Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacy6
senior tag
válasz buherton #60021 üzenetére
Sony RX100, vagy nagyon max Panasonic LX100.
A sony RX100 II képminőségbe ugyanazt tudja mint az első, csak okos funkciók miatt drágább.
A Sony RX100 III már lényegesen jobb, de nagyon drága és kicsit túlárazott is.
RX100-ba van rengeteg előre programozott beállítás, amivel könnyű fényképezni.
De saját beállításokat is kompletten lehet menteni benne. Gyorsan kiismerhető, jól kezelhető fényképező.
Úgy 2-3 évig használtam én is egy ilyet, szóval tudok segíteni ha van kérdésed.[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz kovaccss #59999 üzenetére
Vegyél egy galaxy S3-at, használtan lehet 20 alatt is kapni.
Ott úgyis meg tudod oldani a fehéregyensúly problémát.
Amúgy meg utólag beállítani a fehéregyensúlyt kb 2 kattintás és úgy fél perc
Mivel tárgyakat fotózol ez nagyon egyszerű dolog.
Az hogy rácsodálkozol hogy nincs 20 ezerért normális gép azt nem teljesen értem....
Manapság nem sokat ér 20 ezer forint, főleg nem fényképezőre.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Hapi18 #59844 üzenetére
Én a Panasonic DMC-FZ1000-et ajánlom.
Kisebb méretbe és kisebb zoom tartománnyal, de jobb képminőséggel rendelkező gépek az Sony RX100 MK 3 és Panasonic LX100.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Szerintem ez nagyon szubjektív.
Én személy szerint sose használtam, mert nem szeretem.
Talán erős napsütésbe van értelme, de ott se használtam mert láttam a kijelzőt.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Csokissüti #59138 üzenetére
Milyen kompaktról van szó?
RX100 I jelentősen jobb képet tud beltérbe készíteni mint az Iphone 6S.
Hogy kell e használni a vakut, azt nem tudom.
Azért csodát nyilván nem kell várni tőle.[ Szerkesztve ]
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
A sima RX100 mark 1.
A mark 2, igazából képminőség szempontból nem előrelépés, ugyanazt tudja mint az mark1.
A mark 3, már érezhetőn jobb gép, de árba is jóval többe kerül.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Neked kell tudni hogy mennyire tartod fontosnak az opikai zoom-ot.
Ha valakinek kell a zoom a jó képminőség mellett az rendkívül megnöveli a költségeket. Ez alatt azt értem, hogy a 100 ezer körüli jó képminőséggel rendelkező csúcskompatok képminőségét hogy elérd közel dupla annyit kell kiadni a nagyobb zoom tartomány miatt.
Az a gond, hogy a zoom-os gépek alacsony árkategóriába mind kis szenzorosak és legtöbbjük még sötét obival is rendelkezik. Talán az FZ-200 ami már értelmes választás, de sajnos az is csak az obi miatt, mivel a szenzor kicsi. A fórumba sok képet tettem fel ezzel a géppel, RX100-al is.
Ha nem tudod visszakeresni keress privátba.azoknak van olyan jó fényképezője mint pl egy ilyen Sony DSC-W800?
(#59075): igazad van, szóval amit mondtak neki az nettó baromság.
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Sony RX100 ami már jobb mint egy csúcsmobil.
Szóval mondhatni 100 ezer alatt nem nagyon van olyan fényképező újonnan, ami valóban jobb képet csinálna egy 150-250 ezer Ft-os mobiltelefonnál.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz zsoltzsolt #58618 üzenetére
Az objektívek fényerejét jelölik, szóval ez fix specifikáció.
A mobilokba F1.7 körül vannak, ami gyakorlatilag már a fényképezők körébe is nagyon jónak számít.
Nyilván a hátránya, hogy nincs állítható rekesz, és zoom opció sincsen.
Ezért ha jobb képet akar az ember, akkor legalább egy ilyen fényerős objektívekhez kell nagyobb szenzort tenni.
A mobilok nagyon jó képeket és videókat csinálnak, ha csak a képminőséget nézzük.
Szerintem újonnan 100 ezer alatt nem lehet olyan fényképezőt venni, ami jobb képminőségre képes mint a mostani csúcskategóriás mobilok.
A zoom meg külön kategória, ott ahhoz hogy olyan képminőséget legyen mint mobilnál legalább 150-180-ig el kell menni árba.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Zsozsoka 74 #58615 üzenetére
Canon PowerShot G7X Mark II
Sony RX100 III-V
Sony A5100 vagy A6000
GoPro Hero 5
Panasonic csúcskompaktok (LX100, LX-15)Ezekbe lehet gondolkodni.
Talán használtba ki lehet fogni valamelyiket jó árba.
Cserélhető obis gépeknél fix F2.8 vagy 1.8-al ajánlom.Talán még RX100 mark1 a legolcsóbb megoldás, de ott az autófókusz gyenge.
-
Lacy6
senior tag
válasz Tin_Shield #58473 üzenetére
+1
Az tényleg megér ennyit.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
RX100-nál kis méretben nincs jobb választás.
Amit sityupityu linkelt sony, ott a kis szenzor és a sötét optika miatt alkalmatlan beltérben lévő fotózáshoz.
Hamar zajosodik és a dinamikatartomány sem lesz megfelelő.
Sajnos ebben az árban valamivel kompromisszumot kell kötni.
Talán még A5000 és mellé olyan objektív, amilyet szeretnél, de azzal már kizárod a kis méretet.
Vagy használtan kicsit többért(130K) az RX100 mark3, ami már érezhetően előrelépés.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Psychopeti #58160 üzenetére
135 körül használtan FZ1000-et vennék a helyedben.
Szüleimnek FZ200 van, legtöbbször én használom, de nem lett nagy kedvencem.
Rossz automatika, csak nehezen sajtolható ki belőle jó kép.
FZ300 se sokkal jobb képminőségbe, inkább funkcióba lett gazdagabb.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz philoxenia #58058 üzenetére
Nem a konyhán lévő fotózáson van a hangsúly, hanem a beltérben lévő fotózáson.
Az RX100 az enyém, szüleim vettek FZ200-at.
Kiránduláskor ezt vitték szüleim magukkal és napfénybe még csak csak, de mikor bementek a várba akkor minősíthetetlen képek születtek. Konkrétan kiránduláskor elő kellett venni a telefont és háttérbe szorult a fényképező, amit konkrétan a kirándulásra vettek.
Legalább 5-ször kérdeztem meg hogy mennyire fontos a zoom, mert nagyon rontatni fogja a képminőséget, gyakorlatilag luxusnak számít. Mindig azt a válszt kaptam, hogy nem kell sok, elég a 10-20x-os optika zoom.... hát tessék ebbe a kategóriába a legjobbat ajánlottam.
Utána meg majdnem én lettem a hibás, hogy miért ajánlottam nekik az FZ200-at mikor nagyobb, nehezebb ugyanolyan árba volt mint az RX100 és sokkal rosszabbak a képek. Emlékeztetni kellett Őket, hogy ragaszkodtak a nagyobb zoom-hoz és én mondtam, hogy annak nagy "ára" van.Nem azt mondom, hogy alapvetően rossz a zoom, de 100 ezerért választani kell.
Vagy viszonylag elfogadható képminőség, vagy gyenge képminőség de legalább van zoom.
Mindkettő kompromisszum, de jó képminőség nélkül okafogyottá válik a zoom lehetőség is, ezt nem szabad elfejteni. Nemcsak szenzorba kisebb, de az optika is sötétebb, ez azért nagy különbséget tud eredményezni.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz #91073280 #58053 üzenetére
Erre a mondatra vonatkozott a hozzászólás, ezért is vettem kicsit 1 kalap alá.
Ne etessük már meg az érdeklődőt, hogy annyival jobb az a kicsit nagyobb szenzor...
Az általam készített képek alapján azért nem kicsit jobb a nagyobb szenzor.Nekem ezzel a 2 géppel van tapasztalatom, ezért is csináltam a fenti képeket.
Nem mondtam, hogy szar, csak a kis szenzor erősen korlátozza a felhasználást...Az alábbi hozzászólásba leírtakkal egyetértek.
(#58047) kovisoft:
Sok ember keresi a nagy zoomot, de kevés van közülük, aki tényleg rendszeresen ki is használná azt. Nem árt, ha tudják, hogy mit áldoznak be a nagy zoom oltárán, aztán majd mindenki eldönti, hogy számára mi a fontosabb.Elsődleges az átlagembernek a fényképek minősége!
A zoom egy választható extra, ami erősen a képminőség rovására megy azonos ár esetén.Csúsztatásnak érzem, ha felcserélik a két mondatot, kivétel ha kimondottan zoom-os gép kell.
-
Lacy6
senior tag
válasz philoxenia #58048 üzenetére
Elég sok csúsztatás van abban amit írsz.
Én egyszerre használtam RX100-at és FZ200-at.
Átlag felhasználásra mindenképpen a sonyt javaslom.
Ezeket a kis szenzoros, nagy zoom-os gépeket csak ott lehet használni, ahol erős napsütés van.
Nagyon hamar zajosodnak, használhatatlan képeket ad.
Főleg a TZ80-nál még a lencse fényereje is gyenge, beltérbe használhatatlan.
Nekem van jópár képem mind a kettő géptől, ha gondolod felteszem.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz liksoft #58006 üzenetére
Szerintem kérdezz rá a cserélhető obis topikba is, hátha tudnak segíteni.
Messzebbről is lehet makrózni, arra alkalmas obival esetleg közgyűrű beiktatással.
Nem takarod ki a fényt, és a megközelítés is jobb egy olyan helyen ahol már mobillal is problémát okoz.Raynox DCR-250 Super Macro előtétlencsét is szokták ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz ivcsi86 #57710 üzenetére
Sokkal többért cserélhető obis gépbe gondolkodnék.
Szerintem inkább ide tedd fel a kérdést.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz coleen #57694 üzenetére
Egyetértek Tin_Shield (#57695) számú hozzászólásával.
100 ezerből még használtan sem lehet megvalósítani az A5100-as opciót.
Lehet tényleg maradni kellene az RX100-nál.
Nekem volt ilyen gépem és a fókusszal nem voltam kibékülve.
Ha csak leülsz elé és úgy felveszed amit szeretnél, arra jó.
De ha viszed magaddal, bemutatsz valamit akkor már nehezen találja a fókuszt.Vagy kitolod az árat és veszel egy A5100-at alap obival használtan.
Ha úgy döntesz nem elég, az alap obi, akkor később veszel egy fényerősebb obit.
Persze ez már mind használtba, mert újonnan igen drága lenne.
Még használtan is 100 ezer az 5100 alap obival, de tudod fejleszteni, dönthető kijelző, jobb fókusz, jobb mikrofon, nagyobb szenzor mind emellett van. Én inkább ezt a minőséget választanám, aztán később meg ha találsz jó árba fix fényerős obit akkor majd megveszed hozzá.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz coleen #57692 üzenetére
Szia!
Sony A5100-at vennék használtan.
Kelleni fog hozzá egy fényerős obi.
Holnap leírom, hogy pontosan melyik és még mi.
Kompakt fényképezőbe ott van az RX100 meg canon G7X, de nem jobb egyik se. Az rx100 leginkább fókusz problémával küzd, a G7X-nél fehéregyensúly és a mikrofon gyenge.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Tangerine #57636 üzenetére
Ez is jó, csak ez már drága nekem
Itt is jó áron van.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
-
Lacy6
senior tag
válasz Permet Elek #57632 üzenetére
Valóban nincs sehol jó ajánlat.
Itthon csak egy nagy átvágás ez a fekete péntek...
Megnéztem több terméket ami érdekelt és ugyanaz mint tavaly.
A termék eredeti ára 100 ezer, arra ráírják, hogy 140-ről akciózva most csak 95 ezer...
ViccÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz philoxenia #57611 üzenetére
Nem a konyhán van a hangsúly, hanem a beltérben lévő fotózáson.
Amúgy a konyhában még elég sok fény volt, inkább az előszobában látszik hogy mennyire vérzik el az FZ200. Az a baj, hogy ilyen szituációk elkerülhetetlenek és pocsék lesz a végeredmény.
Kiránduláskor ezt vitték szüleim magukkal és napfénybe még csak csak, de mikor bementek a várba akkor minősíthetetlen képek születtek. Konkrétan kiránduláskor elő kellett venni a telefont és háttérbe szorult a fényképező, amit konkrétan a kirándulásra vettek. Eleinte még engem is kérdőre vontak, hogy miért csinál ez rosszabb képeket mint a kis RX100, mert jóval nagyobb a gép meg drága is volt....
Akkor mondtam nekik, hogy legalább 5-ször kérdeztem meg hogy mennyire fontos a zoom, mert nagyon rontatni fogja a képminőséget, gyakorlatilag luxusnak számít. Mindig azt a válszt kaptam, hogy nem kell sok, elég a 10-20x-os optika zoom.... hát tessék ebbe a kategóriába a legjobbat ajánlottam.
Az már más kérdés, hogy 98%-ba nem volt zoommal készült kép és olyan 50%-a beltérbe készült képek
Tudtam én is magamba, hogy FZ1000-el már nem lett volna nagy csalódás, mert jóval nagyobb a szenzor, de az már drága volt nekik. Mondjuk kíváncsi lennék beltérbe mennyire jó az FZ1000 egy S8, U11, Pixel 2XL mobillal szemben.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Igen, összességében valóban jobb a HTC én is így látom.
Amúgy az FZ200 automata beállításával nagyon nem vagyok kibékülve.
Valamiért eléggé brutál módon nem működik neki a fénymérés.
Néha eléggé el kell tolni az expozíciót, hogy jó legyen.
Sokat számít az új szenzor és a fényerős optika az tuti.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Egy rövidke teszt
FZ200 konyha (eredeti)
FZ200 konyha (korrigált)
FZ200 nappali
FZ200 óra
FZ200 hűtő
FZ200 előszobaHTC 10 konyha
HTC 10 nappali
HTC 10 óra
HTC 10 hűtő
HTC 10 előszobamobilos képek vágva vannak, mert 4:3-ba készült némelyik.
16:9-re vágtam mindet.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Arra amit írtál, nem ez a gép a megfelelő.
Ha nem feltétlenül kell a nagy zoom, akkor inkább RX100-at vennék vagy A5000-es milc gépet.
A zoom lehetőség ebben az árkategóriában brutálisan a képminőség rovására megy.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Szerintem amikor a laikus ember fényképezőt néz, akkor sokszor nincs tisztába azzal hogy mit vesz.
Ajánlanak neki egy fényképezőt és vagy megfelel neki vagy nem.
A legtöbb esetben mikor megkérdezem, hogy mekkora zoom kell, azt mondják elég lesz a 20-szoros nem kell több. Azt hiszik, hogy a zoom kb ingyen van és csak egy választható plusz. Lehet a képeinek csak 2-3% amikor valóban kell neki a zoom, de kéri mert nem tudja hogy mivel jár. Azzal jár, hogy FZ200-at vesz egy RX100 vagy LX7 helyett és brutális a képminőség különbség ezek között. Aztán emberünk összenézi a beltérbe készült képeket az S8 vagy Iphone 8 képeivel, és arra jön rá hogy rosszabb képeket csinál a számára drága fényképező. Mert telefonra nem sajnálnak 200 ezret kifizetni, de fényképezőre már a 100 ezer is sok többek számára.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Ezek szerkesztett nyers képek ha jól tévedek.
Azért ez is megtévesztő, mert a legtöbb átlagfelhasználó nem fog ennyi munkát beleölni a képekbe.
De még sokszor így is gyenge a képminőség.
Nagyon zajos még alacsony ISO-nál is a képek többsége.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Tin_Shield #57514 üzenetére
A fényszegény környezetet azért sokszor nem tudod elkerülni.
Ebben az árkategóriában a zoom lehetőség erősen a képminőség rovására megy.
Azért nem túl jó érzés hogy az ember 100 ezer Ft-ért vesz egy fényképezőt és egy mobil jobb képeket csinál beltérbe sötétített szobába, mert éppen születésnap van ünnepelve.
Napsütésbe teljesen jól használható azt elismerem.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Permet Elek #57502 üzenetére
Szerintem Sony A5000-es gépet vagy RX100-at vedd meg.
-
Lacy6
senior tag
válasz cintula187 #57465 üzenetére
Szia!
Nekem korábban HTC M8 volt és az mellé vettem egy RX100-as fényképezőt.
Nagyon sokat fényképeztem és kiismertem az előnyeit és hátrányait.
Miután lecseréltem a telefonomat, mert eljárt felette az idő azt gondoltam, hogy eladom a fényképezőt is és veszek egy viszonylag jó kamerás mobilt.
P9-et vettem meg, de így pár hónap után azt mondom, hogy visszasírom az RX100-at és még mindig nagyon le van maradva a mobil még egy ilyen kompakt géphez képest is.
A gyári JPG-t el is rontották most a P9-nél és iszonyat sok kontrasztot tesz a képre, és töri a feketét.
Abszolút csalódott vagyok és újra megvásárolnám az RX100-at csak anyagilag most nem tehetem meg.
De még az is lehet hogy kicsit később MILC-et veszek majd.
Ha kimondottan beltérbe akarsz jó képeket lőni, akkor Sony A5000 vagy A6000 és Sigma 30mm f1.4 obi ami még jó választás lehet.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Tin_Shield #57262 üzenetére
Értem.
Annyira nem ismerem ezt a MILC kategóriát, csak felvetődött bennem ötletnek.
Viszont az FZ1000-et nagyon jó gépnek tartom, nem hiszem hogy árba meg lehetne fogni.
Én egyedül a mérete miatt mondtam le róla és ezzel együtt a zoom-ról is.
De majd lehet idővel rábeszélem magam és kipróbálom
FZ200 van családba, de tényleg kevés az a szenzor.
Nekem az FZ1000 lenne a minimum szint képminőségbe.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz kovisoft #57260 üzenetére
Szerintem is jó árba jó választás lehet az FZ1000 ha valaki ilyen gépet akar.
De csak egy ötlet, hogy A5000-es gép használtan és hozzá egy kit obi, vagy ezt kiváltó fényerős obi + a zoom obi nem éri meg jobban?
Mondjuk így fejbe számolva ez lehet több lenne, mert csak a 2 obi még jó áron is 100 ezer + a gép.
Biztos kényelmetlenebb is, de nagyobb lenne a szenzor.
Még az lenne a kérdéses hogy létezne egy használtan olyan obi ami megfelelő lenne és nem túl drága.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Nem RAW-ból van.
Igazából az volt a cél hogy megnézni mit tud a gép automata üzemmódban.
Szüleimnek lett vásárolva, szóval tudom hogy nem nagyon fognak vacakolni a beállításokkal. Mondjuk ők elégedettek a géppel, de én miután teszteltem és összehasonlítottam az RX100-al, rájöttem hogy nekem ugyanazért a pénzért fontosabb a jobb képminőség.
Nekik meg mindenképp kellett a nagy zoom, szóval mindenki megkapta amit akart[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz kovisoft #57231 üzenetére
Szerintem pl. az FZ200 nem fog feltétlenül jobb képet csinálni.
De holnap csinálok egy tesztet az FZ200-al, P9 és HTC10 kíséretében.
Én is kíváncsi vagyok ráÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Szia!
Beltérbe inkább fényerős objektívet választanék.
Ha kell a videó akkor Sony E 35mm f/1.8 vagy Sony E 50mm F1.8-at.
Ha inkább fotózol akkor a Sigma 30mm f/1.4 ami jobb.
Nincs benne képstabilizátor, de sokkal élesebb.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Tin_Shield #57128 üzenetére
Sejtettem, hogy az A5000-nél gyengébb a fókusz.
Azt tudom hogy az A6000 már más liga fókuszálásba, brutálisan jó azt mondják.
Aki korábban említette a canont, az se rossz választás mert úgytudom érintő kijelzős és van érintő fókusz.
Ezt hiányoltam az RX100-ból, hogy ha nem oda fókuszált ahova én akartam, akkor vagy manuál fókusz kellett vagy mozgathattam a kamerát addig amíg sikerült neki megtalálni amit szeretnék. Ez érintő fókusszal jóval egyszerűbb persze. De ha nem fontos a videó akkor ezek a szempontok fényképezésnél talán nem számítanak annyira.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz mazsi70 #57125 üzenetére
+1
Ez is jó gép, de van ami nem tetszik ebbe meg az RX100-ba sem.
Videóba inkább az A5000-et vagy még inkább az A6000-et venném.
Nekem volt RX100 is és a videó minőségével elégedett voltam, viszont a fókusszal nagyon nem.
Nagyon lassan fókuszált és sokszor nem oda ahova kellett volna.
Vannak tesztek ahol az LX100-nál is ezt látni.
Ugye az A5000-nél vagy A6000-nél jóval több a fókuszpont és sokkal gyorsabb.
Persze a megfelelő objektívekkel már drágább is árba.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Van különbség, leginkább funkciókba.
Több okos beállítás, sokkal gyorsabb és több fókuszpont, wifi, szebb kijelző stb.
A szenzor méretébe megegyezik, de mégis jobb képminőséggel rendelkezik, jobban lehet emelni az érzékenységet. Kinek mennyit érnek meg ezek a dolgok. Ha csak szigurúan a képminőséget nézem, akkor nem hiszem hogy megéri az A6000. Inkább vennék A5000-et és mellé egy Sony E 35mm f/1.8 vagy Sony E 50mm F1.8-at.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Ezt nem lehet összehasonlítani.
Amit kinéztél P900 annak 83x-os!!! optikai zoomja van
Ezzel szemben az RX100 3,6x-os.
Ugye van egy aprócska különbség.
Az egyikkel kint a szabadba (mikor jó idő van) tudsz zoomolva jó képeket csinálni, de beltérbe egy komolyabb mobil már lehet jobb képeket csinál.
A másikkal meg nemigen tudsz zoomolni, de nagyobb benne a szenzor és az optika is fényerősebb.
Így garantáltan jobb képek készülnek kevesebb fénynél is.
Az hogy mennyire kell nagy gép, azt leginkább a zoom dönti el.
Ha nem kell akkor egy A6000-es géppel 1.4-es obival meg lehet oldani a fotózást kis méretbe úgy hogy rossz fényviszonyok között is szép képet csinálj. Ez mondjuk egy drágább megoldás, de kevés fénynél az egyik legjobb.
Még kisebb méretbe ott az RX100, aminél már 5 típus készült.
Az első kettő kb ugyanaz, a harmadik már előrelépés képminőségbe, a negyedik meg ötödik szerintem itt sokaknak csak álom, meg kissé túlárazott.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Az is egy lehetőség lehet függetlenül attól hogy minimálisan kisebbet tud zoomolni.
Tudsz írni véleményt a gépről, hogy mennyire voltál vele elégedett és hogy miért adod el?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz SkyLine3000 #57074 üzenetére
Akkor használtan a következőket keressed, ilyen sorrendben.
Sony RX100
Panasonic LX7
Olympus XZ-2
Ezek meg annyira nem kompaktok:
Olympus Stylus 1
Panasonic FZ-200Ezek közül képminőségbe az RX100 a legjobb én leginkább azt ajánlom használt árba.
Igaz kevés a zoom tartománya, de iszonyat részletes képeket csinál így lehet belőle még vágni is.
Olympus XZ-2 gyenge videóba, de erős képekbe, kicsi és talán egy kicsit olcsóbb.
Az Olympus Stylus 1 az képminőségbe és zoomba ad egy átmenetet ezek között szintén jó gép.
Az FZ-200 már igazi zoom-os gép, de a kis szenzor miatt iszonyat hamar zajosodik beltérbe.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz SkyLine3000 #57072 üzenetére
Az a gond, hogy a zoom-os gépek alacsony árkategóriába mind kis szenzorosak és legtöbbjük még sötét obival is rendelkezik. Talán az FZ-200 ami használtan már értelmes választás, de sajnos az is csak az obi miatt, mivel a szenzor kicsi. De ez már jóval nagyobb gép is, szóval valamibe kompromisszumot kell kötnöd, vagy emeled a rá szánt összeget.
-
Lacy6
senior tag
válasz SkyLine3000 #57070 üzenetére
Ha Használt árakat nézzük, és jelentősen jobb képeket akarsz a G3-tól akkor így lehet kalkulálni.
3-5x-ös zoom tartománnyal kompakt gép G3-tól sokkal jobb képminőséggel: 55-70 ezer Ft a legalja!
Nagyobb 16-30x-os zoom tartománnyal kompakt gép kb G3 vagy minimálisan jobb képminőséggel: 60-75 ezer Ft a legalja!
Nagyobb 16-20x-os zoom tartománnyal nagyobb gép G3-tól sokkal jobb képminőséggel: 130-150 ezer Ft a legalja!Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz outdoor #57038 üzenetére
Samsung S8 amúgy igencsak ráment a "eyecandy" fotókra, ami azt jelenti hogy szoftveresen erősíti a kontrasztot, színtelítettséget és a élességet.
Hogy ez miért rossz azt talán ezekkel a képekkel lehet a legjobban szemléltetni.
nagyítva összehasonlítva
Érdemes itt is megnézni a körvonalakat, hogy mennyire látszik a tipikus túlélesítés.
Vagy akár itt, ahol kb ilyennek kellene lennie.
Abszolút természetellenes képeket csinál. Ha mobilnál maradsz akkor U11, Nexus 6P, Pixel XL.
Amúgy meg rosszabb fényviszonyok közt abszolút kijön az RX100 előnye.
Sokkal természetesebb képe van, jobb dinamika és vonalélesség.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
-
Lacy6
senior tag
válasz junior11 #56120 üzenetére
Nekem volt RX100 és hozzá tudtam mérni néhány telefonhoz.
Nappal igaz, hogy nem olyan nagy a különbség, de beltérbe már látványos.
Videóba is eléggé jó, és nagyon sok beállítás volt még videózás közbe is. (állítható záridő, rekesz, manuál fókusz, dinamika, effektek stb.)
Sajnos anyagi okok miatt el kellett adnom és próbáltam egy viszonylag jó mobillal "mindenes" megoldást keresni, de már most látom hogy ez nekem nem elég. Ilyenkor érzi az ember hogy még mennyire le vannak maradva a normális fényképezőhöz képest a mobilok. A P9 amit tud mint a legtöbb társa, hogy kontrasztot az egekbe nyomja, meg a digitális élességet és kapunk egy teljesen valótlan képet. Talán a Pixel XL ami egy kicsit lágyabb, valósághűbb tud lenni.
A másik amit nagyon szerettem az RX100-ba hogy a nagy szenzor és felbontás miatt brutális "tartalék" volt a képekbe. Nagyon sokat lehetett utólag úgy javítani hogy "ne essen szét" a kép. A P9 képei egy kis szerkesztéstől már iszonyat zajos tud lenni.
Szóval én egyértelműen azt mondom hogy teljesen más liga akármelyik csúcs telefonhoz képest.
Nyilván ahogy előttem is mondták ez csak a csúcskompaktokra igaz.
Szerintem MILC-et jobb ár/érték arányba tudsz venni, csak valamivel nagyobb lesz.
Én most egy A6000-re pályázok ami nagyon jó kis gép, de eléggé drága.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Szerintem is inkább az a5000, mint az FZ200.
Én úgy vettem észre, hogy ha valakinek kell a zoom az rendkívül megnöveli a költségeket. Ez alatt azt értem, hogy a 100 ezer körüli jó képminőséggel rendelkező csúcskompatok (RX100,LX7 stb.) képminőségét hogy elérd közel dupla annyit kell kiadni a nagyobb zoom tartomány miatt.(FZ1000)
Nekem volt lehetőségem összevetni az RX100-at és az FZ200-at még ha különböző kategória is, de egy árba lévő fényképező.
Az RX100 az enyém, szüleim vettek FZ200-at.
Mikor kérdeztem őket, hogy mennyire fontos a zoom akkor azt mondták hogy legyen rajta viszonylag nagy, legalább 15-20x-os zoom mert az kell nekik. Hiába mondtam hogy 100 ezerért még igencsak a képminőség romlására megy, ragaszkodtak hozzá. Miután meg lett vásárolva, elmentek kirándulni és készült kb. 200-300 kép a fényképezővel és abból kb. 10 készült zoom-al...
Utána meg majdnem én lettem a hibás, hogy miért ajánlottam nekik az FZ200-at mikor nagyobb, nehezebb ugyanolyan árba volt mint az RX100 és sokkal rosszabbak a képek. Emlékeztetni kellett Őket, hogy ragaszkodtak a nagyobb zoom-hoz és én mondtam, hogy annak nagy "ára" van.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
-
Lacy6
senior tag
válasz braunsim #55231 üzenetére
Azért azt is nézni kell, hogy több mint duplát tud zoomolni.
Emellett még biztos van más előnyes is mint pl. dönthető kijelző.
Alapjába drágább az újonnan vásárolt Stylus 1 olyan 50 ezerrel.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Nappal közel azonos teljesítményt tudnak hozni a csúcskompaktok is videóban.
Rossz fényviszonyok között, meg hatalmas a különbség....
Nem olyan régen egy S5-öt vetettem össze RX100-al rossz fényviszonyok között és simán jobbat csinált a fényképező. Az S5 már nagyon húzta a képet, mert levitte a képkocka sebességet. Fényképezőn F1.8, ISO 400 és 50-60 képkocka sebesség manuális beállítás mellett világos, folyamatos, éles videót kaptam.
Az RX100M2 most akciós a MM-ba, szerintem megfelelő választás lehet neked.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Igazad van...sajnos a zoom másik hátránya, hogy méretben nagyobb gépet kell venni.
Tudom az lenne a legjobb, hogy ha jó képet csinálna, nagy zoom tartománnyal rendelkezne, zsebrevágható méretben és mindezt max 100 ezerért. ilyen gép nincs.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
LX7 vagy RX100
~4-szeres optikai zoomra lehet számítani.
Ha nagyobb zoom kell akkor még talán a Stylus1, de az már drága.
ilyen árkategóriába erősen arról kell döntened, hogy zoom vagy képminőség.
Vannak nagyobb zoom-os gépek ilyen árba, de kevés fénynél elvéreznek.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
-
Lacy6
senior tag
válasz tiempo #53915 üzenetére
Talán amit korábban is linkeltem, de ilyen árkategóriába nincs akkor különbség a gépek között.
Így kimondottan jó vétel sincsen.
Kicsi szenzor és "gyenge" objektív jellemzi ezeket a gépeket.
Az XZ-2 volt 50-60 ezres árkategóriában ajánlott, de mára már nem lehet kapni szinte sehol.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz tothtomi123 #53911 üzenetére
Korábban valaki linkelte ezt.
Nem tudom, hogy ténylegesen meg lehet-e venni, de 55-ért szerintem ez a legjobb vétel.(#53913) pandur99: Kár, pedig tényleg jó vétele lenne 55-ért
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz Belabaa #53900 üzenetére
Ha kell a nagyobb zoom, akkor mindenképp az egyik legjobb választás.
Nappali képei azért eléggé jók és tényleg minőségi gép.
Sötétbe meg ott a vaku, vagy hosszabb záridő lehetőségeÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz tiempo #53886 üzenetére
Én ezt választanám.
Nikon Coolpix S7000Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Én is így gondolom.
Igazából nappal nincs ekkora különbség, de rossz fényviszonyoknál eléggé nagy a különbség.
Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az FZ200-nak érezhetően jobb a képstabilizátora így záridőben lejjebb lehet menni úgy hogy ne mozduljon be a kép. Ezzel lehet nyerni egy kis előnyt a Sonyval szemben.
De mindkettő gépet szeretem, csak más célra használom.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Rendben.
Normál világítás:
RX100
FZ200
Automata üzemmód.Gyenge világítás:
RX100
FZ200
Itt szinte csak beszűrődő fény volt, a villany le volt kapcsolva.
A sötétebb RX100 képe is jóval világosabb, mint ami valóságba.
Itt abszolút nem értem miért erőlködik az FZ200, hogy esti képből nappalit varázsoljon az ISO emelésével.
Felmerült bennem, hogy lehet én csinálok valamit rosszul, mert abszolút nem értem miért van ez.Gyenge világítás vakuval:
RX100
FZ2001600 ISO manuál:
RX100
FZ200
Rekesz és záridő is ugyanaz. Szándékosan állítottam így, de itt a sony-ba van még "tartalék" mivel F1,8-ig le tudtam volna menni így csökkenteni lehet az ISO-t.Gyenge világítás_manuál (legjobb képre törekedve):
RX100
FZ200
Alacsony ISO és magas záridő, a sony-t rekeszeltem egy kicsit de lehet felesleges ilyenkor.
Ez még egy korábban készült kép, nem egy időben készült a fentiekkel.Azt hozzá kell tenni, hogy eléggé rossz fényviszonyok között készült képek ezért ilyen a képek minősége.
Alapvetően az RX100-nak jobb az automata üzemmódja és sokkal jobban elviseli az ISO emelését.
Építő kritikákat is szívesen meghallgatok.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Csináltam pár képet összehasonlításképpen RX100-al és FZ200-al.
Egy téma, viszont több beállítást is teszteltem.
Nem tudom, hogy van-e külön ilyen célra fórum, illetve ide tehetek-e be ilyen jellegű képeket?
Szerintem azért hasznos infó lehet, ha valaki 100 ezer körül azon gondolkodik, hogy mennyit számít a nagyobb zoom lehetősége.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Zajszűrés céljából. Több képet csinál super autó üzemmódban és abból tesz össze egy jót.
Nekem ez nem tetszik, mivel könnyen elmosódik a kép ha bemozdul. Főleg ha olyan a téma is.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Belabaa #53844 üzenetére
A háttér mosás a rekesz miatt van.
Ezt manuálba lehet módosítani videó üzemmódban is.
Itt konkréten a mozgás és az élesség lett volna a szempont.
Én nem voltam elégedett az FZ200-al, ilyen szempontok alapján.
De igazad van, hogy nem jó összehasonlító videó, mivel nem jön ki a különbség.
Estefelé megpróbálok egy jobb összehasonlító videót összehozni.
Teszek bele Zoom-ot is hogy mennyire hallani a videózás közben.
Jah elsőnek én is megörültem a kihajtható kijelzőnek, de gyakorlatban jó ha 2-szer használtam[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Nekem az első képeim a géppel.
Ezeknél van egy minimális szerkesztés, de a paraméterek látszódnak.
Igazából én is azt mondom, hogy a fényviszonytól függ, hogy mit állítok a gépen.
Én törekedek mostanában arra, hogy ha csak nem portré képet csinálok, ne használjam az automa üzemmód kedvelt F1,8 értékét. Nappal F5 körül jobb képeket csinál.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Van még egy amit találtam.
Itt mindkettő gép automatába, azért azt hozzáteszem hogy ennyire nem rossz az FZ200 csak ki kell ismerni.
Valaki korábban írta, hogy bonyolult az RX100 menüje, hááát én nekem meg az FZ200 menü nem tetszik.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz Belabaa #53840 üzenetére
Azt kellene eldöntened, hogy feltétlenül kell-e a nagy zoom tartomány vagy nem.
Ha kell akkor FZ200, ha nem akkor LX7.
Azt tudnod kell, hogy nagy áldozatot kell hozni a zoom-ért cserébe.
Konkrétan méretben egy jóval nagyobb gép, aminek sokkal rosszabb lesz a képminősége.
Nekem is van FZ200-am, itt linkeltem is egy összehasonlító rövid videót ahol jól látszik a minőségbeli különbség.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Ez csak úgy eszembe jutott a fényképező vs okos telefon kamera összehasonlításról.
Link
Viccesen fogalmazza meg, de van benne igazság[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
RX100 széria nem rossz videózás tekintetében sem.
Itt pl. egy RX100 M2 videó, amihez persze kellett pár kellék hogy ilyen legyen de sztem nagyon jó minőség.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz pFEFErohni #53737 üzenetére
Szerintem a záridő, és a mélységélesség nem lett eltalálva.
Nekem nem tetszik rajta a bemozdulás és nem is igazán éles kép.
Én is amatőr fotós vagyok, biztos vannak itt olyan emberek akik komolyabban értenek a fényképezéshez, de szerintem ez nem jól sikerült kép.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz pFEFErohni #53735 üzenetére
Ez vállalható?
Szerintem ez eléggé rosszul sikerült kép.Amúgy ez a fujitsu x30 sztem nem csinál annyira jó képeket.
Itt találtam egy tesztet, amin eléggé kiábrándító teljesítményt nyújt.
Talán makróba szép képet csinál, de az összes többin mosott, túlszaturált színek képek jellemzik.[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Szerintem az RX100-at érdemes 100-110K körül megvenni.
A Mark II pedig 130-140K körül.
Ki kell várni az akciót és keresgélni kell.
Várjuk a beszámolót a géppel kapcsoltban.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz pibácsi #53624 üzenetére
Köszi a hasznos infót!
Akkor csak igazam volt a felbontással kapcsolatbanÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
Nekem RX100-am van és összességében elégedett vagyok vele.
Makrózni mondjuk nem igazán lehet vele és gyorsan "sötétedik" az optika ha kevesebb a fény, de egész jól viseli az ISO emelést.
Én most is ezt választanám. Gondolkoztam én is az LX7-en vagy az RX 100 II ami még szóba jöhetett, de akkor túl drága volt az I-es változathoz képest és képminőségbe nincs olyan nagy előrelépés.
Az LX7 meg a kis szenzor és felbontás miatt nem volt szimpatikus, de leginkább az volt a döntő hogy külsőleg abszolút nem tetszett.Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
-
Lacy6
senior tag
De mit szeretnél vele fényképezni?
Pl. makróba nagyon gyenge az RX100.
Amúgy szerintem nincs nagy különbség a kettő gép között.
Az LX7-be kisebb a szenzor viszont az optika fényerősebb.
Valamint a 9 MP-es felbontás 16:9-be kevés lehet a LX-7-nélÉn vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
Lacy6
senior tag
válasz Vyndree #53442 üzenetére
"Éjszakai képet kézből magas ISO-n mindegy milyen kompakttal csinálsz, ugyanolyan lesz."
Miért lenne mindegy, hogy milyen kompakt?
A magas ISO-t sokkal jobban elviseli egy nagyobb szenzor, mint egy jóval kisebb.
Fordítva is igaz, hogy a fényerősebb obi miatt nem kell használni olyan magas ISO-t akkor szintén jobb képet fogunk kapni.
Nem értem ezt a mondatodat.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest