Hirdetés
- Google Chromecast topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Projektor topic
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen notebookot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZetorGumi
addikt
válasz gyenesmartin #33599 üzenetére
Passz.
Nem szidták őket, de nem is zengtek ódákat róluk.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz gyenesmartin #33597 üzenetére
Mostmár az, de a 6-os szériánál volt vele hiba, mert akkor még nem volt az USB3 integrálva a vezérlőbe.
New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
ZetorGumi
addikt
válasz #32577792 #33595 üzenetére
Hát manapság a gigánál rosszabb USB vezérlőt raknak fel, bios (UEFI) szemétkedik, ilyen hasonló kis malőrök.
Asrock jó, egyre jobb, és megbizhatóbb lapokat gyárt. Elég sokan ajánlják. Mostmár azért van tuning az AsRockban is.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
törölt tag
egy kis segítség kellene
kinéztem pár lapot, melyiket javasolnátok, illetve miért igen, miért nem?ASRock Z75 Pro3 - 24000Ft
ASRock Z77 Pro3 - 26000Ft
GIGABYTE GA-Z68P-DS3 -
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33589 üzenetére
ipon cikk. "Turbo Boost támogatás sajnos nem áll rendelkezésre, mint ahogy a PCI Express 3.0-ról is le kell mondanunk, marad a 2.0."
Abu85 cikk
Én azért bízok a 3.0-ban még ha nem is most mutatja meg a foga fehérjét.
Olyan ütemben fejlődnek a kártyák hogy nem lehet követni hamar kinőhetik a 2.0-át.
Bár ez most tényleg nem olyan egyértelmű [link].
Ezek szerint még játéktól is függ.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33587 üzenetére
Én fogalmaztam szűkszavúan. Tudom én hogy tudod mi kell neked
Csak sok ember előre vásárol gondoltam ez még talán billenthet a mérlegen.
Még ha az i5-2500K nem is támogatja a 3.0-át.
Bár ha a kérdés ASUS P8Z77-V PRO vs. Asus P8Z68-V a z77-re tettem volna a voksom többek között a pci-e 3.0 miatt.
Azért az is érdekes hogy az új i3-as sem támogatja a 3.0-át.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz gyenesmartin #33584 üzenetére
Igen kisebb mint a legtöbb konkurensé.Akkor vegyél ASRock Z77 Extreme6-ot azon nagyobb
Nem akarlak rábeszélni itt egy cikk olvasd el menyi jelentőséget szántak neki ASRock Z77 Extreme4 Review 4. oldal.
(#33585) csucsbicep
Nem is azért írtam hogy kevés ............[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33581 üzenetére
Talán SLI/CF 2 x PCI Express 3.0x8/x8 miatt.Kb PCIe 2.0 16x16x-nak felel meg persze csak PCI Express 3.0 VGA-val és ivy CPU-val ha jól tudom.
De nem írtad hogy ilyet tervezel.Bazinga!
-
csucsbicep
nagyúr
válasz tranceplanet #33580 üzenetére
Miben lenne jobb az Asusnál, mert én nem találom az okot.
-
tranceplanet
addikt
válasz csucsbicep #33574 üzenetére
Szerintem meg Z77 Ext4. Asus VRM sem hoz sokkal többet tuningban. Jól felszerelt az Ext4-es.
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
gyenesmartin
őstag
MSI H77m-G43 az milyen lenne?
Meg kéne egy másik lap ami ATX méretű max 40 ezer (de inkább alatta). Itt én kinéztem egy msi z77a g43-as lapot meg egy gigabyte z77x-ud3h-at. Lehet, hogy egy K-s proci menne majd bele, úgyhogy jó volna plusz fázisok ami a gigán van bőven. -
csucsbicep
nagyúr
Köszi, egyébként én is őt választanám.
-
bluyoo
nagyúr
válasz csucsbicep #33574 üzenetére
+1 a Asus P8Z68-V.
Atx. méret a három közül a legstabilabb 12+4 fázisellátás.
Szerintem a legjobb a 3 közül.Még ha az asrock Z77 chipsetes is.
Persze ez magánvélemény.
(#33575) gyenesmartin
ASUS P8Z77-M , ASROCK Z77 Pro4-M nagyjából egy árban vannak 27-29e körül.
A memóriád ha jól néztem nincs a Memóriatámogatási listán de nem hinném hogy gond lenne vele.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz gyenesmartin #33575 üzenetére
ASROCK Z77 Extreme4-M 33 000ft
(#33574) csucsbicep: ASUS P8Z68-V
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
gyenesmartin
őstag
Ilyen memóriához: PATRIOT 16384MB Enhanced DDR3 1600MHz CL9 4KIT PGQ316G1600ELQK meg egy i5 3450-es processzorhoz milyen alaplapot ajánlotok?
Micro ATX-es legyen meg 30-tól ne kerüljön többe.[ Szerkesztve ]
-
csucsbicep
nagyúr
Nem sokára áttérek 1155-re, amit 2500K procival tervezek megtenni, viszont kéne alá lap is.
Asrock Z77 Extreme-4
Asus P8Z68-V
Asus Maximus IV Gene-ZEzek a kiválasztottak. Én már eldöntöttem magamban nagyjából csak kíváncsi vagyok a ti véleményetekre. Tuning természetesen lesz, később max egy hangkártya, ssd fog befigyelni + 1 HDD.
-
Pantok
aktív tag
Hali
Mit tudtok ajánlani phenom x4 955 és 2x6850 alá?
Igényt tartanék még elég helyre egy hangkarihoz és hogy a PCIe-k 8x/8x-ba menjenek ne 16x/4x-be.
20-30k között inkább lefele tartva, húzást is bírja ha kellene, ha van ilyen valami megbízható márkából.Köszi
-
bluyoo
nagyúr
válasz DJDudi #33565 üzenetére
Szívesen!
Az 550-600-as mellé még egy +6850-es is mehet és ha azt vesszük hogy a VGA-k fogyasztása csökken .......A procid 95W+VGA150W+HDDmax10W ...
A gépemben egy GTX560(anyit fogyaszt mint a 6850) van tuningolva 500w-os Hexa hajtja.A régiben egy 400W-os GLN volt pedig a konfig (E8400,HD4870,4dbRAM és mind húzva+3HDD,2ODD)többet kajált mint a mostani
Power Calculator nem mérőeszköz de kiindulásnak jó.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
Nem akarok marhaságot írni neked de úgy tudom hogy a integrál PCI-E Bridge vezérli PCI-E x1sávon a PCI csatlókat.A IRQ kiosztást a letölthető User's Manualban megtalálod [link].
Nem igazán ástam bele magam ennyire idáig nem volt rá szükségem
(#33563) drahotab
ASROCK H61M/U3S3 de inkább ASROCK B75M
(#33560) DJDudi
Szerintem túlzás!Max. egy 550-es Arumot vagy egy sima 600-ast.De ITT is kérdezz rá.
Megkockáztatom hogy a 400-as blue storm is bőven megfelelne ...[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
drahotab
tag
Sziasztok!
Alábbi konfigomhoz keresek USB3-as lapot, maximum 17 000 Ft értékben!
CPU Intel Core i5 2400 BOX
RAM 4GB 1600MHZ DDR3 KHX1600C9D3B1/4G
HDD Hitachi Deskstar 1TB 32MB 7200 rpm
ODD Sony AD-7261S
VGA MSI R6850-PM2D1GD5/OC
TÁP Chieftec CTG-500W-80PElőre is köszönöm a javaslatokat!!
-
DonK
aktív tag
válasz bluyoo #33557 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, az, hogy van rajta három, már az is több, mint elvárható. Már csak arra lennék kíváncsi, hogy milyen IRQ kiosztással rendelkeznek illetve külön vezérlő felelős a PCI architektúra kiszolgálásához, mert ha jól tudom, az újabb chip készletek nem támogatják már natívan.
-
DonK
aktív tag
válasz KAMELOT #33555 üzenetére
Szia!
Köszönöm, de a tuning abszolút utolsó rangú, fizikai mag kell és kész. Minek után ez
gépteremben fog üzemelni lehetőleg a 6 hónapos tesztfázis alatt 7/24-ben, így inkább downclockolom, minthogy húzzam, de nem bántom. A gyári beállítások tökéletesek (mármint ami a cpu clock-ra értendő). Köszönöm az ötletet, megfontolom, a másik versenyző is szimpi.Üdv!
-
DJDudi
csendes tag
válasz bluyoo #33559 üzenetére
Aktuális konfig amit még májusban szeretnék megvenni illetve egy része már megvan: ASUS V-PRO+2550k(OC)+ATI 6850+ 8GBmem + 3 vinyó+wifi+DVD RW+ USBs cuccok. Szeretném ha maradna tartalék a húzáshoz illetve a későbbi upgrade-hez is. Nem akarok tápot cserélni a következő VGA cserekor... Szerinted túlzás a 650-700W?
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz DJDudi #33558 üzenetére
Szerintem bőven megfelel az 1600-as sőt.[link]
A moduláris egyértelműen előnyösebb.A felesleges kábeleket egyszerűen nem csatlakoztatod a táphoz nem akadályozza a légáramokat a házban és még szebben is néz így ki.
FSP Aurum Gold 650
De milyen konfighoz kell ekkora táp?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz DJDudi #33556 üzenetére
Az Aurum 650 már moduláris szerintem jobban megérné.
(#33554) DonK
Nem tudom létezik az a lap vagy sem 3db PCI-nél többet egy lapon sem láttam.Mármint új lapoknál.
Ha netán nem tuningos CPU-ban gondolkozol Asus P8H77-V , Asrock H77 Pro4/MVP[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DJDudi
csendes tag
válasz bluyoo #33552 üzenetére
Tápokra mindig figyelek. Hál istennek nem saját káromból tanultam, hanem egy ismerősöméből... :-) A mostani konfigomban egy blue storm figyel (régi 400W-os) Most pedig Aurum 700 van kinézve.Ha csak ebben az árban nincs jobb ajánlat! Alaplapra viszont 50-et nem szántam csak vagy kb 35-öt de azt hiszem update-elnem kell magam :-)
-
DonK
aktív tag
válasz KAMELOT #33553 üzenetére
Máshogy fogalmaznám meg:
Keret nem érdekes, foglalat sem, a lényeg, hogy ne egy szaros Prescott 3Ghz menjen bele, hanem legalább egy q6600, esetleg valamilyen sandy bridge cucc, a lényeg, hogy 4 magos procit fogadjon, hogy meglegyen a 4 paralell transzkódoló sáv fizikai magonként.Szal a lényeg, hogy 4 mag, de legyen rajta 4 db pci 32bit
-
bluyoo
nagyúr
válasz Mans20 #33546 üzenetére
Amennyit a CPU enged.
"Recon666 : Figyeljük a processzort ellátó fázisok számát, minél több van annál stabilabb a feszültségérték és kisebb a "Droppolás" így nagyobb órajelet érhetünk el.
Mi az a Drop: A drop a Cpu feszültségértékek ingadozását jelenti, ez attól függ, hogy az alaplapon hány db feszültségszabályzó található, minél több, általában annál kisebb a drop, mert kevésbé vannak leterhelve a fázisok, jobban eloszlik a szabályzás és nem melegednek annyira."
A lényeg ennyi a fázisokkal kapcsolatban.
(#33549) DJDudi
A Pc már csak ilyen
"minőségi tápegység" KAMELOT nagyon jól írta egy régi no name táppal seperc alatt ki lehet nyírni az új VGA-t alaplapot.Erre figyelj!10e spórolás viszi a konfigot.
(#33551) DonK
Csak 775-ös lapokra gondolsz? P5Q 3 x PCI slots aprón pár napja láttam.Vagy csak új érdekel?
Vagy jöhet az 1155-is?[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DonK
aktív tag
Sziasztok!
Gyors segítsére lenne szükségem:
Keresek olyan lapot, ami fogad viszonylag frissebb generációs intel procikat (c2q-tól felfele), de rendelkezik legalább 2 esetleg 4 darab klasszikus 32 bites PCI foglalattal.Köszi!!
-
-
tranceplanet
addikt
ASROCK Z77 Pro4 -a képek rosszak, ez egy ATX lap
MSI Z77A-G43---------------------------------------------
(#33546) Mans20Nincs olyan, hogy "egészséges" 4+1 fázisú VRM-nél is jól felpiszkálható a K-s proci ~4,2GHz(fenntartással kezelni). Kb. minden Z és P lapban mennek ennyit, ha a prockó is akarja, de ennyit mindegyik tud. Extreme tuninghoz kellenek a 8+2 fázisú VRM-ek, de oda már egy jó példány kell prociból is.
[ Szerkesztve ]
-
csao
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek. Most tervezek venni egy Intel Core i5-3570k procit és ehhez szeretnék egy alaplapot.
Én az Asrock Z77 Pro 3-at néztem ki, ez kb 25 ezer forint. Ilyen árkategóriában esetleg tudtok- e ajánlani másikat (25-30 ezer)? Mindenképpen ATX méretű kellene.
Előre is köszi a segítséget! -
tranceplanet
addikt
válasz bluyoo #33543 üzenetére
Én is erre a lapra szavaznék, ha faragni kell az árból:
ASUS M5A78L-M/USB3-140W TDP-s procik támogatása
-USB3
-integrált HD3000 GPU
-magfeloldás funkció
-még tuning is megy benne, amit Milka 78 megerősítettEnnél a lapnál alább nem adnám, a tényleges későbbi bővíthetőség miatt sem.
-
bluyoo
nagyúr
válasz dauphin #33541 üzenetére
Hát talán arany középút?:M5A78L-M/USB3 17-18e (pl.: PCX ingyenes kiszállítás)
20e környékén 880GMH/U3S3 , M5A88-M ezekben már erősebb int. AMD Radeon HD 4250 van és SATA3 Asrock-nál +1xeSATA2 Asusnál több SATA3.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dauphin
aktív tag
válasz bluyoo #33540 üzenetére
Köszönöm a választ, a bővítésekre pedig annyit tudok mondani, hogy egyelőre nincs tervben, de mondjuk az USB 3.0-ra még szükség lehet valamikor. Ja és mindenképpen szeretnék alaplapi VGA kimenetet, mert a mostani mizériám amiatt mélyült el, hogy a jelenlegi alaplapomon nincs és behalt a videokártyám! Nuku gépezés!
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
bluyoo
nagyúr
válasz dauphin #33539 üzenetére
Alternatíva lehet de gondolom látod hogy kevesebbet kapsz kevesebb pénzért...
"Max. támogatott CPU-fogyasztás: 95 watt" stb.
Főleg hogy hosszabb távra akarod megéri az a pár ezres +kiadást.
Csak ismételni tudnám tranceplanetet ASUS M5A78L/USB3 , ASROCK 870 Extreme3 R2.0 , ASROCK 970 Extreme3.
Talán ha még leírnád pontosan mire lenne szükséged.Gondolok itt USB3.SATA3,IDE csat,stb...
Mondjuk ezek megléte megint csak előrelátás lenne (szerintem).
Az asszony homlokát meg máshogy kell kisimítani (este)
Meg hát ő sem akarja hogy jövőre megint végig keljen zongorázni ezt a vásárlást.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Egy kérdésem lenne a gurukhoz, , a meglévő alaplapom (Gigabyte GA-M57SLI-S4) lecseréléséhez lehet ez alternatíva: Asus M5A78L-M LX sAM3? (Bocs tranceplanet, még puhatolózom. Az asszony már ráncolja a homlokát, és szeretném kisimítani a redőket a homlokán )
[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
-
KAMELOT
titán
válasz DJDudi #33531 üzenetére
Ez is jó kis lap csak amint látod a proci körüli áramkör picit gyengébb és a hűtése sem olyan ,mint a V-PRO lapon. Tuning végett inkább V-PRO lap.
eSATA van rajta firewire nincs:
Marvell® PCIe SATA 6Gb/s controller : *6
1 x eSATA 6Gb/s port(s), red
1 x SATA 6Gb/s port(s), navy blue[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
bluyoo
nagyúr
válasz DJDudi #33531 üzenetére
Azon nincs eSata sem pedig firewire csatlakozó.
Amúgy jó kis lap."A Z77-es chipset mennyire kiforrott már" Most jelentek meg rá az első CPU-k (ivy) és kb 2hónapja vannak a piacon.Hogy lenne kiforrott?De nincs velük gond.Nyugodtan befektethetsz egybe.Amúgy sincs sok lehetőséged a Z77Chipseten kívül P67,Z68 és a Z75 ami szóba jöhet a tuning miatt.
(#33533) xrvman
Szívesen![ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DJDudi
csendes tag
válasz KAMELOT #33522 üzenetére
Köszi a választ. Megnéztem a lapot amit ajánlottál. Láttam hogy uATX-es így megnéztem a többi ASUSt is. Erről van infod? P8Z77-V LE A Z77-es chipset mennyire kiforrott már? Nem szenved gyerekbetegségekben?
köszi -
bluyoo
nagyúr
válasz xrvman #33527 üzenetére
775-re nagyon költeni már nem nagyon éri meg.Nem tudom menyit szánnál rá és miben szeretnél jobbat de egy Maximus II Formula van eladó az aprón 20e ért.Külön hangkártya ....
Én P5QD Turbo-val hajtottam a 8400-ast mindkettő Intel P45-ös lap.
P5Q 12e-ért.
(#33528) ZetorGumi
Legközelebb frissítéssel kell kezdenem a hsz.-t.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
xrvman
őstag
Sziasztok!
Asus P5K alaplapom van.
Van ennél jobb alaplap amit érdemes megvenni használtan? -
Sanci789
aktív tag
Értem, köszönöm. Még annyit kérdeznék, hogy az ASUS SABERTOOTH 990FX-be bele megy 3.0 PCI-E-s ATI 7850-es kártya? És ha bele is megy, nem lesz limites? Csak mert 2.0-ás támogatást ír az alaplap
-
bluyoo
nagyúr
válasz DJDudi #33521 üzenetére
Asus P8Z77-M PRO olcsóbban Asrock Z77 Extreme4-M kevesebb USB3,csak 1eSata (Asus-on 2db) 4+2 fázis az (Asus 6+2). Mindkettő 3év garival Japán gyártmányú szilárd elektrolitos kondenzátorral szerelve.
[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
DJDudi
csendes tag
Sziasztok
2550K-hoz keresnék alaplapot kb max 35-36e-ért. Fontos lenne az eSata, USB3 és jó lenne firewire is, de az nem elengedhetetlen. Csak 1 VGA-val használnám video konvertálásra illetve játékra.Előbb utóbb valszeg bejátszana egy kis OC is. Jó lenne a 3 év gari illetve 50.000 órás kondik. Jelenleg 6850-em van, de az változhat felfelé később. Milyen chipsetest válasszak? Tudnátok nekem konkrét lapokat ajánlani?
Előre is köszi -
bluyoo
nagyúr
válasz Sanci789 #33518 üzenetére
+1 a SABERTOOTH-nak.
"élén a katonai szabványoknak is megfelelő Sabertooth" már csak ezért is de felszereltségben is jobb.+ 8+2 fázis a 6+2 fázissal szemben.
Ráadásul a többkártyás rendszer esetén is jobb választás "3 x PCIe 2.0 x16 (dual x16 or x16, x8, x8)" szemben "2 x PCIe 2.0 x16 (x16 or dual x8)".[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Sanci789
aktív tag
Asus M5A99X EVO-t vagy Asus SABERTOOTH 990FX-et játékhoz?
-
dauphin
aktív tag
Hupsz, most egy kicsit elpirultam! Köszönöm a két hozzászólást, és értékelem a megértéseteket!
-
dauphin
aktív tag
Sziasztok! Nézegetem az alaplapokat, és találkoztam olyan ajánlatokkal néhány internetes webáruházban, amikor is az alaplap megnevezése előtt az "MBO" rövidítés olvasható. Mit jelent ez? Köszönöm.
-
bluyoo
nagyúr
válasz huby80 #33512 üzenetére
Ha kell a Wi-Fi Asus ha a FireWire,előlapi USB3 Asrock.Mindkettő komoly kis lap.
Talán még annyi különbség van hogy az Asus 12+1+1+4 az Asrock 8+4 fázistáplálású.
Én az Asust venném,pedig az Asrock jobban néz ki
Extreme6 , P8Z77-V PRO.
(#33510) semetkaSzemély szerint gigát most nem vennék de ez magánvélemény.
Abban az árkategóriában 2x es pci-e 3.0-val Asus P8Z77-V LK , Asrock Z77 Extreme4 is alternatíva.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
huby80
senior tag
válasz KAMELOT #33511 üzenetére
ASROCK Z77 Extreme6 53 000ft vs. ASUS P8Z77-V PRO 57 000ft
ez a kettö között nem tudok döntenni....Valaki esetleg tudja valamelyiket ajánlani?
- / + tapasztalat?( intel x25m ssd -asus 7850cf alá lenne)
KAMELOT te melyiket vennéd ha mondjuk nem érdekelne az a 4000k különbség ?
-
KAMELOT
titán
válasz semetka #33497 üzenetére
GTX680 mellé azért egy i5-2500K kell. Alaplapot meg válaszd ki ár szerint.
ASROCK Fatal1ty Z77 Performance 44 000ft
ASROCK Z77 Extreme6 53 000ft
ASUS P8Z77-V PRO 57 000ftV1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
törölt tag
Sziasztok! olyan kérdésem lenne ,hogy ennek a konfignak megfelelő lenne ez a lap,vagy valami másikban kellene gondolkoznom? Ja tuning lenne kb.4ghz-ig! Esetleg az összetevőkell valami tanács,a gép játékra épülne 1440x900-as felbontásra,de legalább 3-4évre.
ASROCK Z77 Pro3
INTEL Core i5-2500K
ARCTIC COOLING Freezer 13 PRO
CORSAIR 8192MB Vengeance DDR3 1600Mhz CL9 KIT CMZ8GX3M2A1600C9B
LG GH24LS70 Fekete
SAPPHIRE HD7850 2GB
CORSAIR 90GB SATA3 2.5" Force GT
SEAGATE 2000GB 5900rpm 64MB SATA3
CORSAIR Builder Series CX500 V2
BITFENIX Shinobi Window -
semetka
őstag
válasz jozsi252 #33502 üzenetére
Nem vagyok nagy tuningolós, a mostani gépemet is alapon használom már 4 éve.
Most egy nagyobb összeget költök, hogy legalább úgy bírja mint a mostani gépem.
Egyszerűen a mai napig imádom.
Ezekben a lapokban már benne van az új BIOS? Asszem UEFI-nek hívják.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
veterán
válasz drahotab #33499 üzenetére
De jó. Csak azért ajánlottam az Asus-t mivel az nem microATX: Amit meg te leírtál az mATX. Speciel az én alaplapom garizás alatt van, és kölcsönbe szereztem egy lapot, ami mATX. És a Gigabyte 560ti nem megy bele. Vagyis belemegy de olyan hosszú hogy a sata csatikat nemtudom rádugni a lapra.
Szóval ezért nem ajánlottam mATX-es lapot.
Illetve tudom hogy semmi közöm hozzá mert te dolgod, de ha rászánsz procira vidkarira 90k-t akkor szerintem az a plussz pár k megérhet hogy normálisabb lapod legyen, mert amin nemszabad spórolni az az alaplap.
(#33501) semetka
Z77-eset vegyél. Mennyit szeretnél rákölteni? Én a helyedben Asrock Z77 Pro3 - Pro4 környékén nézelődnék mert nagyon jó lapok. Illetve attól függ mire szeretnéd használni. Ha semmi tuning meg semmi ilyesmi akkor egy Z75-ös is jó. Spórolsz vele 5-10k-t legalább.
[ Szerkesztve ]
iPhone 13 Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Eladó 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz SK Hynix memória - eladva, értékelésre vár
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Beszámítás! GIGABYTE Z270X Ultra GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest