Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Hisense LCD és LED TV-k
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- Super jelzővel turbózza fel az Orint az NVIDIA
- Micro Four Thirds
- Hobby elektronika
- Házimozi belépő szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mahrenburg
őstag
Inkább itt folytassátok, ha itt az anyatopikban nem lehet, másnak is hasznos lehet az infó.
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
Danii9123
tag
Sziasztok!
R5 1600/rx 580 4gb/8gb ddr4 2666mhz/cooler Master MasterWatt Lite 500W mellé milyen lapot javasoltok?
Plafon 17k, talán egy kisebb tuning lenne procinal, de nem valószínű
Használt alaplap természetesen -
ralfee106
tag
ezeken két csati van hátul mindegyiken, egyiken kap áramot (vagy satán vagy molexen/fehér) a másik csatira dugod rá az előlapi usb 3.0-át. Ezek előlapra csak usb 3.0-át küldenek a hátsó 20 pines csatiról. Hátlapra meg pár usb-t és type-c-t.
Várjál előlapi type-c ről már lemondtunk nem?
Egyszerűbb lenne ha elmondanád mi a célod a csatikkal, lehet van még kultúráltabb megoldás is. Ha sok az off akkor jöhet priviben is.
Nem a győzelem a részvétel, hanem a fontos!
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94391 üzenetére
latom kozben a szerkesztest, az sem rossz!
na varjal. akkor a kozepen levo fekete csati az nem az elolapi Type C csati kivezetoje, hanem SATA power csati?
bakker, akkor ez meg mindig nem teljesen az, amit keresek. nekem olyan kene, ami elore tud kuldeni 3.0 Type A-t, meg egy 3.1 Type C-t, plusz ha hatul is van egy vagy ket port, szinten nem 2.0-s sebesseggel, az is jol jon.bar en tovabbra is "aggodom", h eleg-e egy ilyen kartyanak 2.0-s PCI-E.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
ralfee106
tag
x1 - 2.0 az 500MB/s -et tud max (ez ha jól rémlik egy jobb sata3 ssd sebessége elméletben)
x1 - 3.0 az 990MB/s elméletben, tehát majdnem kétszerese a 2.0-nak(wikipediáról néztem az adatokat)
Érdemes megnézni, hogy amit használni szeretnél eszközt ezeken a portokon milyen sebességre képesek maximum.
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94391 üzenetére
ah, ertem. azt hittem, h ennek eleg a PCI-E csatin biztositott aram.
jogos, igazabol ezek akkor fognak kiderulni, amikor mar rakom ossze a hazat.
ha minosegi, annak orulok, nezegetem mashol is, es hasonlo arban mennek, nem akarok valami gagyit, ami nem kepes az elvart sebessegen mukodni, plusz a driverezes sem art, sz'al ha csak nem valami kurrensebb az olcsobb, akkor maradhat ez.a PCI-E 2.0-s kerdesemre valami?
bocsi az offolasert a totyikgazdatol, meg aki unja, igerem, h mindjart eldugulok!
-
ralfee106
tag
igen az a 20 pines előlapihoz való connector, viszont itt figyelj, hogy az előlapi kábel el fog-e érni eddig a kártyáig, mert ha lesz ott egy vga, akkor azt is kerülni kell.
Az a kis fehér az egy molex csati, azon kap áramot a kártya. Itt is figyelni kell hogy tápon lesz-e szabad molex ami elér odáig.
Amit Te néztél silverstone cucc, az azért annyi mert silverstone, ami azért a minőséget is jelenti. Ez satán kap áramot, ennél is figyelj oda, hogy az előlapi csati elér e a helyéig, illetve van-e szabad sata tápcsati a tápon ami elér addig. Silverstone helyett keresek neked valami olcsóbbat mindjárt.
szerk: itt egy kártya szerintem ez best buy: [link]
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94388 üzenetére
koszi a kis utanajarast/infokat, nagyon hasznosak voltk ismet!
szerintem akkor az lesz, amit javasolsz, ugyan is nem nagyon talalok olyen mATX hazat, mint ez az MC500P/Mt, csak kicsiben, sz'al akkor ramegyek a full ATX hazra, es beujitok egy ilyen PCI-E USB csatit. Ezzel akkor nem csak hatra kapok 2 USB 3.0-t, hanem elore is, jol ertelmezem?Gondolom a kek szinu csatlakozo az elolapi 20 pines, de az a masik feher, az micsoda?
van egybk ilyen PCI-E kartya Type-C-vel is? Mert az meg frankobb lenne!Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
-
ralfee106
tag
Ha a Tomahawk maxot választanád az full ATX, van rajta 3db x1 pci-e slot, abba mehetne egy ilyen kari, és akkor lenne full sávszélességű USB 3.0-ád előlapon is, ezen ugyanis van 20 pin.
Amúgy a masterbox 5 lite-on a két előlapi usb3 csati is a 20 pines alaplapi csatira megy, szóval sanszos, hogy jól mondtam, hogy 1 usb 3 alaplapi csati az két előlapi csatit kiszolgál, mert szerintem az általad választott házon is ez a módi.
[ Szerkesztve ]
-
ralfee106
tag
ilyen szempontból szinte mindegy melyik lapot választod. Mindkettőn 2 usb 2.0 és 1db usb3.0 aljzat van.
Ha biztosra mennék, akkor kideríteném a ház előlapi panelének kábelkötegének kiosztását. Mivel gondolom biztosra mész, nem bocsátkoznék tippelésekbe. Az előlapi kábelköteg kiosztását/elrendezését kéne kideríteni.
4db usb 3.0 képes előlapi csatid van a házon, ezeknél a lapoknál mindkettőn csak 1db alaplapi usb3 van, és 2 db usb 2.0.
Tippelgetés: szerintem a házon lévő 4db usb 3.0, két 20pin-es kábellel csatlakozna az alaplaphoz. Emiatt mivel a lapon csak 1db 20 pines aljzat van, szerintem csak 2 előlapi usb 3.0 csati fog menni full usb 3.0 sávszélen. A másik kettőt úgy oldanám meg, hogy egy ILYEN adapterrel az egyik USB 2.0 csatira kötném. Így működne az összes előlapi usb, viszont az egyik pár csak max usb 2.0 sávszéllel. (és mivel a két csati egy usb 2.0-ra van kötve szerintem ha egyszerre megy mindkettő akkor a sávszél még feleződne is.) Ha sokat használnék egyszerre több usb 3.0 -át, akkor ez probléma lenne, valszeg vennék egy pci-e x1 usb3 kártyát, és kivezetném előre a házba egy 5,25-ös panelre, vagy valami hasonló megoldásban gondolkodnék. Csak hát ebbe a szép házba nem lenne túl elegáns egy ilyen áthidaló megoldás szerintem....)
Lehet érdemes lenne másmilyen lapot nézni...
-
ralfee106
tag
Mernék fogadni nagyobb összegben is, mivel nem nagyon van alaplap amin több mint 2 usb 3.0 aljzat van, de 4 usb3 port az előlapon nem ritka. Tehát számszakilag rendben van Másrészt pl. ebayen található dupla előlapi usb3 kivezetések is szimpla alaplapi csatival vannak.
De amúgy ha beírod google a kiszemelt alaplapot és a házat akkor tuti találsz konfigot összerakva, és ott meg lehet nézni.
szerk.: milyen lapot néztél ki?
[ Szerkesztve ]
-
Yeffy
veterán
válasz ralfee106 #94381 üzenetére
ah, jogos, azt nem kellett volna ideirnom, mert bar az is tetszik, azon nincs type c
akkor meg olyat kerdezek a type c-s kerdes mellett, h ha nincs type c-m, de van 4 db USB3-am, azt ra tudom kotni ezekre az alaplapokra?
[ Szerkesztve ]
-
Speedy007
őstag
Sziasztok segítséget szeretnék kérni. Haldoklik a jelenleg használt MSI B450M GAMING Plus alapom, Kettő ram slotból egy üzemel ramokkal nincs baj mert a másik foglaltban rendben el indult a gép. Nézegettem ugyanilyen alaplapot hogy csak át kelljen cuccolni és lehessen használni csak sajnos nem lehet kapni ahonnan rendeltem ott is kb. 2 hetes időt mondtak mire lesz. Normális B450M alaplap MSI-ből csak Bazooka V2 van érdemes e meg venni vagy mit lehet róla tudni hogy jobb e a jelenleg használtnál vagy rosszabb. Előre is köszönöm a segítséget
-
Yeffy
veterán
nem, hatul mar van a deszkan egy, nekem az elol levo portra kene bekotopont
-
attiati
veterán
válasz Milka 78 #94367 üzenetére
és jobb az F?
Az F nélkülin van 2 db 3.1-es usb és 5 ventinek van csatlakozó. Az F -en nincs 3.1-es usb és csak 3 venti csatlakozó van, cserébe van rajta eggyel több ps2 csatlakozó. Nem nagy különbség, de az F nélküli fejlettebbnek tűnik, nem?
Amit nem értek, hogy az mAtx lappal eggyel kevesebb PCIe 3.0 csatlakozót kapok.
Ez majd akkor lesz hátrány, ha 2 db újabb gyorsabb (nvme-s) SSD-t szeretnék a gépbe tenni?
Vagy hol lehet még gyakorlati hátránya?
Nincs az mATX-en display port, de az úgyis lesz a videókártyán.
Ezen (és a méreten) kívül miben hátrány még az mATX? -
nagyúr
Hát, feszt kerestem, de nem találtam... Talán majd az új B550-es lapokon lesz... Amúgy X370/X470/X570, ezeken (többnyire) van.
50k körül van Asus Crosshair VI Hero (X370), ezen is van.
De már hallom a fujjogást, hogy régi meg stb.... meg nem megy benne a következő 96. gen AMD CPU sem.[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Yeffy
veterán
Egy olyat meg hadd kerdezzek mar, h olyan B450-es deszka, ami ar/felszereltseg/minoseg/stb kategoriaban az ajanlott Tomahawk/Mortar MAX kategoriaban van, de ra lehet kotni elolapi 3.1 Type C portot, letezik? Vagy csak X470/570-eken van ez az opcio?
-
Selynelar
aktív tag
válasz Milka 78 #94366 üzenetére
Köszönöm a segítséged. Akkor marad amit gondoltam. Cserélem Aorus Master-re amellyel egyébként ezt a hibát leszámítva nem volt bajom. Lehet,hogy a hardver cserék közben valami nem tetszett neki vagy meg lett sértve. Melegedés szinten hozza a tutit. A 9900k egy noctua nh-d15 hűtővel stresszteszt alatt se ment fel 55fok fölé. Prime 95-el 70 fok volt a max. Szóval mindent leszámítva Jó lapról beszélünk.
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #94364 üzenetére
Na jó de ha kikapcsolja akkor minek fizet érte? Mivel tud többet a Steel Legend azt is figyelembe véve, hogy minimális oc-ról beszélünk? Biosban ugyan olyan hiányos mint az összes ASrock termék, leszámítva a csúcs kategóriát (ami talán nem is baj egy minimál oc esetén?), a sok műanyagtól meg gyengébben muzsikál oc alatt ha pusztán a hőfokokat vesszük. Én isten igazából nem tudok okot mondani a megvételére maximum a kinézetet vagy esetleg a köritést ha szükség van rá.
Vagy vennék egy olcsó lapot minimalista oc-ra vagy ha komolyabb terveim vannak oc terén és kell a vaskosabb vrm akkor bizony Mortar MAX...aminek pofátlanul fent van az ára. -
Milka 78
nagyúr
válasz Selynelar #94362 üzenetére
Hááát...nagyon jobbat nem tudnék mondani attól a laptól, mert pont vrm terén üti a hasonszőrű társait és árban is jól be van lőve a tudásához képest. Max Apexre (nem elérhető pár napja) vagy Goodlike-ra (túl drága és e-atx) cserélnék...vagy Master G2-re ami kb ugyan az lehet mint a sima Master.
Az ASrock-ok vrm terén elég közepesek és melegebben isüzemelnek, ráadásul van valami bosszantó frixi a vcore kijelzéssel is, de ez is random.
Az Asus baromira túláraz. Bár a Hero nem rossz deszka és a bios minden igényt kielégít, de vrm terén kb Aorus Pro szint ami szerintem nem járja.
Az MSI-nek meg van az ACE ami nem rossz kis lap, de kéne ez és e Goodlike közé valami, hogy tiszta szívből ajánlhassam, bár egy próbát megérhet az árát is figyelembe véve. -
Csaber
senior tag
napi jó kérdés a proci nem eldöntött a a minimum a 2600 X max 3600X , a ram adott Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Sport LT Grey (ez adott itthon van), az alaplap kérdéses MSI MSI B450 TOMAHAWK MAX ~ 40 K , ASUS ROG STRIX B450-E GAMING ~ 50 K az utóbbihoz elvileg ha jól látom jár ingyen egy SSD aktuálisan [link] az utóbbi azért érdekes mert kb amit lehet mindent megtartanék a régi gépemből (cuccok, a monitor változott+ eggyel több vincsi van) a ryzen első generációnál probléma volt az Intel SSD-ről való bootolás...
[ Szerkesztve ]
-
Paxker315
addikt
válasz Ataxia #94363 üzenetére
hátőő, én inkább venném a steel legendet. Egyrészt a csillámpóni effekt kapcsolható, másrészt, a Pro4, bármennyire népszerű, azért BIOS-ban herélt. Mind CPU, mind RAM oc szempontjából jobban jársz a Legenddel.
Mióta nem kapni a B450m Gaming Plust Árgrafikont nézd, rengeteg ideig 26-27k körül volt, most meg sehol semmi.
szerk: esetleg a Pro VDH MAX Msi lehet még opció, ezek ryzen3000 ready bios-szal vannak dobozból, 6-8 magos cpu-enyhe oc esetén egész baráti. [link]
[ Szerkesztve ]
-
-
Selynelar
aktív tag
Üdv Mindenki. Van egy Aorus Master z390-es lapom. Úgy néz ki,hogy behalt rajta a hang. Szóval gariban cseréltetném. Most nagyon elszomorodtam,mert ez egy high end lap. S elgondolkodtam hogy nem ugyanilyenre kellene cserélnem. Szóval segítséget kérnék lap ajánlásában. A VRM nagyon fontos lenne a Proci miatt.
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
100-150 körül
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
I9 9900K-Noctua NH-D15 ChromaxBlack/Gigabyte Aorus Master Z390/Phanteks Enthoo Pro M SE/MSI RTX 2080TI GAMING X TRIO/Samsung 970 EVo 1TB M.2 Pcie Nvme /HyperFury 2x16GB 2666mhz/Be Quiet Straight Power 10 800W/3XNoctua 14cm Pwm Fan
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Mindenképp ATX mivel a mostani is az
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Pcie a VGA miatt,viszont lehet hogy kerülne bele egy hangkártya is. Van egy WD Black 2tb sata HDD
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
Mindenképp DP és egy RTX 2080 TI
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Valószínűleg igen,ha már 9900K van a lapban
7. Használt, vagy új alaplap?
Mindenképp új
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Annyira nem fontos. RGB ha van rajta az nem gáz. S nem kell,hogy Wi-fis legyen. Lan kábelen keresztül csatlakozom a netre.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
NemElőre is köszönöm a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Milka 78 #94357 üzenetére
9400F-el nem volt gondunk, azért is írtam. Az user error mindig tényező volt és az is marad.
(#94358) Milka 78: szerintem megirigyelték az AM4-es BIOS hercehurcákat.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz Ataxia #94356 üzenetére
Hát a kettő között vajmi kevés a különbség sőt a Steel Legend egy kicsit hajlamosabb melegedni vrm téren mint a Pro 4 család, viszont rgb és egyéb dizájn elemekkel van teleszórva.
Ha kicsit tuning lesz akkor legyen a ASRock B450M Pro4-F viszont ha minőségi ugrást akarsz akkor MSI B450M MORTAR MAX és ebben nem kell óvatoskodni oc terén és bios szinten is elég jó eresztés...már ha mATX-ben gondolkodsz.[ Szerkesztve ]
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz jokeph #94350 üzenetére
Volt velük gond külhonban, hogy az F1-es bios nem indult az új reviziós F-rs procival és F2 kellett hozzá.
Hogy ez elszigetelt eset, user error vagy a csillagok együttállása volt e nem tudom, de aggodalomra ad okot. Itthon ezzel még nem volt gond.
Mindezt úgy, hogy a gyártói oldalon az F1-es bios mindenhez IS jó[ Szerkesztve ]
-
Ataxia
tag
Üdv
Asrock B450M pro4 és a Steel legend alaplap közt vacilálok Ryzen 2600 és G.Skil Aegis 2x8gb 3000mhz ram mellé.A ramot szeretném stabilan 3200 mhz körüli értéken használni illetve később lehet váltanék 2nd gen Ryzenre mondjuk 3600-ra.
Minimális oc. is lehet lenne.Ez esetben megérné a Steel Legend felé hajlanom vagy esetleg más ajánlás?
30k a max keretem. -
palfitom
félisten
válasz attiati #94351 üzenetére
"Logikusan nem tudom elképzelni." - Pont, hogy logikus, hisz az X370 régebbi generáció!
Már a Zen2 megjelenésekor is bizonytalan volt az első generációs lapok támogatottsága.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
nagyúr
válasz attiati #94351 üzenetére
Talán... bár nem látnák benne rációt. StoreMI-t én nem használok, BOOS-tal semmi gondom nincs, X370-es CH6 Extreme kifacsarja a MHZ-eket az R5 3600X-ből, meg szerintem ugyanígy kitolná az R9 3950X-et is.
Magam részéről maradok eme remek csúcs X370-es lapnál, mire érdemi CPU váltásra kerülne a sor, addigra már kb. mindegy is, a jelenlegi R5 3600X is bőven kiszolgál jelenleg.Ahogy Paxker315 kolega is mondja, a B450M Mortar MAX viszont tényleg jó kis lap, megerősítem. És tudásához mérten occsó is.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
attiati
veterán
Lehet olyan verzió, hogy x370 nem kapja meg a 4th gen Ryzen támogatást, de a B450 igen?
Logikusan nem tudom elképzelni.Illetve mi szól x370 ellen?
A boost és a store MI úgy tudom nem sokat jelent, bios uprade után ugyanazokat a cpukat támogatja. Árban is hasonló asrock mATX vonal, ha még találok x370et.
Cserébe több foglalat, tartósabb kivitel, több feature. Benézek valamit?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Milka 78 #94348 üzenetére
Gigabyte B365M Aorus Elite.
Ezt is hozzáadhatod a kivételekhez, első F1-es BIOS-al mind a három rev 9. gen CPU-t eszi.
És a fenti "H"-s variánsnál azért jobb felépítéssel bír.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
A legalja a GIGABYTE B365M H amit gyengeusz és csupasz vrm jellemez és kb nulla fejleszthetősége van, mert egy i7 alatt elfogy, de egy jól szellőző közegben elbír egy i5-el és nem kell bios frissítéssem neki, mindez 23 ropiért. Ettől jobb választás GIGABYTE B365M D3H 28 ropi, normális felépítés, fejleszhető és ezt sem kell frissíteni.
Ezen kívül az összes B360 (és más gyártók B365-ös) lapjain biost kell frissíteni, mert el sem indulna az a proci bennük. Ez plusz költségként jelentkezhet. -
Milka 78
nagyúr
válasz Piftuka #94345 üzenetére
Command Centerfog kellenei neked, viszont random eldobálja a beállításokat ujraindításnál (van akinél hibátlan és van akinél nem). Én ezért is vagyok a híve a biosban végzett beállításnak, de szerintem a Ryzen topikban segítenek beállítani én meg ezt találtam hirtelen (12 prctől).
Köszönjük a visszajelzést, örülök hogy bevált a lap -
kvio1
tag
Sziasztok!
Végül I5 9400f - re esett a választás, így ehez milyen lap ajánlott? Rx 580, 2*8 giga ram, lehet micro/atx is. Árban kb, 20 környékén legyen. Tuning nem játszik.
-
Piftuka
veterán
válasz Milka 78 #93519 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm a segítséget Neked, Orgi, Paxker315 & metrion fórumtársaknak!
Az "MSI B450 Tomhawk Max" alaplapra esett a választásom, és immár egy hete használom. Egyelőre maximális megelégedéssel.
Most már játékok alatt is teszteltem a számítógépet, és eddig szerencsére az új, Corsair RMx tápegységgel probléma nélkül működik. (A megelőző ~1 hónap a hibás Super Flower tápegység miatti gyötrődésről szólt.)
Tuningolni még nem mertem; majd ha a Win10 finomhangolását befejeztem, akkor megnézem alaposabban azt is.
Egyébként a Crucial BallistiX kit 3.200 Mhz-en, tehát XMP2-ben is elindult. Csak azért nem használtam tartósabban így, mert egyszerűen nem boldogulok a modern BIOS grafikonos ventilátor beállításával, és nagyon hangos a gyári hűtő.
Ehhez kapcsolódik a kérdésem:
- Az alaplap adatlapjáról letölthető utility szoftverek közül melyik az, amely segítségével Windows alatt is tudom a ventik fordulatszámát hangolni?
Illetve melyik utility-t érdemes, vagy kifejezetten szükséges letölteni és használni ehhez az alaplaphoz?"Aquila non captat muscas."
-
m.lala
aktív tag
válasz Milka 78 #94269 üzenetére
Meg akartam köszönni az utolsó lökést ami segitett a döntésben, próbálok nem vulgáris lenni, MSI Gaming Plus MAX...és hát..hmm kva jó
Minden simán gond nélkül, stabil, semmi hiba...kezdem érteni mi a különbség a belépőszint és a középkategória között.
Nagyon hálás vagyok.
ja igen és tényleg szép.[ Szerkesztve ]
Doktor úr kérem segítsen, valami baj van a memóriámmal. Mióta? Mit mióta?
-
Milka 78
nagyúr
válasz kalozhun100 #94333 üzenetére
Igen mert azt írja, hogy pcie4 x4 aminek a sávszéle 64gb/s.
-
senior tag
válasz Kaci84 #94334 üzenetére
Szerintem egyikhez sem.
Ha megnézed 80-90 euro/dollár egy ilyen híd, bármelyik gyártót is vesszük figyelembe.
Hiába drága az X570 alaplap, igen kicsi az esélye, hogy mellé csomagoljanak kb. a lap értékének 1/3-1/4-be kerülő kevesek által használt kiegészítőt.
Arról ne is beszélve, hogy az sem mindegy, hogy 2 vagy 3 slotos.üdv.: Boldog Ferenc
-
őstag
válasz kalozhun100 #94335 üzenetére
Lehet SLI-be kötni és kell SLI híd. Majdnem jól tudom...
-
Milka 78
nagyúr
válasz kalozhun100 #94333 üzenetére
Őőő...ezt nekem akartad?
-
őstag
Hali, X570-es alaplapot készülök venni. Nem tudjátpk véleltenül, hogy melyikhez adnak már SLI NV linket? Ez az újabb ami RTX kártyákhoz megy.
-
Milka 78
nagyúr
válasz orangutan4 #94324 üzenetére
Sajna azt a lapot nem ismerem, ritka madár. Tehetsz vele egy próbát az Asus X570-esei jól sikerültek, de ugyan úgy jó lehet neked a GIGABYTE X570 AORUS PRO, ASUS PRIME X570-PRO is.
-
mvkly
senior tag
Ez a sok bios panasz hova vezethető vissza? Lehet, hogy a legfrissebb bios mellé bepattintom a cpu-t, ram-ot, és nem ad képet? Vagy lassan bootol, vagy sehogy? Asus és Msi oldalon is találni bőven erre példát. Van, akinek a dedikált hangkártyát tiltja le egy frissítés, nagyon sokan komplett ventilátor stoptól szenvednek. Az elmúlt 1-2 hónapról is olvasni hasonlókat.
-
Imilenni
addikt
Sziasztok!
Ryzen 5 2600-hoz keresek lapkát..
GIGABYTE B450M DS3H-t néztem ki, ez mennyire alkalmas hozzá?Press "F" to pay respects.
-
Kirir
tag
Maximum bruttó 95 ezer.
Ryzen 3800X, G.Skill FlareX 16 GB DDR4 3200MHz (CL14), Samsumg 970 Pro 512 GB, Be Quiet! Dark Rock Pro 4, Sound BlasterX AE-5, Fractal Design Meshify
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
1 db m.2, 1 db SATA, 1 db PCIe
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
HDMI
Igen.
Új.
8. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
Igen.
9: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem.A fórumot olvasgatva eddig az MSI termékekről olvastam, hogy hajlamosak jobban melegedni, mint más termékek. Emiatt őket hanyagolnám .
[ Szerkesztve ]
-
orangutan4
tag
Sziasztok, Ryzen 3900x alá az Asus PRO WS X570-ACE lap jó választás lehet? ATX, 32gb ram, erős nvidia gpu.
Nem játékra, hanem munkára (cad, 3d modellezés, renderelés..stb) lenne, illetve nem az ár a legfontosabb, hanem a stabil megbízható működés, minőség. Megjelenés lényegtelen. köszi[ Szerkesztve ]
-
-
-
Milka 78
nagyúr
-
b1sti
senior tag
Sziasztok!
GIGABYTE X570 AORUS PRO
ASUS ROG STRIX X570-E
A kettő között milyen eltérés van? Minőség? Ár? Feature? VRM részek?Előre is köszi
-
törölt tag
Sziasztok!
Két lapon gondolkodom:
MSI B450M Mortar Max
Asrock X570M Pro4
A lényeg ,hogy megérné a plusz pénzt az Asrock?
3600X megy bele,de pár év múlva,csak menne bele vmi nagyobb... -
mvkly
senior tag
válasz Milka 78 #94310 üzenetére
Köszi a választ. Valóban eltántorít az 570-esektől a venti, a 470-es Prime lett volna az első választás. De csak mert a 450-es Asus felhozataltól több oldalon is óva intenek, különben nem költenék egy mobora 50-60ezret. Sajnos jó pár éve beragadtam az Asusban, nehéz magam meggyőzni egy Msi lapról. Ezt persze megteszik helyettem a fórumok, például ti is .
Találtam egy elég részletes [táblázatot] , ha eddig nem volt meg. -
Narandil
tag
válasz Milka 78 #94308 üzenetére
Köszi!
Néztem is pár videót még azért, de az ASUS főlényesen nyert.
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
Milka 78
nagyúr
Volt és nem melegszik a vrm (bár te a pch fanról beszélsz), de tele van tesztel a net az Asus x570-ről és mint mondtam kb a legjobbak e téren főleg ha az árát is nézzük.
Az hogy meddig tud gond nélkül üzemelni egy ilyen hűtés az a jövő zenéje és ami el tud romlani az el is romlik, de ha ennyire ódzkodsz az aktívhűtéstől akkor ott a Tomahawk MAX. Vrm terén gyengébb, de legalább olcsóbb és nem tud lehalni rajta a hűtés, ráadásul egy 8 magost is simán kiszolgál olcsóért.
A Ryzen topickban van sok Tomás ott érdemes megkérdezni a Command Centert, de elég random vélemények vannak róla...én meg biosból és külső panelról vezérlem a ventiket. -
mvkly
senior tag
válasz Milka 78 #94308 üzenetére
Akkor az x570-es Prime-al volt tapasztalatod melegedés terén, nyugodtan választható?
Az alaplapi tekergőről, bár még újak, van már koherens vélemény? Mert az [ilyen] példák eléggé riasztóak.Még MSI-ről: a Command Center továbbra is eldobálja a beállításokat és csak bioson keresztül lehet a fan-okat szabályozni? Erre az Argus Monitor például megfelelő?
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Narandil #94307 üzenetére
A bios is rendben van az MSI-n, ha az ár a döntő (tudom ez harmadlagos) akkor simán mehet ez a lap és oc-s 3800x-ig rendben is leszel.
Ha meg érdekel az újdonság és picivel erősebb vrm kellene akkor bátran mehet az Asus X570 Prime P. Egy szétrántott 3900x-el is stabilan elvolt és a vrm is ezen a lapon a leghűvösebb.[ Szerkesztve ]
-
Narandil
tag
Sziasztok!
Több minden cseréjére került sor nálam, de csak az alaplappal nem tudok dűlőre jutni.
Az ajánlottak:ASUS PRIME X570-P
ASRock X570 Phantom Gaming 4
ASRock X570 Pro4
MSI B450 Tomahawk MaxAz új hozzávalók egyelőre:
CPU: R5 3600
RAM: Ram: 16GB (2x8-as KIT!) DDR4
VGA: későbbiekben cserélve lesz.Ár alapján az MSI felé hajlok, de ez csak harmadlagos most. BIOS-ra az ASUS-t tartják a többre. Viszont nekem inkább a megbízhatóság, s az elrendezés (melegedés miatt főleg) számítana, mivel hosszú távra tervezek. Vannak tapasztalatok ezekkel a lapokkal?
Köszi!
ASUS Prime X570-P, Ryzen 7 5800x, ASUS TUF 6900xt, 2x 16 gb Crucial Ball. Sport DDR4 3200MHz CL16, WD 1000GB BC, Kingston A400 240GB, Samsung 500GB EVO Basic, Phanteks Enthoo Pro ház, ASUS ROG Strix 1000W, Alpenföhn Brocken 3, ASUS ROG Strix XG32UQ monitor
-
kvio1
tag
Sziasztok!
Egy ryzen 5 2600x, rx 580, lenne 16 giga ram. Lehet micro/atx is. 20k környékén milyet érdemesebb venni? Sokat nem költenék rá, tuning nem lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Horgász topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- PlayStation 5
- Mikrotik routerek
- Call of Duty: Black Ops 6
- Kompakt és jól szellőző alumíniumházzal indítja a jövő évet az Antec
- További aktív témák...
- Beszámítás! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! MSI H81M-E33 Alaplap H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! ASUS Z97-AR Z97 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest