Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
slimG
tag
Sziasztok!
PC upgrade előt állok. Kinek mi a tapasztalata/véleménye a következő összeállítással?
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
max 35k. kinézett típus: ASUS TUF B450-PLUS GAMING
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 3 1200, később váltás Ryzen 5 3600-ra. RAM: Kingston HyperX FURY 2*8GB DDR4 3466Mhz, VGA: GeForce 1050Ti
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
nem feltétlenül
7. Használt, vagy új alaplap?
új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?A kérdésem még annyi lenne, hogy van-e lényeges különbség a HyperX Predator 3333Mhz és HyperX FURY 3466Mhz kitek közt?
köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
e-mailre nem válaszolok, PMben írj mindenképp
-
Psychopeti
senior tag
válasz palfitom #93892 üzenetére
Leginkább játékra akarom használni meg néha videó szerkesztésre.
A tuning nem érdekel annyira de jó ha van az is.
A többi alkatrész szinte ugyanaz mint ami szerepel a cuccaimnál. Kivétel a tápegység mert az egy 850-es Cooler master.[ Szerkesztve ]
Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
nagyúr
-
palfitom
félisten
válasz Psychopeti #93887 üzenetére
Nulla infónk van a többi alkatrészedről, és a gép céljáról, így nehéz lenne ajánlani.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
MZsoltee
veterán
válasz Psychopeti #93889 üzenetére
Milyen ramok vannak pontosan?
B450-es MSI Tomhawk MAX-ot és AMD R5 3600-ast javasolnék.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
-
MZsoltee
veterán
válasz Psychopeti #93887 üzenetére
Miért csak MSI? Nem csak egy cég van a világon.
Van CPU is vagy azt is most tervezel venni? Egyáltalán a felsorolt alkatrészekből mi van már meg?
SLI teljes mértékben értelmetlen. Ne is tervezd.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
palfitom
félisten
válasz Psychopeti #93885 üzenetére
Nem érdemes 6. és 7. generációs Intel platformba (és 4/8-as prociba) pénzt tenni!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Psychopeti
senior tag
Sziasztok! Erről a lapról mi a véleményetek?
Használtan venném.
MSI Z270-A PRO
És egy 4mag/8szálas processzorral hajtanám majd és 16GB memóriával meg egy 1080Ti-vel.
Mérete nem számít mert ahhoz való házat néznék neki úgy is.
Bővítőhelyek azok szerintem elegendő lesz. A mostani is hasonló(adatlapomon szerepel)
Nem vagyok tuningos ezért az annyira nem fontos de van az sem baj.
Ez SLI-re gondolom megfelelő? Későbbiekben talán kerülne majd bele még egy 1080Ti...
Köszi a segítséget előre is!Kend azt hiszi ez csak úgy van, hogy befogjuk a kancát a szekér elé, és gyi te szürke???
-
nagyúr
válasz Paxker315 #93883 üzenetére
Ezek közül az Asrock Fatal1ty egyértelműen nyerő lap.
Úgy 2 éve vettem az Asrock Z270m-ITX/ac lapomat 40k-ért zsír újonnan, a mai napig király kis lap, minden földi jóval és M2 Ultra gen3 x4 + 6 db SATA3! csatival.
Ebből lett a partys kocagémer és mindenes gép, i3-7350k 4,2@4,8 + 2*8 GB G.Skill Rip Jaws V 3000 CL15 + Kingston A1000 240 GB NVMe SSD-vel és egy RX460 4 GB Gigabyte Windforce OC-vel megtámogatva.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Paxker315
addikt
válasz Milka 78 #93879 üzenetére
Ha már "kedvező áron" elérhető itx lap:
Tegnap láttam az ASUS A320i-k PRIME [link] lapot .
Hát, nem is tudom. Se onboard wifi, se vrm hutoborda, se b450 csipszet, de legalább drága. Az MSI B450 gaming plus ITX volt annyi, mint ez iponon. Az Asrock Fatal1ty b450itx meg kicsit még olcsóbban is kifoghato volt.
Engem nem győzött meg, bár, athlon alá elég lenne.. bahh
-
Milka 78
nagyúr
válasz redingitell #93880 üzenetére
A felsőbe ha már ott van a hűtőborda illetve kérlek legközelebb a jobb felső összefoglalóban megjelölt topikba tedd fel a kérdést. A h.sz-ed offba tettem.
-
redingitell
senior tag
Olvashatók visszafelé is, de nem világos : x570 aorus Elite lapon, melyik helyre tegyem az a80 silikon meg nvme ssd -t, hogy teljesen rendben működjön minden?
-
Milka 78
nagyúr
válasz vcsabika #93878 üzenetére
ASRock B360M-ITX/AC. Érdemes megszellőztetni a vrm részt/Top Flow hűtőt alkalmazni és a power limiteket kitolni a maximális turbó freki érdekében (bővebben Coffee Lake topik). Ezen felül egy kis alulfeszelés is csodákra képes.
Ja és kérj bios frissítést is![ Szerkesztve ]
-
vcsabika
tag
Sziasztok! Egy i5 9400f-hez keresem a legolcsobb itx-es lapot. Olyan kerdesem lenne, hogy hany darab VRM-nek kell lennie a lapon, hogy turbofrekin ne legyen gond? 4-5 eleg lehet?
-
nagyúr
válasz Kr1sszz #93875 üzenetére
Üdv !
Ha ez a Samsung 970 Evo Plus egy NVMe SSD, akkor alapesetben mindegy melyik M2-be teszed, mennie kell. Ha M2 SATA SSD, akkor csak az M2_1-ben fog működni.
Ha M2_1-be teszed az NVMe SSD-t, akkor az X16_1-es slot x8-as lesz korlátozva, egy közepes VGA-nal ez még nem probléma, ha zavar, használd az M2_2-es slotot.(#93876) MaddeNNNN:
Persze, mert a B450 Steel Legend lapon M2 SATA SSD-t csak az M2_2 slotban támogatott, és neked valszeg M2 SATA SSD-d van, ha NVMe lenne, mindegyikben kellene mennie.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Kr1sszz
újonc
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írtam-e ezzel kapcsolatban de az van hogy van egy asus rog strix b450f lapom és 2db m2 csatlakozó van rajta, a rendszernek szeretném az ssd-t mind1, hogy melyik csatlakozóba dugom?(Samsung 970 Evo plus)[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Es egy 3700X-hez milyen X470es lapot ajánlotok? Főleg olyat amibe magasabb orajelu ramot kezel
-
Qtya123
őstag
válasz Zsolt961 #93853 üzenetére
Itt összehasonlíták a b450 lapot az x570-el. A különbség semmi. Mint ahogy írták ugyanez igaz a PCIe 3 és 4re is. És ez nem olyan, hogy most még elég, de jövőre már nem lesz az.
Mire ott tartunk, hogy PCIe 4et kiaknázó videokártya lesz, már rég más procik lesznek, más foglalatban mind amd, mind intel olfalon, mint most.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Zsolt961 #93847 üzenetére
A Gaming X még elmegy kategória. Amíg nem kezdesz fix feszes/all core oc-t eröltetni vele addig nem lesz gondja, de az Asus e téren kenterbe veri.
Igen van tudomás erről az "Asus és az nb hűtő rossz pozíciójának" meglátásról, viszont itt a fórumon még senki sem panaszkodott a hőfokora. -
gunco0202
csendes tag
Üdv.
Segitségre lenne szüksegem alaplap választásban.
Következő dolgok csak terv fázisban vannak(ház gpu már meg van):
Proci:AMD Ryzen 5 2600X
SSD: Western Digital WDS500G2B0B WD Blue 3D NAND Internal SSD M.2 SATA, 500 GB
Memoria:Corsair CMK16GX4M2D3000C16 Vengeance LPX 16 GB (2 x 8 GB) DDR4 3000 MHz C16 XMP
Táp:Corsair CP-9020102-UK CX550M 550 W 80+
Ház : Nzxt h500 FIX
Vidi:Asus radeon rx 580 rog strix FIXEhhez szeretnék alaplapot választani.
Itt van pár alternativa 50-80 font(UK)Kint élek angliában Amazontól fogok vásárolni.
-ASUS Prime B450M-A Micro ATX Motherboard( ez ugye ryzen 3000 is tud fogadni)
(Ha ez lenne a jobb akkor lehet menne 3600 proci inkább.)-Gigabyte B450M DS3H
-Aorus B450 AORUS M
Esetleg ha valakinek van valami más ötlete szivesen meghalgatom.
Köszönöm. -
hpeti322
újonc
Sziasztok!
Minél több tesztet és fórumot olvasgatok, annál jobban elveszek.
Milyen lapot ajánlotok i5 9600K, 2x8GB DDR4 3200MHz, Asus gtx 1080-hez.
M.2 kell, mATX és OC annyira nem fontos, de a z370 drágább.
Stabil legyen és sokáig szolgáljon ki.
Ezt a kettőt néztem ki:
- ASUS TUF Z390M PRO GAMING
- Gigabyte Z390M GAMING
A javaslatot és érveket előre is köszönöm. -
törölt tag
Olyan 100körül. Néztem asusnál a rog strix x570 f gaminget is. vagy az x470esnél a Rog crosshair VII-t. Nemtudom hogy az előbbi mennyire melegszik?
-
Paxker315
addikt
válasz #79682560 #93859 üzenetére
szia
milyen keretet szabtál meg?
Most egész korrekt áron: ASUS TUF Plus X570 -
törölt tag
Sziasztok! 3700X-hez milyen lapot ajánlotok vagy ki milyet vett? X470-t v. X570-t? Sokat olvastam hogy az x570 lapok vrmje elég gyatra és a chipset aktív hűtés sem az igazi. Attól félek hogy egy idő után kerregni fog illetve elég magas lesz a hőfoka. Milyen lapot és márkát ajánlotok? Asus, Gigabite és MSI jöhet szóba. Oc nem igazán lenne. Játékra kell igazából de azért szeretném kimaxolni ram terén is
-
MZsoltee
veterán
válasz Zsolt961 #93851 üzenetére
Nem fog jelenteni semmit. Most is még a PCI-E 2.0 se limitál igazán SSD-n kívül semmit. Azért csinálták, hogy legyen mit eladni drágán, illetve akinek SSD miatt kell a sok és gyors PCI-E sáv annak legyen alternatívája.
Azt a 20k-t költsd VGA-ra, vagy komolyabb CPU-ra.[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Zsolt961
csendes újonc
válasz varmi2 #93852 üzenetére
Értem, hogy ma semmi előnyt nem jelent, de talán holnap jelenteni fog majd. Gondolom nem a semmire fejlesztették ki a pcie4.0-t. A fokozott melegedés és az emiatt szerelt chipset-hűtő ventillátor nyilván nekem sem tetszik, de elvileg ez a nagyon magas teljesítmény miatt szükséges. Megnézek pár tesztet b450 vs x570. Nem akarom, hogy 25-30 ezer forint spórolása miatt jövő nyáron vagy ősszel mérgelődjek...
-
varmi2
nagyúr
válasz Zsolt961 #93851 üzenetére
A pcie 4.0 semmi előnyt nem jelent a vga-ra nézve. A 3.0-t sem aknázzák ki teljesen. az említett msi b450 is kiszolgálja ezt a két cpu-t, a memória támogatás és sebesség sem indokolja az x570-et, ugyan annyit fog menni a b450-ben is az adott ram. A fejleszthetőségről meg annyit, hogy mindkettő am4 foglalatos lap, így ha jön még új generáció am4 cpu-ból, az ugyan ugy betehető lesz b450-be. Ha meg foglalatot vált az amd, akkor az x570 lapot ki kenheted a hajadra. De persze, ha te mindenképpen x570-ben gondolkodol, az a te döntésed.
Én jelenleg x370-es lapban hajtok egy Ryzen 3600-at, és köszöni szépen jól el van, egy 3000Mhz-es ram kitett hajtok 3400Mhz-n.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Milka 78
nagyúr
-
varmi2
nagyúr
válasz Zsolt961 #93843 üzenetére
Válts Amd-re. Olcsóbb, mint az intel, fejleszthetőségben verhetetlen, fejlettebb gyártástechnológia, gyakolraltilag minden fronton jobb az a Ryzen 3xxx széria, mint az intel, és ráadásul olcsóbb. De felelsleges 50-60k-s lapokat venni az x570 és a pcie 4.0 miatt, bőven elég egy 30-40k közötti b450 lap hozzá játékra egy Ryzen 3600/3600x, ha a meló az első akkor 3700x cpu, és ebbe beletehető még a következő generáció is.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Zsolt961
csendes újonc
válasz varmi2 #93840 üzenetére
Köszi. Csak azért érdeklődöm, hogy "hosszútávra" ruházzak be. Beletettem a P5Q lapba és vidáman muzsikál. Végre kiteljesedett a kép a nagy monitoron. Ha mégis az Intel mellett döntök, akkor a 2066 vagy a 1151 foglalatnak van inkább jövője és főleg jelene? Melyiket ajánlanátok jobban?
-
varmi2
nagyúr
-
Zsolt961
csendes újonc
Még annyit, hogy nem lehet, hogy BIOS frissítéssel megoldja az Intel, mert hardveresen alkalmas a PCI Express 4.0 szabvány biztosítására sok alaplap? Mert ha így van, akkor olyan deszkát kéne választanom, ha tudnám melyik alkalmas.
-
Zsolt961
csendes újonc
Köszönöm. Akkor nem érdemes vacillálnom, mert ha jön is majd gyémánt árban lesz. Marad az X570. Kicsit tartok az AMD-től, mert sosem volt nekem, kizárólag Intelt használok. Már vagy hat éve raktam össze a gépem, azóta nem is kellett figyelnem semmire, csak SSD-t vettem bele, azért kérdezősködök. De most kaptam ajándékba egy Gigabite RX5700-at meg egy ordenáré 32 colos ívelt monitort és gondoltam fejlesztek 4K vonalon, mert a régi cucc "csak" FullHD volt.
-
Zsolt961
csendes újonc
Üdv!
PCI express 4.0 alaplapot szeretnék venni Intel vonalon.
AMD-nél megtaláltam az X570 szériát, de Intelnél milyet keressek?
Köszönettel. -
Milka 78
nagyúr
válasz Mateusz rex #93822 üzenetére
Visszatérve az eredeti kérdésre...az a TUF jó kis deszka, stabil és nincs különösebb nyűgje sem és bőven elég lenne a feladatra. Viszont az NB venti az nem szabályozható (nem mintha hangos lenne) egyik Aus lapon sem.
-
b.rics
csendes tag
Üdv mindenkinek.
Van egy kis tájékozatlanságom hogy mostanság milyen gépet érné meg összerakni!
Ezidáig teljesen intel gépeim voltak de néztem pár tesztet és az amd is jó vételnek tűnik?!
Hallottam némi anomáliát ram kompatibilitási hibákról és egyéb érdekességekről.
Ezért kicsit elbizonytalanodtam.
Így az a kérdésem hogy mostmár bios frissítés után már javult a helyzet?
Most ilyesmiket nézek:pl valamelyik x570es lap,3700x/3900x-el és 2x8gb ram
Az amd-s xmp megfelelője azt hiszem d.o.c.p mostmár jól működik vagy vacakolni kell vele?
Esetleg mi másra kell figyelnem ha amd lesz?
Köszi hogy elolvastad. -
MZsoltee
veterán
válasz Mateusz rex #93822 üzenetére
Csak a bővítőkártya + "sima" lap 15k-val olcsóbb. Így ezt én a helyedben megspórolnám.
Az X570-es lapot meg nem indokolja semmi. Gyakorlatilag PCI-E gen4, amivel több. Az igényeidnek megfelel egy jó minőségű B450-es lap is.
Nem tudom pontosan mit dolgozol és milyen hardverigénye van, de ha elég, használható a jelenlegi konfigod is, akkor lehet nincs értelme elkölteni majd 500k-t. De ha van pénz akkor:
MSI B450 TOMAHAWK MAX 36k
AMD Ryzen 7 3700X 109k
Crucial 2x16GB 3200MHz DDR4 BLS2K16G4D32AESB Ballistix Sport LT Gray memória 49k
MSI RTX2070 Super 8GB GDDR6 GAMING X TRIO videokártya 207k
Ez így 401kA tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
chopin42
addikt
Üdv! Egyelőre csak tervben van, de szeretnék építeni egy nas-t, ami torrentre, fájlszervernek, film-és zenetárnak lenne, tv-ről, telefonról és asztali gépről is szeretném elérni, valamint egyelőre max 4 lemez lenne tervben.
A tervezett proci athlon 200ge, szóval:
-am4
-hdmi csati lehetőleg
-normális hálókártya
-raid módok közül még nem döntöttem el, 5-öt szeretnék talán(ahogy nézem, 0,1,10 a leggyakoribb, ha raid 5 kéne, ahhoz spéci cucc kell?)
legyen elég sata csati (4-6 minimum), m2 foglalat a rendszernek (bár oda a legolcsóbb ssd-lesz, ha az m2 drágítja, akkor az is sata).
A legolcsóbb használható megoldás érdekel, nem kell hang, rbg, combos vrm, de még atx méret sem, minél kisebb, annál jobb. Mivel egyelőre csak játék.és munkagépet építgettem/tervezgettem, ezért ez nekem kissé új. Köszi a segítséget![ Szerkesztve ]
Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Mateusz rex
csendes tag
válasz MZsoltee #93821 üzenetére
Igen wifiben gondolkoztam plusz kártyában is, de ha már benne van ebben a kategóriában akkor én nem haragszom meg érte. Durván 200-200at szánnék proci+lapra és GPUra külön külön. Az RTX 2070S mindenképp kelleni fog a munkámhoz, igazából ha kiadnának egy 11GB verzitó belőle az lenne a tuti, de persze ez nem fog megtörténni.
Tehát lapra és CPUra van 200+- pár ezer, és ár/értékben a 3700xet láttam a legjobbnak mert felveszi a versenyt a 9700K-val pedig nagyon nem az az árkategória. Ryzen 9 és Threadripper az ára miatt nem jön szóba és nem is látok arányos teljesítmény növekedést. Ezért is néztem X570-es chipsetet már, amit nyilván még majd kiegészítenék új RAMmal meg M.2 SSDvel, de az már másik sztori.[ Szerkesztve ]
-
MZsoltee
veterán
válasz Mateusz rex #93818 üzenetére
Wifi ne korlátozzon vegyél egy sticket vagy PCI-e bővítőkarit, megspórolsz 15-20k-t
Szerintem memória is kell oda.
MSI B450 TOMAHAWK MAX 36k
AMD Ryzen 7 2700X YD270XBGAFBOX processzor 12+24 hó gar. 58k
Crucial 2x16GB 3200MHz DDR4 BLS2K16G4D32AESB Ballistix Sport LT Gray memória 49k
Colorful GTX 1660 SUPER Battle-Ax 6GB GDDR6 videokártya 78k
vagy
Gainward GTX 1660 SUPER Pegasus OC 6GB GDDR6 471056224-1358 videokártya 83k
Ez kicsit 200k fölött van, de élhatő és nagy előrelépés. Vagy 200 van lapra CPU-ra meg ram-ra és még mellé 150-180vga-ra?[ Szerkesztve ]
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Mateusz rex
csendes tag
Sziasztok! Egy gyors upgradere szorul öreg bajtársam. Elsődlegesen alaplap és proci cserére tudok most csak intézni a GPU egy másik kérdés lesz. Most egy FX-8350 van egy Gigabyte GA-990FXA-UD5 lapban, abszolút zéró OCal. GPU amúgy egy GTX 660, ahelyett egy Asus RTX 2070S néztem ki.
Az alaplap és proci viszont kérdéses, hogy egyáltalán megéri-e váltani jelenleg. Elsődlegesen film vágás, effektelés megy munka szinten általában 4K RAWban plusz mellette gaming és lehelletnyi 3D tervezés plusz jelentős mennyiségű photoshop. (Igen, tudom a GPUt jó lenne fejleszteni rajta vagyok az ügyön)
CPU-nak viszont kinéztem a Ryzen 7 3700x-t (3800x nem hiszem hogy plusz órajelért megéri az árát) és alaplapnak az Asus TUF-Plus Wifi és az Asus STRIX-E között vacillálok. A wifire sajnos szükségem van így az korlátoz.
MIt gondoltok a jelenlegi setuphoz képest megéri-e egyáltalán laza 200-at beletenni ebbe a két komponensbe és ha igen akkor a drágább lap ad-e annyi előnyt. Ahogy néztem kicsivel jobb VRM, Realtek helyett Intel LAN, Wifiben 5 helyett 6, BIOS frissítés egyszerűsítve és jobb hang chip, plusz USB GEN 1 helyett GEN 2.
Köszi a segítséget! -
Gyuffa
tag
Sziasztok!
Karácsony előtti új alaplap vásárlás előtt vagyok. Szeretnék kis segítséget kérni
Max 40-45ezer.
Ryzen 2700x, 2x8GB DDR4 2666, vagy 3000mhz HyperX rgb-s ram lesz mellé, és jelenleg egy Rx580-om van.
teljesen mindegy, van hely bőven
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
az alapok teljesen megfelelnek amik rajta vannak
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
-
Nem, mert nem értek hozzá
Természetesen új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Igen, az alaplap színe nem fontos, de egy kis rgb-t szívesen látnék
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem gond ha van
Egy lapot már nézegettem [link]
Köszönöm előre is
Üdv
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #93810 üzenetére
"1600 lesz, amit fel szeretnék húzni egy 2600 szintre" -
Az IPC-különbséget, hogy akarod áthidalni?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Paxker315
addikt
speciell alzáról még holnapholnapután kuponnal ingyé szállítással 26800 ft-ba hozható el az Asrock B450M steel legend amúgy.. Mint opció. [kép]
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz scabi78 #93801 üzenetére
Jobb szélen lévő/összefoglalóban felsorolt topikokba fojtassátok pls vagy esetleg a Ryzen topikba...ez egy alaplapvásárlós fórum.
Köszönöm!Ui : Lehet összefüggés illetve kezdeti biosoknál is volt ezzel némi gond, ezen felül a a W10 uefi/legacy telepítés is beleszólhat ebbe, de ez már baromira off...
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz rasotamas #93790 üzenetére
MSI B450M Mortar MAX (33 normális helyről), MSI B450-A PRO MAX (dvi/dsub)vagy Gaming Pro MAX (dvi/hdmi).
Teljesebb bios és erősebb vrm rész jellemzi ezeket a "drágább" MSI lapokat a 25 ropis mezőnyhöz képest, ezen felül boldog-boldogtalan ezeket veszi ezért van vele tapasztalat bőven...wifi ennyiért nem lesz -
scabi78
senior tag
válasz #42706048 #93798 üzenetére
Most lemértem és 32 sec. Nem gáz, mert nem ülök a gép előtt addig amíg el nem indul, megnyomom a gombot és később ülök le elé... csak az előző inteles lappal sztem gyorsabb volt. Állítottál valamit a biosban vagy a gyári beállítást használod? Két monitorom van, nem tudom van-e jelentősége...
Tiszta Windows, rendes ház!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 16GB DDR4 memória (RAM) modulok (több típus)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest