Aktív témák
-
foshyy
csendes tag
Sziasztok!
Valaki be tudna nekem linkelni két képet arról, hogy mennyire homályos a kép nem natív felbontásban és milyen natívban? Valami jó kis fényképezővel hogy jól látható legyen. Köszönöm! (hátha valaki)
-
old_artist
addikt
válasz
sebgutkopf #4794 üzenetére
Üdv!
Az az igazság, hogy ami már átlagos deltaE 1,0 érték alatt van (és min.0,5 és max.1,2 alatti), az már kiváló színteret, színintenzítást és színhelyességet mutat! Ezt még lehet fokozni pl. grafikusoknál, proof ellenőrzésekkel és utánállításokkal is!
Nagyon fontos még, hogy az adott VGA kártya is milyen jelkibocsátást ad, és milyen erős a GPU intenzítása, ezért a kiválóbb eredmények érdekében mindig az adott VGA jelszintjére kell kalibrálni a monitorokat, mivel a monitoron megjeleníthető színek (adott színpaletta lefedéstől függően), a VGA-tól is függ!
Itt kell megjegyezni, hogy videokártya kimenetéből jövő RGB jelszínteknek a megjelenítése nagyon fontos és meg kell egyeznie a monitor által megjelenített RGB-értékekkel; ha ez nem így lenne, akkor a leképezett "színreprodukció" nem lesz tökéletes, ezért is fontos mindig az adott rendszer VGA-jára kalibrálni a monitorokat! -
wwhy
veterán
válasz
sebgutkopf #4794 üzenetére
hányas verziójú? (Menü-Information)
-
Mangerd
aktív tag
válasz
elfelejtette #4791 üzenetére
hiába kérdezték 5x-ör, ha senki nem veszi meg akkor nincs is róla felhasználói vélemény...
Az, hogy nincs pixelhiba, nem természetes, hanem szerencse! (nem azért, mert ASUS, hanem, mert TFT)
Igazából nem profi (főleg döglődő) CRT után a TFT képe ég és föld lehet egy átlag felhasználónakHa neki sikerült egy jót kifogni gratulálok neki, és remélem a jövőben se lesz rá panasza és hűséges társa lesz hosszú időn át!
DE az, hogy sikerült egy jót kifogni még nem jelenti azt, hogy a márka jó, megbízható. Továbbá pixelgarancia akkor sincs rá, ami nélkül TFT-t venni olyan, mint légzsák nélkül száguldozni az autópályán, forgalommal szemben...
Az ASUS-nál minden szempontban van jobb ár/érték arányú monitor hasonló áron! Nem mondom, hogy senki ne vegyen, de miért kockáztatnál, amikor biztosan jót is vehetsz?
-
wwhy
veterán
válasz
elfelejtette #4791 üzenetére
Nekem 2 különböző Asusom volt, igaz, mindkettő 19-es. Akkoriban (kb. 2 éve) még fingom sem volt a kalibrálásról, műszerekről stb., viszont szemre is jól látható volt (LG 19-es monitorok mellett) hogy színeik lilásak, betekintési szögeik a hasonló TN-es LG mellett is gyengék. Azóta inkább veszek LGPhilips paneles LG-t, mint Asus-t. Igaz, az Asusnak van/volt egy nagyon jó szériája (P), de az nem hétköznapi árakon
-
S-eye
senior tag
Hello!Meg tudja mondani valaki h.melyik monitort érdemesebb megvenni a kettő közül?
Ez a kettő játszik:LG W2242T-SF vagy Samsung SM 2243NW?Játékhoz,filmhez,nethez kellene. -
elfelejtette
veterán
Sziasztok!
Kollégám szeretett volna egy 22"-os TFT-t venni a gépéhez. Több szempontból is az 1680x1050-es felbontású modellek érdekelték, mivel nem néz rajta fullHD videót, és a 9600GT-jét nem akarja mostanában lecserélni, de szeretne minél kevesebb kompromisszum nélkül játszani. Egyébként nem igen játszik sokat, mivel a gépet inkább 24/7-ben letöltésre használja, nagyon keveset ül mellette. Nem is cserélte volna le a 17"-os CRT-jét, ha nem megy tönkre. A kinézett modell az ASUS VW222U volt a 2ms-os reakcióidő miatt (tudom, nem sokat ér), a DVI miatt, és a beépített hangszórók miatt, és a dizájn is bejött a srácnak. Nézegettem volna a véleményeket itt, de nem igazán voltak tapasztalati alapú hozzászólások az ASUS monitorokról:
"- Asus monitorokat nem nagyon ajánlgatja senki, mert az terjedt el, hogy nem valami jó a színhűségük. (ami irodában nem is annyira fontos, kivéve, ha grafikai munkára lesz használva)"
Ez NEM tapasztalati alapú.
"ASUS nem igazán javasolt, elméletileg nem olyan szépek a színei."
Ez SEM.
"Az Asus-okat nem ajánlom!"
Ez SEM.
"Én nem sok jót hallottam ASUS monitorokról"
Ez SEM.
"sajnos nem nagyon tudok segíteni, mivel az asus monitorokról elég rossz tapasztalataim vannak"
Ez igen, viszont nem ír konkrétumot, mi volt a rossz tapasztalat.
"Asus-t ne vegyél! Egyrészt nincs rá garancia, másrészt x@rok, harmadrészt senki nem vesz olyat ezért nincs róla infó, negyedszer jót még nem hallottam az Asus modellekről (és a fórumon se írtak semmi jót)"
Ettől sem lettem okosabb.
Konkrétan a fórumban a VW222U modellre 5x kérdeztek rá eddig, de egyikkel kapcsolatban sem jött tapasztalat. Ennek ellenére kollégám csak ragaszkodott hozzá, meg is vette, és nem is csalódott benne. Természetesen nincs pixelhiba egy hét után sem, és a régi döglődő CRT-hez képest ég és föld a különbség.
Remélem nem sértettem meg az elvakult ASUS gyűlölőket a hozzászólásommal. Csak azért írtam, hogy tudassam, NEM rosszak az ASUS monitorok!
Üdv. -
Nem is a lecsórózásról van szó, szerintem aki 50-60-70k-t ad egy monitorért, az azért nem mondható csórónak.. csak azt mondom, hogy biztos vagyok benne, hogy mindenki szívesen venne eizo-t, vagy dell-t, csak nem teheti meg, így "kénytelen" megelégedni a rosszabbal. És még mindig hoznám az audi-ferrari esetet.. igazából egyik sem rossz, de nyilvánvaló melyik a jobb. És ferrarit sem látok minden 5 percben..
Mellesleg ha lett volna épp anyim, akkor meg egy LCD TV-t vettem volna, mert a filmezés elégé fő szempont volt nálam.
Egy szó, mint 100, szvsz még mindíg arányaiban többen vannak, akik TN-t, és olcsóbb monitort használnak(ami nem feltétlenül szar), aki teheti, meg megveszi a jobbat, és örül, és használja. Részemről lezárva mert sok lett az off..borisz_B: lehet hogy van, de az sem egy kategória egy tömeggyártott samsungal..
Mégegyszer, én elhiszem, tudom, hogy jobb egy eizo, mint egy samsung, de attól még a samsung sem "szar" a maga helyén. Ha valaki megteheti, olyat vesz, és örül neki, ami nem jár együtt azzal, hogy le kell szólni a szarabb monitort..
Na részemről peace
-
borisz_B
tag
-
válasz
Barthezz2 #4785 üzenetére
Te valamit félreértesz. Nem azt mondtam, hogy igénytelenség, hanem hogy örüljetek annak, hogy ez nektek megfelel. Nem mindegy, hogy valakinek jó egy monitor, vagy nem jó de erre van pénze. A szavaitokból azt vettem ki, hogy nektek megfelel az a képminőség, ezért írtam amit, nem azért hogy valakit lecsórózzak.
-
Arról volt szó, hogy melyik a jó monitor,nem arról, hogy mennyibe kerül. Van tapasztalatom ezekkel a tn-es csodákkal, nagy kakit adnak azok, nem jó képet. Kontraszttalan, színtelen képük van. Homogenitás nulla, bevilágítás óriási, képminőség nagy nulla. Ezért elkérni a 60-80-100 ezreket a pofátlanság, nem a 150 ezret a minőségért. Ez a véleményem, örüljetek, hogy nektek megfelel az 50 ezres monitor képe, én nem kérek belőle.
diegho: Jujj, még véletlen se!
Már volt egy hitlerünk, ne legyen még1.
-
-
diegho
nagyúr
nekem a képével semmi bajom, pedig rühellem az LCD-ket, sőt kifejezetten tetszik a képe, tavaly 2 LG-t is kipróbáltam, egyiket sem bírtam fél óránál tovább nézni, ezzel semmi bajom kép ügyileg, csak búg. Visszaküldöm haverommal, ő hozta nem is tudom honnan, mondtam neki ott vegyen ahol a legolcsóbb (szóval nagy eséllyel nagykerből hozta). Amúgy ez a május ilyen hónap. Vettem mushkin memóriákat, első rossz jutott nekem az országban
visszaküldtem és a disztribútornál pont ezen a héten volt szabin a csaj aki a mushkin ügyeket intézte, várhatok 1 hetet pluszba, csodás. Aztán most jött ez a monitor, ja meg plusz 2db hibás 150-es raptor
nem baj, a június már csak jobb lesz
-
diegho
nagyúr
válasz
Barthezz2 #4769 üzenetére
oké kérek egy másikat helyette jövő héten, reméljük az már nem csinálja.
ja hogy megcsinálják garba? az mégjobb lenne mert nincs pixelhiba és tökéletes a képminőség, csak búg. Napközben nem zavar, de este eléggé gáz, hétvégén megoldom egy szimpla hallgassunk mellette halkan zenét megoldással addig.
-
-
wwhy
veterán
a HP L2275w kalibrálásával "szórakoztam" egy kicsit, EZT lehet belőle kihozni (deltaE átlag: 0,67
) Szóval megéri kalibrál(tat)ni
-
diegho
nagyúr
ide írom mert ide gyakrabban járnak.
2233BW, ahogy leveszem a brightness-t 70 alá elkezd búgni a monitor. Az előre beállított profiloknál is, ha olyant választok, ami 70-es brightness alatti (pl text hogy ne égesse ki a retinámat) akkor búg. Valakinek valami ötlet, hogy mitől lehet ez?
-
t_ferenc
őstag
sziasztok!
a napokban vettem egy Asus VW221D monitort 38e jó magyar forintért. szerintetek milyen vétel volt?
hozzá kell tennem, hogy ezt megelőzően egy 17"-es CRT monitorom volt.
-
danihoosmart
csendes tag
válasz
Redbullking #4758 üzenetére
üdv. annyit tennék hozzá, hogy amikor megvettem a 2232Bw samut, még nem volt összrakva a gép amihez vettem, így a régihez közöttem be D-sub kapcsolattal... aszittem szar lesz, de a mostani DVIhoz képest is kitünő volt a képe... egyébként ajánlom a fenti panelt, habár a listádban nem láttam és kifutó modell...
-
válasz
Redbullking #4753 üzenetére
De mondjuk sztem egy ezresből megvan a plusz kábel, átalakító..
-
Danny_theDog
csendes tag
válasz
Flex Wheeler #4749 üzenetére
Azért nem kell megijedni a D-SUB-tól sem. Legalábbis tapasztalatom szerint a BenQ G2220HDA esetében nem. Nem homályos, nem recés a kép. Amit az Ipon-os tesztben írnak a E2200HDA-ról, az igaz a G2220HDA-ra is.
"... csak analóg bemenetet használ. A későbbiek során kiderül, hogy a képminőség emiatt egyáltalán nem szenvedett csorbát, megjegyezzük, ez nagyon ritka."
"Ha már itt tartunk, a DVI hiánya egyáltalán nem okozott problémát, a megjelenítés digitális bemenettel ellátott készülékeket is megszégyenítően éles (bár fontos megjegyeznünk, hogy ezt a VGA is befolyásolhatja, mi egy Radeon 2600Pro-t használtunk)."Persze a DVI egyértelműen jobb, láttam már én is a különbséget más monitornál, de ebben az esetben szerintem a D-Sub -al sincs probléma. Aki tudja próbálja ki, nézze meg és úgy döntsön, hogy neki megfelel e.
Ez az én véleményem a G2220HDA-ról.
-
Torry
addikt
válasz
Redbullking #4755 üzenetére
Értelek, de a hangot így is úgy is ki kell valahogy szedned az HDMI-ből, szóval akkor a jack dugós monitort kell választanod.
-
Torry
addikt
válasz
Redbullking #4753 üzenetére
Ha x360-ad van, akkor hdmi nem oly fontos szerintem.
-
Redbullking
tag
Hello!
szeretnék monitort vásárolni 50ezer körül játékra, konzolra, néha filmre ezeket néztem:
BenQ E2200HD 50.000ft ha adnak 3napos pixelgarit akkor 52.000
LG W2261V-PF 52.000ft
Samu 2333SW 51.000ft
Dell S2309W 55.000fta benqhoz nem adnak kábeleket ez nem tetszik,a samunak és a dellnek nincs HDMIje és a dellnek nincs 3 napos pixelgaranciája, de viszont kicsit nagyobbak,az LGnek van még fejhallgató kimenete is úgyhogy elég jónak tűnik.Szerintetek melyik legyen?melyiknek szebb a képe?ha valaki látott már ilyen monitorokat legyen szíves megosztani velem a tapasztalatait.
-
diegho
nagyúr
valaki akinek ilyenje van egy jó beállítást mondhatna hozzá.
-
diegho
nagyúr
beüzemeltem a 2233BW-t, eddig első ránézésre tetszik. köszi mindenkinek a segítséget.
-
Flex Wheeler
tag
-
bolcsodal
addikt
válasz
Flex Wheeler #4744 üzenetére
Nem csak azon a felbontáson. A munkahelyemen egy LG1919S monitor D-Sub bementtel sokkal szarabb képet ad (élesség), mint az otthoni 2243BW, vagy akár a szomszéd helyiségben levő LG 1953-as DVI-D csatit használva.
Magát a jelenséget nem értem ugyan de sokkal rosszabb minőségű képet adnak ezek a TFT-k analóg csatit használva.
-
válasz
Flex Wheeler #4744 üzenetére
Azon a felbontáson egy 22-23"-os monitoron nincs baj az olvashatósággal. Viszont a d-sub miatti veszteség pont olvasás közben jön ki jobban, mert a betűk szélei egyenetlenek, homályosak lehetnek.. Százalékra meg nem mondom neked, de nem is a százalékok a lényegek, hanem amit a szemed lát..
-
Flex Wheeler
tag
-
válasz
Flex Wheeler #4742 üzenetére
Ha jót akarsz magadnak akkor egyik sem, mert mindkettőn csak D-Sub csatlakozó van, és DVI nélkül badarság lenne ma már monitort venni ahogy már jópárszor le is lett itt írva..
-
Flex Wheeler
tag
Sziasztok!
Tanácsra lenne szükségem monitorvásárlás ügyben.
Kéttő közül kellene választani:
- Samsung 21,5" 2243SN
- BenQ 21,5" G2220HDA3700Ft-al drágább a samsung, kérdés melyik érné meg?
Üdv.
-
sebgutkopf
őstag
Ezek már mind full HD illetve felette 1920x1200-as felbontásúak.
Kedvelt és igen jó típus a HP LP2475W H-IPS panellel, ami úgy 160 környéke.
Van méretre fölötte egy megelő szereplő az LG W2600HP-BS, ami S-IPS és 26"-os létére olyan 145 körül vihető (elég best buy szagú)
24-ben van Eizo, aminek ára már 200 fölött tanyázik mint az s2431w (S-PVA panel)
Dell 2408WFP, szintén valami S-PVA panellel.Szóval itt már van több választási lehetőség, meg ki tudja hányat nem ismerek így fejből.
-
zed1983
őstag
Sziasztok!
Milyen 22"-23" monitort tudnátok ajánlani, amin van DVI és mondjuk tudja a FullHD-t? -
Lazlee
csendes tag
válasz
sebgutkopf #4729 üzenetére
a 24esek hol kezdődnek?
(a Lenovoval addig szemeztem, amíg az euro árfolyam fölvitte az árát, mostmeg már nem kapni... ha vki cserélné, szóljon) -
válasz
sebgutkopf #4728 üzenetére
Oksi, a mostani samum 12ms-os és itt se látni utánhúzást. Köszi!
-
válasz
DarkDeer #4730 üzenetére
Samsung 2333sw jó választás lehet, viszont arra figyelj, hogy játékhoz kell a jó vga, hogy ki tudja hajtani FullHD-ban.
Bár ezt az LG-t nem ismerem, de én annak idején az Lg 2261v és a samsung 2333 közül választottam az utóbbit.
Ehhez a listához esetleg még a BenQ E2200HD(nem HDA!!) hozzávehető, csak figyelni kell, hogy olyan helyen vedd, ahol van rá pixelgarancia.
-
DarkDeer
senior tag
Üdv!
55 ezer ft körüli monitort vennék. Kinéztem kettőt, Ti melyiket ajánlanátok inkább?
Samsung 2333SW
LG W2253V
Esetleg ebben az árkategóriában valami mást érdemes megvenni?
Általános felhasználás, főleg internet, office, játék nagyon kevés és az is régi.
Előre is köszönöm a segítséget! -
sebgutkopf
őstag
22" full HD-ben én csak a Lenovo L220-at ismerem. A boltokból eléggé eltűnt, mert sok volt a pixel problémás.
Full HD-ben prémium paneles moncsi 24"-tól van nagy választékban (HP, Dell, Eizo, LG).
Ha van konkrét elképzelésed van ár, méret stb.. tére van itt néhány ember aki tud javasolni (pl.: old_artist igen járatos a minőségi monitorok terén). -
sebgutkopf
őstag
IPS panelt eleve tudtommal nem gyárt a Samsung. Az IPS az LG és korábban a Philips szakterülete volt elsősorban és ezt az új olcsón gyártható eIPS-t is az LG fejlesztette ki és gyártja. Egyelőre ez a panel még csak ebben a dellben van benne. Később talán más gyártóknál is megjelenhet, akiknek van szerződésük az LG-vel.
-
sebgutkopf
őstag
-
blazsey2
senior tag
Üdv mindenkinek!Monitorvásárlás előtt állok,erről a típusról van valakinek konkrét tapasztalata,véleménye?[link].Előre is köszönöm!Játékra lenne használva leginkább.
-
Mangerd
aktív tag
válasz
total90 #4723 üzenetére
Bal felső sarok, kereső, a kérdéseidre másodpercek alatt megtalálod a választ...
Acer: ennek a hsz-nek az első felében leírtam
Asus: ennek a hsz-nek az első felében leírtamLg és Samsung esetében nem kell rákérdezni, mivel azok gyárilag vállalják a pixelgaranciát, attól pedig a forgalmazó csak a te javadra térhet el...
D-Sub azt jelenti, hogy csak analóg bemenete van. Többször leírtuk, hogy a videókártya digitális jelet ad ki, amit d-sub esetén átalakít analógra, analóg jelként elmegy a monitorhoz, és ott visszalakul digitálissá. A két átalakítás szükségszerűen veszteséges, így a körvonalak "recések" lehetnek (ami főleg apró betűknél lehet zavaró), míg DVI csatlakozó esetén a digitális jel átalakítás nélkül digitálisan érkezik meg, így még a képet se kell jobbra-balra igazgatni, pont betölti a képernyőt. 2009-et írunk, annak is lassan már elment a fele, szerintem nem csak ciki, de (figyelembe véve, hogy monitort nem pár napra-hétre veszel) jövőre nézve is butaság nem DVI-os monitort venni. (mintha az új kocsit manuális légkondival vennéd, amikor ugyanannyiért digitális klímás is van)
nethez és office-hoz édes mindegy, hogy 16:10 vagy 16:9, azon a pár oszlopnyi plussz helyen már nem múlik semmi. A kérdés inkább az, hogy mennyit nézel filmet és mennyit játszol! Ha inkább film, akkor inkább 16:9-es, ha inkább játék, akkor egészségesebb a 16:10.
Nem-Magyarországon is lehet netről vásárolni...
CRT után a TN:
1) A színek. Ha szerencséd van a gyári beállítás nem valami brutális kékes, sárgás vagy zöldes beütéssel ad vissza mindent színt. De még ha így is sikerül akkor se lesz az a szín ugyanaz, ami CRT-n volt. (persze ha nincs mellé CRT-n viszonyításként a "normális" kép, akkor lehet, hogy fel se tűnik)
2) betekintés. CRT-t bárhonnan nézed ugyanazt látod (kivéve ugye hátulról) TN-nél mint fejtegettük kis (főleg függőleges) eltérésnél már a látott színekben/tónusokban is eltérés van.
3) inputlag. Ez főleg fps (esetleg mint egy fentebbi példa is mutatta autóversenyzős) játékoknál jelenthet problémát, jobb esetben is 15-30ms késésben van a monitor (bár ez nem csak a TN-re igaz, sőt ebben a TN többnyire jobb a többi TFT-nél)Most hirtelen ennyi jutott eszembe...
DE! Mielőtt megijednél: Nekem (gazdasági helyzetemnél fogva) szintén TN-em van, de még nem találtam semmilyen olyan indokot, hogy akár egy pillanatra is visszacseréljem (az egyébként hibátlan) 17"-es CRT-mre. Kicsit olyan ez, mint amikor szakítasz egy dagi csajjal és összejössz egy csinosabbal. Lehet, hogy a csinosnak több nyűgje van, mint a ducinak, vagy legalább is más, amihez hozzá kell szoknod ha vele akarsz járni és villogni a srácok előtt, hogy milyen csini csajod van... -
total90
veterán
(#4707) Mangerd
Miért rossz az Acer és az ASUS monitorok terén ? A pixelgaranciára mindenképpen rákérdezek legyen az akármilyen monitorról szó... Miért baj, hogy csak D-Sub ? Milyen legyen, milyen a jó ?
Én a monitort netezésre, szövegszerkesztésre, filmezésre és nagyon ritkán használnám játékra, ott is csak FIFA-ra.
A netről valóban rendelhetnék, de úgy sem sokkal nagyobb a választékom (nem Magyarországon élek).(#4708) old_artist
Az első kérdésem, akkor hozzád is szól
Miért lesz csalódás CRT után egy TN ?Bocsi a sok hülye kérdésért, de a keretem sem nagy és a választék is kicsi.
-
Egyálltalán nem gáz annyira, mint ahogy az alapján hangzik, amit mondasz. Mint mondtam, én is tv-nek is használom, de akkor nem zavaró annyira sem mint mikor a desktopot nézem..
Bőven nem zavaróan hat a dolog szerintem, max ha oldalra ülsz be a monitor mellé fél méterre, és onnan nézed..
Értem én, hogy "szar" a TN, de szerintem sokszor tulzásokba esünk.. az alapján ami ebbe a topicba le van írva néha a TN panelről, senki nem venne sosem olyat, de javítsatok ki ha tévedek, szerintem több embernek van 40-50ezres TFT-je, mint 100-200ezres..Mangerd: Függőlegesen tényleg zavaróbb. Én ha ülve nézem az ágyamból, akkor vagyok pont szembe vele, viszont ha fekve ugye már kicsit alulról nézem. Na ekko észrevehető, hogy besötétül kicsit a kép, de szerintem még ettől is nézhető.
-
Torry
addikt
Hi all!
G2220 HD és E2200HD között van látványos különbség? -
válasz
grabber #4703 üzenetére
Tól-függ, hogy hogy gondoltad a dolgot..
Meg lehet oldani, hogy veszel a gépedbe egy TV tunert és akkor annak a segítségével nézel TV-t.
Aztán lehet kapni direkt olyan külső tunereket, amik gép nélkül is működnek, és alapból monitoron való TV-zéshez készülnek. Ez is jó megoldás lehet, csak utána kell járni, hogy olyat vegyél, ami tudja a monitor felbontását, hisz úgy kapsz jó képet.
Aztán ha olyan tv-tek van, hogy van hozzá beltéri egység(műholdas, iptv, stb..) és van rajta HDMI kimenet, akkor az említett monitorhoz egyszerűen hozákötöd és kész is. Ugyan így kapsz hangot is, mert a benq-ban van hangszóró, de esetleg egy külső hangkeltővel én még megtámogatnám a dolgot.
Én utóbbi módon használok TV-nek egy samsung 2333sw-t, és tökéletesen megfelel -
Baga1983
senior tag
Sziasztok! Tud valaki olyan 22-es monitort ajánlani ami 1440x900-as felbontásban is nagyjából éles képet ad? Mert egy 4830-am van ami nem mindig bírná a nativ módot játékban, ezt a keretes megoldást meg inkább kihagynám. Tudom hogy nem nativban homélyosul a kép csak valahol hallottam hogy vannak olyan 22-esek amik alacsonyabb felbontáson is elég élesek. Ja és ne legyen nagyon drága, az se baj ha csak D-sub-os.
-
old_artist
addikt
válasz
total90 #4706 üzenetére
Üdv!
Szerintem az acereket és az asusokat el is felejtheted!
Hát igazából nem valami nagy választék és jó monitorok, de szvsz a többi választottad közül, ha le tudod tesztelni a boltban a samut, az LG-t, a benőt, akkor győződhetsz meg igazán, hogy melyik a "szimpatikus" a számodra, melyik monitornál van kevesebb bevilágítás, aránylag jó homogenitás és betekintési szög, esetleg DVI csatlakoztathatóság vagy pixel garancia!mod: ja és a Mangerd válaszát is megfogadhatod! ... és CRT után ezek a TN-esek lehet, hogy csalódást fognak Neked okozni!
-
Mangerd
aktív tag
válasz
total90 #4706 üzenetére
Asus-t és Acer a saját érdekedben ne vegyél!
BenQ-t csak ha ad rá a bolt pixelgaranciát (vásárlás előtt kérdezz rá feltétlen!!!!) de a HDA-s modellen csak d-sub van, tehát felejtős
2220LM-ről sem én, sem a samsung honlapja nem hallott még... (de ez is csak d-sub-os)
Az LG meg szintén csak d-sub-osak...Tehát ha jót akarsz magadnak és nem csak az ablakon akarsz kivágni 40-et, akkor EGYIKET SE vedd meg!!!!
Ha helyben nincs, akkor inkább rendeld meg netről, inkább 2 napig ne legyen monitorod, minthogy évekig egy olcsó szar előtt ülj!!!!
-
total90
veterán
Ide küldtek
Na szóval:
Behalt az 5 éves Samsung 793DF CRT monitorom és új monitort akarok venni a napokban. Néztem a környékbeli PC-s üzletek árait és van akciósan ACER X233HB, ez Full HD-s is, de meglepően olcsó.
Hasonló árban van még:
Asus VW220D
Samsung SyncMaster 2220LM
BenQ G2220HDA
LG W2241S
LG W2234SSzóval ezek közül melyik lenne jó választás ? Csak ezek közül érdekel, mert ezek vannak most az üzletekben és nekem sürgős.
-
Lazlee
csendes tag
Tudnátok vmi linket mutatni, ahol rá lehet keresni specifikációk szerint monitorokra?
Engem 22es nem TNes HD moncsik érekelnének pl. -
Sziasztok!
Gondolkozom egy monitor vásárlásán.Egyelőre a Benq E2200HD-t néztem ki.De mivel még régi tévénk van,ezért azon gondolkoztam,hogy egy ilyen monitor kiválthatja-e az lcd tévét?Így nem kellene 2 tft-t venni.Meg nem szeretnék TFT tévét venni,amikor nincs minőségbeli javulás,így viszont spórolhatnék ha valamilyen szinten megoldható.
-
diegho
nagyúr
válasz
sebgutkopf #4699 üzenetére
Samsung eIPS panelesek is vannak? Samsung magyar oldalán nem írják a panel típusokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Unigine Superposition Benchmark
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- .LnB: ProtonMail(?)
- PlayStation 5
- Hálózati / IP kamera
- Autós topik
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Eladó Dell G3223Q - 4K, 144hz, 32" gaming monitor!
- LG 34UM88C-P UW-QHD 21-9 GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38WQ75C-W.) 38" WQHD144hz PRÉMIUM GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- LG (38GL950G-B) 38" 175HZ GAMER QUAD HD LED MONITOR !
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest