Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Aprósólyom

addikt

válasz bajnokpityu #102461 üzenetére

40-50-60A... Ezek csak a folytótekercsek (a borda nélküli szürke/fekete kockák).
    A lényeg általában takarva van a borda alatt: pl. MOSFET típusa és száma (fázisonként 1 vagy 2).

Z690 + 12600K (6P+4E), 21°C szobahőmérséklet, alacsony légáram, 1 óra cinebench R23
    (Csak a fórum kereshetőség végett írtam le... :B )

Z690 + 12700K (8P+4E), 21°C szobahőmérséklet, alacsony légáram, 1 óra cinebench R23

#102459 ProEvoFan: Több hőmérséklet érzékelője van a Giga lapnak, remélem név szerint egyértelműen beazonosítható, mert ez nem mindig igaz első olvasatra.
    Én mondjuk azt mondanám, hogy a 80-85 fok még elfogadható, ha ez csak alkalomszerűen pár órára fordul elő és nem ez a jellemző, üzemszerű működése.
    Ennél jelentősen magasabb hőmérsékletnél öregszik hatványozottan a forrasztás, amilyen grafikonokat én láttam tanulmányban... :B Olyan 110-120-150fok felett indul meg jobban az öregedés, forraszanyagtól függően.
    De nyilván arra hajtunk, hogy minél hosszabb életű legyen, illetve, hát jellemzően nem ismerjük a mosfet karakterisztikáját.
    Fontos: most ennyi, télen, mikor jellemzően 20-24 fok egy téli szoba. Nyári hőmérsékletekkel megint máshogy kellhet kalkulálni annak megfelelően, hogy használunk-e klímát vagy nem, stb...
    Ha játék alatt tényleg 66 fok, akkor inkább csak játékra való az i5-12400-zal, és alkalomszerű ritka renderre. Ezt mondanám nyugodt lelkiismerettel.
    Ugyan itt volt egy hozzászóló fentebb, hogy ő is ezt használja és nem volt gondja, annak ellenére, hogy terheli a CPU-t a játék, de ennek ez így nagyon felületes értékelés. A játékok messze nem terhelik meg annyira a processzort, mint render folyamatok.
    De ha jól rémlik, ti nem 4K videóvágásra és konvertálásra vagy 3D modellezésre vettétek a PC-t. Ugye? :U :B

[ Szerkesztve ]

Jevons paradox

Új hozzászólás Aktív témák