Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen videókártyát?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csandi
őstag
válasz
BigBear #108197 üzenetére
A Nitro+ kártya 330mm-es és az AP201 338-at fogad be maximum. (hogyha nagyobb a tápod mint 140mm és a felső slotba rakod a kártyát. Ha kisebb a tápod vagy lejjebb van a vidikarit akkor hosszabb is sima)
A Red Devil 340mm-es és 3.5 slotos, de néztem buildeket, és mivel 150mm-es a tápom ezért még úgy ahogy az is elférne. De a biztos választás a Nitro+ ami 330mm és 3.2 slotos.
Itt van egy build ami egy 3.5 slot-s kártyát használ és a PCI-e slot neki is 1-el lejjebb van. Nekem nem úgy néz ki, hogy oda be tudnék rakni hagyományos 25mm vastag ventit, de javíts ki ha tévedek. (Noctua NF-A12x25).
A lejjebbi PCI-e slot mellett szólna még az, hogy akkor fel tudom rakni a proci hűtőt offset-ben, ahogy a Noctua ajánlja AMD-re, mert úgy viszont a felső PCI-e slot-ra rálógna.
Amúgy a Z20 nagyon szép néztem azt isA3-ról indultam aztán Z20, de végül AP201-et vettem.
-
BigBear
senior tag
válasz
Csandi #108196 üzenetére
Ezt az elfér / nem fér el dolgot nézd át jól.
Egyrészt az AP201 egyáltalán nem kicsi.
A 4 slot alatt kb. egy ventisor még elfér, úgyhogy hacsak nem valami utrabrutál 4 slotos kártyát fedeztél fel valahol, a 2. slotba rakott kártyával semmiféle gond nem lesz.
Másrészt az elöl tápos kisebb házak egyik rákfenéje pont az, hogy hosszabb VGA az első slotba rakott videokártya esetén nem fér el a táptól, bár mivel az AP201 elég hosszú, ott ez a probléma is kevésbé jön elő.Hozzám egy Jonsbo Z20-as házikó érkezik (talán jövő héten megjön végre), ami valóban teremt majd pár problémát. Épp a ház miatt olyan lapot választottam, amelyiknél a 2. slotnál van a VGA foglalata, mert a táp máshogy útban lenne a kártyának.
Ahogy a teszteket néztem, így is elférhet a VGA és venti is, de itt már oda kell figyelni, hány slotos lesz a kártya. Majd kiderül. -
Csandi
őstag
Sziasztok,
B850-es mATX alaplapot vennék 9800X3D-hez. Gépet építek és már csak alaplap meg vidikari hiányzik, de vidikarira várom a 9070 XT teszteket, szóval nemsoká az is meglenne már.
Az első kiszemeltem az MSI MAG B850M Mortar Wifi volt és nézegetem már egy ideje meg követem a híreket vele kapcsolatban, viszont most a legfrisebb információ ez a Reddit poszt alapján az, hogy március végén jelenik meg.
A 2. kiszemeltem ezesetben az Asus TUF B850M-PLUS lenne (mindegy, hogy Wifi-s vagy nem Wifi-s verzió, amelyik olcsóbb). Ez tök jó, kapható is már itthon, viszont a PCI-e slotja 1-el lejjebb van mint a legfelső slot, ezért mivel kisebb házba építenék a videókártya alá már nem férne el intake ventillátor.
A 3. opció ezesetben az alábbi két lapból lenne valamelyik. Az egyik az Aorus B850M PRO WIFI7, viszont erről semmi hírt nem látok, semmi elérhetőség, mikor jelenik meg stb. cserébe van egy, az Aorus palettája szerint 1-el alatta elhelyezkedő modell ami az Aorus B850M Elite WIFI6E ICE névre hallgat, ami ahogy nézem szinte semmiben nem különbözik a Pro-hoz képest csak Wifi-ben (ami nekem irreleváns, nem lesz használva) meg abban, hogy fehér, ami viszont nem tetszik, mert full fekete lesz a build. Ház is, Noctua ventik meg CPU hűtő is stb. Cserébe a fehér már kapható.
A 4. opció pedig az Asrock-nak a flagship B850 mATX alaplapja, ami a B850M Riptide Wifi (létezik Steel Legend néven is, az egyé s ugyanez csak fehérben, de mint mondtam nekem fekete kéne iknább. Az Asrock-nál most ahogy néztem vannak problémák 9800X3D-k esetében, hogy sorra halnak meg egy BIOS probléma miatt, ebbe sem szeretnék belenyúlni, illetve az összes közül ez a legrosszabbul felszerelt lap. De kapható is és a legolcsóbb is.
Kérdés, ki mire voksol, illetve mit csinálna? Várni majd' egy hónapot az MSI-re? (Amúgy MSI párti vagyok, az edddig mindig bevált) vagy megvenni most a TUF-ot de akkor valszeg rosszabb lesz a hűtés a házban? Vagy nem 3 slotos videókártyát venni a TUF laphoz és akkor fér el alulra is venti?(Nitro+ a kiszemelt, de a Red Devil is szimpi, mindkettő több mint 3 slot vastag) (egy Asus AP201 házról beszélünk, aminek elöl nincs intake-je ezért kell alulra) Vagy esetleg valami más? (mármint más döntés, opció az ennyi van amit felsoroltam
)
Köszi
-
Vigneau
félisten
válasz
mokus1 #108188 üzenetére
Hm, lássuk csak... Pl. ASRock B760M Steel Legend WIFI vagy ASRock B760M PG Riptide (WIFI).
Viszont úgy tudom, K-s proci tuningjához (már amennyiben lesz) pl. Z790 vagy Z690 lap kellene. Azt a kedvenc márkámnál most hirtelen nem találtam DDR5-ben újonnan vásárolhatóként.
-
Zadia
senior tag
Már teljesen belebonyolódtam ebbe a konfigcserébe.
Ryzen 5 7500f-hez
B650 vagy B650Emi ez az e jelölés?
B840 vagy B850
Most akkor melyik?5db A4-es papírt teleírkáltam a különböző variácciókkal meg boltokkal,hogy mi hol olcsóbb.
ASROCK B650M-HDV/M.2 lap nem jó,mert nics rgb vezérlő rajta.
-
pingu22
tag
Sziasztok! DDR5 építés miatt keresnék új lapot, eredetileg egy ASUS Tuf 650M lett volna a kiszemelt, de alzán visszament az ára 63-ról 90-re. Gigabyte lapokkal van rossz tapasztalat? Olcsóbbnak tűnnek, mint a többi.
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű? Játék, COD és Diablo IV
2. Mennyit szánsz az alaplapra? 70-80k
3. Milyen hardverek alá szeretnéd? 7500F (később 7800X3D) proci, 7800XT, G.SKILL Flare X5 32GB KIT DDR5 6000 CL30, Lian Li Lancool II mesh ház, 2 darab egyterrás M2 ssd
4. Milyen méretű lapot szeretnél? mindegy, bármi befér házba
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) semmi extra, VGA is csak pcie 4.0-át támogat, LAN-nal használom a gépet így wifi sem szükséges, RGB csati legyen rajta ha kedvem támad karácsofához
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? nem
7. Szeretnél tuningolni vagy nem? nem lesz tuning
8. Használt, vagy új alaplap? használt garis is jöhet, de inkább új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) annyira nem, tudjon kezelni 6db rgb-s ventit,
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége? ahogy írtam 7500F, pár hónap múlva 7800X3D -
mokus1
addikt
1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
- szinte csak munka, videóvágás alap netezgetések.
2. Mennyit szánsz az alaplapra?
- jó lenne ha nettó 50 körül lenne
3. Milyen hardverek alá szeretnéd?
- 9700x vagy 7900x
4. Milyen méretű lapot szeretnél?
- mATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- egy két gyorsabb port elég. 2,5-es lan
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
- lesz dGPU, egyébként 1-hdmi 1-DP
7. Szeretnél tuningolni vagy nem?
-nem
8. Használt, vagy új alaplap?
- Mindegy, bár a használt lapok is általában a nettó ár felett vannak valamiért így nem sok előnye van számomra a használtnak.
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...)
- Nem számít.
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
- Nincs tervben, maximum a jövőben 9900x vagy ha az új gen belemegy, de nem akkora szempont. -
-
jeni
félisten
válasz
3.Aragorn #108169 üzenetére
ez a jobb lap de ez már 150ezer Ft
MSI MPG X670E CARBON WIFI -
jeni
félisten
válasz
3.Aragorn #108169 üzenetére
100e. körül 6db sata csati egy AM5 lapon?
nem lesz könnyű.
ASUS PRIME X670-P WIFI
ez a hátránya a 3. és a 4. sata esetén:
*** The PCIe 3.0 x1 slot shares bandwidth with the SATA6G_3/4 ports. When a device is installed on the PCIe
optikai kimenet nincs rajta
120ezer -
3.Aragorn
addikt
Sziasztok!
AMD 9800X3D alá szeretnék lapot.1. Mire fogod használni a gépet? Ha munka, akkor elsősorban milyen jellegű?
Játék. Cyberpunk 2077, Baldur's Gate 3, és újabb címek,
War Thunder, League of Legends, Overwatch, Elite:Dangerous
2. Mennyit szánsz az alaplapra? 100k körül, nincs kőbe vésve.
Ami van és marad: Nanoxia Deep Silence 5, Seasonic Focus Plus Gold 550W, Kingston SA2000M81000G + 5db HDD
Ami lesz benne AMD 9800X3D
+32 vagy 64Gb RAM. Ha tudtok, erre is kérek szépen ajánlást!
Ami van de hamarosan kuka: MSI GTX 1660Ti Gaming X 6Gb, Dell P2417H
Csak azért írom mert a tápnak ehhez még elégnek kell lennie, aztán vga cserével az is megy.
4. Milyen méretű lapot szeretnél? Full ATX
5. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...) 6db sata
6. DVGA-t vagy IGP? DVGA
csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ? DP vagy HDMI jó ha van
7. Szeretnél tuningolni vagy nem? kis tuning lehet
8. Használt, vagy új alaplap? új
9. Fontos e a lap kinézete (szín, dizájn, rgb,...) nem
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Ha beválik, proci marad végig. Alaplapi hang minőség fontos, mert hifi van rákötve.Előre is köszi!
-
Zadia
senior tag
Teszt az ASRock B650M HDV/M2 alaplapról. [link]
-
Speed1192
csendes tag
Sziasztok,
Kérlek segítsetek benne. Holnap segítek összerakni egy PC-t. Asrock b650m-hdv/m.2 alaplap ugye ezen nincs ARGB vezérlő de ha a házban van (Endorfy ARX 500 ARGB) akkor ha jól gondolom fog működni a világítás.
Bocsi hogy ide írok!
Köszönöm előre is a Segítséget!
-
jeni
félisten
válasz
PlatiaAmos #108164 üzenetére
Jobb proci es 3x is drágább
-
Zadia
senior tag
A döntés végül megszületett váltok Am5-re igaz ez így hosszab folyamat lesz.
Várom a megerősítést a milyen procit vegyek topikból.
Csak belépőszint érhető el számomra ez 8400F v. 8500G esetleg ha találok jó árasított 7500f lesz.
A következő lapokat néztem ki. kb 10-15 Font árkülönbözet van közöttük.
1, Asrock A620M PRO RS Wi-Fi [link]
2, Asrock B650M HDV/M2 [link]
3, Asrock B850 M-X Wi-fi [link]Ezek közül kéne számomra a legmegfelelőbb.
-
Vigneau
félisten
válasz
PlatiaAmos #108155 üzenetére
November óta használom, nekem nincs vele bajom, stabil lap. Bár én csak egy R5 8400F-et hajtok benne.
-
jeni
félisten
válasz
PlatiaAmos #108157 üzenetére
A csatlakozások mennyisége, 12+2+1 vagy ennél több,azokban fixen beépített Wi-fi is lehet stb… egyszerűbben inkább tuning képesebbek
össze kell hasonlítani . -
jeni
félisten
válasz
PlatiaAmos #108155 üzenetére
Ha az alaplapról tud fizikailag is 2 moncsit is meg hajtani akkor jó választás.
-
PlatiaAmos
tag
Sziasztok,
AMD Ryzen 7 9700X 8x 3.80GHz So.AM5 WOF-hez + 2x16gb ddr5-höz keresnék olyan alaplapot ami kényelmesen kezel 2 nagy monitort, ha nem muszáj nem szeretnék venni külön vga-t is a setuphoz, úgy gondolom ez a proci elég erős lesz ahhoz, hogy ne legyen túl nagy a terhelése így sem. A wifi még fontos lenne.
Ez jó választás lehet?
ASRock B650M-HDV/M.2Nem értek hozzá sajnos, de nem szeretnék mellé nyúlni, munkára kell, nagyon fontos a megbízhatóság.
-
sittes79
addikt
Sziasztok,
gaming
200-250 eur
7800x3d,zotac trinity black 4080s, 32gb ddr5, super flower leadex III 850 Gold, 1hdd, 2 nvme ssd
ATX
usb, sata, 2 nvme leagalabb
6. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
nem
nem
uj
nem
nemkoszi
-
ben800
aktív tag
Sziasztok !
- Otthoni mindenes/lightosabb játék inkább e-sport title-k
- 40 000 -55 000
Ryzen 5 7600 és RX 6600
mAtx
-
Dvga
- Nope
- Új
- NemElsőnek ezt a példány néztem ami megfelelt volna az igényeimnek:
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asus/tuf-gaming-a620m-plus-wifi-p951265500/
Itt a beépített wifi antenna nem lett volna utolsó szempont
Viszont az A620 Chipset-ről azt olvastam, hogy a legtöbb a 65w CPU-kat támogatja, így késöbbi upgrade esetében ez gondot okozhat.A következő alaplap ez lenne:
https://www.arukereso.hu/alaplap-c3128/asrock/b650m-hdv-m-2-p944613000/
Nem tudom, hogy ez jónak számít-e ?
A segítséget előre is köszönöm -
poolbig
aktív tag
Hali!
Tud nekem valaki olyan ITX-es alaplapot javasolni, amelyikben biztosan állítható a CSM illetve Legacy Boot opció?
Köszi -
Zadia
senior tag
válasz
DacMalac #108144 üzenetére
Az egyik ok amiért szeretnék lapot cserélni,hogy ne égtelenkedjen a wi-fi kártya,a másik,meg szeretném élvezni a pci-e 4 adta lehetőségeket.
Mivel nincs annyi pénzem,hogy kompletten váltsak am5-re ezért nekem megteszi így is. Így már tudok később venni újabb generációs vga-t teljesítmény vesztés nélkül.
Nem utolsó sorban, szerintem még pár évig tökéletesen elégedett leszek am4-el is. Azt is lehet fejleszteni még bőven és fele annyiba kerül. -
viperabácsi
addikt
válasz
DacMalac #108146 üzenetére
De ő ezt kérte
Van a lapján egy 1 x M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT PCIe WiFi module ebbe bele tudja rakni amit linkeltem és nem égtelenkedik a vga alatt az a monstrum amit te linkeltél. -
DacMalac
tag
válasz
viperabácsi #108145 üzenetére
-
Zadia
senior tag
válasz
viperabácsi #108142 üzenetére
-
Zadia
senior tag
válasz
viperabácsi #108140 üzenetére
Ebből a verzióból van olyan szett ami tartalmazza az antennákat,meg kábeleket stb.... ?
Találtam. Amazonon meg Ebay-on is van.
-
viperabácsi
addikt
válasz
Zadia #108139 üzenetére
Form Factors
(M.2 2230 and 1216)
M.2 2230 modules enable system configuration and platform usage flexibility with the use of a
standard Key A or Key E socket for attaching the module.
M.2 1216 modules enable platform design optimizations providing savings on motherboard
space and BOM
Neked a kiemelt rész érdekes. -
Zadia
senior tag
válasz
viperabácsi #108138 üzenetére
Ennyi információ van a honlapon.
- 1 x M.2 Socket (Key E), supports type 2230 WiFi/BT PCIe WiFi moduleKöszi.
-
viperabácsi
addikt
-
Zadia
senior tag
Sziasztok.
Jelenlegi ASRock B450M PRO4 R2.0-ám szeretném cserélni 1-2 hónapon belül ASRock B550M pro4-re.
Ezen a lapon van M2 e-key wi-fi kártyafoglalat.
Tudtok mondani olyan wi-fi kártyát ami hibátlanul működik amd-vel? Nekem nem sikerült megtalálni,hogy milyen kártya az ami jó bele. -
Gyuri27
félisten
válasz
CyberGekko #108134 üzenetére
Nem lesz. Gyári hw hiba. Meg hát azokon nem segít akiknek van.
Intel 2,5 gigás lan-t nem ajánlunk. Max akkor ha van még rajta 1GB-s vagy a 2,5-t más szállítja.
Most a köritésről nem beszélek mert elég sok féle lapra rakták, amd-re is.
Barátom szopott vele akkorát mint a ház.
Persze ha vásárlás előtt kérdez...
A bosszantó az, hogy te azt is kifizeted és tiltanod kell biosban mert minden is elöjön használat közben. -
roseA580
tag
válasz
CyberGekko #108126 üzenetére
Érdekes sokan szidják ezeket az Intel chipseteket, de nekem szerencsére semmi gondom az Intel(R) Ethernet Controller (3) I225-V 2.5 Gbits kapcsolatommal.
Asus ROG Strix B560-E Gaming WiFi
Pedig megvan terhelve rendesen! (1/1 Gbits internet rengeteg kapcsolattal egyszerre, és mégsem lassul le vagy szakad meg. -
CyberGekko
csendes újonc
válasz
Maelephant #108128 üzenetére
nagyon régen volt hálózati kártyám és hang kártyám külön , talán még Pentium 3-as korszakban
most tetszik hogy a VGA-n kívül nincs semmi dugva az alaplapra , szebb így és letisztultabb , a levegő is jobban áramlik a házban stb
-
válasz
CyberGekko #108124 üzenetére
Szerintem jól tetted, talán nem olyan nagy kiadás és megbízható chipsethez jutottál. Most visszaemlékeztem az ősi időkre, amikor még semmi sem volt alaplapra integrálva, hang- és hálókártyát kellett venni külön, ó, a hőskor...
-
jeni
félisten
válasz
CyberGekko #108126 üzenetére
3x csere és után a 4. alaplapot köszönöm nem kérem
ez is egy megoldás -
jeni
félisten
válasz
CyberGekko #108120 üzenetére
Az a kérdés ezt a gyártó garanciális hibának tekinti e vagy sem?
en simán leadnám ,hogy a Intel LAN része nem működik ha mégis akkor többször megszakad
-
DacMalac
tag
válasz
CyberGekko #108122 üzenetére
Akkor ésszerű választás lenne a WIFI részét használni a lapnak.
-
CyberGekko
csendes újonc
megtörtént , ugyan úgy elmegy a net
legújabb driver van fent hozzá 2024. 02. 20. ver. 2.1.4.3 - intel ethernet controller i226-v - máshol írják hogy egy hulladék ez az intel !
-
DacMalac
tag
válasz
CyberGekko #108114 üzenetére
[link] Innét töltsd le a neked kellő drivert. Letöltés után Eszközkezelőben telepitsd fel. Hálózati kártyák,Illesztő program frissitése,Illesztő prog. keresése a sz.gépen, majd mutasd meg neki a letöltött fájlt. Ha van frissebb illesztő, akkor felrakja magának, ha nem azt is kiirja! De az is játszik, hogy meg van törve a kábeled.
-
CyberGekko
csendes újonc
válasz
Maelephant #108118 üzenetére
Megcsináltam ezeket , Win11-ben és a bios-ban is , de sajnos nem segít , azt írták mások is panaszkodnak az intel i225/i226-al LAN chip-el szerelt alaplapokra , bárcsak realtek került volna rá!
-
-
válasz
CyberGekko #108116 üzenetére
Az alaplapi NIC-ekkel kapcsolatos paráknál sok helyen javasolták megoldásként, hogy az eszközkezelőben az eszköz energiatakarékossági beállításait zusammen ki kell kapcsolni, azaz fullon menjen mindig. Nem biztos, hogy ez a te esetedben segít, de egy próbát megérhet.
-
jeni
félisten
válasz
CyberGekko #108116 üzenetére
ha a LAN kábelre más gépet teszel és az nem megy el akkor alaplapi hiba lesz az Asus gépedben.
Wifire is eldobál?
amúgy tudsz betenni PCie LAN eszközt ha nem garis vagy a 14 napon túl vagy?
ez picit komolyabb, több gyártó is van-ez is kafa
az eszközkezelőben van ami kérdőjeles? -
jeni
félisten
válasz
CyberGekko #108114 üzenetére
Hi,
A LAN driverét próbáld frissíteni.
Esetleg a wifi-n tesztelni ott jó-e? -
CyberGekko
csendes újonc
Üdv!
asus z790 gaming pro wifi alaplapom a következő hibát produkálja , folyamatosan elmegy a net , és csak a net kábel ki/be húzása oldja meg egy időre , hogy újra legyen net , esetleg erre valaki tud valami megoldást
? (bios frissítés volt)
-
jeni
félisten
válasz
banderasz77 #108112 üzenetére
Akkor 25 ezer illetve pár ezer pluszban használtan egy VGA kari
Legfeljebb figyelni kell hogy kell neki -e külön PCie VGA tápkábel vagy sem? -
jeni
félisten
válasz
banderasz77 #108108 üzenetére
Írva lett korábban,hogy F proci az IGP nélküli. A K a tuning képes.
Az apron lehet kapni pcie vaga egyszerű talán egy tízes lehet az ára. Ha ez belefér amúgy inkább 12000 betű jelzés nélküli vegyél. -
DacMalac
tag
válasz
banderasz77 #108108 üzenetére
Vigyázz!!! Az F-es védződésű CPU-ban nincs VGA. Kell külön slotba videókártya.Valamint a gyári CPU hűtőt hanyagold. Gyenge.
-
DacMalac
tag
válasz
banderasz77 #108098 üzenetére
-
jeni
félisten
válasz
Sir81 #108103 üzenetére
Hello
Az,hogy a QVL listában nem szerepel a gyártónál az nem jelent semmit se.
Mindent nem tesztelnek le. Vannak olyan KIT mem. amik más néven forgalmaznak de teljesen ugyanaz kiépítéssel ami a másik gyártó nevén nincs benne a listában.
Sőt olyan is van ami szerepel benne és azzal nem ment.
AM5 lapban sokan használják azt a G.Skill kit-t. -
Sir81
aktív tag
Sziasztok. Rászántam magam az alábbi alaplapra:
[link]
Ryzen 7600X menne bele és egy ilyen ram:
[link]
Na most számomra az a furcsa hogy az alaplap támogatott memória moduljai közt nem találom ezt a típusú memórát... Pedig hát nem egy noname fajtáról beszélünk...
Vagy csak én vagyok vak?
Ilyenkor érdemesebb új modult nézni vagy ez nem egy 100 százalékos lista?
Köszi! -
jeni
félisten
válasz
banderasz77 #108101 üzenetére
a tudását nézve azt gondolom bőven megéri.
a felszereltsége is rendben van azon az áron.
az egy dolog mit használsz ki?
amúgy 3 vagy a 4db m.2 csati nem a 40ezer Ft lapon találod meg ha ennél jóval magasabb árú lapon sőt a 4 memória ahogy kérted -ATX kivitel. bár az audió codec az lehetett volna jobb rajta.de ha sok az ára, akkor vannak sokkal olcsóbb egyszerűbb lapok.
ha cél a legolcsóbb költség és szinte irodai alaplap, semmi extra akkor vannak 30ezres lapok is. annál mondhatom teljesen mindegy melyik veszed meg.nézd meg miket kapni 25 ezer,35 ezer,45 ezer, 50 ezer Ft árakon.
még ha 12xxx sima procit teszel bele annak ellenére,hogy ez még tuning lapnak is jó mert Z chipes
ez egy H610 fapados lap ehhez kéne a másik lapot tenni.
lesz különbség rendesen kettő közt.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Renault, Dacia topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Milyen okostelefont vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC-Számítógép! I9 11900K / RTX 3090 24GB / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Új és újszerű 17.3" Gamer, irodai, üzleti készülékek nagyon kedvező alkalmi áron Garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+