- Kábeleket és csövezést rejtő "kirakatház" a GameMax logójával
- Felvarrták az Arctic rackmount rendszerekhez szánt CPU-hűtőjének ráncait
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- Havazáshoz igazított kiadás kap a Steam Deck OLED
- Milyen TV-t vegyek?
- BIOS frissítés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Házimozi belépő szinten
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Telekom TV SmartBox: szolgáltatói set-top box alacsony korlátokkal
- Apple notebookok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gusztáv
addikt
válasz Lalikirály73 #3001 üzenetére
Én renderelni szoktam vele SketcUp-ban. Ott ki van maxolva a proci, de a hűtés szépen kezeli. Talán egyszer állt le 3-4 óra után.
Laci
-
joebacsi
csendes tag
Win10 may update (version 2004) ugye még nektek sem ment fel?
Teams nálam (sp5) sajnos egy idő után nagyon akad érzésre (pedig nincs nagy CPU/GPU terhelés). GPU acceleration kikapcs, illetve cache törlés és restart átmenetileg (pár órára) megoldja, de utána megint használhatatlan lesz (kb 15 másodperc, míg az unmute gomb érzékel egy kattintást...), jellemzően 1 órán túli teams meetingek után.Várom a win update-et mint a messiást, hátha megoldja, de kicsipuha úgy néz ki még mindig blokkolja surface-ekre (mindegyik microsoft cucc, így elég szánalmas ez az egész...).
Tapasztaltatok hasonlót?
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #2947 üzenetére
Megint előjött, de most nem oldja meg a fenti gond. Honnan tudhatom, hogy a géppel, vagy a billel van a gond? Bios alatt se megy a bill. Megtisztítottam az érintkezőket.
Nincs esetleg valami diag menü, vagy hasonló?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
A`rpi
addikt
Sziasztok!
Adott egy Surface Book 2ő.
Az alsó része (bázis) hibás, a bekarikázott csatlakozót kell majd cserélni, javítani.
Tudtok e javasolni ügyes kezű műszerészt, aki megfizethető áron dolgozik?
Malák fórumtársast kerestem már, a 90 ezer forintos szerelési díját sokallom.
Másik problémám, sikeresen tégláztam a Surface Búkom, miután újra telepítettem CMD ből, (USB portok hiánya a tableten )és most az adott képernyőn nem tudok továbbmenni, lévén az érintésérzékelés, és a "tollas" bevitelt nem működik.
Így az lenne a kérdésem, hogy PB-n esetleg lenne e olyan vállalkozó szellemű fórumtárs aki néhány percet szánna rám, amíg a telepítés végét be nem fejezem?
Ehhez jó lenne nekem:
-Surface Dook 2 bázisa (13.5”)
-Surface Dock 1
-Surface Dock 2Szép napot, sziasztok!
MasterMark:
Javítva.[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
válasz MasterMark #3006 üzenetére
-
MasterMark
titán
-
A`rpi
addikt
válasz MasterMark #3008 üzenetére
Beleöntöttek valamit, és használták tovább, én szétszedtem, kitakarítottam, aztán szembesültem a hibával. Első blikkre, más baja nincs (csak a torka véres ), elvileg kábel csere megoldja, de ha netelántán az alaplapi csatlakozó is sérült a hatalmas hőhatás végett, no annak a cseréjét nem tudom bevállalni.
...Mai gépek beázás szempontjából eléggé vacakok, mert az ember a teljes áramtalanítást nem igazán tudja megoldani (azonnal) a beépített akkumulátorok végett. Pedig sok esetben egy alapos tisztítás nem okozna különösebb kárt a készülékben, ha azonnal lekapcsolnánk, és áramtalanítanánk.
[ Szerkesztve ]
-
A`rpi
addikt
...Okulva a történésekből, én hibáztam mint utólag kiderült.
-Nem a hivatalos Surface Book 2-höz való telepítőt szedtem le.
A fentebb taglalt jelenség ennek volt köszönhető egész egyszerűen az érintő kijelző drivere nem volt fenn azért nem érzékelt.
Szerencsére, a dokkolóbázishoz kapcsolva azt a néhány kattintást, amit még a telepítés befejezéséig kellett megtenni, meg tudtam ilyen módon oldani.
Aztán a továbbiakat már tudom intézni, a saját bluetooth perifériáimmal.
Segéltséget két kedves fórumtás is nyújtott, külön köszönet nekik:
-werbed
-jakabbaluE öröm E bódottá
-
MasterMark
titán
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a toll inputot egy másik gépen használjam?
Azaz mintha egy kijelző nélküli wacom tábla lenne, az asztali gépemen szeretnék rajzolni.
Switch Tax
-
A`rpi
addikt
válasz MasterMark #3011 üzenetére
Távoli asztal?
-
MrPetya19
addikt
válasz MasterMark #3011 üzenetére
Elvileg tudod második kijelzőként használni és be lehet állítani, hogy engedélyezze a tollas bevitelt. Nézz rá a kivetítés erre a gépre a gépházban.
,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
Heraldry
tag
Sziasztok! Elsősorban rajzoláshoz, másodsorban általános office jellegű használatra szeretnék használt darabot venni. Ahogy nézem 4 mag/8GB RAM alá nem mennék.
Mely modelleket ajánlanátok, illetve van valami ami kerülendő? (pl. az aktív hűtés mennyire időtálló/javítható dolog?)Nincs olyan hogy "felhő" csak olyan van, hogy valaki másnak a számítógépe... - "I love the way the Earth rotates... It really makes my day."
-
A`rpi
addikt
válasz Heraldry #3014 üzenetére
Szerelés szempontjából nem túl fényes a Surface termékpaletta, átlag felhasználó ezt otthon nem szereli, a kijelző felől lehet csak megbontani a gépeket, és a kijelző sajnos ragasztva van, mondjuk zömében nem is igazán kell a gépekhez hozzá nyúlni.
Surface PRO széria összes modellje legalább 4GB memóriával szerelt. -
cerb
tag
mostanában csak második gépnek használom a SP4emet, ezért van hogy hetekig sem nyúlok hozzá. Elég bosszantó, hogy max egy hét múlva már annyira le van merülve a gép hogy be sem lehet kapcsolni, miközben 100%al tettem el. Nem annyira katasztrófa még az aksi, bír még 4 órát használatban kb, ezért nem értem, hogy miért merít ennyire a kikapcsolt állapot. Nem tudtok valami megoldást erre a problémára?
-
Berzso
tag
Sziasztok, véleményetek szerint milyen áron lehet eladni 2015-ös Intel(R) Core(TM) i5-4300U CPU @ 1.90GHz 2.50 GHz, 8,00 GB RAM, 256 GB SSD SURFACE PRO3 12" gépet + Dokkoló. Hibátlan! Köszi szépen
[ Szerkesztve ]
-
ricsip
addikt
Tekintve, hogy 5+ éves, garancia nincs már rá, ilyenkor szeretnek végleg eltávozni valami miatt a túlvilágra, eleve niche piaca volt, eléggé le kell tolnod a gatyát. Én inkább odaadnám valami rokonnak aki még tudja "értelmes" dologra hasznalni amíg végleg be nem szarik.
-
-
hszilard666
veterán
Sziasztok!
Kukáztam egy surface pro 3 as okos kis tabletet, és a problémám a következő:
USB 2.0-s eszközöket, nem ismer fel a gép, csak az USB 3 asokat. Konkrétan semmilyen billentyűzettel, egérrel nem halandó menni, de 1080P-s filmet tudok a csatlakozón keresztül nézni a külső vinyómmal. A szitun csavar egyet az a tény hogy a WiFi halott a készülékben, avagy nem tudok automata driverfrissítéseket applikálni. Láttam hogy ez tipushiba, viszont azt szeretném megoldani hogy USB 2.0-t is kezeljen. Tudtok nekem erre megoldást nyújtani?A segítséget előre is köszönöm!
Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MrPetya19
addikt
válasz hszilard666 #3030 üzenetére
Hmmm.
Nekem segíteni szokott ha megmozgatom az usb csatlakozót, mert nem mindig ismeri föl valamiért a 2.0-ás eszközöket már az enyém sem.,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog
-
hszilard666
veterán
válasz MrPetya19 #3031 üzenetére
Próbáltam, csak egy hibaüzenetet kapok:
" Ismeretlen USB-eszköz
A számítógéphez legutóbb
csatlakoztatot USB.eszköz
Működésében hiba lépett fel, és a
Windows nem ismeri fel."
De egy USB 3.0-s vinyót meg gyönyörűen kezel Nem is értem...Keresek Apple Watch S1 S2 S3 Silver Steel 42 MM es eszközt.
-
MasterMark
titán
válasz hszilard666 #3032 üzenetére
Az USB 3-nak külön érintkezői vannak a csatlakozón belül.
Próbáld meg kitisztítani. A hibaüznet egyértelműen azt mutatja valamiért nem érintkezik rendesen.
Elméletileg kellene legyen rajta microSD kártya olvasó is, azzal tudsz drivert felrakni.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
hszilard666
veterán
válasz MasterMark #3033 üzenetére
Igen, azzal mozgattam adatot a gépre. Elvileg minden friss rajta, az előző tulaj megcsinálta reinstall után.
Mivel érdemes kitisztítani az USB-t? Sosem csináltam még ilyet.
-
MasterMark
titán
válasz hszilard666 #3034 üzenetére
Izopropil alkoholos fültisztítópálcika, vagy izopropil alkoholos aerszol, vagy sima sűrített levegő de az lehet nem elég.
Switch Tax
-
A`rpi
addikt
válasz hszilard666 #3030 üzenetére
Lépj be az UEFI-be "bioszába" hangerő fel (hosszan nyom) és bekapcsoló gomb.
És köss rá egy USB-s egeret. A kurzort látnod kellene, opcionálisan egy Live Linux-szal is megnézheted.
Nekem a Linux Mint vált be, Surface-höz.
-
hszilard666
veterán
válasz MasterMark #3035 üzenetére
Köszönöm holnap nekiesek!
A`rpi:
Köszönöm, kiderült hogy hardveres a probléma! Nem megy az UEFI ben sem a razer orochi, sem a logi m100 as.
-
hszilard666
veterán
válasz hszilard666 #3037 üzenetére
Sikerült megoldani!
Bővebben:
[link]Szóval ma hivatalosan is belépek a surface klubba! Sziasztok!
Évek óta akartam már ilyen masinát, de a hardver erősségéhez mérten mindig is nagyon sokalltam a vételárat, nem csak újonan, de használtan is. De a tegnapi nap délután a fejembe ötlött hogy már nagyon unom a Dell XPS 13 asomat, hiába jó meg szép, de nagyon bánt hogy 200K áll benne, és het 1x kapcsolom be, ha valamihez kell a windows. Na jó 1.2 havont elviszem lanozni amikor quake 3 azunk a testvéreimmel, de szt tudni fogja a surface is. Általában az öreg ipad air emet használtam. A legtöbb esetben redditezek meg youtube ozok rajta, avagy tartalomfogyasztok, arra bőven elég volt az a 6 éves már eléggé lomha ipad. SZépen megy rajta a multitask, tudok youtube videókat nézni reddit olvasás közben. (picture in picture) Viszont akkor már az volt a projekt hogy egy eszközzel kiváltanám az ipadet és az XPS-t. Alapjában véve a Surface Go kat nézegettem a baráti vételár miatt, mivel tényleg nem akartam sokat költeni. Viszont, szembejött egy lerobbant Pro 3 as, i5/128/4gb, billentyűzettel, aprópénzért. A tulaj szerint nem volt ázva, csak 1-2x leejtve. Ez mondjuk látszik, egy pici hajszálrepedés van a káván, de abszolút nem zavaró. Viszont ami probléma volt az az hogy megdöglött a wifi és a bluetooth. Redditen olvastam hogy ez típushiba, ledöglik a gépben ez a chip, de ugye ott volt még az USB gond is. Titkon reménykedtem hogy csak driver issue, de ugye mint láthattátok, kiderült hogy nem. Viszont sikerült megoldani ezt is, az USB hub és a wifi dongle 5500 HUF ban megállt. így van egy surface-em aprópénzből. Az egész projekt megállt 40500HUF ban, és még jó kis gyári billentyűzetet is kaptam mellé. Egy dolog nagyon tetszik, és nem tudotam hogy ez van, az az hogy a gyári töltőn van egy USB port hogy töltsem a telefonomat. Okos!
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
MasterMark
titán
válasz hszilard666 #3038 üzenetére
Modnjuk ettől még nem lett megoldva, csak áthidalva.
Jó olcsón megkaptad akkor, grat. A wifi probléma pontosan mi? Eszközkezelőben látszik a hardver, csak wifiket nem lát? Vagy mi a pontos hiba?
Ezt a wall of text-et nehéz volt elolvasni, kicsit központozhatnál azért.Switch Tax
-
hszilard666
veterán
válasz MasterMark #3039 üzenetére
Elnézést kérek, legközlebb figyelni fogok erre!
Köszönöm! Ennyiből win10 zel max egy thinkpad X220 jött volna ki 120 as SSD vel, de ez talán jobb deal az 1440p-s jó kis kijelző miatt!
Az az egy chip csinálja a logic boardon a wifit és a bluetoothot, sorra fekszik ki a legtöbb pro 3 ban, vagy a hőtől vagy a rossz konstrikció miatt. Nincs hivatalos magyarázat. Sajnos gari idő után jön elő. El tudom képzelni hogy tervezett elavulás. A tünet az volt hogy nem látott semmilyen wifit, se bluetooth eszközöket.
-
MasterMark
titán
válasz hszilard666 #3040 üzenetére
De akkor jól értem, hogy eszközkezelőben látszik?
Csak mert a elejetéstől lehet antenna gond is esetleg. Akkor is ez van, hogy nem lát semmit.
Switch Tax
-
hszilard666
veterán
válasz MasterMark #3041 üzenetére
Az mondjuk lehet, igen látható eszközként!
-
A`rpi
addikt
válasz hszilard666 #3040 üzenetére
Mondjuk, nem olyan nagy merítés, nekem 4db törött PRO 3, van a tulajdonomban. Mindben jó a Wi-Fi BT. 😅😅😅
-
Berzso
tag
Amennyiben az USA-ban vásárolk Surface-t, és gond lenne az új termékkel - itthon hova tudom vinni garanciálisan? Vagy ki kell küldeni Németországba?
-
ZavaBalazs
őstag
usában vett gépem volt, németországba vitték szervizelni (és kaptam az angol billes helyett európai billes cserekészüléket )
küldtek egy szállítási címkét, azt kinyomtattam, dobozra rá, UPS ingyen kijött érte és elvitte, aztán egy hét múlva hozta a cseregépet.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
Berzso
tag
válasz ZavaBalazs #3048 üzenetére
Ez megnyugtató, bár ne legyen rá szükség! Köszönet
-
Berzso
tag
Sziasztok, van valakinek tapasztalata a Surface Pro7 i5, 8 GB RAM, 256 GB SSD géppel? Arra lennék elsősorban kíváncsi, hogy a gyakorlatban mennyire veszi vissza a teljesítményt a passzív hűtés miatt. Irodai alkalmazások, néha kevés PhotoShop. Előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPad Air M2 13" Wi-Fi + Cellular + Apple Smart Folio + Apple Pencil Pro
- IPAD PRO 11" 64GB WIFI+CELLULAR / 4G LTE / , ÜZLETBŐL, GARANCIÁVAL
- iPad Pro M2 11" 2026.03.30 Apple jótállás névre szóló számlával
- Apple Smart Keyboard Folio-Gyári billentűs tok 3.generációs iPad Pro 12,9"-hoz Bontatlan, üzletből
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs