore
-
poolbig
aktív tag
Hali!
Mi a helyzet ezen boxok és egy USB-s kamera kapcsolatát tekintve. Tud kezelni egy ilyen box kamerát, mondjuk Viber app + kamera= videó chat megoldható. Vagy van jobb ötlet? Egy idős maminak kellene TV-re megoldani, hogy néha lásson minket, meg mi is őt. Persze automatizálni is kellene valamelyest a folyamatot, hogy minél kevesebb emberi beavatkozás legyen szükséges.
Köszi -
blakey
titán
válasz
Alabástrom #7943 üzenetére
Csak egy kicsit jobb, jól működik a HDR10, HDR10+, HLG. Több kodeket tudnak, erősebb SoC, de lényegében ugyanaz, mint a mostani lejátszód. Plexből mit használsz? Kodi alatt a PlexKodiConnect a jobb választás.
-
Beni2360
félisten
válasz
Alabástrom #7943 üzenetére
Menj át oda és pontos válaszokat kapsz. A CE sokkal jobb videó lejatszas szempontjából mint a droid. Ott is vannak pluingok amik kellenek. A pi-nel többet tud. Matrix kód és stb.
-
Steve1207
veterán
Érdekességképp, a Mecool KM2 feketében TESLA MediaBox XA400 néven fut a cseheknél, alza is árulja.
-
Beni2360
félisten
válasz
Alabástrom #7939 üzenetére
Ezek az Amlogicos boxok is csak CE-vel működnek helyesen. Az X4-re még nincs CE tudtommal csak az X3-kra. Az mindent visz DV kivételével de mivel nálad a 4K nem játszik akkor nem is érdekes. Topikja ezeknek a boxoknak,
-
Alabástrom
senior tag
válasz
Alabástrom #7939 üzenetére
...ja, 4k nem kell, elég a 1080p, optikai hangkimenet fontos.
-
Alabástrom
senior tag
Sziasztok!
Jelenleg egy rPi 3B+-t használok Coreelec + Kodi + Plex kombóval. Szükségem lett egy rPi-re, és elgondolkodtam, hogy nem még egy rPi-t veszek, hanem kb ugyanannyiból egy Android Box-ot a jelenlegi médialejátszóm kiváltására. Sosem volt még Android boxom, semmit sem tudok róluk. Amire használnám elsősorban Plex, időnként USB-n rádugott külső HDD-ről filmek direktben lejátszása, néha YouTube (most a Pi-vel YouTube-ozni nem igazán tudok, tehát az már egy előny). Kérdés, hogy mondjuk egy A95X F4 mennyire lenne jobb vagy rosszabb a fenti felhasználásra a Pi-nél? Most a menükezelés elég döcögős, az javulna? Több vagy kevesebb filmformátumot/kodeket tud kezelni a A95X F4, mint egy Pi 3B+ alapú Kodi? Beállítási lehetőségek, stabilitás, stb terén melyik a jobb? Sztereó hangrendszerem van, amin az 5.1-es filmek hangja fura tud lenni, nagyon fontos, hogy a Pi-n futó Kodinál tudom állítani a center sugárzó keverésének szintjét. Ilyet tud egy Android box? képfrissítési frekvenciát lehet állítani?
Köszi!
Laci -
Steve1207
veterán
válasz
Somatom #7934 üzenetére
TV-n az emberek többsége megnéz egy filmet, sorozatot és mókolni se akar xy dologgal. Az baromi régen volt már, hogy nem médialejátszásra szánták, hanem a NUC és mini gépek "ellen", de a gyenge hardver és körülményesség alkalmatlanná tette. Bármely középkategóriás telefon, tablet gyorsabb volt arra a fél perces munkára, bárhol, kijelzővel.
Az Android TV boxon ott az Android TV rendszer, streaming tartalmakhoz, teljesen jó vonal lett így. Többi meg csak egy szimpla "androidos" tv box volt, de azok is "tv okosító / médialejátszó" főkategóriában voltak számontartva. CElec-nél is a médiafogyasztás a cél. Mindig fontosabb volt, hogy kiküldje a 4k-t, menjen a HDR vagy egyeseknek a frekvenciaváltás.
De amúgy pont a TV Go... nekem is van, böngészőből kiküldöm cc-ra és megy a háttérben, ha kell, ennyire használomDe még így is máknak tartom, hogy tabletről megosztható tükrözve és átmegy a kép/hang. Legtöbb készüléken tiltva van a hangforrás (vagy kép? nem emlékszem már).
-
Somatom
veterán
válasz
Steve1207 #7933 üzenetére
Nagyon tévedsz. Régebben a boxok pont ugyanúgy működtek, mint mondjuk a tabletek, csak egérre optimalizálva. Csak az utóbbi pár évben, az AML S905 -től kezdve kanyarodtak el ebbe a médialejátszós irányba. Számomra meg ez teljesen érthetetlen. Miért nem maradtak az Androiddal a "miniPC -s" vonalnál? Aki médialejátszásra akarja használni, az úgyis CE -t telepít az Android helyett. Így viszont csak kiherélték az Androidot.
-
Steve1207
veterán
Teljesen eltérő a felhasználási igény, ahogy előbb is mondtad. Eszembe se jutna boxokat nézni, ha ablakozni meg böngészni szeretnék, az nem tartalomfogyasztás, csak a "menjen valami a háttérben és néha rápillantok". Ez legalább htpc, nuc kategória lenne komolyabb hardverrel és akkor van DTS meg minden fityfene, ha az otthoni normális streamingre, médiára is meg kellene felelnie. Nekem pl az is fura, hogy felvetődik ilyenre egy box, mint megoldás idehaza.
De kb erre találták ki a cast-ot, kiküldöd a kis videót vagy iptv forrást, mobilon meg folytatod, amit olvasgattál és néha rápillantasz (attól most tekintsünk el, hogy kishazánkban ilyen förmedvények az app-ok, odakint lassan a legtöbb normális szolgáltatásnak van castolási lehetősége és natív app-ja is akár, nem kell szöszölni, csak kiküldöd és megy). -
blakey
titán
válasz
Somatom #7931 üzenetére
Ahogy a te megoldásod sem tud mindent, mert csak tablet. Mindenki mást szeretne kihozni belőlük és más számít nekik a "minden". Én pl. ezekben az eszközökben csakis a médialejátszót keresem, semmi mást, engem egyáltalán nem érdekel semmilyen asztal, meg TVGO és közben netezek, mert ahhoz van rendes számítógépem, amit, ha akarok azonnal TV-re tudok küldeni. A médialejátszó egy lejátszó, a tablet egy érintőkijelzős telefon, ami nem lejátszó stb. Nem véletlenül van ilyen sok megoldás, mert mindenki mást szeretne kihozni belőlük. Ha nekem is olyan életvitelem lenne, mint neked akkor valószínűleg nekem is az lenne a megoldás, amit jelenleg használsz, de mindenki másképp, más környezetben és más igényekkel alakítja ki a kényelmét. A mostani rendszerem nem tudná elviselni a tabletes videózást, ahhoz nem kéne HIFI, DAC, stb, mivel én zenére és filmekre kialakított rendszeren használom ezeket az eszközöket így olyan OS-t és olyan eszközt használok, ami arra van kihegyezve.
-
blakey
titán
válasz
Somatom #7928 üzenetére
De nem médialejátszó, nem vált frekvenciát, tehát nincs 23,976/24/25/29,97/30/50/60 fps megjelenítés, nem tudja a HDR formátumokat és a megfelelő dinamikatartományt, nem tudja az összes hangformátumot bithelyesen megszólaltatni, és még sorolhatnék olyan dolgokat, amik szükségesek egy jó médialejátszóhoz, innentől kezdve nem beszélünk médialejátszóról, persze viszi, de videó- és audió szempontból erősen kompromisszumos. Neked megfelel, nekem pl. nagyon nem.
#7929 Imi1981
Apple TV-n Airplay van, ha arra állsz át akkor nem fog hiányozni a Chromecast. Yatse pl. átküldi Apple TV-re a dolgokat. -
Imi1981
veterán
válasz
Somatom #7926 üzenetére
Hát az én igényeimnek legyen mindenre jó 🙂 . Igazából meg is van a legolcsóbb megoldás, hogy az Apple tv mellé veszek egy chromecastot (régebbi full HD bőven jó erre) és meg is van oldva a probléma. így egy tv box lesz 1 tévénél a chromecast meg tévé hátulján lóg.
Vagy ha egyszer elkap a gépszíj akkor nvidia shield pro használtan. Persze előtte a fórumán mindent megérdeklődök róla ami érdekel.blakey
Jól gondolod. Médialejátszó streaming alkalmazásokkal és mindenhol kandenciahelyes lejátszással (egyedül youtube-nál nem fontos mert ott nem filmet nézek). Ezt apple tv tudja méghozzá jól csak chromecast nincs ugye. -
csibe1
addikt
válasz
Imi1981 #7911 üzenetére
Ma kaptam csomagot banggood-ról.
Július 29-én rendeltem "Banggood Express" szállítással.
Két hét alatt ideért, futár hozta.
Ma reggel jött róla email amit nem vettem észre, de küldtek sms-t!
Felhívtam az ügyfélszolgálatot az sms-ben lévő számon; kb. 3 perc alatt elintéztem, hogy városon belül kihez vigyék a cuccot, mert éppen nem voltam otthon.
Nagyon korrektek, rugalmasak voltak. -
Imi1981
veterán
válasz
Somatom #7920 üzenetére
Ja hát nekem ilyen igényeim nincsenek.Nem vágyok böngészni tv boxon meg tv alkalmazások sem érdekelnek. Hát mindenkinek más igénye van és ezek szerint neked a normál android jobb választás. Nekem chromecast, netflix és hbo, kodi, plex, emby, később esetleg prime video, youtube és ez mind (youtube kivéve) kandenciahelyes lejátszással. 1000-es lan stabil bluetooth ha bluetooth fülest használok (ez x96 max plus-on coreelec-en sajnos nagyon nem volt stabil). Most más nem jut eszembe. Erre amúgy az Apple tv tökéletes nekem kivéve a chromecast-ot mer az nincs.
-
Somatom
veterán
válasz
Imi1981 #7919 üzenetére
Eddig itt egy olyan boxot sem tudtak mondani, aminél pl. ha teljes képernyőn fut a háttérben a TVGO, akkor a reklámok alatt, előtérben, átméretezhető ablakban fórumozhatok Firefoxon. Ez a tabletem kijelzőjét HDMI -n TV -re küldve símán megy. Ez csak egy olyan feature a sok közül, amire a TV OS alkalmatlan.
-
Imi1981
veterán
Igen az a baj, hogy igazán jó androidos tv box kell akkor már rohadt drága pl nvidia shield tv pro. Nagyon tetszene de 70000 Ft körül azért nem költök ilyenre. Apple tv 4 (nem 4k) szinte ingyen lett nekem és csak egy x96 max plus - t adtam érte beállítva coreelec-el. Így megérte és tetszik is de az új apple tv 4k 2021 is 70 - 75 ezer Ft ami már túlzás. Tény, hogy minőségi és úgy működik ahogy kell! Viszont hiányzik a chromecast így egy tévénél ott a mecool km6 deluxe és az Apple tv is és mindkettőt használom.
Szeretnék egyszer egy mindenre jó android tv os-t futtató tv boxot (nekem ez tetszik tv boxon). Olyat ami rendszerszinten tud kandenciahelyes lejátszást netflixen, hbo go - n és mindenen és a kodi úgy működik szinte mint coreelec-en. Ja és chromecast is legyen de ez már általános android tv - n. Egy nvidia shield tv pro-t nagyon kipróbálnék, hogy olyan e úgy működik e mint ahogy képzelem. Lehet karácsonyra meglepném magam egy olcsóbb használtal. Az új árát nem vagyok hajlandó kifizeti érte. Apple tv 4k 2021 is tetszene(a mostani sima 4 hd is tetszik) lde akkor chromecast miatt megint kéne mellé egy chromecast - ot tudó készülék. Csak nvidia shield tv pro tűnik ilyen mindenre jónak és minőséginek.
Bocs a sok szövegért 🙂 -
csibe1
addikt
válasz
Imi1981 #7902 üzenetére
A Tanix TX9S-t a másik topikban ajánlották (talán mexel), épp az átlag boxoknál normálisabb android rendszere miatt. Ez sem tökéletes, mert nálam előjött egy olyan jelenség, hogy néha duplán-triplán játsza le az indulási hangot, és szokása film vagy youtube nézés közben is megismételni. Ez az első szériás box Tanix felirattal, későbbb már TX9S van a box tetején, és más a launcher is; azt hiszem az Alice UX van az újabbakon.
Ismerősnél semmi gond ugyanezzel a box-al, (kb. ugyanazok a cuccok vannak, azt is én telepítettem; smartyoutube-Kodi-movieshark stb.).
Nekem lett egy újabb TX9S is, beüzemeltem, talán egy hónapig húzta, ott is előjött az előbb leírt jelenség. Érdeklődtem a másik topikban, semmi válasz. Pár hete egy ottani fórumozóval váltottunk privátot, ő javasolta az újratelepítést. A másik tippem a slimbox firm, valamelyik csak jó lesz amint jut rá időm/kedvem.
A "hagyományos" médialejátszók sajna eltűntek (Himedia 200B), nem jött már x65-ös verzió, most meg majd jön az AV1kodek. [link]
Mondjuk nem tudom hová, mert az x65-ös sincs túlzottan elterjedve.
Olvasgatva a másik topikot is ezért is nézegettem az S905X4 SoC-al szerelt boxokat.
(A95X F4, Mecool KM6 classic/deluxe, KM2 - jó az a bambuszos kinézet)Az Apple és társait kihagynám.
Sajna muszáj barkácsolni ha a gyártó tróger munkát végez.
Főleg akkor bosszantó ha random jön elő, mint ebben az esetben, és nálam is.
Majd még kigondolom melyik legyen a három S905X4-es box közül . -
Imi1981
veterán
-
vicamuso
tag
válasz
Imi1981 #7907 üzenetére
Itt a link. (Ne zavarjon meg a ZIP elnevezés, július 9-i verzió)
[link]Nekem ezen az LG TV-n CEC kapcsán csak ki-be lehet kapcsolni az opciót. Pl nekem csak a TV kikapcsolás esetén a box-ot kikapcsolja, de TV bekapcsolás esetén nem kapcsolja be a box-t, és a box se kapcsolja be a TV-t ha a boxot keltem fel. (Ellenben az XBOX-al amo hibátlanul csinálja ezeket) Viszont cserébe a TV tavkapcsolóval tudom a boxot és app-okat is irányítani. Fene se érti
Lehet venni kéne valami minőségi HDMI kábelt, nem a box-hoz kapottat használni.
-
Imi1981
veterán
-
Imi1981
veterán
válasz
vicamuso #7903 üzenetére
A frissítést linket tudsz küldeni? Ha netán nekem is előjön ez a hiba akkor tudjam frissíteni (lehet nekem már az volt rajta alapból azért működik rendesen ). Kíváncsi leszek jön e rá valaha ota frissítés.
CEC -es probléma valóban idegesítő lehetett. Én se bírom elviselni az ilyet. Amúgy a tv cec-en keresztül be és ki tudja kapcsolni a boxot mikor ki és bekapcsold a tévét. Ezt a tv cec beállításokban lehet beállítani (én nem használom ezt mert idegesített).
Bugarov
GeekBuying vagy banggoodról érdemes eu raktárból. Így nincs rá vám és áfa és 1 héten belül kézben van. -
vicamuso
tag
válasz
Bugarov #7896 üzenetére
Kis update:
Megoldottam a problémát. Egyik másik külföldi fórumon az egyik felhasználó, beszélt a Mecool-al email-ben és kapott egy Firmware frissítést (július 9-ei) ami javítja ezt a full ki-be kapcsolás dolgot. (Nem OTA-n kapta, USB-n keresztüli , local update pendrive-al.)
Letöltöttem - frissítettem - factory reset-eltem és tökéletesen működik mostmár, hajlandó totális leállítás után is bekapcsolni a IR-n keresztül a box-ot.A vicces az egészben, hogy a Megaupload-os linken küldöt firmware update, zip file elnevezése ugyanaz mint ami a gyárilag kapott box-on is van, viszont megnyitva a local update-ben a verziószámon látszik , hogy frissebb.
Tehát a kínai fejlesztő kollega, fogta és ugyanolyan névvel csomagolta be az update-et, mint ami korábbi volt. (emiatt sokan nem hittek benne, de ellenőrizték a verzió számot ebből látszott , hogy friss.)
Kérdés, hogy lehet emiatt nem érkezik meg OTA-n, vagy ki se tették az OTA serverre.Imi1981
Nekem azért fontos a ki-be kapcsolás , mert TV-n van másik eszköz is HDMI-n (XBOX) és mivel hiába van alvóban a box, a HDMI-n keresztül 5-10 percenként a CEC miatt küldi a jelet a TV-nek minek köszönhetően ha a XBOX-ot használom folyamat jön a TV-től a pop up ablak, hogy "HDMI1 elérhető", "HDMI1 nem elérhető".... Ez nekem rettentő idegesítő volt és sajnos TV beállításban nem lehet kikapcsolni ezt pop-up értesítést (bújtam a fórumokat), az egyetlen megoldás lett volna , hogy a CEC-et (LG-n SMARTLINK opció) ki-be kapcsolgatom ami szintén nem egy kényelmes dolog.Összességében nagyon jó box nem bántam meg, és nem tartott csak 1-2 órát mire megtaláltam a fórumokat és kibogarásztam és megtaláltam ezt a firmware frissítést, mert hála az égnek, úgymond elég sok embernek van ez a problémája a KM6-al.
-
Imi1981
veterán
Ebben az árkategóriában csak a mi box - mi box s frissítik néha. Bár a mecool km6 deluxe már az az árkategória ahol már elvárná az ember a frissítést de sajnos nincs. Android verzió az Android tv 10 (újabb mint a mi boxokon) de őszintén semmi különbséget nem veszek észre a mi box s-en levő androidhoz képest. Ez is túl van lihegve kicsit szerintem. Nem vitatkozni akarok csak tudom, hogy az ilyen tanix meg x96 max plus (van nekem is) boxokon hulladék android van. Semmit nem ér kb. Azokra coreelec vagy slimbox rom kell és akkor egész jó lesz (főleg coreelec-el).
Ez a mecool km6 deluxe pedig alapból is tök jól működik és nem kell buherálni! Én inkább az olcsóbb km6 classic vagy a km2 - t ajanlálnám mert jobb ár /érték arányúak. Ez a kikapcsolás hiba nálam nincs hála az égnek de ha lenne akkor alvó módba raknám mert onnan nem infrával ébreszt (ha minden igaz) . Ha nem frissítik sok mindent úgyse lehet csinálni mert emiatt eladni nem éri meg! Veszel egy szarabbat csak, hogy ki tudd kapcsolni? Vagy jóval drágábban jobbat mert itt már nagy ár ugrás van ha jobb kell. Holnap kipróbálom az alvó módot rajta, hogy fekébresztéshez infra kell vagy bluetooth mert nem tudom 100%-ra.Amúgy amiket biztosan frissítésnek az Apple tv, nvidia shield,meg a többi hasonlóan drága tv boxok. Olcsóbban szerintem a chromecast with google tv mert gondolom a Google frissíti.
-
csibe1
addikt
válasz
Imi1981 #7900 üzenetére
Mindenki úgy használja a boxát ahogy meg amire akarja.
A probléma valós ahogy pár fórumon írták is, és ha nálad nem jött elő örülj neki.
Az meg a gyártót minősíti, hogy támogatás nuku, pedig tudnak róla, hogy van ilyen gond.
Ebben az árkategóriában nem divat a frissítés, feljebb nem tudom mi a helyzet.
Vegyél újabbat, lesz rajta újabb android.
Valakit nem zavar ha egész nap megy a box, más meg minden kevésbé fontos dolgot lekapcsol otthon mielőtt elindul hazulról vagy lefekvéskor.
Netflix nem igazán érdekel, ha online akarok nézni valamit van más lehetőség, de inkább offline. A youtube-ot meg megoldottam másképp.
Elhiszem, hogy gyorsabb, a mi box elég koros hardverrel van ellátva azért a pénzért; már csak azért sem venném meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Mesterséges intelligencia topik
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- PlayStation 4
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Asztrofotózás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- 14Gen I5 félgép
- Gamer PC , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB 3200MHz , 512GB NVME , 1TB HDD
- Intel PC , i7 8700 , RX 6600 XT , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 750GB HDD
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- HP Elitedesk 800 G5 és G6 mini PC i5 9500 v. i5 10500// 16GB Ram // 256GB NVMe számla + gari több db
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF+2SFF rack szerver - 2xE5-2680v3,64GB RAM,4x1GbE,H730 RAID v ZFS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X3D 64GB DDR4 500GB SSD RX 6800 16GB Zalman Z1 Plus GIGABYTE 850W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest