Hirdetés
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CHIPman
nagyúr
válasz schawo #35296 üzenetére
Teljesen átlagos felhasználás. Ismerősnél egy megcsömörlött S5000-et váltana, de azt is használtan vette potom pénzért, és f*ngja nem volt hozzá, csak nyomta az exponálógombot és annyi. Alkalmankénti fényképezésre kéne, laikusnak.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Vasinger!
nagyúr
válasz Vasinger! #35294 üzenetére
Nos néztem pár tesztképet és videót a Canon sx130 IS-ről, de pár dolog nem tetszett.
Olyat olvastam, hogy max 10 perc videót lehet csak felvenni egyszerre, igaz ez?
Továbbá a videók nekem eléggé homályosnak tűnnek, olyan mintha nem lenne meg teljesen a fókusz, pedig megvan.
Arra is felfigyeltem, mintha FPS probléma lenne, kicsit szaggatottnak tűnik a kép, olyan mintha utánhúzás lenne.
Ezen a videón látszik a homályosság és az utánhúzás is.
A képminőség a kinti képeken kb. egy Nokia N8-at hoz, mert teljes nagyításnál eléggé zajosak, de kevesebb fénynél, beltérben nagyon jók a képek ahhoz képest, hogy ez csak egy kompakt. Összességében a képekkel nincs baj. A videó rész a kérdéses még.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Vasinger! #35292 üzenetére
Ez csak vicc volt, mint azt a mellékelt ábrák is mutatták.
Tény, hogy létezik néhány jó ár/érték arányú Canon, de azért a többi gyártó is fel tud mutatni sikeres készülékeket. Éppúgy, ahogy dslr-ben sem csak Nikon, meg Canon van, csak sok helyen elterjedt egy ilyen fals nézet.
#35295) CHIPman
Mire kellene?
Nem igazán tudom, mi a különbség az S2950 és a 2980 között.[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
Vasinger!
nagyúr
Van ilyen is?
Hát felőlem lehet only manual vagy only auto, a lényeg, hogy jó képeket készítsen.
Nos ki, mit ajánl?
schawo:
Ebben a kategóriában is nagyon jó a Canon? Azt tudom, hogy DSLR-ben az viszi a pálmát, meg talán a Nikon, de kompaktoknál van még pár jó márka a Canon és Nikonon kívül pl.:
Sony, Samsung, Fuju, Konica Minolta stb.[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. Fuji S2980-ról vélemény? 40k-ért be tudnám szerezni újonnan.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4, 512GB NVMe SSD
-
Bosco01
tag
válasz stevewonder #35287 üzenetére
Kártyaátalakító? Nem is hallottam még róla. Megbízható?
-
mceely
tag
Sziasztok!
Többnyire beltéri, ingatlan fotózásra keresek gépet, 50eFt-ig.
Megapixel nem számít, a színhűség annál inkább...Köszi, a tippeket.
-
-
Vasinger!
nagyúr
Nos újra itt vagyok, kicsit most tágabb kerettel jelentkeznék. 30-40-50k környékén kéne egy kompakt, akár használt piacról is ha van normális ott és nagyon megéri.
A követelmények:
Legalább 8 megapixel
Legalább 3x optikai zoom (nem baj ha több van..)
Valamilyen szintű képstabilizátor, nem lesz állványom hozzá, de persze nem várok csodát.
Legalább 720P 30 FPS videó. (ha 23-24 FPS az se baj)
Ha lehet, akkor ceruza elemes működtetés, de ez csak opcionális.
Jó összeszerelési minőség, ne recsegjen.
Megbízható legyen. Lehetőleg ne legyen gyakori szériahibás típus.
Videó közben lehessen zoomolni, AF az egész videó alatt legyenA képminőségről:
Szeretném, ha nem lennének nagyon zajosak a képek. (Persze tudom, hogy ez fényerősség függő)
Legyenek viszonylag részletesek a képek, a zajszűrő algoritmus ne vegye el a részleteket.
Legyen dinamikatartománya a szenzornak, lehetőleg ne égjen ki minden világos dolog a képen.Nagyjából ennyi. Ha valaki tud egy jó fényképezőt ebben az árkategóriában, az ne tartsa magában.
Jah és ne a Canon IXUS 220-t mondjátok, mert annak a képminőségével nem voltam megelégedve.
-
szumoo
senior tag
Sziasztok!
Kérnék egy kis segítséget!
Melyik érné meg:
1. Canon Inux 115HS (35k)
2. FujiFilm FinePix S2980 (40k)Media Markt akció
Előre is köszi!
Sz.
A nyúlon túl?
-
ZiD
tag
válasz stevewonder #35254 üzenetére
stevewonder, Neked is köszönöm a megerősítést. Amint megjön a fizu, lecsapok egyre
-
barnamo
tag
válasz scarabaeus #35266 üzenetére
Ok, akkor viszont egy jó pont, hogy ilyen hamar fel lehet tölteni,.Remélem nem csak addig bírja majd ameddig tölti
-
skopy
tag
Van valakinek tapasztalata a Fuji Finepix F660EXR fényképezőgéppel ?
Ha igen ne tartsa magában .Az akasztott embert, még az ág is húzza.
-
-
barnamo
tag
Ok, mert mondott valami órát a srác, csak épp akkor másra figyeltem, és mire hazaértem elfelejtettem
Pótakkut viszont még nem vettem, mert nem szeretnék valami lengyelpiacit venni, ami mondjuk beleolvad a gépbe. Mi alapján dönthetem el, melyik a jó vétel, ha mondjuk nem a legdrágább/hivatalos akkut venném meg? Vagy nem érdemes már pont ezen spórolni? -
-
-
Bosco01
tag
Bocsánat az off topic-ért, de egy Fuji Finepix S5600-as géphez milyen XD kártyát érdemes venni? Vagy bemegyek az első boltba és veszek egyet, ami először a kezembe kerül? kell valamire odafigyelni?
Előre is köszönöm a válaszokat! -
barnamo
tag
Ma megvolt a gépvásárlás, a Canon s100 nyert, meglepően kicsi és táskabarát, és 1:1-ben is nagyon jól néznek ki a képek, pedig a képek fele csak auto módban készült, és mégsincs semmi ecset hatás. Az ÁFÁ-t ráadásul visszakapom, így még anyagilag is nagyon jól jöttem ki blőle kb 99.000-ért. Még a 45MB/s memóriakártya is akciós volt épp
Köszönöm a válaszokat, tanácsokat mindenkinek! Azt hiszem elégedett vagyok, és nélkületek nagyon el voltam veszve
Már le is merítettem az akkut viszont nem emlékszem az a jóképű szakállas a boltban hány órát mondott első és második töltésre, még ebben kérnék tanácsot. -
mrpet
tag
Hello! Sony Sweep Panorama tapasztalatokra lennék kíváncsi.
Előző hétvégén egy Sony DSC-H70 típusú fényképezőgéppel volt szerencsém fényképezgetni. A panoráma funkciója nagyon megragadott, hiszen nem kellett a képeket "összehangolni" és a számítógépen se látszott hogy több képből áll, nem mellesleg egy lassú "fordulat" alatt megvolt a képkészítés.
Csak a Sony alkalmazza ezt a fajta panoráma kép készítési módot, vagy más gyártó is? -
stevewonder
aktív tag
Végre megszületett! Sikerült venni egy ixus 220hs-t( a másik versenyző samu wb150 volt, de asszonynak nem tetszett ). Kíváncsi vagyok, hogy mit tud a masina.
Elsőre kisebb, mint vártam. Jól összerakott gépnek tűnik. Pár képet sikerült vele lőni még nem merült le teljesen az akksi. Lcd-n jól mutatnak... Az 5x zoom nagyon karcsú, viszont a végén sem lágyul be túlzottan a kép.
Egyenlőre ennyi. Írok még ha időm engedi.
Ha esetleg keres vki ilyet, akkor elektrosztorban van.Zid: ixus 115hs 31.5k-ért nagyon jó vétel
[ Szerkesztve ]
-
-
Itt ott még lecsaphatsz a Nikon L23-ra.
Ill Ha már nem kapsz 23-at, akkot talán a 25 is beválik ajándék 4GB-os karival.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
ZiD
tag
Sziasztok,
Akkor legyen tőlem is unalomig ismételt kérdés: teljesen kezdőként vásárolnám meg az első gépemet, ehhez szeretnék ajánlásokat kérni.
20-25K körül tudnék rászánni, amibe jó lenne ha a mem kártya is beleférne. AA elemes verzió részemről kizárt. Átlagos élethelyzetekben használnám, nyaralás, kirándulás, illetve a majdan megszülető trónörökösről több ezer felvétel
A képeket csak gépen tárolnám, nyomtatva nem lenne.Ui: eddig ezt néztem: http://www.pixmania.hu/hu/hu/12322504/art/fujifilm/finepix-jv300.html
Remélem elég ennyi info,a bevezetőben lévőkkel sokat nem tudtam kezdeni
Előre is köszönöm megtisztelő válaszotokat,
Üdv, Gábor[ Szerkesztve ]
-
ivivan
tag
válasz Mhamster #35244 üzenetére
Nem olcsók, ez tény, de nem csak fényképezőgéphez lehet használni. És szerintem azért a családok többségében már van egy töltő, mert azért csak kell máshoz is...
És én nem akarom védeni az AA akksis fényképezőket, de kétségtelen, hogy azoknak is vannak előnyei.
Állatkerti képek: http://hu.zoopictures.eu
-
Miles
aktív tag
Van két fényképezőgép amit eddig néztem:
Fujifilm JV300 (~17.000,-)
és
Nikon L25 (~20.000.-)Szeretném kérdezni, melyiket javasoljátok nyaralási emlékek megőrzésére?
Esetleg ebben a kategóriában csak fotózásra melyiket tudtok még javasolni? -
őstag
őstag
válasz CHIPman #35238 üzenetére
Attól függ mik az igényeid illetve hol tudsz kompromisszumot kötni. Maximum meg legjobb nincs.
Itt van pár ami belefér a keretbe
Canon IXUS 115HS
Canon SX150 IS
Samsung WB700
Casio H30
Kodak Z5010 -
őstag
őstag
válasz geezer #35237 üzenetére
Részben szubjektív, kinek mi a fontosabb. Erősen kompromisszumos a dolog. Teljesség igénye nélkül néhány műszaki adat
1. Szenzor méret - itt nagy meglepetés nincs, ebben az árban 1/2.3" szenzorokat kapsz, ezek kicsik (~ 6.1x4.5 mm) így kisebb méretű optika építhető rájuk ami egyúttal olcsóbb is.
Ennél nagyobb 1/1.7" (~7.6x5.7 mm) a drágább csúcs kompaktokban van, leegyszerűsítve jobb képminőség, és kisebb zoom átfogás jellemzi ezeket a gépeket. Ennél is nagyobb (18.7 x 14mm) szenzort kapott a Canon G1X. 220 ezer körüli áron, jelentős 534gr -os tömeggel.2. Megapixel - mivel kicsi a szenzor ezért a sok megapixel rosszabb jel/zaj arányt eredményez, a képfeldolgozás során alkalmazott erős zajszűrés vízfestmény szerű mosott képet ad rengeteg részletvesztéssel, ez igazából 100% nagyításon feltűnő. A kis méretú optika felbontó képessége is határt szab a megapixelek növelésének, több gyártónál azonban a marketing "legyőzi" a fizikát (tipikusan ilyen a Sony amelyik 18 megapixelt is rápakol egy ekkora szenzorra)
3. Szenzor típusa - CCD vagy CMOS (utóbbi újabban hátsó megvilágítású ami kevésbé zajos magasabb ISO-n, legalábbis elvileg)
CMOS: 1080p video, nagy sebességű video alacsonyabb felbontással, sokkal gyorsabb sorozat, és a fentebb említett kevesebb zaj. Hátránya videonál az ún. rolling shutter, hosszasan lehetne róla írni, itt egy sokat linkelt video.
CCD: 720p video, lassú sorozat, videonál erős pontszerű fényforrásoknál ún. "smear"4. Optika - itt több dolgot is érdemes mérlegelni
a) fényerő
b) nagylátószög - mostanában 24mm körüli a "divat", itt már jelentős a torzítás, de ezt a képfeldolgozás során szoftveresen korrigálják. Az eredmény egész jó, de egyrészt levágnak a kép széléből, szóval mégsem akkora a látószög, másrészt lágyul is a kép az átméretezés során. El kell dönteni, hogy kell-e a 24mm vagy elég mondjuk 28mm ami kevésbé torzít.
c) zoom átfogás - a nagy zoomok rossz hatással vannak a képminőségre5. Képstabilizátor - optikai vagy ún. digitális (utóbbi megtévesztő elnevezés, videonál szoftveresen jó eredményt ad, de fotó esetén egészen másról van szó, csak sima ISO emelés és záridő csökkentés zajos végeredménnyel)
Szerintem ez nem képstabi hanem marketing bullshit, ennyi erővel manuálisan is állíthatom az ISO-t már amelyiken lehet. Akkor holnaptól az állványt is hívhatjuk stabilizátornak az legalább hatásos is csak nehéz zsebre tenni6. LCD - méret és felbontás: ebben az árkategóriában 3" a standard , 460k képpont már jónak számít, dönthetőt és forgathatót ennél drágább gépeken találni. Esetleg ha kell akkor EVF, megoszlanak a vélemények róla.
7. Manuális beállítások
8. Akku idő
9. Esetleg záridők - hosszú záridővel állványról mondjuk egy vízfolyás vagy éjszakai téma ha egyáltalán akarsz ilyesmit fotózni
10. HDR, Panoráma, szubjektív kinek mennyire kell
11. Ami érdekes lenne de ebbe az árkategóriába nem fér bele az a RAW, meg a vakupapucs.
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. A keret sajnos lejjebb ment, 45k-ból mi az a max, amit ki lehet hozni? A keret 50k, de abban már egy memkártyának is benne kéne lennie.
-
tpeter77
addikt
válasz geezer #35230 üzenetére
60.000-ért tudják beszerezni a Canon SX 220 gépet szürke színben
Ennél jobbat nem tudom találsz-e.... Van benne kézi élességállítás is.[ Szerkesztve ]
-
őstag
őstag
A HX200V gyöngéje a kis szenzoron 18MP. Meg a magas ára. Ezért ajánlottak ennyi pénzért jobb képminőséget.
De mondjuk MILC- el vagy DSLR-el nem lesz 30x zoomod. Még 10x se nagyon pláne nem ennyiért.Ha kell ekkora zoom és neked megfelelt a HX200V képminősége akkor maradj annál.
Jól felszerelt gép, jó videóval.
Ha nem 100% nagyításon nézed a képeket (ami nem is életszerű mert így eleve csak a kép kis része látható a monitoron) akkor nem annyira rossz bár ez elég relatív ki mit tart annak. Érdemes vinni egy memóriakártyát és lőni pár képet, aztán megnézed odahaza monitoron. -
smiti
veterán
Nekem az a legnagyobb gondom a kicsi gépekkel, hogy nem lehet stabilan tartani, exponálás közben hajlamos az elmozdulásra.
Bár lehet, hogy csak ennek a kicsi Sony-nak a hibája, de ezek után nagyon jónak kell lennie a többi kicsinek, hogy feledtetni tudja az eddigi keserű tapasztalataimat.(#35229) Gab.68 Ma is készítettem egy pár próbafelvételt a Sony-val, minden tökéletesen kézre állt, megfelelően nagy volt a mérete, nekem nagyon tetszett.
Ez mellett próbálgattam a Canon EOS 1100D-t is, az sem tűnt rossznak.Amit még sikerült körbetapogatnom, az egy Nikon 1 J1 volt, na ez nagyon nem jött be, bár attól lehet hogy jó képeket lehet vele készíteni.
Sajnos ezt nem állt módomban megtapasztalni, ugyanis le volt merülve az akkumulátora sajnos.[ Szerkesztve ]
-
geezer
aktív tag
Sziasztok!
Tök kezdő vagyok fotózás témában, vagy ha úgy tetszik, egység sugarú.
Azonban most abban kérném a segítségeteket, és tippeket, hogy a 60ezres kategóriában milyen kompakt gépeket érdemes venni.Amire kéne: tájképek, csoportképek, épületek. Dokumentálni szeretnék, lehetőleg jó minőségben. Nem kell makró, meg 8km-es zoom, hanem az "alap" fotós funkciók, lehetőleg minél jobb minőségben.
Az aksi típusa mindegy számomra.
Előre is köszi a tippeket!
-
Ez tök furi. Te vagy az első aki kicsinek nevezi a MILC-eket. + a méret és a képminőség között még nem találtam összefüggést. Te igen?
A Sony W310 137g, és 95,3 x 55 x 18,7 mm
Pl. A Nikon 1 277g, és 106 × 61 × 29,8 mmAmúgy mit értesz instabil alatt?
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Sajnos nem igazán találtam olyan topikot ahova beillene a kérdésem, ezért felteszem itt.
Fényképezőgépet szeretnék vásárolni, mondhatnám hogy abszolút kezdőként.
Van most egy Sony DSC-W310-es gépünk, de ezzel nem igazán lehet normális fotókat készíteni. ( Egy Fuji S5600-t váltott kényszerűségből és nagyon alacsony költségvetéssel.)Amit kézbefogtam és nagyon tetszett az a Sony HX200V. Ez lenne a kiindulási alap, erről érdekelne a véleményetek, vagy ha tudtok ajánlani alternatívát azt is szívesen meghallgatnám.
Nem zárkózom el a DSLR gépektől sem, de az már nem biztos, hogy kell olyan komoly gép.A segítségeteket előre is köszönöm!
üdv.: smiti
-
-
evko
aktív tag
Sziasztok!
Nem vagyok szakértő. Így a véleményeteket kérem.
Van nekem egy Panasonic FZ-38-as gépem.
Mi az a gép, ami kb ilyen árkategóriában jobb ennél?Canon SX220HS jobb?
Vagy mit ajánlotok helyette? Olyan 50-60K körül gondoltam...
És én leginkább nyaralásnál használok gépet, képeket készítek és néhány videot.
Köszönöm,
--- 2013...Ha valaki valami jó bizniszt tud, írjon rám mindenképp!!! ---
-
őstag
őstag
válasz Darth_Revan #35213 üzenetére
Nehéz az alapján dönteni, hogy kezdő vagy gyakorlott a fotós.
Automatán nem mindig a várt végeredményt adja a gép. De már annyiféle téma mód van ezeken a gépeken is (az 50-60K árkategóriában) hogy bármilyen helyzetre ki lehet választani a legmegfelelőbbet, és P módban az ISO is állítható.A manuális beállítások plussz lehetőséget jelentenek, hogy beleszólj a végeredménybe.
Leginkább azt kell eldönteni, kell-e manuális záridő / rekesz választás.Rekesz előválasztásnak eleve csak olyan gépen van értelme ami valódi rekeszt és nem ND szűrőt használ. Általában nyitott rekesznél elég lágy képet kapunk. Minden lencsének van "sweet spot" -ja itt a legszebb a rajza. Ezen kívül a mélységélességgre is hatással van a rekesz, de ez kompakton a szenzor méret / fókusztávolság / leképezési arány összefüggései miatt amúgy is szerény eredménnyel kecsegtet.
Záridő előválasztás más kérdés, de ezt a téma módok megoldják, éjszakai, sport, stb ... csak általában ilyenkor az ISO-t is automatán állítják. -
őstag
őstag
válasz vinikorn #35208 üzenetére
Az sx240/260 képminősége visszalépés az sx220/230-hoz képest, hiába az új digic5 proci, ha az optika a megnövelt nagylátószöggel és telével hazavágja az élességet.
A pana TZ30 leica lencséje élesebben rajzol, de csúnya zajos/mosott a végeredmény. Összességében képminőségben az sx240/260 a jobb, de szigorúan csak a kettő (pontosabban három) közül.
A különbségek teljes méretű képeken nézve nyilvánvalóak, kisebb méretben nem. Ekkora szenzorral szerelt kompaktok képeit ha nem 100% on nézed akkor elmennek. -
csakb
őstag
válasz Darth_Revan #35213 üzenetére
Modern, lassú önkisülésű AA-akkukat kell használni, és akkor kibír 4-500 képet is. Tipp: Sanyo Eneloop, Varta Ready2Use, Panasonic Infinium, GP ReCyko, Turnigy LSD. Ezekhez nem árt beszerezni egy mikroprocesszoros töltőt is. További infók ebben a topikban: [link]
-
Darth_Revan
veterán
szg88: Kezdőnek lenne, nem profi fotósnak, melyik javasolt?
Vesztor87: Akármennyi tesztet olvastam, mindenhol e miatt húzták le, meg az elemszívás miatt, volt ahol azt írták, hogy kevesebb, mint 100 fotó alatt leszívta az elemeket.
-
csakb
őstag
válasz vinikorn #35210 üzenetére
Itt kereshetsz teszteket: http://digicamreviews.shorturl.com/
Itt meg meg valós körülmények között készült képeket a flickr-en: http://www.pixel-peeper.com/
-
scarabaeus
őstag
válasz vinikorn #35210 üzenetére
A jó öreg comparometer. A TZ30 ZS20 fedőnév alatt nyomul ott.
Quoth the Raven "Nevermore."
-
vinikorn
aktív tag
válasz scarabaeus #35182 üzenetére
A Ti szubjektív véleményetekre vagyok kíváncsi. Összességében a Panasonic TZ30 vagy a Canon SX260 a jobb gép?
[ Szerkesztve ]
-
scarabaeus
őstag
válasz vinikorn #35206 üzenetére
Ne vezessen meg a snapsort (ami hírhedtségéhez méltóan, nemcsak az SX220 és SX230 között, hanem ezek között is vél felfedezni egyéb eltéréseket). A GPS-en és a GPS-hez tartozó tömegkülönbségen kívül csak az elérhető színválaszték más. De mindkét gép esetén van vállalható szín
Quoth the Raven "Nevermore."
-
Vesztor87
senior tag
válasz Darth_Revan #35203 üzenetére
Tényleg lassú a 150IS?
-
szg88
őstag
válasz Darth_Revan #35203 üzenetére
Automatát akarsz vagy kézi mód is legyen?
-
Darth_Revan
veterán
Sziasztok!
50 max 60e Ft-ért milyen fényképezőt javasoltok, ami a legjobban megéri? Néztem a Canon Powershot SX150IS-t, sokan dicsérték, hogy szép képet és videót csinál, de sokan lehúzták, hogy lassú és szívja az elemet. -
Fortissimus
őstag
sziasztok
100-150£ kornyeken keresgelek fenykepezot jo zoom-mal.
ezzel szemezgetek: Panasonic Lumix TZ18
velemenyek rola?
miket tudnatok meg ajanlani ebben az arkategoriaban?''He who controls the spice, controls the universe''.........¡ buenas nochesssssss! Kényes bugyli,komisz kinyírt levágják Boci baja az is itt lett elvág… GIGGITY! Az élet nem habostorta...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- World of Tanks - MMO
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Ukrajnai háború
- Politika
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- PH!otósok beszélgetős, offolós topikja
- 2024 - Békés, boldog karácsonyt kívánunk minden olvasónknak!
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Steam Deck
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest