-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz scapegt #51902 üzenetére
Passz, hazamegyek és kipróbálom én is.
Hány másodperc az a nyagyon sokra várás?
Mindig ugyanannyi másodperc?Nincs hozzá újabb firmware, nem is volt újabb és szerintem nem is lesz újabb. Pedig a dpreview tele van LX7-et érintő és talán firmware frissítéssel orvosolható hibával.
-
mrmarkus
aktív tag
-
mrmarkus
aktív tag
válasz scapegt #48047 üzenetére
Nem egészen értek egyet veled!
Lehet, hogy nem az LX7 kapcsán, de sokszor leírtuk, hogy a kompaktok nem igazán alkalmasak manuálozásra és makrózásra. nem erre fejlesztették ki őket.Nem véletlenül szoktuk kérdezgetni a delikvenst, hogy mit szeretne fényképezni?!
Általában ez 3 válasz a jellemző:
- legyen olcsó
- legyen' joó nagy zoom rajta
- magától is tudjon jó képeket csinálni
Amennyiben valaki leírná, hogy manuálozni vagy makrózni szeretne, sohasem javasolnánk neki kompaktot...Freedom of Information
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #48047 üzenetére
Én ki szoktam próbálni a gépeket a vétel előtt, és mindenkinek ezt javaslom, többet ér mint a speckók böngészése.
A tárcsás rekesz és záridő beállítással nem tudom mi a bajod, szerintem sokkal jobb mint menüs gombnyomogatós módszer.
Nem tudom milyen területen dolgozol, de van egy olyan érzésem nem sok köze van az értékesítéshez vagy a marketinghez[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #48043 üzenetére
(Én nem szoktam "fikázni", azt amit el akarok adni. Akkor sem ha júzer error-ról van szó, és akkor sem ha a cucc egy vagy több tulajdonsága nem begyere. De ez csak egy tanács lett volna, elég pörgős topik, sokan tájékozódnak innen vétel előtt. De végső soron nekem mindegy ki milyen módszerrel él )
-
mikrofon
veterán
válasz scapegt #48039 üzenetére
Javasolt készülék: Olympus Style 1.
De mielőtt megveszed tedd próbára ITT!!.
Elvileg az összes problémádat megoldja.[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz scapegt #47326 üzenetére
Én az alábbiak szerint állítottam be a gépemet: LX7 Setup Guide and Tips and Tricks Video
Emellett a custom fotóstíluson módosítottam, hogy a zajszűrés nem -1, hanem -2 és dobtam rá egy +1-ként kis színt ,élességet és kontrasztot.
-
jjeahh
nagyúr
válasz scapegt #47323 üzenetére
a szép képeket te készíted. az lx7 képminőségével semmi gond nincs mielőtt lecserélnéd a gépet türelmesensen olvass ki egy könyvet a technikai-komponálási alapokról, és mindent amit tanulsz vidd gyakorlatba sztem ha ezek után sem tetszik az lx7 akkor válts, de így valszeg egy másik géppel sem lennél elégedett
szerk: na látom mégsem cseréled le ha van türelmed, időd belemélyedni a fotózás rejtelmeibe, akkor valszeg idővel elégedett leszel a képével[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
-
scarabaeus
őstag
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #47316 üzenetére
Jó, akkor szűkítsük, hagyjuk azt a 3200-6400 ISO-t, a képsor mely ISO 80-200 képei voltak életlenek, és milyen szempontból
ND szűrő: ennek a szürke szűrőnek a használatával ugyanazon rekesz és érzékenység mellett hosszabb záridőt alkalmazhatsz (hogy a verőfényben is fotózhass tág rekesszel - kis mélységélességgel, és ne legyen a kívánt záridő annyira rövid, hogy a gép azt már ne tudja produkálni, illetve normál viszonyok között is megnyújthatod vele az exponálás idejét, ami témától függően szükséges lehet). Az ellenfény ellen nem használ.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
sinick
senior tag
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #47311 üzenetére
"A fehér (P1000422) és a kék virágos (P1000433) kép pl. ocsmány szvsz. Életlen, zajos."
ISO 3200-as képek, hogy az emberek lássák, milyen ISO 3200-on.
"De a P1000468 is csúnya szerintem"
Az mondjuk eléggé érdekes lett, F8-as rekesszel, álló, 9:16 aránnyal.
"A P1000431 képről inkább már nem is írok semmit ... zajos az egész, ilyen képet a legbénább mobillal is lehet fotózni, ami nem 110k-ba kerül."
ISO 6400. Mobilon durva lenne. Ennek a gépnek is az, dehát ISO 6400, ilyen.
-
sinick
senior tag
válasz scapegt #47307 üzenetére
+1
Én nem életlennek hívnám, hanem inkább fátyolosnak. Engem inkább a - tőlem is oskat emlegetett és linkelt - hibás fehéregyensúly kezelés idegesít. Panasonic gépeket, amiket láttam (FZ-30 és egy kisebb 40 ezres kompakt), azok mind ilyen fátyolos képeket készítettek, legalábbis a régi nikon csúcskompaktomhoz képest (viszont a nikon csúcskompakt AF-a kissé backfocusos volt az LX7-en meg pontos és száguldozik az AF illetve tényleg pozitív a fényerős optika). A képek dinamikája is kisebb, mint a régi Nikon P5500-ösé.
De! Szerencsére a fátyolosodás a zajszűrés -2-re való állátással, illetve a dinamika az i.dynamic állítgatással valamelyest javítható. Az AWB meg lutri.
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #47307 üzenetére
Ezek közül mely képeken érhető tetten ez az életlenség leginkább? Milyen természetű életlenség?
-
jjeahh
nagyúr
válasz scapegt #47089 üzenetére
persze igény kérdése is...de sztem aki picit is beleásta magát a technikai, komponálási alapokba, és tudatosan fotózik annak elviselhetetlen egy pici szenzoros 50x-es zoomos géppel tele végen kézből készült kép minősége, hogy pontosan fogalmazzak. ha neked viszont megfelel, akkor vedd meg nyugodtan.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
DonRazzino
senior tag
válasz scapegt #46758 üzenetére
Mivel ma érkezett egy új háziállat a lakásba és a Fuji Finepix S1000d-nek nem éppen az erősségei a gyengébb fényű helyzetek és a videó, így holnap elmegyek egy LX7-ért.
Egyszer voltam a Digitcam-nél, elég szimpatikusak, segítőkészek voltak. Ajánljátok őket? (Budapesti boltot keresek.)
http://www.digitcam.hu/Kompakt/Panasonic-Lumix-DMC-LX7-1-1-EV-fekete-23677-p23677.html
Van lejjebb egy olyan csomag, amiben vagy egy 16-os Class10-es kártya meg egy Lowepro 60 AW táska 122.890-ért.
-
kirkri
addikt
válasz scapegt #46652 üzenetére
A két év garancia egy gyors Olympus regisztrációval kitolható fél évvel, annyi a lényeg, hogy az Olympus hírlevelet nem szabad a két év alatt lemondani.
Én és Emu fórumtárs is innen vettük, 75-ért, ingyen házhoz szállítással.
A Mintaboltban a múlt héten nem volt XZ-2-es, a hónap közepére ígérték.22 éve a Prohardveren! ™
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #46652 üzenetére
A 3 év mintabolti garancia akkor érvényes ha náluk veszed, a +1 évet ők vállalják, ugyanolyan feltételekkel mint a normál 2 éves Oly garancia. Ha kiváltod hozzá a prémium klub kártyát akkor lesz hozzá "háztól házig szerviz" nem kell emiatt feltétlenül a felutazni. De gondolom a futár klubkártya nélkül is működik, csak akkor az összes szállítási nyűg a tiéd.
A mintabolt és a webshopok között köztes megoldásnak ott van az MM*, van Miskolcon is, náluk 80e és az MM hivatalos Oly forgalmazó, náluk le is lehet adni az ott vásárolt gépet ha garis problémád lenne
* bár nem szívesen javaslom őket, de végülis nem muszáj a rendkívül felkészült eladókkal személyes kontaktusba lépni, van onlájn rendelési lehetőség. -
pepejoe
tag
válasz scapegt #46599 üzenetére
Pan European Warranty
Consumer products purchased in Europe (including those purchased in UK and Ireland) are eligible for a Pan European warranty to cover genuine manufacturing defect. The length of this warranty is dependent on the warranty period offered on the specific product type in the country in which the service is being undertaken. The exception to this being only if the warranty provided in the country of purchase is greater than that of the country in which the service is provided.Countries participating in this Pan European warranty are listed here.
If a product fails during the warranty period, the customer is entitled to a free of charge repair under the warranty terms of the country in which they are staying. This is provided that a valid purchase receipt is submitted and the fault is one of legitimate electrical or mechanical failure. For specific information on the warranty period provided by the country that you are in, please refer directly to their website and click here. Eu-s garanciát adnak, az nem elég?
Esetleg megkérdezni M.o.-i kereskedőt hogy tudnak-e szerezni fehérben.
[ Szerkesztve ]
-
berobi78
tag
válasz scapegt #46510 üzenetére
ha lesz időm, és még szeretnéd lövök neked néhány képet hétvégén ha ráértek (LX7), de ha nem fontos a videó sztem nyugodtan válaszd az XZ-2-t. nagyon jó képe van a panának, de teszteket elnézve az oly is elég ütős, sőt megfogva nyomkodva az MM-ben, nekem szimpibb volt a kezelése, viszont videó tudásban az LX7 magasan veri.
-
sinick
senior tag
válasz scapegt #46510 üzenetére
A két gép ilyen módon való összehasonlítására én akkor adnék valamit, ha a képek ugyanazon tulajtól ugyanazon témákban lövöldözve származnak. Másképpen vaó összehasonlításnak sok értelme nincsen. Ilyet nem nagyon fogsz kapni (szerintem).
A cameralabs.com-on viszont van mindkettőről teszt és a tesztelő igyekszik mindig hasonló témában hasonló fényviszonyok mellett tesztképeket lövöldözni.
-
scapegt
őstag
válasz scapegt #46479 üzenetére
Azt hittem, több LX7 tulaj van itt, aki szívesen megosztaná velem a fotóit. Egyet sem kaptam sajnos pedig sokat segítene a döntésben, mert vacillálok az XZ-2 és az LX7 között. Nem tudom, megér-e 35e Ft pluszt az LX7, ráadásul fehéret szeretnék, ami ritka ...
XZ-2 tulajok is küldhetnének privátban linket, ahol full size képek vannak
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
válasz scapegt #46479 üzenetére
Talán a hétvégén én majd egy ZX-10-hez fogom tudni hasonlítani az LX7-esemet, mindkettő full autó módban. Az enyém természetes fénynél szép természetes színek, merterséges hideg fénynél kicsit fakóbb, merterséges meleg fénynél eltolódás (nálam odahaza pl. besárgul). De hogy vaku nem nagyon kell, az hétszentség.
Nincs előttem, de azt hiszem, hogy a max. záridő 1/4000, az az 1/250 az automata módhoz tartozó lekisebb záridő.
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #46353 üzenetére
Az XZ2 jó gép.
Érdemes megnézni a Fuji X10-et is.
Ha 100e fölé tudod vinni a keretet kissé akkor a Panasonic LX7 is ajánlott, itt már elég komoly videót is kapsz.
A képminőséget hasonlítsd össze magad az imaging-resource.com oldalon a compare images menüpont alatt (bocsi, mobilról nem tudok linket adni)De a jjeahh MILC+kitobi+manuál ajánlása is megfontolandó.
[ Szerkesztve ]
-
jjeahh
nagyúr
válasz scapegt #46353 üzenetére
vagy van még egy lehetőség, de kicsit kompromisszumos: milc + kitobi (tájkép, pillanatképek) + olcsón manuálok (bokehes portrékra, makróka, jobb háttérmosás, fényerő)...én is így fotózok, lásd az aláírásomban lévő linken, de a manuál üvegekkel csak manuális fókuszod lesz, ergó addig tekered a fókuszgyűrűt, amíg éles lesz a témád. cserébe 2-3000ft-ért már egész jó üvegeket kapsz...ha ez a verzió sem játszik, akkor xz-2 szerintem is
-
jjeahh
nagyúr
válasz scapegt #46351 üzenetére
a milc-ek többségében nagyobb szenzor van, a magas isot jobban bírják, ezért egy kitobival is hozzák kb. azt a képminőséget elvileg amit egy csúcskompakt, sőt dinamikában, színmélységben talán jobbak is...az igazi kérdés sztem itt az, hogy később akarsz-e fejleszteni jobb obikra?
-
-
sad_Vamp
őstag
válasz scapegt #45594 üzenetére
A Pana pontosan miért lett elvetve?
Olvass utána a panasonicnak, Leica lencsék, a váz is kb. onnét van koppintva. Sok olvasás után (és kipróbálás után) én is arra jutottam, hogy azt veszem meg. Már alig várom, hogy megérkezzen.
“When the flaws of the system are exposed, it is usually the irritant who gets cast out.”
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #45601 üzenetére
Adnak hozzá egy kicsi vakut, egy mozdulattal fel lehet rakni és le lehet venni ha kell.
De szerintem ez ne legyen szempont, a beépített kisvaku (de az is amit az E-PL5-höz adnak) pont nem sok mindenre való, csak "megöli" a képet a telibevakuzás. Ha vakuzni szeretnél ahhoz bizony tisztességes vaku kell.(#45602) rbalint88 már megint megelőztél
[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #45597 üzenetére
Csak nagy méretű szenzor szól mellette, minden más ellene. Nem túl jó minőségű és sötét az optika, lassúcska működés, béna AF, ormótlan külső
Az árából egyébként kijön egy Olympus E-PL5 duplakit, vagy egy Fujifilm X-A1 kit, esetleg egy Sony a5000 vagy NEX-5T kit. Mindegyik klasszissal jobb. -
rbalint88
addikt
válasz scapegt #45597 üzenetére
Lassú, nagy, buta gép, az árához képest pedig a képminőség sem az igazi. A működési sebesség 30eFt-ig, a képminőség 80e Ft-ig lenne elfogadható/jó. Tényleg egy rossz vicc az a gép, főleg annyiért.
Nikon P330-340 és P7700-7800 jók. De 140-ért tényleg inkább MILC-et.[ Szerkesztve ]
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #45594 üzenetére
Hát kompakt téren pont nem a Canikon a legerősebb, de te tudod...
A Fuji-t szerintem igen nagy botorság elvetni, de persze ha valamiért nem szimpi a márka akkor ez van...140e-ig belefér: Sony RX100, Canon G15/16, Canon G1X, Nikon P7800, Pentax MX1 stb
De ennyiért már elég jó választék van a cserélhető objektíves gépek között, és mint írtad nem annyira számít a méret, szóval nem feltétlenül a kompakt a legjobb a választás.
-
Tin_Shield
őstag
válasz scapegt #45590 üzenetére
A szokásos gépeket lehet ajánlani.
Panasonic LX7: jó nagylátószög, a legfényerősebb optika a kompakt mezőnyben, elég semleges jpeg képek, videóban az egyik legjobb
Olympus XZ2: "eyecandy" jpg képek utómunkázás nélkül, a kihajtható LCD nagyon jól jön a makrózáshoz, a videó röviden: van...
Fujifilm X10: relatíve testes gép, retro forma, manuális zoom, optikai kereső (nem sokat ér), és nem Olympus-os de szintén nagyon jó jpeg motor, a videó is hasonló mint ott: van...
Fujifilm XF/XQ1: elég gyorsan sötétedő optika, nincs kereső, "zsebrevágható" méret, a többi mint a nagytesónál.Cserélhető objektívesből belefér a keretbe az itt-ott akciós Nikon1 S1, az Olympus E-PL3, a Samsung NX és a Sony NEX-3N, tükörreflexeseből a Canon 1x00D. A közös bennük hogy ennyiért még nincs fényerős optika és a makrózás sem fog menni.
-
vendingo
veterán
válasz scapegt #43002 üzenetére
Távcsőhöz csak is cserélhető obist, akár milc akár dslr.
De ha már távcső, akkor egy motoros állvány is kell hozzá, ugyanis a föld mozog és nélküle nem nagyon tudsz csillagokat fotózni, mert kimásznak a képből illetve csak egy csík lesz az képen.
A tele konverterhez is ajánlott a motoros állvány, nem csak a távcsőhöz.Na meg ezekbe az UZ gépekbe se valami hú de fényerős obit tesznek. A tele végén már nem valami nagy eresztések, kell nekik a fény rendesen. Kézbe kitartani az 1200-at elég nagy művészet, nekem sokszor a 600-at se mindig sikerült, vagy csak kompromisszumokkal.
Ha szeretnél komolyabban belevágni az asztrofotozásba, akkor alsó hangon fél milla egy fapad szett.
Ott kezdődik az egész, hogy "B" záridő, amit nem nagyon tesznek bele ezekbe a nagyméretű szappantartókba, nélküle meg nem az igazi..[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Đusty
addikt
válasz scapegt #42999 üzenetére
idézet a "technet.hu"-ról:
"Szűk beltérben történő fotózáskor jó szolgálatot tehet a 20 milliméteres nagylátószög, ha pedig teljesen rátoljuk a zoomot, akkor 1200 milliméteres gyújtótávolság a jutalmunk. Ha esetleg ez sem lenne elég, akkor bevethetjük a a DMW-LT55 típusjelzésű 1,7x-es telekonverziós lencsét, melynek köszönhetően az optikai zoomátfogás 102x-es lesz. "
Nem tudom neked mihez kell, de ekkora nagyításhoz azért már kevés lehet a kompakt kategória, lehet jobb lenne egy tükrös távcsővel, ilyen támaban a contrailspotting témáknák olvashatsz ha beütöd a google-be. Ők távcsővel fotóznak áthaladó repülőgépeket azaz kb. 10km. magasságból egész jó képeket lőnek 1-2 sikeresebb összeállítással.
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #43002 üzenetére
Az asztrofotózásnak van topikja itt is, másfelé is, a kompakt gép szűrőmeneténél (vagy saját, vagy kapott) fogva fogatható fel adapterekkel a távcsövekre, de az az egész persze egy külön tudomány.
Adapterek és asztrofotózás (tavcso.hu), de a makszutov.hu-n is.Quoth the Raven "Nevermore."
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #42999 üzenetére
Ha a csillagászati dolgok irányába indulsz, ott azért nemcsak annyi a lényeg, hogy az okulár elé vagy az okulár helyére csatlakoztatható legyen a fényképező. A távcső-fényképező rendszert stabilan tartani, valamint az ekliptika körül óraművel forgatni is kell, ahogy a Földdel kifordulunk a csillagok alól.
-
nagyúr
válasz scapegt #42979 üzenetére
"az LX7-nek nem lehet valahogy megnövelni az optikai zoomját?"
De meg lehet. Satuval, harapófogóval
Nem véletlenül nem extra hosszú az LX7 zoomja. És nem véletlenül "csak" 10 Mp. Tudniillik a túl hosszú zoom olyan fényerő-csökkenéssel, képminőség romlással jár ebben az árkategóriában, hogy ezt nem vállalták be az LX7 esetén. Hiába van akár 20x-os zoomja egyes gépeknek, ha gyakorlatilag nem használható már a közepe sem, a gyatra képminőség miatt.
Ugyanez a helyzet a megapixelekkel. Egy kis érzékelőre (ami a kompaktokban van) minél több pixelt zsúfolnak rá, annál több képzaj jelentkezik, a képek általános minősége szarabb lesz, hiába a nagyobb felbontás.
Nagyon korrekt az LX7 képminősége, amit bevállalt, azt a kompakt kategóriában kitűnőnek számító képminőséggel teljesíti. F1.4-F2.3 fényerejű optika 3.8x zoom, 10Mp az 1/1,7" méretű érzékelőn. Ennyit vállalt és ezt teljesíti, hangzatos marketing zummok és megapixelháború nélkül.
[ Szerkesztve ]
Szerintem.
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #42956 üzenetére
"végül is azért is van ez a topik"
Ez mondjuk inkább kompakt gépet keresők számára lenne a címe szerint, nem DSLR fogalmak tisztázására"Az objektívek pedig általában 18-ról indulnak"
Indulnak azok mindenhonnan, meg néha meg is állnak ott, ahol indulnak."ami 27 tehát nagyjából egy 28 mm-es nagylátószögű gépről (vagyis objektívről) beszélünk?"
Igen, kb. annak megfelelőn kezd az az objektív DX / APS-C vázon."Ez mit jelent pontosan? Nagyítás Kb. 0,8-szeres (50 mm-es f/1,4 objektív végtelenre állítva, -1,0 m-1)"
Tehát az optikai kereső nagyítása. A standard módszer szerint, a fenti 50 mm-es végtelenre állított objektívvel, az optikai keresőt a standard -1 dioptriára állítva, a szabad szemes (az "1-szeres") és a keresőn át látott kép aránya, ebben az esetben tehát a keresőn a dolgok a valós méretük 0,8-szeres méretében jelennek meg.
Mindez a 35 mm-en "standard" látószögnek megfelelő 50 mm-es objektívvel történik tehát, épp ezért az ilyen cropos vázaknál kissé suta dolog ez a mutató, amikor ott az már látószögre ekv. 75 mm-es, nem standard látószögű objektív, de mivel a nagyítás mértéke így a fullframe-eket meghaladó szép szám, gondolom ezért nem számolgatnak ott át, vagy térnek át másféle mérésre. De ez itt magánvéleményem, az se biztos, hogy így van, nem vonzanak engem optikai keresős dolgok."Egyébként ehhez a géphez, vagy bármelyik max. 130e Ft-ig lévő tükörreflexeshez nem lesz olyan objektív, ami 40-50x-es optikai zoomot tud, ugye?"
Nem lesz.
Szerk.: Bár, ki tudja, mi lesz még itt, arab sejkeknek legyártanak mindent.[ Szerkesztve ]
-
Zozzer888
addikt
válasz scapegt #42928 üzenetére
A vége ugyanaz mint az SX50-nek. A Panasonic picit fényerősebb , és lentebbről indul. Mindkettőben elég szerény méretű a szenzor (mint az SX230-asodban), a Panasonic erre 16Mpixelt zsúfolt rá, a Canon 12-t.
Az álmoskönyv szerint a kisebb átfogás (de a vége ugyanaz-ekv 1200) és az azonos méretű szenzoron kevesebb pixel miatt a Canonnak kéne nyernie.De személyes tapasztalatom nincs velük.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
Zozzer888
addikt
válasz scapegt #42926 üzenetére
Hát cserélhető obis gépekre vannak ilyen FIX obik igen.Persze ez egy szélsőséges példa volt, de ha csak ilyenre kéne...
Amúgy egy ilyen SX50-szerű géppel nem jársz rosszul, főleg ha szükséged van a nagy zoomra.Persze DSLR vagy MILC szintű képminőséget nem szabad várni tőle.
-
Zozzer888
addikt
válasz scapegt #42924 üzenetére
Szia!
Nem, a nagy zoom továbbra is kompromisszumokkal jár.
Cserélhető obis kategóriában nagy átfogású zoomot nem kapsz. Jó teléket igen.
Szélsőség magasfokon:
Ha NAGYONNAGYON messze akarsz látni, akkor egy használt MILC (pl olympus EPL1- 25ezer)+ M42 adapter (2ezer)+ MTI 1100as obi (kb 60ezer).
Így 2200mm-es ekvivalens gyújtótávod lesz. Ez 78X-os zoomnak felel meg mondjuk ha a 230-asodhoz nézzük, de ugye ez fixen annyi, nincs zoomolgatás.
Viszont így te lehetsz az első, aki letudja fotózni egy csészealj műszerfalát.[ Szerkesztve ]
-
Tottu
senior tag
válasz scapegt #39536 üzenetére
Sajnos nincs sok időm, mert következő hétvégén már szeretném használni a gépet.
De, ahogy elnézem te is egy 1120mAh-es aksit linkeltél. Az 1400mAh-es aksi is jó lehet a gépbe?
"A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
scarabaeus
őstag
válasz scapegt #38841 üzenetére
"méterre pontosan megmondja"
Nemigen, a civil GPS-ek alapból 3-15 méter közötti hibát szednek össze mindenféle okokból, az EGNOS ugyan mérsékelné ezt, dehát a BME-s vevő megdöglend, nomeg az egyenlítő fölötti, laposan látható EGNOS holdak amúgy sem nagy segítségek ezen a tájon.
Ha Google Earthre rakod a pontot, hát az ottani képek sem méterre pontosan vannak pozícionálva-torzítva-igazítva, elég csak az időcsúszkával korábbi képeket megnézni.
Nomeg az a legjobb ellenőrzés, ha ma is mérsz egyet, aztán holnap is, aztán megnézed, hány méter van a kettő között, más műholdállás, már légköri viszonyok közt.Quoth the Raven "Nevermore."
-
nagyúr
-
Dzsana
senior tag
válasz scapegt #38063 üzenetére
Itt meg még olcsóbb, és ez megbízható bolt is. Canon SX 230 HS Én tőlük akarom megvenni a 240-est, de most már megvárom ezt az internetes vásárlás napját. Bár ha a lentebb linkelt extrem digital honlapján található árakat veszem figyelembe, hiába jön le 10%, az elektro udvarban még akkor is olcsóbb!
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
nagyúr
-
válasz scapegt #37913 üzenetére
Lehet, hogy van de én nem igazán szoktam ezzel találkozni. A legtöbb helyen 1-2 ezrest bele kell kalkulálni az árba!
...ráadásul az ár is kb. a legalacsonyabb amiért ehhez, hozzá lehet jutni. Nagyon szemezek vele csak hát annyi felé kell a lóvé.......
[ Szerkesztve ]
Egyeseknek mindenük megvan. Öregek, csúnyák szegények és betegek. Másoknak semmi sem jut......
-