Hirdetés
Aktív témák
-
KMT
addikt
Na pont ez az, nagyon halkan búg. Nekem elég halk a gépem, az még épp nem nyomja el, viszont ha már kinyitom az ablakot, akkor már nagyon koncentrálni kell, hogy halljam, pedig csendes környéken lakom. Ha szól a zene, észrevehetetlen.
Szerintem az iponban az alapzajtól nem lehetne semmit hallani, így úgy járnék, mint ahogy valaki itt írta, hogy otthon búg, a boltban nem...
Szóval egyelőre nekem nem éri meg a benzinpénzt, meg a többszörös össze- majd szétszerelést sem.
Gondolom ilyen hibára nem csak a 3 napos próbagarancia szól? -
sebgutkopf
őstag
Így vili. Az Eizo más téma, az sose gamer monitor volt és nem is gamerek veszik, hanem akiknek a színek mindenek felett.
Amúgy ha elégedett vagy az LG-vel, amit vettél nem kell már nézegetni ezeket, a végén megbánnád, vagy piszkálna a dolog ahelyett, hogy nyugodtan használod.
-
sebgutkopf
őstag
CRT forever!
A méretet leszámítva az igazi monitor, csak nincs belőle wide meg 22" feletti (milyen lenne már a súlya).
Amúgy elég érdekesen görbítesz. Írtam 90k-t amiből te rögtön 150k-t generáltál. Tényleg szinte ugyanaz.
Persze mind mások vagyunk.
Ha lag mentesen akarok játszani, akkor only CRT. Ott van az asztalon a TFT mellett, nekem a TN panel lagja is túl nagy szimulátorban. -
Mondjuk igy lehulyezni a legjobb monitorokat kicsit felelotlenseg. Vagy gyenge volt a gep a felbontashoz, vagy rosszul volt valami beallitva, vagy tenyleg olyan tipus volt, ami nem valo erre, csak grafikara, de ettol altalanositani kicsit eros. A 2231 tokeletes jatekra, barmire, amire egy user hasznalhatja.
-
madgie
titán
30-40 ms.os lagja van a Dell 2209w-nek. Ez nem egy CRT szintje (nem is lehet persze), de játékon kívül tényleg faja. Mondjuk én az LG W2600-zal szemeztem a napokban (nagyon jó az input lagja is 99% adobe RGB színtér mellett), de az itthoni kereskedők 95%-a keveri a két verzióját, és nagyon nem mindegy, mit adnak a kezedbe 130-150 ezerért (TN+Film vs H-IPS)
-
AirBooms
addikt
Brekkéknél, az Izabella utcában meg tudod nézni a 2209WA-t. Szerintem mindenben a segítségedre lesznek. Ugyanitt ez a moncsi 90k 3 év garival. Ráadásul volt náluk nem rég egy olyan, aminek van egy darab subpixel-hibája, ezt 80-ért árulták. Nem tudom, meg van-e még.
Itt vannak -
-
AirBooms
addikt
Bocs, nem kötözködésképpen, de láttál már működés közben Dell 2209wa-t?
sebgutkopf: Bár én 2209WA tulajdonos vagyok, s nagyon szeretm ezt a monitor és én is lebeszélnék mindenkit a TN-ről, azért ez a 6 évre szóló logikád több helyen is hibás.
Nagyon nem mindegy, hogy az ember egyszerre fizet ki 90k-t, vagy legrosszabb esetben is két részletben 6 év alatt. Amúgy meg 3 év múlva ki tudja mi lesz a kínálatban és mi lesz 40-50k-ért a jó ajánlat. A forint értékének változásáról nem is beszélve. Szerintem egészségesebb manapság rövidebb távon gondolkozni számtekben, mint 6 év. -
sebgutkopf
őstag
Semmi személyeskedés, megint a saját gondolkodásom, talán valaki számára hasznos lehet ez a példa:
most vettél egy monitort 44 ért TN-eset. 3 év múlva veszel egy LED-es TN-t szintén kb 50k ért, amit használsz szintén kb 3 évig. Ez összesen 6 év használat 94 e Ft-ért.
Ezzel szemben, ha vettél volna most 90 eFt-ért egy dell 2209-et eIPS panellel és használod 6 évig, akkor pénzben nagyjából ugyanott vagy (ok bukod az 50e Ft 3 éves kamatát).Mi a fő különbség?
Az élmény és az élvezet, mert nem mindegy, hogy 6 évig használsz egy eIPS panelt, mentesen a bevilágítástól és a betekintési szög problémától, sötétebb feketével és mély színekkel, vagy 6 évig szivatod magad ugyanannyiért két különféle TN-es monitorral. Az ugye belátható, hogy egy TN panel lehet akármilyen led és csili vili, az 3 év múlva se lesz IPS képminőségű.
A 6 év élmény és élvezet utólag már megfizethetetlen. Utólag semmi sem fog kárpótolni az elvesztegetett 6 évért, amit TN panel előtt töltöttél, holott ugyanazt az időt egy IPS panel előtt is tölthetted volna.Én ilyen elven monitort minimum 6-7 évre veszek (az előző monitorom is most 7 éves) és év elején megint többet áldoztam rá, de a következő 6-7 évben nem fogok új monitort venni, viszont élvezem az S-PVA panel színeit és nyugodtan beállítom rajta a fotóim színeit.
-
madgie
titán
Azt nemtom. Ha tippelnem kellene, azt mondanám, hogy D-Sub-on át hajtod meg. De ez hülyeség, mert az öcsém monitora is D-Sub-os, mégis állíthat rajta.
Nincs valami téma belőve neki? Mondjuk Movie, Text, vagy ilyesmi? Mert akkor esetleg letilthatja, és csak a Normal módban megy. -
-
AirBooms
addikt
Igen, ez sajnos így van, s nem csak a nem TN-eseknél!
Nekem csak az első pár napon nem tűnt fel a Dell 2209wa-n, hogy a fekete nem teljesen fekete, aztán már igen. Ez elsősorban akkor zavaró, ha pl játszik az ember, s bemegy egy sötét szobába, vagy engem a Flight Simulatorban éjszakai repülésnél. Nagyon mesterséges, hogy a vak sötétet is fénnyel oldják meg.
Ez sajnos technológiai kérdés, kár vitatkozni rajta. A fekete tehát fényesen fekete! Csak a CRT-knél van igazi fekete - vagy ha kikapcsoljuk a monitort.Az más kérdés, hogy van, akit nem zavar.
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Ha nagyon zavar - és miért ne zavarna, akkor érdemes gariztatni, és ha lehetőséged van arra, hogy személyes átvétellel ellenőrízve veheted át a monitort, akkor tedd meg, és talán végre kapsz egy hibátlan típust!
... még esetleg próbáld meg az adott helyen a hétvégén "maszírozni" a kijelzőt (esetleg többször ki-be kapcsolni a monitort), hátha eltűnik, mivel előfordult már nem egyszer, hogy sikerrel jártak!
-
-
wwhy
veterán
majd nézd meg milyen paneles, szervizmenü
-
-
Mangerd
aktív tag
-
Mangerd
aktív tag
Volt egy almafánk, levettem róla egy almát beleharapok és kukacos volt, levettem még egyet abban is volt kukac. Erre fogtam a fűrészt és kivágtam az egészet, és a tönkjére állva kiabáltam, hogy senki ne egyen almát, mert mindegyik kukacos...
Rossz széria? Ha valaha kerültél bármilyen sorozat gyártósor közelébe akkor tudhatnád, hogy nincs olyan, hogy mind tökéletes lesz. Az, hogy pont 2-t kifogtál íj. Rajtad kívül összesen 1 esetre emlékszem, hogy valaki jelezte, hogy búgott alacsony fényerőn... Míg rengetegen nem panaszkodtak erre.
Ráadásul garanciában cserélik is, tehát még csak nem is kell szenvedni miatt, nem értem miért kell ezért kiátkozni a gyártót...A román hulladékról annyit, hogy Jászfényszaru-n van Samsung gyár (itt főleg az lcd/plazma tévéket csinálnak). Néztem az állásajánlatokat a felvételi követelmény 8 általános... Akkor ez a magyar hulladék?
Az Adidas labdát és cipőt 8 éves vietnami gyerekek varrják... Apukámék gyárában féknyergeket gyártanak mindenféle márkájú autókhoz, a munkás csak annyit tud, hogy nyom egy zöld és egy piros gombot és szól ha megáll. Ezek után többet autóba se ülj!A legtöbb termék előállításában iskolázatlan emberek vesznek rész éhbérért, a világ minden országában (sőt sokan inkább az olcsó munkaerejű Ázsia országokban csináltatják)
-
-
-
old_artist
addikt
Üdv!
Csak keményen a Samsunggal
kapcsolatosan, mivel ma én is berágtam rájuk, mivel annyira vacak paneleket gyártanak, még S-PVA-ban is, hogy egyre több professzionális EIZO-n is (S, HD, SX típusoknál) egyre több a pixel/sub-pixel hibás - manapság. Nagyon dühítő, mivel ezek már nem 50e-es kategóriák, hogy csak úgy "lenyelje a hibát" az ember, és ha kiadunk több százezreke elvárhatja az ember, hogy tőkéleteset kapjon!
-
-
-
sebgutkopf
őstag
IPS panelt eleve tudtommal nem gyárt a Samsung. Az IPS az LG és korábban a Philips szakterülete volt elsősorban és ezt az új olcsón gyártható eIPS-t is az LG fejlesztette ki és gyártja. Egyelőre ez a panel még csak ebben a dellben van benne. Később talán más gyártóknál is megjelenhet, akiknek van szerződésük az LG-vel.
-
1600x900 az 16:9-es képarány, tehát filmekre jó. Bár nem natív 1080p, de attol még 16:9.. ez olyan mintha alapul véve a 1680x1050est 16:10-nél, akkor neki a kisebb párja az 1440x900..
És gondolom azért lett ekkora, mert 20"-on a fullHD felbontás már durva lenne, az 1280x720 meg kevés..
-
Mangerd
aktív tag
2233BWL - olcsó, de rossz a betekintési szöge
2233BW - hónapok óta a legjobb ár/érték arányú TN-es 16:10es monitor
2243BW - régebbi modell, de tudja a pivot funkciót
2333SW - a legjobb ár/érték arányú TN-es 16:9-esAttól függően válasz, hogy mire kell inkább és mennyid van rá.
Ha nem fontos a játék és van kb 52k-d rá, akkor a 2333SW-t ajánlanám! -
Mangerd
aktív tag
40 körül az egyetlen megvásárolható monitor a Samsung 2233BWL 43-ért.
De szerintem gyűjts legalább 50ig, és akkor már elég széles skálán nézelődhetsz, akár fullHD irányba is. Vagy ha a pénztárcád enged, akkor 90-100 körül már remek nem TN-es monitorok is vannak, ami az általános felhasználásnál is jók, de képszerkesztéshez egyenesen nélkülözhetetlen!
Aktív témák
Hirdetés
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Formula-1 humoros
- Mellényzsebbe csúsztatható retrokonzol közeledik az Anbernic színeiben
- Milyen routert?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Politika
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GP850-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 165Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- AKCIÓ! Dell Alienware AW2721D 27 QHD 240Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Xiaomi G34WQi 34 UWQHD 180Hz 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GR75Q-B GAMING IPS Monitor! 165Hz / 1ms / 2560 x 1440 / G-SYNC / FreeSync
- BENQ ScreenBar Plus Computer Monitor Light
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- ÚJ Dell Latitude 14 5450 - 14" FullHD IPS - Intel Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2.5+ év gari
- AKCIÓ! Lenovo Thinkcentre M920S Brand számítógép - i5 9500 8GB RAM 512GB SSD 630 IGP Win 10
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest