- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- Home server / házi szerver építése
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- DUNE médialejátszók topicja
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DemonDani
addikt
Gondoltam megoztom gyorsan a tapasztalatom a Sony W800-zal, ami mellett végül döntöttem.
Három egész napig működött, a negyedikre elromlott. EDigitáltól volt, írtam egy nyilatkozatot arról, hogy szeretném visszakapni a pénzem, így is lett.
Szóval izgalmas kaland volt, de azt hiszem, másik gép után kell néznem.
NEM FIZETETT REKLÁM! >>armegoszto.hu<< Folyamatosan friss akciók.
-
DemonDani
addikt
válasz makoss #52019 üzenetére
Még ha indokolatlan is, érdemes keresni rajta az UHS-I jelölést, mert az egy viszonylag jó szempont, vélhetően akkor nem valami régi lassú szutyok tulajdonosa leszel. A kapacitást neked kell megválasztani, de nem árt legalább 16 GB-ban gondolkodni, hiszen a RAW képek termetesek tudnak lenni a JPG mellé mentve, és a Full HD videózás is előszeretettel viszi el a tárhelyet.
Én a Sandisk Ultrát javasolnám talán az ár/értéket figyelembe véve, meg nekem még sosem volt ilyekkel problémám, de lehet, hogy más másként látja ezt.
-
DemonDani
addikt
Jelenleg ott állok, hogy Canon IXUS 160 vagy Sony W800?
Az előbbi akciós 25 ezerért, az utóbbi 23, de még erre jönne egy év garancia kiterjesztés, hogy legyen rá legalább 2 év, így 24k lenne.
(#52013) Quentin
LX2? Biztos ez? Az 50 ezer forintos gép. Persze lényegtelen már.
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz makoss #52009 üzenetére
Mindenképpen azt a választ akarod kapni, hogy "hát nem is olyan rossz az az olcsóbb, vedd meg bátran"?
Tényleg vegyél FZ200-at, ha sokallod, akkor meg nézz tökmindegy, hogy mit olcsóbban. Megkaptad a választ, örülnél inkább neki. Sokan ebben a "szakmai" topikban nem igazán kapnak választ, pl. én sem, neked meg segítenek, erre fel még erősködsz meg görcsölsz a dolgon.
Ha egyszer mindenben jobb az FZ200, akkor mit nem értesz meg azon, hogy azt éri meg megvenni?
Már bocsi, de tényleg sokak nem kapnak választ, te meg kapsz, és még ennek sem örülsz, fogadd el, hogy ki kell adni 100-at egy jó gépért.
-
DemonDani
addikt
Hello!
Van itt bárki, aki képben van az olcsóbb fényképezők terén is?
Szüleimnek kellene valamit vennem, és meglepődve kellett tapasztalnom, hogy a választék nemhogy jobb lenne, mint pár éve, hanem sokkal rosszabb 30 ezer forint alatt.Gondolom a gyártók elfogadták, hogy sokan inkább a mobiljukkal fotóznak már, és nem vesznek ilyen gépeket, ami egy igazán remek trend...
A célom annyi lett volna, hogy elsősorban legyen valamilyen hardveres képstabilizálás, EIS OIS már mindegy, csak jó legyen, másodsorban pedig beépített akkusra vadásznék.
Sokszor nagyon rossza a tájékoztatás ebben a mezőnyben azt tapasztaltam, így lehet, hogy valami elkerülte a figyelmem, de csak és kizárólag a Sony W800-at találtam ebben az árban, de annak is olyan az EIS rendszere, ami némi utána olvasást követően kiderült, hogy egy kalap szar lehet a valóságban.
Nem tud valaki valamit javasolni? Egyszerűen nevetséges, hogy már nem lehet rendes kis kompaktot kapni olcsón, holott pár éve még voltak ilyenek.
-
DemonDani
addikt
Sziasztok!
Nagyon régóta nem követem már az olcsó kompakt piacot, ezért segítséget szeretnék kérni.
Olyan 70 ezer forintig érdekelne olyasmi, aminél már akadnak manuális beállítási lehetőségek, egy képen például lehet tologatni a fókuszálás helyét (ne adj isten van manuális fókusz opció), illetve néhány alap paramétert, mondjuk a záridőt, az ISO-t elő lehet választani (vagy talán még a rekeszt is?). A Zoom az jó, ha van alapon azért jó lenne, ha a 3-4x-nél nagyobb lenne, de nem akarok 30milliószoros bridzset.
Először is ezek érdekelnének igazából, de az sem hátrány, ha esetleg nem 1/2.3"-os a szenzor, hanem valami kicsit nagyobb (gondolom az 1" ennyiért vágyálom lehet).
Végül egy érdekes kérdés, létezik olyan, ami nagylátószöggel (halszem) tud dolgozni vagy imitál valami ilyesmit értékelhető képminőség megmaradása mellett? Gőzöm nincs, létezik-e ilyesmi fejlesztés kompakton, de merem feltételezni, hogy nem teljesen elvetélt az ötlet
Egy sárcnak lenne, aki DSLR-t akarna, de tudom róla, hogy úgysem lenne képes fenntartani, mert a 20. hobbija... De így talán ki tudná próbálni magát a normális minőségi fotózásban.
-
DemonDani
addikt
válasz scarabaeus #38468 üzenetére
betettem ugyan akkora méretre úgy néztem őket természetesen
Az ellen néztem amit kitettél .avi-t még anno
-
DemonDani
addikt
válasz scarabaeus #38465 üzenetére
Hát némi munkával kilehetne hozni talán még jobbra, de nem olyan veszélyes az tény. Köszi h feltetted
Amúgy eléggé rossz lett már ide a YT-ra az eredetit mellé téve ordít a dolog
[ Szerkesztve ]
-
-
DemonDani
addikt
válasz Dzsana #38444 üzenetére
Hát nem tudom, nekem nem annyira jönnek be azok a képek amiket eddig feltettél.
Egyrészt egész sok a kiégés, másrészt minden kiégett terület szélén kékes-lilás, enyhe kromatikus aberráció van, amit durvább esetben még kicsinyítve is látni lehet.
A BurgerKinges képen miért van fekete-fehér felső sáv?
A Lassított videón pedig képminőségben szerintem semmit nem segít a Class10-es kártya, de stabilabb lesz az FPS szám, amit a YT beállításaiban látni, hogy bizony meg meg röccen így. Ezen leginkább csak a fény segíthet, de az sem sokat ahogy nézem, nem olyannak tűnik ez, mint ami csak a fény miatt mosottas. Bizony megvan az ára a 240 fpsnek
A következő tesztedhez keress vmi olyan témát aminél tudjuk milyen a valós sebesség, önts tiszta vizet a pohárba pl
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
válasz Zozzer888 #38374 üzenetére
"hadd ne én döntsem el a másik helyett mit vegyen"
pedig pont ez a "Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?" topik lényege, hogy elmondjak miért mit kell venni mi helyett...
Mi ez a 25ezres Panasonic?
-
DemonDani
addikt
válasz sanzi89 #38373 üzenetére
Ekkora égbekiáltó hülyeséget De élj csak ebben a hitben. hogy ott nincs különbség... Pont hogy ott aztán vannak különbségek... De látszik, hogy sosem kellett erre felé keresgélned, különben tudnád h mik is vannak ha átnéztél volna 4-5 20ezer ft alatti gép tesztsorozatát
Pont h 40-50nél van az h opp én láttam ott egy nem kiégett képpontot
áá én nem latom sztem a masik jobb kepet csinal
hat ok de sztm ez a jobb...hadd ne kelljen egy ilyen dialógust bemásolni itt az SX220-30-40-60 kapcsán
-
DemonDani
addikt
Olvasgattam visszafelé, de mindenki hoppon marad aki 20ezer alatti körüli gépeket keres
Érhetetlen, hogy miért van az, hogy egy szaki sincs abban a topikban, ahova a legtöbben ilyen kérdéssel jönnek ide, hiszen a kompakt digitális nagyon nem ott kezdődik hogy folyamatos diskurzus van az 50-60ezres masinákról, amik már közel vannak a MILCekhez DSLR-hez (90+) árban...Bocsi ezért a hszért, de igencsak elgondolkodtatónak érzem Ha valaki 30 alatt keresgél, arra legtöbb esetben válasz sincs! Még az se hogy gyűjtögess, amivel legalább jelezték eddig hogy "elolvastuk öcsi de ennyiért csak szar van" (ami azért nem teljesen igaz)...
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Ebből a listából melyik lehet a legjobb váasztás? ES90-et néztem meg az LS5-öt de van még pár a Rollei se volt rossz név régen de az ujakat már nem ismerem
-
DemonDani
addikt
válasz scarabaeus #38162 üzenetére
Köszi, Valami konkluzió? nem tűnnek túl jónak, de fények se legjobbak, zajosnak nem tűnik mert baromi erős mosás van helyette, "kicsit" talán túl erős a zajszűrés
Konkrétan hulladéknak tűnik némelyik, legtöbb kép, ez tényleg lehet ennyire pocsék? Újabb modell a Fujitól és ennyi? Hogy hánynom kell és inkább a telefont vegyem elő ha jó képet akarok?
[ Szerkesztve ]
-
DemonDani
addikt
Ahogy nézem itt nem éppen az olcsó gépekről megy a diskurzus, de nekem valami ilyesmi kellene.
a plafon 17-8ezer magyar valuta, és ezt néztem ki konkrétan Fuji AX500, ennyibe (de még többe se) mas nem nagyon fér bele... Ahogy néztem az optikai meg CCD stabilizátor már sokkal több 25 körül mozgós dolog.Mi a véleményetek?
Az abszolút hidegen hogy ki milyen gyűjtögetést javasol xy ezerrel többért űrteleszkópért
-
DemonDani
addikt
A Benq GH600-ról tudunk valamit?
Nyilván nem Benq technológia van mögötte, így inkább az érdekelne hogy mi. És hogy van e valami használható teszt róla. A név alapján való leírás nem igazán érdekel, tények lennének jók de nehéz eset