Aktív témák
-
negro
őstag
válasz
sebgutkopf #8674 üzenetére
Ezzel azert nem ertek egyett mert en pl csak a Win-t hasznalom nativ max. 1680x1050-ben a jatekok nagyobb reszet 1280x768-ban pl. es szep kepe van igy is Illetve pl 1280x1024 ben 4:3- mas modban (bar ez csak a reig Warcraft3 ami nem tud wide modokat) is szep eles kepet ad persze igy le van vagva jo par centi ergo nem lehet elvezni a wide adta elonyoket.
-
kutga
nagyúr
válasz
sebgutkopf #8674 üzenetére
Üdv!
Kössz a választ, én is arra jutottam, hogy ami érdemes lenne 22"-os méretben, azok mind 42k körül vannak vagy afölött, ami már túlmutat azon a kereten amit rá akarok szánni.
A felbontás más kérdés, a mostani CRT-m max 1024-ben bírja, afölé nem mentem, nem tudom a VGA mit bír.
Mindenesetre úgy néz ki ez lesz a befutó:
20" LG W2053TQ-PF (az adatlapon feltüntetettel ellentétben 2 ms-os)
[link] -
qwertly
addikt
válasz
sebgutkopf #8673 üzenetére
Szia,ebben igazod van csak az a gond,hogy nekem most ment tönkre a monitoron és nem tudok 2 hónapot várni.
Ha valakinek HannsG HA222DP 22 monitorja van lenne szíves leírni mik a tapasztalatai vele kapcsoltban. -
Maxon
tag
válasz
sebgutkopf #8555 üzenetére
ja nem viccellek szebb, képet nem tudok róla csinálni, sajnos
ahogy ülök a gép ellőt, úgy csináltam a képet
de próbáld ki otthon lila képet kiraksz és lefényképezed
nem fog sikerülni
De ha meg kérded Chaser ő PHnagy úr ő se hite el, hogy tényleg nagyon szép képe van,
oszt el jött Szentesről meg nézni, a többit kérdezd tőle , ja még annyit a belátó szöge a monitornak 170°/160° de itt egy [link] -
Maxon
tag
válasz
sebgutkopf #8548 üzenetére
-
szittyó
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8374 üzenetére
THX az infókat.Lehet megvárom az új HP-t ,de gondolom min 100k lessz az ára.Amúgy nem vagyok olyan variálós,csak egy bizonyos ideje,utána olvasok a dolgoknak.Nem akarom megbánni a rossz döntést.A Dell szimpatikus,régóta nézegetem.Lehet az lessz.De azért ha tudtok vmit írjatok.
-
dabadab
titán
válasz
sebgutkopf #8351 üzenetére
Az input lag kerdese erosen tul van dimenzionalva, mindemellet a 2209wa ezen a teren is kivaloan teljesit, meg utanhuzasban is, szoval abszolut nem latom, hogy miert ne lenne jo jatekra. Ja, es tud 75 Hz-es kepfrissitest is.
-
Hómanó
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8373 üzenetére
Nekem le van töltve egy manual (angol), talán márc. 5. óta. A linkjét akkoriban tette ebbe a topicba valaki, tehát visszakereshető, ha megvan, átbogarászható. A szigszalag 10 mp-be telt. De itt az irodában is világít a Samsung gombja...
-
szittyó
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8351 üzenetére
Na most elbizonytalanítottál.Erre nem is gondoltam,pedig olvastam már pár tesztet.És tn panelosban van vmi ötleteted ötletetek?Nem akarok évente monitort cserélni,ezért szeretnék egy frankót venni.Szerintem 22" lessz.kösz az infót
-
szanitéc
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8189 üzenetére
köszi a választ
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #8188 üzenetére
"játékra pedig 16:10 az előnyösebb."
Hm? Nem úgy értetted, hogy az 1680*1050-et könnyebb meghajtani VGA-ügyben, mint az 1920*1080-at? Mert ha nem, akkor nem értem. 16:9-nél nagyobb területet látsz át horizontálisan, egy FPS-nél például ez óriási előny.
-
VironB
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8179 üzenetére
Köszönöm a segítségedet!
Így legalább már kevesebből választok majd! -
VironB
csendes tag
válasz
sebgutkopf #8170 üzenetére
Nem ragaszkodom az 1920as felbontáshoz!Sőt!
Kétségeim voltak,ezért is írtam ide.Köszönöm a hozzászólásodat.És tudnál ajánlani akkor vmi monitor? 22" vagy 24" ?
Samsung,Lg,esetleg Benq közül! -
válasz
sebgutkopf #8157 üzenetére
Még jobban kibővül? Tudsz esetleg valamit?
-
Haby
tag
válasz
sebgutkopf #8053 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
-
Haby
tag
válasz
sebgutkopf #8031 üzenetére
Köszi. És esetleg a 2494HS most nézegetem, talán ha a jövőre gondolok jobb választás, azaz hosszútávra gondolok. Mondjuk ha játszani szeretnék akkor majd a 8600GT-met cserélni kell. Egyébként ez a vidkari ehhez a monitorhoz elég lenne?
-
Findzs
addikt
válasz
sebgutkopf #8030 üzenetére
én is úgy gondolom
-
Bucsek
tag
válasz
sebgutkopf #7475 üzenetére
semmi gond, nemszámit, igyis állatbrutálmetálul néznek ki a flmek, kis csik nemgáz
nagggyon megvagyok elégedve vele, meg 9600gt videokártyámmal is, mert hihetetlen de a mai játékok is simán mennek maxon, gondolok itt a Dragon Age-re amit ajánlok, mert nagyon jó
Left 4 dead 2 is maxon, élsímitást persze nemkapcsolom be mert minek az.
És még a régebbi játékokat is kipróbáltam, tényleg mintha új játékkal játszanék
DVD rip filmeket is szépen játsza le, persze nem közelről kell nézni
Játékra is simán alkalmas.szóval nem bántam meg (Samsung 2243sw)
ja meg újra kellett raknom a videokártyát, mert 60hz-et csak úgy tudta elfogadni, de pikkpakk ment.
-
Rica
senior tag
válasz
sebgutkopf #7446 üzenetére
Basszus, én észre sem vettem, hogy nem LG. Plusz még az Asia Centerben a "kici és olcó" after sales támogatás
Más: néztem ma nyálcsorgatva egy 5890-es tesztet. Nálunk kapható olyan monitor egyáltalán, amin 2560*1600-on lehet gémerkedni? -
dezz
nagyúr
válasz
sebgutkopf #7320 üzenetére
Ez így van (csak tegyük hozzá: is), de az (bekódolt fekete szélek "utáni") alsó-felső részt full (digitális) feketére szokták állítani a lejátszóprogik.
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #7093 üzenetére
Üdv!
Ezt én is aláírhatom!
-
Axel66
csendes tag
válasz
sebgutkopf #6131 üzenetére
nah kezd megszületni a döntés
(hála nektek
)
ezt a dell-t néztem. Szerintem 45 ezerért korrekt darab. és a 20as átmérővel is beérem, így legalább rövidebbek a képpont távolságok, azaz élesebb, szebb a képe. húúú most lehet nagy hülyeséget írtam. na mindegy, majd a guruk kijavítanak!még egyszer kössz, üdv
-
válasz
sebgutkopf #6114 üzenetére
Szerintem az input lag is megvolt eddig is, csak mindenki a válaszidőre volt beindulva
-
P100
senior tag
válasz
sebgutkopf #6101 üzenetére
És vajon a Dell Ultrasharp 2209WA és hasonló monitorok 4-5 év múlva milyen árban lesznek? 30-40 ezer Ft környékén?
A Dell 2209WA monitor reakcióidejével van még egy kis gond, szóval nem tökéletes...
-
AirBooms
addikt
válasz
sebgutkopf #6101 üzenetére
Többek között én is a Dell 2209wa-ra gondoltam...
-
válasz
sebgutkopf #6001 üzenetére
Most komolyan, árulja már el nekem valaki, hogy AutoCAD-nél hol hátrány a TN panel?
-
Pierre75
senior tag
válasz
sebgutkopf #5932 üzenetére
Amikor megvettem az új konfig-ot, rengeteg felelsleges vagy annak vélt "madzagtól" stb szabadultam meg. Nagy szükségem nincs az usb port-ra, a ház elején van, amit pendrive-ra használok. Így nem izgat.
-
madgie
titán
válasz
sebgutkopf #5931 üzenetére
Tudom, hülye megoldás, de bele szoktam picit nagyítani a filmekbe. Alul-felül kevesebb a fekete sáv, a film legszélén meg nem szokott semmi történni
-
Pierre75
senior tag
válasz
sebgutkopf #5911 üzenetére
Tft-re engem inkább a kényszer vitt rá. Sajna, én minden CRT-t megkönnyeztem, rosszabb esetben be is vérzett a szemem 3-4 óra után, mindegy volt, hogy 85/120Hz volt a frissítése. Minden panaszom megszűnt a tft-vel, csak a TN sajátosságaival együtt kellett élnem.
A 2275w gyönyörű gyerek, ha jól látom te sem bántad meg, hogy ezt választottad. Egy "bajom" van vele: az USB kábelét elmolyoltam, így az USB portjait nem tudom használni - mon problem.
-
Pierre75
senior tag
válasz
sebgutkopf #5891 üzenetére
Nekem is hasonló a megérzésem. 2003-ban vettem az első tft-m, akkor már bőven arról cikkeztek, hogy az oled "ante portas". 2004-től már csak idő kérdése a bevezetés, 2005 NY, 2006 magasságában K-Eu is elérhető áron kaphatja meg. 2008 nov-ben cseréltem le a tn paneles monitort egy s-pva panel-re (HP 2275W) és eddig nem is bántam meg.
-
AirBooms
addikt
válasz
sebgutkopf #5891 üzenetére
Szerintem aki a mostani választékból egy egész jó monitort vesz manapság, az majd eldönti, hogy 2-3 év múlva vált, vagy hat év múva... Mert majd látja, hogy milyen lesz a választék 3 év múlva, s ha nem tetszik,vár még. Szerintem éppen ezért erről vitázni teljesen felesleges. Csak azért meg senki sem fog most rossz, de olcsó monitort venni, hogy majd 3 év múlva vált. A szeme szerintem minden épeszű embernek fontos!
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5678 üzenetére
Azért írtam 150k-t, mert ha már ~100-at kiadok rá, akkor már kiadok 150-et is a legjobbra simán, de felesleges, mert netezésre meg játékra a TN jobban használható (szerintem). Már nem szerkesztgetek képeket otthon, azt itt csinálom melóhelyen, bár itt is TN paneles a monitor, de amit meg akarok csinálni vele, azt meg tudom és ez a lényeg.
-
AirBooms
addikt
válasz
sebgutkopf #5679 üzenetére
Remélem 6 év múlva már egyáltalán nem kell TFT monitort venni, hanem addigra már lesz OLED, SED, stb.... valami más.
Na pont ezért lenne kár most betárazni monitorból ilyen hosszú időre!
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5646 üzenetére
az a baj ezzel, hogy ha én játszok, akkor ezen a nagyon gyorsnak mondott LG-n is látom néha az utánhúzást, na most nem fogok 150k-ért monitort venni, hogy utána kettétörjem az utánhúzás miatt, játszottam már ilyen MX1000 roppan a kézben és landol a kukában féléket, de most már nem szívatom magam a számomra nem megfelelő eszközökkel. Nekem a lehető leggyorsabb panel kell és bizony én a lassú nem TN-es panellel nem szívatom magam 6 évig. Lehet máshogy gondolkodunk, sőt biztos, de ha kell mély fekete, akkor bekapcsolom a crt-t és megkapom. Már korábban is írtam, hogy mindig azt veszem ami számomra a legolcsóbban adja azt, amire kell. Teljesen felesleges lett volna eIPS paneles monitort vennem és néznem rajta a lagot, sajnos még ezen az LG-n is észre lehet venni, bár alig látható, de ha ezen alig látom, akkor az eIPS-en már nem csak alig látnám. És igazad van 6 év élmény és élvezetes játék tényleg megfizethetetlen, főleg inputlag mentesen
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5571 üzenetére
látnád a melóhelyes 2232BW-t DVI-n... mint egy éppen bedögleni készülő neoncső úgy villog. Otthon az LG minimálisan, alig láthatóan.
-
Mangerd
aktív tag
válasz
sebgutkopf #5570 üzenetére
nem függőlegesen torz, hanem valamiért egy picit vízszintesen nincs rendesen kinyújtva (volt egy-egy pici fekete sáv két oldalt)
Ez az avi hibája, valszeg rosszul volt croppolva, de lényegen nem változtat ez... -
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #5528 üzenetére
lassan jönnek HDMI-s monitorok és azért HDMi scati több VGA-n van.
-
Nikk
senior tag
válasz
sebgutkopf #5495 üzenetére
Tisztában vagyok vele, hogy miként működik egy AMOLED kijelző. Egy TFT rétegre húzzák rá magát az OLED réteget. A többi igaz... Nincs utánhúzás és betekintési szög... Kis lámpák vannak csak a három alapszínnel, amiknek a fényerejét változtatja csak a vezérlő...
Egyébként itt is van egy kis leírás a működési elvről...
A TFT rétegre pedig szükség van a monitoroknák, ahhoz hogy ez az egész tényleg működjön, hiszen ők a kapcsolók...
Jah és ne tessék keverni a TFT-t az LCD-vel... Az LCD az a színekért felelős technológia. A TFT pedig maga a kapcsolótáblája az aktívmátrix kijelzőknek...
(és ezen esetben mindegy, hogy LED vagy LCD)
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #5500 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy a DP-n észrevehetően tisztább és valamivel élesebbek a betük és a szín-kép is, sőt valamivel gyorsabban jeleníti meg a kijelzőn megjelenített képeket, ahogy tapasztaltam, de mivel az ATI HD4870-es kártyámat azért is vettem DP-vel, hogy tesztelgessem a HP LP2475W-t, és bizony szvsz, ha nem is nagy különbség, de észrevehető bizonyos színtem, hogy jobb mint a DVI!
Egy kis szótár a DP-hez:
"DisplayPort: Monitor interfész, mely támogatja mind a belső, mind a külső csatlakozást PC-k és monitorok között. A DisplayPort skálázható AUX csatornája kétirányú kommunikációt is lehetővé tesz, beágyazott időzítője magasabb sebességet garantál a jelenlegi megoldásokhoz képest. A kevesebb kábel pedig csökkentett elektromágneses kisugárzást biztosít, fizikai kialakítása pedig lehetővé teszi a rugalmas, minden kábelvezetési igényhez alkalmazkodó vezetést." -
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #5500 üzenetére
a DP igaz, h digitálisan, de más "csatornákon" viszi a VGA jelt
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #5374 üzenetére
átlátszó ragasztóval összehúzni a tetejét aztán kész, nem is látszik és fog is.
-
RZS
tag
válasz
sebgutkopf #5352 üzenetére
a szinek is.
meg a filmnezes.
a CRTnek DVDt nezve, jo a kepe teljes kepernyon is. LCDn nezve a teljes kepernyos uzemmodban a DVD sz@r. eredeti meretben pici.
viszont a design bejon es allokepeket jobb ezen nezni vmiert. -
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #4794 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy ami már átlagos deltaE 1,0 érték alatt van (és min.0,5 és max.1,2 alatti), az már kiváló színteret, színintenzítást és színhelyességet mutat! Ezt még lehet fokozni pl. grafikusoknál, proof ellenőrzésekkel és utánállításokkal is!
Nagyon fontos még, hogy az adott VGA kártya is milyen jelkibocsátást ad, és milyen erős a GPU intenzítása, ezért a kiválóbb eredmények érdekében mindig az adott VGA jelszintjére kell kalibrálni a monitorokat, mivel a monitoron megjeleníthető színek (adott színpaletta lefedéstől függően), a VGA-tól is függ!
Itt kell megjegyezni, hogy videokártya kimenetéből jövő RGB jelszínteknek a megjelenítése nagyon fontos és meg kell egyeznie a monitor által megjelenített RGB-értékekkel; ha ez nem így lenne, akkor a leképezett "színreprodukció" nem lesz tökéletes, ezért is fontos mindig az adott rendszer VGA-jára kalibrálni a monitorokat! -
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #4794 üzenetére
hányas verziójú? (Menü-Information)
-
Lazlee
csendes tag
válasz
sebgutkopf #4729 üzenetére
a 24esek hol kezdődnek?
(a Lenovoval addig szemeztem, amíg az euro árfolyam fölvitte az árát, mostmeg már nem kapni... ha vki cserélné, szóljon) -
válasz
sebgutkopf #4728 üzenetére
Oksi, a mostani samum 12ms-os és itt se látni utánhúzást. Köszi!
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #4699 üzenetére
Samsung eIPS panelesek is vannak? Samsung magyar oldalán nem írják a panel típusokat.
-
válasz
sebgutkopf #4590 üzenetére
Tehát akkor a kontrasztja nagyon jó, a színei szintén, bevilágítás nincs elvileg, ha jól tudom ezeknél a paneleknél nincs ez a probléma, csak a tn-nél, de lehet rosszul tudom. Talpa is babán állítható, input lag észrevehető? Egyáltalán van negatív vélemény a monitor ellen?
wwhy: Rákerestem és olvasgattam is, de mondom hátha ír valaki egy összefoglalót külön a 2275-ről.
-
RZS
tag
válasz
sebgutkopf #4607 üzenetére
koszi!
a 90K az sok, marmint erre a celra...
marad az Eizo.
inkabb atrendezem a szobat -
RZS
tag
válasz
sebgutkopf #4591 üzenetére
sziasztok!
70% jatek
15% NET
15% film re kellene 1 moncsi.... vegyek inkabb 1680x1050est mint 1920x1080ast?
ha nem akarok HD-DVD-t vagy Blue Ray-t nézni, akkor fölösleges a nagyobb?esetleg nincs vmi tippetek, hogy milyet vegyek? mi a tuti?
koszonom!
-
jorden06
senior tag
válasz
sebgutkopf #4557 üzenetére
A válasz ugyan nem nekem irányult, de én is feltettem már a kérdést egyszer: 1680*1050 vs. 1920*1080-as monitort érdemes vásárolni a jövőre nézve? Mert most többnyire csak pár ezres van köztük.
-
AirBooms
addikt
válasz
sebgutkopf #4559 üzenetére
Én sem vagyok tökéletesen elégedett a 2209wa feketéjével (e-IPS), viszont egyáltalán nem zavar. Pláne, ha nappal használom a monitort. Ha kevés a fény a szobában, akkor egy kicsit fura.
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #4484 üzenetére
Üdv!
Ez így is van, a Color Managementben minden képpen az adott ICC színprofilt kell alapértelmezettként választani, és ellenőrízni (ha kapott mailben az ICC), ha a monitor drivereit feltelepítettük, hogy a monitor OSD-jében a fényerő, kontraszt és RGB %-os eltérítések a kalibrációval megegyezőek (érdemes felírni), mivel a sokszor a monitor driverei telepítésekor a gyári állapotra is beállhatnak
, és elveszti a kalibráláskor keletkezett beállításokat! - érdemes erre is odafigyelni!
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #4423 üzenetére
Üdv!
Igen, sajnos nagyon nem mindegy, összetéveszthető, de képminőségben nem!
Igen, ha van előtte egy "E" a 2209W előtt, akkor az TN paneles - biza!Nem kétséges, hogy a 2209WA eIPS panellel sokkalta jobb is!
-
AirBooms
addikt
válasz
sebgutkopf #4360 üzenetére
Egy gond van: én nagyon nem vagyok szaki a monitorok terén. Én csak arról tudok beszélni, hogy szép - vagy nem szép. Jó vagy nem jó. Teccik vagy nem teccik. A tesztekhez nem értek.
Azt viszont én is meg tudom állapítani, hogy a magam szerény képességeivel eddig semmilyen olyan tulajdonságot nem találtam a 2209WA-ban, ami a CRT-vel szemben hátrány lenne. Gyönyörű színek, iszonyat fényerő (én a monitoron visszavettem 0-ra és még szoftveresen is lecsökkentettem 30 százalékra - nekem így jó a szememnek, de aki szereti nagy fényt, annak sem lesz csalódás). Mindenhol tűéles kép, éles kontrasztok. Élnek a színek, de nem valószerűtlenek (kalibrálás!!!). Jól olvashatók a legkisebb feliratok is. Nincs olyan, hogy a sarkokban kicsit elmosódik a szöveg, nagyon egységes a kép.
3D-ben egyelőre még csak 3DMark06-ot néztem, de az gyönyörű volt. Ezen monitoron bátran lehet játszani, filmet nézni. Amin meglepődtem, hogy - ezt tudták korábban a TFT-k nagyon nehezn megjeleníteni - a fekete, az valóban fekete!!!
Szerintem best buy ez a monitor. Árban valóban félúton a TN és a PVA között, de minőségben mindenképp a legjobbak között van!
Ezt nem egy szakember mondja, hanem egy lúzer júzer, aki csak azt mondja, amit lát a szemével. -
válasz
sebgutkopf #4290 üzenetére
Egyetértek, élesség terén nincs talán akkora különbség, de szinek és kontraszt terén (nálam legalább is) sokkal jobb a dvi, mint analogon.
-
cowboy_bebop
őstag
válasz
sebgutkopf #4290 üzenetére
Az analóg bemenetes monitorokra sokszor ráfér egy hardveres kalibrálás. Utána azért jók tudnak lenni szvsz.
-
zsolt734
tag
válasz
sebgutkopf #4249 üzenetére
Egy kicsit körülnézve azt hiszem egy Dell 2209wa lesz a befutó, ha sikerül megegyeznem pénzügyminiszteremmel.
Nem tudom, eladom-e. Igazából nem kevés pénzért vettem, és még nincs is semmi baja, de a szemem már nem nagyon bírja...
Használtan vettem, az előző tulaj egy német grafikus cég volt (kint németországban), úgyhogy van rá esély, hogy kalibrált, de nem vagyok biztos benne.
Ha esetleg komolyan érdekelné a monitor, mondjon rá egy árat, aztán meglátom, érdemes-e eladnom. -
válasz
sebgutkopf #4218 üzenetére
Na torzult képet azt én sem vagyok hajlandó nézni
-
válasz
sebgutkopf #4214 üzenetére
16:9-nél 1280x720, hogy pontosak legyünk
Amugy engem is zavar még az is, hogy csak oldalt van 2 fekete sáv. 1280x1024ben tényleg éles a kép, és ha ugy vesszük méretre nagyobb is, mint a 17"-es crt-men volt, de valahogy ugy fura
-
sti10p
senior tag
válasz
sebgutkopf #4208 üzenetére
Akkor ezek szerint az 1:1 scaling nem tölti ki a teljes képernyőt és ha olyanra állítom ami meg kitöltené, akkor romlik a kép, ha jól értem?
Ezek szerint jobban járok egy 4:3-as 19"-ossal?
Egyébként most nézem csak, hogy a gyártó oldalán 5ms-nak írják az LG-t
!
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #4208 üzenetére
Üdv!
... bocs, ha megkérdezem..., de melyik legújabb HP-d van, mivel a "cuccaid" között szerepel egy HP LP2277W
- írnál róla pár sort, hogy mennyivel másabb, mint az LP2275W
- csak hülyéskedek!
-
pinnacle
nagyúr
válasz
sebgutkopf #4128 üzenetére
Ezért mondom, hogy a legtutibb a hivatalos teszt + 8-10 felhasználói vélemény.Például a 2233BW-ről nem is találtam nagyon dicsérő tesztet, de az itteni vélemények jók voltak.Nekem szerencsére Samsung paneles, egyébként garanciavesztéssel jár a menü előhívása, ezért nem ajánlatos erre hivatkozni, illetve elállítani benne valamit.Szerintem is jó monitor, de ezzel a TN panellal nem tudok megbarátkozni.
-
válasz
sebgutkopf #4076 üzenetére
Valahol mint ha ugy olvastam/hallottam volna, hogy már vannak 16:9-nél szélesebb megjelenítők is. Na persze ezekből magyarországon szerintem még egy fikarcnyi darab sincsen
Amugy az 1280x720 az ugye 16:9, namost ha te ugy szedtél le egy 720p-s filmet, hogy a képaránya nem 16:9, hanem kisebb, akkor nyilván csökkenie kell a függőleges pixelszámnak(az más kérdés, hogy jobb volna, ha az lenne a 720, és az 1280-at növelnék
), de attól még minőségre ugyan az, hisz a pixelszámmal együtt csökkent a méret is.
A nagyon széles filmeket meg szvsz mozikra tervezik, nem otthonra
Bár tény, hogy a mozik kikerülnek a boltokba is, és akkor otthon nézve már ugye jönnek a "gondok". Meg kell szokni.. meg erre való a PanScan
-
haxy27
aktív tag
válasz
sebgutkopf #4054 üzenetére
Igen matek. Csak épp nem akartam el hinni hogy a 19" monitoromnak is enyi a kép magassága és így gyakorlatilag nem lesz nagyobb kép csak szélesebb úgy 10cm rel.
4:3 Arányi 22" monitort meg sehol nem látam. Na mindegy akkor minimum 24" vagy 26" kell. -
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
sebgutkopf #4009 üzenetére
Nem ijesztettél rám sőt, segítettél dönteni. Most már tuti a dell a befutó.
-
SalvadorLynx
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3993 üzenetére
No igen a a dell nem tudja a 1:1 scaling -et. Ez engem is zavar nem biztos, hogy mindent tudnék futtatni natívban és akkor a kisebb felbontásoknál bajban lennék. Szoftveresen nem lehet 1:1 -t ráerőltetni a monitorra?
A hp-nál mennyire zavaró az input lag, fps autóverseny? -
válasz
sebgutkopf #3995 üzenetére
Én nem veszem magamra, tudom, hogy a TN-nél van sokkal jobb is. Nekem erre futotta, és elégedett is vagyok vele
Persze ha ugyanennyiért vehettem volna jobbat, meg is teszem
-
válasz
sebgutkopf #3993 üzenetére
hát azért nem lesz olyan egyzserű az, hogy eltűnjön a TN technológia, tekintve hogy az emberek nagy százalékának olyan van, mert erre van pénze..
meg szerintem azért annyira nem rossz, mint ahogy te beszélsz róla.. -
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #3884 üzenetére
NEM terjeszt. Sok LG modellnél NINCS olyan funkció, amellyel ki lehetne kapcsolni a DC-t. Sem a menüben, se a ForteM-ben. Ilyen pl. a W2284F is. Az, h te mit "érzel" User módban, az szubjektív, de attól még TÉNY, h gombbal/programmal valóban nincs kikapcsolási lehetőség (mielőtt kötekednél, itt van előttem az említett monitor, lásd adatlap-cuccok, amit te is kitölthetnél). Az iponos "tesztekre" hivatkozni pedig badarság, azok annyira tesztek, mint amennyire én pilóta. Pont az olyanokért, mint amire te is hivatkozol: statikussá válik. Ezt meg hogy derítették ki
? De ezt már többször leírtuk ...
-
Arrin
tag
válasz
sebgutkopf #3885 üzenetére
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
sebgutkopf #3884 üzenetére
Így hirtelen innen:
Mangerd
dinamikus kontraszt egy szép nagy parasztvakítós szám! Akinek van az többnyire igyekszik kikapcsolni, de némely LG-nél nem lehet kikapcsolni. (mozgalmas akció jeleneteknél akár villogást is okozhat a sok színkiemelés)
Feree13
Az hogy nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot, emiatt ugye ha filmet nézel, és sötét világos (pl akciókjeleneteknél) képek gyorsan váltják egymást,(ha tudja, mert LG-knél többnyire nem lehet kikapcsolni)
bul07
ha jól tudom nem lehet kikapcsolniLG monitoroknál nem lehet kikapcsolni a dinamikus kontrasztot mert ipon.hu LG W2252v monitor tesztjénél is ez olvasható ""tesztképeken sajnos nem tudjuk megmutatni a bevilágítást, mivel a dinamikus kontraszt funkció kikapcsolhatatlan""
wwhy
tényleg nem lehet kikapcsolni, de én nem nagyon látom semmi jelét annak, hogy egyáltalán működnestb... most nem másolom be ide, van egy pár még lejjebb is.
-
válasz
sebgutkopf #3885 üzenetére
Kötekszünk?
Gerisz: na a dobozon én nem néztem
De a lapon vagy 20x, hogy most én vagyok-e hülye, vagy mi van
aztán feladtam, és gondoltam egy próba fordítva, hát nem ugy kellett
[CS]Blade2: én is ugy csináltam, és mikor jól tettem, pikk-pakk bele is ment, de próbáld ki fordítva, ha szétvered az egészet sem megy bele
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3803 üzenetére
Pl: az én monitoromon ki lehet kapcsolni a ledet,de az ez előtti Asus-on viszont a már elhangzott ragasztásos technika jött be!
-
Cthulhu Dawn
őstag
válasz
sebgutkopf #3695 üzenetére
Engem nem zavart.
Direkt állítottam erre.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3639 üzenetére
Gainward 4870 512
Eddig még nem találtam pixelhibát. Jó kis monitor ez, nem bánom hogy nem az Lg-t vettem.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3584 üzenetére
Végül is T 220-at rendeltem. Először 2233BW-t kértem, de nem azon az áron kaptam volna, ami a web shopban szerepelt (49.000 helyet 55.000) T 220 56.000-ért van. Remélem nem bánom meg. Van olyan hibája a T 220-nak, amiért nem volna szabad megvenni, a Samsungokra jellemző pixelhibán kívül?
Azt gondoltam, hogy játékok alatt jól működne az Lg, de nekem egy tulaj mondta, hogy nem kapcsolható ki a dinamikus kontraszt, és ez eltántorított. Lehet, ha hamarabb olvasom, ezt a tesztet máskép döntök, harmadjára már nem akarok variálni a boltban.
-
Furky
őstag
válasz
sebgutkopf #3584 üzenetére
Vagy mennyire pofátlanok, és lopják ki belőle, majd utána eladják párezer forintért. Hallottunk már ilyen eseteket, de konkrét boltokra már nem emlékszem.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
sebgutkopf #3527 üzenetére
-
válasz
sebgutkopf #3378 üzenetére
megelőztek de igen... a szabadalmak már csak ilyenek, de ugyan ugy fizetsz ilyen "semmiért" egy üres cd-dvd esetében, és holtig lehetne sorolni ezeket a dolgokat..
Én sem tartom túl jó dolognak, hogy emiatt drágábbak a dvi-s monitorok, dehát nemlehet mit tenni.. -
Furky
őstag
válasz
sebgutkopf #3378 üzenetére
Tulajdonképpen igen. A HDCP már csak ilyen... Viszont ha a jövőben Blu-ray lejátszót csatlakozol a monitorhoz, akkor le tudod játszani rajtuk a filmet, mert HDCP kompatibilis. A megléte nélkül meg azért hőbörögnnek az emberek, hogy miért nem játsza már le?!
Valaki erre azt mondta anno, hogy: ez olyan, mint a DRM, akinek legális a cucca, azt szopatják...
-
EnginEEr
tag
válasz
sebgutkopf #3256 üzenetére
Nincs más rajta, arra gyanakszunk hogy a vga túl öreg és rajta a DVI csak ilyen 'experimental' funkció, utánanézek lehet-e firmware-t upgradelni rajta. Hátha.
Köszi azért. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
sebgutkopf #3221 üzenetére
Az elmélet az, hogy a kártya kiszámolja a 200FPS-nyi Frame-et, majd a monitornál eldob belőle 140-et, és 60FPS-t kirajzol 60Hz-en. Az emberi szem pedig ebből 30FPS-nyit fel tud dolgozni jó esetben.
Vagyis ha minden igaz, a kép ugyanolyan folyamatos kell, hogy legyen 60Hz-en is, mint 120Hz-en. A kártya is feleslegesen számol, mivel úgy sem fogja kirajzolni a monitor a többlet Frame-et. -
shteer
titán
válasz
sebgutkopf #3220 üzenetére
nem vok nagy gémer, én szintén nem érzékeltem a különbséget, vagyis nem volt rá lehetőségem
de az a 60 is már régóta 75
legalábbis a nálam 2 év alatt megfordult 4 tft-n elérhető volt
-
Zpepe
tag
válasz
sebgutkopf #3215 üzenetére
A második felével nem nagyon tudok egyet érteni. Ki a fenének kell 120FPS???? Az emberi szem 24FPS-t már teljesen folyamatosnak lát. Ezen fellül már szinte teljesen lényegtelen, hogy 60 vagy 200FPS. Látható a külömbség 24 és 60 között de elenyésző. A 3D-s móka, meg igazán jó móka. Ez nagyobb előre lépés mint a fekete-fehér és a színes TV-zés között.
-
shteer
titán
válasz
az eleje: nem, ez a 2 monitor hajtható driverből 120Hz-en, a tv-k nem. kell is őket 120Hz-en küldeni mert szikronizálva van a jel a 3D szemüveggel
2. rész: mert eddig egyáltalán nem volt rá szükség -
wwhy
veterán
válasz
az eleje: igen,
2. rész: én sem vágom -
rulla
tag
válasz
sebgutkopf #3062 üzenetére
Mint azt a hwsw-n is írtam neked, muszáj lesz váltanom, mert a 959NF eléggé kezd öregedni (homályosodik, fakul, sötétül), és nincs pénzem hasonló szintű TFT-re... sajnos ez van, talán a sokkal élesebb kép kárpótol majd valamelyest a színhűség csökkenéséért, bár, mint írtam, ebbe már a 959NF is kezd beleérni, így olyan nagyon nagy különbség talán nem is lesz
Kis túlzással persze. -
válasz
sebgutkopf #3007 üzenetére
Szia.
A HP-féle szoftverrel van a gond. nem a monitorral vagy a monitor menüjével....
Az nagyon tetszik. Nem kalibráltattam, de szerváltam hozzá színprofilokat (mondjuk nem is látom bennük a változást). Inkább, amit saját kezűleg állítok be, az tetszik.
A színek és a betekintési szög egy TN után... nem említhető egy napon. Egyszerűen a Windowst is el tudtam nézegetni, annyira előjöttek a színek, gyönyörű na.
A játék viszont a gyenge pont. Elsőre kiszúrtam, hogy a messzebb lévő fák, levelek elhomályosodnak kissé, mikor fordulok. A közel lévő dolgok nem. Illetve eéőbbit is megszoktam fél óra alatt.HP szoftverhez valaki tud hozzászólni?
-
butcher eu
senior tag
válasz
sebgutkopf #2985 üzenetére
köszi az infót, tudnál egy linket dobni, ami a 64 bites vistán is fut, és felismeri a 4870 1gigást.
mert akkor a következőkben majd csak a drivert teszem fel. -
Blip
csendes tag
válasz
sebgutkopf #2981 üzenetére
Nekem nem a designja miatt tetszene a T220, hanem egyrészt egy Samsung-paneles Samsung, másrészt a digitalversus -on ezt láttam nagyjából az egyetlen olyan jelenlegi (TN-es) monitornak, amelynek a kalibrálás nélküli színhűsége nem katasztrofális, csak átlagosan gyenge
Javítsatok ki, ha túlzott jelentőséget tulajdonítok az ilyen tesztoldalaknak, főleg hogy nem hiszem, hogy annyira hiperérzékeny látásom lenne, de például a legtöbb monitornak a szürkéje annyira durván kék a tesztábrákon, hogy nem is értem. Vagy ezek valami túlzóan torzító ábrák?
-
butcher eu
senior tag
válasz
sebgutkopf #2980 üzenetére
de attól még a catalystot fel kell tenni, vagy csak a trytool-t? vagy hogy működik?
-
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #2981 üzenetére
van neki szép piroooos ajja
-
butcher eu
senior tag
válasz
sebgutkopf #2964 üzenetére
ezt nem tudtam, hazamegyek megnézem ccc-ben, működik e?
-
DarkByte
addikt
válasz
sebgutkopf #2823 üzenetére
Köszönöm! Igazából ötletem sem volt elsőnek hogyan fogom a képeket így összerakosgatni, de végül GIMP -ben a scissor és perspektíva korrekciós eszközzel kis gyakorlás után nem volt nehéz megoldani.
Nos igen TN, viszont - mondjuk elég unfair de -viszonyításnak az immáron 8 éves Compaq notim kijelzőjét tudom felhozni és ahhoz képest ennek a betekintési szögei ég és föld. Leginkább a fel-le döntést kell jól eltalálni, utánna már ha közel szemből nézi az ember észrevehetetlen a különbség. Persze elismerem az S-IPS panel -t is, lakótársamnak van Dell Ultrasharp monitora és az tényleg döbbenetes hogy bárhonnan nézhetem ugyanolyan.
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen légkondit a lakásba?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- MWC 2025: Mit várunk idén?
- Formula-1
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Eredeti játékok OFF topik
- Yettel topik
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- SAMSUNG (LH75WADWLGCXEN) FLIP PRO 190CM 4K ÉRINTŐS SMART MONITOR ! AKCIÓ!
- Újszerű Samsung Odyssey G8 OLED smart gaming monitor - 34" UWQHD (3440x1440px), 175Hz
- SAMSUNG KÜLTÉRI SMART MONITOR ! LH55OMB 140CM 4K SMART AKCIÓ!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- 27"-os monitorok számlával, garanciával! IPS FHD QHD! Dell, HP, Samsung
- 19"-24"-os monitorok nagy választékban számlával, garanciával! Dell, HP, Samsung, Lenovo
- Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- Új, bontatlan 27" Odyssey OLED G6 G60SD QHD 360 Hz Gaming Monitor - LS27DG600SUXEN
- Samsung C27RG50FQU monitor 27.5 inch 240hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest