Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Rypejakten #49699 üzenetére
Nincs!A Z87-es chipset 2x8 módban kezeli a 2db VGA-t. Szóval a drágább lapokkal sincs igazán.
De mint írtam nem lassabb a PCI-E3.0 8X8X mint a PCI-E2.0 16X16X ...
Persze vannak lapok amik képesek rá pl. a 120K-s MSI Z87 XPower[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Rypejakten #49697 üzenetére
Ezzel csak az a baj hogy a 3. PCI-E slot elektromosan csak 4X-es ....
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Bigemperor #49691 üzenetére
Hi!
Szia!
Vedd lejjebb a min. fordulathatárt az UEFI-ben. CPU Fan Speed Low Limit ...(#49692) Danken88
Szia!
Tuning nélkül (csak BCLK) Asus P8H77-V(#49693) Bloodaxe
A PCI-E 3.0 2X akkora sávszélt biztosít mint a PCI-E 2.0 [link] szóval bőven jó/elég az a 8X8X. Már ha megfelelő VGA és CPU is van hozzá.(#49694) pittbaba
Linkeld kérlek a boltot. A 20K nagyon jó ár érte ... ált. 24-26K ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
pittbaba
aktív tag
Juhúú bontatlan 3 év garival érkezik 20-ért ASUS P8H77-V, configom első darabja. Köszönöm a sok ajánlást, és segítséget, valóban ő volt a megfelelő alany.
Remélem élesben is ez lesz a véleményem róla.
Köszi a sok sok segítséget!PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz Rypejakten #49564 üzenetére
a maximus vi heronál ezt írják: 2 x PCIe 3.0/2.0 x16 (x16 or dual x8, red)
Akkor ez is csak 8x be kezeli a cfx-et?
Üdv: Zsolti
-
Danken88
csendes tag
Sziasztok,
Tudnátok nekem ajánlani i5-3470 mellé 25-30k körül alaplapot?
Különösebb igényeim nincsenek, max 1 kis tuning, nem sok.Köszi előre is
-
Bigemperor
senior tag
Sziasztok!
Gryphon lapom van, a cpu fan egy Brocken 2.
A kedves biosom CPU fan error-t dob bekapcsolásnál (jó helyen van elvileg a 4 tűs csati)
Bios frissítés megoldhatja a problémát, valaki nem tapasztalta a jelenséget?
600rpm alatt piros asszem a jelzés.[ Szerkesztve ]
-
TaylorXIII
őstag
válasz Hachiko95 #49688 üzenetére
De ne ezt vedd: Asrock FM2A55M-DGS
Hanem ezt: Asrock FM2A55M-DGS R2.0 -
bluyoo
nagyúr
válasz Hachiko95 #49688 üzenetére
Szívesen!
Remélem sikerült érdemben ....
A három kinézett APU/CPU:
AMD A4-5300 vs Intel Celeron G1610
AMD A4-4000 vs Intel Celeron G1610
AMD A4-4000 vs A4-5300[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
wolandino
tag
válasz Rypejakten #49682 üzenetére
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hachiko95 #49670 üzenetére
"ha jó látom a legelső BIOS is támogatja" Hát nem igazán. Hanem a legutolsó P2.50 -es [link] Nem potyára ajánlottam azokat a lapokat .....
Intel téren 6-os sorozatú Giga lapot én biztos nem vennék. Bár a "problémádra" megfelelő mert ahogy írtad csak egy BIOS van még hozzá. Mint ahogy a Asus H61M-A-hoz is. ~200Ft-al drágább.(#49671) emiki6
Soha nem foglalkoztam komolyabban a használt cuccokkal.
De ha ragaszkodsz hozzá:
i5-2500k ~40k
ARCTIC COOLING Freezer 13 Pro ~7-8K
A lapot szerintem jól áraztad be ~10-11K-t érhet. Bár ha azt akarod hogy hamar elmenjen engedhetsz az árból.Én is úgy passzoltam el a régi lapom 1-2K-vel a piaci ár alatt, ha jól emlékszem egy hét alatt elment.Bár 1,5év garival (garanciafutárral) ....(#49672) Simivok
Hi!
Létezik egy úgymond Haswell kompatibilitás a tápoknál ([link] ) de ezért nehogy az alaplap legyen már a ludas.
Pl. az FSP listája ezzel kapcsolatban: [link]
Hogy a tápod megfelelő vagy nem a (mert ugye amúgy ajánlott darab) azt a Melyik tápegységet vegyem? tpoic-ban majd megmondják. De nem hinném hogy egy Haswell lapot nem tud egy régebbi táp bekapcsolni.(#49674) Dragon27
Isten ments hogy rábeszéljelek a másik oldalra! De ha fogyasztás akkor Intel.(#49681) wolandino
Az egyik legjobb ár/érték arányú lap főleg ha 3év garival árulják.
ASRock B75 Pro3 talán a legjobban felszerelt B75-ös lap +2db ASMedia ASM1061 chip-es SATA3 porttal.
MSI B75A-G43 a legjobb mosFET hűtést kapta a B75-ös lapok közül (már 20K felett).
Asus P8B75-V nincs HDMI csatlakozó viszont Virtu MVP támogatást kapott (már 20K felett)."[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
wolandino
tag
válasz Rypejakten #49679 üzenetére
:
És mi a véleményed magáról a lapról, ebben az árfekvésben(15k) milyennek számít?
Lenne jobb hasonló áron? -
Rypejakten
addikt
válasz wolandino #49676 üzenetére
az Asrock lapok a legigénytelenebbek a memóriákra.
vedd meg LeC-től a TeamGroupokat, és kérd meg (van nála lehetőség erre is, ha jól emlékszem) hogy ha nem működnek, visszaveszi őket.
(#49678) lynty: másik topik
[ Szerkesztve ]
-
lynty
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi egy asztali pc összeállításában!
Mivel 5-6 éve notebookot használok, nem követtem figyelemmel a pc alkatrészek fejlődését, most viszon össze kéne raknom egyet.
Amire gondoltam:
Core i5 i7
Nvidia videokari, 2gb ddr5+ rammal
SSD+winyóAz alaplappal, ill ramokkal vagyok gondban, ki mit ajánl?
Gondolok itt gyártóra-típusra mint régen pl.: "ASRockot nevegyé mer fos!!! Az Abit a fasza!"Fontos a stabil (és persze gyors) működés, grafikai munkára kell, ill. video(fullHD) editálásra.
Esetleg szempont lehet a későbbi upgrade lehetősége...
Illetve mire kell figyelni alaplappal kapcsolatban...(persze a kompatibilitáson felül, pl. chipset...stb)Köszi
a segítséget előre is![ Szerkesztve ]
-
wolandino
tag
Sziasztok!
Az alábbi lapot ajánlották nekem:
ASRock B75 Pro3-M
De közben azt is halottam, hogy az AsRock lapok kényesek a memóriákra.Kérdés az lenne, hogy az alábbi memóriákkal lehet-e bajom, ha ezt a lapot választom:
KINGMAX 8GB [1x8GB] 1600MHz
KINGSTON HyperX Blu 8GB [1x8GB] 1600MHz (KHX1600C10D3B1/8G)
TeamGroup Xtreem Dark 8GB [2x4GB] 1600MHzHa igen, akkor tudnátok helyette másik-nem drágább-HDMI-s lapot ajánlani?
-
Kingaxxx
tag
Szürke a táp burkolata ! Akkor vásárlásnál erre is figyeljek?
Azt le írod miben befolyásolja a színe? amúgy ezek amit le írtam, egy táblázatban vannak össze foglalva !
További szép napot -
Dragon27
senior tag
válasz TaylorXIII #49657 üzenetére
+ bluyoo
ok körbenézek a használt piacon -
Trebron09
őstag
válasz Kingaxxx #49658 üzenetére
Ez így elég kevés info.. (ezek az értékek amúgy megfelelnének) gondolom ez valami sorozatszám lehet.. de fekete vagy szürke a táp?
Ha fekete, akkor jó eséllyel az ajánlott kategóriába esik, ha szürke, akkor majd cserélni kell.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Simivok
senior tag
Sziasztok!
Hamarosan gépet fogok vásárolni, melyhez a következő lapot fogom választani: Asus B85M-E.
Azonban itt érkezett egy rendkívül negatív, 1*-os értékelés az egyik felhasználótól. Miszerint be se tudta kapcsolni a gépet, mert nagyon kis feszültséget vesz fel a lap, és a tápegység nem kapcsol be.
Nem tudom, hogy a júzernek milyen tápja volt, én egy CTG-500-at néztem ki.Tehát a kérdésem az, hogy jó-e ez a táp+lap kombó, és nem ér majd-e kellemetlen meglepetés.
Galaxy S23 256GB Cream
-
emiki6
veterán
válasz bluyoo #49667 üzenetére
Pedig te is szaki vagy/voltál, úgy emlékszem.
Amúgy azért MSI, mert szép a kártya és jó a hűtése, a Gigabyte-tal "összevesztem" a jelenlegi lap miatt, Asustól meg nem volt semmim szóval az MSI vel barátkoztam meg a tapasztalataim miatt. Ha van valami MSI-ben vagy Dellben, akkor azt veszem. (kivéve gigabyte hd 7870, mert az a leghalkabb) Nanoxiát ajánlották, mint házgyártót, de csalódnom kellet, vettem volna fractalt...
Régen a Razerről hittem, hogy rossz, de kiderült, hogy a Roccat rosszabb.
Barkácsgépből meg Makita, jó ha tudjátok! (Szerszámból meg Kamasa)
Kicsit elragadtattam magam. Nézzétek el nekem.Itt befejeztem az offot, de ezt meg kellett osztanom!
Melyik alaplagyártóról átlagban mit érdemes tudni (minőségben, árban) ?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Hachiko95
aktív tag
válasz bluyoo #49663 üzenetére
Köszönöm a választ. Elgondolkodtam azon a pároson hogy A4-5300 és Asrock FM2A55M-DGS, ha jó látom a legelső BIOS is támogatja. Illetve Intel oldalon Celeron g1610 és Gigabyte GA-H61M-HD2, itt pedig F2 BIOS ír minden procihoz (bár az F1 az első verzió) így szerintem nem lesz probléma. Ezek rendben lennének?
-
garambe
tag
köszi meggyőztél
-
TaylorXIII
őstag
válasz garambe #49666 üzenetére
djculture hozzászólásait olvasgassad ph fórum hivatkozás
-
bluyoo
nagyúr
válasz emiki6 #49664 üzenetére
Nem vagyok nagy használt cucc guru sőt ..... a ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic-ban a szakik majd segítenek. Ők folyamatosan követik az árakat a piacot velem ellentétben ugye.
(#49665) TaylorXIII
Nem gondolom sehonnan.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
garambe
tag
válasz TaylorXIII #49662 üzenetére
Mi a baj a merevlemezzel?
-
TaylorXIII
őstag
Miből gondolod, hogy a 6102-es bios van rajta? Mert ugye attól támogatja az A4-4000-et. Márciusi a BIOS. Bár végülis itt(ez egy hivatkozás) április közepétől van szóval már alapból lehet rajta van a 6102-es BIOS ami már jó a procihoz és akkor elvileg nem lehet gond. De ha lehet kérjen tesztelést mint azt írtam.
-
emiki6
veterán
Bocs az offért!
Tudom, tudom de így offban egyszerűbb.
2500k + Freezer 13 prot mennyiért érdemes elpasszolni.
Illetve a lapomat, hogy biztos elvigyék egyhamar."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hachiko95 #49659 üzenetére
A lap CPU támogatási listájában szereplő CPU/APU-kkal teljesen kompatibilis a kiválasztott lap pl. az említett Asus lap által támogatott CPU/APU .
Jó eséllyel semmi gondod nem lesz behelyezed a kiválasztott APU-t és használod. Vagy kérj összeszerelést tesztelést a bolttól.(#49660) fonix93
Szerintem nem neked ment a válasz.(#49661) garambe
Hát ha mindegy a bolt akkor inkább az M5A97 EVO R2.0 .Bazinga!
-
TaylorXIII
őstag
válasz Hachiko95 #49659 üzenetére
Valahogy úgy. Proci már megvan véve? ha nincs akkor ahol veszed ott kérj összeszerelést és tesztelést is. Ilyen hely pl az ipon webáruház. Tesztelésnél gondolom elintézik neked a BIOS frissítést is.
(#49660) fonix93: Ezt gondolom nem nekem akartad szánni.
(#49661) garambe: Merevlemez inkább Western DIgital Caviar Blue WD5000AAKX legyen.
[ Szerkesztve ]
-
garambe
tag
Sziasztok!
http://www.pcx.hu/termek/gigabyte-970a-ud3-alaplap-78120
http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=110758
Melyik alaplapot válasszam inkább?
Konfig a következő lenne:
AMD FX 8320 processzor
Kingston HyperX 4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3/4G memória
Toshiba 500GB 32MB SATA3 DT01ACA050 merevlemez
Asus GTX 660 2GB DDR5 GTX660 TI-DC2-2GD5 videokártya
Chieftec CTG-500-80P dobozos táptuning később érdekelne de mivel kezdő vagyok a téren ezért nem eget rengető módon
[ Szerkesztve ]
-
fonix93
csendes tag
válasz TaylorXIII #49657 üzenetére
de én csak abba az árba szeretnék venni 30-35 euro
-
Kingaxxx
tag
Szia Köszönöm hogy segítesz Nem tudok most fényképezni,de le írom mi van rá írva !
Csak is multiba fogok játszani Oké akkor arra figyelek hogy 2x2gb legyen, majd később meg veszek egy 4 magost !dc output
Ac input: 230v 4A ____+5v____+3.3v__|__+12v1__|__+12v2__|___-12v__|__+5vsb
FreQency: 50hz ____18A_____24A__|___22A___|___22A__|___0.3A__|__2.5A
Max Load 500w _______120W______|___-___430W_______|__3.6W__|_12.5W
MODEL NO. HPA-500W (MSX110700156)
Ezek vannak rá írva Köszönöm szépen Szijóó szép álmokat
-
bluyoo
nagyúr
válasz fonix93 #49654 üzenetére
Nem ismerem azokat a lapokat de szerintem egyiket se.
Anno az E-8400-asom alatt egy Asus P5QD TURBO volt nagyon meg voltam vele elégedve mai napig gond nélkül üzemel. Ha találsz jó választás lehet neked is.(#49655) Dragon27
Ok, írtad hogy csak AMD de számomra még mindig egyértelmű, ha fogyasztás is szempont akkor Intel! Még ha alulfeszeléssel az FX sem eszik annyira sokat de mégis többet mint egy I5 piszkálgatás nélkül.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
fonix93
csendes tag
Alaplapot akarok venni kéztől, de nem tudom melyiket válasszam.
MSI P6N Sli-Fi 35 euró
Gigabyte GA-G31M-S2L 30 euró
Intel core 2 duo E8400-as megy bele 3Ghz 1333 Mhz 6M
Szerintetek? -
bluyoo
nagyúr
válasz BobaFett90 #49652 üzenetére
Szívesen!
Látom a beárazós topic-ban hogy magad is jól belőtted a hardvereid árát.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hachiko95 #49648 üzenetére
Hi!
"Abban vagyok bizonytalan hogy melyik lesz kompatibilis vele, tehát alapból a megfelelő BIOS legyen rajta." Hát erre garancia nincs max. viszonylag új modellt válasz mint pl. a Asus F2A55-M LK PLUS vagy az ASRock FM2A55M-DGS R2.0 .
Az egyik lapon sincs sem SATA3 sem USB3 ....Bazinga!
-
Trebron09
őstag
válasz Kingaxxx #49649 üzenetére
Szia!
Bár ez nem a gép-összerakós topic, de segítünk..
Szóval, a tápot még nem biztos, hogy cserélned kell, pontosan mi a típusa (esetleg képet tudsz-e róla linkelni). Mert voltak ajánlott hipro tápok is..A többi összeállítás nem olyan rossz... G2020 + HD7790 fullHD -ban single -ben biztosan elég a mediumhoz, multihoz már kérdéses... jobb lenne valami 4 magos AMD-t venni szerintem.
Memóriából 2*2Gb-ot nézz, hogy meglegyen a dual-channel mód.- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
Kingaxxx
tag
Nincs túl sok pénzem egy 66 ezret áldozok az egészre ! Fiúk vagytok tu biztosan tudtok nekem segíteni !!
HÁz: ATX házam van itthon!
Táp: HIP PRO HPA 500W --> ez is szintén van itthon ! Tápot lehet vennem kell Jól sejtem ?
DVD író: van itthon (sata2)
Merevlemez: Szintén van (sata2)
CPU: hűtő van szintén ! Micro ATX mind 2 alaplap valószínű bele megy a helyére!
Ezeket veszem--->Alaplap : http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=50838
CPU: http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=12754
RAM: http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=90423
VGA: http://www.pcx.hu/?action=termekOldal&azonosito=31660Összesen: 65,688 Ft
Szerintem ez a config jó lesz a mai játékokhoz ! Batlefield 3 Medium beállítással csak menni fog !
A válaszokat előre köszönöm!
-
Hachiko95
aktív tag
Sziasztok, egy AMD A4-4000 procit szeretnék alaplapot, főként a legolcsóbbak közül. Semmi extra nem kell csak egy d-sub és egy DVI vagy egy HDMI kimenet. Abban vagyok bizonytalan hogy melyik lesz kompatibilis vele, tehát alapból a megfelelő BIOS legyen rajta.
-
bluyoo
nagyúr
A hátlap az SECC acél.
(#49642) emiki6
Nem csak a külalak a lényege a burkolatnak .... bár meg kell hagyni (szerintem) jól néz ki.(#49634) BobaFett90
Egyértelmű FX-6300 A lappal kapcsolatban a keretedbe talán a Gigabyte GA-970A-UD3 (rev. 3.0) még belefér.
"a felsorolt lecserélendő alkatrészeket el tudnám-e adni kb 25-29.000 ft értékben ..." ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás(#49645) trance89
Szerintem inkább az F2A85-M LE ha már A85-ös chipset.(#49646) emiki6
Ok időbe telik vagy 70 hsz-t gyártottatok tegnap óta.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz emiki6 #49578 üzenetére
"Msi fanná válltam miután szereztem ezt a vga-t. " Hát azért elég eltérő hardver a LAP és a VGA. De persze ha bejön a márka maradj is nála.
(#49589) emiki6
Írtad hogy szemezgetsz a lappal én még mindig nem azt a lapot venném.(#49602) Dragon27
Én is Intelre váltanék. És persze egy darab modern VGA-ra az alaplaphoz járó Virtuval.(#49623) default.
Ahogy mondod az Asus FAN Xpert-el egyszerűen be tudod lőni oprendszer alól (is).[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
trance89
őstag
válasz bandi0000 #49635 üzenetére
hali
hamarosan beruházok egy új procira + alaplapra de az utóbbiból egyelőre nem tudom melyik legyen, mit tudnátok ajánlani?
proci egy amd a10-6700 lesz, dedikált vga nem lesz a gépben mert bőven megfelel az elvárásaimnak a beépített gpu, ami fontos hogy legyen az alaplapon hdmi kimenet, vga nem kell, ezenkívül usb3 port is
ne legyen drága de ne is a legolcsóbb, csak tegye a dolgát, tuningolni nem fogom, ramot a meglévő 2x2gb a-data 1600-asomat (ddr3) raknám bele
hangkártya egyáltalán nem számít milyen van rá integrálva mert belerakom a jelenlegi creative sound blaster recon3d pcie-t
új játékok nem lesznek rajta játszva, mindössze tesóm fog rajta cod2-zni, erre pedig bőven elég lesz az apu
nem kell rá semmi extra cucc csak a fentieket tudja, ja és sima vagy miniatx mindegy, nem htpc-be lesz
szóval várom a tippeket, köszi előre is[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz TaylorXIII #49604 üzenetére
Lehet egyenlőre a processzort meg feszeld alul. megteszi de hogy ? : Mert amikor megpróbáltam a Bios-ba megpiszkálni a procit csak újraindult és visszaállt auto módba ,. 2 próbálkozáskor csak 1-2 W spóroltam ... mi a minimum érték valahol itt ? >
[link] -
bandi0000
nagyúr
válasz Rypejakten #49633 üzenetére
ez az de azért 90k-t kiadni egy lapért nekem jó lesz majd a hero is
Xbox One: bandymnc
-
BobaFett90
csendes tag
Üdv!
Le szeretném cserélni az alábbi Phenom II rendszeremet.
Gigabyte Ga 785gt ud3h alaplap
Amd Ph II x2 550 processzor Cooler Master HyperTx3 hűtővel
SAPPHIRE RADEON VAPOR-X HD 7770 GHz EDITION OC 1GB GDDR5 VGA
2Gb Kingmax TinyBga DDr3 1600mhz és 2Gb Kingston Hyperx blue 1600Mhz Ram
WD 500GB 7200rpm 16MB SATA2 WD5000AAKS Vinyó
CHIEFTEC CTG-400-80P 400W Táp
SAMSUNG SH-S223L/BEBE Optikai meghajtóLecserélném az alaplapot, a processzort hűtővel, és a Kingmax memóriát(szeretnék teljesen Kingston Hyper-X Blue memóriára átállni). Minden más alkatrész maradna.
Cserélnek egy Fx-6300-ra de nem tudom, hogy milyen alaplapot vegyek. Ezért keresnék egy jó ár-érték arányú AM3+ ATX alaplapot kb 20-23.000Ft értékben.
(És még egy kérdés: a felsorolt lecserélendő alkatrészeket el tudnám-e adni kb 25-29.000 ft értékben félkonfigként úgy hogy a proci 3 magosítható?)
A gép persze játékra lenne.
Vagy feleslegesen kínzom magamat és dobjak bele egy Ph II x4 965 BE-t? Csak már elég régi proci és nem tudom, hogy meddig lesz még időt álló.A válaszokat köszönöm!
“Az ép ész nem kölcsönözhető, nem kapható. S azt hiszem, ha eladó volna, nem találna vevőre. A bolond bezzeg elkél naponta.” (Seneca)
-
emiki6
veterán
válasz Rypejakten #49628 üzenetére
Akkor asszem maradok a gd55-nél.
+ szerzek egy macho-t."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
bandi0000
nagyúr
Ezt láttátok? Mi durva már
Xbox One: bandymnc
-
emiki6
veterán
Mi számít kisebb, illetve komolyabb tuningnak?
[ Szerkesztve ]
"De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
Qru
MODERÁTOR
válasz emiki6 #49625 üzenetére
Ezek a tápelátó egységek azért felelnek, hogy a géped tápegysége által leadott 5/12V-ból a processzor működéséhez szükséges 1,xxV-ot létrehozzák. Minnél több csatornán (a fázis igazából nem helyes megnevezése ebben az esetben) keresztül kapja annál stabilabb, annál erősebb áramot képes átadni anélkül, hogy megsülne maga az egység (ezért pakolnak rá nagy bordákat, mert 120 fok felett már túlmelegednek és instabilitást okoznak).
Kemény tuningnál és eleve nagyfogyasztású prociknál fontos a szerepe (jellemzően 100W fölött), a mai modern kisfogyasztású procik esetén viszont nem annyira.
#nincsbennetarcsi
-
emiki6
veterán
válasz Trebron09 #49618 üzenetére
Tehát. Mivel annyira nem vagyok jó angolból, ezért nem olvasom el, mert nem érteném teljesen.
Mi a lényeg?#49624: Sorry a hsz-ért, de hülyeséget kérdeztem, meg a szerk idő is lejárt ...
[ Szerkesztve ]
-
default.
őstag
srácok, vettem egy Asus M5A97 EVO R2.0-t, és az lenne a kérdésem, hogy ha 4 pines ventiket veszek és rákötöm a lapra (cha_fan), akkor melegedés alapján fogja őket szabályozni? vagy biosban tudom állítani a fordulatszámot ? ha az utóbbi, akkor nem lehet valahogy megoldani, hogy melegedés alapján allítsa a fordulatot ?
köszönöm előre is
-
hajho1112
tag
válasz Rypejakten #49620 üzenetére
bocsi nem tudtam most már figyelni fogok és inkább szerkeztem köszi hogy szóltál
hajho1112 felhasználónak 6 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
emiki6
veterán
válasz hajho1112 #49617 üzenetére
2-t vissza + van egy jó proci, van egy jó hűtés. Már csak egy JÓ és ELÉG TUNINGOS lap kell hozzá. Ne a megfizethetőséget nézd. A drágább nem mindig jobb, de lehet megbízhatóbb, stabilabb. Szóval gondold át mit is akarsz.
Persze ha az, akkor rendben. Nem ismerem őket.[ Szerkesztve ]
-
-
Trebron09
őstag
válasz emiki6 #49608 üzenetére
A fázisok számából.. ajánlom olvasgass kicsit: [link]
(#49606) kekko:
Később milyen FX procit tennél a lapba?
Ha egy hat magosat, akkor én az Asrock 970 Extreme 3-at vásárolnám ( A 4 +1-es tápellátása miatt tuningra nem ajánlott, de alapvetően stabil lap), de ha nagyobb FX -et veszel akkor már elkél a nagyobb fázis, még ha alapon fogod használni akkor is, ez esetben a Gigabyte 970A-UD3 a nyerő (de csakis a (rev. 3.0)-ás változat). A GA-970A-DS3- lapot én egyáltalán nem ajánlom.(#49609) hajho1112:
A GA-P67A-UD5 lap egy volt prémiumkategóriás cucc .. tehát ebbe simán mehet a 2600K- Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót! -
-
emiki6
veterán
válasz hajho1112 #49611 üzenetére
Ja igen:
Gondolom ha h2o, akkor erősebb tuning, ergó kell egy erős tuning lap. Igazam van?Szerk: Akkor minek a víz? Miért nem egy Macho pl?
Szerk2: ezt már nem tudom követni. Kis oc, nagy hűtés (ami gondolom nem olcsó) de a lapon meg spórolni akarsz.
[ Szerkesztve ]
-
hajho1112
tag
válasz Rypejakten #49614 üzenetére
szerintem a giga marad mivel garanciás minden tartozékkal is meg fizethető áron van nem világba akarom tuningolni a procit csak azért legyen rajta 1 kis oc
-
Rypejakten
addikt
válasz hajho1112 #49613 üzenetére
MSI Z77 MPower, talán a legszebb és legjobb ár/érték arányú tuninglap manapság.
ne higgy bandinak, a P67-es lapok, mivel az is tuning chipset, ugyanolyan megfelelőek a 2600K mellé, csak mivel újonnan már nem nagyon kaphatóak, ezért nincsenek az ajánlások között.
a Giga UD3/UD5/UD7-es lapjaival semmi gond nincs. 30k körüli áron teljesen jó vétel, ha van mellé gari is.
szerk.: és ha UD5-B3, az még jobb.
[ Szerkesztve ]
-
emiki6
veterán
válasz hajho1112 #49611 üzenetére
Akkó Mpóvá
Én csak ezt a tuning lapot ismerem
Szerk: msi .... Mpower
A pówá jól hangzik, de amúgy pá(w)ö xD[ Szerkesztve ]
-
hajho1112
tag
GA-P67A-UD5 mi a véleményetek ? 2600k menne bele
-
emiki6
veterán
válasz Mahrenburg #49600 üzenetére
Ezt miből állapítottad meg?
Mert én kevésbé hozzáértőként nem találtam nagyon változást."De hát ez a demokrácia, ugye, hogy sok különböző érdekcsoport, hosszas egyeztetés után megállapodik abban, hogy érdemi változás azért mégsem lesz."
-
kekko
csendes tag
Sziasztok! Ezek közül melyiket választanátok és miért?
Asrock 970 Extreme 3
Gigabyte 970A-UD3
Gigabyte 970A-DS3Tuning nem fontos, a stabilitás és megbízhatóság annál inkább. Jelenleg egy Phenom II 965BE menne benne Radeon HD7770-el, 4 GB RAM társaságában. A jövőben esetleg valamilyen FX proci kerülne bele.
Hozzáértők véleményét várom!
"Az elitet csak az különbözteti meg az összes többitől, hogy bárki másnál jobb az alapokban."
-
Bloodaxe
aktív tag
válasz Rypejakten #49564 üzenetére
Köszönöm szépen a kielégítő választ! Akkor ezen két lap közül fogom kiválasztani a megfelelőt.
Üdv: Zsolti
-
TaylorXIII
őstag
válasz Dragon27 #49602 üzenetére
Add el a HD 6850-t és vegyél helyette egy HD 7770-t. Teljesítményben nagyon picit visszalépsz de fogyasztásban nyersz 50 wattot. Nem kéne plusz pénzt ráfordítanod mert a 6850 kártyák 23--26 ezerért mennek használtan kb és a HD 7770 karik is ennyiért mennek kb. Sőt kis plusz pénzzel 7790 is lehetne mert
már azt is megkapod 28-29 körül szerintem már ha van eladó(hardverapron kívül is kéne nézni akkor mert itt nem nagyon van, de hátha máshol több van). 7790 is csak 85 wattot fogyaszt. phenom II x4 965 processzort meg feszeld alul.[ Szerkesztve ]
-
Dragon27
senior tag
válasz bluyoo #49524 üzenetére
Nem tudom lehet nem is CPU , LAP párost kéne cserélnem hanem inkább a HD 6850 kéne lecserélnem HD 7000-re de mivel hamarosan érkezik HD8.. vagy 9... lehet inkább várólistára kellene tennem a gép frissítést ..
Ha cserélnél mi lenne a legjobb választás ? ha egyáltalán most érdemes ezzel foglalkozni .. mivel a mostani gépem M4A87TD EVO,Phenom II X4 965,Sapphire HD 6850 .. szépen dolgozik nincs vele gond ... csak sokat eszik ... + (sokat netezek)
-
hajho1112
tag
válasz Mahrenburg #49600 üzenetére
nekem jobban bejön a gd55
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX Z270-I GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Beszámítás! ASUS ROG MAXIMUS Z690 HERO alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest