Hirdetés
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót!
Figyelem! A kompakt fényképezőgép és bridge kategória gyakorlatilag megszűnt. Az ajánlóban szereplő gépek 6-7 éves modellek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
vendingo
veterán
Sziasztok
Fényképező érdekelne 20-25 ezer ft körül.
Lényeg: Beltérben sötétben jó képet csináljon, min.: 3-5x zoom.
Bulizós gépnek kellene.Előre is köszönöm!
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
somé
őstag
Ebben a "tesztben" ezt írják:
"A HX100 és a HX100V testvérmodellek közötti egyetlen különbség, hogy az utóbbiban, vagyis jelen tesztalanyunkban van GPS-vevő."
Van egyáltalán ilyen testvérmodell, vagyis GPS nélküli verzió? Még a gyártó oldalán sem találtam, nemhogy itthoni forgalmazásban.
Tech-No-Logical World.
-
bajuszati
tag
ÜDV,
Panasonic TZ kategóriából melyik gépet ajánljátok? tz7-től tz 20ig(vagy mennyi most a vége )
Video, mpixel méret nem lényeg.Ha lesz alkalmam pár hónapos használtat szeretnék venni. 40-50 között.
Természetfotók, kirándulás, városnézés stb.
köszi
-
ronaldo
őstag
Relative rég került elő (ahogy rákerestem):
30-35k-ért mik a legjobb lehetőségek ma? Általános célra, emberek fotózására, autók, házak, stb. A szokásos.Nem kötelező 35-nek lenni, ha esetleg van egy besbuy készülék 22ért.
Előre is köszönöm a segítséget! -
SkyLaci
őstag
-
€uro
őstag
válasz negoro #31084 üzenetére
Az olyan, amihez eleve két aksit adnak?
Olyan sokat szerintem nem fogok fényképezgetni. Nem biztos, hogy nekem szükségem van mindjárt két aksira.
Memóriakártyát viszont ajánlhatnátok hozzá. Gondolom valamilyen gyors adatátviteli sebességűt kell venni hozzá.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
szg88
őstag
válasz JackFeryll #31083 üzenetére
Pl.: 40e körül canon sx130, 65e körül canon sx220/230, 80e körül sony hx9 v. olympus e-pl1, 100e körül fuji hs10 (de ebben nem vagyok biztos)
[ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
Üdv!
Nyáron tervezem, hogy Olaszországban bejárom a jelentősebb városokat és szeretnék venni hozzá valami normális fényképezőgépet. Most a családban egy Sony Cyber Shot DSC-W5-ös van ami erre a célra nem igazán felel meg.
Sajnos igen szűkös keretem lenne a gépre érdekelne egy 50 és egy 100 ezer körüli opció is.
Igazából két olyan dolog van amit kötelező, hogy tudjon: a manuális fókusz és a manuális záridőbeállítás. -
€uro
őstag
Köszönöm!
Nagyon tetszik a Canon PowerShot SX230 HS. Úgy néz ki, hogy e mellett fogok dönteni.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
N.GÁBOR
aktív tag
Dehogy, nem is kellene GPS, így tökéletes lenne a 220 is. Az egyetlen ok, hogy a 230-at nézegettük, mert ez van itt a boltban. Szívesen rendelném otthonra, csak holnap már bevetése is lenne a masinának.
Egyébként én is a Canon felé húzok.
Köszi a választ.
Üdv
[ Szerkesztve ]
May the force be with you!
-
szg88
őstag
(#31077) N.GÁBOR: 62e-ért van sx220 ami tényleg jó, (a Nikonnal szemben meg pláne jó) vagy ennyire fontos a gps?
(#31075) €uro: Neked is az sx220-at ajánlom ha belefér a kb 62e. Ha inkább 50 felé akarsz közelíteni akkor persze mást.
-
N.GÁBOR
aktív tag
Nah, megint egy kérdés:
Ma délután vesszük meg a masinát Kedvesemmel. Szinte biztos voltam benne, hogy a Canon sx230 lesz a nyerő, de van a boltban Nikon S9100 is olcsóbban.
Most a nagy kérdés:
Canon sx230 220 Eurért vagy
Nikon s9100 188 EurértTaláltam egy tesztet, ott a Canon nyert a jobb képminőséggel, de a Nikont is dicsérték.
Ti hogy döntenétek, esetleg személyes tapasztalat?
Üdv
GáborMay the force be with you!
-
N.GÁBOR
aktív tag
Tudom, hogy a 60-ba nem fér bele a 65, de ha ennyivel megtoldanád, akkor már ott van a canon sx230. Szerintem nagyon jó kis masina és a videós képességei sem piskóták. Ezt egyelőre még csak a tesztek alapján mondom, de remélem, hogy a mai vásárlás után is hasonló véleményen leszek
Üdv
-
€uro
őstag
Milyen nagyobb (jó minőség képeket készítő) optikával rendelkező, de kis méretű (teleszkópos) fényképezőgépek közül tudok válogatni?
-
€uro
őstag
Jól gondolom, hogy a 18x-os zoom a Samsung WB700 egyetlen lényegesebb előnye a Sony DSC-WX5-tel szemben?
Vajon szükségem lesz egyáltalán ekkora zoomra? Lehet, hogy teljesen jól elleszek nélküle, és akkor már inkább a Sony, amivel akár FULLHD-s videókat is tudok készíteni.
-
€uro
őstag
válasz SkyLaci #31066 üzenetére
Nem is tudom. Jó lenne ha elférne zsebben. De ha egy nagyobb objektíves jóval szebb képeket készít, akkor elgondolkoznék rajta, hogy inkább az legyen.
Nem elégszem meg a telefonban lévő kamerával. Ezért szeretnék fényképezőgépet venni.
-
€uro
őstag
válasz SkyLaci #31064 üzenetére
Nincsenek szempontok, teljesen kezdő vagyok.
Házi fényképeket fogok készíteni vagy tájat fotózni, vagy éppen amerre járok. Nem vagyok nagy fotós, de a telefonommal (SE Neo) sok képet készítek. Gondoltam egy fényképezőgéppel azért csak szebb képeim lesznek. Jah, meg veszek majd egy állványt is hozzá.
-
€uro
őstag
-
Alg
veterán
Ja, és azt elfelejtettem írni, hogy láttam Oly P1-et 14-42-essel 70K-ért, ha érdekel valakit. Mammut Saturn.
Eldöntve, FZ38 lesz, ha valakinek van eladó, rikoltson
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Alg
veterán
Nos, ma délutáni-esti-éjjeli olvasgatás után kezd tisztulni a kép (stílusosan). Igazából két versenyző lenne, mindkettő használt kategóriában:
Pana Fz38 - zoom, kereső, videjó, minden jóság, de 1/2,33; a 48ast ma Saturnban megtapogattam, jól kézre áll, kényelmes, tetszik - 45-50K környékén jönne ki használtan
Oly E-PL1: - cserélhető obi, 3/4, jobb képminőség, de nincs kereső és csak 3x zoom. Kicsit drágább is lenne, 60-70K között ha jól láttam.
Mivel főleg természetfotózás lenne, én a Pana felé kezdek inkább sodródni - a jobb zoom jól jöhet ha valami állatka közeledik, a kereső napfényben tehet jó szolgálatot (valahol azt írták, hogy a PL1 LCD-je tükröződik és erős fényben nem jó). Nincs, és valószínűleg nem is lesz pénzem másik obira sem.
Kérdések, főleg azokhoz kik használták valamelyiket:
Mennyire használható erős fényben és éjszaka az LCD kijelző?
Mennyire számít a jellemzően részletgazdag tájképeknél a kisebb szenzor?
Van-e komoly különbség a kettő között beállítási lehetőségekben, kezelhetőségben?"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
szg88
őstag
Tudtok vmi oldalt ahol minden új fényképezőgépet bemutatnak? (az se baj ha magyar )
-
M3cK
tag
Üdv!
Mi a véleményetek a Panasonic Lumix DMC-FZ150 super-zoom fényképezőről? Megérni ilyet venni? Vagy ilyen árkategóriában van jobb gép is? -
-
junior11
veterán
válasz BiriBum #31043 üzenetére
Nem fő célpont a kis méret, de örülnék neki... Ami nem tetszik az IXUS 220/230-nál, az a dizájn, de a képminőség a fontos. Mindenképp megvárom az új modelleket, bár szerintem a CMOS elterjedésén s a Mpx növekedésén semmi új nem lesz (ebben az árkategóriában).
Pana, Sony, Nikonból milyenek?
[ Szerkesztve ]
The Truth Is Out There - Az igazság odaát van
-
Alg
veterán
-
junior11
veterán
válasz BiriBum #31036 üzenetére
Köszi az infót. Még mindig sok újat tanulok. A gépet még nem most tervezem venni, de hamarosan (még megvárom az új modelleket). Addig olvasgatok, érdeklődök. A képeket számitógépen, de többnyire lcd tévén néznénk meg (max. 50e-ig az ár). 1. gép lenne, rögtön nem szeretnék cserélhető objektíveset venni, ha majd a fotózás komolyabban érdekel, esetleg.
Tudom, hogy az adott pénzért csodát nem kapok, de szeretném a legjobbat választani. Nézegettem a komolyabb masinákat is, mint pl. Canon S95, Nikon P300, Olympus ZX-1, Panasonic LX5, de nekem nagyon drágák, s mint 1. gép szerintem felesleges. Az ultrazoomok pedig kompromisszumok képminőség terén...
Eddig ezeket néztem ki:
Olcsóbbak:
- Panasonic FS16
- Canon IXUS 115HSDrágábbak:
- Sony DSC-HX7V
- Canon IXUS 230HS
- Panasonic TZ18/20 (bár nekem elég zizis a képe), viszont a Panasonic az egyik kedvenc márkám.
- Nikon ?Nekem a Canon színei egy picit semlegesnek, hidegebbnek tűnnek, mint pl. a Pana által alkotott szinek, jobban szeretem a melegebb színeket... A Pana, Canon képei nekem részletesebbek mint a Sonyé, ami picit mosottabb a kelleténél, Pana viszont zajosabb mint a Canon úgyhogy nehéz döntenem...
Amit szeretnék: szép képminőség (minél kevesebb zaj, jó részletesség), 10-12Mpx, min. 4-5x zoom, de több is jöhet (bár tudom, hogy ez már a képminőség rovására megy), HD/FullHD videó sztereó hanggal + zoom.
[ Szerkesztve ]
-
BiriBum
őstag
válasz junior11 #31025 üzenetére
Egyik 1/2,3"-es szenzorral rendelkező masinától nem lehet eget verő minőséget várni.
Az IXUS 130 CCD szenzoros(28-112 zoom), a 230 pedig hátsó megvilágítású CMOS (28-224 zoom). Mindkét gép pici és csak automata (téma) üzemmódokban lehet fotózni velük, illetve van P üzemmód, ahol az ISO-t és a vakukompenzációt lehet variálni.
Ha komolyabban is érdekel a fotózás, olyat vegyél, ahol lehet a paramétereket (rekesz, záridő) állítani.
-
sgery
őstag
válasz FireFox1996 #31034 üzenetére
Tudom, ha mindkettőt adnál hozzá az lenne az igazi
De a zoomosnak több előnyét látom :/ És sajnos drága külön rá egy ilyen objektív.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz FireFox1996 #31020 üzenetére
A 16-os obi miatt nem érdekel sajnos, arról sok jót nem hallottam, mindenképp 18-55-ös kellene hozzá. Ha azt is adsz akkor beszélhetünk
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
MaxTorque
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni tőletek, fényképező vételezés ügyében. Kevés pénzem van rá, viszont az elvárásaim sem nagyok. Videózás számomra nem számít, a felbontás sem (nem akarok plakátméretben nyomtatni ). Viszont szép, éles képeket akarok, kromatikus aberráció mentesen, élő színekkel, zaj nélkül. Hosszabb távra. Dizájnban szép letisztult legyen, mint a sony gépei, vagy pl a Samsung ST95. Kb. 25e van rá. A tokot, memóriakártyát, stb. ebbe nem számolom bele. MIt ajánlotok? -
SkyLaci
őstag
60ért sajnos le kell mondani a közel dslr minőségről és a keresőről.
a fujinak vannak olcsó elektronikus keresős bridge gépei, de katasztrofális képminőséggel.
valaki hirdetett decemberben 60000ért Olympus E-pl1-et (dslr képminőség, kereső nélkül, durván 3x-os zoom, cserélhető objektív), ha az megvan meg akkor ajánlom figyelmedbe, jobbat ennyi pénzért nem kapsz [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31024 üzenetére
Mondjuk azt, hogy legyen 60 a teteje, de nem baj ha nem használom ki a keretet... Végső esetben bevethető a "gyűjtögessünk még tavaszig" módszer is
Igazából egy jó hobbi-gépet szeretnék, ami azért már a kompaktoknál többet/szebbet tud, de nem kerül egy vagyonba (van ilyen egyáltalán?)
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
junior11
veterán
válasz SkyLaci #31023 üzenetére
Köszi. Nem az sx230-ra gondoltam, hanem az IXUS 220/230HS-re, de mindegy. Panából, Sonyból és Nikonból ilyen árban mit ajánlanál (akkumulátorosat)? Havernak SX130IS van, hát nem olyan híres mint gondoltam, de lehet, hogy nekem voltak nagyobbak az elvárásaim.
-
SkyLaci
őstag
legjobb ár-képminőség arányú készülék az olympus E-pl1 lehet, a képminőséggel itt nem lesz bajod garantáltan, viszont kereső nincs rajta, de lehet venni hozzá, úgy viszont már drágább.
használt cuccokat belekeverve már jóval összetettebb a választás, és úgy ajánlani is sokkal nehezebb.
mennyi a legfelső ár amit rá szánsz konkrétan?
[ Szerkesztve ]
-
SkyLaci
őstag
válasz junior11 #31017 üzenetére
Elnézve a tesztképeket én nem látok igazán különbséget az sx130 és az sx230 képe között.
Szerintem a képminőség nem indokolja az árkülönbséget, amiatt lehet drágább az sx230 mert fullHD videót tud, cmos szenzor van benne (bár az általam megvizsgált képeken én nem láttam különbséget), GPS, kisebb, dizájnosabb, több zoom50e-ig szerintem sx130a legjobb választás, bár ha veszünk hozzá tokot, memória kártyát, aksikat meg töltőt, akkor egy picit 50 felé lehet szaladni.
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31021 üzenetére
Ahha... ezeket az árakat mondjuk felezzük meg, és próbáljunk abból lefelé faragni kicsit és akkor az elvárások is mehetnek lefelé persze
Jah, kimaradt, hogy akár használt is jöhet - megkímélten, garival
-
FireFox1996
őstag
Lehet, hogy van 1 eladó gépem: fekete NEX-5 + 16mm f2.8 obival (mondjuk 90e-ért ), még több hónapos magyar garanciával, minden eredeti tartozékkal, és ha kell, akkor LA-EA1 adaptert is tudnék adni. De ez csak hétvégén kiderül, hogy eladom-e... Érdekel ?
[ Szerkesztve ]
<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
junior11
veterán
válasz SkyLaci #31012 üzenetére
Szia
mit gondolsz a Canon IXUS 220/230HS készülékekről? Jobbak képminőségben mint az SX130IS? Az említettekkel szemben alulmarad a Pana FS16/35 (gondolok itt a 16Mpx, CCD miatt)? Esetleg milyen gépek tekinthetők "topnak" 50e-ig? Köszi!
-
Alg
veterán
válasz SkyLaci #31014 üzenetére
Nem életbevágó, persze nem árt - de ha ezen múlik, vagy nagyon megdobja az árat, akkor hajlandó vagyok kompromisszumot kötni
Ja, és hosszú távra lenne, valamint nem nyomtatnám a képeket plakát-méretben
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Sziasztok!
Milyen Bridge gépeket érdemes nézni mostanában, amik megközelítik a DSLR képminőséget? Jó lenne ha nem csak LCD, hanem valami kereső is lenne rajta (erős kültéri használat miatt). Más igény még nincs, kellene pár modell amiről tudok olvasgatni
-
bubi92
őstag
45 ezer alatt milyen fényképezőt érdemes venni?
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz themebuilder #31008 üzenetére
themebuilder, SkyLaci
Nagyon szépen köszönöm a gyors választ, akkor ilyen kártyákat nézek. Akkor szerintetek az én igényiemnek (jobbára fényképezés, és hd esetenként full hd videózás) elegendő a class 6-os is?
Persze ha belefér a 8-ba akkor már lehet, hogy class 10-eset veszünk.Üdv
-
SkyLaci
őstag
válasz N.GÁBOR #31002 üzenetére
7000-8000ért vannak 16 GB class10es Samsung microSD-k 5 év garanciával, ez a legjobb választás szerintem, mert teheted fényképezőgépbe de akár mobiltelefonba is, meg ha netán betelik egy pillanat alatt beletudod tenni a fényképezőgépbe a telefonod memória kártyáját is (már ha van benne).
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
válasz FireFox1996 #31006 üzenetére
Hát már elég kopottas volt :/ Nem szeretem a kirakati darabokat... Ha még 100e-ért adták volna hát legyen..
Nex 5 már 145e Ft, képminősége nem jobb a nex 3-nál (néztem összehasonlítást, pont ugyan olyan) csak a videó jobb és a váz más. De ha meg videóért veszek jobbat, akkor pedig Nex 5n kéne, az pedig drága. Egyenlőre jó lesz ez, aztán max lecserélem jövőre ha lejjebb megy az 5n-nek az ára.
-
FireFox1996
őstag
Attól függ, hogy kirakat, és mennyire fogdosták.. tiszták-a az érzékelő... Bár ezt ha lecsavarod, akkor már egyből sípoggat is hangosan, és jönnen a biztonsági őrök
Mondjuk ha kirakat db, és 130e, akkor elég drága...
Ha Sony NEX-nél marad, akkor érdemes NEX-5-től felelét nézni...<< Nem szabad félni a kudarctól, játszd végig a játékot ! >>
-
N.GÁBOR
aktív tag
válasz Nagya21 #30999 üzenetére
Nagya21
Rendben, akkor igyekszünk legalább class 6osat nézni. Persze, eredetileg a gépet is odahaza akartuk volna venni, csak már kellene a héten viszont otthon csak pár órát leszünk.SkyLaci
Hát, szerintem olyan 7000 -8000 Ft, de persze ha szükséges akkor még talán tudunk rá többet is áldozni.May the force be with you!
-
sgery
őstag
válasz SkyLaci #30997 üzenetére
Hát nagyjából.
Egy ideig gondolkoztam a Nex 5 NK-n, de vélgül arra jutottam, hogy 180e-ret nem adok érte.
Aztán láttam ugye MM-ban sima 5K-t 130e-ért, meg is vettem volna de kiderült hogy csak a kirakati darab.
Most ott tartok, hogy van Nex 3 K 100e-ért (az áfát mindenről vissza tudom igényelni, tehát igazából 78e) vagy pedig a HX9VB 78e (nettó 61..)-ért.
Sajnos viszont a Nex 3 K-nak messze elmarad a videója a hx9vb-től, viszont a képminősége sokkal jobb. Szóval ezt még eldöntöm ma, aztán rendelek egyet.
A kép mindenesetre sokkal fontosabb mint a videó.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Nikon Z 24-70mm f2.8 Objektív 2024.06.havi Fotoplus Vásárlás és még 2,5 év Magyar Garanciával 24-70
- Sunnylife li-po battery safe bag DJI Air 2 drón akkukhoz (3db) eladó
- Fotográfiai filter eladó - Formatt-Hitech 100mm ND fordított Grad
- Újszerű 'Kood 100mm Light Sunset (graduális) resin szűrő' eladó
- Eredeti 'Mindshift Gear Filter Hive' fotós síklapszűrő táska eladó (új)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest