- Autóhifi
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Fujifilm X
- Hobby elektronika
- Otthoni IPTV megvalósítási lehetőségek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- OLED monitor topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuk@c
tag
válasz
mefistofeles #40922 üzenetére
Köszönöm a választ...
Kezdek kicsit becsavarodni a sok féle fajta géptől...
Már nézegettem Pana TZ25-30-at is, Canon SX240-260-at, Sony-t... Viszont nem biztos hogy ultrazoom lesz a választás...
Létezik nem ultrazoom gép ebben a kategóriában amivel szép képeket és jó videót lehet rögzíteni?
-
Yushchenko
őstag
válasz
mefistofeles #40619 üzenetére
Előző héten az osztrák Hofer-be 90euro volt az SX150.
-
menyoronc
aktív tag
válasz
mefistofeles #40622 üzenetére
Ok, Köszi, majd akkor körbe nézek és legfeljebb belinkelem nektek h mi a véleményetek róla.
Ezt a Canont az előbb javasolták szintén :-)
Ja es a párom keresztlányának lesz:-D -
menyoronc
aktív tag
válasz
mefistofeles #40619 üzenetére
Nem sajnos, 35k körül mennek:-(
Az olympust nézegetem épp, a vr 340-t amiből van rózsaszín is, igen mert lánynak lesz es hát persze a színe is fontos:-DAmúgy a mostani 20k körüli kategória mit tud kepminosegben? Mekkora különbség van azok es a 25-30k között? Van ott is olyan amit tudnátok ajánlani?
-
human374
tag
válasz
mefistofeles #40605 üzenetére
Hát inkább a tutira megyek.
Erről mi a véleményed? -
human374
tag
válasz
mefistofeles #40603 üzenetére
Én újra gondoltam. A használt mennyire éri meg?
-
válasz
mefistofeles #40351 üzenetére
Nem, nem nyelveszkedek. Ajanlottam valamit a sracnak, Te meg elkezted a kavarast. Engem ez nem erdekel. Csinald ezt massal ha hianyzik.
Teljesen mindegy mit irsz, nem fogom elolvasni se.
-----------------
Ha kerdes van a geppel kacsolatban, csak batran!
-
válasz
mefistofeles #40348 üzenetére
Meg mindig nem ajanlottal semmit.
A leirasbol nekem (is) az jott le, hogy azert szeretne bridget, mert azt hiszi/gondolja, hogy az jobb kepminoseget szolgaltat. Ezert irtam amit.
-
válasz
mefistofeles #40346 üzenetére
Hat ize....
Kotekedes helyett inkabb ajanlj neki valamit szerintem.
-
válasz
mefistofeles #40200 üzenetére
Hoppá ezt benéztem. A HS 25 nem tud Raw formátumot.A HS20 és a HS30 az ami tud.....
-
fattyu
veterán
válasz
mefistofeles #40154 üzenetére
csak trompfoltam és tréfáltam.
-
Nagya21
addikt
válasz
mefistofeles #40149 üzenetére
HAli!!
Dehogy csodálkozok, de jó tudni, hogy mostmár van 2 jó gép a családba(meg bármikor ekunyeráhatom egy kis élvezkedésre
)
Üdv Nagya -
fattyu
veterán
válasz
mefistofeles #40149 üzenetére
vettem egy toyota suprát. Te ez megalázza a Corsámat. Csak tankolni ne kéne.
-
McBJani
tag
válasz
mefistofeles #40047 üzenetére
Szia!
Hitelre vettem.
Csak az a nevetséges, hogy előző nap -5%, aztán másnap +5Zozzer888: Ez nem is volt kérdés
-
válasz
mefistofeles #39969 üzenetére
Te sem ismered a hajsutoket meg a koromlakkokat.
-
peti_s
addikt
válasz
mefistofeles #39852 üzenetére
Nem ott élek, ez megragadta a szemem.
-
peti_s
addikt
válasz
mefistofeles #39850 üzenetére
Csak a 130IS, a többi hasonló a magyar árakhoz, erősen kifutó modell ez már, mindenki szabadulni akar tőle.
-
peti_s
addikt
válasz
mefistofeles #39845 üzenetére
Ausztriában Ft-ra átváltva 25k körül utánad dobják.
-
WeghA
tag
válasz
mefistofeles #39847 üzenetére
Nem neked ment bocsánat. Rosszra nyomtam.
Úgy általában kérdezem a többiektől!A Samsunghoz írtam, hogy úgy tölthető mint egy telefon.
-
WeghA
tag
válasz
mefistofeles #39845 üzenetére
Persze arra gondoltam. Igaz.
Jobbnak tűnik az akkuja.
Tetszik, ,mert úgy kell tölteni mint egy telefont.
Köszi ezeket sem tudtam.Még egy kérdés!(lehet buta) Egy mostani telefon ami tud FullHD videót felveszi e a versenyt ezekkel a kompakt fényképezőkkel, ha egyikkel sem zoomolok. Gondolom fényképbe egyértelmű, hogy a fényképező a jobb.
-
A Zéé
addikt
válasz
mefistofeles #39688 üzenetére
hülye vagyok a jelenlegi PC alkatrész felhozatalhoz, de ha 105, ne adj Isten 110k-ból lényegesen jobb gépet tudnál összerakni neki, akkor nem mondod el neki, mint lehetőség? Mert akkor szerintem rosszul adsz tanácsot.
Amúgy ez a fotós ajánlás téma nem olyan bonyolult, általában minden árkategóriában (~30k, ~50k, ~70k, és ezek felett) van egy-két olyan típus, ami ajánlott, épp azért, mert jobb, mint a többi. Azért szokták azokat ajánlani.
-
A Zéé
addikt
válasz
mefistofeles #39679 üzenetére
az első bekezdésedre:
ezzel akkor el is mondtál mindent, és felesleges is folytatnod ezt a folytonos erőlködést.
Igenis sokszor, sokan akarnak vaku nélkül egy 30k-s géppel rohangászó néger szájába negrót fotózni hajnali fél háromkor egy kivilágítatlan tárnában."Ha a vásárlásig nem, utána úgyis rájönnek a gépük határaira!"
Igen, ezért van ez a topic, hogy még a vásárlás előtt rá tudjon jönni az, aki idetéved, hogy azért az árszintért, amit ő megengedhet, gondol, rászán mit várjon. És ha az elvárásai olyanok, akkor megmondani neki, hogy ennyi pénzért ne várjon csodát. Az meg hogy valakinek drágább gépet ajánlanak (nem fegyvert tartanak a fejéhez, hogy ezt vedd meg) itt, az szerintem nem baj.
Nem értem miért fáj neked, az, ha valakinek mutatnak alternatívát, hogy van egy gép 10-20%-al drágábban, mint ami ő mondott, és azzal egy lépéssel közelebb kerülhet az elvárásaihoz?
Majd megnézi a kérdező, és eldönti, hogy tényleg megéri-e neki a többletet, és megpróbálja megteremteni a fedezetét, vagy nem éri meg neki, vagy nem tud többet rászánni, és marad valami olcsóbb verziónál. -
őstag
őstag
válasz
mefistofeles #39676 üzenetére
Az eredeti kérdés szerint a kisgyerek születése miatt kéne egy gép.
Így kapcsolódik az egész ahhoz amire scarabeus utalt némi iróniával. -
scarabaeus
őstag
válasz
Nem én húzom le, évek óta ez van.
-
Zozzer888
addikt
válasz
"Az már csak hab a tortán, hogy egy kolléga megjegyzésén kívül nem is igen került szóba az amit te itt kicikizel."
Márpedig de.Ha hosszú hónapokig figyelemmel követed a topicot, felfog tűnni, hogy nagyon sokan csak egy 20-30K-s gépet akarnak, amivel bent, vaku nélkül, jó képeket tudnak lőni a rohangáló kisgyerekről. És elvárják hogy tudja,mivel ők csak egy ilyen egyszerű dolgot várnak el tőle.Pedig ez a legnehezebb...
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #39674 üzenetére
Mutattál két verőfényes képet, mutattál két vakus képet, de ma egy 10 ezres kompakttól is azt várják el itt a topikban, amit írtam, és a 10x annyiba kerülő sem tudja (és ha utóbb derül ki, a gép a hibás). A topikot azért említettem, mert a kategóriája a kompaktok.
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #39672 üzenetére
Nem, ez az általános elvárás itt. Ebben a topikban nincs rá megoldás pedig.
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #39670 üzenetére
(Bemozdulás nem verőfényben és vaku mellett probléma, a mai ártól független általános elvárás bármely fényképezőtől csupáncsak annyi, hogy rosszul megvilágított belső terekben gyorsan mozgó egyedeket zajmentesen fényképezzenek vaku nélkül - lásd: semmi különösre, csak családi képekre)
-
őstag
őstag
válasz
mefistofeles #39651 üzenetére
Addig ok, hogy a kérdezőnek adottak az igényei és a lehetőségei.
Csak a kettő nem mindig találkozik. Ezt hívják realitásnak.Mivel itt szinte senki nem a fotózásból él, így nem létszükséglet bármit lefotózni. Meg lehet próbálni legfeljebb nem sikerül. Ha valaki megérti mire képes a gép amit választ akkor rendben van, ha nem akkor csalódott lesz, ami nem a gép hibája, hanem az irreális várakozásoké és/vagy a hozzá nem értésé. Ő mégis a gépet fogja okolni vagy azt aki ajánlotta.
-
Zozzer888
addikt
válasz
mefistofeles #39664 üzenetére
Szerintem azok a képek jöhetnek ide is, link formájában, érdekelne mit tudott akkor egy "olcsó kompakt"
-
válasz
mefistofeles #39659 üzenetére
Azert kerdezem, hogy masnal sem volt rajt, vagy csak nalam. De ahogy nezem az unboxing videokat, szerintem egyiken sincs.
-
BiriBum
őstag
válasz
mefistofeles #39658 üzenetére
Mondjuk nincs profi fotós ismerősöm de szerintem ők sem úgy csinálják, hogy a családod vezényelik negyed óráig, derítgetnek aztán meglövik az "elkapott" pillanatot... vagy ha igen akkor az már beteg....
Nem így csinálják, az a stúdió/divat fotózás, amiről beszélsz.
Pont az elkapott pillanathoz kell a jó gép, hogy az auto mód által egekbe felnyomott ISO-n és a határeset zársebességen használható képeket lőjön. Közben nem állítottál semmit vagy maximum a futkározó gyerek fotózásakor átraktad a gépet auto módból sport módba.
Nyilván minél képzetteb, tapasztaltabb egy fotós anál inkább ki tud szúrni hibákat egy képen, a probléma az az, hogy egy átlagember ebből úgy sem vesz észre semmit!
Az egyetlen, amúgy legordítóbb képhiba, ami az átlagjúzernek feltűnik, az a bemozdulás (labilis géptartás vagy a fényviszonyokhoz képest túl sok záridő) - lásd fent.
A zaj és részlettelenség a 10x15-ös nyomatokon nem látszik. -
junior11
veterán
válasz
mefistofeles #39658 üzenetére
Egyetértek, így van.
-
válasz
mefistofeles #39655 üzenetére
Nekem se volt a 220-on, masnak igen?
-
racerx
őstag
válasz
mefistofeles #39651 üzenetére
Igen , sztem alapvető dolog, hogy az ember ki használja e (ki tudja egyáltalán) a cucc előnyeit, ill. észerevesz e bármiféle lényeges különbséget a kapott végeredményben., Értve ezt bármilyen műszaki cikkre. Pl anno amikor vettünk mosógépet meg sütőt, egy csotót vitatkoztam az asszonnyal, hogy minek ilyen drága, erre mindíg hogy ez ennyi féle mosást, hőmérsékletet, centrifugát, meg sütési módot stb stb. tud. Aztán mindkét cuccot mindig ugyanazona 2-3 programon használja az ember
Megérte? Nem hiszem. Jobb minőségű mint az olcsóbb, kevesebbet tudó? Valószínű. Így viszont már lehet h megéri, mégha nem is haszálod ki minden funkciót. Mittomén, lehet a fényképezőnél is csak pár funkciót, vagy horrible dictu
csak az automata módot használja az ember, különbség nem soklehet, de mégis jobb ez vagy az..
-
tévelygő
aktív tag
válasz
mefistofeles #39652 üzenetére
Úgy emlékszem nem is volt védőfólia a kijelzőn.
-
BiriBum
őstag
válasz
mefistofeles #39637 üzenetére
#39590 - ott az 5 ezer
Azt írtam, hogy a képek kedvesek nekem, nem azt, hogy a képminőség jó!
Akkoriban nem volt nagyon DSLR, talán az 1D jött ki éppen. Nagy szám volt egy digitális kompakt - visszanézve igencsak harmatos képminőséget produkáltak.
Most a bőség zavara van, de sokszor igen kis plusz pénzért akár sokkal jobb minőséget kapsz. Erre van ez a fórumtéma, hogy az igények és a pénzügyi lehetőségek optimálisan találkozzanak.
-
Zozzer888
addikt
válasz
mefistofeles #39634 üzenetére
De "egy jobb telefon"-ja már mindenkinek van lassan
-
BiriBum
őstag
válasz
mefistofeles #39609 üzenetére
Nem a 30 és az 50 közötti különbségre szerettem volna rávilágítani, hanem a plusz 5 ezer forintra, amit írtál. Aki 45-ért szeretne venni egy túlárazott szappantartót, annak érdemes rádobni egy ötöst vagy várni egy-két hónapot, amíg lejjebb megy az ára.
A fiamat a filmes Nikon mellett egy 1 megapixeles, akkor aranyárban elérhető, 1 megapixeles HP géppel fotóztam. A képek olyanok, mint a vízfestmény és mégis azok a legkedvesebbek számomra.A számítógép nem olyan, mint a TV, nincs mindenkinek, de aki digitális fényképezőgépet vesz, annak van és kell is - minimum 50 ezres beruházás.
-
BiriBum
őstag
válasz
mefistofeles #39605 üzenetére
Tudod akinek van egy 5D mark II, annak a százezres gép is olcsó szar!
Nem így van. A kompaktokat csak egymáshoz szabad hasonlítani, ugyanígy a DSLR-en belül is a full frame már más kategória, mint a tömegek által használt APS-C szenzoros masinák.
Aki nem tud adni 5 gyorséttermi ebéd ára pluszt egy tartós használati cikkre, annak mindennapi megélhetési gondjai vannak és valóban inkább kenyérre kell költenie a pénzt. Ez az ember családi albumot sem fog készíteni, mert nem lesz pénze a képek nyomtatására, de számítógépe sincs, mert az még többe kerül, mint a fényképezőgép.
Aki pedig szimplán nem érti meg, hogy a minőségért plusz pénzt kérnek az így járt.
Az olyanok pedig, akik igénytelenek a képek minőségével szemben, azok nem valószínű, hogy itt fognak kérdezősködni, hanem bemennek egy boltba és megveszik a legolcsóbb fénylépezőgépnek kinéző valamit.
-
BiriBum
őstag
válasz
mefistofeles #39595 üzenetére
Nem (csak) a szenzoron múlik, hanem az elektronikán (képfeldolgozó processzor, zajkezelés stb), a stabilizátoron optikán stb.
A te géped egy nagyon jól sikerült Canon gép és igencsak drága volt anno.
Nem érdemes olcsón szart venni. -
racerx
őstag
válasz
mefistofeles #39600 üzenetére
Jaja, köszi. Még megálmodom
Tulajdonságai alapján a Samu szimpatikusabb, viszont ezt a Canont meg nagyon dícséritek
. Viszont az árkülönbségből meg pont kijön a memkari..
-
Mhamster
tag
válasz
mefistofeles #39591 üzenetére
S6300: gyenge jpeg algoritmus (sz*rrá mossa a részleteket), gyenge képstabi, nincs manuál mód.
WX50: 5xös zoom, ugye ez teljesen más kategória, szintén nincs semmilyen M mód, de talán még ez a legjobb a listában, igaz 52, tehát felette van árban.
L610: vagy tölthető elemszettet veszel bele, vagy alkálikat, mindegyik plusz kiadás, és egyik sem fog annyit bírni mint egy LI-ion akku, amit pedig az S6300ról írtam igaz rá.
Ixus 125: ugyanaz mint a WX50, talán kicsit több részlettel magas iso-n.
Oly SH21: ebből nem egyet hoztak vissza hogy fos képet csinál, sajna szintén gyenge, legjobb ccd-s modellekkel van pariban, nagyobb iso tartomány az előnye csak.
Praktika, Fuji: hagyjuk.És nem megmondóember akarok lenni, csak van háttértudásom ahhoz, hogy tudjam melyik csinál értelmes képet, nem véletlenül írtam, amit.
-
Mhamster
tag
válasz
mefistofeles #39590 üzenetére
Értem én is, hogy mit akarsz mondani, de a kérdés hogy kidobsz 37ezret egy olyan gépért, amivel nem lehet értelmes képet csinálni, vagy áldozol rá 50et és további 10 évig boldog tulajdonosa vagy egy jó képeket készítő gépnek. Lehet csak én vagyok így, de ebben az esetben én nem is vennék gépet. (Persze a nem lehet értelmes képet csinálni, költői túlzás, de valljuk be a 220 és minden alatta lévő között ég és föld, nem pedig 13 ezer ft a különbség.)
Jó példa, hogy most nem volt lehetőségem a 650D-re a kitobjektíven kívül mást venni, (értsd: nem volt 300ezrem vakura és 2 fixre) úgyhogy inkább eladtam és vettem egy filmes gépet ami viszont a kategóriájában az egyik legjobb.
-
Mhamster
tag
válasz
mefistofeles #39588 üzenetére
Azt is mondta, hogy: "De ha azt mondjátok, hogy inkább adjak ki +5,6 ezret a samuért, akkor meggyőzhető vagyok
"
Ez meg jóval jobb választás mint a samsung, szóval adja csak ki azt a pluszpénzt. Ezek alatt sajna a CCD szenzoros gépek harca dúl amelyeknél sajnos még egy iphone 4-nek is jobb a képe. (Csak ugye nin benne opt.zoom és IS)
-
tomp
félisten
válasz
mefistofeles #39555 üzenetére
A videós miniatűr nagyon tetszik.
Kár, hogy a P510 csak fotóknál tudja. :-( -
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38304 üzenetére
Igen, én is tudom, h a márka elég prémium, de talán az elterjedés miatt (darab szám) az Olympust lehet célszerűbb megvenni. Több szervíz, több alkatrész, több felhasználó. És a vr360 még tetszik is a hölgyikének. Egy kis sz@ros kompakt gépek pár tizezerért, azt még is milyen fejtörést okoznak
-
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38302 üzenetére
és képminőségben mennyivel lehet másabb, mint mondjuk egy vr 360? Mert elég hasonlóak az értékei..
-
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38213 üzenetére
egy gonddal kevesebb ahogy látom
-
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38193 üzenetére
Nah jól van akkor ha ennyire bejövős
Hamar beletanul az ember az alapabb dolgok állításába. Aztán meg utána kell olvasgatni. Én is mikor vettem az Oly sp560-at olvasgattam, de még most is tanulok mindig
Az tényleg furi, h kikapcsol, de hátha be lehet állítani. De lehet, h ez már az új gépeknél alap, ilyen energiatakarékos cucc.
ja és a képek így elsőnek jók lettek. Mondjuk az lenne az igazi, ha lenne kéznél egy sx150 és össze lehetne hasonlítani(#38192) vallas És hol adják ilyen jó áron? Néztem a weblapot nem is láttam ilyet árulni..
-
válasz
mefistofeles #38194 üzenetére
Szerintem nem rossz a minősége, figyelembe véve, hogy nem is túl drága gépről van szó.
Itt van pár kép Panasonic TZ30-al: [link] Van amelyik automata módban készült, de van ahol már próbálkoztam beállításokkal, egyenlőre nem túl sok sikerrel.
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #38198 üzenetére
És ha megnyomod az expógombot?
-
scarabaeus
őstag
válasz
"a képnézegetőből való kilépéssel alapból ki is kapcsol a készülék"
Felvétel módból Play gombbal képnéző módba váltás után a félig lenyomott expó gombra, vagy ekkor a Play ismét megnyomására, vagy pedig kikapcsolt állapotból Play gombbal indítva, és ismét Play-t nyomva? Vagy hogyan? -
Dzsana
senior tag
válasz
mefistofeles #38194 üzenetére
Tényleg egész jó képeket készít! És jó 5let a kezdeményezésed is, a saját teszt fotókról! Ha minden igaz, holnap átveszem az SX240HS-t, majd én is lövök pár tesztképet direkt ide.
-
válasz
na itt van pár első próbálkozás a géppel. Mind automata módban és bármiféle korrekció nélkül.
[link] -
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38186 üzenetére
Nah helyes!
Majd tegyél fel képeket is.Meg írj a kezelhetőségről. (nekem amikor probáltam a funkció-tárcsa túl mélyen volt, alig bírtam eltekerni)
-
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38180 üzenetére
jah értem. Hát az nekem nem jó igy
Én elhiszem h szép, én is hallottam róla már. És azt is elhiszem Nektek, h jobb képeket csin. mint az sx150. de az új ára elég húzós. Esetleg még használtan szétnézek majd, hátha.. -
akos3
addikt
válasz
mefistofeles #38164 üzenetére
Lehet, h hülye kérdés, de mi a különbség az sx 150-hez képest? mert én nem nagyon találtam meg..
-
Dzsana
senior tag
válasz
mefistofeles #38164 üzenetére
Biztosan nem fogsz csalódni benne! Én is nagyon várom már az SX240HS-t, csütörtökön rendeltem meg, akkor 3 munkanapot írtak, az ma jár le.
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #38077 üzenetére
Tegyél egy vers.req nevű, tetszőleges tartalmú (akár 0 bájtos) fájlt a kártya gyökerébe.
A kék visszajátszás gombbal indítsd a gépet visszajátszás módban.
Tartsd lenyomva a FUNCSET gombot, amíg meg nem jelenik az óra, utána engedd el a gombot.
Újból tartsd lenyomva a FUNCSET gombot, visszatér a visszajátszás képernyő, ekkor a FUNCSET-et még fel nem engedve nyomd meg a DISP gombot párszor, amíg a lapozás közben nem látsz feltűnni egy TOTAL SHOTS számot. Az az.(Korábban, csak a firmware kiolvasására ezt a ver.req fájllal írtam, de az ide nem jó, legalábbis SX220-230 csak a vers.req fájl esetén rakja ki az összes expó számát. Gondolom, az SX130 is hasonlóan háklis rá)
-
csuf
tag
válasz
mefistofeles #38077 üzenetére
Üdv!
A menüből sosem fog kiderülni, mert a számláló 9999 kép után visszaáll 0-ra. Ezt az eladók a tájékozatlan vevőkkel meg is etetik, nem vallják be a tényleges exposzámot, csak amit látsz a fájlok számozásából. Szervíz talán ki tudja olvasni...
csuf -
MC Pite
veterán
válasz
mefistofeles #37931 üzenetére
Nem kel nagy jóstehetség hozzá, a Fujinak vastag a markolata, az olyé kisgyerek kézbe lehet kényelmes (a D5000emnek is gizda markolata van, nem kényelmes, de elsősorban bal kézzel fogom, az obinál, így elmegy) - viszont sokan a szuperzoomokat is egy kézzel használják, ott fontos a markolat. Már aki arra vágyik hogy ilyet egy kézből használjon persze...
Nem titkolom, rühellem a szuperzoomokat, mert a kompaktok tudását adják el kétszer akkora térfogatban(mert ettől komolyabbnak? tűnik), aminek nem sok értelmét látom. A bridgem más, mivel bőven a kompakt feletti érzékelő/obi van benne. Azt hogy 2/3 olyan súllyal miért rosszabb a menüt túrni, nem vágom, főleg automata módbnál minek, azt meg pláne. Egyszer beállítasz vmi 3/4/5 mpixel, normál tömörítés... max ha van fénymérés, beállítod mátrixra, fókuszt középpontosra, és soha nem kell többet a menüben járkálnod.Ebben az árkategóriában, hasonló paraméterekkel az ilyenek alapján dönts(kényelem, táp,stb), érdemi különbség úgy sincs a képük között. Magyarul azt vedd amelyik jobban tetszik.
-
Zozzer888
addikt
válasz
mefistofeles #37931 üzenetére
De itt senki nem használt Fujit, csak MC Pite, meg én
Amúgy a Fuji autómata módja nagyon okos,de már írtam neked ezzel kapcsolatban,de valahogy nem vetted észre... -
MC Pite
veterán
válasz
mefistofeles #37929 üzenetére
A Fujinak jóval kényelmesebb a markolata, ez legalább annyit számít. Amúgy nem tudom mit látsz amiben az oly jobb, mert a nagyobb felbontás és nagyobb zoomátfogást itt nem túl előnyös. (Ilyen kis szenzornál is ilyen fényerőtlen obiknál -manuál módot ha nem akarod használni akkor meg főleg- a legkisebb záridő sokat nem oszt nem szoroz, mert kb a napba kell fényképezned hogy elérje...
Az árramforrást mérlegeld még melyik jobb neked.Én mondjuk inkább a Fujifilm FinePix T300-re tenném az x-et, hasznosabb gyutávval, és főleg akkor ha egykezes használatot tervezel. Ha a kukucskát szereted használni akkor az S.
-
válasz
mefistofeles #37927 üzenetére
Most találtam egy elég komoly tesztet az Olympus gépről és hát aszerint nem tűnik jobb választásnak Fujinál....sőt....
-
scapegt
őstag
válasz
mefistofeles #37911 üzenetére
Mármint máshol nincs ingyen kiszállítás? Itt viszont van, tessék kihasználni
bandus: Canont csak ajánlani tudom
-
love
tag
válasz
mefistofeles #37901 üzenetére
Itt közép fele van egy 130IS sok tartozékkal 35-be kínálják
-
Nagya21
addikt
válasz
mefistofeles #37901 üzenetére
HAli!!
Ugyanakkora CCD-n kevesebb pixel= kisebb képzaj.
Ezért ajánljuk a 130-ast a 150-es helyett.
Üdv Nagya -
wrox
őstag
válasz
mefistofeles #37875 üzenetére
Mivel nem név szerint kérdeztél valakit, hanem, a közösséget, ezért mindenki magára veheti, aki olvassa.
De mit lovagolsz még ezen, mikor írtam, hogy poénnak szántam a hsz.-t? -
Zozzer888
addikt
válasz
mefistofeles #37868 üzenetére
Nekem volt 2950HD-m (ugyanaz kb mint a 80as), azt mondanám neked hogy ha kell a nagyon okos, és sokszínű automata mód, mindenképpen a Fujit vedd. Fotóztam 150-es Canonnal, de én nem voltam tőle elájulva, nem mondtam volna hogy jobb mint a Fuji...de itt szeretik
-
Nagya21
addikt
válasz
mefistofeles #37875 üzenetére
HAli!!
Sajnos a fuji az s6500 óta nem dobott ki a piacra jó olcsó Bridge gépet.
Amit te irtál azt, kenterbe veri a Canon sx150is, de ha valahol fellelsz sx130is-t az mégjobb.
Üdv Nagya
UI: ha kicsit kipótolod, ott a kifutó sx220hs, nekem is olyan van bátran ajánlom. -
wrox
őstag
válasz
mefistofeles #37873 üzenetére
Meg ne sértődj, hallod. Poénnak szántam. A 2 gépet nem ismerem, hülyeséget nem akarok mondani.
-
wrox
őstag
válasz
mefistofeles #37868 üzenetére
"Ha hülyéket kérdezek bocsi"
Azért ennyire ne degradálj le bennünket, mivel minket kérdezel
-
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #35385 üzenetére
Egyikről sincsenek tesztjei a "nagyoknak", képek is alig vannak.
A pbase képhalmaz általában csökkentett nagyságú és/vagy a felhasználók által módosított képeiből az FE-45 párszáz db (ahogy nézem, egy felhasználó ugyanazon mostoha körülmények közepette elkövetett párszáz képe), valamint az FE-310 párszáz képe, ott több felhasználótól, a képek alapján. Nem annyira alkalmas ez a képhalmaz összevetésre, úgy általában semmire, más meg nincs. -
scarabaeus
őstag
válasz
mefistofeles #35383 üzenetére
Nem mintha nem ezt a látószöget használtam volna egy évtizedig, de az utóbbi pár év nagyobb látószöges tapasztalatai alapján utazásokhoz, nyaralásokhoz jobb lenne nagyobb látószög.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- Synco vlogger kit 1
- Eladó Canon RF-S 55 210mm f/5 7.1 IS STM teleobjektív
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Canon 600D + Canon AF 50mm f/1.8 II + Tamron AF 70-300mm f/4-5.6 Tele-Macro objektívek + LP-E8 akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TURBO RTX 3090 24GB GDDR6X videokártya garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged