- Elküld még 6000 embert a Microsoft
- Nagyobb fajta, Dual Mode-os WOLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os palettája
- Székre fogatható, THX-es Razer hangszórópár a headset kiváltására
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Két nagy cég is érdeklődik a Samsung 2 nm-es node-ja iránt
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Micro Four Thirds
- Steam Deck
- Milyen egeret válasszak?
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gambito
tag
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?1. 50 K
2. 1060gtx 6 gb
16 gb hyper x fury
i5 8600 k
3 .atx
4. nincs szukseg sok extrara sem wifire, csak stabil legyen és hosszuu távu
5. hdmi
6. K.s processzort veszek alá. )de tuningban nem vagoyk otthon, mi kell egy alaplapba hogy tuning legyen?
7. Uj -
default.
őstag
Szervusztok.
Azt hiszem, ez a legjobb topik a kérdésemnek, mivel az alaplapokat ti ismeritek, hiába vga vásárlással kapcsolatos a kérdés:
Szeretnék venni egy Asus Expedition 1050 Ti 4 GB videokártyát a jelenlegi helyett.
Az alaplapommal minden szempontból kompatibilis lenne ez az új kártya?Konfig:
Lap: MSI B85-G41
CPU: Intel i5-4460 3,2GHz
VGA: XFX RX460 2GB Single Fan
RAM: 2x HyperX Genesis 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G
PSU: FSP HEXA+ 400W
Üdv! -
smekone
tag
Sziasztok!
Ryzen 5 1600-hoz keresek alaplapot. Hosszú távra tervezek és tuningolni is szeretnék. Majd ha kijön a Pinnacle Ridge akkor procit váltani szeretnék ( remélem érdemes elsz) viszont az alaplap maradna !
Eddig az ASUS Prime X370 PRO-t néztem ki, ez mennyire megfelelő akár komolyabb tuningra is ?
Előre is köszönöm a segítségeteket !
Közben az ár lemaradt : 50.000 Forintot szánnék rá
-
Mantin
aktív tag
Sziasztok!
30-40ezer körül kellene egy AM4 lap amiben jól lehet tuningolni egy R5 1600(X)-et.
Méret mindegy, Ennyiért már van x370-es lap is, megéri a +8 ezer felárat a B350-hez képest?
Elvileg az x370 jobb tuningolási potenciált ad, ez bizonyított vagy csak marketing?
Tehát lényeg hogy jó VRM legyen, minél olcsóbban. SLI/CF nem kellGamersNexuson olvastam az ASRock Fatality b350 k4-ről, hogy "least terrible VRM" az olcsó kategóriában. Jól gondolom, hogy ezen ugyanaz a VRM van mint a AB350M Pro4-emen?
Köszi! -
Anulu79
addikt
válasz
#Morcosmedve #84442 üzenetére
Köszi szépen!
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Anulu79 #84435 üzenetére
Nálam a Z370 Fatal1ty K6 önmagától beállított mindent,hozzá sem kellett nyúlnom (okés azért lehet finomhangolni,de stabil volt mindenhol).Ugyan így viselkedett a Taichi-is és sanszosan az Extreme4 is ilyen lehet.Memóriát a qvl-böl válassz,de csekolhatod a memória gyártó oldalán is.
-
palfitom
félisten
válasz
Anulu79 #84435 üzenetére
Szia!
Jelenleg csak tuningos (Z370) lapok kaphatók, ezek közül szinte bármelyiket választhatod:
ASRock Z370M Pro4 / ASRock Z370 Pro4 / MSI Z370 SLI Plus
Asus PRIME Z370-A / MSI Z370 GAMING M5
ASRock Z370 Extreme4 / Asus STRIX Z370-F Gaming
ASRock Z370 Fatal1ty K6 / ASRock Z370 Taichi / Asus Z370 X Hero stb. -
törölt tag
Sziasztok!
AM4 konfighoz kellene nekem egy micro ATX méretű alaplap 4 RAM foglalattal. Miket ajánlott választani? -
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Eljötte az idő, hogy alaplapot vegyek ezért szeretnék hozzáértőktől segítséget kérni. Egyenlőre még nem néztem ki semelyiket sem.
A következőket szeretném vele kapcsolatban:
- most egy gtx1050ti 4gb-os vga-m van amit később egy 1070-re szeretnék cserélni
- prociból egy 6 magos intel i5-öt akarok majd bele lga 1151-es (300) foglalatút
- ram-ból DDR4-es 3000 Mhz környéki van tervben. Első körben csak 16 Gb amit később 32-re akarok bővíteni.Azt hiszem, hogy nagyjából ezeket szeretném. Még annyit, hogy a tuninghoz nem értek ezért olyan lapot szeretnék ami tuning nélkül is jól muzsikál.
Köszi előre is a segítséget!
-
Chris0321
veterán
válasz
palfitom #84430 üzenetére
Inkább a B verzió felé hajlok. Jelenleg egy 5.1-es hangfalszettem van, gondolom bőven elég lesz hozzá ez az alaplap.
Közben érdeklődtem volna erről a prociról az egyik játékos fórumon és ott mutatták ezt a cikket viszont ebben a cikkben lévő teszt szerint nem lesz lényeges változás és erről még le tudnád írni a véleményed? -
Kuxy04
újonc
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani egy-egy best-buy alaplapot i5-8600k ill i7-8700k-hoz?
Még képlékeny, hogy melyiket venném.
Nem szeretném széthajtani, közepes tuning ~10, max15%.
16 GB 3000MHz RAM illetve egy darab VGA menne bele, SLI nem érdekel a későbbiekben sem!Köszönöm.
-
palfitom
félisten
válasz
Chris0321 #84429 üzenetére
(E topik összefoglalóját lenyitva máris meg lehet tudni, hogy mely lapok alkalmasak a tuningra.)
Tuningos (szorzózár mentes) Intel procik jelzése "K", ezeket "Z"-s lapokban lehet magasabb órajelre állítani.
Akkor vedd az általad kinézett ASUS PRIME B250M-PLUS-t egy i5-7500-as procival. (bár ezeket továbbra sem tudom jó szívvel ajánlani, és a lap is csak mATX)
ASUS ATX: ASUS PRIME B250-PLUS (kopasz VRM) / ASUS PRIME B250-PRO (ezen már van VRM-hűtés) / ASUS ROG STRIX B250H GAMING / ASUS ROG STRIX B250F GAMING (az utóbbi kettőn már komolyabb a hangkártya, de szerintem mindegyik drága)PS: ...almát-almával kellene összehasonlítani, 4 magos procit (7500/7600K) 4 magossal (8100/8350K). Ne a 6 magos 8600K-hoz mérd az árát, mert egyáltalán nem reális!
B-verzió: Asus PRIME Z370-A (közepes tuningot tud, 1220-as hangkártya, Intel LAN) + 8350K. -
Chris0321
veterán
válasz
palfitom #84428 üzenetére
Ez azért van mert nem értek hozzá. Ezért is írtam ide, hogy nehogy hülyeséget csináljak. Nézegettem azokat az alaplapokat az ASUS oldalán amiket kinéztem de nem emlékeztem arra, hogy bármelyiknél ki lett volna írva, hogy nem alkalmas tuningra így azt gondoltam biztos jó. Plusz fel sem tűnt, hogy az első két alaplap nem sima ATX-es.
-
Chris0321
veterán
válasz
palfitom #84423 üzenetére
Ha már tuningolható processzort veszek inkább ehhez illő alaplapot vennék mellé.
A márkából ha van rá lehetőség az ASUS-t választom.
Még csak a ramot vettem meg, a többi elemnél vártam hátha olcsóbb lesz.
Az alaplapot néztem, itt azt írják a véleményeknél, hogy tuningra nagyon korlátozottan jó. Mivel az ASUS-nál ezek az alaplapok még elég drágák és amit kinéztem új processzort (i5 8600K) is komoly árban van ezért nem foglalkoztam az új platformmal. Úgy gondoltam ha már a frissebb verzió akkor ne elégedjek meg a 4 mag 4 szál verzióval amit jelenleg is megkaphatok. A WOT és WOWS amivel játszom nem tudom mennyire támogatja a több magos rendszert, a jelenlegi verzió nem nagyon de márciusban jön egy új motor amiről még nem nagyon van információm. -
Cry0
őstag
a z-s lap sajnos már elment igy ezek maradtak.
ASRock Fatal1ty H170 Performance (20k)
Gigabyte H170-D3H (18k) -
palfitom
félisten
válasz
Nervond #84424 üzenetére
Mint ahogy már más topikban is javasolták, érdemesebb lenne inkább egy Z370-et venni (pl. ASRock Z370 Pro4 ~39k, Asrock Z370 Killer SLi ~44k), s bele egy i3-8100-at (3,6 GHz, ugyanúgy 4 mag és 4 szál, mint a korábbi i5-ök) ~33k VAGY i3-8350K-t (4 GHz, tuningolható, ugyanúgy 4 mag és 4 szál, mint a korábbi i5-ök) ~52k.
Ha ragaszkodsz a 7500-hoz, akkor megérdemel egy normálisabb lapot, pl: Asrock B250M Pro4 / MSI B250M Mortar / MSI B250 PC Mate / Asus Prime B250M Plus / Asus ROG Strix B250G Gaming / ASRock Fatal1ty B250M Performance
-
Nervond
csendes újonc
Sziasztok! Az alábbi konfigról szeretném a véleményetek kérdezni:
-Be quiet! 500W Straight Power E10 BN231 tápegység
-Intel Core i5-7500 BX80677I57500 processzor
-MSI B250M PRO-VD alaplap
-2* Corsair Vengeance LPX 8GB DDR4 2400MHz
-MSI GeForce GTX 1060 6GB GDDR5 192bit PCIe (GTX 1060 GAMING X 6G) Videokártya
-Samsung 250GB 850 EVO MZ-75E250B/EU SSD meghajtó
-Western Digital 1TB 64MB WD10EZEX merevlemez
-DeepCool GAMMAXX 300 processzor hûtõEz az alaplap megfelelő? Ha esetleg nem akkor miért nem?
Csak játékra lesz használva,tuning és és később alkatrész újitás sem lesz. -
palfitom
félisten
válasz
Chris0321 #84422 üzenetére
Ha nem akarsz tuningolni később sem, akkor jók lehetnek azok a lapok (bár azokból az első kettő mATX...), de nézd meg még ezeket: MSI B250 PC Mate ~25k / ASRock Fatal1ty B250 Gaming K4 ~33k / .
Ha később lesz tuning, akkor minimum Asock Z270 Pro4 ~32k / MSI Z270 PC MATE ~35k / ASUS PRIME Z270-K ~40k.(Ha még nem vetted meg a procit, akkor érdemesebb lenne a frissebb platformot választani.
Pl. ASRock Z370 Pro4 ~38k + i3-8350K (4 GHz, tuningolható, s ugyanúgy 4 mag és 4 szál, mint a 7600K!) ~52k.) -
Chris0321
veterán
Szevasztok.
Tudom volt már többször is kérdezve az i5 7600K-s processzorhoz milyen alaplap lenne jó de amiket én néztem nem láttam a válaszok között ezért teszem fel én is a kérdést. Max. 40.000-et szánnék rá. Normál méretű tehát ATX-es alaplapra lenne szükségem. A ház elején lesz 2 darab USB 3.0 csatlakozó, de úgy néztem amiket írtam alaplapok ehhez megfelelőek lennének. Csak egy videókártyát akarok majd használni mert a játékok amikkel játszom ezt szeretik. Egy GeForce 1060 6 Gb lesz mellé és 2400 MHz-es DDR4-es ram, ezt az utóbbit már megvettem nyáron mikor láttam, hogy nő az ára.
Ezeket néztem:
- ASUS PRIME B250M-PLUS 27 800 ft
- ASUS H270M-PLUS 33 960 ft
- ASUS H270-PLUS 36 800 ftTuningot egyenlőre nem tervezek mivel ennek a konfignak bőven elégnek kell lennie full HD-ra egy ideig persze lehet évek múlva húzom majd kicsit ezért is veszek K verziót.
Persze más alaplap is megfelel ha az szerintetek jobb, de ezek valószínűleg lennének az üzletben ahol vásárolom majd a gépet és nem kellene várnom arra, hogy megrendeljék.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
azaki99 #84419 üzenetére
Na igen...ahogy nézem most nem is lehet kapni értelmes am3+-os deszkát.A 6300 el fog benne ketyegni,de a komolyabb oc-t azt feljetsd el abban a lapban.
A most kapható deszkák közül talán a GIGABYTE GA-970A-DS3P FX-et választanám a helyedben,ha csak nem ragaszodsz a mAtx formátumhoz. -
jokeph
nagyúr
válasz
azaki99 #84417 üzenetére
Üdv !
Önmagában nem rossz egyik sem, de nem valók egymáshoz.
Annak a lapnak a BIOS-a és a tápellátása pláne nem FX CPU-hoz van kitalálva, az csak egy dolog, hogy alapon (talán) elketyeg benne rendesen.
Legalább 970-es chipsetes alaplap illik hozzá, hűtőtt tápellátó (VRM modul) résszel.
Pl. egy ilyen.
-
azaki99
csendes tag
Üdv.
Egy konfigot szeretnék összetenni, használtan
Alaplapnak:ASUS M5A78L-MLX3 (8200Ft)
Cpunak:amd fx 6300 (15000Ft)
Egyenlőre ezeket gondoltam.
Lolra,esetleg wow-ra kellene.
Szerintetek érdemes megvenni ezt a párost?
Esetleg van jobb ezeknél?
Keret:45K
Ha tudtok ajánlani valami olyan vga-t amivel ez a 2 játék menni fog,azt is megköszönöm! -
Cry0
őstag
non k-s procihoz már csak 2 kiszemelt lapom maradt.
1, GIGABYTE H170-D3H (18k)
2, Asrock Z170m Extreme 4 (22k) ennél csak a micro-atx tart vissza. melyiket éri meg jobban megvenni? -
palfitom
félisten
válasz
Szilu_88 #84400 üzenetére
Ha még nincs meg a 7500-as proci, akkor:
Érdemesebb lenne inkább egy Z370-et venni (pl. ASRock Z370 Pro4 ~39k, Asrock Z370 Killer SLi ~44k), s bele egy i3-8100-at (3,6 GHz, ugyanúgy 4 mag és 4 szál, mint a korábbi i5-ök) ~33k VAGY i3-8350K-t (4 GHz, tuningolható, ugyanúgy 4 mag és 4 szál, mint a korábbi i5-ök) ~52k. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Szilu_88 #84402 üzenetére
Természetesen Z270-re gondoltam,de a tetű,androidos szótáram megkattant (kb 3x javítottam vissza)
Amiket felsoroltál az mind marketing fogás,ellenben jól hangzanak.Maga a memória sebességének előnye nagyon alakalmazás függő.Van ahol hoz 10%-ot és van ahol csak tesztprogram tudja kimutatni.Pusztán azért említettem,hogy szemléltessem az Asus lap árát.
sas55 :
-
2 hónap garival mATX lap 13k-ért, megbízható eladótól.
Árukereső meg ezeket dobja, akad azért még pár darab.
-
lacam
aktív tag
válasz
palfitom #84407 üzenetére
Köszönöm szépen....sajnos gondoltam, mert tényleg, 2013-'14-es lapokat találtam csak.
Esetleg nem tudjátok, hogy ezek közül mellyek azok, amik bírják a strapát illetve mellyek, amelyek kevésbé?
Véleményeket olvastam az árösszehasonlító oldalon, de mindenhol vannak jók illetve rosszabb, negatívabb kommentek is.
Hátha Ti már használtátok őket, van egy "ezt ne vedd meg mert az összes sz&r" véleményetek.
Az MSI valamiért kicsit jobban vonz, de az ASUS neve jobban cseng...de hátha Ti tudtok jobbat
-
lacam
aktív tag
válasz
Fred23 #84405 üzenetére
Szia,
Egyelőre az ár annyira nem lényeg. De mindenképp újat szeretnék.
Csak a fenti paramétereknek kellene megfelelnie. Az Asus-t és az MSI-t csak azért írtam, mert azokat találtam ott a bizonyos kereső.hu -n.
Ha lenne jobb, kérlek írjátok le a típusokat. Amiket újonnan lehet még megvásárolni.
Köszönöm.
szerk: microATX sajnos feltétel.
-
Apróról egy normálisabb lap nem játszik? Pl. ez 19k-ért; szerintem ha nem alkudozol, a postát is állná a srác. Van 791 pozitívja. Erre meg alkudnék kicsit, és úgy vinném. Teli van a Hardverapró jó lapokkal, szerintem nézz onnan valamit!
-
lacam
aktív tag
Sziasztok
Tudnátok segíteni alaplap választásában?
Kicsit
vagyok, mert nemigen foglalkoztam mostanában gépépítéssel. ( 15évvel ezelőtt, a P4 Northwood-omat építettem utoljára)
Van(/lesz) pár cuccom, amiken nem tudok változtatni, de legjobb board-ot szeretném alájuk.
Tehát adott
Ház --> minitorony...--> MicroATX lap kell
DDR3 (1600MHz) - 2db 8Gs modul
Intel Core i5 - 4460 --> Socket 1150..és majd később egy GTX 1050TI vagy ha megszalad a szekér -aminek nincs sok valószínüsége- akkor egy GTX 1060
Az a baj, hogy valami eszméletlen régi lapokat találtam csak (tudom, valószínüleg azért, mert a fenti cuccok sem mai csirkék) de még így is nagy a káosz a fejemben.
Asus H81M-Plus -t néztem illetve az MSI H81M ECO -t dobta ki az áru.ere.o.hu
Ahogy googli barátunktól hallottam, mindkettő esetében egy combos BIOS frissítéssel kell kezdenem, de nem tudom amúgy jók-e ezek. Mint fentebb írtam, 15éve nem volt gépépítésem, eztán valszeg 10-15évig megint nem lesz, tehát a lapnak nem holnaputánig kell bírnia. Tudom, vannak szériahibások, de nagyáltalánosságban, ilyen régi lapokról csak tudható, hogy melyik szeret szép lassan kimúlni, nemde?
Tudtok nekem segíteni? Melyik a strapabíróbb, melyiket válasszam, illetve van-e valami..valami ezeknél is tuttibb.Előre is nagyon köszönöm!
szerk.: erre az i5-re milyen hűtést tegyek? Valami olcsó, jó illetve olyan kellene, ami mellett simán elfér a 1050TI vagy 1060 a lapon, mert ahogy látom, elég szűk lesz ez a microATX
-
Szilu_88
újonc
válasz
Milka 78 #84401 üzenetére
Köszönöm. Igazából az asus lapnál az fogott meg, hogy játékra van optimalizálva. Ezeket olvastam róla: Gyorsabb ethernet vezérlő, hálózati forgalom optimalizálás, játékra optimalizált dupla erősítős hangkártya.
Az általad említett MSI z370 is tudja ugyan azokat, csak nincsen ennyire bereklámozva?
Észrevehetően számít egy ramnál, ha 2400Hz helyett 3200Hz a frekije? -
Milka 78
nagyúr
válasz
Szilu_88 #84400 üzenetére
Teljesen jó deszka,ugyan akkor irgalmatlanul túl van árazva.
Ez persze csak egy észrevétel a lapnak nincs semmi baja,nyugodtan megveheted,csak egy MSI B250 PC Mate-el a PUBG,egy dekával sem lesz lassabb.
Mondjuk 35-ért már MSI Z370 PC Mate is van és abba mehet 2400 mhz-től gyorsabb memória is és egy esetleges K-s proci esetén még némi tuning is belefér ebben a lapban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- bacsis: Gyere el a 10. BRSZK-ra!
- Villanyszerelés
- mefistofeles: Az újkori csalók...
- iPhone topik
- Carl Pei megmondta nagyjából, hogy mennyi lesz a Phone (3)
- World of Tanks - MMO
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Yettel topik
- További aktív témák...
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest