Hirdetés

Hirdetés

Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz SalvadorLynx #3992 üzenetére

    A felvetés nagyon jó. Mégpedig pont azért, mert a döntés meg nagyon nehéz. :)

    Gyorsan ránézve simán azt mondanám, hogy a 2209wa a nyerő.
    Amire emlékszem a korábbi utánajárásomból:
    - árban jobb a dell
    - input lag: kiemelkedően jó a dell, a tn-es panelek között is megállja a helyét, bár a HP se lassú, de ez a dell a márkát meghazudtolóan jó ebben
    - betekintési szögek: nekem szubjektív az ips panelek fényerővesztésének a karaktere jobban tetszik élesebb szögekben mint a *VA panelok kontraszt csökkenése.
    - kontrasztban a hp megmutatja az s-pva panel erejét
    - megjeleníthető színtartományban is mintha jobb lenne a HP
    - s-pva panelnek sötétebb a feketéje (mondjuk ez következik a nagyobb kontrasztból), de igazából nem tudom, hogy a dellé mennyire zavaró egy sötétebb szobában. Én este a család miatt sokszor sötét szobában ülök, akkor meg a fekete sose lehet elég sötét.
    - felépítés: ez ugyan nem képminőség, de a hp talpa és rögzítése nem egy kategória a dellel. Sokkal stabilabb és jobban beállítható.

    Nekem a hp 2275 lett. A dell ha jól emlékszem valami banális apróság hiányán bukott el nálam. Vagy a képarány kezelésnél, vagy bemenetek már nem tudom pontosan. Nem egyértelmű a helyzet, máig nem tudom ez volt-e a jobb döntés, de mivel a monitor jó és kalibrálva is van, ezért nem igazán foglalkozom már vele.

    Amúgy, ha ez az e-IPS technológia elterjed, aminek nagyon szurkolok, akkor végre elindulhat egy minőségi ugrás a monitorok tekintetében. Kezdetben a drágább tn-es monitorok szorulnának ki a piacról, utána meg remélhetőleg egyre lejjebb szorulnak és talán el is tűnhet a tn a technológia történelmének a süllyesztőjében, mint egy rossz vicc.

Aktív témák