Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomcsi23
veterán
Szomorú dolog, akárhogy is.
Fater lanos-szal tört ketté egy jó combnyi akácfát, hát nem 20-szal ment. Ő egyszerűen kiegyenesítette a kanyart. Öv nem volt bekötve, és így szerencsére a légzsák sem nyomta pofán, mert nem volt. Akkorát kapott a kocsi, hogy a váltó is szétnyílt. Tóbb dolog kellett hozzá "véletlen", hogy élve megússza. -
_seth_
veterán
Nekem már fél éve tart az ügy tehát gyors eredményre ne számíts.
Ha szerinted 800e az értéke akkor ők majd mondják a felét, tuti így lesz, megnézi, hogy hány éves, milyen extrák vannak benne... az, hogy karban volt tartva igényesen és jó állapotban volt nem fogja őket érdekelni... úgy kezelik mint Pista bácsi szétrohadt pöfögős mercijét
Ugyanolyat nem adnak és el sem viszik, sajnos nincs olyan megoldás, hogy ne kelljen a zsebedbe nyúlni valamennyire ha csak nem dolgozik a szerelőd nagyon olcsón.
Én most azért írok ide éppen mert felébresztett az Allianzos ügyintéző, hogy elfogadom-e a 103e forintot a kárrendezésre vagy számlát nyújtok be... számlával nem lennék előrébb mert akkor sem kötelesek elfogadni de legalább ezt már utalják is és csütörtökön történt a károkozás, pénteken jelentettem be, ezek tudnak haladni.
-
_seth_
veterán
Ha betétlap ki lesz töltve helyesen + egy jobb biztosítónál vagy akkor akár 1-2 hét alatt rendezhetitek is az egészet csak számolj 30-40-50% avultatással azaz ha 100e a károd (persze a képek alapján több) akkor csak 50-60-70e forintot adnak attól függően, hogy mennyire veszik az avultatást mivel öreg autó ezért 40% a minimum, az én 12 éves b vectrámra is minden 40%-kal van számolva sajnos... ugyanakkor... csütörtökön lezúzták az autóm bal oldalát, péntek délután 2-re már bejelentés, ügyintézés, kárfelmérés, kárbecslés, kifizetendő összeg megállapítása is megvolt már csak utalniuk kell... allianz, de pl a posta lassabb sokkal és mindenbe belekötnek, ha volt személyi sérülés főleg 8 napon túli mint pl a swift sofőrje akkor jó esetben nem kapsz pénzt belőle csak mire elfelejtetted.... kadettem okt 16-án lett totálkáros és egy forintot sem láttam belőle sőt... még tárgyalás sem volt ilyen gyorsan halad az ügy ha a rendőrség-szakértő-ügyészség-bíróság keretein belül zajlik le...
-
Arpee78
senior tag
Jeges és lejtős út. A felfelé jövő elsőkerék-hajtású autóknak könnyebben megcsúszik a kereke. Lefelé menet ha fékezünk szintén könnyebben megcsúszik az autó.
A "nem balekok" úgy látszik kicsit gyorsabban mennek, mármint a felfele jövők. A nagyobb lendület bizonyára segít a megcsúszás elkerülésében.
(Csak ez esetben)
-
Szplöttyy
senior tag
Hát ez már röhejes, tükörjégen szebben lehetne menni
Más, ezekbe nincs ABS? Volt pár újabb kocsi is, pl a Pug 307 és mind a 4(vagyis csak kettő látszik) áll-t és úgy csúszott, nesze neked ABS.Fura dolog ez, itt nálunk is képesek 10km/h-val keresztbeállni, mikor mi 30al is simán tudunk menni, és még csak meg se csúszunk...
-
AMD Power
titán
Nekem is szokott olyan lenni ,hogy 40-s táblánál 50-el megyek és a seggembe áll mindenki. Gondolom már csak a T betű miatt is. Nevetségesek!
Délután nem volt valami baleset a Szentendrei úton délután olyan 6 óra fele? Akkora dugó volt a városba befele mintha reggel 7:30 lenne.
-
SaNyEe
aktív tag
Remélem, hogy ennek a sportágnak a vezetői elgondolkodnak ezen eset után a pályák biztonságát illetően.
Vizeshordók+gumifalak+1km lassítószakasz minimum+védelmi zóna. Ezen felül minden lehetséges kellene technikára szükségük lenne. A sportot kiszolgáló részlegnek is fejlődni kéne a kocsikkal együtt. Pl. F1-ben hasonló sebességek sincsenek és sokkal komolyabb védőmechanizmusai vannak a pályáknak, mint egy betonfal+homok kombo
Ez a "védelem" általános ebben a sportban?Magyarországon is az MNASZ drag futamain a 400m-es pályákon kötelező a minimum 700 méter lassítószakasz (általában több a reptereknek köszönhetően). Mondanom sem kell, hogy még csak hasonló teljesítményű autókkal sem rendelkezik a magyar mezőny mint ezek a szörnyetegek.
-
SaNyEe
aktív tag
Pff ez kész, egy embernek a motorsport ostobasága miatt meg kellett halnia
Ezek a Funny carok könnyűek, marhaerősek, full kezelt pályán elképesztő sebességekre felgyorsulnak és a pálya végén ütközés tompítónak odaraknak egy betonfalat???
Inkább ne lett volna ott semmi se....Tájékoztatásképp úgy nagyjából 250 - 280 mph 400 - 448km/h sebességre is felgyorsulhatnak, a 402 métert pedig megteszik összvissz 5-6 sec alatt.
-
MPowerPH
félisten
Erről a verdárol készítettek hátulról is fotót. Az van a kocsi farára matricázva, hogy "Az élet 180 -nál kezdődik"
Én csak a feleségét sajnálom, mert ő aztán nem tehetett semmiről...
De az is biztos, ha valami biztonságosabb autoval csinálja ezt a csávo, simán túlélik mindketten. -
-
Integra
titán
-
Topiccsendőr
addikt
Ha bírod az ilyeneket, akkor nézd meg az MGM től a Grand Prix című filmet. A sztori igen lineáris, néhány szénné égett pilóta kerszetezi a szerelem kibontakozását.... ööö jah nem is meghal a végén mindenki... Mindegy, a forgatókönyviró nem kegyelmez senkinek. Szóval akkoriban nem abba haltak bele, hogy szart sem ért a bukócső, meg kukac kerekek voltak, hanem hogy mindig kigyulladt az autó és elégtek ezek a jó pilóták. De télleg. Grand Prix 10/10-es motázs
-
amol
addikt
Városban lehet akármilyen az út, én nem megyek 120-al (vagy 160-al, lehet hogy nem csak a számlap fordult el) főleg nem -állapotos- utasokkal. Reggel a szűk egyirányú utcánkban egy marha csutkagázzal hajtott végig, ha lelép elé egy gyerek tuti hogy nem áll meg. Ezt miért kell?
-
Integra
titán
nekem nem ez a bajom a hungáriával
hanem hogy 70es út és nem lehet rajta 50nél többel menni.
2x3 sáv és teljesen reménytelen
sok pöcs lúzerkedik 50nel, agyrém... de pl a kőbányai vasúti felüljárótól a népstadionig csak 40 az átlag..
egyszerűen az embereknek fogalmuk sincsen mi az az előzékeny, dinamukis közlekedés..
tapossa a gázt, ráfékez, tapossa, ráfékez... -
Bubu79
addikt
-
theniel
aktív tag
A parkolási díj lehet akár 250 Ft/óra vagy több.
Ezen díjak miatt sok a belvárosban dolgozó kénytelen a kocsiját a külvárosban, vagy a városszélen hagyni. Történetesen az előbb felsorolt kocsik esetében a Jazz tulajdonosnak kellene fizetnie, a lexusos-al szemben, pedig sokkal környezetkímélőbb és gazdaságosabb a Jazz.
Szóval 9*250= 2000. az egy hünapban 45 000. Azt hiszem nem olyan elenyésző szám.
Persze egy lexus havi fenntartása mellett semmi.... -
theniel
aktív tag
Ja, és nem érdekelnek a kategóriák.
Azért mert valakinek több a pénze, akkor már alapból többet szennyezhet?
Szóval nem vagyok elájulva, hogy a gazdagok húde védik a környezetet, mert az adatokból is látszik, hogy bár megtehetnék, de az átlagembernél (aki tényleg megélhetésre használja a kocsiját) még így is többet szennyeznek.
sokszor hobbiból -
amol
addikt
Komoly. Csak az a bibi, hogy nem lehetne megfizetni. Egy környezettudatos kormány dotálná a környezetbarát járművek elterjedését (pld alacsonyan tartott árral), de nem teszi mert iszonyat pénztől esne el. Pedig elterjednének elég gyorsan.
Túl sok érdeket sért a kőolajmentes közlekedés. -
Thyb
senior tag
ez maradandó sulyos testi sértés, ezért tuti nem kap annyit, ha észen van az ügyész akkor is valszeg (ha még nem volt priusza) max felfüggesztettet kaphat. Persze halmozottan egy rakás mindent a nyakába lehet varni, pl biztonságos követési távolság nem betartása, stb stb, de nem hiszem, hogy leültetik
-
Mr X
veterán
Itt Pesten az Ady Endre uton nagy divat ez. Napi szinten jarok ott, es rendszeres, hogy bevagnak elem szembol es oldalrol. Ha netalantan nem engedem be, akkor habzo szajjal anyazik. Mintha nekem kotelessegem lenne beengedni, holott az enyem az elsobbseg.
Sok paraszt a villamossineken tolakodik, kanyarodosavbol egyenesen megy, es veszelyezteti masok testi epseget. Komolyan mondom, egyszer ugy elbeszelgetnek az ilyenekkel. Ha mar az anyja nem nevelte bele, hogy ne legyen bunko, legalabb a szabalyokat ismerje.
-
tiv83us
veterán
-
-
dragonfx
veterán
Ez régi végignéztem,s emmie xtra nincs benne ot válalt be dolgokat ahol lehetett, egy cosmó időt elvesztegett.
#2777>> valszeg igen, mert majd pénzzel elintézik....Tényleg nálatok egy ilyenért mi jár a törvény szerint?
Peti>>Sajna ők azzal nem foglalkoznak kinek tettek volna kárt...azért picit belegondoltam, ha belémronygyoltal volna 3kilóval mer tmondjuka almbo fékje bexart akkor mi maradt volna belőlem......
Amugy a cég (lambo) hivatalosan is elismeri hiába tud a murci 330cal mennia diablo sv meg 360nal.....megmondták 300 felett nem ajánlatos menni mert aerodinamikai szempontból nem tudták megoldani eza s ebbesség felett a stabilitás bármilyne elektronikai bixbax bekapcsolása esetén sem....a formaterv hibája.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Jó úton mind1 milyen bringával megy, direkt szórakozni minden esetben bunkóság arról nem is beszélve, hogy be kellene látnia, hogy ő egy 10 kilos bringán ül minden védelem nélkül én meg 1 tonna vas vagyok mögötte... hihetetlen de az emberek nem féltik a tyúkszaros életüket kicsit sem...
De jó neked
Én nagyvonalakban valami ilyesmit néztem ki magamnak: [link]
Gyalogos: áll a járda szélén egy komplett család 2 kisgyerekkel, 30-al gurulok óvatosan néznek de nem indulnak meg még a járdán vannak, odaérek erre lelép az anyuka akit visszarántanak... ha lelépnek elém megtudtam volna állni is de az ilyet nem szeretem amikor bele a közepébe elven lelépnek vakon a zebrára... főleg, hogy tudhatnák a zebra semmit sem jelent és neki tudtommal nem szabad lelépnie ha autó közeledik (ált suliba valami ilyesmit magyaráztak bár azóta már eltelt pár év....).
Ugyanakkor 10ből 9szer elengedem azt is aki a járdán áll még... az a 5-10mp amit vesztek vele még ha rohanok sem jelent semmit bár azon meg szoktak lepődni amikor kaparósan elindulok -
_seth_
veterán
Nem volt rossz az út, hátranézett és kijött direkt elém, bunkó köcsög az ilyet el kell ütni mert csak szégyent hoz a bringásokra! Vesz egy jó országúti bringát és azt hiszi, hogy ő a király de egy bukóra, kesztyűre, ruhára márt nem költ mert minek az? Esetleg egy pár lámpa...
Én is kerülgetem a kátyukat de hogyan? hátranézek és ha autó van mögöttem akkor nem szórakozom vele egy inkább kikerülöm a kátyut a legkisebb útvonalmódosítással na meg lámpa után a kereszteződésben bepofátlankodik elém középre? Ott sincs kátyu vagy úthiba... ez egy ilyen köcsög bringás, vannak ilyenek is bőven tudom mert sokat tekertem a nyáron is... én is jövőre veszek mtb helyett egy jó országútit de nem fogok ilyesmit csinálni az tuti, eddig sem csináltam jah és én még ált elnéző vagyok a bringásokkal mivel erősítem a táborukat én is pedig soknak még az udvarból sem lenne szabad kimennie nem, hogy útra vagy főútra!!! (tudom van ilyen autóssal is nem is 1-2 de most konkrétan egy bringás húzta fel az agyam már amennyire tudta...).
Lézer, én is így szoktamMindkét fél közlekedhet okosan és egymásra vigyázva csak akarni kell, én az akarat hiányát 99%-ban csak a motorosoknál látom, sok egyszerűen sz.r mindenre csak megy... egyedül a piros lámpa ami megfogja őket semmi más (van amelyiket az sem biztos méregzöld a plexije...), na jó akad 1-2 amelyik tud normálisan közlekedni de amikor pl azt látom, hogy főúton megelőzöm a robogóst úgy, hogy teljesen átmegyek a másik sávba és ráfekszik a kis izéjére és húzza neki mintha lenne mit húzni hát azon már csak sírni tudok... na meg a sok rakétás... mert az biztos, hogy elég gyorsan nem tudok menni ahhoz, hogy egy motoros beálljon mögém, vazz de tényleg... motoros még eddig nem követett főúton egyszer sem... városban is nyomják persze a legrosszabb a divatbukós amin semmi védelem nincs lényegében megegyezik a II vhs német sisakkal de ugye az illik a mocihoz, balesetnél meg öreg kombi merci fekete színben...
[Szerkesztve] -
dragonfx
veterán
ez kemény
Nekem a fehér és narancs repülős tetszett, mega v.kék átfordulós, páran már óvatosabbak votlka, ők már inkább előtte berántották, nem akartak repülni csak borulni szépen, mint pl:az audis mega sárga....igena fa kapott szépen
#2173>>szia!.igen erről ebszélek én is mindig, pici kanyar eső és mindneki elfelejt vezetni.. a sok luzer
....mondjuk azt mondom tavaly aug 20.ai viharban 70nel ment valaki ok pl:én
...de tegnap este éppcsak vizes volt az út
...az még sima 150
Amugy ott nem maradtok de a 2 kocsi elég szépen megsérül...azért gondolj bele megy 70nel..de statuzol d emondjuk visszarúg abs ezért mondjuk 90nel belemész miközben ő 70nl megy?..akkor nem angy a különbség hogy totálra töröd, mondjuk nagy valószínűséggel leírtatok volna mindketten egy 360at..és ha mákotok van ennyi+2 lökös csere....ha nem akkro borulás, korlát, +akik jönnek...
u.i.:autóúton nincs kihívás..mi abbana kihívás hogy 60as táblába mennek előtted 8an 40nel, persze az első gyökér miatt, egyik s emer bevállalni egy előzést, akkor hely meg ninc shogy 8at kielőzz még 3at, se mert folymatos szemből a kifeléforgalom.???..ez nem kihívás, hanem szopás kategória...most kezdejek bele befékezésekbe egyesével?
...azt megdöglünk,...inkább széttolom aza rcát valakinek pályán...most nézem csak 4200 a havi matrica
...anyu mé nem azt vettem adtam ingyen 2500at az államnak
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest