Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Boldog karácsonyt kíván a PROHARDVER!
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen széket vegyek?
- Hobby elektronika
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ssj81
aktív tag
válasz SkyLaci #32299 üzenetére
Én úgy tapasztaltam a 120-nál és az elődnél is ezt írták,hogy vmi ultra durva becsillanásra érzékeny(Flare-hatás) optikája van.A Fuji s gépeinek a videónál nagyon jellemző ez(nem az fd és nem a hs széria).Olyasmi mint a kromatikus aberráció,ilyen lilás színű.Szerintem ugyanilyen lehet a 130-as is.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
DomToretto
tag
válasz StephenNO1 #32295 üzenetére
Engem meg érdekelne majd a tapasztalatod ezzel kapcsolatban. :-)
-
laolaj
aktív tag
casio ex-s 200al volt már valakinek dolga? ez már CCD chipes..
narancs sárgában van és dönörrűűűű meg a formája is ott van..ma voltam az MMben és ugyan annyi mint a IXUS115 119€
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
StephenNO1
tag
válasz DomToretto #32293 üzenetére
Nekem pénteken hozza a futár, ez a kérdés engem is érdekelne. Szvsz. szerint ameddig van szabad bit, de az okosok megmondják.
Mindig első a maszek, a munka megvár! A nőkkel jobb jóban lenni, mert náluk van az összes p@na!
-
rummer
csendes tag
Borzalmas kép alatt azt értem hogy napsütéses időn kívül,bármikor fényképeztem,kb minden 2. kép vagy túlexponált volt,vagy csak egyszerűen zajos,homályos,életlen képek születtek.Egyébként többnyire automatán használtam,már nem emlékszem pontosan,de ha jól emlékszem sok mindent nem is lehetett rajta állítani...Ugye a lényeg az lenne hogy ha veszek mondjuk egy canon sx-130-at,meg odafigyelek a beállításokra,tudok e mondjuk gyengébb fényviszonyok mellet is olyan képet csinálni,amiről nem egyből az jut az eszembe,hogy ha a telefonommal fényképeztem volna,az is kb ilyen lenne...
Köszi a gyors válaszokat !
-
DomToretto
tag
Helló,
Fuji AX 300 vásárlását tervezem.
Valaki meg tudná mondani, hogy limitált-e a HD videófelvétel hossza, vagy annyit veszek fel amennyit a memóriakártya kapacitása enged? -
rummer
csendes tag
Sziasztok!
Gépcsere előtt állok, ezügyben kérnék egy kis segítséget, ill. egy két véleményt. Eddigi gépem egy oly. Mju 9000-es volt,ami véleményem szerint /néhány teszttel ellentétben/ borzalmas képeket csinált. Elképzelésem szerint kb. 50000 Ft -ig bezárólag keresnék gépet,manuális kezeléssel,relatív jó képminőséggel. Egyéb szempontok,video,méret, nem érdekesek...Én a Canon PS SX130 IS-t néztem ki elsőre. A kérdés annyi lenne, hogy szerintetek az olympus-hoz képest lesz e előrelépés képminőség terén,pl ezzel a Canon-nal vagy más kompakttal,vagy inkább keressek egy használt gépet?/pluji 6500 sd-t ajánlották/Egyébként képminőség terén nincsenek különleges elvárásaim,nem gondolom hogy 50000-ért DSLR minőséget kapok,de annyi azért fontos lenne,hogy ettől az olympus szinttől egy kicsit feljebb lépjek...
Köszi
-
atom18
senior tag
szg88 köszönöm a két linket mind kettő nagyon hasznos!
A Zéé hát van benne valami amit írtál tényleg meggondolandó h.vajon lehet h.elég lenne amire én használnám bőven egy 60k-s gép is... -
ssj81
aktív tag
válasz szabok512 #32286 üzenetére
A Fuji s6500fd nagyon jó gép csak ma már a 6mpixelével és a 640x480-as videóval nem állja meg a helyét.Ha vki nem automatán akarja használni a gépét,hanem meg akarja tanulni az alap beállításokat arra jó,csak mostanában irreálisan magas árat kérnek érte.Az első két gép teljesen más kategória.A kézben kitartásnak vannak bizonyos szabályai amit ha nem tartasz be nem lesz éles a kép.Javaslom neked,hogy próbálj ki egy Panasonic TZ vagy FZ gépet vmelyik nagyáruházban(MM. vagy S.)Vigyél memóriakártyát otthon elemezd ki.Ha éles képet akarsz a Panáknak a leghatásosabb a stabilizátoruk viszont elég zajos képet csinálnak.
https://www.youtube.com/watch?v=gAlRqRRK68Q
-
szabok512
csendes tag
válasz szabok512 #32284 üzenetére
Ahogy olvasgattam vissza a fórumot, vannak már jelöltek.
-Samsung ES80 Fekete 12MP (láttam már fotót is meg a 640x480-as videót)
Szerintem nem rossz így utólagosan sem a készülék.-Samsung P20
-Nikon s2500 (csak 640x480-as videót láttam) tesztképek kellenének, de
valamiért a tesztvideókat is rendre törölték a net-ről.A Nikon is tetszik, csak talán a samsung jobban összerekta a fényképezőgépet.
Melyiket a három közül?
Ja és kezdő gépnek kéne.(igaz volt már egy Fuji 6500D-m, de nem tudtam megfogni
a képstabilizátor nagyon hiányzott - elmosódottak lettek a képek).Chris
[ Szerkesztve ]
-
szabok512
csendes tag
Hali!
Szeretnék egy kis segítséget kérni, 20 k keretig kellene nekem egy kompakt fényképezőgép.
A képstabilizálás valamilyen módon számomra fontos.
Van-e jobb ettől: Samsung ES80 Fekete 12MP Digitális Fényképező- kb. 18.000 Ft
Üdv, Chris
-
Fagyi
aktív tag
30 ezerig mondjatok jó kompakt gépet pls.
Nem megapixel mánia, csak a készült kép legyen jó.
Segédfény nem rosz ha van. Esetleg vaku papucs,de nem fontos.https://logout.hu/cikk/zyxel_nas326/ Nexbox A95x + IPTV
-
SkyLaci
őstag
-
A Zéé
addikt
válasz atom18 #32276 üzenetére
Ha meghallgatsz egy tanácsot tőlem, és ha ennyit szánsz fotózásra, akkor először vegyél 1-2 könyvet, vagy olvass el 1-2 cikket ezzel kapcsolatban.
Ha azzal sem vagy tisztában, hogy ezért a pénzért mit kaphatnál, egyáltalán mik a különbségek az egyes változatok között, akkor nem szabad ennyi pénzt kiadni azért, mert itt ajánlanak a többiek 1-2 típust.
Ha pedig annyira nem érdekel a dolog, hogy utánanézz, és beleásd magad a témába, akkor ne költs ennyit az egészre... 60k-ért is lehet olyan gépeket venni, amivel csak kattintani kell, és kiköp valamilyen végeredményt. Nem lesz attól lényegesen jobb képed egy 200k-s gépből se, ha nem tudod, hogy mitől lehet jobb, miben különbözik a 60k-s géptől. Innentől kezdve pedig csak pénzkidobás a drága gép, ha ugyanúgy csak Auto, meg "motívumprogramokban", és legfőképp nem "nagyjából" tudatosan kattintgatsz vele.
[ Szerkesztve ]
Just a simple Lineman...
-
atom18
senior tag
Hát írtátok egy páran biztos-e h.ennyiért kompaktot akarok-e venni, miért milyen a másik fajta az amit szg88 írt a tükrös? Miben más mint ez?
-
z0d1AK
nagyúr
válasz SkyLaci #32273 üzenetére
Igen, azt látom a Pixinfón hogy két napja (?) került piacra, bár már tudnék venni akár. Kicsit hozzászoktam a mobilkommunikáció világához, ahol a legújabb a legjobb.
(#32272) ssj81: első körben tetszetős valóban az Olympus E-PL 1
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
ssj81
aktív tag
-
szg88
őstag
válasz z0d1AK #32268 üzenetére
canon sx 130/220/230
(#32263) csikosdapro: a teljesség igénye nélkül (nyilván nem mindenki egyformán vélekedik ezekrőla gépekről így mindenképp érdemes teszteket elolvasni): canon G12, nikon p7100, oly epl1/2, sony hx100v, canon s95/100, canon sx220/230, pana fz48 stb.
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
válasz schawo #32265 üzenetére
Na meg minek ennyi pénzért gépet venni ha nem nagyon ért hozzá?
Sok jó gép van ennyi pénzért (sőt töredékéért is), hogy mi a jó választás az a felhasználótól függ, hogy milyen szempontok fontosak számára, lehet hogy a hozzáértők ennyi pénzért valami szupi dslr vagy milc gépet ajánlanak, miközben a kérdezőnek csak valami zsebre vágható automata csodamasina kellene.
-
z0d1AK
nagyúr
Sziasztok,
Jelenleg egy Fuji S2100HD-t használok, de lehet lecserélném.
Amire használnám fotózás során az a teszjeimhez a termékről kép készítése, nem árt a jó makró ilyennél néha.Ezen kívül fontos volna a videó tudása is, HD a minimum, de inkább FullHD esetleg, természetesen hanggal együtt.
Súlyos összegeket nem költenék.
Mit ajánlanátok?
| Nem én vagyok bezárva közétek. Ti vagytok összezárva velem. |
-
szg88
őstag
Hogy felemelték az árát az sx210-esnek. Aranyat találtak benne vagy mi?
-
-
atom18
senior tag
sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni fényképező gépet szeretnék venni, de nem nagyon értek hozzájuk h.milyen a jó és mi számít annak illetve h.full hd-s vagy sem.
Árba 160-230k között gondoltam egyet! -
csikosdapro
tag
Sziasztok!
Tesóm szeretne venni fényképezőgépet, de nem tud igazán semmit a gépekről mostanság (nekünk már van normális ezért már én sem tudok a frissekről).
Szóval 90-130ig mondjatok már fényképezőgépeket, amit érdemes vásárolni (vegyes felhasználás, gyerkőc, nyaralás...)Nagyon köszönöm Csíkos
-
Slowman
aktív tag
Sziasztok,
30k körül, vagy az alatti árkategóriában milyen kompaktot tudnátok ajánlani. Természetesen nem várok ezért az árért csodát. A lényeg inkább, hogy "anyuka kompatibilis" legyen. Az előző gép bedobta a törölközőt, ha jól emlékszem Canon A75 volt.
Ami fontos lenne, hogy dedikált makro gomb legyen rajta.A 30k nincs kőbe vésve, viszont felesleges pénzt sem akarnék kidobni, csak azért esetleg mert van rajta valami nőies minta, vagy plusz egy króm csík. Nem baj ha nőiesebb a formája, de nem is különösebb előny az, hogy papírvékony vagy színes legyen.
Elsőre ezeket találtam mint potenciális esélyes mindenféle sorrend nélkül:
Canon PowerShot A2200
Canon PowerShot A1200
Nikon COOLPIX L23
Nikon COOLPIX S2500
Samsung PL120 -
laolaj
aktív tag
válasz BiriBum #32256 üzenetére
Olyan nagy látószög mint a Pananal?
néztem a IXUS 220at... majd megnézem személyesen is milyen a kézben
jó lenne ha ilyen zsebben elférős lenne.vissza olvasva a saját hsz.em eléggé sok írási hiba van, jó fáradt voltam. bocsi.
bocs hogy a panához hasonlítom csak anno pana promóter voltam még mikor a TZ4 jött ki az se ma volt.
Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
BiriBum
őstag
válasz laolaj #32254 üzenetére
Annyit még hozzá, hogy ha nem akarsz mosott, vízfestményszerű képeket gyártani, akkor ne mozdulj Panasonic kompakt irányba.
Én a 115-ös helyett, inkább az IXUS 220 HS-t ajánlanám. A szélesebb kezdő látószöggel jobban jársz a tájképek készítésénél.
Ideális zsebgép, én is sokat használtam.
Az ára kb 120-140 euró lehet arrafelé (itthon 45k).
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz laolaj #32254 üzenetére
A fakóságról ennyit:
Photo Effects My Colors (My Colors Off, Vivid, Neutral, Sepia, Black & White, Positive Film, Lighter Skin Tone, Darker Skin Tone, Vivid Blue, Vivid Green, Vivid Red, Custom Color)
Annak ellenére, hogy "automata" gépről van szó, tehát nincs full manuál mód, rekesz és záridő előválasztás, a jpg output színeit a fentiek alapján eléggé széles skálán változtathatod.
A custom colorban te adod meg a gép által használandó színegyensúlyt.A gyárilag megadott 230 képes akkuidő átlagos, vehetsz hozzá olcsón utángyártott pótakkut.
[ Szerkesztve ]
-
laolaj
aktív tag
Ezek a kérdésem számomra már olyan hozzáértőben vallanak..
azért az árcédulát is nézni kell hisz majdnem 70€ a különbség a kettő között. Ezért az árért mivel kapok többet ez itt a lényes. Nekem kell szerkeszteni a képet meg ilyenek.
mondjuk kisebbnek és takarosabbnak tűnik a Canon.. mennyit bír az aksija?
-
laolaj
aktív tag
válasz schawo #32240 üzenetére
Akkor mi lenne az amit érdemes ebben a szegmensben.
A többi felsorolt közül ne is válaszak?
A két gép között a képeken jól látom, hogy a Canon az fakóbb??
Üdv.
L.Ha nincs jövőképed akkor jövőképtelen vagy! Ne azt hajtogasd h nincs pénzed.. hanem kérdezd meg h milyen módon lehet!
-
joysefke
veterán
válasz Djuree #32246 üzenetére
Videoban az IXUS 220 egyértelműen jobb mint a 115, képminőségben az én szubjektív ítéletem szerint a 115 jobb.
Az sx130 meg egy másik kategória, több manuális állítási lehetőséggel, nagy zoomal, fényképezőgép formája is van, cserébe lényegesen nagyobb. Az SX130 szerintem jobb képeket csinál, mint az IXUS 220...
-
Djuree
félisten
40k-ért (+-2-3k) milyen canon gépet tudtok ajánlani? leginkább canon érdekel, de ha van ilyen árban sokkal jobb akkor az is érdekel.
canonból ezt néztem: ixus 220hs
ez milyen gép?LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
szg88
őstag
válasz laolaj #32239 üzenetére
Technikai tudásban, esetleg extrákban bizonyára jobb a tz18. Nyilván ennek utána is néztél, de képminőségben nem jobb (vagy nem jelentősen jobb) az ixus 115-nél. Mivel csak "előveszem és nyomom" szinten érdekel, így gondolom a manuális állítgatás nem izgat túlzottan, ezért én a 115-öst javaslom. Ha képminőségről akarsz tudakozódni akkor itt van ez. A tz18=zs8, ixus115=elph100 hs.
-
titán
válasz JasonD #32238 üzenetére
A világ összes CMOS érzékelője pixelhibás. A pixelhibákat automatikusan, interpolációval javítani szokta az elektronika. Nincs a beállítások között valami olyan menüpont, ami hotpixeleket emleget, esetleg valami, ami a hagyományos zajszűrésen kívül még zajt emleget?
(#32239) laolaj Abban is picike CMOS van, sok csodát nem lehet tőle várni.
[ Szerkesztve ]
evDirect villanyautós töltőhálózat
-
laolaj
aktív tag
Sziasztok
lassan fejem adom egy fényképező vásárlására.
Amiket kinéztem múlthéten a Media marktban.
Panasonic FS-16 vagy FS 35 ( FS16) nem tetszik annyira FS16 ->95€ , FS35-> 149€
Casio ex-zs100 99€
Canon ixus 115 119€illetve az újságban olvastam, hogy a Pana TZ18as most 189€
ezt azért említem igaz, jóval több árban, de már a neve miatt is.közkedvelt nagy tudású megbízható gép.Ami a kérdésem:
A Pana TZ18 mennyivel tud többet a hétköznapi felhasználás során, hogy ezt a nagy differenciát megéri e.Amire kell az előveszem és nyomom. könnyed,praktikus legyen. Nem a gyári adatok érdekelnek mert azokat tudom. Használhatóság.
Több évre kellene. Első gépem. Az, hogy ekkora zoom meg ilyenek nem izgat. Mert átlagos felhasználás mellett a 4x optikai zoom is már a természetes kézremegést mutatja.
4MP.nél nagyobbat nem hiszem hogy használok mert már az is nagy.Jó stabilizátora legyen. Sok természet képet fogok vele készíteni mert itt az Alpok a közelemben és Lindau és a Badenitó dönörrrűűű
Várom a hozzáértők és tulajok válaszát. Ha valamit kihagytam volna akkor írjátok.
Üdv.
L.ui.: a canont ahogy néztem a tesztekben közepesnek értékelik. a TZ18at meg nagyon jóra...
[ Szerkesztve ]
-
JasonD
aktív tag
Sziasztok!
Nem éppen vág a témába, de itt legalább van forgalom.
Szóval, elsején vettem egy Canon SX230-ast. Minden nagyon király volt, ameddig észre nem vettem, hogy a CMOS érzékelő pixelhibás! Ilyen esetben lehet érvényesíteni a 3 napos cseregaranciát?
-
S-eye
senior tag
válasz scarabaeus #32236 üzenetére
Csak a tekergetés sajnos nem ér meg ekkora plusz árat nekem
-
S-eye
senior tag
válasz scarabaeus #32234 üzenetére
Ha én azt tudnám Sajnos nem tudom,neten talált adat alapján 2003-2004-ben vagy 700 dollár.
-
giigz
veterán
2 és fél perces 720p HD videó 600 MB... Ezt miért ilyen nagy?
(#32228) szg88: Megvetette velem 2.800 Ft-ért, szerintem még egy ezrest sem adna érte senki...
[ Szerkesztve ]
-
giigz
veterán
Volt itthon egy másik 2 GB-os kártyám, tök fölöslegben... Kipróbáltam a videózást vele, és itt már nincs a ~30 mp.-es korlát, tehát egyértelműen rossz memóriakártyát vetettem meg velem...
-
titán
Neked mire kéne több pixel a wb700-ban? 14megapixellel, akár posztert is nyomtathatsz. Eddig hány posztert nyomtattál? Amúgy is az optika nem bírja a felbontást, nem az érzékelő. Sőt, kevesebb pixellel jobb képet csinálna.
[ Szerkesztve ]
-
szg88
őstag
Aki esetleg samsung wb700-ast akar, van egy jó kis licit egy bizonyos licitálós oldalon.
(#32222) S-eye: Nehéz összehasonlítani, mert az oly elég kis mpx-es. Nézegettem a kettő képét, esetleg egy sx130 as jó lenne sztem.
(#32220) Athanáz9: tehettek volna bele több mpx-t
[ Szerkesztve ]
-
S-eye
senior tag
Sziasztok!Én alapjában véve nem értek a fényképzéshez,de a barátnőm nagyon szeret képeket készíteni,és van egy Olympus C5060WZ gépe.Azt szeretném kérdezni,hogy 30-40k Forint összegben van-e olyan gép,ami jobb képeket készítene,mint ez az Olympus?Lehet,hogy hülye a kérdés,de én tényleg nem értek ehhez.
-
Athanáz9
aktív tag
Hip, hip Sony! (az új HX20-as V)
[ Szerkesztve ]
Kérdezek mindig, mindenáron! A magyar kormánynak mindig mindent elhiszek. (Jaj.) - Rómáról (Italia) sokfajta felvilágosítással szolgálhatok, dokféle tárgykörben.
-
ElVisZ
tag
Sziasztok
40k környékén szeretnék fényképezőgépet venni amivel el lehet kezdeni fényképezni tanulni. Mint pl.: egy s6500fd ami most az aprón 35k, csak ez már elég régi és nincs benne képstabilizátor (bár kinézetre komoly gép benyomását kelti ) ezért nemtudom érdemes lenne e megvenni, vagy inkább mondjuk egy WB700 ami újonnan kb 42k.
Ha van jobb alternatíva azt is szívesen meghallgatom, lehet használt is.Előre is köszi.
-
-
joysefke
veterán
válasz schawo #32211 üzenetére
Azt írtam, hogy a legjobb DLSR-t vegye _referenciának_, nézze meg, hogy azon hogy mutat a kép (főleg a házról készült kép), akkor látja, hogy mi a legjobb képminőség amit emberi pénzből ki lehet hozni, illetve, hogy hogyan _kellene_ kinézniük a képeknek. Ezek után pedig hasonlítsa össze a kompaktokat egymással, ha valahol különbségek vannak a DLSR képhez viszonyítva a el tudja dönteni, hogy melyik kompakt a jobb.
legalábbis én így csináltam...
J.
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz tybsen #32205 üzenetére
Az összes kép ISO100 és jó fényviszonyok mellett készült, sok mindent nem lehet megállapítani a készülék képminőségéről (azt leszámítva hogy a sárga virág elég durván kiégett (onboard vaku?)). Ilyen körülmények között még egy telefon is képes fogyasztható képeket lőni.
(#32207) joysefke Nehogy már DSLR-ekhez hasonlítgassuk egy alap- v. középkompakt képminőségét. Ez olyan mint egy kis multimédia hangszórót betenni a milliós hifi mellé, és keresni a különbséget.
[ Szerkesztve ]
-
joysefke
veterán
válasz Xmodule #32208 üzenetére
és még talán belefér a Canon Digital Ixus 115 HS is mert ez egy kicsit drágább de ha annyival jobb akkor rábeszélem.
Én (már) elfogult vagyok az IXUS irányában
megnézed a teszképeket és eldöntöd jobb-e és hogy mennyivel.
Azon viszont nem lehet vitatkozni, hogy minőségibb érzete van anyaghasználat meg illesztés tekintetében, mint a többinek.J.
-
Xmodule
őstag
Sziasztok.
Muteromnak kellene egy ilyen kis kompakt gép. Kinéztem 3+1 különbözöt, de nem tudok dönteni. Esetleg hátha nektek van valami tapasztalatotok, tanácsotok. Igazábol ö nem fog sokmindent állitgani rajta, bekapcsolja azt menjen
Canon PowerShot A3300 IS
Samsung WB690
Panasonic LUMIX DMC-FS16
és még talán belefér a Canon Digital Ixus 115 HS is mert ez egy kicsit drágább de ha annyival jobb akkor rábeszélem.
Köszi elöre is.
[ Szerkesztve ]
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
joysefke
veterán
válasz buci30 #32206 üzenetére
A képeket még nem tudtam megnézni, proxi mögött vagyok...
Korábban linkeltem egy oldalt, ahol két tetszőleges tesztelt gépet kiválaszthattál, és egymás mellett megjeleníttethetted az azonos feltételek mellett azonos témáról készült képeket.
Az a baj ezzel a "küldj már néhány képet" módszerrel, hogy lehet, hogy mutatósak a képek (vagy nem), de nem tudod, hogy milyen fényviszonyok és beállítások mellett készültek milyen záridővel, mennyire remegett az illető keze, ráadásul azt sem tudod, hogy a téma valójában milyen volt. Stb Stb... max érdekességképpen jó, meg max ha nagyon nem tetszenek a képek, akkor tudod, hogy az adott modellt nem szabad venni.
Összehasonlításra illetve annak eldöntésére, hogy A vagy B model jobb adott pénzért, na arra ez a módszer sem jó. (bár mondjuk nem sokkal rosszabb szvsz mint teszteket olvasgatni )Fogod az oldalt amit linkeltem, kiválasztod a legrágább DLSR gépet megnézed, hogy milyen képek készültek vele, na az a legjobb amit pénzért lehet kapni, ezután mellérakod az IXUS 115-t, konstatálod, hogy mennyire sokkal az elérhető (a DLSR-el elérhető) maximum alatt van, majd az IXUS 115 mellé raksz hasonló ultrakompaktokat, konstatálod, hogy nem csinálnak szebb képet, vagy látványosan csalnak a színekkel, telítettséggel stb..
legalábbis én erre jutottam.Nagyon nehéz objektívan eldönteni, hogy melyiknek jobb a képminősége, majd meglátod.
A puding próbája az evés, megyek kártyát venni bele és utánna próbálgatni, az után max írok ide 1-2 hozzászólást a tapasztalataimról, de már nem fogok hasonlítgatni a képminőségét, mert boldog akarok lenni azzal, amit drága pénzért vettem, nem idegeskedni rajta, hogy a 2 hónap múlva 10E forintal olcsóbban kapható másodkategóriás japán gyártó kompaktja ISO 100 mellett jobb képet csinál, a másik gép meg jobb makrót csinál, a harmadik gép FULL HD mellett tud autofókuszt meg 30p-t meg mit tudom én...
J
[ Szerkesztve ]
-
buci30
addikt
válasz tybsen #32202 üzenetére
Nem baj én se értek hozzá de nyárra kéne valami amivel lehet lövöldözni a tengerparton meg Egyiptomba nyaralási képeket. De azért szép képek legyenek és itt mindenki ezt dicséri leginkább és ár kategóriába is megfelelne nekem.
Így ha tudsz még kint és esti és beltéri képeket lőni azt megköszönöm!!!iPhone 11 pro max, iPad Air2, Macbook pro, Apple Watch 44mm, Apple Airpods pro
-
tybsen
addikt
Ide raktam fel egyelore csak két makrót, az egyiken egy érme, a másikon pedig egy kis zöld növény. Canon Ixus 115-tel keszultek.
-
tybsen
addikt
válasz joysefke #32198 üzenetére
Én is ezt kívánom magunknak :-) én sötétszürkét vagy kéket szerettem volna de a legközelebbi helyen csak ezüst volt, végülis az lett mert nem volt kedvem utánajárni, végülis ez csak egy szín. A kék talán kissé harsány lett volna de a sötétszürke egy fokkal szebb szerintem, de mondom, annyira nekem nem lényeg.
Nagyon örülök, hogy végülis ez lett, klassz, hogy ilyen lapos és kicsi. :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art ( Canon ) -Újszerű-
- Sigma 28-70mm f/2.8 DG DN Contemporary (Sony) full frame objektív
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon ) -Újszerű-
- FEELWORLD WPC215 Hordozható rendezői monitor 1000nit fényerővel + SmallRig VB212 V mount akku.
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest