Hirdetés

Aktív témák

• egyvalakiii

csendes tag

válasz rebbag #5992 üzenetére

Ezt a samsungot nem ismerem, de egy G2420HDB Benq-t most vettem, és szinte kifogástalan.

Általában itt kérdezni szoktak, de most leírom a tapasztalataimat, mert aki még vásárlás előtt van, annak hasznos lehet:
    -boltban kipróbálhattam, pixelhibamentes volt elsőre. (Az eddigi tapasztalataim alapján ez az arány LG-re: 3-ból 2 lett jó, samsungból 2-ből 0 (ha az ismerősöket is megkérdezem, akkor samsung összes:pixelhibamentes=4:0), viszont a nem pixelhibás LG-nek volt más baja, lásd #3516-os hozzászólás és környéke)
    -Színek jónak tűnnek elsőre (nem állítgattam, mert nagyobb valószínűséggel hozok ki belőle rosszabbat műszer nélkül, mint jobbat...)
    -egyedül a dinamikatartomány nem az igazi. Az Eizo tesztben a 2 árnyalat nem látszik (beállítástól függően a sötét vagy világos árnyalatok vége marad le). Ez a 8 bitnek megfelelő 256-os szürkeskálából mondjuk kb. 246-ot látok, a szélei összefolynak. Azaz nem 16M színem van, hanem csak 246^3=14,9M (már ha a színkomponensek is ilyen módon "folynak össze", azaz komponensenként 256 helyett csak kb. 246 szín különböztethető meg komponensenként)
    Megoldásként egy kis szoftveres gammakorrekcióval javítható a dolog, bár a világosak még nem az igaziak, de még nem is állítottam be tökéletesen.
    -DE a benq mentségére legyen mondva, hogy manapság nem láttam 1-2 éve gyártott olyan TN-paneles lcd-t, amivel ne lett volna ilyen gond (a már emlegetett LG L246WHX-nél pl. 5 (!!!) szürkeárnyalat maradt ki); viszont egy régi (4-5 éves) 19"-os 5:4 arányú benq a havernál tökéletes ilyen szempontból...
    -munkára, filmre tökéletes
    -a betekenitési szögekkel sincs gond (megdönthető annyira, hogy az asztalon lévő monitor az ágyból nézve még tökéletes) - Egyébként meg én is azt mondom, ha valaki sokat néz filmet, vegyen egy nagy TV-t, mert egy NEM TNpaneles 24"-os áráért már egész jó TVt lehet venni...
    -érdekes közjáték, hogy vásárláskor a Corában nem kaptam jótállási jegyet hozzá, hiába kértem. Írtam a Benq-nak, és még aznap felhívtak, és megkérdezték, hová küldjék. (És elnézést kértek, pedig nem is ők voltak hülyék, hanem a bolt...) Ezzel párhuzamosan az LG elégtelen supportjáról vannak kellemetlen tapasztalataim. Ott egy egyszerű kérdésre a magyar képviselet képtelen volt 1 hét alatt válaszolni, és már kénytelen voltam Németországba írni - ahol persze 1 napon belül válaszoltak. Szóval az LG elégtelen supportjábal szemben a BenQ eddig jeles. (remélem nem kell használnom soha a jótállási jegyet a 36 hónapos garanciával). A Corán a gar.papír hiánya miatt már valahogyan meg sem lepődöm. Elmennek a sunyiba. Ha valaki így jár, javaslom hivatkoznia következőkre:"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról:
    3. § (1) A forgalmazó köteles a fogyasztónak a fogyasztási cikkel együtt - külön kérés nélkül - jótállási jegyet átadni." Tovább olvasvaebbe az is le van írva, hogy mi kell hogy rajta legyen a jótállási jegyen,de azt már nem írom ide.
    -A végére hagytam a legfőbb érvet, amiért emellett döntöttem: az ára. Ugyanis 45 kFt volt.
    Azaz az érték/ár arány ennél a monitornál maximális, legalábbis ebben a kategóriában.

ui: nem akartam szándékosan fikázni az LG-samu párost, de tényeg nagyon rossz tapasztalataim voltak velük...

Aktív témák