Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- Videós, mozgóképes topik
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- Fujifilm X
- Samsung Galaxy Tab S8 Ultra - szépséges a szörnyeteg
Aktív témák
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3878 üzenetére
5mm
Tudom, hogy nem sok, engem nem is zavar, mert nem nyomkodom, meg nem rugdalom az asztalt, nem megyek neki a monitornak, stb... Viszont a vélemények alapján van akinek nem tetszik, hogy nem olyan stabilan áll a lábán, mint pl. a téglalap alakú társa.
Ezek az apróságot dönthetnek az egyes árkategoriákban. A adataiban a legtöbb azonos árú megegyezik.
A forma sem utolsó. Van akinek a szögletes, egyszerű, vagy akinek a lekerekített, dizájnosabb jön be.Barthezz2: Én hamar rájöttem, hogy kellene berakni, de elsőre nem hittem, hogy lehetséges-e egyáltalán beletuszkolni.
Gyorsan megnéztem a fórumon, és a kiadott hsz.-ekben többen is írták, hogy nehezen ment bele a talp. Én úgy csináltam ,hogy leraktam a talpat a földre, és rá a monitort, majd ránehezedtem a monitor tetejénél egy kicsit, és egyből beugrott a helyére.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3878 üzenetére
az összeszerelést fel se hozd
Nem tudom ki találta ki azt a rajzos útmutatót hozzá, hogy a nyak melyik fele nézzen előre, de frankón benéztem.. először csak finoman próbáltam helyretenni, nem ment, aztán a végén már ütöttem vertem, de a fenéért sem akart a helyére menni
aztán kiderült, hogy fordítva kell...
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3793 üzenetére
Pl. az én esetemben a F1 alatt a pálya szélén segít még 1920x-ban is a recéken. Közben alig lassul le. Akkor miért is ne. 2xAA meg sem kottyan ezeknek a kártyáknak. Még a 4xAA-val is elboldogulnak, felette meg úgysincs értelme semmilyen felbontáson, mert nem látszik csak álló képen nagyítva
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3796 üzenetére
Full Hd-ben nincs is értelme,de ha nem mondtad volna tuti kipróbáltam volna én is ha lenne full hd-s moncsim!
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3793 üzenetére
ez jó kérdés,most elgondolkodtam,hogy miért kérded,de leesett!
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3757 üzenetére
Használtam is a tesztet, már az első naptól kezdve, de az is lehet csak ma jött elő.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3735 üzenetére
egy kék pixelem van, ami majdhogynem csak feketén látszik. Fent kb 3cm, balról 10cm.
annyira kicsi ezen a monitoron, hogy nem nagyon látszik. -
sebgutkopf
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #3697 üzenetére
Ha megszoktad és a nagyobb képfelületnek örülsz, akkor értem.
Más oldalról nézve: ha ott van a két csík még mindig akkora a látható képfelületed mint egy natív 16:9-es kijelzőnek (most neked nagyobb). Felbontás csökkenés árán azt a pici csíkot minimális pan-scannel ki lehet zoomolni.
Ezek csak felvetések, nem akarlak semmire rábeszélni! -
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3699 üzenetére
A ipon ajánlása alapján állította be, csak a fényerőt tette kicsivel nagyobbra.
Én szintén az alapján állítottam be, és és ha lehúzom a redőnyt, sötétben tényleg olyan. -
Loituma69
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #3701 üzenetére
Samsungok is legalább annyira pixelhibásak mint az LG-k én amikor a samsung monitoromat vettem a 3. lett jó amit ott a raktárból hoztak ki! Előtte LG volt és ott meg a 4. nem volt pixelhibás.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3701 üzenetére
Úgy, hogy beszéltem valakivel, aki szintugy egy t-home-os beltérit kötött eképp egy monitorra(dvi-hdmi) átalakítóval, és pár perc után kiirta neki, hogy nem megfelelő felbontás, és elment a kép.
Namost ok, hogy az 16:10, 1680x1050-es monitor volt, és lehet hogy fullhd, 16:9-el nem lenne gond, de kitudja..Ezért is lett volna jó, ha megtudtad volna próbálni valamivel..
-
válasz
Cthulhu Dawn #3696 üzenetére
Igen, csak mi a biztosíték arra, hogy ugy működni is fog hiba nélkül?
Amugy a samu 2333sw dvi-je hdcp-s? -
sebgutkopf
őstag
válasz
Cthulhu Dawn #3662 üzenetére
Elég torz itt a képarány. Az arcokon és a repülőn nagyon szembetűnő. Olyan nagy áldozat alul-felül lemondani arról az 52 - 52 pixelről (1680x1050-es monitorra számolva), hogy helyes képet lásson az ember?
-
válasz
Cthulhu Dawn #3692 üzenetére
Olvastam én is
Viszont azért melette szól a hdmi.. -
válasz
Cthulhu Dawn #3683 üzenetére
...LG meg olyan, hogy nem tudod nem észrevenni a bevilágítást.
Az LG W2261V-PF-nek? láttad is, tehát személyes tapasztalat, vagy csak cikket olvastál?
Én ugyan nem láttam, de ha te is csak olvastad, akkor azért azt ne feljetsd el, hogy a samu 2333-nál me elég rossz véleményen voltak a natívtol kisebb felbontások kezelését illetően, és te mégis azt mondtad, hogy nem vészes.. -
Gerisz
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3683 üzenetére
Lehet rajta olyat állítani, hogy 4:3-ba jelenítse meg a képet?
Ilyenkor milyen az "üresen maradt" rész?"2333HD nem kicsit tud többet, mint az az LG"
Köszönöm! Már kaptam is érte! (infót is) -
válasz
Cthulhu Dawn #3667 üzenetére
mindegy, azért köszi
-
válasz
Még egy kérés feléd
Nincs véletlenül egy olyan eszközöd(dvd lejátszó, digitális tv beltéri...) amin van hdmi kimenet, és ezzel együtt hdmi kábeled, és dvi-hdmi átalakítód?(tudom nagyok az igényeim) Mert ha akad, megpróbálnád nekem monitorral, hogy műkszik-e vele?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Brusz Wilisz tuddja, hogy Őt mutogatod?
(#3663) Barthezz2: nekem a 4 a kedvencem
-
válasz
Látom nemcsak nekem kedvencem a die hard sorozat
-
válasz
Cthulhu Dawn #3658 üzenetére
Tudom, mult hét pénteken, hétfőn meg már ennyi
R1200GS: Lehet az lesz, hogy akkor holnap beszélek velük, megoldható-e így. Kössz a tippet
-
válasz
Cthulhu Dawn #3654 üzenetére
De sajna még nincs meg a pénz rá
Így hogy rendeljek?
Ha marad ott 56k ahol néztem, akkor nincs gond, kihozzák ingyen, pixelgari meg minden van rá. csak bírjanak még ki egy hetet -
válasz
Cthulhu Dawn #3647 üzenetére
Akkor neked olcsóbban megvolt..
Én csak bizakodok, hogy ezalatt az egy hét alatt, míg meglesz a keret, nem kúszik fel 56nál jobban. Ha többe fog fájni, akkor már elgondolkodok rajta, megéri-e.. -
válasz
Cthulhu Dawn #3642 üzenetére
Hát azért nem az a fullhd minöség
Mennyiért vetted te a monitort?
-
- = Zk = -
félisten
válasz
Cthulhu Dawn #3642 üzenetére
...kedvenc részem
-
válasz
Cthulhu Dawn #3632 üzenetére
Akár, vagy még gagyibbat ha van
Na most már asszem maradok én is ennél a monitornál. Vagy jövő pénteken, vagy utána hétfőn tudom megrendelni. infót is kértem már a bolttól, van 3 nap pixelgari, és kicserélik para esetén, ingyen kihozzák mert 50k felett van, és az árra rákérdezve, annyit mondtak, hogy az euro ingadozás miatt minimális árváltozás előfordulhat. Most épp 56k náluk.
Ki menyiért vette meg?(gondolok arra, akik a napokban vettek)- = Zk = -: nem csal semmit webezés közben, egyszerűen csak üresen marad a megmaradt hely, tehát mondjuk egy 1024re optimalizált oldal egy 1680x1050-es monitoron annyit tesz, hogy üresen marad 656pixel, és nem fogja kinyújtani rá, hogy elfoglalja a teljes képernyőt..
Előnyként nagyobb munkaterület, filmezéshez ideálisabb, több minden fér el a monitoron stb..
Hátránynak én azt tudnám mondani, hogy ha sokat játszol, akkor bajos lehet natívban(1680x1050) nyomatni egy játékot, ha gyenge vga-d van, de elviekben, játékok alatt kisebb felbontás sem annyira észrevehető. -
válasz
Cthulhu Dawn #3630 üzenetére
tényleg, nem tudsz nyomatni egy képet fényképezővel, hogy milyen rajt egy divx film?
-
válasz
Cthulhu Dawn #3626 üzenetére
élmény lesz
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3610 üzenetére
nem a HD és HDA közötti különbség volt a kérdés, hanem a G2220 és E2200 közötti...
-
válasz
Cthulhu Dawn #3596 üzenetére
Van egy powerstrip nevű program, ami többek közt saját felbontás beállítására is jó. Lehet vele létrehozni profilokat, illetve elméletileg játékokhoz beállítot felbontásokat is.
-
Furky
őstag
válasz
Direkt nem kapcsoltad be a ClearType-ot? Vagy csak nem tudsz erről a lehetősségről?
Asztalra jobbegérgomb/tulajdonságok.
Na itt kezdődik a vicces része, mert már elfelejtettem a magyar XP fordításait. Szóval elmondom merre menj: felül jobbról második fül, majd a hatásokban lesz a második lenyíló résznél.
Bocsi, hogy így mondom el, de már rég nem használok magyar oprendszert, valamint egy ideje áttértem Vista-ra, illetve már 7-re. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
És melyikben jobb a játék minőségre? 1280x720 vagy 1680x1050? Mert az ipon-os tesztben szerintem az 1280x-as élesebb volt, szövegben és játékban is
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3594 üzenetére
Akkor Nézet menüben az egyéni kell átrakni, és az egyéni beállításainál bekapcsolni ezt a lehetőséget.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3592 üzenetére
NVIDIA Vezérlőpult / Megjelenítő / Egyedi felbontások kezelése
Létrehozásnál megadod amit szeretnél, és kész is. -
old_artist
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3578 üzenetére
Üdv!
Mint minden monitoron elő is fordulhat - ez alól a Samsung se kivétel (a legtöbb pixel/sub-pixel hibás kijelzőket ő gyártja
), sőt még prémium kategóriás monitorokon is előfordulhat (de inkább sub-pixel hiba), ami Samsung paneles!
-
wwhy
veterán
válasz
Cthulhu Dawn #3574 üzenetére
na sokan megválaszolták már
-
Mangerd
aktív tag
válasz
bal felső sarok, kereső -> Eizo
-
Furky
őstag
válasz
Igen. A tft monitoroknál gyakran előfordulhatnak a pixelhibák, ami azt jelenti, hogy adott színen más színben, vagy sehogy nem világít 1-1 pont, azaz pixel.
Erre van egy csomó program, ami megkönnyíti ezek felderítését. Az egyik ilyen az EIZO Monitor Test.
Használata roppant egyszerű: elindítod, az első 5 oldalon csak egyszínű képet fogsz látni: piros, kék, zöld, fekete, és fehér. Mindegyik képen alaposan nézd végig a monitorod egész felületét, és keresd az eltéréseket. Ha találsz, akkor szólj, és megmondjuk, hogy milyen hiba. De ha valamit találsz, előtte próbáld meg megtörölni a monitor felületét, mert lehet, hogy csak egy porszem.mod: a Samsung az első három napban bármilyen pixelhibára automatikusan cseréli a monitort. Szóval ha neked lenne, akkor legkésőbb hétfőn visszaviheted. Ha a mai napot(szerda, és egyben a vásárlás napja) nem számoljuk bele, valamint természetesen a hétvégét. Az első három napban érdemes többször is végignézni naponta, a 3 nap leteltével viszont még csak gondolni sem szabad rá, mivel akkor már nem cserélik, csak bizonyos számú pixelhiba felett. Viszont ha keresed utána is a hibákat, és esetleg találsz, akkor mindig tudni fogod, hogy ott van a hiba, és idegesíteni fog. Tehát ne keresd, mert csak idegeskedés lesz belőle. Ha olyan sok lesz, amiért már cserélik, azt meg úgyis észreveszed.
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3558 üzenetére
1280x720-ra nincs lehetőség a GTA4-ben? Elvileg ott egész jónak kellene lennie, nem nyújtaná szét egy cseppet sem, mert pont 2/3 akkora a kép, mint a natív. És még kevésbé terhelné a VGA-t is.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3558 üzenetére
Nem látszik rossznak kis felbontásnál sem
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3556 üzenetére
Az attól függ milyen a digitális fényképező. Ha elég nagy felbontású, akkor nagyon szépen visszaadja.
A tesztben van kép 3 felbontásról: [link] Szerintem egyáltalán nem vészes a 1280x.DVI kábelt mellékeltek a monitorhoz a dobozban?
-
válasz
Cthulhu Dawn #3553 üzenetére
Akár mivel mented, mi nem a monitor álltal megjelenített képet látjuk, hanem a kártyáét. Úgy tudnád ha mondjuk egy digit fényképezővel tolsz róla képeket..
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3544 üzenetére
sajnos így lényeg nem látszik, csak az, hogy ajánlott 16:9-es aránnyal dolgozni kisebb felbontáson, mert észrevehető a torzulás, ha 16:10es arányt használsz...
(a printscreennél a kártya által küldött digitális jelet menti le, így nem látszik a kristályok által okozott homályosodás, minden kép tökéletesen éles...)
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3544 üzenetére
Szép. Az FPS menyivel csökken ha feljebb rakod a felbontást?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3539 üzenetére
Kösz, de végülis már tárgytalan, pénteken jön meg a monitorom, de azért érdekel. Nem tudja valaki kapok hozzá DVI kábelt? Az üzletben azt mondták, hogy 99% hogy nem lesz hozzá. Ha nem kapok, milyet vegyek? Roline 2m DVI-DVI jó lenne hozzá? Ehhez.
Mangerd: Ahol valamilyen érték van az tesztelt. Nem túl sok monitorról van teljes teszt, és abban sem vagyok biztos, hogy valósak is, de bízom azért benne, mivel amiatt rendeltem az LG-t.
-
válasz
Cthulhu Dawn #3537 üzenetére
Akkor már csak várnom kell, hogy meglegyen rá a keretem(még másfél hét) meg imádkozni hogy nagyon ne menjen fel az ára, és jöhet nekem is
-
válasz
Cthulhu Dawn #3524 üzenetére
Na nem értél még haza vele?
-
válasz
Én is várom a véleményeket
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Majd írj véleményt róla. Főleg játékok alatt hogy viselkedik.
Még mindig nem tudtam dönteni. LG W2284F-PF, Samsung 2233 BW, 2333SW.
-
old_artist
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3520 üzenetére
Üdv!
Igen, a samu 2333SW a TN-esek között most nagyon BestBuy monitor, különösen az árával! Minimális a bevilágítása, jó a homogenitása és nagyon jó háttérvilágítása van!
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3510 üzenetére
Csak méretben van különbség a 2233 Bw, a 2333Sw, és a 2433 Bw között? Mi az oka annak hogy a 2433 Bw kb. 18-20 ezer Ft drágább mint a 2333 Bw?
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3508 üzenetére
Szerintem oda a 4870-en már kevés lenne.
-
R1200GS
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3506 üzenetére
Nem akarok 1680*1080-nál nagyobb felbontást.
-
sNORh
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3501 üzenetére
ami kb semmitsem ér, 2nap és hihetetlenül poros.. lakk samum volt 225MW nagyonszép, de igényes..
karc, por..
R1200GS a Dell-ek nagyonjók.. főleg egy fehérre befizetnék..
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
Cthulhu Dawn #3468 üzenetére
Egy ismerős is akart rendelni, így az én nevemre rendeltünk volna 2db 2333SW-t. A futár árát tudtuk volna felezni. Csak akkor 51K volt. Ebben a pillanatban épp 56.720Ft. Ennyit szerintem nem ér meg. 59K-ért van 24"-es Samu (245B+).
A másik 23"-as samu 2343NW pedig csak 47K, igaz azon nincs DVI, meg nem néz ki olyan jól, de +10K-t így nem ér meg a 2333SW. -
válasz
Cthulhu Dawn #3475 üzenetére
És ez emnnyiben másabb mint az E2200HD?
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3475 üzenetére
Igazad van,mert az 45-50közt talál bárhol és nem sok panasz van rá!
-
válasz
Cthulhu Dawn #3468 üzenetére
Énmeg szívhatok..
-
válasz
Cthulhu Dawn #3438 üzenetére
Köszönöm!
samuról már olvastam, megnézem az LG-t is. Neked is kössz Hobli1988
-
Hobli1988
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3438 üzenetére
Hát ezt nem hiszem,mert nekem már régóta csak Lg monitoraim vannak,de nem volt velük gond 1*sem(kopp-kopp)!
-
válasz
Cthulhu Dawn #3433 üzenetére
No igen.. de most azon sakkozok hogy fusson a keretből VGA-ra is, és azért a samu +10k. Jo volna tudni hogy az Lg is jo-e ezeken kívűl, vagy egyéb hátránya is van esetleg..(nagyobb bevilágítás, fakóbb színek ilyesmi..)
-
Mangerd
aktív tag
válasz
Cthulhu Dawn #3409 üzenetére
T2200HD helyett inkább az E2200HD-t nézd, kevés de lényeges különbség van köztük, ami simán megéri a plusz 1-2 ezer forintot.
21,5" és 23" között pedig sokkal jobb olvashatóságot okozhat a különbség. Nem beszélve arról, hogy a Samsungot bárhonnan nyugodt szívvel megveheted, míg a Benőnél vadászni kell egy olyan kereskedőt, akinek van is készleten és ad is pixelgaranciát...
Esetleg még a szintén 21,5-es LG w2261v, de az már árban majdnem annyi mint a samu, ami még mindig nagyobb képpel rendelkezik...Viszont az adatlapon lévő E2200 és 8600 karcsú lesz ahhoz, hogy 1920*1080-ban játsz kompromisszumok nélkül!
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Odyssey G4 S25BG400EU IPS Monitor! 25" fHD / 240Hz / 1ms / G-Sync /
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS LG 32UR500-B VA Monitor! 3840x2160 / 60Hz / FreeSync / 4ms
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS85Q-B Gamer IPS Monitor! 2560x1440 / 200Hz / 1ms / FreeSync
- Xiaomi Mini LED Gaming Monitor G Pro 27i
- Samsung Galaxy A55 128GB,Átlagos,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480 - i5-8GEN I 16GB I 512GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest