Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• i are robot

senior tag

Üdv mindenkinek!

Egy Core i7-es konfighoz keresnék alaplapot, viszont nagy dilemmában vagyok. Eredetileg 1366-ban gondolkodtam, de egy ismert PH bazáros mondta, hogy nagyon sok X58-as lapot és TRI KIT ramot visznek vissza gariba, mindenféle rejtélyes, nem egyértelmű hibákkal, vagyis nagyon nem ajánlja, szerinte inkább a 1156-osat válasszam. A kérdés tehát, hogy az ittlévőknek vannak-e ilyen tapasztalatai, mennyire megbízható az X58, tényleg érdemes-e inkább a kistesót választani? Teljesítményben amúgy lenne érezhető különbség a kettő között, vagy a 1156 hozza ugyanazt a szintet, csak olcsóbban? És mennyire időtálló a kettő szisztéma, ha hosszútávra tervezek, melyik a jobb választás? A két VGA-s rendszerek hidegen hagynak, és igazából arra a sokmindenre se lenne szüksége, ami egy X58-as lapon van, szóval a P55 is elég lenne felszereltsgé szempontjából, viszont a rendszer teljesítménye és stabilitása nagyon fontos.
    (Ugyanezt egy X58-as topikabn is megkérdeztem, bocs a dupláért, de lehet hogy ott hamarabb kapok választ, viszont itt is releváns.)

Meg az is kérdés még, hogy ezekkel a Sata3 meg USB3 csatolókkal most mi a helyzet? Nekem jelenleg marhára nem fontos, az meg nem szempont, hogy 3 év múlva mi lesz a helyzet, lehet hogy addigra már a lap sem lesz meg. Meg tudtommal ez az új sata még nem is natív, tehát ha egyáltalán lenne valami überszuper ssd-m, akkor is szívás a telepítés, a jelenleg kapható ssd-k meg még amúgyis sata2-esek, nem? És az usb3, van már egyáltalán olyan eszköz, ami ezt használja? És ezek lefele kompatibilisek, tehát egy nem natív sata3-as csatira rá tudok kötni natívan egy sata2-es eszközt?

Új hozzászólás Aktív témák