- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok.
Itt a topicban nem olvasok sok jót a Samsung WB100 ról. Teszteken meg valamiért " istenítik".
Szeretnék 40-50e környékén venni valami bridge gépet.
Nekem bejön a nagy zoom, a látszólag jó képstabi. AA elem számomra pozitív mert van itthon jó sok belőle.Ami még fontos lenne és adatok alapján nem tudok dönteni, hogy szeretnék rossz fényben is "JÓ" képet csinálni. Ha jól láttam szinte mind f3.1 től indulnak. Gondolom nagy eltérések nem lesznek ezekben a gépekben, csak a hozzáértők véleményére lennék kiváncsi.
köszi előre is.
-
ludla
őstag
válasz Chappy #39695 üzenetére
Szia! Nekem Canon A810 van és meg vagyok vele elégedve, AA akkukat GP NIMH ReCyko+ 2100mAh 4db használom és nagyon jól bírja vele. Ha több infó érdekel szívesen írok még.
https://www.facebook.com/groups/blackPantherOS/
-
őstag
őstag
válasz Chappy #39695 üzenetére
Nem a hosszúság a probléma a kéréssel. Kicsit visszaolvasol ez volt a téma (sokadszor).
Ha kihagyod a "csináljon jó képet félhomályban is" szempontot akkor lehet ajánlani, bár az AA akku is eléggé leszűkíti a kört.
Félhomályban az olcsó kompaktok sokszor még az AF-el is küzdenek, nem hogy a képminőséggel.
CCD-s, stabilizátor nélküli gépek, kevés fény mellett kézből sok jót ne várj tőlük.A legalsó árszegmensből
1. Canon PowerShot A810 20 ezer környékén teljesíti a többi kritériumot.Vaku van benne, csodát itt se várj, elég lassan tölt újra az AA akku miatt.
Sok fényben jobb a helyzet, de automatán túlexponálja a képeket. P módban használhatsz expozíció korrekciót ennek elkerülésére, és egyebek mellett van ISO állítási lehetőség is.2. Nikon L25
Ebben még manuális ISO kontroll sincs.
Egy jobb telefon lenyomja képminőségben és beállítási lehetőségekben egyaránt.Nézz meg néhány tesztképet a fenti gépekkel és gondold át, hogy ezt akarod-e!
-
Chappy
tag
Heló!
Volt korábban (~1 hete) egy hosszabb levelem, mivel nem nagyon volt rá, leírom röviden, hátha így fülekre talál a levelem :-).
15-25 K árkategóriában keresek kompakt gépecskét, legalább 6 MP, lehetőleg AA akksisat (tehát ne különfajta akksi legyen benne, amiből drága még egyet venni). Ne legyen gagyi, csináljon jó képeket (félhomályban is). Alapvetően az életben történő események megörökítésére használnám. Márkában mi a jó? Hol érdemes venni? Jah. és legyen benne vaku (hallottam, hogy most már nincs mindegyikben).
Válaszotok előre is köszönöm!
Üdv.:
Chappy -
roland02
csendes tag
válasz scarabaeus #39693 üzenetére
Köszönöm. Kipróbálom.
-
-
roland02
csendes tag
Sziasztok.
Canon S95-nél hogy vagy hol lehet megnézni az összes expo számát.Köszönöm.
-
A Zéé
addikt
válasz mefistofeles #39688 üzenetére
hülye vagyok a jelenlegi PC alkatrész felhozatalhoz, de ha 105, ne adj Isten 110k-ból lényegesen jobb gépet tudnál összerakni neki, akkor nem mondod el neki, mint lehetőség? Mert akkor szerintem rosszul adsz tanácsot.
Amúgy ez a fotós ajánlás téma nem olyan bonyolult, általában minden árkategóriában (~30k, ~50k, ~70k, és ezek felett) van egy-két olyan típus, ami ajánlott, épp azért, mert jobb, mint a többi. Azért szokták azokat ajánlani.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
Ha gyermek születés az ok akkor még jóideig nem kell gyors mozgások miatt aggódnia! Nem a levegőbe beszélek, két örökmozgó, kisördög apukája vagyok. Őrült rohangálás közben amúgy is kevés értelmes pillanat kapható el!
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Ha titeket bosszantanak ezek a realitásoktól elrugaszkodott userek akkor miért vagytok itt?
Azzal nincs semmi baj ha dágább gépet ajánlanak de nézz vissza pár ilyen bejegyzést, az már gond ha CSAK olyant! Nagyon ritkán látok olyant, hogy igen te 35 ért akarsz gépet, ezért ez meg ez van, DE ha esetleg szánnál rá többet akkor 40-ért van egy észrevehetően jobb!
Egyébként semmi különös nincs az olyan emberkékben akik 30 ért egy tükrös gép tudását szeretnék, minden területen vannak effélék, legyen az autó, mobil, vagy PC stb.! El lehet mondani nekik, hogy el vannak tévedve de ha erősködnek akkor egyszerűen nem kell/szabad tovább foglalkozni veluk!
Aki itt segíteni akar (tiszteklet nekik ) azok elmondják a véleményüket és alternatívaként megemlíthetik a drágább, jobb gépet. Egyébként csak halkan jegyzem meg, hogy minden épeszű ember tisztában van vele, hogy több pénzért (néhány kivételtől eltekintve) jobb terméket fog kapni.Ha nekem szól egy haver, hogy 100 K-ért kellene egy számítógép akkor elmondom neki mit tudok összerakni ennyiből, max kiszámolom neki új és használt alkatrészekkel. Feltételezem róla, hogy ha több pénzt szánna egy gépre akkor többet mond........
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
thomeef
őstag
válasz Zozzer888 #39685 üzenetére
Nem fog az a gyerek fénysebességgel közelekedni, nem kell milc. Bőven elég egy középkategóriás kompakt mindenre.
Még mindig nem értem hogy lehet alap elvárás a sötétben mozgó alany fotózás. Most komolyan valaki direkt arra megy hogy sötétben fotózzon? Ki a rosseb akar direkt sötétben fotózni? "Áhh nappal túl egyszerű szép képeket csinálni, inkább fotózom este, hátha sza* lesz, és akkor király vagyok! WTF?
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Zozzer888
addikt
válasz racerx #39684 üzenetére
Ha gyereket akarsz a lehető legjobb minőségben fotózni akkor vegyél egy használt MILC-et.Az automata módja ugyanolyan okos mint egy kompaktnak, pici,de jól bírja a magas ISO-t.
Hátrány:
Csak akkor férsz bele 50be (használtan persze) ha csak a 14-42es obival veszed, így olyan mintha csak 3x-os zoomod lenne
Nagyobb mint egy kompaktZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
racerx
őstag
Igen ez az ok, de nem csak azért mert jön a gyerkőc. Csak ha má igen, akkor kéne egy ÁLTALÁNOSAN használható gép, amit kirándulás, alkalmak, meg minden egyéb más esetben lehet használni. Kicsit normálisabb videot lehetne vele csinálni, stb stb. Nem kéne mindig kölcsönkérnem fater Olympusát Ui van egy gagyi 5 éves samsung alap, meg egy legalább 10 éves powershoot a40 . Ezeknél majdhogynem a telefonok is jobbat csinálnak (na jó ez nem igaz ). De remélem érthető a lényeg.
-
tomp
félisten
Igen érdekes hibával találkoztam a P510-nél. 720/60p-nél a videót nem lehetett leállítani. Hiába nyomogattam a felvétel indul/leállít gombot, nem történt semmi. Kikapcsoló gomb volt az egyetlen megoldás. A gép kikapcsolt és elmentette a videót.
Betudom a hidegnek az esetet. -
A Zéé
addikt
válasz mefistofeles #39679 üzenetére
az első bekezdésedre:
ezzel akkor el is mondtál mindent, és felesleges is folytatnod ezt a folytonos erőlködést.
Igenis sokszor, sokan akarnak vaku nélkül egy 30k-s géppel rohangászó néger szájába negrót fotózni hajnali fél háromkor egy kivilágítatlan tárnában."Ha a vásárlásig nem, utána úgyis rájönnek a gépük határaira!"
Igen, ezért van ez a topic, hogy még a vásárlás előtt rá tudjon jönni az, aki idetéved, hogy azért az árszintért, amit ő megengedhet, gondol, rászán mit várjon. És ha az elvárásai olyanok, akkor megmondani neki, hogy ennyi pénzért ne várjon csodát. Az meg hogy valakinek drágább gépet ajánlanak (nem fegyvert tartanak a fejéhez, hogy ezt vedd meg) itt, az szerintem nem baj.
Nem értem miért fáj neked, az, ha valakinek mutatnak alternatívát, hogy van egy gép 10-20%-al drágábban, mint ami ő mondott, és azzal egy lépéssel közelebb kerülhet az elvárásaihoz?
Majd megnézi a kérdező, és eldönti, hogy tényleg megéri-e neki a többletet, és megpróbálja megteremteni a fedezetét, vagy nem éri meg neki, vagy nem tud többet rászánni, és marad valami olcsóbb verziónál.[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
őstag
őstag
válasz mefistofeles #39676 üzenetére
Az eredeti kérdés szerint a kisgyerek születése miatt kéne egy gép.
Így kapcsolódik az egész ahhoz amire scarabeus utalt némi iróniával. -
válasz Zozzer888 #39677 üzenetére
Ha figyelmesen olvasnál akkor tudhatnád, hogy egyrészt nem vagyok hónapok óta a topic aktív lakója, másrészt említettem is csak arról az időszakról beszélek mióta itt vitába keveredtem (max. 4 oldal visszafelé) de az alatt nem igazán emlékszem, hogy valaki csodákat várt volna a pénzecskéjéért! Ha ilyen van akkor meg kell neki mondani, hogy keresgéljen bátran osz jónapot!
Szerintem igen is megvan az a réteg aki bár tisztában van azzal, a pénzéért nem kaphat csúcs tudást de nem is vár el olyat! Ezek a hobbi fotósok fényképezni akarnak, komplikációk, bonyolult állítgatások nélkül ÉLVEZHETŐ minőségben. Ha a vásárlásig nem, utána úgyis rájönnek a gépük határaira!
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
-
Zozzer888
addikt
válasz mefistofeles #39676 üzenetére
"Az már csak hab a tortán, hogy egy kolléga megjegyzésén kívül nem is igen került szóba az amit te itt kicikizel."
Márpedig de.Ha hosszú hónapokig figyelemmel követed a topicot, felfog tűnni, hogy nagyon sokan csak egy 20-30K-s gépet akarnak, amivel bent, vaku nélkül, jó képeket tudnak lőni a rohangáló kisgyerekről. És elvárják hogy tudja,mivel ők csak egy ilyen egyszerű dolgot várnak el tőle.Pedig ez a legnehezebb...
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
válasz scarabaeus #39675 üzenetére
A képeimmel nem a mai gépek elvárható tudását akartam demonstrálni, pusztán felraktam négy képet egy 2003-ban piacra dobott géppel amik szerintem megállják a helyüket ma is a családi fotó kategóriában!
Legalább célozhattál volna rá, hogy amit írsz az nem a Te véleményed! Amúgy ezzel eléggé le is húztad a topic látogató közönségét....
Amúgy ha visszaolvastál volna, akinek a kérdésén kipattan a mi kis vitánk Ő pont nem annak a típusnak tűnik aki csodákat vár el a pénzéért! Az már csak hab a tortán, hogy egy kolléga megjegyzésén kívül nem is igen került szóba az amit te itt kicikizel.
...szóval most is azt kell mondjam ....nem értem... miért kellett egyáltalán szólnod ha csak ennyit tudsz mondani.....
-
scarabaeus
őstag
válasz mefistofeles #39674 üzenetére
Mutattál két verőfényes képet, mutattál két vakus képet, de ma egy 10 ezres kompakttól is azt várják el itt a topikban, amit írtam, és a 10x annyiba kerülő sem tudja (és ha utóbb derül ki, a gép a hibás). A topikot azért említettem, mert a kategóriája a kompaktok.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
válasz scarabaeus #39673 üzenetére
...ezt most nem értem....
-
scarabaeus
őstag
válasz mefistofeles #39672 üzenetére
Nem, ez az általános elvárás itt. Ebben a topikban nincs rá megoldás pedig.
-
....valamiért nem enged válaszolni....
scarabeus:
Azt hiszem már említettem, hogy kevés géptipussal volt eddig közvetlen kapcsolatom.
De szívesen venném ha említenél párat az előző oldalakon taglalt árkategóriában, amik "rosszul megvilágított belső terekben gyorsan mozgó egyedeket zajmentesen fényképezzenek vaku nélkül " persze auto módban és -gondolom- jó/élvezhető minőségben, mert azt nem írtad!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
scarabaeus
őstag
válasz mefistofeles #39670 üzenetére
(Bemozdulás nem verőfényben és vaku mellett probléma, a mai ártól független általános elvárás bármely fényképezőtől csupáncsak annyi, hogy rosszul megvilágított belső terekben gyorsan mozgó egyedeket zajmentesen fényképezzenek vaku nélkül - lásd: semmi különösre, csak családi képekre)
-
válasz Zozzer888 #39665 üzenetére
Tessék itt vannak a képek. Próbáltam olyanokat választani amiknél sejthető, hogy a modell nem volt éppen kimerevítve, ennek ellenére szerintem zavaró bemozdulás nincs rajtuk.
Tehát ezeket egy kb 9 éves 2 Megapixeles komapt géppel készültek semmiféle állítgatás vagy korrekció (egyedül pirosszem ahol kellet) nincs rajtuk. Nyilván nem szabad őket művészfotós szemmel nézni de nem is ez volt a célom a válogatáskor csak az, hogy egy kövülettel is lehet (szerintem) a mai napig vállalható családi képeket készíteni! Azt talán mondanom se kell, hogy hol van tudásban ez a gép egy mai 30 ezres alap kompakthoz képest.......Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Amit leírtál az egyrészt igaz, másrészt nem tudom hogy kapcsolódik a témához.....
Lehetnek nekem irreálisak az elvárásaim, ha adott egy pénzügyi keret akkor úgy is az fogja megszabni mit kaphatok! Nem hiszem, hogy ne értené meg valaki, hogy egy adott összegért nem kaphat kategóriákkal jobb minőséget. Ehhez nem kell egyetem! Bármikor rákereshet a neten arra, hogy mik közül választhat. Aki itt segít az legfeljebb ezek közül próbál segíteni dönteni. Aki ajánl annak annyiban kimerül a felelősége, hogy elmondja neki melyik gép tetszett/nemtetszett és miért. Ennyi....Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
őstag
őstag
válasz mefistofeles #39651 üzenetére
Addig ok, hogy a kérdezőnek adottak az igényei és a lehetőségei.
Csak a kettő nem mindig találkozik. Ezt hívják realitásnak.Mivel itt szinte senki nem a fotózásból él, így nem létszükséglet bármit lefotózni. Meg lehet próbálni legfeljebb nem sikerül. Ha valaki megérti mire képes a gép amit választ akkor rendben van, ha nem akkor csalódott lesz, ami nem a gép hibája, hanem az irreális várakozásoké és/vagy a hozzá nem értésé. Ő mégis a gépet fogja okolni vagy azt aki ajánlotta.
-
Zozzer888
addikt
válasz mefistofeles #39664 üzenetére
Szerintem azok a képek jöhetnek ide is, link formájában, érdekelne mit tudott akkor egy "olcsó kompakt"
-
válasz BiriBum #39662 üzenetére
Neked is felajánlom, küldök pár képet a 2 megás kodak reklámgépemmel készítettek közül. Zéró tudás (mondjuk azon aztán nem is lehetett semmit állítani), zéró utómunka (azt sem tudtam mi az) és nem bemozdultak a képek! A gépet egy szerződés mellé ajándékba kaptam szóval sejtheted, hogy akkoriban sem a csúcs volt!
-
titán
válasz mefistofeles #39659 üzenetére
Azert kerdezem, hogy masnal sem volt rajt, vagy csak nalam. De ahogy nezem az unboxing videokat, szerintem egyiken sincs.
-
BiriBum
őstag
válasz mefistofeles #39658 üzenetére
Mondjuk nincs profi fotós ismerősöm de szerintem ők sem úgy csinálják, hogy a családod vezényelik negyed óráig, derítgetnek aztán meglövik az "elkapott" pillanatot... vagy ha igen akkor az már beteg....
Nem így csinálják, az a stúdió/divat fotózás, amiről beszélsz.
Pont az elkapott pillanathoz kell a jó gép, hogy az auto mód által egekbe felnyomott ISO-n és a határeset zársebességen használható képeket lőjön. Közben nem állítottál semmit vagy maximum a futkározó gyerek fotózásakor átraktad a gépet auto módból sport módba.
Nyilván minél képzetteb, tapasztaltabb egy fotós anál inkább ki tud szúrni hibákat egy képen, a probléma az az, hogy egy átlagember ebből úgy sem vesz észre semmit!
Az egyetlen, amúgy legordítóbb képhiba, ami az átlagjúzernek feltűnik, az a bemozdulás (labilis géptartás vagy a fényviszonyokhoz képest túl sok záridő) - lásd fent.
A zaj és részlettelenség a 10x15-ös nyomatokon nem látszik. -
junior11
veterán
válasz mefistofeles #39658 üzenetére
Egyetértek, így van.
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
-
válasz racerx #39656 üzenetére
Alapvetően az a probléma (szerintem) hogy a "tudorok" egyszerűen nem veszik figyelembe hogy itt hobbifotózásról van szó! Az egyszerű földi halandó megy a családjával a balatonparton és nem akar rekeszértékekkel, záridőkkel, ISO-val bajlódni hanem az emlékezetes pillanatokat lekapja auto módban és élvezi a végeredményt! Mondjuk nincs profi fotós ismerősöm de szerintem ők sem úgy csinálják, hogy a családod vezényelik negyed óráig, derítgetnek aztán meglövik az "elkapott" pillanatot... vagy ha igen akkor az már beteg....
Nyilván minél képzetteb, tapasztaltabb egy fotós anál inkább ki tud szúrni hibákat egy képen, a probléma az az, hogy egy átlagember ebből úgy sem vesz észre semmit!
Ha akarod fel tudok rakni képeket a 2 megás Kodakommal készültek közül, amiket abszolute zéró fotós tudással készítettem de még ma is élvezhető, szép képeknek tartok!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
titán
válasz mefistofeles #39655 üzenetére
Nekem se volt a 220-on, masnak igen?
-
racerx
őstag
válasz mefistofeles #39651 üzenetére
Igen , sztem alapvető dolog, hogy az ember ki használja e (ki tudja egyáltalán) a cucc előnyeit, ill. észerevesz e bármiféle lényeges különbséget a kapott végeredményben., Értve ezt bármilyen műszaki cikkre. Pl anno amikor vettünk mosógépet meg sütőt, egy csotót vitatkoztam az asszonnyal, hogy minek ilyen drága, erre mindíg hogy ez ennyi féle mosást, hőmérsékletet, centrifugát, meg sütési módot stb stb. tud. Aztán mindkét cuccot mindig ugyanazona 2-3 programon használja az ember Megérte? Nem hiszem. Jobb minőségű mint az olcsóbb, kevesebbet tudó? Valószínű. Így viszont már lehet h megéri, mégha nem is haszálod ki minden funkciót. Mittomén, lehet a fényképezőnél is csak pár funkciót, vagy horrible dictu csak az automata módot használja az ember, különbség nem soklehet, de mégis jobb ez vagy az..
-
-
tévelygő
aktív tag
-
zolee86
tag
válasz thomeef #39585 üzenetére
Köszi, de sajnos a Canon A4000 nem fullHD videot készít.
Esetleg még ötletek erre?
És lenne még egy kérésem Samsung WB750 tulajokhoz: kérhetnék pár képet, ami videó felvétel közben készült? Ez a funkció nekem hasznos lenne, és kíváncsi lennék a képek minőségére. Ja és 1080-nas videó közben is készíthetők állóképek?
Köszönöm
-
válasz tévelygő #39650 üzenetére
Hát szerintem kár is volt nekilátni!
Max nagyon enyhe karc esetén de akkor is nagyon óvatosan a legfinomabb polír módszerrel, mert egyébként az lesz amit írtál is, rosszab lesz az eredmény mint a kiindulási állapot! Én tuti nem állnék neki! Ha meg erős a karc akkor veszett fejsze nyele! Vagy hozzászoksz, vagy egy szervízben kicserélteted (ha csinálnak ilyent) aranyárban!...egyébként miért vetted le a védőfóliát?....
[ Szerkesztve ]
-
válasz racerx #39646 üzenetére
Nem te generáltad a vitát, bár a te kérdésed utná kezdődött.
Én már többször megjegyeztem a fórumon, hogy -minden jóindulat mellett- a tanács akkor jó, ha figyelembe veszi a kérdező igényeit lehetőségeit. Azt a részét már nem is említem, hogy az sem mindegy kinek a kezében van a gép! Hiába a 220-as canon, láttam már itt fent olyan képeket vele, hogy a 2 megás kodakommal kenterbe vertem! A profik úgy is fikázni fognak, de hidd el nekem a 37-40 ezres kategóriában is találsz olyan gépet ami otthoni képekhez tökéletesen megfelel! Azért nem akarok én konkrét gépet ajánlani, mert a jelenlegi felhozatalhoz még nem volt szerencsém és igazából az a jó ajánló aki személyes tapasztalat alapján ajánl valamit!
A Canon SX 150 IS pl. szerintem is tökéletes választás otthoni használathoz. Nem volt hozzá szerencsém de nehéz elhinnem, hogy úgy elcseszték a gépet a 130-as óta, hogy ne lenne elég az igényeidhez! Ráadásul árban is tökéletesen passzol![ Szerkesztve ]
-
tévelygő
aktív tag
Sziasztok!
Van egy elkeserítő problémám az új fényképező gépemmel. Sajnos megkarcolódott a kijelzője és nem tudom eltüntetni a karcolásokat. Már sok féle poliír pasztát kipróbáltam, de szerintem csak rosszabb lett. Kipróbáltam a Displex pasztát is, de az sem ér semmit .
Az lenne a kérdésem, hogy egyáltalán helyre lehet hozni az ilyen kijelzőket, vagy mindenképp csak a csere segít?Sony RX 10
-
racerx
őstag
Na bakker nem tudok aludni . A highend csak példa volt, hogy ami ma szuper az, 5 év mulva nem az. Bár (igaz nem nagyon vagyok képben a fényképezőknél annyira..) itt az elavulás jóval kevesebbnek tűnik mint pl. a telefonoknál, tvknél.
A dilemma most inkább az, hogy a régebbi ár (37) és az sx ára (50) nem gondolkoztatna sokat, hisz sok a különbség. Most viszont jóval közelebb van egymáshoz, és itt már nem egyértelmű a helyzet. -
őstag
őstag
válasz racerx #39646 üzenetére
Nem lesz 10 évig highend, eleve nem az. Léteznek csúcskompaktok, de olyat nem ajánl senki az áruk miatt. Nem érdemes nézni mennyit fog érni, erről a témáról a tervezett elavulásról külön topikot lehetne nyitni.
Az is egy megközelítés, hogy a rászánt pénz fix. Akkor máshol kell engedned. (más megközelítés is létezik)
Most az a kérdés, hogy vegyél-e WB750-et? Akiknek az van azok elégedetten írtak róla. Ha mégis csalódnál benne akkor azt is oszd meg velünk.
Amúgy fizikailag is létező boltban jelenleg nincs raktáron vagy már nem is szerepel a kínálatban.
Webshopokban meg már majdnem beérte árban az SX220-at.
Azzal a különbséggel, hogy utóbbi még van raktáron. Ez amúgy engem személy szerint meglep, hogy ennyivel az utód modell megjelenése után még mindig kapható. Megkockáztatom, hogy nagyságrenddel többet adtak el belőle mint a WB750-ből. -
racerx
őstag
Hűha micsoda polémiát generáltam az ártatlan kis kérdésemmel itt . Nagyjából mindenkinek igaza van a tanácsaiban, de azért megvilágítanám az én gondolataimat,esetemet pár szóban. Ter. tisztába vagyok azzal, hogy a drágább általában jobb. Meg azt is tudom, hogy mindig van, hogy csak párezret hozzáteszel akkor ennyivel jobb, de ha még 10 -et akkor húha...de ha már annyid van akkor mér nem ennyit mert az meg 10 évig highend lesz és kiszolgál. Ezt végigjátszottam már párszor tv, laptop, telefon stb.(jah pl a 2,5 éves 140K Desirém most ér vagy 20 at ). Az embernek először mindig az anyagi kerete adott , és ahhoz keresi a legjobb megoldást. Ez nekem 40k volt (nevezhetjük ajándékra szánt pénznek) Ebből anno faszán kijött volna a samu, de mostanában nem. Párezret hozzátéve viszont igen. A másik meg 50 k. Ez már egy kicsit túl van a túréshatáron, de beleférhet, csak hogy is mondjam.... rossz szájizzel Sajnos most jobban meg kell nézni mire adja ki az ember a pénzét (pár éve nem izgatott volna plusz párezer). Meg aztán ott vagyok az elején említett csak még párezer sztorinál. De készségesen elhiszem, hogy jobb, csak azon filózok, hogy én ezt észreveszem e, kihasználom e Mi van ha se időm se türelmem nem lesz majd a mauális és egyéb kismilló módokkal játszadozni, állandóan auto-n használom.Akkor valszeg fölösleges. Persze lehet erre azt mondani, hogy akkor minek az ilyennek ez, erre jó az akármilyen 20 ezeres is. Azokból viszont nem nézek ki sokat, a fejlődési lehetőségek nem sok jóval kecsegtetnek. Ebben a kategóriában talán lenne valami.
Szóval van dilemma dögivel, csak győzzön okos lenni az ember. -
válasz BiriBum #39642 üzenetére
5-10 ezret írok ÁLTALÁNOSSÁGBAN!
A konkrét esetben (ami az említett hsz.-ben is szerepel) arról van szó, hogy racerx 5-6 ezerrel esetleg hajlandó átlépni a 37 ezres limitet! Ezek után ha mutatsz neki 42-43 ezerért 220-ast akkor legyen neked igazad!"Erre van ez a fórumtéma, hogy az igények és a pénzügyi lehetőségek optimálisan találkozzanak."
A pénzügyi lehetőségeket a kérdező szabja és az adott keretek között várja a legjobb megoldásra a tanácsot!
Valószínüleg kevés olyan szellemi éhezőművész jön ide kérdezni aki nem tudja, hogy (általában) a drágább legalább is néhány paraméterben jobb, illetve ne lenne tisztában anyagi helyzetével és azzal mennyit tud vagy akar gépre költeni!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
agger5
csendes tag
Sziasztok!
Milyen gépet ajánlanátok maximum 40 ezerig? Főleg túrázáshoz használnám, tájképekhez, vadállatok fényképezéséhez, illetve nyaraláshoz. Szinte csak a szabadban fotózok. Kezdő vagyok, és jelenleg egy öreg Olympus C725-öst használok. Elsőre ezeket néztem:
Samsung WB150F, WB100
Pentax Optio vs20
Olympus sh-21
Fuji Finepix s2980
Köszönöm előre is a segítséget! -
BiriBum
őstag
válasz mefistofeles #39637 üzenetére
#39590 - ott az 5 ezer
Azt írtam, hogy a képek kedvesek nekem, nem azt, hogy a képminőség jó!
Akkoriban nem volt nagyon DSLR, talán az 1D jött ki éppen. Nagy szám volt egy digitális kompakt - visszanézve igencsak harmatos képminőséget produkáltak.
Most a bőség zavara van, de sokszor igen kis plusz pénzért akár sokkal jobb minőséget kapsz. Erre van ez a fórumtéma, hogy az igények és a pénzügyi lehetőségek optimálisan találkozzanak.
-
őstag
őstag
válasz thomeef #39631 üzenetére
Egyetértek. Hiba lenne sőt egyenesen értelmetlen egy kompakt képét 100% nagyításban nézegetni.
De azért vannak többen akik kompakt mellett használnak /használtak DSLR-t is vagy korábban olcsó kompaktokkal rossz tapasztalatokat szereztek, és szívesen adnak ki + 5 ezret a használható ISO 400 ért, kevésbé mosott/zajszűrt feldolgozásért.
-
BumBum Jack
tag
hogy hogy az olympus gépekröl senki nem kérdez?
pedig szerintem olyan márka mint a nikon. -
titán
Szuper ez a kis gep, egeszen hihetetlen, hogy egy 50 ezer forintos gepnek ilyen kepminosege van es sebessege. Nem is szamitottam ra. A mov fileokkal lehet valamit kezdeni? Egy kicsit nagynak talalom oket, meg 1280-ban rogzitve is. Ja es szerintem az af sebessege is jo kompaktokhoz kepest. Azt hittem lassabb lesz, egyik ismerosnek van 2950-es fuji, az valami horror.
[ Szerkesztve ]
-
válasz BiriBum #39610 üzenetére
Olvasgass visszafelé nem tudom hol írtam 5 ezres különbségről......
Azzal, hogy máig szépnek tartod az 1 megás kövülettel készült képeket, pont megcáfolod minden eddigi érvedet!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
Azt értitek meg nehezen, hogy valóban "a kompakt a kompromisszumokról szól" viszont aki kompaktban gondolkodik az vagy azért tesz így mert tudja, hogy alig használja és azért valljuk meg évi öt szülinaphoz, egy kiránduláshoz meg egy nyaraláshoz luxus nagy pénzeket kiadni (aztán a djágaság áll a vitrinben) vagy azért mert neki a pénztárcája szól kompromisszumokról!
-
Zozzer888
addikt
válasz mefistofeles #39634 üzenetére
De "egy jobb telefon"-ja már mindenkinek van lassan
-
-
sanzi89
addikt
válasz BiriBum #39611 üzenetére
Olvastam a teszteket, nem egyszer. Azonban a szöveges részt, a konklúziót fenntartásokkal kezelem. Nem a fenti tesztekben van ez, de sok helyen érződik ez: "A Canon a szarból is aranyat csinál, a Samsung pedig gyártson mikrókat, nem fotós gépeket". A lényeg, amit a saját szememmel is látok, azok a tesztképek. Sőt, egy gépnél nem a tesztképek fontosak? Mit érdekel engem egy teszt szöveges része, a fotók a lényegesek.
De mindegy is, nem akarok én senkit meggyőzni, csak próbáltam képeket, kép részleteket, kézzel fogható különbségeket mutatni ami alapján tud egy laikus is dönteni és nem én hozom meg helyette a döntést, nem pedig csak benyögni egy mondatot, hogy a Canon sokkal jobb. Node, miben? Tessék megmutatni, elmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
titán
Tudnatok segiteni sx220 tulajok kicsit?
Van par beallitas, amit nem tudom, hogy lenne az optimalis.
af szervo. ha felig lenyomva tartom a kioldot, akkor folyamatosan elesseget probal tartani ugye? ez elvileg jo ha igy van, tehat bekapcsolva.
folyamatos af. akkor is allitja az elesseget, mikor nincs lenyomva a kioldo gomb, ergo allandoan szopja az akksit. ezt jobb kikapcsolni nem?
bizt fokusz? ez mi a rak? valami plusz elesseg ellenorzes?
i contraszt????? ezt nem tudom micsoda.
szelzajszures? ok hogy micsoda, de kell ez nekem?Egyelore ennyi lenne!
Koszonom!
Amugy ugyes kis gep, ha a szarvait letori az ember kicsit, marmint az auto iso-t pl es gyors is szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltika29
tag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani egy olyan gépet, ami minimum full hd 50p-s videót tud rögzíteni?
Eredetileg egy Pana V700-as kamerát néztem ki, de az nem csinál szép fotót, videót azt igen.
És mivel fényképezőgépeknek elvileg nagyobb a képérzékelőjük videó felvételt is jobb minőségűt kell hogy készítsen mint a videó kamera.
100-150 körül gondolkodtam, majd az e-digitálon 0 thm-re.
köszi a segítséget
-
őstag
őstag
válasz thomeef #39627 üzenetére
A profik nem kérnek segítséget. Én nem vagyok profi (nem a fotózásból élek).
De azért egy szakmai fórumban jó szívvel senki nem ajánl tescos gépet.
Arra szeretnénk rávilágítani, - ha nem is jön mindig át - hogy a kompakt a kompromisszumokról szól.
Az, hogy ki miben hajlandó engedni és mi az amihez ragaszkodik az egyéni döntés, de valamit valamiért.
Az olyan kérés nonszensz, hogy legyen max ennyi (mondjuk 50), nem kell semmi extra csak a gyereket akarom fotózni, de azért szép képet csináljon. Ebben hol a kompromisszum? -
thomeef
őstag
Aki nem fotós körökben mozog, azoknak tökéletes a 10-20k-s noname tescos fényképezőgép is. Márpedig ez a szám magyarországon igencsak 80% felett mozog. Amelyik család már diplomás fizetéssel rendelkezik, de még mindig nem fotós körökben mozog nekik is tökéletesen megfelel. Még ezek a 40-50k-s kompaktok is baromi drágák egy átlagfelhasználónak. Egész egyszerűen azért, mert egy évben 4-5x veszik elő. Karácsonykor, szülinapkor, ha kisgyerek van, talán egy kicsit többször.
De ezen a fórumon nyilván csak vérprofik kérnek segítséget...és csak a high-end gépek jöhetnek szóba.[ Szerkesztve ]
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
őstag
őstag
válasz thomeef #39614 üzenetére
Ez a gyerek fotózás ez mindig előjön.
Most ki mit ért alatta? Szabadban, beltérben, beállított vagy spontán mozgó. Nem mindegy.
Ami kihívás az a mozgás kevés fény mellett. Erre a kis szenzor, lassú obi (értsd gyenge kezdő fényerejű), nem túl fürge AF, miatt egy 50 ezres kompakt, hm... Kompromisszum hegyek.
Az automata mód milyen összefüggésben áll a témával?
No offense -
titán
Na meglett a 220hs, toltodik az akku, kivancsi eszek. Amugy szerintem pofas kis gep. Amikor kikapcsolva magrazzatok kicsit, nektek is kotyog belul az obi?
[ Szerkesztve ]
-
thomeef
őstag
válasz BiriBum #39615 üzenetére
Kipróbáltam, lerágott csont.
Kicsit megugrott most a wb750 ára, de jövőhéten jön a raktárakra, és szerintem az ára is realizálódik. Az amennyivel butább gép, mint a canon, annyival éppen olcsóbb is."A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
thomeef
őstag
válasz Mhamster #39592 üzenetére
Az sx220 egy hajszálnyival csinál jobb képet a wb750-nél, nem kéne ennyire elfogultnak lenni, főleg nem ajánláskor, mert még a végén megveszi az illető és csak néz hogy hát hmm, ez a nagy híres s220.....?
Az auto módja meg kifejetten sza*, és gyerkőcfotózáshoz márpedig az elengedhetetlen. A designról meg inkább ne is beszéljünk.[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
-
BiriBum
őstag
válasz mefistofeles #39609 üzenetére
Nem a 30 és az 50 közötti különbségre szerettem volna rávilágítani, hanem a plusz 5 ezer forintra, amit írtál. Aki 45-ért szeretne venni egy túlárazott szappantartót, annak érdemes rádobni egy ötöst vagy várni egy-két hónapot, amíg lejjebb megy az ára.
A fiamat a filmes Nikon mellett egy 1 megapixeles, akkor aranyárban elérhető, 1 megapixeles HP géppel fotóztam. A képek olyanok, mint a vízfestmény és mégis azok a legkedvesebbek számomra.A számítógép nem olyan, mint a TV, nincs mindenkinek, de aki digitális fényképezőgépet vesz, annak van és kell is - minimum 50 ezres beruházás.
-
válasz BiriBum #39607 üzenetére
Jól beszélsz a kategóriákkal kapcsolatban ha pl. egy tesztet akarsz készíteni az alsókategóriás kompaktokról akkor nem keversz bele tükröst. De ha valaki vásárolni akar akkor legtöbbször nem a kategória adja meg a választható gépek halmazát (nem kategóriában gondolkodik) hanem az ár! Persze az ár eleve meghatározza a kategóriát is. (oké van pár csúcskompakt ami árban az alsó kategóriás tükrösökkel verseng)
És képzeld pl. egy baba születésekor egy szegényebb családnak is lehetnek olyan álmai, hogy megörökítsék a számukra mindennél kedvesebb babát és ezért áldozatokat hoznak és összeszednek 30 ezrest! És innentől kezdve mondhatod, hogy az szar és vegyél 50 ért egy jobbat ...
..és a számítógép ma már olyan mint a TV, gyakorlatilag mindenkinek van! Természetesen nem 3D-s tervezésre vagy a top játékok futtatására, de képek tökéletes műélvezetére összerakok bárkinek egy kompakt árából egy gépet!
Szóval én csak azt mondom, hogy óvatosan azzal a szar kifejezéssel......[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz mefistofeles #39605 üzenetére
Tudod akinek van egy 5D mark II, annak a százezres gép is olcsó szar!
Nem így van. A kompaktokat csak egymáshoz szabad hasonlítani, ugyanígy a DSLR-en belül is a full frame már más kategória, mint a tömegek által használt APS-C szenzoros masinák.
Aki nem tud adni 5 gyorséttermi ebéd ára pluszt egy tartós használati cikkre, annak mindennapi megélhetési gondjai vannak és valóban inkább kenyérre kell költenie a pénzt. Ez az ember családi albumot sem fog készíteni, mert nem lesz pénze a képek nyomtatására, de számítógépe sincs, mert az még többe kerül, mint a fényképezőgép.
Aki pedig szimplán nem érti meg, hogy a minőségért plusz pénzt kérnek az így járt.
Az olyanok pedig, akik igénytelenek a képek minőségével szemben, azok nem valószínű, hogy itt fognak kérdezősködni, hanem bemennek egy boltba és megveszik a legolcsóbb fénylépezőgépnek kinéző valamit.
-
válasz BiriBum #39603 üzenetére
Tudom, hogy jó a gépem...
Amúgy most megint vissza kanyarodunk az "olcsó szar" kategóriához!
Tudod akinek van egy 5D mark II, annak a százezres gép is olcsó szar! Minden relatív! Aki hónapokig spórol egy 30 ezres kompaktra annak már az is drága! És akkor hiába jönnek az okoskodások, hogy "de miért nem ezt meg azt veszed, csak 10 ezerrel több"...
Van aki többet költ egy szűrőre mint más összesen a cuccára és ennek a két embernek rohadtúl más az "olcsó" és a "szar" fogalma!Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-
BiriBum
őstag
válasz mefistofeles #39595 üzenetére
Nem (csak) a szenzoron múlik, hanem az elektronikán (képfeldolgozó processzor, zajkezelés stb), a stabilizátoron optikán stb.
A te géped egy nagyon jól sikerült Canon gép és igencsak drága volt anno.
Nem érdemes olcsón szart venni. -
sanzi89
addikt
válasz racerx #39601 üzenetére
A Canon egy hangyafingnyit részletesebb képeket készít, illetve nagy ISO-nál jobb képet produkál (ISO400 felett), bár itt se hatalmas a különbség. Cserébe kisebb zoom, kisebb látószög, felnyíló vaku - nekem hátrány -, rosszabb fogás.
[ Szerkesztve ]
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
racerx
őstag
válasz mefistofeles #39600 üzenetére
Jaja, köszi. Még megálmodom Tulajdonságai alapján a Samu szimpatikusabb, viszont ezt a Canont meg nagyon dícséritek . Viszont az árkülönbségből meg pont kijön a memkari..
Új hozzászólás Aktív témák
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fotók, videók mobillal
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Jelszókezelők
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest