Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
koppim
csendes tag
Köszönöm a segítségeteket, azt hiszem maradok a nikonnál a makró miatt.
Ezek a képek győztek meg:http://indafoto.hu/baowah/image/13176265-238f2937/details/xl/user
http://indafoto.hu/baowah/image/12563243-e9aadae0/details/xl/userpanával ilyet nem látni.
[ Szerkesztve ]
-
jagada
addikt
Melyik lenne a jobb vétel? Ricoh CX4 vagy Olympus VR 310? Árban kb. ugyanannyi lenne Ricoh kicsit több (+5k).
Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition
-
titán
válasz chriss88 #34495 üzenetére
A 810-es Oly elmegy, vagy ha sikerül szerezni Canon SX220-t, akkor az is oké.
szerk: Nem is figyeltem, hogy ilyen barátságosra vették a 810 árát. A régebbi, 80-90-es ár sok volt érte. Így már komolyan figyelembe vehető, főleg, hogy a tavalyi Canon sorozat teljesen kifutott.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
chriss88
csendes tag
sziasztok! olyan kérdésem lenne hozzátok, digitális fényképező gépet szeretnék venni max 60 ezerig! természet, táj, ill növényfotózásra! mit tudnátok ajánlani? eléggé kezdő vagyok még a dologban! én erre gondoltam:
http://www.ipon.hu/webshop/product/olympus_sp_610uz_fekete/197703
http://www.ipon.hu/webshop/product/olympus_sp_810uz_ezust/198751
köszönöm előre i a válaszokat!
-
koppim
csendes tag
Én a picasaweb,com -on néztem l23 képeit ott egész szépek voltak.
A pana ls5 makrója viszont nem nyűgözött le, a nikoné jobbnak tűnik. -
scarabaeus
őstag
-
szg88
őstag
válasz fabicska #34485 üzenetére
Nna, hát írtam én, hogy nem szeretem a nikonokat, nem hiába. Ha kicsit is kezd sötétedni akkor vége van. Volt nikonom, itt egy kép vele iso160-on (az volt a minimum) típust nem írok, de 50e volt. Persze nem vagyok profi fényképész.
-
scarabaeus
őstag
válasz fabicska #34485 üzenetére
Ez egy érdekes meglátás. (Ugyan a photographyblog nem enged külső linkelést, de a 11. mintaképről van szó)
Sokat látott, sokat tapasztalt népeknek is megdöbbentő lehet, mire képes ISO 80-ban egy fényképezőgép...
Gyalázat, ez az a pont, amikor tényleg a telefont kell elővenni, nem ilyen huszonezres dolgot.(Szerk.: Közben javult a photographyblogra mutató link, úgy látszik akkor az volt rossz)
[ Szerkesztve ]
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Zozzer888
addikt
válasz mrThomi #34479 üzenetére
Szia! Igen, ez a hivatalos neve, sok helyen nem teszik ki, de nincs s2950esből kétféle.Nézd én makroról ennyit tudok mutatni, amit beraktam két kép (katica + szem) ugyanazzal a géppel készült (s2950hd).Mindenki szarozza, de senki más nem akart berakni szemes makrót (de, egy srác feljebb, szóval...nem tudom.
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
fabicska
tag
Érdekes, hogy a telefonom:
jobb képet csinál, mint az a Nikon:
A képzaj, és a telítettségben jobban áll legalábbis a telefonom.
Szerintem.....Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
szg88
őstag
Mikor én venni akartam, nem találtam jobbat 60e-ig pedig végignyálaztam a teljes kínálatot többször is. Nyilván nem hibátlan, meg vannak olyan funkciói aminél van jobb is, de összességében nekem az volt a legjobb. Az ízlések különbözőek persze.
(#34477) koppim: kézi iso-s a pana, 10cm-es makróval. mondjuk a nikoné biztos jobb, meg a felbontás is amellett szólna. Próbálj keresni tesztképeket, és dönts az alapján.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
őstag
Nem túlzás, valóban jobb a képminősége még ha nem is sokkal.
A Casio EX-Z300 egészen más tudású gép, ez nem alternatíva,ha már Casio, akkor ZR100, ami szintén nem rossz de akkor sem hozza azt a képminőséget amit az SX220.
Ahogyan a Nikon s9100 is jó gép, de azért nem mindegy, hogy valódi rekesz vagy csak ND szűrő van a gépben.
A WB750-hez nem tudok hozzászólni, de a képei szintén gyengébbek.A digitális kamerák piacát a Canon dominálja, ez tény nem véletlen vagy fétis.
-
koppim
csendes tag
Jobb lenne ennél a két típusnál maradni, mert ezeket itt helyben megtudom venni az Euronics áruházban, cetelem kártyára 10% kedvezménnyel. Neten nem akarok rendelni, mert ha gond van vele bonyodalmasabb az ügyintézése.
Az L25 -öt azért választanám, mert arra még 2 év a gari, és tud HD videót is.
Ahogy látom a pana is csak auto iso-t tud,és annáll 15 cm a makr, szemben a nikonnal, aminél 3 cm.
[ Szerkesztve ]
-
-
szg88
őstag
válasz koppim #34474 üzenetére
20 ezer forintért mit vártak? Sztem kb. egy szinten van a kettő. Egy fórumos rakott fel a panával készült képeket, nem voltak rosszak.
Mondjuk én amúgy sem vagyok nagy nikon fan, de az autó iso-t nem igazán szeretem.(#34473) cigam: Az nem fétis ha ajánlunk egy gépet ami szerinte (szerintünk) jó. Nem értem miért akkora probléma, ajánlj másikat, és kész. Ezért van ez a topik.
[ Szerkesztve ]
-
koppim
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni gép vásárlásban.
Szerintetek melyiket válasszam?
Panasonic DMC-LS5
vagy
Nikon L25Fontos lenne, hogy jó makró képeket is lehessen vele készíteni.
Az LS5-öt eléggé lehúzták az edigital oldalánhttp://www.edigital.hu/Kompakt_fenykepezogep/Panasonic_Lumix_DMC-LS5_digitalis_fenykepezogep_fekete-p269779.html
ezért kicsit tartok tőle.
-
Azért ne canoonizálódjunk már. Ez márkafétis....
Jópár alternatíva van mellette pl. Samsung WB750, Casio ex-z300,Nikon S9100, ...
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
csakb
őstag
válasz alien0903 #34466 üzenetére
Szia!
Kérdés, hogy neked milyen preferenciáid vannak. Ha jobban érdekel a fotózás, és jobb minőségű képeket szeretnél, esetleg tanulni is, akkor a Sony DSLR kit sokkal jobb választás, habár egyik obi sem nagy szám.
Ha kis méret kell, akkor nem annyira jó, sőt. Ha videózni is akarsz, akkor sem.
Ha jobb képminőség kell, és videó is valamilyen szinten, akkor 100 k körül vannak kifutó MILC-ek alapzoommal. Itt is volt róluk szó, olvass vissza kicsit.
Ha csak a kis méret számít, akkor gondolkodj tovább kompaktokban.
-
őstag
őstag
Sok egyéni szempont lehet egy gép kiválasztásánál, mindenképpen kompromisszumos a dolog. Nagylátószögtől kezdve HDR-en, panorámán, sorozaton, video képességeken át a zoom átfogásig kinek mi a lényeges.
Ha a képminőség ezek közt számít, akkor az sx220 jó választás, de nem eget verő a különbség a javára.azt azért hozzá kell tenni, hogy nem érdemes monitoron teljes méretben vizsgálgatni egyik kompakt képét sem
-
alien0903
tag
Üdvözlet minden fotósnak!
Fényképezőgép vásárlást tervezek, jelenleg egy ősrégi Fuji Finepix gépünk van. Kérdésem az lenne, hogy 100.000 Ft körüli árért milyen minőségi cserét tudok véghezvinni (nem feltétlen újba gondolkodom)?
Pld. az alábbi konfig (100-ba belefér) a jobb vagy egy modern kompaktgép a jó választás?
Sony Alpha A300+Sigma 18-125 1:3,5-5,6 DC+Sigma UV szűrö?+ Exakta 70-210 4-5,6Segítséget előre is köszönöm!
-
őstag
őstag
Egyértelműen az. Ebben az árban nincs is jobb akár a képminőséget akár a műszaki paramétereket nézed.
Vannak gyengéi mint mindegyiknek, ennek leginkább az akku idő.[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
sziasztok
jelenleg egy sony w350-es gépem van [link], de szeretném lecserélni egy ütősebbre, canon sx220 pl az lehet? / árban kb ez lenne a max /
-
-
válasz Edween #34454 üzenetére
Ezt mindenik gép tudja nagyjából.
Viszont fogdosd meg mind2 gépet, melyik esik kézre jobban.
Nekem pl. egyáltalán nem szimpi az sx220 baloldalt felugró vakuja, és a Tz22-n egy kis "markolat jellegü" dudor stbilabb fogást ad. Lehet neked pont fordítva van. Egyénfüggő.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
defymoto
senior tag
Üdv!
Ha esetleg valaki Canon SX130 IS készüléken gondolkozik, nagyon ajánlom neki Egy hete vásároltam 30-ért és nagyon elégedett vagyok vele. -
Edween
őstag
Nos én nem tudom melyiket venném, mivel teljesen laikus vagyok a fotózáshoz, azért szerettem volna kérdezni hozzáértőket.
Pl:nem fontos, hogy nagy legyen a pixel szám, szebb képeket készítsen,
legyen szép a makrója, és
kellő zoomal is rendelkezzen,
menüje egy kezdőnek átláthatóbb, kezelhetőbb legyen,
1080p,
erősebb vakú,
hosszabb akku idő,
egyenlőre ennyi.[ Szerkesztve ]
-
mrThomi
addikt
válasz Zozzer888 #34444 üzenetére
Szia, köszi a tippet, te is tudnál nekem szemröl képet csinálni ? Igazából a gép többi része lényegtelen, apámnak csak ez az egy funkcio fontos hogy a szemröl tüéles képet adjon, és ha mégjobban rázoomol is tökéletes legyen ! Ez nekem kicsit magas, ö biztos többet ért hozzá, majd továbbitom neki a képet, és ö eldönti majd !
cigam: Hu köszi szépen, az elsö nagyon szép, lehet látni a fekete ponttól széltibe kiinduló formákat ! igazából az a lényeg ! Vaku nélkül ez hogy néz ki ? Nem tudom hogy a pácienseket mennyire jó ötlet szembevakuzni Tudnád esetleg mégnagyobb felbontásban hogy közelebröl lehesen nézni vagy ez a max ?
BiriBum: köszönöm, továbbitom faternak a véleményt !
-
válasz Edween #34449 üzenetére
Te melyiket vennéd, és miért?
Ne mások preferenciái szerint dönts. Vannak neked egyedi elvárásaid egy géppel szemben.
Írd le ezeket, és akkor mát tudunk tippet adni melyik elégíti ki jobban az elvárásaidat.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Edween
őstag
Üdv!
Ti melyiket vennétek, és miért?
TZ22 v. SX240, Thx! -
szg88
őstag
-
S e t h
nagyúr
Egy ismerősöm keresett meg azzal ,hogy 30-40 ezer forint között szeretne vmi megbízható kis kompakt gépet vásárolni, ami az árkategóriájához képest jó minőségű képet produkál.
Tudnátok ajánlani ,hogy továbbítsam neki?
Előre is köszönöm!This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!
-
BiriBum
őstag
válasz mrThomi #34441 üzenetére
A szupermakró becsapós (sőt parasztvakítás), mert nagylátószögön készül, így a lencsét rá kell tolni egészen a témára. Ergo iszonyúan torzít. Még nagyobb baj, hogy a közeli felvétel miatt kitakarja a fényt és be fog mozdulni a kép vagy magas ISO miatt a zajszűrés elviszi a részleteket.
Én egy DCR-150-es makróelőtétet javasolok egy olyan gép mellé, amire lehet adaptertubust rakni. Harmincból tuti nem fogsz minőségi megoldást találni.[ Szerkesztve ]
-
-
Zozzer888
addikt
válasz mrThomi #34441 üzenetére
az S2950-es fuji-n van supermakró, 2cmről tűéles képet csinál...14mpx...30ezer körül használtan kapsz, újonnan kemény 37 körül fut.Itt a forumon divat fosozni.Nekem volt, én szerettem, a makroja iszonyat durva volt.
(elnézését "szarozni")
ZárIdő témafüggő és független blog => http://zar-ido.blogspot.hu/
-
mrThomi
addikt
Sziasztok skacok !
Na, egy naggyon fontos kérdésem lenne !
Ami a következö: Édesapámnak egy olyan gép kellene amivel nagyon közelröl az emberi szemröl tüéles képet tud késziteni olyan felbontásban amire ha ránagyit számitógépen persze, látszódjon az írisznek minden zegzuga ! Elmondása szerint ehhez szuper makró vagy milyen funkcio kell, és minimum 10.1 mp !
Íriszdiagnosztikát akar végezni, és a munkájához kellene a gép ! Én nem vagyok jártas e témába, ti biztos tudtok segiteni !
Árban, aztmondták hogy 30 ezer környékén lehet ilyet találni !köszönöm a segitséget !
szerk:jelenleg ilyen van otthon Kodak EasyShare Z1012 IS. nem tudom mit tudhat ez
[ Szerkesztve ]
-
Misi1980
senior tag
válasz scarabaeus #34434 üzenetére
Én Álltalában auto vagy program üzemmódban használom.Nálam ebben a két állásban jelentkezett a ,,probléma".Engem őszintén egyáltalán nem zavart.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
őstag
Szerintem ezt a pillant dolgot félreértelmezitek itt többen is a gyerek fotókkal kapcsolatban.
El nem tudok képzelni olyan helyzetet, amiről egy DSLR lemarad de egy kompakt nem. Pont fordítva van. Most azt a lehetőséget nem számolom ide, hogy eleve nincs nálam a gép, mert nem tudtam, hogy fényképezni akarok.
És akkor még olyasmiről szó sem esett, hogy egy fényerős objektívvel nyitott rekesszel milyen szépen elmoshatod a zavaró képelemeket a háttérben.
Tapasztalataim szerint szobában átlagos lámpafénynél 2.8 -as rekesszel ISO 400-on 1/20 vagy lassabb záridők adódnak, ez mozgáshoz használhatatlan. 1/125 kell vagy gyorsabb. Vagy érkezik ablakon át elég fény, vagy marad a vakuzás. Amiben egy kompakt szintén elég gyenge.
A kompakt erős kompromisszum beltérben mozgásra. Nem feltétlen használhatatlan, de semmilyen előnye nincs egy DSLR-el vagy MILC-el szemben. -
Misi1980
senior tag
válasz AxBattler #34414 üzenetére
Szia!Szerintem elég gyors gép.Gyorsnézetben 1mp van állítva és ha az letelik rögtön lehet használni.Vakuhasználat közben sem kell várni kb 3mp-et összessen.Foto készítés mentés 1mp előnézet és újra van tőltve.Az aksit idáig nem tudtam tesztelni hogy mennyi képet lehet vele csinálni mert sokat nyomkodtam és inkább abban merűlt mint a használatban.Video közben volt hogy picit elhomályosododd a kép de összességében jó videot csinál.Nézz utánna Samsung WB700 video teszt
-
scarabaeus
őstag
válasz Misi1980 #34433 üzenetére
Feldolgozást általában tényleg akkor ír ki egy gép, amikor feldolgoz valamit, pl. hosszú záridejű felvétel után ugyanolyan hosszú csukott záras zajtérkép "fényképezése" következik, vagy több képből állít össze HDR-t, zajmenesített esti képet vagy panorámát, melyik mit tud, a kiíráskor általában csak egy, általában piros ikont, vagy valamilyen ledet gyújtanak ki.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Stitch
őstag
Nikon Coolpix S4150-et vagy érintőképernyős Coolpix-et használ-e már valaki huzamosabb ideje?
-
BiriBum
őstag
Látszik, hogy nem használtál tükrös gépet. A fázis alapú, ráadásul követő AF sokkal gyorsabb, mint a kompaktok kontraszt alapú rendszere. Ez utóbbi csak a MILC rendszerekben ad használható gyorsaságot.
A DSLR-ekben is van auto mód, ráadásul többféle. Ezenkívül ha pl záridő prioritásban (mozgó témánál) fotózol, nem kell minden fotó előtt újraállítani a paramétereket. Ez igaz a manuális beállításokkal rendelkező kompaktokra is.
Érdemes lenne utánaolvasni és sokat gyakorolni -
barrasz
aktív tag
Sziasztok esetleg valakinek van tapasztalata a Canon Powershot A3300 IS fényképezőgéppel kapcsolatban.
A képeken látszik,hogy van rajta P mód is ez pontosan mit takar?
Előre is köszönöm a válaszokat. -
Cyrin
addikt
válasz BiriBum #34422 üzenetére
a probléma ott van, hogy gyerek (általában beltérben mozgó célpont) esetén nincs idő állítgatni semmit, az állítgatással ilyen-olyan elérhető képminőségnél sokkal többet jelent az, hogy könnyen magaddal tudod hurcolni.
a legtöbben mobillal fényképeznek pedig az aztán szerintem is alkalmatlan gyerek fényképezésre, azon egyszerű oknál fogva, hogy általában nem akkor exponál, amikor megnyomják a gombot, és már ettől oda a pillanat...tehát nem az elérhető képminőséget vitatom, csak egyszerűen használati érték szempontjából nézem a dolgot...
-
BiriBum
őstag
Bármelyik DSLR kit kombóval jobb képet csinálok beltérben, mint egy átlag kompakttal.
Egyszerűen azért, mert a mai APS-C érzékelős gépeket simán lehet akár ISO 1600-3200, sőt 6400 körül használni, így jó pár fényértéket nyersz. Próbálj meg egy körömpiszoknyi érzékelős kompakttal ISO 400 fölé menni. Vagy zajos lesz a kép vagy szétmosott zajszűrt. A lencséik pedig pont ugyanolyan változó fényerejűek, mint a DSLR kitteké.
A beállítások sokkal gyorsabban mennek DSLR-en, mint a kompaktokon, hála a tárcsa-gomb kombinációknak. De van zöld auto mód is -
BiriBum
őstag
válasz ivivan #34390 üzenetére
Nem oldja meg, mert ha telibevakuzod szegény gyereket egyrészt a szemének sem jó, másrészt a képen az alany természetellenesen kiégett mészszínű lesz, a háttér pedig sötét.
A kompaktok kis teljesítményű vakuja alkalmatlan erre, de még a DSLRek beépített vakuját is bűn derítő nélkül portréra használni. -
Cyrin
addikt
válasz tpeter77 #34418 üzenetére
jó döntés...
(én mondjuk 83-ért vettem az s95-öt 2 év gyári garanciával)
esetleg Canon SX220? -
fabicska
tag
válasz AxBattler #34414 üzenetére
Erről jut eszembe mit találtam a neten keringve: Canon SX220HS 1120MAh-s akkumlátor.
A gyári 760MAh-s ha jól olvastam. Gyári Canon akksi, biztos jó bele, és nem megy tönkre 1 év alatt, mint az utángyártottak. Lehet erre be kellene ruházni?
[ Szerkesztve ]
Egy jó harcos nem tökéletes, nem győz mindig, nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető... Ez teszi igazán bátorrá!
-
félisten
válasz Misi1980 #34411 üzenetére
Szia!
Tudnál írni néhány sort a WB700-ról?
Milyen gyorsan dolgozik? A vakunak mennyi az újratöltési ideje?
A zoom lassú, vagy megfelelő gyorsaságú? És videó közben?
Meddig bírja az aksija? Érdemes másodikat venni hozzá?"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
Ez butaság. Nem a samsung miatt telik "sok" időbe a fotómasináról eljuttatni a jelet a telefonra. Mind1 milyen matricát rax rá, időbe telik bekódolni, átvinni, és dekódolni a jelet. Pl. azért "kicsi" a kép hogy kissebb sávszélességet foglaljon, és a de/kódolás hamarabb elkészüljön.
Biztos véltelenül lett jó pl. az EX1. Ne egy tiniknek szánt tucat gép alapján mondj véleményt egy márkáról.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
szg88
őstag
válasz szakaldani #34408 üzenetére
-
szakaldani
csendes tag
igen automatát szeretnék. És kicsit többért ez : Nikon S8200[link]?
-
szakaldani
csendes tag
igen automatát szeretnék. És kicsit többért ez : Nikon S8200[link]?
-
szg88
őstag
Csak ott a gond, hogy nem igazán akar annyit rákölteni.
(#34396) szakaldani: Nekem személy szerint nem tetszik a képminősége. Amúgy vmi automata gépet akarsz?
(#34398) vbonny: automatát?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest